STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!! - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-02, 21:45   #1801
szwaku
Raczkowanie

Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

ja juz czekm rok a zanosi sie ze bedzie ok dwóch składaj super sie czeka heheh zobaczysz
szwaku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 22:00   #1802
fifiorek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiuszaaa Pokaż wiadomość
Fifiorek, tak dla odprężenia zmieniając wątekSkrobnij coś na temat samej szkółki.spełniła twoje oczekiwania?Jak często można było otrzymać przepustke do domu?Jak wyglądają warunki socjalne-zakwaterowanie itp?slyszalam, że z tym nie jest kolorowo

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Szwaku, a co w nowym sysytemie maja jeszcze zredukować "uposażenie" ?
wszystko zależy gdzie się trafi - kętrzyn czy koszalin
ja jestem w kętrzynie - tam na początku byłyśmy w pokoju w 10, po ok tygodniu część przenieśli do innego budynku i można było się poprzenosić, więc w ogromnym pokoju byłyśmy w 5
w innym bloku ludzie są w pokojach 3 osobowych
u nas łózka metalowe - typowo wojskowe, przy każdym łóżku metalowa szafka, dwie wspólne szafy i tyle na wyposażeniu
w tym drugim bloku łóżka już wypas, półki na ścianach i toaleta w pokoju !!!! to dopiero jest luksus
u nas toaleta i trzy kabiny prysznicowe na korytarzu - wieczorem sajgon - 50 0sób na piętrze i tylko trzy kabiny
co do przepustek to każdy weekend jest wolny, w pt po zajęciach już możemy sie zrywać a tak to codziennie od 15.30 do 21.30 a jak sie ktoś spuźni to ajjjj
poza tym życie jak w akademiku i do tego jeszcze płacą
fifiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 22:10   #1803
katiuszaaa
Rozeznanie

No to nieźle10 bab w pokoju, musi być zabawnie he heRobiłyście jakieś zapisy na prysznic?Trzeba by opracować jakiś system
A jak wyglądały zajęcia nazwijmy je "WF"?Ostro katowali babeczki?
katiuszaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 22:27   #1804
Onaaa23
Raczkowanie

Czytam co Pisze Jaras i oczom własnym nie wierze! jak to jest ... Ty masz juz takie peeeewne informacje o szkólce a reszta oddziałów NIC NIE WIE, czyli co to ma znaczyc, ze szkolenie bedzie TYLKO z jednego oddziału????????? przeciez to niemozliwe!!!! nigdy nie było takich dziwacznych rzeczy, jezeli Jaras idzie na szkolenie to i reszta oddziałow musi wysylać na nie "swoich" ludzi jaki sens robic szkolenie dla 40-50 osób , bo domniemam ze około tylu wszystko zdało pomyslnie w Twoim oddziale Jras....... nie wiem nie wiem nie wiem, ale to jest co najmniej DZIWNE!!!!!!!

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

moim zdaniem reszta oddziałow oprocz Jarasa jest po prostu w tyle z informacjami i jezeli faktycznie szkolenie bedzie, to kazdy oddzial musi o tym sie dowiedziec i wysłac swoich ludzi, cos przypominam ze podobnie rzecz sie miala z info i II etapie.... dowiedzialam sie najpierw na forum ze ma byc w maju, a oddzial poinformowal mnie o tym duuuuuzo pozniej, mam nadzieje ze sytacja sie powtorzy ze szkoleniem!!!

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

heh w podlaskim podpisywalismy oswiadczonka, ze rekrutacja wstrzymana i szkolenie jest PRZEWIDZIANE NA LISTOPAD GRUDZIEN z mozliwoscia ponownego przeprowadzenia postep. kwalifakacyjnego (wario, psychotesty) BOZE i kto tu ich zrozumie????????!!!!!!!

Onaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 22:41   #1805
eleonore1
Rozeznanie

fifiorek napisz proszę i rozwiej choć trochę nasze wątpliwości jak to ma się na obecnym-Twoim szkoleniu... ilu średnio Was sie tam teraz szkoli i z ilu oddziałów? mnie też się to wydaje mało logiczne żeby wysyłali tylko jeden oddział a reszta z kwitem z komisji ma czekać... na co, jak długo? może faktycznie jest tak że KGSG poinformuje inne oddziały nieco później...
eleonore1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 22:43   #1806
fifiorek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiuszaaa Pokaż wiadomość
No to nieźle10 bab w pokoju, musi być zabawnie he heRobiłyście jakieś zapisy na prysznic?Trzeba by opracować jakiś system
A jak wyglądały zajęcia nazwijmy je "WF"?Ostro katowali babeczki?
nie ma czegoś takiego jak zapisy - w tych warunkach to nierealne
a na wf nie ma różnicy czy facet czy baba - każdy ma ćwiczyć tak samo i nie ma ulg
Stary 2009-07-02, 22:58   #1807
Onaaa23
Raczkowanie

fifiorek no tak mówia o szkoleniach na nowych zasadach, ale jesli kolejny kurs pojdzie jeszcze w tym roku to bardzo prawdopodobne jest ze bedzie odbywal sie on na starych zasadach z reszta mi juz wszystko jedno, oby tylko na ten kurs pojsc (

