|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Witam się weekendowo
![]() Jak ja kocham piątki Ten tydzień w pracy zleciał wyjątkowo szybko ![]() Następny też zleci bo czwartek wolny a w piątek pewnie dyżury i znów weekend i kolejny tydzień Właśnie latam po allegro i zastanawiam się co kupić za wypłatkę aby szybko się nie rozleciała. Na wózek jestem nie zdecydowana na pościel i łóżeczko też nie więc chyba zbiorę zamówienie u tego taniego sprzedawcy i kupie wszystkie pierdólki typu butelki, szczoteczki, przewijaczki, pieluszki itd ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja ze względu na to że mam grupe maluszków muszę się dużo schylac gimnastykowac , skakać aby dzieciaczkom się podobało i aby ich czegoś nauczyć a teraz już muszę byc ostrożna i jest mi ich szkoda że nie będe mogła im wszystkiego pokazać na co mnie stać Cytat:
Rzeczywiście sumka jest taka że nie wiadomo na co ją przeznaczyć, ale trzeba jakoś dac rade
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
justine - taka paskudna zupa z konopii z kaszą, śląska tradycja na wigilię...
ja też jeszcze czekam na 24go [wziyta] jak na zbawienie i biorę L4.. jupi...
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w przebrzydki dzień!
I się zaczęło - szara, ponura i deszczowa polska jesień ![]() _havana_, piękne foteczki! ![]() make_up_iska, współczuję Ci tej całej sytuacji! mysiopez, świetne ciuszki na małego Eleganta! ...a łóżeczko ciekawie się zapowiada. Trzymam za słowo, że wstawisz całe ja już je ogarniesz! ![]() Mój mały rojber też jest bardzo ruchliwy ![]() Myślałam, że jak kupimy nowe, wygodniejsze wyrko to biodra mi przestaną dokuczać, ale nic z tego Pouczyłam się trochę, nadrobiłam zaległości na Forum, a teraz zmykam robić obiadek Do miłego!
|
#1805 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moze Tz kupi gdzies w drodze do pracy.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bym poszla do kierownika... sliczny brzuszek ![]() Cytat:
Edytowane przez dewi Czas edycji: 2010-11-05 o 17:02 |
|||||
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
dewi w Katowicach na oś. paderewskiego na przeciwko praktikera są jeszcze
make_up_istka witaj w klubie, ja też nie dostałam kasy z ZUS-u i znowu czekam, a nie mam za co zrobić badań i iść do lekarza Co lepsze, mężowi nie wypłaca szef zaległej kasy i tylko wiecznie go zbywa, a ten dupa wołowa nie upomina się o swoje. havana śliczny brzuszek w ogóle dziewczyny mam paskudny dzień , jak nie siedzę i płaczę, to wyskakuję na męża i jaki mam efekt, spakował się i wyszedł......... bo dłużej już tego nie zniósł........woli posiedzieć u mamy ahhhhhhhhh nei wiem co to dalej będzie, jak takie nastroje będą mnie trzymaćjedyne w tym wszystkim pocieszające jest to, że za 100 tabl Prenatalu (witamin) zapłaciłam 30 zł, a nie ponad 40 jak w innych aptekach, a to oznacza, że zostało mi do bóg wie kiedy 10 zł w portfelu na życie. Na szczęście jedzonko jeszcze na kilka dni się znajdzie i to całkiem niezłe. ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- dewi a gdzie chcesz rodzić?? |
|
|
|
#1807 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ale jak moga nam zabrac w szpitalu nasze ubranka
bo przeciez dziecko jest caly czas z nami na sali prawda? Kiedy nam je zabieraja, ze moga te ciuszki zaginac??Cytat:
![]() Cytat:
I zawsze jak byla jakas zabawa to kazdy zaklepywal sobie to imie Ja tez bym mogla caly czas jesc... Jejku...ile Ty wazylas przed ciaza?? 46,5kg??!! A ile masz wzrostu? ;oJa raz jak wazylam 46kg przy 168cm to mi do teraz wlosy wypadaja i ogolnie co chwile mnie cos lapie ;/ ale schudlam tyle przez stres i brak czasu i mozliwosci na zwykly domowy obiad...jadlam obiad tylko w niedziele...;/ Cytat:
wiekszych juz bym raczej nie chciala.... Na pewno zrobily sie troche takie 'ciezsze', ze jak nie mam stanika na noc to czuje ze jednak jest inna waga Cytat:
to jest najgorsze...nalezy Ci sie kasa a Ci jej dac nie chca ;/Cytat:
bo sama jestem ciekawa jak tam rosnie moje baby ![]() Cytat:
![]() Mam prosbe... moglabys chociaz jedno zdjecie ze swojego USG tutaj wstawic? chyba ze pamietasz mniej wiecej kiedy je wstawialas
|
|
#1808 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam nerwa!
