|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do 2012 szczuplejsze o 10 kg! :) Start 10.10! Zapraszam!
Cytat:
śniadanie ok drugie śniadanie też ujdzie obiad: za mało.... przydalo by się jakieś mięsko.... podwieczorek ujdzie.... ale że kolacji brak... to już niekoniecznie ujdzie.... wg mnie 3 główne posiłki plus dwie przekąski będzie ok..... tylko trzeba patrzeć na to co się je..... i jeszcze systematycznie trzeba jeść ![]() jeśli nie będziesz jadła to spowolnisz metabolizm i organizm zamiast spalać tłuszczyk i gubić kilogramki to zacznie, niestety, magazynować..... to takie moje skromne zdanie....
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
też się do Was przyłączam, bo ostatnio bardzo się zapuściłam, mam nadzieję, że do 2012 roku wszystkie osiągniemy swój cel ![]() wiek: 20 wzrost: 168cm waga: ok 63kg cel I: 58kg cel II: 54kg |
|
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam! Nie wiem, na jak długo, bo mam słomiany zapał do udzielania się w wątkach (ale podglądaczem jestem 100%owym
)Wzrost: 172cm Waga: 56kg Cel: 54-53kg Paradoksalnie, najtrudniej zrzuca się te 2,3kg... |
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
Jedz je minimalnie w dwóch-trzech posiłkach dziennie.Nie dużo! Po prostu trochę na smak jak i dla zdrowia A NNKT?Bez nich bardzo ciężko schudnąć. Oliwa,orzechy,tłustsze rybki, sezam, mak, migdały,avocado,pestki dyni, pestki słonecznika, siemie lniane(ale nie parzone tylko całe) Po prostu masz kiepski metabolizm plus w późniejszym wieku trudniej spada. Może problemy z tarczycą? Mi wolno spada przez tarczyce. Trzeba wiedzieć co sie je a nie na oko prowadzić redukcje. Ważne jest jak kilogramy spadają a nie w jakim czasie. Porzadnie? albo coś robimy na całego albo na pół gwizdka. I NIE wymówką nie jest brak czasu bo ja też mam go minimalnie i daje rade i na diete i na wizaz i na nauke i uczelnie i wszystko ![]() Ś: kilka łyżek mojej domowej granoli wymieszanej ze zwykłymi płatkami nie podpiekanymi - jakoś 4-5 łyżek z 3/4 szklanki mleka + szklanka soku wyciskanego z pomarańczy IIŚ: grejpfrut,2łychy serka wiejskiego O: kilka łyżek ryżu brązowego z warzywnokurczakowym gulaszem posypane pestkami dyni(pierś z kuraka, pomidor, papryka, cebulka, marchewka z masą bazylii i innych przypraw) P: batonik kinder K: serek wiejski z jajkiem i przyprawami +pomidor tak podgryzany ![]() a jadłospis na jutro Ś: moje płatki z mlekiem jak codziennie IIŚ: kilka winogron Obiad identyczny jak dzisiaj, szybko na 13:15 na uczelnie więc zjem wcześnie stąd kiepskie II śniadanie P na uczelni: jogurt menu głóg-jeżyna z menu B, kanapka z pestkami dynii,szynka z filetu z indyka i masą warzyw K:sądzę że jajecznica albo rybka wędzona bo obczaiłam super rybną budkęWitam wszystkie nowe! Nie wykruszamy się nie wolnoo!
