|
|
#151 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Singielki.. :)
Kobieta bluszcz... O, znam to z autopsji. Moja pierwsza dama na pytanie, jakie ma plany związane z życiem w spółce ze mną, to rzekła, że będzie ze mną spędzała 24h na dobę. Jak się spytałem, to jak będę pracował na nas, skąd będziemy mieli kasę na życie, skoro ona nie ma ambicji do aktywnego pracowania, to wtedy rzekła: miłością będziemy żyli...
![]() Niestety drogie Panie, też już to było poruszane, ale... my faceci wcale niekoniecznie lubimy mieć panny typu "małe pierdółki", co za nie trzeba wszystko robić, podejmować decyzje, ogólnie prawie że żyć. NIE. Po to walczyłyście o emancypację, abyście miały: własną brykę, własny komp, własnych znajomych, własną ciekawą i rozwijającą pracę, własne pochłaniające Was i polepszające Wasz wizerunek w naszych męskich oczach - zainteresowania. Kobiety, które singlują z wyboru - rozumieją to i wypełniają te wartości w 100%. Te co tego nie wypełniają... muszą właśnie wpierw się zmienić jak radzą koleżanki powyżej. Dojrzeć. Usamodzielnić się. Bo czy będą singlować, czy nie, to tak czy siak bycie sierotką marysią - to nie jest bezpieczny plan na całe życie. Bo co, jeśli się znajdzie książę, który Ciebie taką sierotkę porwie w porywie szalonej miłości, zrobicie sobie dzieci, dom itd., tyle że książę po 5 latach po prostu nie da rady zdzierżyć i odejdzie w siną dal z ja Dlatego, ta jak niektóre koleżanki pisały - trzeba mieć zawsze a) plan B, b) ograniczone zaufanie, co najwyżej wskutek upływu lat podnoszone do partnera, a c) żyć tak, aby żyjąc samodzielnie - się to świetnie udawało, wtedy i w parze też się da żyć równie świetnie. Tak więc singlowanie to dla niektórych świetny poligon doświadczalny przed tym, czy w ogóle się nadają do życia z kimś w parze na dłuższą metę. Co prawda w parze oczywiście pewne rzeczy i rutyny ulegają zmianie, ale związek partnerski to partnerstwo, a nie układ wasal - feudał. Czyli strony powinny być względnie równe pod wieloma względami. Wtedy wróżę spory sukces takiemu związkowi. Tak więc singlem nie trzeba być całe życie (choć ja osobiście nie widzę także takich przeciwskazań ), ale na pewno warto nim choć trochę pobyć, aby poznać swoją wartość i zdecydowanie poprawić swoją samodzielność oraz samostanowienie, samosterowanie własnego losu. Innymi słowy - podnieść swoją wartość w oczach potencjalnych partnerów
|
|
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
Sweet Charlie, Karolu, jestem pod wrażeniem, pozytywnym oczywiście
Uwielbiam Twoje wpisy Jak to fajnie przeczytać mądrą i wesołą męską opinię.Masz 100% racji. Dopóki nie zmieni się siebie, nie zadba o swój umysł, nie ma co marzyć, że trafi się coś za free od życia. Dostaje się to o czym sie myśli. Pamiętam jak sama kilkkanaście lat temu dołowałam się na każdym kroku, tak tak, a teraz szlag mnie trafia jak słyszę, że komuś się nie chce zrobić czegokolwiek (nie daj Bóg autorem narzekań jest facet!). Mam kilka zainteresowań i sama nie wiem kiedy się tego tyle namnożyło. Po prostu trzeba spróbować od CZEGOKOLWIEK, jak pasuje to ok, jak nie - to szuka się kolejnego tematu. |
|
|
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet Charlie - masz 100 % rację! Dziekuję za wszystkie dobre rady - tak naprawdę się z nimi zgadzam i już przestaję zrzędzić
Przez większą część mojego dorosłego życia byłam mniej lub więcej singielką i nie jest mi z tym źle. Choć przytulanie się do kogoś niewątpliwie ma swoje uroki i czasem smutno gdy nie ma do kogo Od przyszłego poniedziałku wracam na siłownię a na weekend zaplanowałam krótki wypad za granicę (za jakieś śmieszne pieniądze znalazłam bilety ) i będzie fajnie!
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam Twoje wpisy i masz 1000000% racji!edit. Czytałeś Charlie ten artykuł?
“I know what I have to do, and I’m going to do whatever it takes. If I do it, I’ll come out a winner, and it doesn’t matter what anyone else does.” -Florence Griffith Joyner- Edytowane przez tarji Czas edycji: 2012-02-24 o 21:53 |
|
|
|
|
|
#155 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
![]() miałabym wielką prośbę do kobiet, które aktualnie nie są w żadnym związku, czyli są singielkami, o wypełnienie ankiety, która jest częścią mojej pracy magisterskiej. Ankieta ta jest całkowicie anonimowa i zajmie około 15 min. Jeśli któraś z was znalazłaby chwilę, aby mi pomóc i ją wypełnić- byłabym niesamowicie wdzięczna ![]() Z góry dziękuję wam bardzo i pozdrawiam serdecznie link do ankiety: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform? fromEmail=true&formkey=dF E5N0pYX1RtZEt6RnEtUkRIUGt FdEE6MQ |
|
|
|
|
#156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#157 |
|
Nie depcze krokusów
|
Coś mało tu singielek po 30, zaledwie 6 stron wątku...
|
|
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, obecnie jestem singielką, choć mam maślane oczka do jednego faceta.
Najpierw była chłodna na jego podchody, teraz jak troszkę stonował, żałuję.... Sama nie wiem, czego chcę..... Bycie singielką czasem ma swe uroki, no ale czasem jest do bani...
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ja tez jestem singielską po 30tce...niestety nie z mojego wyboru. I pomimo,ze mam sporo zajec, dziecko, prace, swoje pasje to zgadzam się, że zycie w związku jest lepsze niż bycie samemu. Owszem, w zwaizakch róznie bywa, ale są swięta, weekendy, wieczory, które spedza się samemu...a to czasem jest ok ale czasem już mniej...
|
|
|
#160 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
łoj chyba temacik juz wygasł... Ja jestem singielką nieco po 30stce. Czasem jest baaaaaaaaaaaaardzo ciężko aczkolwiek zauwazam iz z wiekiem mam co do tego tametu coraz większy dystans. Ja mam tak ze baaaaardzo tęsknię za tymi wszystkimi sprawami zwiazanymi z byciem w parze - esemeski, maila, fajne gierki, radocha w sercu itd itp...wiadomo ze - szcegolnie poczatkowa faza - jest mega uskrzydlajaca, mobilizujaca, fascynujaca itd.itp... jest lekarstwem na depreche i tego typu stany... W głebi duszy wiem, że mimo cierpienia jakie bardzo czesto wywołuje stan singlowski - to nie chciałabym spotkac nikogo w momencie gdy sama nie czuje dobrze ze soba...nie chciałabym zeby miłosc była lekarstwem jak to niektórzy mowia... chciaąłbym aby przyszła własnie wtedy gdy ja sama jestem ze soba szczesliwa, mam swoje pasje i doskonale znam siebie. Takze choc jest mi czasem bardzo zle, to jednak mam w sobie takie pragnienie aby - jesli taka osoba w ogole ma sie pojawic - to aby stało sie to wtedy, gdy ja bede szczesliwa dzieki sobie a nie dzieki niej... |
|
|
|
|
#161 |
|
Przyczajenie
|
Dołącza singielka po 30stce
Mama 17sto letniego syna. Ze mną jest tak, że ja mam huśtawki .... raz jest mi dobrze samej, by po kilku dniach stwierdzić, że jednak fajnie byłoby mieć męskie ramie obok siebie. Czasami mam wrażenie, że ześwirowałam, a może po prostu to porozwodowa skaza? |
|
|
|
|
#162 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A jak właśnie przeczytałem ten artykuł - to wg definicji amerykańskiej, czyli tej szczęśliwej, a nie polskiej - jęczącej |
|
|
|
|
|
#163 |
|
Dolce vita
|
Dołączam.
|
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
hej, a ktos tu jeszcze zaglada?
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
skoro zamkneli tam temat to wpisuje sie tutaj tez
za niedlugo bede 30 singielka i oczywiscie szczesliwa.![]() Presja z rodziny jest bardzo duza: "ile ty lat konczysz ? 30? to czego ty chlopa nie szukasz? ![]() "to ty szukaj kogos zanim skonczysz te 30 lat" ![]() "zobacz twoje koleżanki z podstawowki dzieci maja"
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
mam 28, ale czuje sie na 50, nadaje sie?
ja niestety z tych, co to nie lubią być same i tesknia za stabilizacją. |
|
|
|
|
#167 |
|
Dolce vita
|
Jestem, still single
|
|
|
|
|
#168 |
|
Konto usunięte
|
me too
|
|
|
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
and me
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- najgorsze jest to, ze z kazdej strony slyszy sie, ze "czemu nie masz meza/partnera?", "inne dawno maja dzieci" itp. wtedy faktycznie zaczynam fiksowac i sobie mysle, co ze mna nie tak skoro inni ukladaja/poukladali sobie zycie a ja nie. wiem, ze bedzie pod tym wzgledem coraz gorzej bo juz teraz nie mam nawet z kim wyjsc w weekend, bo kazdy ze swoja polowka albo umawiaja sie parami. smutne to :/ |
|
|
|
|
#170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiscie mam swoje zainteresowania, hobby, rozwijam sie... ale weekendowe wieczory bywaja niekiedy smutne. A co najgorsze mezczyzni, zaczepiaja mnie wylacznie mlodzi, bo tylko tacy sa wolni :/
|
|
|
#171 |
|
Nie depcze krokusów
|
Od kiedy poukładanie życia = mąż i dziatwa?
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz dupa, bo wszyscy sparowani, nie znam singli...Mój ostatni związek skończył się po prawie 6 latach, bo ja chciałam rodziny, a on nie.Dziewczyny, jak organizujecie sobie czas? ja nie mam prawie wcale znajomych, mam jedną przyjaciółkę, mężatkę, z nią to jedynie moge sie spotkać na kawe, bo impreza nie, bo mąż, do kina woli z mężem, niedziela z męzem itp... Chciałabym przestać użalać się nad sobą w tym temacie i zaakceptować rzeczywistość, to jest mój główny cel. ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- to zależy od człowieka. Ja moge mieć super prace, znajomych itp, ale jeśli w swoim życiu nie założe rodziny (a bardzo tego chce) to bedzie dla mnie znaczyło, że nie poukładałam sobie życia. Edytowane przez yoona Czas edycji: 2014-03-16 o 17:55 |
|
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
U mnie na tygodniu jakos leci, praca, kurs angielskiego, jakas rozrywka na szybko. Gorzej z weekendami, czasem gdzies wyjde, ale nic az tak sie nie dzieje... Nie chce mi sie lazic po klubach, a z kolei nie wiele sie dzieje w moim miescie aktualnie. W sumie taka tam nuda
O jeszcze spacery bardzo lubie z moim psem, ale wszystkie rozrywki w wiekszosci sama ogarniam :/ Mam tylko jedna kolezanke singielke, ale ja z kolei ciezko z domu wyciagnac..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
kurde no wlasnie:/ a ja nie cierpie robic nic sama, dla mnie to zadna frajda.
|
|
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
ja czasem bardzo lubie byc wlasnie sama, ale nie chce zeby byl to permanentny stan... ostatnio nawet postanowilam sobie konto zalozyc na jakims portalu spolecznosciowym, tak zeby sie rozejrzec... nie chce sobie robic spiny, ale z drugiej strony jak czesto z domu az tak nie wychodze w weekendy, to tez ciezko kogos poznac..
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
ale piszesz o portalu randkowym?
|
|
|
|
|
#178 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
I mam sporo tylko kolegów. Generalnie jestem samotnikiem.A ilu ze znajomych posiadających rodziny jest w szczęśliwych związkach małżeńskich nie zawartych z powodu wpadki lub że tak wypadało po studiach? Ile małżeństw utrzymuje się dla kredytu lub dziecka?
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, ale szczerze? nie wiele mnie to obchodzi, bo interesuje mnie moje wlasne zycie. ktore ostatnio jest do kitu.
|
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.

), ale na pewno warto nim choć trochę pobyć, aby poznać swoją wartość i zdecydowanie poprawić swoją samodzielność oraz samostanowienie, samosterowanie własnego losu. Innymi słowy - podnieść swoją wartość w oczach potencjalnych partnerów

singielką i nie jest mi z tym źle. Choć przytulanie się do kogoś niewątpliwie ma swoje uroki i czasem smutno gdy nie ma do kogo