|
|
#1801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
śniadanie- ładnie.
II śniadanie- o tej porze jemy raczej węglowodany, więc serek radziłabym przenieść na drugą połowę dnia, a tutaj jakieś płatki/jogurt + owoce. III śniadanie- no, nieźle obiad- kolacja- nie za mało tego jak na U? więc tak: nie ma owoców. i trochę mało kalorii, ja też jestem na U, a jem zdecydowanie więcej.. ale ogólnie mówiąc- jest okay, tylko dodaj owoce i ww do obiadu.[/QUOTE]Dziękuje za wypowiedż dlamnie to bardzo ważne
|
|
|
|
#1802 |
|
Raczkowanie
|
nie nudzi Ci się już taka kolacyjka?[/quote]
hmm czy ja wiem..mnie to jest obojętne co jem na kolację, chodzi mi o to by to było białko.. (i smakowało mi) Wieczorem nie chce mi się tak jeść, więc korzystam z tego Wolę w dzień sobie pofolgować i mieć pewność ,że to co zjem wieczorem nie odłoży mi się Ale ok trochę będę zmieniać,wrzucę dziś co innego, np jaja a jakie białko można jesc jeszcze na kolacje? Jakies propozycje?
|
|
|
|
#1803 |
|
Konto usunięte
|
hmm czy ja wiem..mnie to jest obojętne co jem na kolację, chodzi mi o to by to było białko.. (i smakowało mi) Wieczorem nie chce mi się tak jeść, więc korzystam z tego Wolę w dzień sobie pofolgować i mieć pewność ,że to co zjem wieczorem nie odłoży mi się Ale ok trochę będę zmieniać,wrzucę dziś co innego, np jaja a jakie białko można jesc jeszcze na kolacje? Jakies propozycje?[/quote]Też się nad tym zastanwaiałam, bo sama prawie dzien w dzień męczyłam tego więsniaka. Tez mi smakowało, ale szkode kurcze przez cały czas to samo. Mi dziewcyzny radziły jajęcznice z warzywmai, makaron z tuńczykie. możesz tez jakiś twaróg na słodko. Rybke, piersi z kurczaka |
|
|
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak najlepiej rozlozyc kalorie bedac na R? Zakładamy wersje 1400 kcal. Moze byc tak :
sniadanie 400 kcal II sn 200 kcal obiad 300 kcal podwieczorek 200 kcal kolacja 300 kcal ?? Czy to ma w ogole jakies znaczenie jak rozlozymy te kalorie?
|
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1806 |
|
Rozeznanie
|
Moje R
I śn. owsianka: 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka musli, rodzynki ok. 15 sztuk 1 jabłkoII śn. jajko gotowane, kromka razowca z serkiem śmietankowym (nie mogłam się oprzeć ![]() O. 100 gram gotowanej piersi z kurczaka 40 gram ryżu białego gotowanego bez soli i jedna gotowana marchewka, pól pomidora, Jabłko P. 2 kromki razowca z 2 plasterkami wędliny z indyka i pomidorem. Jabłko przed 16 K. będzie 100 gram dorsza w galarecie z warzywami. Coś czuję,że za mało warzyw...
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
Moja REDUKCJA pod tytułem "mam dość białka w każdym posiłku"
![]() śniadanie: bułeczka pełnoziarnista- jedna połówka z jajkiem na twardo, sałatą i papryką; druga z danio warzywnym i ogórkiem kiszonym II śniadanie: batonik zbożowy "Corny" orzechowo-migdałowy Obiad: chudy stek wołowy, kilka łyżek kaszy gryczanej, fura surówki z kapusty, marchewki, jabłka, cebuli z łyżką oliwy z oliwek Podwieczorek: grejpfrut Kolacja: jogurt naturalny (150g), 2 tekturki z szynką drobiową, sałatą i ketchupem
|
#1808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szczególnie tych surowych no i orzeszki, nasionka, pestki, oliwa etc. czyli nnkt poproszę więcej
|
||
|
|
|
#1809 |
|
Raczkowanie
|
Też się nad tym zastanwaiałam, bo sama prawie dzien w dzień męczyłam tego więsniaka. Tez mi smakowało, ale szkode kurcze przez cały czas to samo. Mi dziewcyzny radziły jajęcznice z warzywmai, makaron z tuńczykie. możesz tez jakiś twaróg na słodko. Rybke, piersi z kurczaka[/quote]
Też myślałam o jajecznicy , a ryba i pierś to mi się tak obiadowo kojarzy ![]() A o to moje dzisiejsze U/W: 6:30- owsianka : 4 łyżki górskich, pół szklanki mleka, 5 śliwek suszonych, 3 łyżki rodzynek, spora garść orzechów włoskich, daktyl, łyżka słonecznika 9:30- (szkoła)- grahamka z wędliną i ogórkiem 13 (szkoła) grahamka z serem białym i pomidorem 16-17 - 2 naleśniki z serem białym na słodko; garść orzechów włoskich, garść pestek dyni ; marchewka po 20- jajecznica z 2 jaj na teflonie ze szczypiorkiem,pomidorem,p apryką,rzodkiewka ; marchewka |
|
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
ocenicie moje U? proszę
![]() moje dziejsze menu: Ś: dwie kromki razowca nasączone oliwą z oliwek z marynowanym w koperku łososiem, parę ogórków konserwowych i kawałek papryki II Ś: kawałek babki razowej (przepis ---> http://mojesouthbeach.blog.onet.pl/ ), 2 małe jabłuszka O: miska leczo z kiełbasą PW: 2 naleśniki razowe, papryka, parę ogórków konserwowych K: kawałek babki razowej posmarowanej jogurtem naturalnym i posypane przyprawą do kaw i deserów Kamisa
|
#1811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1812 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak juz wczesniej pisalam uczelnia potrafi dobic bo nie da sie jesc regularnie... mozecie mi ocenic moj jadlospis i powiedziec czy jest w porzadku jak na takie 'polowe' warunki?
