|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Lucy, o Matko
![]() Mój synuś bardzo niesmoczkowy. Od początku był bardzo na nie, trochę próbowałam go przekonać, bo to jednak sporo ułatwia, na przykład jeśli na spacerku syrena się załączy, no ale co zrobić, uparte mam dziecko ![]() Za to ostatnio moja teściowa stwierdziła, że jak to smoczka nie chce? a co ona zrobi, jak jej się rozpłacze jak się będzie nim zajmować?? I postanowiła go trochę pouczyć, do czego ten smokuś służy. Ale nic z tego, Przemo miał ubaw, bo tak fajnie się go miętoli jęzorem i wypluwa ![]()
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
Moja jak jej smoka w buzi przytrzymam to się zaczyna tak krztusić jakby powietrza nie mogła złapać co mnie skutecznie zniechęca do dalszych prób.
Za to piąstki to by sobie chyba po same łokcie chciała do gardła wpakować. Fajnie, że "nas nowych" jest nas więcej
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze nowicjuszki!! Jak chcecie zostac dopisane do listy na 1 stronie to piszcie do mnie na priv z imieniem data urodzenia waga i imieniem dziecka ;-)
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Nie? Przepraszam :-( ale wiesz co? Ja go znajde jutro i wysle ci na priv bys tu wrzucila i wtedy ja od razu zalacze. Ok?:-*
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Mowilam ze ja do prowadzenia watku to.. Ciagle z telefonu dzialam na kompa wchodze raz w tyg i nie ogarniam :-( ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- ALE moze i da sie bez tego tylko skopiuje link do posta. Jutro zobaczę. Musi byc opis nie daruje trzeba mi przypominać bo niestety moj mózg..
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu taka cisza. Nikt nie cyca?
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 03:00 ---------- U Lilki temp.spadla do 37.1 więc w końcu nie dałam tego czopka. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noc na szczęście oki. Wstał tylko o 3:30. Teraz wierci się przez sen więc pewnie będzie wstawał. Zmęczył się tym wieczornym cyrkiem Matka się wyspała że hoho. A jakie sny miałam Najpierw Robert Makłowicz malował mi ściany w domu Potem wpadł Amaro i kazał mi od niego kupić futro My stwierdziliśmy że wychodzimy, wsiedliśmy w nasze ferrari Mąż jechał jak pirat i policja zorganizowała na nas obławę Złapali nas i okazało się że chcieli tylko żeby zawiezć pijanego policjanta na zakupy To był jakiś Ukrainiec i wsiadł do auta ze swoją mamą, ona w tym futrze co ja kupiłam od Amaro! Wyjęli kierownicę i dali mi do tyłu żebym prowadziła ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A hahha To ci sen Ja tez miałam głupie sny ze jestem me netem leżałam pod sklepem Hahah To chyba po tym winie Nie chce mi się a musze wstawać się na niemiecki szykowac
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo 😊 melduje ze żyje. M juz w drodze do nl. Starsze się bawią a Patryś śpi. Ja leżę przy nim i zastanawiam się czy wstawać robić pranie i jakie porzadki czy olac wszystko 😉
