|
|
#1801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biżuteryjna DG
Cytat:
pytam tylko czy sa jakies oficjalne sankcje, ktore groza za posiadanie duzej ilosci niesprzedanych materialow, zeby np. za rak nie zrobic sobie niepotrzebnie zapasow/klopotow?
|
|
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale skąd oni mogą wiedzieć jaką ty marżę masz na biżutach?
|
|
|
#1803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu nie chodzi o to, jaką masz, tylko jaka jest najmniejsza sensowna marża, na której cokolwiek zarabiasz Bo przyjmując, że musisz ukryć trochę materiału w remanencie, wyjdzie, że zużyłaś mniej niż powinnaś a prowadząc DG nie możesz powiedzieć, że wyszłaś na 0, bo po odjęciu podatków okazało się, że zwrócił Ci się jedynie koszt materiałów To dopiero będzie podejrzane, że prowadzisz firmę, która nie przynosi żadnego dochodu ![]() EDIT: Chyba sama się zamotałam Chodzi mi o to, że jak masz sprzedaż na kasie 1000zł, z czego w rzeczywistości 300zł to materiały, a Tobie z remanentu wychodzi, że zeszło Ci materiału za 50zł, to masz do zapłacenia wyższy dochodowy
Edytowane przez ollccia Czas edycji: 2011-01-11 o 12:05 |
|
|
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od wieków między US i przedsiębiorcami chodzi o to, żeby nie wykazywać dochodów ![]() Tysiące firm nie przynosi dochodu... Ja dopiero w drugim półroczu tego roku od początku prowadzenia DG osiągełam dochód i to nie wiem jakim cudem...
|
|
|
#1805 |
|
Raczkowanie
|
Też tak pierwotnie pomyślałam, że jak mam 5 par tak samo zrobionych za tę samą cenę to mogę w grupy, a jak nie, to osobno, ale ja w sumie mam każdą rzecz inną! i jak pomyślałam, że mam liczyć np 0,07 zł za koralik, a koralików w kolczyku 3 to.... to mnie zemdliło ze złości, aż mi się słabo zrobiło.
No nic, tak jak mówiłam, księgowa powiedziała dobrze, a co dalej zobaczymy... ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- To było cytowanie do Poppy
|
|
|
|
|
#1806 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do merituum - jak masz dochód z innego źródła, to pół biedy, bo masz z czego na firmę łożyć, Twoja sprawa, że wkładasz pieniądze w teoretyczne błoto. Gorzej, jak firma to Twoje jedyne źródło utrzymania - bo skoro dochodowa nie jest, to niby jak funkcjonujesz?
|
|
|
#1807 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2011-01-12 o 20:40 |
||
|
|
|
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1810 | |
|
Wtajemniczenie
|
O matko!
Cytat:
Ja mam 579 pozycji
|
|
|
#1811 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wprowadzam na bieżąco i przy remanencie tylko sprawdzam, czy się zgadza
Ale też zajmuje to mnóstwo czasu, choć w tym roku poza srebrem nie sprawdzam zbyt dokładnie koralików powyżej mniej-więcej 10 szt. Najgorzej jest dojść do tego, dlaczego się nie zgadza
|
|
|
|
|
#1812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeszcze przypomnij sobie jak wyglądała ... U mnie największe zamieszanie jest ze wstążeczkami, bo kupuję na rolki a sprzedaję na metry (nikt nie chce całej rolki kupować skoro potrzeba mu raptem 1 czy 2 metry). Jeszcze na rolkach jest napisane, że są 27 metrowa a po przemierzeniu wychodzi że mają ledwo 25 mb
|
|
|
#1813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja właśnie dlatego założyłam DG. Śpię przynajmniej spokojnie. Kokosów z tego nigdy na pewno nie będzie, bo za słaba jestem, ale co sobie podłubię, to moje.Poza tym - jako mała dziewczynka jakiś czas marzyłam o własnej kasie fiskalnej, gdzie sama będę mogła naciskać guziczki i drukować paragony Dobre, muszę mojemu pokazać