8.00 Owsianka 6 łyżek, łyżeczka słodzika, łyżeczka kakao, łyżeczka cynamonu, łyżka czubata siemienia i łyżka otrąb (400 kcal) 10.00 Kanapka z 2 kromek chleba żytniego razowego, sałata ogorek, papryka posypana curry (160 kcal) 11.00 Nektarynka (80 kcal) 13.00 2 jabłka (140 kcal) 15.00 Kanapka z 3 kromek chleba, reszta jw. (240 kcal) (wf) 18.00 Sałatka (sałata, pomidor, rzodkiewka + 70 g chudej wędliny) (100 kcal) (40 min hip-hop) 20.30 Chudy twaróg 120g posypany suszoną cebulą i suszonym czosnkiem (130 kcal), szklanka soku z marchwii (sokowir) a6w Razem 1250 kcal. Jeszcze raz proszę o ocenę |
|
|
|
#1813 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za ocenkę
![]() Jutro dorzucę orzechów włoskich do owsianki i do podwieczorku
|
#1814 |
|
Raczkowanie
|
R
Ś- kromka chleb pełnoziarnistego ok 80g posmarowanego makrela wedzona, 2 liscie sałaty, 2 plastry szynki, na to pomidor i ogorek II Ś - jogo naturalny z otrebami granulowanymi ze sliwkami i jabłko O - miesio gulaszowe [niestety dzien wczesnie smarzone ;/] kasza gryczana, ogorek kieszony P - sałatka warzywna - sałata, pomidor, papryka, ogorek, orzechy włoskie K- Serek wiejski, jajko, polowa duzej papryki Hm?
Moj dzielny facet - Jaś , 33 tc, 2550, 50 cm http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e0bbe32a2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...309e52423.html Niedawno udało sie 13 kg - teraz tez tam rade.. Start - 27.07.2009 160 cm - cel 55 kg!
Edytowane przez talka_18 Czas edycji: 2008-10-09 o 09:19 Powód: uzupełnienie |
|
|
|
#1815 |
|
Zadomowienie
|
R
1 śniadanie-2 tosty z szynką i pomidorem 2 śniadanie-banan obiad w pracy-jogurt owocowy,gorący kubek SEROWA baton corn z orzechami kolacja-bułka ciemna z szynką i sałatka 165g z makreli i jak ?
|
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mało białka,kalorii, zle skomponowane posiłki,albo w ogóle nie posiłki
|
|
#1817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1818 |
|
Raczkowanie
|
yuza - dziekuje bardzo!- mozna jabłko ok 17 jesc? bo ktos na forum - nie pamietam kto mowil ze po 16 owocow niet
szynka była nie wiem z czego ale łada chudzinka jasna ![]() smarzone - siła wyzsza!! a na sniadanie bede jadla 2 kromki - dzis zauwazylam ze jedna to mało ![]() Czy moge łaczyc chleb pełnoziarnisty z makrela? bo to weglowodany i tłusta ryba czy sie myle? i czy do kazdego posiłku obowiazkowo białko?
Moj dzielny facet - Jaś , 33 tc, 2550, 50 cm http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e0bbe32a2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...309e52423.html Niedawno udało sie 13 kg - teraz tez tam rade.. Start - 27.07.2009 160 cm - cel 55 kg!
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tosty z ciemnego pieczywa sałatka kupna z cerrfura,ale kolacja była po 18 więc chyba ok |
|
|
|
|
#1820 |
|
Konto usunięte
|
Mój jadłos[is z dedykacja dla Wiosenki
Śn: ogromna gęsta owsianka na mleku sojowym z budyniem czekoladowym , polana opakowanie deresrku toffie ![]() II śn grahamka z daniem papryko - pomidorowym i pomidorkiem III śn kanapka z chleba pełnoziarnistego z masłem, żóltym, pełnotłustym serem i pomidorkiem O makaron z kawałkami grillowanego kurczaka, warzywami i ketrchupem K prawdopodobnie sałatka warzywna z majonezem
|
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę mało mi się wydaje pewnie dlatego, że kolacja taka warzywna a ja może wkleję moje P jak Podkręcanie metabolizmu i Przytycie przy okazji ;] Ś: (o 5 o zgrozo) fitella truskawkowa, jogurt naturalny (200g) ok. 20g jaśków toffi IIŚ: grahamka z serkiem wiejskim lekkim, big jabłko IIIŚ: serek homo naturalny + ok. 25g jaśków toffi O: kotlet drobiowy, ziemniaczki, surówka z pomidorów i cebulki P: lód z Maca z polewą czekoladową K: zapewne paluch ziarnisty z szynką i serkiem wiejskim i warzywami a po pewnie jabłuszka dojdą, z trzy
|
|
|
#1822 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak to U Może i niedurzo, ale porcje były naprawdę spore. A mnie sie wydaje, że u Ciebie jakoś mało
|
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() popatrz co do tej kupnej sałatki wkładaja,bo czasami świństwa
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
Moja totalnie nieudana REDUKCJA . Wiem, że mało, ale miałam tak zabiegany i nerwowy dzień, że miałam ani czasu ani ochoty wcisnąć niczego więcej.
śniadanie: bułeczka pełnoziarnista z 0,5 puszki tuńczyka w sosie własnym, miseczka surówki z sałat różnorakich, pomidora, papryki, ogórka kiszonego i groszku z puszki II śniadanie: garść orzechów włoskich Obiad: duże jabłko Podwieczorek: brak Kolacja: serek wiejski lekki; 0,5 paczki mrożonych "warzyw chińskich" czy coś w tym stylu podsmażonych na łyżeczce oliwy z oliwek. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej ![]()
|
#1826 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A moje U: Sn. owsianka na mleku sojowym z budyniem śmietankowym, jakieś 5/6 danio z nasionami (reszty nie było) z garścią płatków, wkruszone 2 kosteczki kbw, kawałek sernika orzechowego i troche z pierniczkami, jabłko, chyba pomidor i zielenina w trakcie roboty2Sn. a) 2 kromki zytnio-orkiszowego z pomidorem zieleniną, wędliną sojową i paprykarzem z kaszą, jabłko b) 2 kromki żytniego z mozaiką z algami i czymś tam Ob. talerz makaronu z twarogiem posypane cynamonem i troche cukru D-P troche granda kokosowego xD, big milk, jabłko, pierniczek lukrowany z 50g paluszków K: omlet z 2 jajek posmarowany masłami orzechowmi, polany częścią jogurtu naturalnego posypane ok. 200g mixu płatków, 2 kromki żytniego z pastą sojową francuską, pomidor zielenina, jabłko i jak? dzisiejszy dzień tak na słodko prawie cały ale to źle nie jest nie? kurde te głupie myślenie
|
|
|
#1829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie przejmuj się, przyjemności się należą od życia, a co!
|
|
|
#1830 |
|
Raczkowanie
|
R
Ś - 2 kromki pieczywa - siemie lniane z mastermachera zytni pełnoziarnisty z chuda szynka, pomidorem, rzodkiewaka i cherbata II śniadanie - jogurt naturalny z otrebami granulowanymi ze śliwkami i jabłko Obiad - omlet z 2 jajek, gotowane a nastepnie podsmarzone na teflonie z cebulka pieczarki, papryka i kalafior z pary plus ryż brązowy Powieczorek - polowa makreli z pomidorkiem Kolacja - serek wiejski z rzodkiewka i cebulka - tak na ostro ![]() Ps - dziekuje wszystkim za pomoc..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

ale ogólnie mówiąc- jest okay, tylko dodaj owoce i ww do obiadu.[/QUOTE]

Wolę w dzień sobie pofolgować
Ale ok trochę będę zmieniać,wrzucę dziś co innego, np jaja

trochę mało mi się wydaje