|
|
#151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Aaa!
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do kawalerskiego tez mysle, ze powinien isc chlop sie napic, dobrze mu to zrobi. Ostatnie dni "wolnosci"
|
|
#153 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no to odbiją sobie kawalerski już za żonatego ![]() Cytat:
jak u nas faceci mieli takie spotkanie sami to skończyło się po 3 godzinach i szwagier miał rozbitą głowę na szczęście mój tż był najtrzeźwiejszy do dziś to wspominamy |
|||
|
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
No w sumie każdy najlepiej zna swoje towarzystwo i do czego jest zdolne
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
My nie praktykowaliśmy kawalerskiego i panieńskigo, co tu świętować?
Lepiej wyjść gdzieś razem na kolację No ale picie i imprezy to nie moje klimaty ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam być razem z mężem, ale uważam że to zdrowe raz na jakiś czas mieć czas tylko dla kumpli
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż na kawalerskim grał w gry na Xbox i pił whisky, a ja poszłam z koleżankami na kolację, wino i potanczyc.
było bardzo miło, ale bez szaleństw.Słuchajcie, na usg mało było widać przez mój tłuszczyk na brzuchu, który lekarz ładnie określił mianem tkanek podskórnych. ![]() Zastanawiam się, czy w takim razie warto iść do innego lekarza na połówkowe. Ten mój lekarz też robi, ale ten inny jest najlepszy w mieście. Mam wątpliwości czy ten mój twierdzi, że mało widać, bo tłuszczyk, czy może ma kiepski sprzęt? Dodam, że gabinet nowiutki, a opinie na znanylekarz ma super. Co radzicie? Wizyta u tego innego to co najmniej 250 zł. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#158 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, piszcie mi na PW info do zmiany w pierwszym poście, bo uaktualniam go raz na jakiś czas jak jestem przy kompie, bo z telefonu się krzyczy przez dużą ilość formatowania... Nie ogarnę po czasie co kto pisał, a tak mam w wiadomościach w jednym miejscu wszystkie aktualizacje
Dzięki ![]() Byłam dziś w Pepco i kupiłam dwa prześliczne ciuszki Mąż nie jest zachwycony, że wydałam teraz na to kasę (30zł ), gdy mieliśmy odkładać na remont, więc zdjęcia porobię jak on sobie gdzieś pójdzie, żeby go nie drażnić
|
|
|
|
#159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- ![]() Moja kosmitka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#160 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale pedzicie w ciagu dnia
czlowiek wraca z pracy i trzeba nadrabiac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
imie juz wybrane?A odnosnie warsztatow, o ktorych pisalyscie - tez by mi sie przydaly, bo nie mam w ogole doswiadczenia z dziecmi. Niestety planuje zjechac do kraju pod koniec pazdziernika czyli juz po warsztatach w moim miescie ![]() surka - alez niesamowite zdjecie Edytowane przez Agnes_K Czas edycji: 2016-08-23 o 22:17 |
||
|
|
|
#161 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Surka śliczna ta Twoja kosmitka
|
|
|
|
|
#163 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale słodziak!
![]() Dziś pół dnia przed kompem i aż tyłek mi drętwiał
|
|
|
|
#164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój nie robi 3d. Twoja córcia piękna! Tak bym chciała tak swoja zobaczyć... Imię dla dziewczynki wybrane od dawna, będzie Emilka Cytat:
Chyba zaryzykuję i pójdę do tego innego lekarza specjalisty od usg w moim mieście. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#165 |
|
<3 <3 <3
|
hej
Na szybko Was przeleciałam Ależ dzisiaj miałam dzień Umówiłam się z kumpelami w KRK podjechałam autem do Katowic ładnie zaparkowałam, wyciągnęłam wózek, wpakowałam Franka i.... zatrzasnęłam kluczyki (były w stacyjce) dobrze, że w domu mamy zapasowe kluczyki i małż podjechał autobusem do Kato i nas uratował Miałam jeszcze opcje dzwonienia po assistance ale nie wiedziałam jak długo po potrwa żeby nie było- zdarzyło mi się to 2 raz, a jadąc rano myślałam tylko "Karola, nie zatrzaśnij kluczyków" śliczna
|
#166 |
|
Konto usunięte
|
Zdecydowanie jestem w ciąży.
Właśnie się rozryczałam, bo na pajacyku, który dziś kupiłam, zauważyłam błąd w hafcie - winnter zamiast winter. Jestem uczulona na błędy i literówki i pajacyk jutro idę zwrócić i bardzo mi go szkoda, bo jest prześliczny |
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Ja wróciłam niedawno z kolacji firmowej. Tak mi się nie chciało iść ale głupio było odmówić.
