|
|||||||
| Notka |
|
| Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!
ja juz czekm rok a zanosi sie ze bedzie ok dwóch
składaj super sie czeka heheh zobaczysz
|
|
|
|
#1802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jestem w kętrzynie - tam na początku byłyśmy w pokoju w 10, po ok tygodniu część przenieśli do innego budynku i można było się poprzenosić, więc w ogromnym pokoju byłyśmy w 5 w innym bloku ludzie są w pokojach 3 osobowych u nas łózka metalowe - typowo wojskowe, przy każdym łóżku metalowa szafka, dwie wspólne szafy i tyle na wyposażeniu ![]() w tym drugim bloku łóżka już wypas, półki na ścianach i toaleta w pokoju !!!! to dopiero jest luksus u nas toaleta i trzy kabiny prysznicowe na korytarzu - wieczorem sajgon - 50 0sób na piętrze i tylko trzy kabiny co do przepustek to każdy weekend jest wolny, w pt po zajęciach już możemy sie zrywać a tak to codziennie od 15.30 do 21.30 a jak sie ktoś spuźni to ajjjjpoza tym życie jak w akademiku i do tego jeszcze płacą ![]()
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Rozeznanie
|
No to nieźle
10 bab w pokoju, musi być zabawnie he he Robiłyście jakieś zapisy na prysznic? Trzeba by opracować jakiś systemA jak wyglądały zajęcia nazwijmy je "WF"?Ostro katowali babeczki?
|
|
|
|
#1804 |
|
Raczkowanie
|
Czytam co Pisze Jaras i oczom własnym nie wierze! jak to jest ... Ty masz juz takie peeeewne informacje o szkólce a reszta oddziałów NIC NIE WIE, czyli co to ma znaczyc, ze szkolenie bedzie TYLKO z jednego oddziału????????? przeciez to niemozliwe!!!! nigdy nie było takich dziwacznych rzeczy, jezeli Jaras idzie na szkolenie to i reszta oddziałow musi wysylać na nie "swoich" ludzi jaki sens robic szkolenie dla 40-50 osób , bo domniemam ze około tylu wszystko zdało pomyslnie w Twoim oddziale Jras....... nie wiem nie wiem nie wiem, ale to jest co najmniej DZIWNE!!!!!!!
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- moim zdaniem reszta oddziałow oprocz Jarasa jest po prostu w tyle z informacjami i jezeli faktycznie szkolenie bedzie, to kazdy oddzial musi o tym sie dowiedziec i wysłac swoich ludzi, cos przypominam ze podobnie rzecz sie miala z info i II etapie.... dowiedzialam sie najpierw na forum ze ma byc w maju, a oddzial poinformowal mnie o tym duuuuuzo pozniej, mam nadzieje ze sytacja sie powtorzy ze szkoleniem!!! ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- heh w podlaskim podpisywalismy oswiadczonka, ze rekrutacja wstrzymana i szkolenie jest PRZEWIDZIANE NA LISTOPAD GRUDZIEN z mozliwoscia ponownego przeprowadzenia postep. kwalifakacyjnego (wario, psychotesty) BOZE i kto tu ich zrozumie????????!!!!!!!
|
#1805 |
|
Rozeznanie
|
fifiorek napisz proszę i rozwiej choć trochę nasze wątpliwości jak to ma się na obecnym-Twoim szkoleniu... ilu średnio Was sie tam teraz szkoli i z ilu oddziałów? mnie też się to wydaje mało logiczne żeby wysyłali tylko jeden oddział a reszta z kwitem z komisji ma czekać... na co, jak długo? może faktycznie jest tak że KGSG poinformuje inne oddziały nieco później...
|
|
|
|
#1806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na wf nie ma różnicy czy facet czy baba - każdy ma ćwiczyć tak samo i nie ma ulg |
|
|
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
fifiorek no tak mówia o szkoleniach na nowych zasadach, ale jesli kolejny kurs pojdzie jeszcze w tym roku to bardzo prawdopodobne jest ze bedzie odbywal sie on na starych zasadach z reszta mi juz wszystko jedno, oby tylko na ten kurs pojsc
(---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- katiusza pojedziesz na II etap to przekonasz sie na wf-ie ze tam nie odrozniaja baby od chłopa tak samo i pewnie jest na kursie , z reszta fifiorek juz to napisała
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
dziękujemy ci bardzo Fifiorek za informacje
|
|
|
|
#1809 |
|
Przyczajenie
|
3 sierpnia i mnie wzywaja, jaras jestes z nadwiślanskiego, bo taksamo mi powiedzieli ze z 80 osób 40 musza nazbierac szybko bo przesiew duzy zrobili i zrezygnowalo troche osób, a u mnie na 8 osób na komisji 3 moze 4 osoby mialo problemy, znajomego o cisnienie sie czepiali kazali powtarzac badanie i chyba nie przejdzie teraz musi psychotesty i wariograw jeszce raz zdawac bo termin minął, kilka osob musialo powtarzac badania! a jaras jak 3 sierpnia cie wzywaja to szkółka w koszalinie 17 sierpnia przewidywana ?
znajomy mówił ze bedzie jeszcze starym systemem, bo to jeszcze ostatnia szansa dla garbusów! wiec tatusiowie na sile ich pchaja........... ale o tym juz nie bede pisał |
|
|
|
#1810 |
|
Przyczajenie
|
Wiecie co, jakoś to mnie nie zniechęca, ale zobaczymy co bedzie
