|
|
#151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe dzieciaczki 2011:)
Cytat:
![]() Mały trochę marudzi i ma luźniejsze kupki ( i szybko go odparzają i smaruję dziąsełka żelikiem . Wolę zapobiec wrzaskowi z powodu ząbków. Ja szczepię tylko podstawowymi sczepionkami. Córka też ma tylko obowiązkowe szczepienia. Z dodatkowych zaszcepiłam ją tylko na kleszcze. Syna też zaszczepię ale musi mieć skończony rok. |
|
|
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
Takie białe paseczki ma na dole
![]() TO tylko czekać. Muszę iśc do lekarza z małym nie wiem czy przypadkiem nie ma alergii pokarmowej tak jak pisałyście wyżej, ma suche za uszkami i jedne uszko naderwane9tak jakby) i drobne krosteczki na klatce piersiowej Wogóle czepiają go się skórne rzeczy, od 4 tygodnia życia ma takie odparzanie , na które nic nie pomaga, teraz zaklejam gazikiem i smaruje niby troszkę lepiej...zobaczymy co lekarz powie
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie lepiej idź do lekarza, bo nie wiadomo co to może być...Moja na szczęście żadnych krostek na ciele nie ma, tylko te uszka ją swędzą. Mam nadzieję, że ten Laticort jej pomoże.
Ja też wypatruję ząbków, tych górnych, hehe |
|
|
|
|
#154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
Odparzenia ma na nóżce tam gdzie kończy się róg pampersa;/w fałdzie;/ i na szyi ma troszkę, te na szyi to pewnie dlatego że jest tłuściutki...bo jak jest chłodniej to blednie i prawie znika.A to za uszkami i te naderwane uszko zniknęło smarowałam bepanthenem
![]()
***Filipuś*** Edytowane przez Alishia19 Czas edycji: 2011-07-03 o 11:20 |
|
|
|
|
#156 |
|
Rozeznanie
|
hej!
moja mala tez juz chyba przygode z zebami zaczyna a na dodatek dokucza jej katar..bylysmy u lekarza w piatek i ma kropelek a kropelek do zapuszczania..biedna juz na ich widok zaczyna plakac... Alishia moja tez miala takie odparenia na szyi jak bylo goraco (tez taki maly pulpecik bezszyjkowy z niej!) nam bardzo pomogl sudocrem po kapieli..aplikowalam jej z 2 razy i bylo juz wszystko w porzadku...
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(Ta maść to taka śmierdząca i brązowa??
|
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
Witam babeczki
![]() Karolinko, sto lat dla synka z okazji pół roczku ![]() Kilka dni temu zaczęłam używać nawilżanych chusteczek z lidla, bo podobno mają dobry skład, bez parabenów itp....i co? Mała ma uczulenie No trudno...wracamy do pampers Aż boję się prać jej rzeczy w zwykłym proszku Już w szpitalu dostała uczulenia, po założeniu tamtejszych ciuszków Póki co piorę w Loveli.My na dupkę mamy bepanthen, póki co żadnych odparzeń Podobno ten sudocrem wysusza, a na odparzenia najlepsze coś tłustego.
|
|
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
Chłopcy to jednak wrażliwce
|
|
|
|
|
#161 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Witam styczniowe mamusie
![]() Pozwólcie że się przyłącze do wątku... Moja Natalka urodziła się 8 stycznia, w: 3200 kg, d: 56 cm.... |
|
|
|
|
#163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Opowiedz coś o swojej niuni? Jak śpi co je itp![]()
|
|
|
#164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Moja Mała to chyba będzie niezły urwis....tylko czekam aż zacznie raczkować, a zapowiada się że może to nastąpić w niedługim czasie bo już dobrze trzyma się na czworaka i buja przód - tył....śmiesznie to wygląda
większość dnia spędza na brzuszku...czasami jak ją odwrócę to "krzyczy" na mnie jakim prawem jej to robię |
|
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Wow, to super
Faktycznie może szybko "ruszyć do przodu"![]() Moja mała póki co obraca się na wszystkie sposoby, ale na czworakach jeszcze nie staje. Zaczyna już trochę samodzielnie siedzieć, ale nie mam zamiaru niczego przyspieszać Zobaczymy jak to z nią będzie
|
|
|
|
|
#168 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Witam nową mamusię No to chyba za niedługo będzie raczkować, fajnie![]() Oj dziewczyny przepraszam,że ostatnio nie piszę, ale poprostu mały mi na to nie pozwala Ciągle beczy i beczy,a zębów nie ma i nie ma.Czasami ma nawet 38 stopni:/ W nocy budzi się conajmniej 4 razy...Mam już dość, ale jakoś trzeba przetrwać. Daję mu na noc ibufen i też smaruję dziąsełka, ale i tak jest w nocy wielki wrzask...Na dodatek w dzień jest też taki zmierzły.Zamiast z miesiąca na miesiąc lepszy to jest gorzej...Ahhh Najpierw mega kolki, bóle brzucha z 5 razy w ciągu dnia, częste wstawanie w nocy, przepuklina pachwinowa, ciągły płacz i teraz ząbki... Wiem, że Wy też macie podobnie ale muszę ponarzekać komuś i się wyżalić... Któraś pisała ale już nie pamietam (wybaczcie) gdzie wyczytałam jak nauczyć dziecko samego zasypiać i żeby nie wstawało w nocy.No więc ściągłam se z neta książkę i przeczytałam ją jak postępować czyli odkładać dziecko i wychodzić z pokoju i przychodzić w pewnych odstępach czasu i uspokajać w razie potrzeby, głaskać po głowce, mówić szeptem ale nie dźwigać, chyba że będzie się już 10 min darł. A w nocy nie dawać mu nic ani mleka ani wody,herbatki - nic.Ja wytrzymałam 4 dni i potem się zaczęło ząbkowanie, przerwałam bo bym chyba ogupiała nie śpiąc w nocy... Dobra dodam jakieś foto, napiszę później trzymajcie się kochane
|
|
|
|
|
#169 |
|
Przyczajenie
|
Simia śliczny ten Twój bąbel
katz też jestem z okolic BB! Napisz gdzie rodziłaś? I jak w ogóle wrażenia z porodu. Ja rodziłam w Esculapie i jestem bardzo zadowolona! Ogólnie bylo wesoło nic mnie nie bolało.. przy znieczuleniu poczułam tylko delikatnie ukłucie anestezjolog pytał czy zawsze jestem taka spokojna bo twarz mam "pokerowa" i nawet cisnienie mam"pokerowe" bo mialam 120/80 najgorzej było wstać po 6h ale szczerze mówiąc byłam nastawiona na większy ból. Najlepsze że jak małą wyciagnęli z brzucha to od razu zrobiła kupę na lekarkę! wszyscy zaczeli się śmiać a lekarka na to że jeszcze coś takiego sie jej nie przytrafiło i musi dzisiaj puścić lotka bo podobno jak się wdepnie w g... to ma się szczęście opieka była cudowna oprócz jednej zołzowatej połoznej ale na szczęście nie było jej przy moim porodzie.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Edytowane przez agnieszka0087 Czas edycji: 2011-07-05 o 13:35 |
||
|
|
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
Dobra historia z tą kupą
ja rodziłam na Wyspiańskiego i też jestem zadowolona miałam szczęście, bo jak poród zaczął się na dobre to właśnie moja gin zaczęła dyżur mam do Was jeszcze pytanko: czy wasze maluchy zjadają już stópki? bo moja mała zaczęła w połowie zeszłego tygodnia |
|
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
Simia, ![]() Ja pod tym względem mam chyba całkiem nieźle Nie dosyć, że ciąża rewelacyjna, poród nie najgorszy (bólu faktycznie prawie nie pamiętam), mała nigdy nie chorowała, zero kolek, płaczu, zasypia sama, w nocy budzi się tylko na jedzenie (1 lub 2 razy)...Moje jedyne problemy to to, że nie chce pić mleka z butelki i to, że nie mogę jej zostawić na dłużej z kimś innym np. z dziadkami Może jest to w pewnym sensie rekompensata, za to, że staraliśmy się z mężem o dziecko 27 miesięcy.Katz, moja też już zjada stópki, zwłaszcza podczas kąpieli
|
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Mój jeszcze nie wsadza sobie nóżek do buźki...ale już je chwyta rączkami wiec pewnie nie długo
Odparzenie mojego dziubka o wiele się poprawiało ale LINOMAG pomaga Dwa dni mój wstaje bardzo ładnie bo o 4 rano tylko i póżniej o 8 Sima współczuje, ale na pewno nie długo będzie o wiele lepiej Ja miałam najgorsze 2 msc mały strasznie płakał i nic nie pomagało kolki straszne nie przespane noce wiszenie na cycusiu ale poprawiało się całe szczęście
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Mój jeszcze nie wklada stopek do buzi ale tez juzsie nimi interesuje.On dopiero wyczaił że można sie obracac na boki i robi to od paru dni-jest grubiutki,wazy ponad 10kg i pewnie waga mu we wszystkim przeszkadza.A czy wasze dzieci juz siedza?????????????Spotka lam wczoraj kolege z synkiem-chlopiec jest pol miesiaca starszy od mojego i mi powiedzil ze ich dziecko siedzi juz od dawna-od dobrego miesiaca...wiem ze kazde dziecko jest inne ale....coooo???to ile on mial jak siedzial???5miesiecy???