małz wraca o 16 z pracy. Wie, że lodówka jest pusta i wczoraj rozmawialiśmy, że trzeba iść na zakupy a on focha mi zapuścił!!!! i problem, żeby jechac do sklepu zwrócić kołderkę! Kurde, gdyby dziś cały dzień nie lało sama bym pojechała na miasto i zwróciła!!!!! faceci!!! wczoraj rozmawialiśmy o tym a dziś obraza majestatu, że trzeba to załatwić. na dodatek reni przestało działać - zgaga wróciła!!!!!!! i pie******* zapalenie na dole. a wizyta 18.11. Chyba dziś zadzwonie do mojego gina i spytam się kiedy będzie mieć dyżur w szpitalu, bo do kolejnej wizyty nie przetrwam!!! co za dzień wredny |
|
|
|
#1809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak on tak moze? By powinien zrozumiec, ze jestes w ciazy i mozesz miec swoje humorki...a nie ze on zabiera swoje zabawki i leci do mamusi...;/ i co jak kiedys bedziecie miec inne problemy to tez Cie zostawi bo go to bedzie meczyc, a u mamusi bedzie miec luz? Masakra z tymi facetami ;/I nie wyobrazam sobie sytuacji, ze on sie wyprowadza i zostawia Ciebie prawie, ze bez pieniedzy... A jak w koncu Ci zabraknie tego jedzenia to co? Bedzisz glodzic i siebie i maluszka... A badania tez trzeba zrobic, bo przeciez to wazne... Ja naprawde juz nie wiem co ci faceci w glowie maja... Ja juz powoli zaczynam podchodzic do tego wszystkiego w taki sposob, ze potrzebuje faceta tylko do splodzenia dziecka a potem adios...;/ bo inaczej to sie mozna wykonczyc... U mnie tez sie roznie uklada...wiec pociesz sie ze nie jestes sama widze ze moj TŻ jakos sie stara teraz, a ja mam ochote na niego tak ponarzekac, nakrzyczec, itd. ze szok...dlatego wole sie z nim nie spotykac teraz jeszcze mnie kumpele nakrecaja, jak sie pytaja gdzie bede mieszkac jak urodze... "Nie daj sie mu wepchnac ciebie do jego domu bo inaczej juz z niego nie wyjdziesz i bedzie ci tam zle..." ;/ one go nie znaja, ale mowia z wlasnego doswiadczenia, jak to zazwyczaj jest...A powiedzcie mi jak to u Was bylo? Czy ktoras z Was mieszkala na poczatku malzenstwa/lub nadal mieszka z rodzicami TŻa lub u swoich rodzicow z TŻem? Zgodzilyscie sie na to dobrowolnie? Jak to wspominacie?
|
|
#1810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja przy Michasiu nie musialam miec ubranek bo mieli szpitalne a teraz musze zabrac.. lilijka ja chce rodzic w klinice w katowicach... Ja miałam taki nerwowy dzien wczoraj... na przemian plakalam i krzyczalam. Dzisiaj Tż poszedl na popoludniu do pracy ale jak byl w domu to ewidentnie schodzil mi z drogi...