. . W Ketrzynie faceci sa skoszarowani jak w MON-ie , standadrowo po 10-12 łóżek, dziewczyny maja lzej , kilka osob w pokoju szafki + lozka lepsze
|
|
|
|
#1811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tam nie ma czegoś takiego, że jest się dziewczyną to można liczyć na lepsze warunki - to jaki ktoś dostał pokój to przypadek, czasami to faceci mieli lepsze warunki od nas |
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Fifiorek, z jakiego jesteś oddziału jeśli można wiedzieć ;>
|
|
|
|
#1813 |
|
Rozeznanie
|
Fifiorek, dzięki za info
Mnie w kadrach informowano, że po upływie roku należy powtarzać tylko psychotesty a wario nie ma terminu ważności!!!O co kaman??!!!!!! Ale pierdzielnik!![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Aleks33, "garbusy"zawsze byli, są i będą ale co ma do tego stary czy nowy system? |
|
|
|
#1814 |
|
Raczkowanie
|
Aleks33 ja jestem z Nadwiślańskiego i faktycznie oddział ten ma zawsze najszybsze informacje (co z drugiej strony jest dziwne). Wcielenie mamy więc razem i 17go zaczynamy szkółkę (raczej na 95% będzie to Koszalin-tak mi mówili w kadrach). Dokładniej ma wszystko być zawarte w piśmie, które ma przyjść do Nas w okolicach 15 lipca. Z tego co rozumuje będzie to szkolenie w starym systemie (z czego się ciesze, gdyż jestem po studiach kryminalistycznych i po podyplomówce z bezpieczeństwa wewnętrznego) i mam nadz., że się nie mylę. Wysłałeś maila z umundurowaniem? Otrzymałeś potwierdzenie?
|
|
|
|
#1815 |
|
Zadomowienie
|
Aleks a ty z jakiego jesteś oddziału? Dużo osób od was jedzie?
|
|
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1817 |
|
Przyczajenie
|
W MOSG-u rekrutacja wstrzymana narazie na 3 miesiące, chyba, że ma się wykształcenie w kierunku informatyka, prawo bądz nawigacja. Ludzie z tym wykształceniem są mile widziani..
ps. kojarzy ktoś czy na badaniach lekarskich mieliście na badaniu krwi, mierzony poziom Bilirubiny?
|
|
|
|
#1818 |
|
Przyczajenie
|
ja z nadwiślańskiego ma byc okolo 45 osób,...... a te dane z umundurowaniem to osobiscie i zaniosłęm bo akurat byłem w tedy w kadrach
|
|
|
|
#1819 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie Fajnie, ale co z nami????????????????????? ????????????????????????? ?
|
#1820 |
|
Zadomowienie
|
hm... bilirubiny raczej tam nie było bo to się robi przy badaniach na wątrobę a my nawet prób wątrobowych nie badaliśmy
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- dzwoniłam dzisiaj do moich kadr (pozdrawiam dział kadr zawsze są bardzo mili i od razu odbierają telefony , tak więc tylko cierpliwe czekanie---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- NICE WEEKEND EVERYBODY |
|
|
|
#1821 |
|
Przyczajenie
|
hmm...obecnie ja też "przerzucam" się na Policję - nie ma co - szkoda całego roku marnować na oczekiwaniu;
a najlepsze jest to że za jakiś czas - może za rok może za dwa SG będzie się sama "prosić" o ludzi - tak jak to było z Policją; Ale co poradzić |
|
|
|
#1822 |
|
Przyczajenie
|
Gratuluję
sierpnia a jeżeli chodzi o szkółkę to nie potrafili odpowiedzieć ~ może to być listopad - grudzień a nawet i przyszły rok~ Stwierdzili tylko PROSZĘ CZEKAĆ NA TELEFON...Pozdrawiam |
|
|
|
#1823 |
|
Przyczajenie
|
Agaoo19 a z jakiego jestes oddziału ?
|
|
|
|
#1824 |
|
Rozeznanie
|
fifiorek ponawiam pytanie : wiesz ile oddziałów i jak dużo osób jest obecnie razem z Tobą na szkółce? słyszał ktoś z Was w ogóle żeby na szkolenie kiedykolwiek pojechał tylko jeden oddział? moooniaaaa a może Ty się orientujesz skoro Twój TŻ się teraz szkoli podpytaj ile ich tam jest.... dzięx
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakaś trzycyfrowa liczba na pewno ![]() Ja nie słyszałam,żeby tylko jeden oddział pojechał. Bez sensu by było wszystko organizować dla kilkudziesięciu osób. Pewnie po prostu nie wszystkie oddziały jeszcze wiedza i informują. Zresztą tam u nich zamieszanie,wszystkiego człowiek się dowiaduje w jakimś dziwnym czasie: m-ce na wyniki etapu,a o wyjeździe na szkolenie tydzień przed. |
|
|
|
|
#1826 |
|
Raczkowanie
|
a nie ok 400??
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Wtajemniczenie
|
w kętrzynie jest nas prawie 200, do tego dochodzi koszalin
|
|
|
|
#1829 |
|
Zadomowienie
|
to co oni chcą teraz jakieś mikroszkolenie zrobić?
|
|
|
|
#1830 |
|
Raczkowanie
|
hej hej helllo
nie pisalam nic, bo przeprowadzalam sie i wogole... poza tym ani widu ani slychu nic o niczym wiec nie mam nawet nic nowego do napisania... jedynie trenuje sobie i czytam testy... juz trace wiare |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

składaj super sie czeka heheh zobaczysz

(

PROSZĘ CZEKAĆ NA TELEFON...