mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-20, 07:44   #1771
sozaa
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Witam!

Ja także mam dzis gina, na 17.30. Zobaczymy co ona powie na to, że moje dziecko od samego początku nosi wysoko głowę

Dzis ostatni dzień w pracy TZN. u gina dostane L4 i jutro je tylko tutaj przywiozę. Mam gdzieś że soatwiam projekt w połowie, nie moja wina, ja chciałam dobrze, ale skoro panienka, która jest za niego odpowiedzialna nie umie nic załatwić to jej problem. Zresztą, wczoraj wdrażałam trochę (nielegalnie) w ten projekt moja koleżankę (bo pewnie ona zostanie nim obciążona) i obie stwierdziłysmy, że nawet jakbym tu siedziała i 3 miesiące to ten system nad którym pracujemy nie zacznie jeszcze działać. Więc pójdę sobie bez żadnych specjalnych wyrzutów sumienia. Zostanę tylko do dyspozycji tej koleżanki, która sie tym prawdopodobnie będzie zajmować (jak jej pozwolą). Gorzej jak będzie musiała to przejąć laska, która przyszła na moje zastępstwo, bo ona troche taka nierozgarnieta dziewczynka jest...

Jeśli chodzi o ręcznik z Ikea, ja go prałam, ale nie pamiętam z czym. Czy z kolorowymi rzeczami czy z jasniejszymi pościalami i ręcznikami? W każdym razie, nic mi nie zafarbowało.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 08:20   #1772
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
ja_dalia tez tak mialam, dawka 4xdziennie, ginka na wyciszenie trzesawki i kolatania dala mi isoptin i jest ok

kochana fenoterol i isoptin biore razem, oba 4x dziennie... i mimo wszystko nadal "skutki uboczne" są... :/

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 08:20   #1773
muffinka90
Zakorzenienie

witam mamuski bylam na wynikach i przy okazji odebralam te z paciora. Na szczescie paciora niet mam za to liczne drozdzaki candida albicans w formie inwazyjnej i sie zastanawiam jk to jest, ze mnie nic nie piecze, nie boli, nie swedzi, uplawy mam typowo ciazowe, co zreszta widzial gin, to jaka to forma inwazyjna
mialam kiedys grzybicze zapalenie i tego sie nie da pomylic z niczym

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 08:24   #1774
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam
Dziewczyny na fenoterolu: zawsze bierzcie go razem z isoptinem,jesli nadal bedziecie sie trzesly to mierzcie tetno jak przekroczy 120ud\min to drugi isoptin to rada mojej gin.

u mnie nie przekracza 120.... tylko te rece jak u parkinsona i czasem zawroty głowy :/ jakbym obuchem w łeb dostała :P

Ale tu dziś cichutko... wstałam pewna że już ze 2 strony do nadrabiania i co? chyba bardzo chcecie żebyśmy z Tuszka tę prace pisać zaczęły

WIĘC niech bedzie... a co mi tam

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2011-10-20 o 08:33
Stary 2011-10-20, 08:25   #1775
ela3010
Zadomowienie

A dzień dobry.

Mam nadzieję Darusia ze już lepiej się czujesz, grypa plus ciaza plus absorbujące półtoraroczne dziecko to mieszanka wybuchowa.

Ja dziś marnie spałam bo królik drapał po klatce.

Aaaa, Ania właśnie, dobrze dziewczyny pisza z tą kupka, maleństwo nie musi robić codziennie, nawet raz w tygodniu to prawidłowo. Mój niestety miał zaparcia, więc się namęczyłam, masaż brzuszka, herbatka, czopki. Strasznie mi płakał, ale on był na sztucznym mleku.

Dziś mam koleżankę więc czekam z niecierpliwością, tylko że gaz w butli mi się skończył, mam nadzieję że moja towarzyszka dnia pomoże mi ją przynieść.

A mój synek miał wczoraj drugi dzień kary i nie obejrzał bajki, strasznie nieszczęsliwy był, ale jestem konsekwentna i już. Ponoć szaleje w przedszkolu ile wlezie więc dlatego.

