|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bo my kochamy K-Pop!
No właśnie oni jeżdza do korei, podobno koreanskie sasaeng sie z tego ciesza bo zazwyczaj obcokrajowcy maja duzo kasy ktore mozna wydac na taksówki zeby jeździc za idolami.
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no... Ja p*****.... To już jest choroba psychiczna, która osiągnęła niemożliwe i przenosi się przez kabel od internetu...
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
JYJ
http://werga.tumblr.com/post/49342519251 K-dramy: http://werga.tumblr.com/post/4935841...e-taught-me-xd - so true http://werga.tumblr.com/post/49358157271 Tumblr na #k-drama szaleje od gifów z Gu Family Book. Wcześniej nie wiedziałam z czego te gify, teraz juz wiem
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
JYJ
Reszta to samo ![]() No widzisz, moje uzależnienie od KC się do czegoś przydało. No i właśnie zadeklarowałam na soompi, że za jedzenie, łóżko i miejsce na planie GFB będę pisać możliwe scenariusze romansu między Kang-Chi a Yeo-Wool (kiedy w końcu dureń odkryje że Dam-goon to jednak Yeo-Wool-asshi) dla scenarzystki GFB ![]() Już mam 2 możliwe scenariusze odkrycia płci YW i 1 dotyczący wyznania uczuć i pocałunku... no dobra, 2 pocałunków
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
Wyobraź sobie praca marzeń - pisanie scenariusz do dram.
Chociaż ja bym chyba wolała reżyserować albo pisać scenariusze do mv. Wogóle kpopu zaczełam słuchać bo mają genialne mv a moje hobby to oglądanie mv. |
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Kekekeke
![]() Zaczynam się zastanawiać, czy aby te pisanie scenariuszy do dram rzeczywiście nie jest moją pracą marzeń "Znajomym" na soompi się moje skrypty podobno baaardzo podobają i chcą więcej tych wypocin A najlepsze jest to, że napisałam tylko co mi się śniło. Jakbym zaczęła nawijać na daydreamie to bym popłynęła ![]() Normalnie tak mi się spodobało to co mój chory, zboczony umysł wymyślił, że nawet pokopiowałam sobie z postów i zapisałam w wordzie ![]() A teraz czekamy, czy cokolwiek z tych moich majaków się jakoś spełni. Wtedy zostanę oficjalnie "monk So-Jeong of GFB thread" jak to określili. Ja tam sama nazwałam się "master of delusions" Idealnie pasuje do stanu mojego umysłu.Mi z kolei reżyserowanie czy pisanie scenariuszy do MV by nie pasowało. Bo trzeba też uwzględnić choreografię. Szału bym dostała
|
|
|
#157 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://werga.tumblr.com/post/49380984042 http://werga.tumblr.com/post/49376515055 http://werga.tumblr.com/post/49375936058 http://werga.tumblr.com/post/4937559...love-help-tune Czasem niektórzy mówią troche za dużo http://werga.tumblr.com/post/4938006...et-if-you-take |
||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój typ, mój typ
|
|
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
Przyłączam się do wątku
![]() Może przeoczyłam (na pewno, moja specjalna umiejętność >.<), ale kto jest Waszymi biasami, drogie Wizażanki? Przyznam szczerze, że trudno to wybrać jakiegoś jednego, bo nuż widelec "znajdujemy" kolejne ciacho
|
|
|
|
|
#160 | ||
|
Raczkowanie
|
Już jestem. Powróciłam, przepraszam za nieobecność.
