|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Witam wszystkie noworoczne mamusie
Jestem tu po raz pierwszy i bardzo proszę o radę. Mam termin na połowę lutego i w sumie z maluszkiem wszystko dobrze ja jednak walcze z anemią połykam żelazo w tabletkach ale skutkiem ubocznym są zaparcia . jakieś 2-3 dni temu pojawił się u mnie paskudny hemoroid boli i piecze a każdy ruch sprawia ból, na szczęście półki co nie krwawi. Proszę Was o poradę jak z "nim" walczyć, może któraś z was miała podobny problem??? Wizyte u gina mam dopiero w środę, więc może Wy poradzicie mi jakieś środki które bezpiecznie mogę stosować. PROSZĘ O RADY .
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja.
Nie odnoszę się dzisiaj do żadnej z waszych wypowiedzi . Wczoraj zaczęłam cytować, ale wyszła nagła sprawa i musieliśmy z TŻ pojechać ja ogarnąć, a po powrocie, kąpiel, kolacja, i złożyliśmy kołyskę. Zdjęcia zrobiłam więc potem wkleję ![]() Mały babluje i właśnie wciska mi stopy pod lewe żebro ![]() Ja mam dzień leniwca i nie schodzę z kanapy ![]() No i dowiedziałam się,że paczka zamówionych z allegro ubranek, wczoraj została wysłana, odbiorą mi ją rodzice a jak za 3 tyg, będziemy w Pl to je obmacam i pooglądam na wszystkie strony |
|
|
|
#153 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do leżenia na plecach to mój mąż mówi że też często tak leżę, ale on mnie potem poprawia na bok bo się naczytał i teraz się bardzo stresuje jak na plecach śpię. Cytat:
|
|||
|
|
|
#154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się jeszcze podobają wszystkowiedzący ludzie, którzy wypowiadają się nt. wychowywania dzieci
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cicici możesz Kielc nie poznać, mosty , skrzyżowania nowe, czasem się śmieje do męża że np jakby mnie w Kostomlotach zostawił to bym nie wiedziała gdzie jestem a jestem czynnym kierowcą ![]() Ja póki co nie spotkałam się z niemilymi kurierami , ale też uważam że powinni rano obdzwaniac i ustalać godz, na szczęście mam sporo sąsiadów i mi często odbierają paczki ![]() Idę upiec babeczki później pizzę no i chyba szybki krupnik ugotuje . |
|
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
Wróciły do mnie wczoraj ciuchy po Alku. Właśnie siedze i przebieram. Są w stanie tragicznym. ?Jestem załamana
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszczę;p moich teściów interesuje bardzo czy ich dziecko 26 letni prawie facet i jego żona chodza do kościoła, każda rozmowa zaczyna się sprawdzeniem czy byliśmy....czuję sie jak 5 letnie dziecko gdy zaczynają o to wypytywać...Cytat:
Mój farsz się robi, naprawdę mam ochotę na te krokiety ale jak mi się nie chce ich robić ktoś chętny do pomocy? ale nie w jedzeniu tylko gotowaniu;p
|
|
#159 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Są jednak sytuacje, w których kobieta zostaje sama w domu na jakiś czas i zwyczajnie musi pojechać na zakupy po potrzebne artykuły. Poza tym jadąc do sklepu możesz czuć się dobrze i nagle poczujesz się gorzej, nigdy nic nie wiadomo... Cytat:
|
||
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#161 |
|
Rozeznanie
|
Witam i ja!
Pędzicie jak szalone
|
|
|
|
#162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam tylko nadzieję ,że nie uraczy nas ,,niespodzianka'' bo inaczej prujemy 200 km byle do granicy, w Pl rodzić , ani mi się śni. a tutaj chwalę się pierwszym łóżeczkiem Beniego |
|
|
|
|
#163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#164 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Napatrzyłabym się na ludzi wtedy. Uwielbiam obserwować ich zachowania
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Mengazhu--- oj poleżałabym sobie tylko że w robocie jestem
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Siedzieć i patrzeć na ludzi to i ja moge ![]() Mumunek--- cudowne łóżeczko
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Nemezis23 rozumiem że tą maść Posterian zalecił Ci lekarz?
Dzięki dziewczyny za rady, co do mojej diety to jem mega ilości owoców dziennie , pieczywo ciemne , jogurty, mleko a mimo to mam zaparcia. Złośliwy ten mój organizm chyba.
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#169 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem czysty tato, a mój brat czysta mama ![]() Miałam dzisiaj na czczo cukier 100 Może to przez to, że tak późno położyłam się spać ?Słodkie mamy, a jak u Was z cukrami na czczo? Zjadłam na śniadanie ... bigos Wynik - 99 ![]() Pierwszy raz taki niski! Po śniadaniu zawsze miałam w okolicach 120-130 (zawsze to była maleńka kromeczka z szynką i warzywami). Szok! Bigos ma na mnie zbawienny wpływ Chyba będę na nim żyła do końca ciąży ![]() Cytat:
![]() Ja mojej córce już powiedziałam, że po tatusiu ma mieć nos, usta i tyłek, a po mamie włosy (tatko już prawie wyłysiał ![]() Cytat:
Tylko czy ten kolor za szybko Ci nie zbrzydnie? No chyba, że chodzi Ci tylko o model, a nie kolor ![]() Cytat:
Dlatego ja postanowiłam, że jak mała będzie z czegoś wyrastała (np. z wózka) to od razu będę sprzedawać. Nie chcę nikomu dawać, bo wiem, że później albo nie wróci albo wróci właśnie w takim stanie w jakim piszesz.Śliczne
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-15 o 12:05 |
||||
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pędzicie.
U mnie ok, wczoraj byłam u gina na usg genetycznym - wszystko z małym dobrze, waży już 1,880 kg (31 tc). Niestety dalej się jeszcze nie obrócił główką w dół,mam nadzieję że się to jeszcze zmieni. Ogólnie wyglądam na 9mc, w ciągu miesiąca brzuch bardzo mi śmignął. Mimo systematycznego smarowania olejkami, balsamami od początku ciąży wyszły mi okropne rozstępy na brzuchu, biodrach i biuście. Może to też z racji wieku - nie mam naście lat, po 30-tce jednak gospodarka hormonalna się zmienia. I niestety w przeciągu 2 tyg. przybyło 3 kg Zwiększono mi dawkę eutyroxu na 75tkę, bo możliwe że to też wpływ problemów z tarczycą. Wg usg termin porodu przesunął mi się na 7.01.2013.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-11-15 o 12:00 |
|
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie , zaraz poproszę męża żeby mi kupił jak będzie wracał z pracy.
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Pomocy...muszę kupić materac do sypialni 160x200 i nie mam pojęcia który wybrać....tego jest tak dużo że jestem w szoku.
Dziewczyny jakie macie materace w sypialni i jaka grubość was zadawala?
|
#173 | |
|
Rozeznanie
|
Sliczne, tez nad nim myslalam ale stanelo na koszu mojzesza ze wzgledu na mobilnosc
![]() Cytat:
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
u mnie ok, ktg rano o dziwo dobre, więc po raz drugi zmniejszają mi fenoterol, do 4x na dobę. Mój mąż się śmieje ze to mój nowy rekord, poprzednim razem nie zeszlam poniżej 6x na dobę Bolą mnie boki od lezenia.. Ale nic to, byle by maluch siedział tam gdzie siedzi ![]() Miłego dnia dziewczęta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Melduję się w nowym wątku, ale pędzicie, nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić. W dodatku tż chory w domu i okupuje komputer. |
|
|
|
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja juz chyba tradycyjnie pozna pobudka. A mala skacze po brzuchu az milo (w nocy bym tego nie powiedziala
)Jesli chodzi o podobienstwo- juz oczami wyobrazni widze niebieskooka blondyneczke tupiaca noga Czuje, ze charakterkiem jej bedzie blizej do mnie. A wyglad jest niemal oczywisty - znajomi jeszcze w szkole pytali, czy my rodzenstwem nie jestesmy. Zdjecia z dziecinstwa tez podobne no chyba, ze wda sie w ktores z dziadkow, ale mam nadzieje ze bedzie coreczka mamusi pelna geba ![]() Do kurierow sie nie wypowiem- nie podpasowal mi ten system szczegolnie ze wzgledu na godziny, ktore wlasnie dopasowywali pod siebie a nie klienta. Teraz szukam a)albo paczkomatow b)odbior prywatny c)poczta polska do poczty i paczko mam 5 min spacerkiem, wiec nawet jak cos ciezszego porywam