Nie wiem gratulacje z okazji odejścia czopa, mi odpadł 3 tyg temu i nic, wiec to tak róznie. Ja już leki odstawiłam, nie oszczędzam się, i dopiero teraz dobrze się czuję. Kobieta, jej ciało i ciąża są nieprzewidywalne .
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 08:30   #1776
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Ja obejrzałam "Top model" - ta dziewczyna, co ma synka, tak przeżywała, że ma zniszczone ciało po porodzie, a jakoś tak to pokazali, że nic nie dojrzałam Też chcę takie niewidocze zniszczenia
Strasznie nie lubię tej dziewczyny. Pamiętam ją z castingu i ona bardzo młodo urodziła, a teraz ma już ok. 5 czy 6 -letniego syna. Faktycznie ciało miała takie mało jędrne, ale to tylko jej wina. Po porodzie w tak młodym wieku ciało o wiele szybciej się regeneruje niż ciało 30-latki. Ona miała 5 lat na ćwiczenia i powrót do formy a nie zrobiła nic i tłumaczy "bo urodziłam dziecko i mam zniszczone ciało i 2 lata karmiłam" W poprzedniej edycji była taka Emilia, która urodziła niedawno a ciało super wróciło do formy - bo dziewczyna młoda i dużo ćwiczyła. (mówiła na castingu) I nie jest tak, że każde ciało jest inne - przez 5 lat od porodu naprawdę można wrócić do formy sprzed ciąży.

Ciekawe jak tam nie_wiem!!

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 08:36   #1777
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

u nas noc fatalna!!

na 13 mala ma lekrza, budzila sie caly czas z krzykiem....co usnela to 10-20 minut i placz niesamowity, chyba ja gardlo boli, zachowuje sie jakby jej zeby szly, pluje sie, gryzie smoczek od butli itd.tylko ze ona poki co juz wszystkie zeby ma"confused:
ehhh.....

ja nadal czuje sie fatalnie....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-20, 08:48   #1778
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Dzień dobry. Ja dzisiaj tylko na chwilkę, bo robię pudełko na kosmetyki dla małego.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Chorującym życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Wczoraj przyszedł nam wózek (cieszyłam jak głupia).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SS859171.jpg (77,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SS859172.jpg (106,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SS859169.jpg (144,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SS859170.jpg (126,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SS859173.jpg (111,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SS859174.jpg (126,7 KB, 41 załadowań)
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 08:48   #1779
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pluusia21 Pokaż wiadomość
Wszystko aż żal było wychodzić bo więcej keszu nie wzięłam, teraz to będę częściej tam zaglądać. Ale ludzie to jak bydło się zachowują w takich sklepach nie zwracaja uwagi czy w ciąży - babki potrafią sobie wyrywać z rąk
No przykre to jest. Ostatnio byłam na "towarze" i już więcej nie pójdę.

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Hejj kochane, troche was poczytalam ale na pisanie nie mam weny zwlaszcza ze mi sie okropnie rece trzesa
Ide spac zaraz i modle sie o choc jedna przespana noc bo przez ta cholestaze to ostatnio juZ od paru dni bezsennosc mnie meczy
Biedaku, to masz końcówkę hardcore'ową!

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
WŁAŚNIE ODPADŁ MI CZOP ŚLUZOWY......chyba cały bo to było takie mniej więcej wielkości opuszka kciuka...
No to może to tylko kawałek.

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość

To nie piszcie tyle, byśmy nie musiały nadrabiać!!

Tottie - położna, która ma wykształcenie chemiczne, przekazała mi takie info:
herbata z liści malin - od 36 tyg. do 38 tyg. 2 razy dziennie/szklankę
Oeparol - od 38 tyg. do porodu 3x2 kapsułki

Ja nadal się zastanawiam nad zamawieniem pościeli, w sumie to to tanie nie jest. Baldachimu ani moskitiery nie chcę, bo nie będę tego wiecznie prała z kurzu. Tuż po porodzie będę potrzebowała tylko rożka, później ochraniacza na szczebelki, a dopiero za rok przyda się kołdra i poduszka. Znacie jakieś tańsze zestawy pościeli? Jest chyba jakaś popularna firma... Foretti?
Ja kupiłam ochraniacz w Ikea i prześcieradełka osobno, a pościel 2cz za jakieś grosze w porównaniu do tych kompletów.