Cytat:
Musze się rozajrzeć może są studia - scenarzysta koreńskich mv. ![]() Cytat:
Ja mam paru: K.Will jak go nie lubić, jest suuuper sexy Joon z MBLAQ Rain Bi Jonghyun i Minho z SHINee Hongki z FT Island lubie jeszcze U-Kiss ale tutaj nie potrafie wybrać to samo mam z Infinite Edytowane przez gwercia Czas edycji: 2013-05-03 o 14:55 |
||
|
|
|
|
#161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, to zależy od grupy ![]() Z mojego ukochanego SHINee moim biasem jest dinuś, czyli Jonghyun. Z U-KISS Soohyun, Eli i ewentalnie Kevin (tylko niech ciałka więcej nabierze i będzie miodzio ). Z Super Junior mój ukochany Mr. Dimple Leeteuk, niepotrafiący jeść w samotności Donghae i czasem Yesung. Z MBLAQ to zdecydowanie "Honey ABS" Joon, z JYJ to JaeJoong. Z byłego SS501 Kim Hyun Joong i "Romeo" Park Jung Min.To chyba tyle, jeśli chodzi o idoli sceny muzycznej. Lista biasów wśród aktorów byłaby duuużo dłuższa ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-03 o 15:31 |
||
|
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
To uczcie gdy dowiadujesz się ze twój bias był w pobliżu a ty go jeszcze wtedy nie znałaś
Właśnie czy jest jakaś strona na której można obserwować trasy koncertowe k- idoli? Na mnet niby coś jest, ale to chyba jest nieaktualne. ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Miałam otwartą na kompie stronę z tym wątkiem. Moja mama zobaczyła i poczytała. Teraz zastanawia się czy nie powinnam pójść na leczenie |
|
|
|
|
#163 | |
|
Raczkowanie
|
O, to mamy chyba nawet podobne gusta
![]() Co do całego mojego haremu biasów to... ohohoho! Pozwolę sobie wymienić kilku: SHINee - Jonghyun Teen Top - L.Joe Exo-M - Lay Exo-K - Kai Super Junior - Donghae B.A.P. - Daehyun I tak dalej... Lista się oczywiście wydłuża, dodając nawet jakże urodziwych ulzzangów z Won Jong Jin'em na czele ![]() EDIT: Cytat:
Edytowane przez Yunlee Czas edycji: 2013-05-03 o 16:47 |
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale serio. Kurka lubiłam LSG po "Brilliant Legacy", ale dopiero moim biasem został teraz przy graniu Kang Chi. Dokładnie scena z pająkiem z mojego podpisu (klikać w imię) spowodowała, że wpadłam po uszy. I wpadam coraz głębiej z każdym odcinkiem. Nie wiem co zrobię ze sobą jak drama mi się skończy... Moja mama i brat już dawno stwierdzili, że moje miejsce jest na oddziale zamkniętym...
|
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
W EXO i w BAP nie mam biasów. Do BAP troche sie zrazilam po stop it, ale mam nadzieje ze mi sie to odmieni, bo Warriow, Power i No Mercy uwilebiam. Co do EXO, lubie ich piosenki, ale nie zbyt ich jeszcze rozróżniam, kojarze Kaia, Luhana (ma na tumbrze spory fanclub i na okrąglo widać jego foty) i Krisa.
Ja jakoś specjalnie ulzangami się nie interesuje. Widze ze wszyscy kochają Jonghyuna. To może zróbmy teraz liste 5 ulubionych piosenek, no może zeby było łatwiej to tylko z tego roku. |
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1) SHINee - Lucifer 2) SHINee - Why So Serious? (ale wersja studyjna z Jjongiem, a nie wersja z Taeminem z MV) 3) U-KISS - Neverland 4) MBLAQ - Oh Yeah 5) JYJ - Be The One 6) Super Junior - Bonamana
|
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Czemu niemożliwy?
też uwielbiam Lucifera i Neverland. Jeżeli chodzi o rok 2013 to będzie tak (nie w kolejności) 1. SHINee - Evil 2. K.Will - Lay back 3. U- Kiss - Standing still 4. Sistar 19 - Gone not around any longer 5. 15& - somebody Oczywiscie od SHINee podałam ulubioną bo Dreamgirl i Why so serious też są genialne. No i wymieniłam piosenki tylko od stycznia. Podobno MBLAQ wraca Seungho pomalował sobie włosy na niebiesko więc podejrzewam ze comeback niedługo |
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie niemożliwy, bo bardziej lubię niektóre starsze piosenki niż te nowe.
Np. według mnie u SuJu "Mr. Simple", "Superman" i "Sorry, Sorry" są genialne, ale nie umywają się do "Bonamana". Z kolei np. K.Will mnie nie rusza, kobiece grupy i solistki to samo. "Evil" od SHINee lubię, tak samo "Nightmare", ale na pewno nie tak mocno jak te wymienione ulubione 6. Gdyby nie wypuścili tego najnowszego albumu, to zamiast "Why so serious?" wpisałabym "Sherlock (Clue + Note)". No i ciągle czekam na zdrowiejącego szczeniaczka, żeby obejrzeć kompletną choreografię i posłuchać na żywo śpiewu rozłożonego jak oryginalnie było na 5 członków grupy. ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- A jeśli tak się upierasz na rok 2013, to masz: 1) SHINee - Why so serious? 2) SHINee - Dream Girl 3) SHINee - Spoiler 4) Infinite - Man In Love 5) CN Blue - I'm Sorry Proszę. Troszku zdominowane przez SHINee, czego chciałam uniknąć nie podając tylko z jednego roku.