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Katz witaj
![]() Simia sliczny Twoj maluszek i widac, ze czuje sie jak ryba w wodzie Czytalam tez ta ksiazke o usypianiu maluszkow (nie pamietam tytulu ) - bardzo fajna i edukacyjan - polecam. Mam ja na kompie ale w uk :/ Moj Tomus juz od kilku tygodni tez zajada swoje stopki i bardzo mu smakuja. Wczoraj bylam u kuzynki i maly zajadal sie chrupkami kukurydzianymi, tak mu smakowaly, ze dzisiaj kupilam mu cale opakowanie. Chyba Wam dziewczyny nie pisalam, ze w tamtym tygodniu dawalam malemu barszcz bialy z ziemniakami, a dzisiaj zupke jarzynowa z buraczkiem i mieskiem z golabka
|
|
#177 | |||
|
Zadomowienie
|
Napisałam wczoraj długiego posta i mi go zeżarło
Wkurzyłam się i wyłączyłam kompa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
).Zre sztą uwielbia tak leżeć. Kiedyś położyłam go na podkładzie i zostawiłam gołego ,żeby się troche powietrzył. Myślałam,że podkłąd uchroni łóżko a mały leżąc na plecach nasikał metr dalej![]() Cytat:
simia śliczny ten Twój bobasek |
|||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
Linomag w maści
Ale naprawdę jest duża poprawa a odparzanie nie małe było i nic nie pomagało mam nadzieje że wyleczy całkowicie Mój od 3 dni marudny strasznie nie wiem czym to spowodowane sam nie chce w ogóle siedzieć tylko ręce;/zaglądałam w dziąsła ale bez zmian...dobrze że siostra do mnie przyjechała i mi pomaga Bo cały czas skrzeczy;/A to foto mojego poważnego dzidziusia
***Filipuś*** Edytowane przez Alishia19 Czas edycji: 2011-07-07 o 12:01 |
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
No te jego minki są powalające !
Moja nadal drapie się po uszkach...Laticort raczej nie pomaga...już sama nie wiem, co zrobić? Kolejnych zębów nie widać. |
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Mój synuś jutro zobaczy pierwszy raz morze ))Coś czuję, że będzie radocha na całego!!! Dziś zauważyłam jak pierwszy raz łapię się za stópki ale do bużki ma bardzo daleko-brzuszek mu przeszkadza.Strasznie się denerwuje z tego powodu-zaciska wargi i wydaje jakies dziwnie śmieszne dzwięki hehe Nauczył sie drapac,szczypac,pluc...ur wanis jeden!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.

Ale cały czas wyglądam
i smaruję dziąsełka żelikiem . Wolę zapobiec wrzaskowi z powodu ząbków. 

Wogóle czepiają go się skórne rzeczy, od 4 tygodnia życia ma takie odparzanie , na które nic nie pomaga, teraz zaklejam gazikiem i smaruje niby troszkę lepiej...zobaczymy co lekarz powie
nam bardzo pomogl sudocrem po kapieli..aplikowalam jej z 2 razy i bylo juz wszystko w porzadku...

No trudno...wracamy do pampers
Aż boję się prać jej rzeczy w zwykłym proszku