Ech... wróciłam steskniona za Tz bo się mijamy tylko w tym tyg. Przyszłam, otworzył mi drzwi i ani słowa nie powiedział tylko poszedł do kompa. Podeszłym przytulilam a on " co chcesz " Ja chciałam tylko porozmawiać chociaż 10 minut przed pójściem spać... Na nic moje chęci, wyłączył kompa i poszedł do lozka, odwrócił się do ściany i tyle go było... Pytałam czy jest zły... Czy coś się stało... Nie usłyszałam ani słowa. Tak mi przykro bo od kilku dni jestem powietrzem dla niego... Albo gorzej. Powietrze nie przeszkadza... Nie mam już sił... Jutro Stresujący dzień bo muszę prezesom powiedzieć o ciąży a pracuje w tej firmie od miesiąca więc nie wiem czego się spodziewać. Chciałam się wygadac, zapytać o radę... Ale zostało mi forum... W takich chwilach mam wrażenie że Tz jest ze mną bo musi, bo będzie miał dziecko... W końcu nie planowaliśmy. I kolejna noc nieprzespana. Ehh musiałam się wygadac :-( Nie mam siły już płakać dzień w dzień. Nie tak wyobrażałam sobie oczekiwanie na dziecko... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#168 |
|
Rozeznanie
|
Orlica tak samo mam uczulenie na takie literówki - też bym tak zareagowała
![]() Karoloo mąż na pewno poczuł się jak bohater Ale to niebezpieczna historia, ja nie mam zapasowych kluczyków do auta, pewnie najpierw wpadłabym w panikę zamiast myśleć ![]() NiEBiE koniecznie idź też do innego usg - naprawdę, lepiej zapłacić i skorzystać ![]() KPZ kochana współczuję, najbardziej bolą takie zachowania Mój tż jak się obraża to nigdy nie wiadomo o co i kiedy mu przejdzie. Myślę, że Twój nie zdaje sobie sprawy, że Cię rani swoim postępowaniem. Mam nadzieję, że szybko się zmieni. Trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą rozmowę z prezesami - wiem, jakie to trudne przeżycie. Głowa do góry, pamiętaj że nie idziesz tam sama Ja teraz ciągle sobie mówię: masz wsparcie w brzuszku, dasz radę ze wszystkim Przesyłam moc wsparciowych uścisków |
|
|
|
#169 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak poza tym powodzenia jutro!!! Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
co się odwlecze to nie uciecze, a tymczasem zostają ostatnie przygotowania! Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64504611]Zdecydowanie jestem w ciąży. Właśnie się rozryczałam, bo na pajacyku, który dziś kupiłam, zauważyłam błąd w hafcie - winnter zamiast winter. Jestem uczulona na błędy i literówki i pajacyk jutro idę zwrócić i bardzo mi go szkoda, bo jest prześliczny Ja bym chyba zostawiła Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
ale tak to kurcze jest często, ja tak miałam jak zdawałam prawko A: śmiałam się ze wstyd byłoby oblac na jakiejś głupocie typu nieodwrocenie się przy ruszaniu motocyklem na placu... i pięknie przejechałam slalom, ósemki... egzamin nie zdany - nie odwrócilam się przy ruszaniu ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
|
#170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymaj się i powodzenia jutro! ![]() _ _ _ Dostałam maila o tym, że mogę przyjść na warsztaty mama wie! ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#171 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() ![]() ![]() Cytat:
mój gin nie ma usg w 3d i naprawdę bez problemu jest w stanie wszystko sprawdzić i pomierzyć. A jak dobrze nie widac to kombinuje tak długo az się uda-po całym brzuchu jeździ głowicą albo każe mi się inaczej położyć. Ale jak masz wątpliwości to idź do innego lekarza Cytat:
ja się śmieje zawsze, ze to ciążowy budyń heheheCytat:
![]() A co do tz to mam nadzieję, ze się szybko ogarnie i zrozumie, ze takie zachowanie Cie rani. Mocne kciuki za poprawienie Waszych relacji ![]()
|
|
#172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do tż, to on chyba potrzebuje, żebym nim porządnie potrząsnąć, aby wszystko mu się w głowie odpowiednio poukładało. Relacja z usg: Wszystko w normie i na swoim miejscu. Wszystkie wymiary się pokrywają, jedynie nogi ma długością o tydzień starsze od reszty, czyli podobnie jak siostra po mężu będzie długonoga Waży ok 350 gram, serduszko pięknie bije, wczoraj go słuchałam Łożysko na przedniej ścianie, mała póki co ułożona pośladkowo. Nie wydawało mi się, że kopie mnie po szyjce, lekarz robiąc usg dopochwowe pokazał mi ujęcie, jak sobie nóżki opiera o szyjkę, a potem mnie podkopuje.Na szczęście szyjka jest długa, więc kopanie nie wpływa negatywnie, ale musimy to kontrolować. Ogólnie lekarz nie widzi, żadnych nieprawidłowości, ale ze względu na moją przygodę z sercem i z niezrośnięciem u córki przegrody dla pewności zalecił zrobienie echa serca płodu. (Już szukam specjalisty ).Jedyny negatyw tej wizyty - 300 zł mniej w kieszeni
|
||
|
|
|
#173 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy wszystkie za Ciebie kciuki, bo trudne rozmowy przed Tobą. Ja wierzę, że będzie dobrze. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślę jednak, że KPZ musi zacząć od spokojnej rozmowy, a jak to nie poskutkuje, to spokojnie może sobie pozwolić na terapię wstrząsową i krzyki na Tż, może pomoże. Cytat:
Pomiary zrobione - od główki do pupy 12 cm + jakieś 5 na nóżki, waga 150 gram, serduszko pomierzone i jak stwierdził "siusiaka nie widzę, więc chyba dziewczynka". Chciałabym jednak iść dla pewności, niech się nawet okaże, że to wina mojego tłuszczyku i inny lekarz też ma problem z widocznością. Nie chcę sobie nic zarzucić potem. ![]() Generalnie jestem spokojna i nie doszukuję się jakichś problemów. Powiem Wam, że informacja o braku siusiaka była dla mnie szokiem, bo ja od początku tego siusiaka przeczuwałam. Tż oczywiście wniebowzięty, pobiegł do sklepu i kupił różowe śpiochy za 49 zł ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
A cena nie gra roli.