meza i juz. A osobisty to chociaz sobie pomacam zanim wezme (wiadomo, przy kurierze sie sprawdza, ale denerwujace jest to jego nerwowe przestepywanie z nogi na noge, bo sie spieszy)Dzis pol nocy rozmyslalam ile czego mi trzeba, przez ta tetre chyba i caly czas zastanawiam sie w ile pampersow tak srednio 1 i 2 zaopatrzyc sie na miesiac pierwszy? I na ile starczaja kosmetyki? Przykladowo uzywane po kropelce do kazdej kapieli? (o oliwki i inne nie pytam, bo ani nie zamierzam stosowac od razu, ani bez potrzeby) I jaka firma? Nivea- biale czy niebieskie? Bambino? A moze cos z wyzszej polki? Chociaz przyznam szczerze, ze planowalam od tych tradycyjnych tanszych zaczac. Jesli bedzie ok to wychodze z zalozenia, ze po co przeplacac.Przepraszam za brak pl znakow, ale pisze z tel
|
#177 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie ogladam zdjecia znajomej na Facebooku: jej synek ma 3,5 miesiaca wazy 8,5 kg!! Wyglada na bardzo duze dziecko no i ona go sadza u siebie na kolanach i samego na lozku.. Ja nie wiem czy jestem przewrazliwiona ale mi sie wydaje ze to nie jest zdrowe.. Kiedys pisala mi ze juz mu obiadki wprowadza, bolognese itd jak sprawdzilam sloiczki z bolognese to byly chyba od 8 msc..
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do roztępów to wiek nie ma nic do tego a bardziej skłonności. Tak jak ktoś ma skóre skłonną do wyprysków lub bliznpowców.
|
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
magnusia - zarąbista praca skoro pół dnia na wizażu :P:P
Ja non stop wcinam jabłka i mam zaparcia :/ Akkma ja teraz też obiecuję sobie sprzedawać wszystko po synciu. Zwłaszcza te pierwsze rzeczy, które praktycznie nie powinny być zniszczone. Późniejsze kiedy je sam to już inna bajka Choć np. wózek mam po Starszaku i niekiedy mi przykro z tego powodu :/maruda80 - ja też po 30. Przytyłam tylko około 17 kg. Tylko, ponieważ 5 lat temu przytyło mi się całe 33 kg Rozstępy tylko na piersiach miałam i nowe teraz też się pojawiają tam. No, ale z B do E to zobowiązuje Wszędzie indziej nic. Mimo smarowania tym samym, w takich samych ilościach. Chyba nie ma reguły.jin - chory mąż? Współczuję, jak nic tylko go ![]() Cicici starszakowi szybciej wprowadzałam normalne jedzenie niż napisane na opakowaniu. Oczywiście z umiarem, w małych ilościach. I obserwowałam co z nim się dzieje. Pamiętam jak dałam mu polizać truskawkę taką z ogródka domowego. POLIZAĆ. A odbijało mu się dobre pół dnia Miał wtedy jakieś 4 miesiace. Padaczkę dostałam jak wciagnął całą parówkę i chciał jeszcze patrycjja bambino sobie chwalę pomimo, że z tańszej półki jest. Cena nie zawsze idzie w parze z jakością. Tak samo jak nowości.
|
|
#180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziecko 3 mies. a ta mu już słoiczki daje? Szok.To chyba jest tak, że dopiero od 6 mies. można podawać stałe? Mam rację? Kurdę w środę zamówiłam w aptece gemini parę rzeczy. Myślałam, że wczoraj wyślą i dzisiaj już będę miała paczkę w domu. A oni chyba nadal jej nie wysłali
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-15 o 12:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

Jestem tu po raz pierwszy i bardzo proszę o radę. Mam termin na połowę lutego i w sumie z maluszkiem wszystko dobrze ja jednak walcze z anemią
połykam żelazo w tabletkach ale skutkiem ubocznym są zaparcia
. jakieś 2-3 dni temu pojawił się u mnie paskudny hemoroid boli i piecze a każdy ruch sprawia ból, na szczęście półki co nie krwawi. Proszę Was o poradę jak z "nim" walczyć, może któraś z was miała podobny problem??? Wizyte u gina mam dopiero w środę, więc może Wy poradzicie mi jakieś środki które bezpiecznie mogę stosować. PROSZĘ O RADY
.

Powodzenia!
Swoją drogą ten blog mnie aspiruje
28.02.2011:ksiadz :

chyba.
?

Dziecko 3 mies. a ta mu już słoiczki daje? Szok.