Darusia to może ten lekarz, co do Oliwci przyjdzie i Tobie cos da.
Stary 2011-10-20, 08:49   #1780
fatal21
Wtajemniczenie

Darusia: A nie mozesz wziac apapu?Czemu sie tak meczysz?

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2011-10-20 o 08:50
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 08:53   #1781
__Fallen Angel__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Ale ciuchutko na forum

Ja obejrzałam "Top model" - ta dziewczyna, co ma synka, tak przeżywała, że ma zniszczone ciało po porodzie, a jakoś tak to pokazali, że nic nie dojrzałam Też chcę takie niewidocze zniszczenia
ja tez oglądałam no i bez wątpienia śliczna z niej dziewczyna aż powiedzieli ze za seksowna....a ja najbardziej nie lubie tam tej Anki,taka sierota,ani to ladne ani mądre

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 08:55   #1782
Darusiaaaa
Zakorzenienie

fatal ja jestem antytabletkowa strasznie to po 1, a po 2 apap czy pyralgina nic mi nie daje, bralam w ciazy na zeba jak juz mi lzy lecialy i nic nie pomoglo, zreszta te tabletki na mnie nigdy nie dzialaly ja zawsze jak juz to preciwbolowy IBUM bralam, no ale tego nie mozna;/

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

ja pierwszy raz odpuscilam top model bo nawet mi sie oczu dobrze otwierac nie chcialo, tz z mala na wyrku w duzym pokoju, ja w malym lezalam, ale w sobote powtorke musze obejrzec!
A.Camus
Stary 2011-10-20, 08:55   #1783
Aniolina
Rozeznanie

Glam, Darusia

nie_wiem gratuluje czopa

a ta herbatke z lisci malin od skonczonego 36 tc czy od rozpoczetego? bo ja juz zaczelam 36 tc, ale na pewno nie chciala bym urodzic do polowy listopada, hm...
W ogole zastaawiam sie kiedy odstawic magnez? Mam teraz tak, ze lekko zle przekrece reke, noge, zle cos uloze i od razu mnie skurcze lapia, na szczescie malutkie, ale musze uwazac Ale przez to boje sie go odstawiac.

Ja po porannym pedicure, bo dzis wizyta u gina ja mam duza elastycznosc w rozkladaniu zgietych nog tzn kwiat lotosu zawsze moglam zrobic bez zadnego przygotowania, tak wiec pedicure to pestka.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 09:05   #1784
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
ja tez oglądałam no i bez wątpienia śliczna z niej dziewczyna aż powiedzieli ze za seksowna....a ja najbardziej nie lubie tam tej Anki,taka sierota,ani to ladne ani mądre
Fallen ja tez jej nie lubie, taki z niej dzieciuch, inne laski tez maja po osiemnascie lat, ale wydaja sie jakies bardziej dojrzale.
a najbardziej dobil mnie tekst: ''bo ja sie tym tak jaram, ze jestem taka szczupla i ladna''

Chawa fajny wozeczek

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

a my zaczynamy dzisiaj 38tc
mam nadzieje, ze mlody jeszcze posiedzi z tydzien

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

laski tez tak macie, ze jak piszecie smsa czy maila to brakuje wam wizazowych ikonek?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-20, 09:07   #1785
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Strasznie nie lubię tej dziewczyny.

zgadzam się! mnie natomiast WYBITNIE denerwuje ta Bałon.... a jak sie prosiła Rubikową, że książke doniesie to.... porażka... Jak dziewczynka z 1wszej klasy.... PORAŻKA... nie mogę na nią patrzeć...

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Wczoraj przyszedł nam wózek (cieszyłam jak głupia).