|
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
Moje ulubione piosenki SuJu to Sorry Sorry, Sexy free and single i Bonamana
A co Why so serious to musze ci się przyznać że nie lubie tej wersji z mv, wole studyjną, dlatego tak samo czekam az jjong wróci. Nie moge się doczekać. A z tymi starszymi to rozumiem, ja tak mam z TVXQ Mirotic, ta piosenka jest tak stara, ale jest genialne, ostatnie piosenki TVXQ tak mi się średnio podobału, wyjątkiem jest jedynie Humanoids (aka. human noise ).---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- A właśnie, nie zauważyła Big Banga wielbionego przez tak wiele osób. Lubisz Big Bang? Ja mam z nim tak dziwnie, niby lubie, ale nie pałam taką miłością jak do MBLAQ, SHINee czy U-Kiss. Widziałaś wywiad uBEAT u Simona i Martiny? |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
O matko, TYLKO 5 piosenek? Impossibru
No ale jak mus to mus:1. SHINee - Spoiler. (Pozostałe nowości niezbyt mi się podobają) 2. Teen Top - I wanna love 3. B.A.P. - One shot 4. Jay Park - Welcome 5. Gain & Hyungwoo - Brunch I wracając do SHINee to... Ostatnimi czasy troszkę mnie zawodzą. Szalę przechylił nawet ten comeback bez naszego Dinusia. Co to miało być...
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, podejrzewam że każdy kto lubi SHINee nie lubi tej wersji z MV. I każdy (szczególnie Blingerzy) czeka na powrót Jonghyuna. Jakby nie było jest głównym wokalistą i wokalną podporą grupy.
Tutaj Key sam przyznał, że nie wiedział, że Jjong ma tyle partii do wyśpiewania i bez niego promocja albumu jest strasznie męcząca: ( Tak, uparłam się i znalazłam ten pieruński wywiad, z którego gifa mi na tumblrze pokazałaś )A piosenka nowego TVXQ, która najbardziej mi przypadła do gustu jest "Why? (Keep your head down)". "Humanoids" ma fajny układ, ale jakoś Junho głos mi się w niej nie podoba tak jak np. w "Catch me" albo "Why? (...)". Big Bang to ja toleruję. Jedynie GD od nich strasznie lubię. Ale nie tak jak moich biasów. Widziałam, że wywiad jest, ale jeszcze nie oglądałam. czekam aż będę w domu sama, coby móc się śmiać na cały głos. Bo inaczej będę się prawie dusić, jak za każdym razem gdy jest śmieszna akcja w GFB z KC i YW.
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-03 o 21:05 |
|
|
|
|
#172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam oglądam każde MV GD dla pośmiania się. Bo sensu to ja nie widziałam w chyba żadnym MV Big Bang czy jakichkolwiek kombinacji poszczególnych członków.
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Też lubie Brunch!
Ja mimo wszystko z SHINee jestem zadowolona, podoba mi się ich ostatnia płyta, jestem tylko troche zła ze nie poczekali na jjong. Chyba nic by się nie stało jakby opóźnili comeback o tydzień, wiem że to pewnie się wiąże z kosztami, ale jestem pewna że SM ma kase, już na samy SHINee ile zarabiaja. Zgadzam się że od Tonight Big Bang zaczeło się psuć. Ciesze się ze jestem w gronie który nie pała taką miłością do Big Bang. Jedyną piosenką którą lubie z ich ostatnich starań jest That XX GD. Też nie lubie pozostały solówek GD, ostatnią fajną oprocz That xx, był Hearbreaker. |
|
|
|
|
#175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), że ktoś ma takie same poglądy ^^Akurat Heartbreaker'a lubię, GD super tam wyglądał, ale te jego ostatnie solówki są... Przerażające. Osobiście odnoszę wrażenie, jak gdyby GD miał coś nie tak z głową. Co do comebacku SHINee, zgadzam się. SM śpią na kasie, więc comeback bez Jonga (głównego wokalu, należy nadmienić) jest... Bezsensowny. Opóźnili serię koncertów w Japonii, więc comeback nie byłby czymś trudnym, no ale. Stało się to się nie odstanie. I to wciskanie Tae na siłę w stylistykę "bad boya". SM staje się okropne, ale widocznie ma w sobie "to coś" skoro tyle zarabia. Smuci tylko fakt, że teraz "inwestują" tylko w Shinee. Do tej pory czekam aż f(x) coś wydadzą. Bądź co bądź to jeden z moich niewielu ulubionych girlsbandów. |
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz mogli, nie mogli. Zauważ, że opóźniony comeback SHINee to opóźnione wszystko co już było poustawiane z 3 miesiące wcześniej. Jak nie więcej.