|
|
|
#1814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jako mała dziewczynka uwielbiałam przyklejać znaczki i przybijać pieczątki.... No, więc teraz codziennie przyklejam znaczki na koperty i przystawiam pieczątkę z adresem i priorytetem ![]() ![]() Autentycznie, zawsze mam z tego zabawę
|
|
|
|
|
|
#1815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Damn... wiedziałam, że w końcu trza będzie na jakiegoś męża zapolować. Ktoś ma może na zbyciu? Może być używany, bo prawdopodobnie tańszy w eksploatacji
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie już raz naczelniczka poczty proponowała, bo cennik znam lepiej niż jej pracownice... Ale jedna pani to mnie chyba nie lubi, bo zawsze ją w coś wkopię przypadkowo przy jej szefowej...
|
|
#1817 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż w sumie... od czego są dwa etaty Jeden w okienku, drugi przy stemplu ![]() Cytat:
Po raz pierwszy, po raz drugi, ZAKLEPANY! Gdzie można odebrać towar i czy mogę wpaść po niego niezwłocznie? ![]() ![]() Może ktoś jeszcze? W sumie nie ma powodu ograniczać się do jednego egzemplarza
|
||
|
|
|
|
#1820 |
|
Zadomowienie
|
Odbiór towaru wskazany niezwłocznie
Na Bronowicach
|
|
#1821 |
|
Zadomowienie
|
Hyhyhy.....mój pierze - za pomocą pralki, zmywa - za pomocą zmywarki, prasuje, odkurza, zajmuje się dziećmi....pod warunkiem że nie pracuje w tym czasie - bo w końcu z czegoś trzeba finansować tą moją działalność.....
Tyle, że go nie oddam......
|
|
|
|
|
#1822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Już pędzę! Będę za chwil kilka!
![]() Możesz przygotować towar do dobioru. Pakować nie trzeba, wezmę do ręki ![]() Cytat:
Edytowane przez marisella Czas edycji: 2011-01-17 o 00:52 |
|
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co...trzeba się dzielić.... |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1824 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1825 |
|
Zadomowienie
|
Patrzcie jaka zachłanna no... Dzieciom ojca odbierać?! Łajza
![]() Mój jest gotów do wzięcia na wynos Walizkę wyślę pocztą
|
|
#1826 |
|
Zadomowienie
|
Mari mój do oddania- jednak nie Tobie, bo
|
|
|
|
|
#1827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oj tam, przecież nie karmi, to po cóż on dzieciom
Zresztą tu mowa o dzierżawie, więc se go będą miały od czasu do czasu. A zachłanna nie, po prostu wyrabiam w sobie żyłkę do interesów ![]() Po Twojego wpadnę, niech stoi blisko wyjścia, bo na Bronowicach będę tylko przelotem ![]() Cytat:
Jak będzie fikał, to się go zamknie w komórce na miotły, wypłatę może podawać przez dziurkę od klucza
|
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Rozeznanie
|
![]() ale poprawiłyście mi samopoczucie |
|
|
|
|
#1829 |
|
Rozeznanie
|
No ładnie to tak przedmiotowo traktować mężczyzn
?Jeszcze ludzie pomyślą, że biżuteryjki to takie jędze, które rozstawiają facetów po kątach (i schowkach na szczotki) |
|
|
|
|
#1830 | |
|
Raczkowanie
|
A podobno to my faceci trakrtujemy kobiety przedmiotowo...
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

pytam tylko czy sa jakies oficjalne sankcje, ktore groza za posiadanie duzej ilosci niesprzedanych materialow, zeby np. za rak nie zrobic sobie niepotrzebnie zapasow/klopotow?

Możesz sobie jeszcze przyjąć 5% straty materiału jakby brakowało za dużo 

A jeszcze przypomnij sobie jak wyglądała ...
No, więc teraz codziennie przyklejam znaczki na koperty i przystawiam pieczątkę z adresem i priorytetem