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-10-09 o 22:14 |
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zjadłam dzisiaj 4 kostki czekolady jako podwieczorek i już miałam żałować i sobie wypominać, ale wspomniało mi się, że gdzieś kiedyś czytałam, że jedzenia NIE WOLNO żałować. W sensie, jeśli mamy mega ochote to jemy. W małych ilościach, z głową, i rozkładamy to z innymi posiłkami czy idziemy ćwiczyć oczywiście lepiej dla nas żeby takie ochotki nie nachodziły zbyt często
|
|
|
#156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja zjadam więcej węglowodanów, poza tym nie tylko ciemne i pełnoziarniste (mam problemy z jelitami), ale staram się omijać wszystkie "białe, puchate i nadmuchane". cześć wszystkim
|
|
|
#157 |
|
Przyczajenie
|
i ja się do was dołączę
![]() wzrost: 158cm waga: 62kg cel: 50 - 55kg |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 |
|
Przyczajenie
|
Tak więc zaczynamy
Wybiła godzina zerrro! |
|
|
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
no to zycze wszystkim powodzenia:P od dzis koniec z grzeszkami:P ciekawe jak tobedzie;p no i zamieszczajcie swoje jadlospisy to moze sie cos podkradnie ;D bo mam problemy z ukladaniem obiadu :P ile mozna jesc gotowana piers i brokuly:P
|
|
#160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja do tej pory jadłam właśnie na śniadanie własnoręcznie robione musli czyli(pł. owsiane, otreby, orzechy różne, rodzynki, morele, pestki dyni i slonecznika, siemię) + jogurt nat. lub mleko. Na innym wątku jednak przeczytalam,że to połączenie węgli, tłuszczow i białka i nie nadaje sie na redukcję. No więc odstawiłam. I żeby dobrze trawić trzeba jeść polączenie białka z warzywkami + dobry tłuszczyk np. oliwa z oliwek. Głupieję więc. Ja nie chcę jojo. Więc może węgle np. pełnoziarnisty chleb, kaszę gryczaną czy czy makaron będę z warzywami łaczyć?Jak sądzisz? Metabolizm na pewno mam gorszy niż kiedyś. Mam zamiar trochę mięśni nadbudować to może się poprawi. ![]() Dziękuję za rady, wprowadzę korekty jak trzeba. ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------
|
|
|
#161 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja teraz ważę troszkę mniej,ale niezauważalnie,poza tym jestem niższa ;(Cytat:
Ale cele macie dużo niższe.. kurczę ja się muszę zastanowić, ale nie chcę być chuda.. zobaczymy jak spadnę w okolice 67 jak to będzie wyglądało ![]() Gratuluję wszystkim spadków Oby tak dalej,Mój weekend był okropny.. alkohol, i cała niedziela na kacu... zapominam i walczę od dzisiaj na nowo ![]() Śniło mi się, że widziałam na wadze 70,2 kg.. oby już niedługo. Na koniec października mam wesele brata i chciałabym zejść do 69 do tego czasu...
169 cm 78 ............... ->67-> .... ->65 65-> ...-> 62 Edytowane przez akasha83 Czas edycji: 2011-10-10 o 09:05 |
||
|
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
dzień doberek
![]() mój plan na dziś: Śn: serek waniliowy+mussli 2 śn 2 kromki pieczywa chrupkiego z żółtym serem i pomidorem obiad: tależ zupy ogórkowej podwieczorek: jabłko kolacja:jeszcze nie wiem może kanapka? może ktoś mi powiedziec czy jest ok???
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
hej hoo marynarze!
wczorajszy jadłospisik (od razu zaznacze ze duuuzo pije , zeby nie bylo )śniadanie - jajecznica na boczku, jedna bułka z pomidorem i sałatą, herbata drugie śniadanie - jabłko obiad - pierś z kurczaka(gotowana) z kawałkiem chleba pitta, sałatką z pomidorów, ogórków i sałaty pekińskiej (z odrobiną oliwy) i odrobiną sosu czosnkowego (na bazie jogurtu naturalnego) , woda podwieczorek - pomarańcza kolacja - brak w tym jadłospisie chyba już mieści się tysiąc kalorii co? z racji tego że wsunelam duze sniadanie i duzy obiad to przez reszte dnia się pilnowalam,plan na dziś śniadanie - dwie kanapki z pieczywem chrupkim lub razowym z serem, sałatą, wędliną (jak znajde takową w lodówce), pomidorem i moze odrobiną ogórka drugie śniadanie - jogurcik pitny, jagodowy obiadek - wczorajsza pierś z kurczaka z sałatką (bez pitty, bo się skończyła) podwieczorek - jakiś owoc kolacja - pewnie coś lekkiego, może odrobina sałatki lub jogurt z musli poprawilam się?
|
|
|
#164 |
|
Przyczajenie
|
Pełna pozytywnej energii i motywacji chcialam życzyc wszystkim powodzenia na nowej drodze do wymarzonej sylwetki
![]() Całego jadłospisu jeszcze nie mam, ale: śniadanie: owsianka z otrebami, miodem i ciemnym kakaem II śniadanie: jabłko + orzechy laskowe No i dziś zdecydowanie fitness! Miłego dnia !!
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na obiad troszkę mało.. ta zupa zabielana jogurtem,śmietaną? Jakieś mięso w niej było? ziemniaki? Na kolację coś lekkiego białkowego - lepiej unikaj kanapek na wieczór - lepiej zjeść serek wiejski z pomidorem na przykład, albo jogurt naturalny.. nie potrzebne Ci węgle na noc. To moje spostrzeżenie..