|
|
#174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale masz rację ja jestem impulsywna. Po prostu nie ogarniam sytuacji ze pytam czy coś się nie stało i nie dostaje odpowiedzi , taki brak komunikacji jest dla mnie totalnie obcy. Może dlatego że mnie i mojemu TŻ kłótnie się oczywiście zdarzają, ale ciche dni nigdy, ja po prostu tak nie potrafię... a wydaje mi się ze KPZ juz rozmowy próbowała i nic.TŻta reakcja na dziewczynkę - 😍😍😍😍😍😍😍😍 Mimo że już sobie nie wyobrażam żeby mi ktoś małego podmienil na dziewczynke, to właśnie widok męża z mala dziewczynką, jego księżniczka na rękach, jest moim marzeniem i śni mi się od dawna. Tłumacze sobie ze przynajmniej będę miała motywację do następnego dziecka ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
|
#175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super tż zareagował
|
|
#176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze Twojemu przejdzie, bo najgorsze jest to, ze faceci (niekazdy) nie zdaja sobie sprawy jak bardzo ich potrzebujemy, tego wsparcia, bo w koncu to nie tylko Ty jestes w ciazy, TO WY jestescie w ciazy powodzenia, nie denerwuj sie
|
|
#177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że jak coś mi nie gra, to o tym mówię i walczę o rozwiązanie. Nie przyjmuję braku odpowiedzi, zbywania, nie akceptuję fochów i cichych dni. Po prostu nie. I my z Tż nawet jak się posprzeczamy, to jak tylko ochłoniemy, od razu się godzimy, czyli szybko. ![]() KPZ chyba musi jeszcze zawalczyć o ten związek, bo tkwienie w czyms takim wg mnie nie wchodzi w grę. Cytat:
Taki widok jest naprawdę piękny, ale przecież tata grający w piłę z synkiem też jest cudowny! A synuś będzie przecież oczkiem w głowie mamusi. Ja nie miałam żadnych preferencji co do płci, chociaż czułam chłopca. Może przy kolejnym dziecku już będę chciała kogoś określonego, ale teraz to nieee. ![]() No trochę przesadził, nawet mu powiedziałam, że w lumpku byłaby za to cała reklamówka takich ubranek, ale nie miałam serca mu wypominać tej ceny. ![]() Moja mam na wieść o wnuczce zaczęła się tak fajnie, głośno i bardzo długo śmiać. A raczej nie była specjalnie wylewna do tej pory.
|
|
#178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#179 |
|
Konto usunięte
|
KPZ, napisz jak sprawa z TŻ, trzymam kciuki, żeby udało się to rozwiązać
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- surka, gratuluję udanych połówkowych Ja mam za tydzień |
|
|
|
#180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niebie, reakcja męża pierwszorzędna. Szkoda że mój nie jest aż tak spontaniczny żeby mnie zaskoczyć. Super Karoloo mi się i bez ciąży zdarzyło. Na dodatek nie miałam wtedy zapasowego klucza a za usługę otworzenia auta drucikiem zapłaciłam 100 zł
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

My jutro pod wieczór mamy połówkowe. Ciekawe czy pokaże co tam skrywa, bo żaden lekarz po tamtym w 14 tyg nie chce nam potwierdzić!

no to odbiją sobie kawalerski już za żonatego
do dziś to wspominamy 

), gdy mieliśmy odkładać na remont, więc zdjęcia porobię jak on sobie gdzieś pójdzie, żeby go nie drażnić
(

Umówiłam się z kumpelami w KRK podjechałam autem do Katowic ładnie zaparkowałam, wyciągnęłam wózek, wpakowałam Franka i.... zatrzasnęłam kluczyki (były w stacyjce)
Przesyłam moc wsparciowych uścisków