Mamy więc ekipę od MV, która może być obłożona po uszy pracą do MV innych zespołów. Zabookowane miejsca w różniastych programach. Eventy, sesje zdjęciowe i inne bajery, które tez musza kosztować sporo. A jeśli nie wywiązali by się z umowy, koszty byłyby duże. Dodatkowo nie wiadomo naprawdę kiedy Jjong wróci, bo to musi być skonsultowane z lekarzami. Twarz to nie noga albo ręka, którą można ewentualnie oszczędzać. A nos jest super ważny przy oddychaniu. Gdyby wrócił za wcześnie i nie mógł dobrze śpiewać przez problemy z oddechem, to wyobraź sobie jak by po nim jechali "fani"... I jeszcze koszta takiego zwlekania to nie tylko dla SM są. To jest cały łańcuszek. przez ekipę od MV, fotografów, scenarzystów, choreografów, tancerzy, itp. itd. Oni wszyscy by tracili czas i kasę przez czekanie na Jjonga. Dlatego potrafię zrozumieć decyzję SM. Według mnie postąpili słusznie, choć oczywiście brakuje mi Jonghyuna.
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Wiem o tym, chodzi mi tylko o to ze mimo ze to koszty, to SM jest stać na opóźnienie (skoro trase koncertową zdołali opóźnić) więc mogli spróbować wszystko opóźnić, albo wykorzystać to na comeback innej grupy np f(x) czy EXO.
A co do nosa się zgadzam, sam mam z moim problemy, miałam już nawet dwie operacje na niego. Więc tutaj to rozumiem problem, i tutaj nie chodzi tylko o śpiew, problem może być z tańcem (bo poruszasz głową co sprawia ból), występami (zmainy temperatury, suche, gorące powietrze też nie jest przyjemne), make up (wiesz jak boli sam dotyk nosa po zabiegach i to utrzymuje siędosyć długo, a tu ktoś ma ci wklepywać make up, albo potem co gorsza go zmyć). I nie wiem czy SM stawia na SHINee, ostatnio zdaje mi się że na żadną z grup nie stawiają. Ostatnie MV od SM które zrobiło na mnie wrażenie to Mama (BoAy nie licze bo jak dla mnie jest ona autonimiczna) GD zrobił się teraz okropny, bardzo tęsknie za taki GD z czasów Heartbreakera. Mam wrażenie że GD chce się bardziej wyróżnić, pokazać że różni się od pozostałych (taki koreański Eminem) no ale jak dla mnie nie wychodzi mu i zaczełam tracić do niego sympatie, a lubiłam go bardzo. |
|
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
SM, stawia na SHINee, pod tym względem, że ostatnio wydają wiele piosenek ( o "jakości" się nie wypowiem, bo mi ostatnimi czasy podoba się tylko Spoiler). Ich comeback z Sherlockiem był genialny. I potem Dazzling Girl. Obecny nie przypada mi do gustu. Comeback mogłoby mieć EXO, które "nie powróciło" od praktycznie roku, albo f(x).
Mam podobne odczucia co do zachowania i postawy GD w porównaniu do wcześniejszych lat. Moim zdaniem błaznuje, aby jak najwięcej ludzi go słuchało. Bo należy przyznać, że takie robienie z siebie błazna przynosi najwięcej zysków (patrz PSY z Gangnam style, które ma już bodajże ponad 1,5 miliarda wyświetleń na YT). Teraz pewnie wszyscy myślą, że K-pop to tylko takie błaznowanie z "przytupajną" muzyczką w tle. Smutne. |
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się właśnie "Why so serious? podoba strasznie (mimo braku dinusia mojego kochanego). No oprócz tej dziewczyny, według mnie jest niepotrzebna.
"Dream girl" mnie denerwowała z tymi efektami gry elektronicznej / zepsutego ekranu. I te masakryczne stroje, a'la firanka praprababci... Z oceną GD się zgodzę. Jedyna jego solowa piosenka jaką mam to "Hearbreaker" i uważam, ze świetnie wyglądał w takim blondzie i fryzurze. Takie ciacho było Teraz to tylko oglądam jego MV żeby się pośmiać i zapominam.
|
|
|
#180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja oglądnęłam tylko Crayona, Michigo nie zdołałam obejrzeć nawet do końca. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.