|
|
#151 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Cytat:
Mam prawo mieć swoje zdanie, nawet, jeśli jest radykalne. O odpieluszkowym zapaleniu mózgu też mam. Ja ogólnie jestem radykałem troszkę, ale mam nadzieję, że nie przestaniecie mnie przez to lubić Remont to fajna rzecz, sama mieszkam w swoim świeżo wyremontowanym mieszkaniu od miesiąca już i uwielbiam je ![]() Kash - też myślałam o Selmie, ale wszystkie blogery ją noszą...Zastanawiałam się jeszcze nad Furlą jakąś. Miałam plan odkładać sobie i kupić jakąś z wyższej półki, ale cóż, musi poczekać aż znajdę pracę ![]() Plany na piątunio - dziś wieczorem mam trening, a w weekend parapetówka, więc chyba dziś ogarnę mieszkanie. Jak będzie w weekend taka ładna pogoda to pójdziemy gdzieś z TŻtem nad Wisłę się powylegiwać, bo to aż grzech nie skorzystać. U was też tak cieplutko rozumiem? ![]() ParoleParole idź, nigdy nie wiadomo, co się wykluje. Ja też byłam na takiej sobie (korpo farmaceutyczne na końcu świata), ale trzeba chodzić żeby nie wyjść z wprawy |
|
|
|
|
#152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj TŻ rzucił hasło aby w sobote wziąć rowery, wsiąść w pociąg do Milicza i trochę tam po rezerwacie Stawów Milickich pojeździć. Tylko mój rower u mamy na strychu, może dziś tam podjadę, jeśli rower jest w stanie "można jeździć" to zostawię auto u mamy i do domu pojadę rowerem, jeśli jednak nie, to chyba w sobotę rano będziemy musieli po niego pojechać... ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Skąd wiesz że porażka, może się w rzeczywistości okazać fajniejsza. A 5 dni to mało, do mnie niektóre firmy odzywały się np. po miesiącu. Do jednej sama zadzwoniłam zapytać czy już są wyniki. |
||
|
|
|
#153 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
TŻ zarabia dużo duuużo więcej niż ja. Ale wesele jest NASZE, nie jego i moje Konto mamy wspólne.Cytat:
Cytat:
Taki przykład: TŻ dzwoni we wtorek, gdzie chciałaby siedzieć na weselu? "To teraz się mnie pytasz?!" - eeee, no a kiedy się gości usadza, w kwietniu? Powiedziala, ze obojetne, usadzilismy ja wg naszego uznania. W usadzaniu gości pomagała nam moja mama, bo teściowa nie chciała. Wczoraj byliśmy u teściów i pytali, kto gdzie siedzi. Chyba nie muszę mówić, że praktycznie wszystkich źle usadziliśmy? Cytat:
![]() Słoiki wszystkkie opróżniłam i dałam do mycia, wszystko powyrzucaliśmy. Ale mama mi mówi, że one mogą być za/pod/nad szafkami, czy za lodówką i że będzie ciężko... Cytat:
Cytat:
Ja mam umiarkowane zapalenie ślubne, tzn. udzielam się w moim wątku ślubnym, ale mnie on dużo pomógł, bez niego nie pomyślałabym o połowie rzeczy, pozwolil poplanować rożne rzeczy. Jasne, czasem był też powodem stresu, jak dziewczyny ślubujące po mnie, miały więcej zalatwione, niż ja. Ale wolę poudzielać się na wątku, niż zamęczać kazda kolezanke, opowiadając jej o ślubie. To, że planowaliśmy wesele przez 1.5 roku, nie znaczy, że nie zdajemy sobie sprawy z tego, po co to jest. Ja też Teściowie chyba nie do końca to ogarniają. Nie mówiąc o braku chrztu potencjalnego wnuka ![]() Cytat:
Dziś czuję się trochę lepiej, ale mnie rano dopadła biegunka i trochę się martwię, bo ponoć szaleje jakiś wirus, mój brat właśnie był ostatnio chory - ogólne przeziębienie, gorączka i biegunka. Siostrzenica TŻta też teraz choruje, a przyniosła ze szkoły, gdzie kilkoro dzieci jest chorych. Mam nadzieję, że to tylko zwykłe przeziebienie... |
||||||||
|
|
|
#154 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście mi też się wydawało, że to zdecydowanie za drogo na taki materiał, ale ponieważ to była jedyna torebka która nam (mnie i Tżtowi) od razu się spodobała, to stwierdziliśmy, że zaryzykujemy. A ichni materiał jest naprawdę praktycznie nie do zdarcia. Tej firmy o której piszesz w ogóle nie znam (może mnie wyśmiejecie, jesli jest jakaś strasznie znana). Aż sprawdzę zaraz w necie co to za cudo . Jak mi się spodoba to będę mieć, jak mi moja ostatecznie odmówi posłuszeństwa ![]() Cytat:
. Jeśli ją naprawdę kochał, to nie widzę w tym nic złego. Czasem robi się w związku rzeczy, których wolałoby się nie robić, bo wiemy że jak nam na czymś będzie bardzo zależało to druga strona też ustąpi. Na tym polega wieczny kompromis . No...chyba, że jedna strona ciągle wymaga, a nic nie daje w zamian .---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
A swoją drogą nie do końca uważam tego za hipokryzję. Jeśli ktoś nie wierzy, to naprawdę jest mu wszystko jedno co tam ktoś będzie kazał mu powiedzieć. Zawsze to można sobie zinterpretoać po swojemu. Pod kątem tylko naszej miłości a nie miłości do Boga. Hipokryzją jest dla mnie zmuszanie do ślubu kościelnego przez osoby wierzące. Przecież te osoby dobrze zdają sobie sprawę z tego, że Państwo Młodzi nie wierzą w Boga. To po co ich zmuszać do ceremonii, która w oczach wierzącego jest bardzo ważna? Jeśli włożyłam kij w mrowisko, to przepraszam
Kosmetyki, ubrania i dodatki Książki, filmy, CD, kasety Edytowane przez Terha Czas edycji: 2014-09-05 o 09:51 |
|||
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtf? ![]() ja kościelnego też nie, bo nie chodzę do kościoła, uważam, to za chorą instytucję i unikam kiedy tylko mogę ![]() nic
|
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Może też tak być. Cytat:
.
|
|
#160 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Ostatnio nie odwiedzam blogow modowych za bardzo, ale jak kiedys bylam obeznana to wiecznie widzialam, ze to zerzniete z tego, to z tamtego. Przoduje w tym na pewno etorebka. Dzis wieczorem zalegam w wannie z ksiazka, a potem w zaleznosci od temperatury popijam cydr albo czekolade na goraco. Jutro kawa i zakupy z kolezanka. Popoludniu jakis rower. W ndz nie wiem. W sumie w gory bym sie mogla przejsc, godzina drogi autem jest do przezycia. To juz nie tylko moja decyzja, ale mysle ze nie bedzie problemu. A teraz zmykam(napisalam zmywak
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2014-09-05 o 10:13 |
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
A co do weekendu. My mamy wyjazdowy. Jedziemy do mamy Tżta
.
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
#164 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
W wawie co innego, zreszta jest tam ich sklep i kiedys bylam wlasnie i wszystkie klientki z torebkami mk, jak w sekcie to wygladalo ![]() Ja polecam selme i hammiltona, z tym ze bierz tego grubszego, bo mam 2 hammiltony mocno uzywane i super, a te ciensze flaczeja, wiec uwaga. Z sieciowkowych jestem zadowolona z aldo, tylko nie wiem jak teraz ceny. Kiedys za sztuczny kuferek zyczyli sobie 200 zl(ja oczywiscie kupilam ze znizka) a teraz do ilu dobili strach pytac. H&m ma niektore fajne. A ulubiona na lancuszku mam z mohito, ale to jeszcze z czasow jak nie przeginali az tak z cenami.
|
|
#165 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jestem zła na swojego loba, bo się wywija dziadostwo... ale tak ładnie wygląda że chyba przecierpię. Małżonek jak mnie zobaczył powiedział 'ale mam piękną żonę' więc chyba jest ok Też kiedyś schodziłam z czerni, ale miałam odrosty...okropnie to wyglądało, nigdy więcej czerni, z żadnym kolorem nie miałam tyle problemów Cytat:
Ja tam nie czułabym takiej potrzeby. Zresztą moja wspaniała teściowa podobno przez 2 tygodnie mojego i faceta pobytu w Grecji nie mogła spać bo była przekonana, że weźmiemy ślub PO KRYJOMU... czasem żałuję, że tak się nie stało hehe![]() Cytat:
Tzn. no jak dla mnie kompromis podstawowa sprawa, ale nie w kwestiach światopoglądowych. Podam taki głupi przykład: znam małżeństwo (starsze już) gdzie żona potrafi się nie odzywać do męża kilka tygodni, bo zagłosował na inną frakcję polityczną niż ona. Masakra ![]() Ale nie chcę, żebyśmy schodziły na takie tematy bo szkoda niszczyć miłą atmosferę w naszym wątku, a do tego droga już niedaleka. Jak napisała Kash, niech każdy robi, jak mu się podoba Też bym poszła na rolki! Ale nie mam z kim
|
|||
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z czarnym niewiele problemu, tylko gorzej z zejściem
|
|
|
|
|
#167 | |
|
only smart shopping
|
Cytat:
Torebki MK bywają w TK-Max, oczywiście sporo taniej. Swoją dostałam na urodziny od TŻ-ta. Ma 3 lata i wygląda jak nowa. |
|
|
|
|
#168 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idź na rolki sama. Ja wolę isć sama niż z kimś
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj muszę ogarnąć mieszkanie, jutro fotobudkujemy. W niedzielę może trochę rodziny objedziemy z podziękowaniami poweselnymi
|
|
|
|
#171 | |||
|
Konto usunięte
|
kurde zjadło mi część posta, muszę edytować :/
Cytat:
do fryzjera też dziś idę podciąć grzywkę i trochę skrócić długość bo tak jakoś smętnie mi wiszą a na balejaż dopiero idę za miesiąc więc raczej bym nie wytrzymała kocham moją fryzjerkę za to, że nie tnie jak szalona tylko skraca dokładnie o tyle ile jej powiem ![]() Cytat:
![]() chodźmy razem! ![]() Cytat:
Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2014-09-05 o 11:01 |
|||
|
|
|
#172 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
- mój tata nigdy nie wsiądzie do samolotu - Tżta rodzice to starsi ludzie (po 60-tce) i za cholere do samolotu nie wsiądą - oni z tych że wyjazd gdziekolwiek to tylko na parę godz i do domu - ja nie mam rodzeństwa - Tżta rodzeństwo to 3 siostry + ich mężowie. Jak by wszyscy polecieli to było by 12 osób, a szczerze mówiąc wolałabym wziąć moją chrzestną niż Tżta siostrę której nienawidzę. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Zakrzówek !
|
|
#173 |
|
only smart shopping
|
Bardzo lubię Kazimierz z jego żydowskimi klimatami, fajnie przejść się z przewodnikiem i posłuchać o historii tego miejsca, szczegółach architektonicznych. I na Kazimierzu obowiązkowo odwiedzić francuskie Zazie Bistro.
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#175 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
strasznie się cieszę na ten wyjazd, dawno nie miałam 12 dniowego urlopu plus zarówno w Zakopanym jak i w Krakowie będę pierwszy raz i w Zakopanym fajnie bo śpimy w sumie w 3 różnych miejscach (apartament- pensjonat- apartament) więc mam nadzieję, że dużo zobaczę i dużo połazimy po górach |
|
|
|
|
#176 |
|
Konto usunięte
|
jeszcze polecam kultowe zapiekanki u Endziora w Krakowie
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam coś w klubie. Poradzcie
|
#178 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Szkoda, że tak daleko mieszkasz, bo mam przeczucie, że byśmy się polubiły ![]() Odpisałam! U mnie z firmy, na którą się najbardziej napaliłam zadzwonili, w poniedziałek ostatni etap... poproszę o trzymanie kciuków baaardzo mocno teraz pozostaje mi przekonać pana dyrektora, że jestem niezbędna (a przecież jestem, co nie?)
|
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Nie mam czasu czytać forum ostatnio Dziś mam dzień sprzątania, już zrobiłam 3 prania, poskładałam dwa poprzednie, pościerałam kurze, umyłam lustra i okna, ugotowałam obiad. Teraz mam przerwę
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

Mam prawo mieć swoje zdanie, nawet, jeśli jest radykalne. O odpieluszkowym zapaleniu mózgu też mam. Ja ogólnie jestem radykałem troszkę, ale mam nadzieję, że nie przestaniecie mnie przez to lubić

witam się z kawą w ten słoneczny piątek

zapewniam, że małżeństwa które nie miały wesela wcale też się rozpadają 
wtf? 

Dziś mam dzień sprzątania, już zrobiłam 3 prania, poskładałam dwa poprzednie, pościerałam kurze, umyłam lustra i okna, ugotowałam obiad. Teraz mam przerwę