|
|
#1801 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Politechnika Śląska:)
Cytat:
Plan jest na stronie https://plan.polsl.pl/ gdzie wybierasz wydział/tryb studiów/ kierunek/ semestr/ grupę. Czasami po wybraniu grupy plan się nie wyświetla, bo trzeba mu ustawić "Wybierz grupę tygodni:" i jak na teraz to zmienić na "sem zimowy", bo jeszcze automatycznie wrzuca się "sem letni"
|
|
|
|
|
|
#1802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Raczkowanie
|
Pisalam do dziekanatu i powiedzieli ze 29.09 ma byc plan... tylko czemu tak pozno?:/
|
|
|
|
|
#1804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nawet nie mam informacji o której i gdzie rozpoczęcie roku, ani nic na tych stronach nie pisze. Moje znajome z innych uczelni już normalnie mają plany, grupy przydzielone itp.
|
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Raczkowanie
|
Moje znajome tez mają juz plany, ten moj wydzial jakis nieogarniety jest, chyba wszystkiego trzeba sie dowiadywać dzwoniąc do dziekanatu
|
|
|
|
|
#1806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, a grupa na facebooku, też za bardzo nic nie wie. No nic, jak tylko dzwonić do dziekanatu no i w ogóle zastanawiam się jak, ktoś wyżej napisał, że plan ma być (chyba) 29-tego, to ciekawe, czy podadzą na stronie w której grupie będziemy, czy też trzeba będzie dzwonić
|
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Przyczajenie
|
Nie spinajcie
jestem na 5 roku tej uczelni i już się przyzwyczaiłam, że tutaj wszystko na ostatnią chwilę.. plany często dostajemy dzień przed rozpoczęciem zajęć
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
A orientujecie się czy można zmienić zdjęcie w legitymacji? Nie jest zniszczona, bo jeszcze jej nie mam
|
|
|
|
|
#1809 |
|
Raczkowanie
|
potwierdzam.. niestety wszystko zawsze jest na ostatni moment :<
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że wiele zależy od wydziału. ja tam nigdy nie narzekałam, plan też już mam prawie cały z tego co widzę ;p
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1813 |
|
Rozeznanie
|
Więc tak to wygląda sprawa
No nic jak tylko wydzwaniać im tam pod koniec września
|
|
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Wyluzujcie
u mnie na wydziale też dzień albo dwa przed pojawia się plan,a jeśli chodzi o grupy to u mnie działało to tak, że przychodziliśmy na uczelnie i sami się dzieliliśmy na grupy i wybieraliśmy plan
|
|
|
#1815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sami się dzielić na grupy ? To mógłby być problem, bo idę tam sama i nikogo nie znam.
|
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jakoś to będzie. Najbardziej obawiam się planu i tych 3 godzinnych przerw, no i wf-u, bo z dojazdem będę miała nie ciekawie do Gliwic.
|
|
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby się wszyscy znali, to byłby burdel z podziałem ![]() Edit: JA już się nie mogę doczekać października, mam zapiernicz w pracy, w życiu prywatnym i najchętniej dodałabym ze 3 h do doby
|
|
|
#1819 |
|
Zadomowienie
|
Nie rozumiem o co się spinać tak z tym planem ;D w liceum miałyście wcześniej? Bo ja zawsze miałam od 1 września i czesto tego pierwszego wrześnie był tylko na następny dzień, a potem i tak wszystko się zmieniało.
Tak czy siak pójdziemy na inaugurację, wiec przy okazji pewnie będzie rozpiska na uczelni kto w jakiej jest grupie ![]() Ja na szczęście będę miała podane na stronie ![]() Na jakim etapie jesteście kompletowania ekwipunku? Ja już mam chyba wszystko, poza pościelą.
|
|
#1820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. (bo ponoć dużo kserowania)
|
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o notatki to mam zamiar robić sama a nie kserować od kogoś
. A tak to z jakichś książek to w miarę możliwości będę skanowała i mama mi za darmo wydrukuje w pracy ;D
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1823 |
|
Rozeznanie
|
O nie jeszcze teraz zauważyłam, że prawie wszyscy w grupie są 2 lata młodsi
|
|
|
|
|
#1824 | |
|
Raczkowanie
|
Nie martwcie się i przestańcie się tak przejmować
bo właśnie w taki sposób jak teraz możecie zauważyć- tak wyglądają studia, nikomu oni nie dogodzą, zawsze na ostatnią chwilę i nigdy nie da się dogadać. Z resztą jak jest parę tysięcy studentów to im się nawet nie dziwię. Przez następne lata się do tego przyzwyczaicie. Najważniejsze jest zaliczyć przedmiot, dostać wpis do indeksu i wpis do SOTSa, bo to są 3 najważniejsze rzeczy aby zdać każdy semestr, a reszta jakoś pójdzie ![]() Co do rozpoczęcia, w piśmie okólnym (podaję jeszcze raz link) http://bip.polsl.pl/Dokumenty/P23R1415.pdf macie podaną uroczystą inaugurację Politechniki Śląskiej, informacji o rozpoczęciu na Waszych wydziałach, szukajcie na stronach (w aktualnościach, albo na głównej stronie) będzie to pewnie 1 październik. Ale zapewne trafi się jakiś kolega/ koleżanka np. na grupie na FB, który od razu wszystkich poinformuje, bo śledzi te informacje ![]() I tak, plan się będzie zmieniał, bardzo prawdopodobne, że nawet z dnia na dzień, albo godzinę przed zajęciami. Zarządzanie salami, ma swoje prawa i ciężko jest znaleźć salę, zobaczycie to przez pierwsze tygodnie, albo jak będziecie chcieli przenieść sobie zajęcia na inny termin. Mój plan również jest niekompletny, ale przyzwyczaiłam się do tego, że mój kierunek jest jednym z ostatnich tworzonych planów. Cytat:
Edytowane przez piwneoczko Czas edycji: 2015-09-16 o 00:28 |
|
|
|
|
|
#1825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
formalne uroczystości, a nie konkrety poguglować sobie ile polsl ma studentów i zastanowić się gdzie tyle ludu pomieścić (jeśli miałyby być tam ważne informacje, to musieliby załatwić możliwość usłyszenia ich wszystkim)
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1828 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanko do osób, które pobierały stypendium socjalne:
W regulaminie jest napisane " wpisać dochód po obliczeniu: podatku należnego, składek na ubezpieczenie społeczne oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne" i do końca nie rozumiem co oznacza "po obliczeniu". Chodzi żeby od dochodu brutto odliczyć te składki i podać dochód netto? Generalnie pogubiłem już się w tym |
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

.

bo właśnie w taki sposób jak teraz możecie zauważyć- tak wyglądają studia, nikomu oni nie dogodzą, zawsze na ostatnią chwilę i nigdy nie da się dogadać. Z resztą jak jest parę tysięcy studentów to im się nawet nie dziwię. Przez następne lata się do tego przyzwyczaicie. Najważniejsze jest zaliczyć przedmiot, dostać wpis do indeksu i wpis do SOTSa, bo to są 3 najważniejsze rzeczy aby zdać każdy semestr, a reszta jakoś pójdzie