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
akasha83 muslli tak 3 czubate łyżki, zupa ugotowana na kostce z ziemniakami i jajeczkiem no i zagęściłam trochę mąką,(ogólnie staram się nie gotowac tłustych zup jak gotuje na mięsku to albo na porcj rosołowej albo na udku )
no i ta kolacja to własnie problem bo jogurtu naturalnego nie lubię , za serkiem wiejskim tez nie przepadam........
|
|
#167 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Elizo,ja Cie pamietam z watku dukanowskiego, Ty mnie pewnie nie,bo wtedy jeszcze sie nie udzielalam. Jak po dukanie? Jakie masz wrazenia po tej diecie,bo z tego co pamietam zaczynalas 2 lata temu z hakiem( podczytuje 2 czesc watku )Wiem, ze dobrze Ci szlo... Jak potoczyly sie dalej Twoje losy? Pozdrawiam ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
))
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() Uciekam przed jojo ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2011-10-10 o 10:25 |
||
|
|
|
|
#168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Staraj się unikać na noc pieczywa, bo to węglowodany które na noc nie są Ci potrzebne a odłożą się na pewno..
|
|
|
#169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
Ja też. ! Może w końcu mi się uda zebrać tyłek i coś zadziałać ...
Wzrost: 168cm Waga: 67 kg - jutro rano zważę sie dokładnie i napiszę 100% wagę. Cel: 55 kg!
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Ja na chwilkę tylko
![]() Zmykam na wykład bo mnie współlokatorka pogania ![]() Oj ja też miałam mętlik w głowie. Ale ktoś mądry z tego forum kazał mi myśleć własnym mózgiem i najpierw poznać własne ciało i je obserwować a nie sugerować się opiniami większości. Bo mordowałam się białkiem na podwieczorek i na noc i nie dość że słabo chudłam to jeszcze chodziłam w złym nastroju,żołądek mi świrował z głodu- bo taki serek wiejski na długo mnie nie nasyci, wariowałam, bo na eRce nie wolno było właśnie łączyć musli z mlekiem, nie dla węgli do obiadu, nie dla owoców po południu, nie dla czekolady czy batonika czy ciasta. A wiecie co? Jak rzuciłam te chore zasady to waga ruszyła i cieszę się życiem Czemu nie? Porzadne śniadanie to podstawa czy na eRce czy przytyciu. Ja kocham słodkie śniadania bo dzięki nim zaspokajam chęć na słodkie.Owsianki, musli, domowe granole- byle byłyby domowe, słodzone owocami (lepiej tymi sezonowymi bo w suszonych jest cukier:/) A co do białka to ja słyszałam,że lepiej je spożywać w towarzystwie weglowodanów pełnoziarnistych i warzyw Tak na naszym studenckim wątku się okazało i mnie dziewczyny przekonały xD Wiadomo,że wegli w takim posiłku ma być najmniej, ale niech będą! makaron(małooo z 50-60gram ugotowanego, mięcho/ryba, warzywka ) i na poczatku licz kalorie z jedzonych węgli a potem to już na okooo.Siemie lniane- jak najwięcej bo ma masę błonnika! Dodawaj nawet łyche dziennie do takich płatków i zero ziółek na przeczyszczenie- rozleniwiają jelita I robie ciasta tak! Jeden kawałek ciasta z mąki pełnoziarnistej, z małą ilością cukru /jedna muffinka jest w sam raz. Do niego ze dwie trzy łychy serka wiejskiego i mamy pycha II śniadanie
|
|
#172 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() d666666 ja też jestem ex dukanka:P i to bez efektu jojo Zaraz zabieram się za obiadek, tylko jeszcze brokuły się gotują. Taaaaka pyszna sałatka 1pomidor+6kawałków brokuł+ 2jaja...mniam. Stanęłam dzisiaj na wadze!I mam dobry humor od rana ![]() ![]() ![]() W ciągu tygodnia diety zleciało mi 3,5kg, tak że ważę już 65,5 ![]() Trzymam kciuki, dziś nasz pierwszy oficjalny dzień na drodze do szczęścia ![]()