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej aga ![]() Martwilysmy się o ciebie ![]() Olać !!! ☺w końcu week Miłego dnia dziewczyny ja lecę do szkoły
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
Dotarłam i ja na nowy wątek
Hej nowe mamuśki 😘 ale nas przybyło Marta gratulacje za sesje! Jesteś wielka! Mam nadzieję że nauka butli pójdzie za ciosem i będzie już tylko lepiej 😊 Paula przykro mi że jeszcze musicie walczyć z tymi szelkami oby już nie długo... Co za lekarz wam się trafił... Mam nadzieję że rehabilitacja pojdzie sprawnie i wszystko będzie dobrze 😘 fajnie ze zdecydowaliscie o powrocie 😘 zazdroszczę jest o czym myśleć teraz... Figa jak katarek u małej jest poprawa? Lamia współczuję akcji z małą oby to jednorazowo Lucy rozbawiłas mnie do łez ta patologia i browarem My już po chrzcinach... Było miło korzystam puki mogę z towarzystwa przyjaciółki wczoraj wyskoczylysmy na kawkę do costy a dzisiaj wieczorem może na bezalkoholowe Jestem w szoku że stałam top gadula na ostatnim wątku hahah
|
#164 |
|
Rozeznanie
|
Melduję że noc dobra
zasnęła o 21, pobudki o 2 , o 5.30 i do teraz jeszcze śpi. O 2 poszlo kupsko wreszcie Lucy może to faktycznie skok ale że aż tak? Pięści to całe do buzi próbuje wpakować i wścieka sie że się nie mieszczą... Jak mi tak przez tydzień teraz będzie to w wariatkowie wyląduje jak nic Za to sen mega, pobiłaś kraba Aninis chyba Moja córa smoczkowa na szczęście, chociaż ostatnio piąstki nieraz zwycięża. Do tego mega ślinotok ma, dlatego zaczynam się zastanawiać czy to jednak nie początki ząbkowania I witam nowe mamusie Znikam ogarniać kryzys odzieżowy związany ze zmianą rozmiaru ma 68- czyli przebrać 2 sterty prania i poodkładać co za małe, prasowanie i układanie :-o A kolejna pralka się pierze jeszcze... |
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój jaki śpiący królewicz. Śpi, więc wyszłam z pokoju na dosłownie 5 minut. Wracam, no śpi dalej ale śmierdzi w pokoju kupą
![]() Cytat:
Teraz śpi hrabia, ale jak wstanie pewnie też będzie grymasił. Jak sobie tak przypomnę to on w tym tygodniu zaczał robić pare rzeczy którymi mnie zaskoczył, min wziął sobie w rękę smoczek i nim wymachiwał na rehabilitacji A potem próbował go sobie wsadzic, ale trafiał biedny w policzek I dopycha sobie smoka rękami, robi też "księdza" rękami, co wg rehabilitantki własnie powinien teraz zaczac robić. I np odlubił kwiatka z leżaczka TL Jak do tej pory mógł się w niego wpatrywać długo, tak teraz 10 minut i on go zaczyna wnerwiać, że az piszczy. I musze mu wyłączyć a nawet zabrac pałąk, bo widok nawet wyłącoznego go irytuje ![]() O wow już 68 Ja wyjęłam wczoraj bodziaki na 62 z tych wiekszych, bo chyba już dobre
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-04-16 o 08:51 |
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Aga witaj
Wykalacka zaajme sie dzis tym ;-) Lucy ale sen ahhahahaah!!!!!! U nas pobudka ok 5 rano. Ale jestem jakas taka zmeczona ze szok. :-\
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Lola katar jakby ciut mniejszy, ale nadal jest.