śliczny
ja musze zcekac do wtorku by Wam moj pokazac.... bo jeszcze trwa wielka walka ale zesram się a bedzie mój :P

w końcu zamieścili troche planu na kolejne 2 zjazdy.... z racji ze ostatnią sobote odpuściłam, musze być w szkole 05.11!!! tak więc gadam z małą żeby po 07.11 wyszła trzymajcie kciuki by tak właśnie było !!!!

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2011-10-20 o 09:11

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-20, 09:17   #1786
basiula19
Zadomowienie

Witam

ale u nas dzisiaj paskudna pogoda szaro buro wogóle do

nie wyspałam sie co prawda wstałam o 9:30 ale spałam najpierw do 3:40 bo mnie bóle jakieś wzieły brzuch twardniał a jak przeszło to mały sie obudził i zaczoł mnie lać a później jeszcze czkawke miał i sie rzucał po brzuchu i zasnełam dopiero o 6:30......kurcze swoją droga mógł by sie mały dzisiaj urodzić bo mój doktorek dyżur w szpitalu ma

ale sie wczoraj spłakałam myślałam, że urodze wczoraj (dowiedziałam sie co gnębiło tż)......

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
a my zaczynamy dzisiaj 38tc
mam nadzieje, ze mlody jeszcze posiedzi z tydzien

Gratulacje a my kończymy dzisiaj i mógł by już wyjść

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 09:20   #1787
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Witam się z samego rana
Ale tu cichutko...

dygotko, w Ikei nie ma tych przyborników na łóżeczko.

Poza tym w ogóle kupując pościel/wypełnienie w Ikei trzeba pamiętać, że oni mają niestandardowe wymiary i potem inna pościel nie pasuje do ich kołder i poduszek - dotyczy to zarówno dziecięcych jak i dorosłych zestawów.
szkoda bo widziałam tylko takie plastikowe pojemniki,a to za duzo miejsca zajmuje.
to fakt,że w ikei wszytskko jest niewymiarowe-czy to kołdra czy meble czy co innego...
my mamy kołdrę z ikei i ubieramy ją w poszewke nie kupiona w ikei i jest ok

ten ręcznik zielony to bym uprała w 60 stopniach,ale w jakiej temp prała Tuszka nie wiem-poczekam na odp
Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Ja kołderkę używałam od pierwszych dni życia moich chłopaków, no zamiennie z kocykiem lub pieluszką flanelową jak było gorąco. Rożka nie miałam wcale, a śpiworek się nie sprawdził, bo zbytnio krępował ruchy u kilkumiesięcznego niemowlaka.
a w jakim miesiącu urodziłaś?tzn latem czy zimą?

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 09:29   #1788
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

Gratulacje a my kończymy dzisiaj i mógł by już wyjść

jak dla mnie to tez by mogl sie juz urodzic, bo co raz ciezej, ale musze zalatwic to cala papierkologie w dziekanacie i do czwartku mi sie zejdzie na pewno, wiec lepiej, zeby jeszcze posiedzial...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-20, 09:35   #1789
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
Ja nie mam temperatury, kataru właściwie tez, ani kaszlu.... ale te pypcie najęzyku męczą i .... jakoś mnie łamie :/ :/ :/ czy moge rutinacee wziąść ? albo rutinoscorbin ???
Mi gin kazał brać rutinoscorbin jak byłam przeziębiona

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Ja po porannym pedicure, bo dzis wizyta u gina ja mam duza elastycznosc w rozkladaniu zgietych nog tzn kwiat lotosu zawsze moglam zrobic bez zadnego przygotowania, tak wiec pedicure to pestka.
za rozciągnięcie ja ma spory problem z zakładaniem skarpet

dziewczyny mam idiotyczne pytane dot tego czopa. Zauważa się go na wkładce/bieliźnie czy podczas siku czy jak?
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-20, 09:38   #1790
ggoraa
Zadomowienie

Witam
Ale dzis spokojnie tu. Myslalam, ze jak pogoda brzydka to bede miec do nadrobienia kilka stron

Ja sie w nocy wyspalam, w sumie to bym mogla jeszcze pospac

Teraz jak zagladam tu po kazdej nocy to licze sie z tym, ze bedzie napisane, ze ktoras pojechala na porodowke hehe