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja równiez stosując dietę nie popadam w takie skrajności mega zdrowego żywienia. Przedewszystkim dlatego, że to co w trakcie diety wprowadzam do jadłospisu powinno wyćwiczyć we mnie nawyk na długi czas, nawet po schudnięciu (a nie zawsze mam mozliwości finansowe by poszaleć w kuchni ) . Nie lubię mleka (ani innych pochodnych z małymi wyjątkami), płatki czy musli z mlekiem rosną mi w ustach i nie jestem w stanie przełknąć. Mało tego gdy zjem za dużo mlecznych produktów to moje jelita szaleją. Pewnie zaraz zostanę objechana , ze wiele rzeczy robię na pół gwizdka i że może to jest niepoważne. Jednak na zdrowy rozum: nie stać mnie i mojej rodzinki na gotowanie kilku zestawów na obiad. Kiedy są pierogi z mięsem, czy kotlet schabowy jem mniej i w wersji lzejszej (bez panierki czy okrasy). U mnie problem zawsze stanowiło zajadanie stresów, obzeranie się na noc, no i przede wszystkim słodycze, chipsy i czasem fast foody (chociaż bez nich akurat żyć potrafię ) Jeśli uda mi się zrzucić te kilogramy dzięki pozbyciu się tych mega niezdrowych przyzwyczajeń będę bardzooo szczęśliwa. Na razie myślę idzie mi nieźle: i witamin mam sporo, i białek, i węgli, i tłuszcz ten zdrowy głównie. Nie chodzę głodna, nie podjadam wieczorami i jem systematycznie co 3 godzinki (w pracy to trochę trudne, ale na razie, już prawie tydzień udaje się zapanować i nad tym ![]() Pozdrawiam, ściskam, i zabieram się do pracy, bo moja przerwa śniadaniowa już chwilkę temu się skończyła. |
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
można dołączyć?? załamałam się: przytyłam do 58 kg bo tak się zapuściłam pzez ciągle imprezy... do lutego/marca chcę schudnąć powoli 4 kg góra 5 bo wtedy będzie zdejmowana miara na uszycie mojej sukni ślubnej... pomóżcie;(
|
|
|
|
|
#175 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry
![]() Czy mogę się dołączyć? Od dzisiaj zaczynam kolejną walkę z kilogramami. Raz już się udało, ale przez wakacje, a konkretnie wakacyjny tryb życia, wszystko zaprzepaściłam. Niemniej nie poddaję się i z optymizmem podejmują kolejną walkę Dzięki Wam będzie na pewno zdecydowanie łatwiej no i większa motywacja. Bardzo proszę dopisać mnie do tabelki - to będzie jak podpisanie umowy z dietą i ćwiczeniami![]() 172 cm, 69 kg, cel: 57 kg Trzymam kciuki za siebie i za Was |
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
oj i to bardzo dawna ex...
![]() gratuluję... ja nie dotrwałam do końca III fazy.... ale tyle ile wytrwałam tyle utrwaliłam i jest ok.... póki co dzisiejszy jadlospis: śn: kromka chleba razowego+wędlina+ jog activia śliwkowa przekąska: jabłko II śn: kanapka z chleba razowego (2kromki złozone) z białym serem obiad: mięsko duszone z warzywami przekąska: w planie mam coś do wymyślenia..... może sałatka: pomidor, ogórek, papryka, serek wiejski kolacja: pewnie reszta tej sałatki powyżej, albo jajka ![]() chyba nieźle co?
|
|
#177 | |
|
Przyczajenie
|
Mogę się dołączyć?
Już raz wyszło, teraz zaczynam walkę od nowa, a w grupie zawsze większa motywacja 172 cm, 69 kg, cel - 57 kg![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja również się dopisuje Zważe się dopiero jutro, bo teraz jestem po jedzonku, niestety nie dietetycznym,ale mam nadzieje ze to bylo ostatnie niedietetyczne jedzonko :P Postanowilam sobie ze przechodzę na dietę teraz Bo niedługo bede musiała się przerzucić na modę ciążową Wzrost - 169 Cel -58 Waga obecna - będzie jutro ale coś okolo 73 Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
dzieki kochana, nie pomyslalam o tym chyba zrobie kolacje ale o rozsadnej porze, np o 18.00 - do 19.00. i to jakas surowka. a co wy jecie na kolacje przy odchudzaniu? czy moze byyc skibka chlebka ciemnego?
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem jeszcze na 2 innych wątkach, ale do Was też się przyłączę. Schudłam 10kg, do Sylwestra chcę jeszcze z 6kg, ale oczywiście jakby udało się 8 czy 10, to byłabym przeszczęśliwa
wagę obecną, plany i wzrost macie w podpisie
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

)
albo rybka wędzona bo obczaiłam super rybną budkę

żrę.

<3