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

katiusza pojedziesz na II etap to przekonasz sie na wf-ie ze tam nie odrozniaja baby od chłopa tak samo i pewnie jest na kursie , z reszta fifiorek juz to napisała

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 23:39   #1808
Chaoz
Raczkowanie

dziękujemy ci bardzo Fifiorek za informacje
Chaoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-03, 00:34   #1809
aleks33
Przyczajenie

3 sierpnia i mnie wzywaja, jaras jestes z nadwiślanskiego, bo taksamo mi powiedzieli ze z 80 osób 40 musza nazbierac szybko bo przesiew duzy zrobili i zrezygnowalo troche osób, a u mnie na 8 osób na komisji 3 moze 4 osoby mialo problemy, znajomego o cisnienie sie czepiali kazali powtarzac badanie i chyba nie przejdzie teraz musi psychotesty i wariograw jeszce raz zdawac bo termin minął, kilka osob musialo powtarzac badania! a jaras jak 3 sierpnia cie wzywaja to szkółka w koszalinie 17 sierpnia przewidywana ?
znajomy mówił ze bedzie jeszcze starym systemem, bo to jeszcze ostatnia szansa dla garbusów! wiec tatusiowie na sile ich pchaja........... ale o tym juz nie bede pisał
aleks33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-03, 02:51   #1810
Tommek
Przyczajenie

Wiecie co, jakoś to mnie nie zniechęca, ale zobaczymy co bedzie, zawsze w SG chciałem "robic" jako operacyjny, moja dziewczyna pracuje po fachu . . W Ketrzynie faceci sa skoszarowani jak w MON-ie , standadrowo po 10-12 łóżek, dziewczyny maja lzej , kilka osob w pokoju szafki + lozka lepsze ( z plyty ). Na przeszkoleniu z ktorego mam kaprala, mielismy podobnie, a ze do prysznica kolejki po dwadziescia metrow to norma i woda nie zawsze ciepla, chyba ze ktos wolal leciec pod zbiorowy gdzie woda caly czas byla ciapla i z natryskow strumien wiekszy.Wolalem opcje zbiorowa, razniej i szybciej, wiecej czasu na wieczorne oporzadzenie jak ktos byl to wie o czym mowie. Takze sie zastanawiam ... czy do SG isc, gdzie po kursie mialbym dwie belki czy do policji w ktorej po szkolce przepisaliby mi stopien z MON-u na odpowiednik sierzanta na ktorego trzeba pedalowac 3 lata ... Spodziewam sie rad " na Twoim miejscu poszedlbym/ła do policji "
Tommek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-03, 09:19   #1811
fifiorek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tommek Pokaż wiadomość
Wiecie co, jakoś to mnie nie zniechęca, ale zobaczymy co bedzie, zawsze w SG chciałem "robic" jako operacyjny, moja dziewczyna pracuje po fachu . . W Ketrzynie faceci sa skoszarowani jak w MON-ie , standadrowo po 10-12 łóżek, dziewczyny maja lzej , kilka osob w pokoju szafki + lozka lepsze
nie zgodze się z tym - mieliśmy takie same warunki, na początku wszyscy mieszkaliśmy po 10-11 osób, później wszyscy po max 6 osób - to samo tyczy się facetów
tam nie ma czegoś takiego, że jest się dziewczyną to można liczyć na lepsze warunki - to jaki ktoś dostał pokój to przypadek, czasami to faceci mieli lepsze warunki od nas
Stary 2009-07-03, 09:23   #1812
moooniaaaa
Zakorzenienie

Fifiorek, z jakiego jesteś oddziału jeśli można wiedzieć ;>
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-03, 10:21   #1813
katiuszaaa
Rozeznanie

Fifiorek, dzięki za info
Mnie w kadrach informowano, że po upływie roku należy powtarzać tylko psychotesty a wario nie ma terminu ważności!!!O co kaman??!!!!!!Ale pierdzielnik!

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Aleks33, "garbusy"zawsze byli, są i będą ale co ma do tego stary czy nowy system?
katiuszaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-03, 12:17   #1814
jaras
Raczkowanie

Aleks33 ja jestem z Nadwiślańskiego i faktycznie oddział ten ma zawsze najszybsze informacje (co z drugiej strony jest dziwne). Wcielenie mamy więc razem i 17go zaczynamy szkółkę (raczej na 95% będzie to Koszalin-tak mi mówili w kadrach). Dokładniej ma wszystko być zawarte w piśmie, które ma przyjść do Nas w okolicach 15 lipca. Z tego co rozumuje będzie to szkolenie w starym systemie (z czego się ciesze, gdyż jestem po studiach kryminalistycznych i po podyplomówce z bezpieczeństwa wewnętrznego) i mam nadz., że się nie mylę. Wysłałeś maila z umundurowaniem? Otrzymałeś potwierdzenie?
jaras jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-03, 15:52   #1815
strangergirl
Zadomowienie

Aleks a ty z jakiego jesteś oddziału? Dużo osób od was jedzie?
strangergirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-03, 16:23   #1816
fifiorek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Fifiorek, z jakiego jesteś oddziału jeśli można wiedzieć ;>
nosg
Stary 2009-07-03, 18:18   #1817
spedytorek
Przyczajenie