No mi zostalo 18 dni i tak mysle, ze w tym tygodniu juz moge rodzic.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Mi gin kazał brać rutinoscorbin jak byłam przeziębiona

za rozciągnięcie ja ma spory problem z zakładaniem skarpet

dziewczyny mam idiotyczne pytane dot tego czopa. Zauważa się go na wkładce/bieliźnie czy podczas siku czy jak?
Mi czop odpadl jak wlazilam do wanny hehehe
Stary 2011-10-20, 09:44   #1791
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie z rana

Ja nawet miałam przespaną noc chociaż mała wisiała mi na cycku godzinę i jeszcze potrafiła wypić butlę 60 ml za chwilę i wodę koperkową 15 ml teraz zjadła i dalej śpi

I chyba jej pomogła woda koperkowa bo około 8 zrobiła kupkę
Stary 2011-10-20, 09:45   #1792
Darusiaaaa
Zakorzenienie

basiula czyli cos powaznego? ehhhhhh;/

czop jak odpada na raz to jest pdobno nie do nie zauwazenie bo jest to duza kulka sluzu z krwią, mi to odlazilo jak paznokcie takie codziennie przez 2 tygodnie wiec jakby to zebrac wszystko to faktycznie by taka kulka wyszla.

chawa fajna fura
A.Camus
Stary 2011-10-20, 10:02   #1793
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cześć mamuśki.
kurcze już czopy odpadają super niedługo będziemy się sypać. Ciekawe która pierwsza.
Aniu super że już z małą wszystko dobrze najada się Twoim mlekiem i zrobiła kupkę. Ja właśnie dokładam do torby do szpitala rzeczy ale jeszcze parę muszę kupić.
Idę trochę poleżeć.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:16   #1794
Jagooda_
Raczkowanie

Witam

nie wiem wow mówisz, ze już czop Ci odszedł - no to lada chwila mozemy mieć kolejnego dzieciaczka

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Tottie - położna, która ma wykształcenie chemiczne, przekazała mi takie info:
herbata z liści malin - od 36 tyg. do 38 tyg. 2 razy dziennie/szklankę
Oeparol - od 38 tyg. do porodu 3x2 kapsułki
to widzę co położna to inna opinia. U nas położna mówiła ze maliny od skończonego 38tyg, a ginka, ze od skończonego 37tyg - więc wypośrodkowałam i pije od wczoraj (37,5hbd) . O wiesiołku mówiła mi tylko ginka i kazała od 37ty.- 2x1. A jaki masz przepis na te maliny?? Bo ja mam 6łyżek liści malin zalać 1 litrem wody i od zagotowania 20 minut na małym ogniu jeszcze gotować. Pić 3 razy dziennie/ szklankę.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
u nas noc fatalna!!

na 13 mala ma lekrza, budzila sie caly czas z krzykiem....co usnela to 10-20 minut i placz niesamowity, chyba ja gardlo boli, zachowuje sie jakby jej zeby szly, pluje sie, gryzie smoczek od butli itd.tylko ze ona poki co juz wszystkie zeby ma"confused:
ehhh.....

ja nadal czuje sie fatalnie....
Współczuje choróbska - wracajcie szybko do zdrowia

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Glam, Darusia

nie_wiem gratuluje czopa

a ta herbatke z lisci malin od skonczonego 36 tc czy od rozpoczetego? bo ja juz zaczelam 36 tc, ale na pewno nie chciala bym urodzic do polowy listopada, hm...
W ogole zastaawiam sie kiedy odstawic magnez? Mam teraz tak, ze lekko zle przekrece reke, noge, zle cos uloze i od razu mnie skurcze lapia, na szczescie malutkie, ale musze uwazac Ale przez to boje sie go odstawiac.

Magnez ginka kazała mi odstawić jak skończe 37 tyd. Za wizytę

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:20   #1795
basiula19
Zadomowienie

ehhh Darusia niby wszystko wyjaśnione już....ogólnie o zazdrość chodziło.....nieświadomie sprawiałam mężowi ból i to wielki

dziewczyny pomocy w niedziele mamy rocznice ślubu pierwszą a ja niemam pomysłu ani na prezent ani na jakąś niespodzianke..........my ślałam o jakimś wypadzie romantiko-egzotkiko ale w moim stanie to odpada bo niewiadomo czy dotrzymam do niedzieli i wogóle boje sie już tak dalej jechac gdzieś.....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:21   #1796
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ależ dzisiaj paskudna pogoda, szaro, zimno i deszcz kropi brrrrrr Aż się cieszę, że nie muszę wychodzić z domku dzisiaj

Noc miałam tragiczną. A to siusiu mi się chciało, a to brzuch coś mnie pobolewał, a to za gorąco pod kołdrą, a to po chwili za zimno, a to pies się kręcił zamiast grzecznie spać w nogach, a to mama chrapnęła...

Życzę zdrówka chorującym i powodzenia na dzisiejszych wizytach

Idę jeszcze poleżę pod kołderką
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:25   #1797
tuszka
Raczkowanie

Witajcie,

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dzień dobry

ja specjalnie mało pisze byście nie musiały duzo nadrabiać

dobrze wiedzieć,że ten ręcznik farbuje to go upiorę z czyms innym nie wiem jeszcze z czym-czyli ta chusteczka wyłapujaca kolor nic nie dała??
ja kołderke kupiłam w ikei,tak samo poszewki,prześcieradło i ochraniacz pod prześcieradło....

wiecie może czy w ikeei mozna kupić takie "przyborniki" do zawieszenia na łóżeczku?
Ciesze się Dygotka, że mało piszesz
Uprałam go w 55 st., ta chusteczka wyłapująca kolor była cała zieloniutka, widocznie nie dała już rady pochłonąć więcej barwnika. Chyba jeszcze raz upiorę ten ręcznik, bo wolałabym by mały nie dostał wysypki od durnego barwnika. Ale wszytskie białe prześcieradła i drugi ręcznik mają piękną zielonkawą poświatę. Ale przeżyję to jakoś
Na kołdrach dziecięcych w Ikea jest napisane, by stosować dopiero po 1. r.ż. ale to pewnie ze względu na bezpieczeństwo i w razie (tfu tfu) jakiegoś wypadku, by Ikea była zabezpieczona. Niestety tych przyborników na pieluchy nie widziałam.

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
czwartkowo

tuszka matka tepakiem??? co Ty piszesz za glupoty, dziecko bedzie Cie kochac bezgranicznie, a prace zawsze mozesz napisac jak juz urodzisz, z tego co pamietam od zaliczenia ostatniego egzaminu do obrony masz 2 lata, wiec spokojnie dasz rade

tuszka a w jakiej temperaturze pralas ten reczniczek z Ikei???
Ręcznik prałam w 55 st. C może gdybym nie prała białego z kolorowym nic by nie było
A co do tępaka, to moja 16letnia siostra zalewa mnie taką masą pytań, że czasami czuje się 'niedoinformowana' np. Czy pieniądze w Mennicy drukuje się codziennie? Dziecko będzie mnie kochało miłością bezwarunkową, ale chciałabym mu móc pomóc, gdy będzie odrabiał lekcje w liceum, program podstawówki jakoś jeszcze ogarniam

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Witam!

Jeśli chodzi o ręcznik z Ikea, ja go prałam, ale nie pamiętam z czym. Czy z kolorowymi rzeczami czy z jasniejszymi pościalami i ręcznikami? W każdym razie, nic mi nie zafarbowało.
Ciesz się, aczkolwiek ten biało-zielonkawy odcień jest niezły A praca, pracą, to nie nie jest teraz najważniejsze

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
Ale tu dziś cichutko... wstałam pewna że już ze 2 strony do nadrabiania i co? chyba bardzo chcecie żebyśmy z Tuszka tę prace pisać zaczęły

WIĘC niech bedzie... a co mi tam
No dobra, to i ja może coś napiszę, jak każecie

Cytat:

ale sie wczoraj spłakałam myślałam, że urodze wczoraj (dowiedziałam sie co gnębiło tż)......[COLOR="Silver"]
Lepiej Ci z tą informacją?