Edytowane przez dewi Czas edycji: 2010-11-05 o 15:58 |
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież on nic nie je i nie myśli o tym, że mi coś jest potrzebne. A ja nie umrę z głodu, ani maluszek. Coś się wymyśli. dewi mój to zszedł mi skutecznie z drogi hehe. Woli u mamuśki przeczekać. Kurcze niby ciepło dzisiaj ale jakoś tak parno...bo inaczej tego nie można nazwać. A masz już pewną klinikę?? ja w sumie nawet o niej nie myślałam. ![]() I chyba część z nas ma dzisiaj dzień.................... .....................nief ortunny Kurcze małe też się zdenerwowało bo kopie jakby chciało już wyjść, a ja czuję jakbym miała zobaczyć nóżkę czy rączkę wychodzącą. |
|
|
|
|
#1812 |
|
Rozeznanie
|
mnie dzisiaj tak bolały pachwiny i pod brzuchem ze musialam wziasc no spe na szczescie mi po niej przeszlo i moge sie jakos ruszac..
lilijka bylam juz na wizycie u lekarza ktory tam pracuje, teraz gdyby sie cos dzialo to moge pojechac jna łubinowa i tam kazdy lekarz mnie przyjmie. A cos kiepsko sie w tej ciazy czuje.... No i porod tez mam juz zagwarantowany tam... Edytowane przez dewi Czas edycji: 2010-11-05 o 16:34 |
|
|
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
weraa11 my mieszkamy u moich rodziców już a może dopiero półtorej roku.Co prawda to jeden domek ale my mamy jedną kondygnację i poddasze do swojej dyspozycji, rodzice rządzą na dole
![]() Jak na razie nie narzekam Mamy wspólną kuchnię i dobrze nam tak W sumie planujemy wybudowac coś naprawdę swojego ale jeszcze nie teraz ![]() Mój TŻ jest dość ugodowy a i rodzice są w porządku także u mnie jest na plus, natomiast z teściami nie mogłabym zamieszkać, od początku mówiłam to mężulkowi i dobrze o tym wie
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
cały taki zestaw. Był jeszcze jeden TT, chyba z USA do mikrofali+2 butelki (ale w wnormalnym kształcie) szczotka i coś tam. cena ta sama. U mnie były jeszcze leżaczki-bujaczki Disneya ze 150 zł na 49 zł
|
|
#1815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://***********/produkt/Dax-Cosme...ne-nogi-100-ml sama uzywalam jak mi nogi puchly we wrzesniu - lekarz mi na topolecil wit.B12, ale tak naprawde pomogl mi ten krem. Uzylam de facto 2 razy i do tej pory nie mam problemow.
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
po co ten kaftanik jeszcze?? Ja mam w ogóle 2 z darów i 1 spiochy, nie mam zamiaru zywać. Pajace i półśpiochy. W szpitalu tak ciepło, że dzieciorki to tylko w bodziakach leżą
|
|
#1817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytalam nawet o to lekarza i powiedzial, ze mozna spokojnie jesc...
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-11-05 o 16:44 |
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wybierasz się m oże na spotkanie "mama rozmawia" do Katowic 7 grudnia?? my z lilijką idziemy jakoś przegapiłam że z Siemianowic jesteś... w Katowicach jest też daarmowa szkoła rodzenia
|
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. nasza pediatra ma 2000 dzieci i jedno z autyzmem i to akurat nie bylo szczepione MMR Medycyna nie wie skad sie bierze autyzm, wiele twierdzi ze to moga byc rozne czynniki z srodowiska a nawet czytalam ostatnio ze zaczynaja podejrzewac USG Witam w piatek, ja w pracy ale sie dzis tak naprawde obijam. Piatek czas odpoczac ![]() jesli chodzi o wigilie to ja juz dawno poinformowalam rodzinie ze nic w tym roku nie robie, takze zostawiem to dla mamy i baratowej
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
z grzybami to tak, że jednak się nie zaleca, bo nic w sobie nie mają, a są ciężkostrawne, poza tym nie wiadomo na co mozna trafić. Ale jakieś pojedyncze i pewne -tak.
|
|
#1822 |
|
Zadomowienie
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie słyszałam żeby w którymś szpitalu ginęły osobiste ciuszki dzieci....
![]() Przecież matki wiedzą w co maleństwo było ubrane zanim zabrano je do kąpania......Poza tym u nas kąpanie odbywa się na sali przy mamie ![]() make_up_istka współczuje Ale wierzę, że w końcu zaświeci słońce. Dla Was też Może faktycznie poproś ciotkę, żeby pomogła napisać Ci pismo do ZUSu, albo wybierz się do nich osobiście. Masz blisko ich siedzibę? cytrynka ja też mieszczę się jeszcze w swoje staniki sprzed ciąży, tyle tylko, że piersi są pełniejsze Ale nie narzekam ![]() havana brzusio cuuuudnnyy ![]() Justine1988 cieszę się, że lista się przydała ![]() muron moja córcia w 28 tygodniu ważyła 1276 g, więc tak akuratnie ![]() ----------------------------------------------------------------------------------- Macie jakieś propozycje odnośnie tego co powinno znaleźć się jeszcze w pierwszym poście naszego wątku? Powstawiam, żeby każda z nas miała dostęp.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-11-05 o 16:53 |
|
|
|
#1825 | |
|
Zadomowienie
|
wybieramy się jutro do aquaparku i przymierzyłam właśnie stroje... majty ok ale góra... jakby mnie z rozkłądówki ściągnęli - trójkąciki przykrywają akurat to co najważniejsze - sutki
mnie to cycki o dwa rozmiary urosły i każdy kto mnie widzi to pierwsze co nie brzuszek tylko "ale ci cycki urosły" ale jak dla mnie ok tylko żeby potem nie zmalały---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny nie wiem czy któraś z Was ma już może opracowaną listę ubrań dla malucha? bo ja dziś zrobiłam, wydaje mi się że mało, przy Amelce było w zasadzie w podobnych ilościach, ale zważywszy, że będę mieć dwa razy więcej prania, nie wiem co robić
![]() służę listą: z KOSMETYKÓW dla malucha: (+ co mamy - co musimy dokupić) + *puder do ciała *sudocrem i linomag *spirytus do pępka+gaziki *sól fizjologiczna *oliwka *chusteczki mokre (narazie mamy huggiesy) *pieluchy new born pampers *pieluchy tetrowe (mamy 20szt.) *szczotka do włosów, nożyczki do paznokci *patyczki *mydełko dla niemowlaków *maść majerankowa *proszek do prania *przewijak i wanienka po meli - *aspirator do nosa albo gruszke *infacol na kolki *termometr *ręczniki kąpielowe *tran na wiosne DO SPANIA: + *łóżeczko *materac i pościel jeden komplet *koc cieplejszy *koc cienki *mamy rożek, po meli, ale sobie darujemy ![]() *nawilżacz powietrza (elektryczne ogrzewanie u nas) _ *cerata *1 komplet pościeli na zmiane
Mela Maksiu Edytowane przez Supernovaja Czas edycji: 2010-11-05 o 17:03 |
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1828 |
|
Raczkowanie
|
marlena_19_19- w zasadzie nie moge nic powiedzieć o Czarnowie i Prostej, wiadomo że każdy zwraca uwagę na cos innego i ewentualnie mozna porównywać jeśli jedna osoba rodziła w dwóch czy trzech szpitalach, ale takiej nie mam więc nie pomoge.
wera - my mieszkamy u moich rodziców 1,5 roku i jest wporządku. Ja wiem tylko tyle, że jeśli małżeństwo mieszka u rodziców żony to jest oki, bo "nie ma jak u mamy"- (jeśli oczywiście TŻ z tych podporządkujących się jest), ale jak synowa mieszka z tesciową to już nie wesoło. Nie generalizuje, ale w większosci przypadków sprawdzone make_up_istka- postrasz panią urzędnik, że chcesz rozmawiać z kierownikiem, a przy nim wspomnij o prasie...w pewnych urzędach skutkuje takie postępowanie natychmiastowo Ja dzis po glukozie i dniu z niespodziankami! pojechałam do labolatorium i tam pani powiedziała mi, że glukozę muszę sobie kupić sama i rozpuścić w wodzie. No więc co ja zrobiłam, kupiłam mineralną, kubeczek od pani aptekarki wyciagnełam i rozpuszczam!a tu co zonk...przeciez cukier w zimnej wodzie sie nie rozpuści ;d pomyślałam po fakcie ![]() więc skad wziać ciepłą wode...ano zadzwoniłam do ciotki która mieszka w pobliżu, poszłam do niej zrobiłam roztwór i wypiłam...nienajgorsze (oczywiście z odrobiną cytryny), później cały czas mi się odbijało ale do wytrzymania. Umówiona byłam z mamą, żeby firanki kupić do pokoju więc poszłam na miasto. gdy ogladałyśmy firanke na bazarach z budki odpadło nagle wzmocnienie metalowe i mnie w głowe uderzyło. fakt tylko tropche ale gdybym stała cm blizej byłoby po mnie.:/ Potem brzuch mnie rozbolał :/ ledwo dojechaliśmy do domu, ja prędko na kibelek i znów zonk.. biegunka! takze dziewczynki jak opowiadacie o tych wszystkich smakołykach to tak mnie ssie, no ale co zrobić diete trzeba zrobić i koniec. podobno wirus panuje ![]() wyniki odbiorę w poniedziałek przed wizytą do gina, takze wekend niecierpliwości. jesli chodzi o mojego TŻ to on też w każdej wolnej chwili (przesadziłam...2 razy w tygodniu) biegnie do mamusi, ale ja to rozumiem, bo gdybym ja mieszkała z teściami to też bym uciekała do mamusi napewno częściej niz on!mam nadzieje, że mi do jutra przejdzie bo wózek chcemy zamówić. grzyby tez jadłam, dosć często rydze...pychotka Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2010-11-05 o 17:09 |
|
|
|
#1829 |
|
Zadomowienie
|
jakaś masakra - u mam listopadowo-grudniowych 50% to cc!! ja nie chce cc!!
|
|
|
|
#1830 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miało być że nie potrzebny u mnie śpiochy się sprawdziły bo na pleckach fajnie leżą. Poza tym zależy jaką kto ma temperaturę w domu. My z Michasiem mieszkaliśmy w domu z co więc było chłodno i często ubierałam body z krótkim kaftanik i na to śpioszki.. Teraz mam wiecej pajacyków ![]() Cytat:
![]() no własnie jeszcze się nie myslalam o tym. A o ktorej to spotkanie jest ?? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

więc chyba zbiorę zamówienie u tego taniego sprzedawcy i kupie wszystkie pierdólki typu butelki, szczoteczki, przewijaczki, pieluszki itd 

Rzeczywiście sumka jest taka że nie wiadomo na co ją przeznaczyć, ale trzeba jakoś dac rade 

sól też jem - jod zawiera
, jak nie siedzę i płaczę, to wyskakuję na męża i jaki mam efekt, spakował się i wyszedł.........
Ale teraz już chyba nie jest tak popularne
Jejku...ile Ty wazylas przed ciaza?? 46,5kg??!! A ile masz wzrostu? ;o
chyba ze pamietasz mniej wiecej kiedy je wstawialas 

Stosujecie może jakieś kremy na nogi zapobiegające puchnięciu? Ja dotąd się nie interesowałam tym ale chyba teraz muszę bo inaczej na porodówe pojadę w japonkach

Haters Gonna Hate