Lucy padlam 2 razy, raz z kupy, drugi ze snu :p Moja wczoraj wciska piastke do buzi i zaczyna się krztusic. Wyciaga, patrzę a ona miała jeden palec wyprostowany, chyba sobie do gardła wcisnela
|
|
|
|
#169 | |
|
Raczkowanie
|
U nas noc nie najgorsza, trzy pobudki, a o 5 trochę płaczu przez bolący brzuszek. Szybko podałam kropelki i po godzince jeszcze przysneliśmy do 8
![]() Co do snów, to Paula, tak się wczoraj przejęłam tym, że się zgadałyśmy z tymi szeklami, że mi się śniło, że byłam u ciebie w domu ![]() Cytat:
![]() W ogóle przez szelki niewiele ubranek nam pasuje i 3/4 nawet nie ubraliśmy a kolejny problem jest taki, że Przemo ma bardzo okazały brzusio i większość spodenek ma za ciasną gume
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Patryś szczepiony w czwartek tydzień temu. Waga 5860, 63.5 długość...tak ze juz pewnie ponad 6 kg waży. Ciuszki nosimy na 62 chociaż dużo juz schowalam bo ciasnawe 😊
A ze starszymi 5 światów. Mikolaj ma milion głupich pomysłów. Ostatnio wrzucil zatyczke od wanny do wc wiec teraz kapiel tylko pod prysznicem...a Lilka na spacerze wczoraj mowila ze ma na imię Wandzia....chodzi po domu z kubeczkiem i parasolka z lego duplo i ona bedzie robic "bankle" 😉 M juz miał chrzest bojowy z trojka jak u gina bylam. Dobrze sobie poradził a nie bylo mnie ponad 3 godz |
|
|
|
#171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||||
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
Figa to dobrze że nic gorszego i szybko znika
mój aniołek wczoraj po kąpieli i spokojnym ogarnięciu zjadła poszła spać 21:30 i wstała o 6 szok...---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Też się cieszę że już po
|
#173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Pokaż tego swojego pączusia. Dawaj fotę 😅 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia piastek nie pcha ale slinic sie slini. W ogole ona od urodzenia strasznie niedotykalska. Zlapac ja za raczke to wyrywa i sie denerwuje :-\
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
Moja mała lubi smoka ale czasem wypluwa i jak była moja kuzynka z dziećmi i ta starsza dawała jej smoczek mała wypluła drugie podejście to samo i za trzecim razem trzymała palcem haha 😂 dopiero mówię Oliwciu może ona nie chce 😝 a czemu?
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeżeli Lilka po wczorajszym szczepieniu walnęła wodnistą kupę i miała temp. 37.9. A godzinkę później zrobiła normalną kupę i miała temp.37.1 (mierzoną na skroni) to znaczy, że będzie już dobrze, czy mogę się jeszcze spodziewać rewelacji???
Apetyt ma i wisi na cycu jak zawsze. A dzisiaj śmiała się do karuzeli jakby na haju była 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
Aninis już chyba będzie dobrze 😘 taka temp jest czasem normalna u nas podaje się profilaktycznie paracetamol przed szczepieniem i potem 4h po
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#179 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Super i jak chrzciny się udały? Jak prezenty? No i pewnie nie zauważyłaś ze chcialam przepis na saletke z tunczykiem 😃. Także jak możesz to wrzuć w wolnej chwili 😊 Cytat:
Cytat:
A jak z napieciem mięsniowym u niej? Edytowane przez zonameza90 Czas edycji: 2016-04-16 o 09:52 |
||||
|
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
Zauważyłam i nawet napisałam ale mi postu nie dodało i tak się wściekłam że rzuciłam tel i stwierdziłam że wyśle na spokojnie z kompa
była pyszna jak zwykle prezentów mało ale byliśmy my chrzestna i chrzestny z rodziną od chrzestnej kasę i piękny złoty łańcuszek z w.kruk z aniołkiem a od chrzestnego srebrny łańcuszek z Maryja jakieś tam ubranko ładne projektor taki z melodiami fajny nawet szkatułke z aniołkiem ładna i taka ramkę na zdjęcia a obok pudełko na.pierwszy ząbek i pierwszy loczek i od mojej siostry kasę na konto szkoda tylko że żona chrzestnego siedziała że srajacą mina nie lubię jej :P
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

Najpierw Robert Makłowicz malował mi ściany w domu
Potem wpadł Amaro i kazał mi od niego kupić futro
My stwierdziliśmy że wychodzimy, wsiedliśmy w nasze ferrari 

oby już nie długo... Co za lekarz wam się trafił... Mam nadzieję że rehabilitacja pojdzie sprawnie i wszystko będzie dobrze 😘 fajnie ze zdecydowaliscie o powrocie 😘 zazdroszczę jest o czym myśleć teraz... Figa jak katarek u małej jest poprawa? Lamia współczuję akcji z małą oby to jednorazowo 

No świetnie kurna