Któraś pytała od którego tyg. te liście malin. Wg mnie skoro od 36 tyg, to od początku tego tygodnia, a nie od zakończenia. Bo tak to położna, by mi powiedziała, że po 36. tyg.

Przed chwilką był kurier i przywiózł mi kaloszki z wygranej licytacji Czarne, lakierowane na górze wiązane kokardą. Co prawda mam jedne, ale wyjątkowo niewygodnie prowadzi się w nich auto. Idealne obuwie na spacery z wózkiem podczas brzydkiej pogody. Przynajmniej stopy będę miała suche. Zastanawiam się nad zakupem kaloszy ocieplanych na zimowe pluchy. Ale ktoś mi mówił, że podczas mrozów guma lubi pękać. A może wystarczy ciepła skarpeta, do zwykłych gumiaków? Ale to i tak nie rozwiązuje mojego problemu - potrzebuję kupić jakiś obuwie na płaskim obcasie do spacerów z wózkiem po lesie i zwykłych zasypanych solą chodnikach. Czekam na propozycje

Miłego dnia!
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:26   #1798
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ehhh Darusia niby wszystko wyjaśnione już....ogólnie o zazdrość chodziło.....nieświadomie sprawiałam mężowi ból i to wielki

dziewczyny pomocy w niedziele mamy rocznice ślubu pierwszą a ja niemam pomysłu ani na prezent ani na jakąś niespodzianke..........my ślałam o jakimś wypadzie romantiko-egzotkiko ale w moim stanie to odpada bo niewiadomo czy dotrzymam do niedzieli i wogóle boje sie już tak dalej jechac gdzieś.....
W Twoim stanie odpuściłabym sobie jakieś dalekie wypady. Ale wieczór w domku też będzie milutki - może zamów coś pysznego z Waszej ulubionej restauracji, kolacja w świetle świec, może kasetę z wesela sobie obejrzcie, przytulajcie się, trzymajcie za rękę Banalne, a jakie przyjemne Co do prezentu to nie mam pojęcia, bo trudno doradzać jak się kogoś nie zna - pomyśl, co tam mężowi sprawiłoby radość
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:28   #1799
elf27
Zadomowienie

Biedne zdrowiejcie szybciutko !

co do wiesiołka, słyszałam, że lepiej z nim uważać, więc osobiście się nie porywam no chyba, że wcześniej lekarz zapytać.

A iiiiiiii wczoraj mi kumpela mówiła, że to badanie na GBS to wiarygodniejsze jak wykonane z obydwu dziur... co człek to opinia...

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-10-21 o 08:23
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:36   #1800
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie z rana

Ja nawet miałam przespaną noc chociaż mała wisiała mi na cycku godzinę i jeszcze potrafiła wypić butlę 60 ml za chwilę i wodę koperkową 15 ml teraz zjadła i dalej śpi

I chyba jej pomogła woda koperkowa bo około 8 zrobiła kupkę
Aniu, nie za dużo tego pokarmu? Bo wychodzi na to, że Twoja Córa ma prawie litrowy żołądek, a to niemożliwe.
Są jakieś masaże antykolkowe, które wykonuje się przy przewijaniu - próbowałaś?

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
to widzę co położna to inna opinia. U nas położna mówiła ze maliny od skończonego 38tyg, a ginka, ze od skończonego 37tyg - więc wypośrodkowałam i pije od wczoraj (37,5hbd) . O wiesiołku mówiła mi tylko ginka i kazała od 37ty.- 2x1. A jaki masz przepis na te maliny?? Bo ja mam 6łyżek liści malin zalać 1 litrem wody i od zagotowania 20 minut na małym ogniu jeszcze gotować. Pić 3 razy dziennie/ szklankę.
Nie mam żadnego przepisu na te liście malin - na opakowaniu nie jest nic napisane?

Zapomniałam pogratulować:
- wózka
- czopa
- wizyt,
zatem gratuluję

Darusia i inne chorowitki - 3majcie się!
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości