|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe PM-ki 2015 i 2016 ! :)
Cytat:
. Normalnie "córcia", suknia dla córki ... fajnie, fajnie . My w sumie z M też chcielibyśmy już powoli myśleć o rodzinie ... ale nie wcześniej niż po weselu .
|
|
|
|
#152 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale zaraz po ślubie możecie zacząć intensywne starania, może traficie dziewczynkę. Choć prawda jest taka, że co by nie było - chłopak czy dziewczyna, to rodzice zawsze się cieszą, bo najważniejsze jest, by urodziło się zdrowe, bez poważnych wad.
||
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale w sumie nawet gdybyśmy chcieli przed weselem, to nie ma zbytnio opcji- mieszkamy w wynajętym pokoju, ja ostatnio odeszłam z pracy... dopóki nie znajdę nowej perspektywy są średnie, żeby nie powiedzieć kiepskie. Ogólnie wychodzimy z założenia, że jak tylko znajdę pracę, to planujemy szukać sami mieszkania na wynajem, a po weselu, jak finanse pozwolą, to chcielibyśmy myśleć o kupnie własnego. No, ale wszystko zależy od tego kiedy i jaką pracę dostanę . A też tutaj są mega drogie mieszkania .A z dziećmi- wiadomo, najważniejsze, żeby były zdrowe . Mój M mówi, że jeśli sytuacja pozwoli, tzn., będziemy co najmniej sami wynajmować mieszkanie i w miarę będziemy kasę odkładać na oszczędności, to zaraz po ślubie moglibyśmy się starać . A mi jest to obojętne, ale wiadomo, że wynajmowany pokój to nie warunki dla dziecka
![]() Edytowane przez magda_mjt Czas edycji: 2014-09-18 o 13:54 |
|
|
|
|
|
#154 | ||
|
Pani żona :)
|
Cytat:
Czasem mi się wydaje, że mam dwie osobowości, dla różnych ludzi jestem różna, raz odważna, a raz nieśmiała Piękne imię Dlaczego obstawiałaś że będziecie mieli synka? 50% szans było ![]() Cytat:
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2015 mogę zapytać co już macie załatwione z kwestii ślubnych?
nawet jakieś bardziej szczegółowe rzeczy mnie interesują .
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o mnie to mam:
- sale, - catering, - zespół, - Kościół, zapisana godzina 14, - fotograf. Czyli same podstawy, do końca roku mamy zamiar kupić wódkę, ogarnąć nauki, poradnie i wybrać suknie (mam takiego lenia jak sobie pomyśle, że po salonach ślubnych musze chodzić, że szok !!)
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bo ja mam czasami wrażenie, że dużo już załatwione, a czasami że jesteśmy w czarnej dupie :P....
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#158 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale oczywiście.... Cytat:
i Zosia mi się podoba, ale Marysia też )Cytat:
nie zapominajcie też mam 11.07 :PCo do mnie to mamy załatwione jedzonko, foto i video, sale, kościół i tyle. Reszta zacznie się zaraz po świętach, ale na bieżąco oglądam, porównuje, wymyślam itp itp
11.07.2015 !!! Edytowane przez Truskawaaaaa Czas edycji: 2014-09-19 o 01:26 Powód: niedopisanie :) |
|||
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, uf, to nawet nie jestem w tyle
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#160 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jak zobaczysz na teście te dwie kreski to od razu je pokochasz, to taki piękny moment wyczekiwania Cytat:
Jak mnie coś mocno zirytuje to daję radę. Obstawialiśmy synka, bo wmówił mi to mój ukochany. Byliśmy na usg i lekarz powiedział, że ma swój typ - właśnie chłopiec, ale to za wcześnie, żeby to stwierdzić, więc mamy się tym nie sugerować. A tż mi to wmawiał, aż uwierzyłam, że będzie synek ![]() Cytat:
Cytat:
Wiesz, jeszcze często się zdarza, że np. PM jest w ciąży w czasie swojego ślubu. Ale gdyby mi się tak przytrafiło to przeniosłabym datę ślubu na inną. To jest duże ryzyko. Nigdy nie wiadomo, czy da się radę, jak się będzie czuło.
|||||
|
|
|
|
#161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, makarona widzę, że Ty nieco bardziej zaawansowane przygotowania masz już za sobą
.Ja, ze względu na to, że jesteśmy za granicą, starałam się jak najwięcej, jak najszybciej podczas pobytu w PL załatwić .Aktualnie mamy już, to co wiadome, czyli: lokal, zespół, foto, video, Kościół wraz z godziną ![]() Poza tym mamy już: ja 3 (a nawet 4) pary butów, całą biżuterię ślubną, spinki do mankietów dla M, zamówione obrączki (nawet gotowe, ale dopiero w październiku je odbierzemy ), upatrzone auto (też w październiku mamy zobaczyć czy się nadaje), kurs przedmałżeński i dzień skupienia, niejako dogadaną dziewczynę od tortu, ciasta (choć jakieś problemy właśnie wynikają, więc nie wiem czy od nowa nie będziemy musieli szukać), pomysł i jesteśmy w trakcie realizacji księgi gości, dudziarza, nasze inicjały w kolorach przewodnich, projekt zaproszeń i część półproduktów do ich wykonania, dużą część zastawy na słodki stół, papierowe rurki na słodki stół, tiule do dekoracji... (czy ja się za bardzo rozdrabniam? ).... A na najbliższy wyjazd mamy do ogarnięcia: auto ostatecznie, mierzenie sukni, mierzenie garnituru, poradnię małżeńską, ostatecznie dogadanie się z dziewczyną od tortu i panią od ciast (bądź szukanie kogoś nowego). I chyba tyle na razie.
|
|
|
#163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem aktualnie bezrobotna, to mam tyyyyyyyyle czasu, stąd duperelkami się zajmuję
. Choć, mała rzecz, a cieszy . Ogólnie każda rzecz mnie cieszy, mimo że czasami mam już dość :P.
|
|
|
#165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
((Mam podobnie, wszystkim się tak ekscytuje, że masakra mój to czasem się śmieje ze mnie
|
|
|
#166 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A o co chodzi z tą dziewczyną od ciasta? Nie robicie w cukierni tylko u osoby prywatnej?Ja biżuterię ślubną zostawiłam sobie na sam koniec, jak już zobaczę moją suknię. A ty już masz ![]() Tak sobie nawet przez chwilę myślałam, że może ubiorę biżu, którą kiedyś podarowała mi babcia, mam do niej sentyment. Ale i tak wtedy muszę kupić kolczyki. Kolor przewodni wybrany? Ty to już od razu chyba masz wizję wszystkiego. Ja tam nie wiem, może jakiś zielony... Nie zagłębiałam się w tą tematykę.
||
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziewczyna od tortów- u nas w mieście jest jedno miejsce, gdzie kobieta robi przepiękne torty, ale bardzo drogie, a smakowo ponoć średnie. Ale jest dużo właśnie prywatnych osób, które hobbystycznie robią takie rzeczy, więc też o wiele taniej. Wizualnie bardzo ładnie, smakowo pewnie podobnie, ale pewnie też przez pół taniej. Mam już nawet dogadaną jedną dziewczynę, u której był robiony tort na chrzciny bratanka, sama potem zamówiłam u niej 2 torty (na panieński przyjaciółki i na rocznicę Rodziców), ale ostatnio jakieś dziwne jazdy zaczęła odpalać, mało odpisuje, a jak odpisuje to z humorkiem, więc sama nie wiem czy szukać kogoś innego, czy liczyć, że koniec końców podejdzie profesjonalnie do sprawy i się dogadamy. Zresztą patrzcie, jak ładne te torty były .Biżuterię zaraz wrzucę, postawiłam na perły . A kolor przewodni to odcienie od pudrowego różu do fuksji i mięta
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
I biżuteria
choc najpewniej tylko kolczyki i bransoletkę założe. Ale ze kolczyki i przywieszka to był komplet, to mam i przywieszke .ImageUploadedByWizaz Forum1411133745.492796.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1411133754.334518.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#169 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mama poluje na takie kolczyki, ma bardzo podobne, ale posrebrzane i wyglądają już nieciekawie, z biegiem lat. Widzę, że stawiasz też na delikatne ozdoby. To fajnie, bo jak oglądałam zdjęcia różnych panien młodych to w zdecydowanej większości widziałam wielkie, mocno zdobione kolczyki. I zastanawiałam się, czy tylko ja jestem jakaś inna i nie chcę takich. U nas problem ciasta nie pojawi się, mam nadzieję. Tż ma ciotkę, cukierniczkę, która robi wspaniałe wypieki i chcemy ją poprosić o tort i o ciasta. Ale jeszcze nie wiadomo, czy się zgodzi. Co do tych twoich pań od ciast to ja bym chyba z nich zrezygnowała. Jakieś takie niepewne się wydają po twoim opisie. Żeby potem nie było, że zapomniały/zasłabły/zachorowały i nie mogły, bo będzie to dla was duży problem i niesmaczna sytuacja. I dodatkowy stres. Lepiej od razu postaw na kogoś pewnego.
||
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a akurat z Mamą byłyśmy na zakupach i weszłyśmy do jubilera, bo Mama koniecznie chciała mi coś kupić. No to pomyślałam, że może za czymś już na wesele popatrzę . A w dodatku była promocja, wyprzedaż kolekcji, wszystko -50% .... i te kolczyki mi się spodobały, Mamie również . A jak tylko przyłożyłam do ucha i zobaczyłam w lustrze, to od razu miałam całą wizję . Ale ile się potem bransoletki naszukałam, żeby była też w miarę delikatna! ![]() Z tortami- mój M dał dziewczynie już "żółtą kartkę" . Ale ja jej daje czas do naszego przyjazdu do PL, jeśli się z nią zaczniemy dogadywać po ludzku to zostaje, jeśli nie- z przykrością, ale zrezygnuję.A ciasta- właśnie dzwoniłam do tej pani. Fakt, okazuje się, że ma jakiś zabieg, w związku z tym ogranicza już swoją aktywność, ale skoro przyjęła od nas zamówienie, to je zrealizuje. Na wszelki wypadek mam dzwonić w grudniu, upewnić się, że po zabiegu wciąż wszystko ok z zamówieniami. Ale jak na razie, zamówienie przyjęte= zamówienie będzie zrealizowane. Nie chcę z niej rezygnować, bo ostatnio na weselu jeśliśmy jej ciasta, były bardzo smacznego, do tego ma naprawdę fajne ceny, no i ma świetną opinię .
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Gratuluję!! Ja bym z czasem córeczkę Julię chciała ![]() Cytat:
Boziu, dowiedziałam się, że w środku lipca będę mieć obrony mgr.. To pewnie w jeden weekend obrona a w następny wesele.
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
O wódkę i whisky też mamy
, prawie zapomniałam .
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś wytrzymuję 4 dzień bez słodyczy! Chociaż baton za mną w sklepie wołał: "mamusiuuuuuu!" to nie kupiłam.
Wczoraj koleżanka częstowała cukierkami, dałam radę, chipsów też nie ruszyłam. Kto jest ze mnie dumny?
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Sama też muszę się mocno zmotywować, wkrótce zaczynam dietę .
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słodyczy nie jem tonami, ale ostatnio, przez jakieś 2 tyg codziennie zjadałam jakieś słodycze, a to batona, to ciastko czy czekoladę.. i miałam wrażenie, że przytyłam.. Ale bułki słodkie czy babeczki się do słodyczy nie zaliczają, tylko ciastka, batony, cukierki i czekolady. ![]() Tylko żebym się do ćwiczeń jakoś zmuszała, na razie 2 razy ćwiczyłam..
|
|
|
|
#176 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja już ponad 3 miesiące nie jem słodyczy i ze 2 miesiące nie jem mięsa. Ale to nie moje chęci tylko siła wyższa. Dopiero kilogram przytyłam. Liczę, że nie będę najgrubszą panną młodą w PL, ale zobaczymy
|||
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę jakoś bez słodkości wytrzymywać, ale ciężko jest. Najgorsze, że herbata z płaską łyżeczką cukru jest za słodka ale słodki baton jest ok.
![]() Ja to chyba pójdę ćwiczyć, ale tak mi się nie chce... napiszę post na bloga i będę ćwiczyć, przy tańcu z gwiazdami.. Jutro mam dwa dni wolne z Tż, więc nie będę czasu na ćwiczenia tracić. ![]() Za miesiąc mam urodziny ![]()
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Makarona gratulacje córeczki
Nasza córka jakby była to będzie Dominika, a syn Bruno-to już mieliśmy postanowione jeszcze przed zaręczynamiJa tam dużo nie mam: salę, foto, kamerę, z zespołem mamy dzisiaj umowę podpisać i na razie to tyle Wizja sukni cały czas dojrzewa w mojej głowie, zaproszeń tak samo, bo na ostateczny odcień koloru przewodniego się nie mogę zdecydować, a do księdza mi jakoś tak nie po drodze.. Ale kiedyś się zbiorę
|
|
#179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
#180 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojemu Ł. też podobało się imię Dominika ale stanęło na Zosi i jakoś przyzwyczajam się do tej myśli.Powiedz mi, wy nie mieliście problemu z umówieniem zespołu? Wiem, że to zależy jakby od tego, jak mocno jest oblegany, ale my w kwietniu mieliśmy problem z rezerwacją. I wybraliśmy jeden z fajniejszych, ale nie ten wymarzony. Ja wczoraj oglądałam foty i video ze ślubu i wesela mojego braciszka. Ogólnie jego wesele było super, wszyscy bawili się bardzo dobrze, kulturalnie. Nawet dzieciaki szalały na parkiecie. Fajnie było sobie powspominać Zdjęcia mają boskie, a kamerka też nie była taka zła. Nawet dla mnie była łaskawa. Ahh. To był dla mnie najbardziej wzruszający dzień w moim życiu
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

. Normalnie "córcia", suknia dla córki 

.
nawet jakieś bardziej szczegółowe rzeczy mnie interesują

Ale kiedyś się zbiorę