W MOSG-u rekrutacja wstrzymana narazie na 3 miesiące, chyba, że ma się wykształcenie w kierunku informatyka, prawo bądz nawigacja. Ludzie z tym wykształceniem są mile widziani..

ps. kojarzy ktoś czy na badaniach lekarskich mieliście na badaniu krwi, mierzony poziom Bilirubiny?

spedytorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-03, 18:45   #1818
aleks33
Przyczajenie

ja z nadwiślańskiego ma byc okolo 45 osób,...... a te dane z umundurowaniem to osobiscie i zaniosłęm bo akurat byłem w tedy w kadrach
aleks33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-03, 22:42   #1819
Onaaa23
Raczkowanie

Fajnie Fajnie, ale co z nami????????????????????? ????????????????????????? ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-03, 23:08   #1820
strangergirl
Zadomowienie

hm... bilirubiny raczej tam nie było bo to się robi przy badaniach na wątrobę a my nawet prób wątrobowych nie badaliśmy

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

dzwoniłam dzisiaj do moich kadr (pozdrawiam dział kadr zawsze są bardzo mili i od razu odbierają telefony ) ale pan powiedział że niestety jeszcze nie dostali żadnych informacji co do szkolenia , tak więc tylko cierpliwe czekanie

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

NICE WEEKEND EVERYBODY
Stary 2009-07-04, 09:51   #1821
84Marcin
Przyczajenie

hmm...obecnie ja też "przerzucam" się na Policję - nie ma co - szkoda całego roku marnować na oczekiwaniu;
a najlepsze jest to że za jakiś czas - może za rok może za dwa SG będzie się sama "prosić" o ludzi - tak jak to było z Policją; Ale co poradzić
84Marcin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-04, 11:16   #1822
aga0019
Przyczajenie

Gratuluję Wszystkim, pomyślnego przejścia rekrutacji i życzę powodzenia na szkółce. Ja dzwoniłam wczoraj do kadr więc II etap planują dopiero na drugą połowę sierpnia a jeżeli chodzi o szkółkę to nie potrafili odpowiedzieć ~ może to być listopad - grudzień a nawet i przyszły rok~
Stwierdzili tylko PROSZĘ CZEKAĆ NA TELEFON...

Pozdrawiam
aga0019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-04, 11:27   #1823
Dudi11
Przyczajenie

Agaoo19 a z jakiego jestes oddziału ?
Dudi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-04, 13:37   #1824
eleonore1
Rozeznanie

fifiorek ponawiam pytanie : wiesz ile oddziałów i jak dużo osób jest obecnie razem z Tobą na szkółce? słyszał ktoś z Was w ogóle żeby na szkolenie kiedykolwiek pojechał tylko jeden oddział? moooniaaaa a może Ty się orientujesz skoro Twój TŻ się teraz szkoli podpytaj ile ich tam jest.... dzięx
eleonore1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-04, 14:02   #1825
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleonore1 Pokaż wiadomość
fifiorek ponawiam pytanie : wiesz ile oddziałów i jak dużo osób jest obecnie razem z Tobą na szkółce? słyszał ktoś z Was w ogóle żeby na szkolenie kiedykolwiek pojechał tylko jeden oddział? moooniaaaa a może Ty się orientujesz skoro Twój TŻ się teraz szkoli podpytaj ile ich tam jest.... dzięx
Kiedyś pytałam i wiem,że chyba coś ok.200 jakaś trzycyfrowa liczba na pewno
Ja nie słyszałam,żeby tylko jeden oddział pojechał. Bez sensu by było wszystko organizować dla kilkudziesięciu osób. Pewnie po prostu nie wszystkie oddziały jeszcze wiedza i informują. Zresztą tam u nich zamieszanie,wszystkiego człowiek się dowiaduje w jakimś dziwnym czasie: m-ce na wyniki etapu,a o wyjeździe na szkolenie tydzień przed.
Stary 2009-07-04, 16:43   #1826
szwaku
Raczkowanie

a nie ok 400??
szwaku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-04, 17:00   #1827
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szwaku Pokaż wiadomość
a nie ok 400??
Możliwe Nie pamiętam dobrze bo dawno pytałam.
Stary 2009-07-04, 22:12   #1828
fifiorek
Wtajemniczenie

w kętrzynie jest nas prawie 200, do tego dochodzi koszalin
Stary 2009-07-05, 09:27   #1829
strangergirl
Zadomowienie

to co oni chcą teraz jakieś mikroszkolenie zrobić? nie rozumiem nic z tej sytuacji szczególnie że nas tak pogonili z badaniami że jeszcze w maju byłam już po komisji
Stary 2009-07-05, 15:55   #1830
YASMINI
Raczkowanie

hej hej helllo

nie pisalam nic, bo przeprowadzalam sie i wogole...
poza tym ani widu ani slychu nic o niczym wiec nie mam nawet nic nowego do napisania...
jedynie trenuje sobie i czytam testy...

juz trace wiare
YASMINI jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości