|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Decoupage - próbuję i ja :)
Bardzo chętnie - uwielbiam to (co nie znaczy, że potrafię) i z dziką przyjemnością robiłabym to codziennie - zamiast siedzieć w biurze
![]() Kasiu pamiętaj, że wszystkie naturalne kolorki typu naturalny len, płótno, piasek, mąka - również jako kolory dodatków tekstylnych - czyli ściereczki, fartuszek, rękawice kuchenne - będa pięknie grały
Edytowane przez sioodemka Czas edycji: 2012-05-09 o 09:43 |
|
|
|
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
Piękne wnętrze powstaje Kasiu - podziwiam i zazdroszczę. Moim zdaniem fiolet na szafkach trafiony i mnie się podoba, pięknie do tego pasują przyprawniki, wieszaczki o półka
![]()
Moja pasja-wątek wizażowy Nowy blog Preferencje Whitecoffe - zmagania z AC Targowisko - #24 |
|
|
|
|
#153 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ta koroneczka już była na jaju, bo ja to tam tylko dodałam rameczkę, żeby zasłonić napis lindt ![]() o takie było: klik Cytat:
![]() Pytałam i fakt na fiolecik się nie zgodził znasz się na facetach ![]() Ale antyczny marmur mu pasuje ![]() Tylko wtedy podłoga też musiałaby być jakaś jasno szara, chyba, że jednak zielona by przypasiła? No nie wiem ![]() Cytat:
A te wszystkie dodateczki śliczne i w ogóle, ale miejsca na nie jak na lekarstwo ![]() Zaraz porobię zdjęcia tak całościowo, żebyście zobaczyły jakie to to mikre jest ![]() Cytat:
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam przed chwileczką Kasiu posta do Ciebie i go gdzieś wcięło.
Ja bym dała jakiś jasny (neutralny) kolor. Kremowy, ecri, jasny popiel ewentualnie bardzo jasną lawendę. Zieleń bardzo lubię ale ona wam optycznie zmniejszy tą kuchenkę, która może wyglądać jak komórka. Tym bardziej, że nie ma tam okna to kolor powinien być jak najjaśniejszy. Półeczka jest bardzo ładna. Ja bym jej już niczym nie ozdabiała, tym bardziej, że masz na niej pewnie dużo drobiazgów, które ciekawiej będą wyglądać na gładkim tle niż we wzorki. |
|
|
|
|
#155 | |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Cytat:
chociaż bardzo lubię zieleń Ja bym pozostała w tonacji lawendowej - czar prowansji z Madziowej palety barw lub antyczny marmur - ale ten drugi wydaje mi się troszkę za smutny. A zieleń jeśli już musi być to nie taka wesoła krzykliwa tylko taka jak na lawendzie żeby się razem komponowało ładnie |
|
|
|
|
|
#156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rzucil mi tą zielenią i jak kocham zielony, tak mi jakoś nie pasował ![]() Więc mu powiedziałam, że zapytam ekspertów i wtedy zdecydujemy ![]() Dziękuję ![]() A półeczka będzie miała delikatniutki wzorek na szufladkach tylko ![]() Cytat:
na czar prowansji się kategorycznie nie zgadza ![]() sufit zostawiam biały jak jest, plam na nim nie ma to i nie jest świeżutką bielą, ale taką już przybrudzoną, więc nawet będzie pasowało ![]() i zdjęcia oddające wielkość tej klitki i dodatkowo jeszcze migawka z kącika zaskakującego jak na moje mieszkanko (ta krowa to termofor ) i wykorzystanie prezencikow walniętych kilku ![]() Ta półeczka czerwona będzie przemalowana na szaro, troszkę jaśniej niż są blaty ![]() A pod półeczką myślę o zawieszeniu jakiejś firanko-koroneczki, coś jakby zazdrostka, tylko taka 10cm max, żeby nie przeszkadzała ![]() Żyrandol na razie zostanie czerwony,bo jego de facto i tak nie widać ![]() no i ten ociekacz trzeba będzie wymienić na inny, bo był kupiony po prostu, żeby coś było na początek niestety nie da się tam wstawić żadnej szafki, bo by nam zasłoniła połowę i tak wąskich drzwi do łazienki (są harmonijkowe, bo inne by się nie zmieściły )No i chyba tyle, bo tam się nie da niczego więcej wcisnąć ![]() Te długaśne drzwiczki chyba już takie zostawie, one są oklejone jakąś okleiną, no i zdjąć je ciężko by było, a z odklejaniem okleiny na wiszących to ja się nie będą bawiła ![]() Ps. Wiem, że tam bałagan no ale cóż
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
a i jeszcze na tej półce oczywiście herbatki kiedyś będą ładnie ułożone w jakiś pojemniczkach, tylko problem taki, że ja lubię dużo różnych herrbatek mieć, więc na razie są tak o
![]() a pojemniczek na musli może kiedyś też jakoś ozdobię
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne zaległości
![]() Kuchenka z klimatem ale malutka, wiec zielony zdecydowanie nie, trzeba ją na jasno pomalować coby optycznie powiększyć - lawenda , ecri, lub coś ze słonecznych
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu
Jak teraz pokazałaś całość to widzę, że ta kuchenka jest już na jasno pomalowana a Wy pewnie byście chcieli widoczne zmiany. Te szafki będą się pięknie prezentować przy jasnej lawendzie. Gdyby to była moja kuchenka to na pewno byłby to taki kolor. Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2012-05-09 o 20:25 |
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() oglądaliśmy podłogi, byłą super,taka imitująca drewnianą, taka w szarościach, aż do brudnej bieli, ale sprzedawali tylko w kawałkach po 4m, a mi dwa potrzebne, a płacić prawie 100zł, za coś czego mi nie potrzeba nie będę, więc szukamy dalej.. ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- biernasiu ściany są teraz białe, tylko strasznie brudne po byłej lokatorce, więc zmiana każda będzie na lepsze, będzie pewnie jaśniutki szary, ten antyczny marmur jak siódemka podpowiadała, bo na fiolet się Luby nie zgadza
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Kasieńko
Wy macie sobie wybrać takie kolory żeby Wam pasowało. Jak najmilejszy nie chce fioletu to nie można nic na siłę wciskać. Macie się tam czuć dobrze.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
no tak ae on to ten, no nie zawsze myśli tak, że dobrze bym się tam czuła
![]() jemu w zasadzie wszsytko jedno, ale za "babsko" nie może być Bo on też często gotuje
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie zdekupczyłaś te swoje szafeczki w kuchni
Ja bym do nich też dała coś delikatnego na ściany, jakiś kremik, albo kawa z mlekiem.
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Kuchnię pokazywałam już na plotkowym, więc już nie będę powielała ![]() jakby ktoś nie widział to jet na blogu ![]() Zostało więc serduszko do pokazania, czajniczki podkładki i etui, które dostała ode mnie Ewa w wymiance dopingującej
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu bardzo ładne etui, dobrałaś ładnie kolorkii, równiutko domalowane paseczki i ta wstążeczka romantyczna Serduszko takie delikatne
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Paseczki to serwetki
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, ale śliczne te drobiazgi zrobiłaś - takie romantyczne.
Serwetusia urocza, ale musiałaś się przy niej narobić. Etui jest śliczne. Podkładki bardzo mi się podobają, oryginalne kształtem. Wszystko bardzo ładne. Brawo. |
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
waw Kasiu wszystkie te rzeczy są zachwycające
:lov e:
|
|
#169 |
|
Wtajemniczenie
|
Kath te koronki są obłędne, przynajmniej tak wygląda ich kawałek
A w ogóle wszystkie rzeczy są cudne!
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję ślicznie
![]() anula jak w końcu zdjęcia obrobię to wrzucę na pozadekupażowy wątek
|
|
#171 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam za słowo
|
|
|
|
|
#172 |
|
Wtajemniczenie
|
Podziwiam Cię szczególnie za pracę włożoną w etui
. Że też chciało Ci się jeszcze spód robić... Ale widać, warto było, bo wyszło cudnie. I ta piękna koronka frywolitkowa . Serduszko i podkładki również bardzo mi się podobają
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne to wszystko.Wymuskane,doprac owane.
Serduszko prześlicznie wycieniowane i blyszczące.A jak robiłaś literki? Podkładeczki bardzo ciekawe. A etui mistrzostwo! Dopracowane w każdym calu. Frywolitki jak zawsze urzekające.Już Ewci tak bardzo nie zazdroszczę skorom posiadaczką szczęśliwą jednego takiego cacuszka.
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
literki robiłam tak: na gołe drewienko przetransferowałam acetonem napis, pomaziałam go konturówką, a potem farbą
![]() Troszkę podpatyniłam jeszcze, ale minimalnie i tyle
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi to wyglądało ale nie mogłam uwiezyć,że tak wiernie pociągnęłaś i równo konturówką...No mowiłam zdolniacha!
|
|
#176 |
|
Wtajemniczenie
|
Żeby się nie powtarzać, podpisuję się pod tym, co wcześniej dziewczyny napisały
|
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam ślicznie
![]() Ale ile godzin mi zajęło to cieniowanie to nie pytajcie, bo aż głupio się przyznać
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
Świetnie ta kuchnia wyszła. A i ostatnie rzeczy piękne. etui bardzo ładnie pocieniowane.
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
Witam Sąsiadkę
Ale tu u Ciebie fajnie zazdrosna jestem o Twoje dekupażowe prace W ogóle to wszystko jest świetne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

znasz się na facetach