|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki kolor dla mnie? | |||
| Brąz? |
|
142 | 53,99% |
| Bląd? |
|
123 | 46,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 263. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: na jaki kolor pofarbować, aby mi wyszedł ładny miodowy blond?
Cytat:
Podajesz 3 zdjęcia i na każdym inny kolor włosów oraz 3 różne farby. Chyba musisz się precyzyjniej okreslić, bo w sumie nie wiadomo o który odcień Ci chodzi. |
|
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
a wg mnie casting ani jeden ani drugi odcien nic Ci nie zrobi z wlosami bo masz za ciemne. Musisz poszukac farby a nie szamponetki.
I na pierwszym zdjeciu jest ciemny blond+ pasemka wiec takiego efektu tez nie uzyskasz farba czy szamponem tylko u fryzjera.
|
#1803 |
|
Are you talking to me?!
|
Ja swoje naturalne włosy (średni perłowy blond) potraktowałam miodowym blondem Castinga. Wyszedł IDENTYCZNY kolor jak na testerze, czyli dość rudawy ( włosy na testerze są bardziej rude niż te które prezentuje modelka na pudełku). Efekt opłakiwałam długo, bo okazało się, że takie włosy mi nie pasują. A Casting, pomimo obietnic producenta o trwałości do 28 myć, nie zmył się ani odrobinkę....
Miałam też owy ciemny lodowy blond. Ale to była jakaś lipa (chyba coś nie tak z farbą ) bo rozjaśnił mi włosy do koloru hmnnn... takiego słomkowego blondu z zimnym połyskiem... Coś bardzo dziwnego...
|
|
|
|
#1804 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie masz za ciemne włosy żeby uzyskać jakikolwiek odcień miodowego blondu, poza tym jak wspomniałą jedna z Koleżanek powyżej, w załączonych zdjęciach podałaś różne kolory i różne farby więc ciężko stwierdzić jakiego efektu tak naprawdę oczekujesz, polecam wizytę u fryzjera żeby sprecyzować wymagania i oczekiwania. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze dodam cos od siebie , moze malo istotnego:P
Na zdjeciach wygladasz młodo , nie wiem ile masz lat ale przemysl czy chcesz rozjasniac wlosy. To je bardzo niszczy.
|
#1806 |
|
Raczkowanie
|
podoba mi się ta ostatnia farba którą dodałaś, ale nie jestem do końca pewna czy ci wyjdzie ten kolor...hmmm... lepiej idź do fryzjera
|
|
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
To lepiej iść po fryzjera, aby mi utlenił włosy a później pofarbował na jaki chcę kolor?
|
|
|
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Od lat mam blond włosy. Moje to ciemny brąz, czasem chciałabym wrócić do naturalnych, ale wszyscy znajomi a nawet rodzice mówią, że w jasnych wyglądam lepiej Czasem jest mi z nimi ciężko bo wiadomo, jakie satereotypy dotyczą blondynek Załączam zdjęcia i proszę o opinie i sugestie na temat zmian w moim wyglądzie Nie tylko koloru ale także fryzury![]() Pozdrawiam ![]() ps. narazie 2 zdjęcia, jak mam dodać więcej to proszę mówić
|
|
|
|
#1809 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: co sądzicie o moim wyglądzie? :)
a ja sie zastanawiam czego oczekujesz po takim watku?
|
#1810 |
|
Przyczajenie
|
WELLAton blond Popielaty?? doradzcie Proszę
Witam bardzo
proszę o poradę Odwiedziłam juz kilku fryzjerow ale nie jestem zadowolona, mam suche zniszczone wlosy.A konkretnie chodzi mi o ich kolor, jest taki bez wyrazu "spłowiały" źle się z tym czuję. Farba nakladana była jak na pasemka, nigdy na całośc. Pomozcie dobrac mi jakis odcien w miare naturalny, Moga to byc farby profesjonalne. Sama chetnie zmieniłabym ich kolor ale boje sie ze jak sama wybiore odcien to zle zlapie odrosty. z gory dziekuje za pomoc wybaczcie to zdjęcię ![]() ps kupilam wellaton odcien rozswiatlony popielaty blond jak myslicie czy wyjdzie mi to na wlosach licze sie z tym ze na odrostach moze byc inny odcien niz na reszcie, zreszta mam pasemka wiec boje sie czy to bedzie dobrze wygladalo, czy w zwiazku z tym na odrostach dluzej trzymac i dopiero po kilkunastu minutach nakladac na reszte? a i jeszcze jedno czy nie lepszy okzalaby sie zwykly rozswietlony blond?? czy przez ten popielaty rozswietlony nie wyjdzie mi zielony?????????????? Edytowane przez olcia245 Czas edycji: 2009-11-14 o 22:11 |
|
|
|
#1811 |
|
Raczkowanie
|
No chyba opinii na temat fryzury, jak zrozumialam?? Ogólnie nie za bardzo znam się na tym, ale na moje oko chyba rzeczywiście lepiej Ci w blondzie... Może jesli chcesz coś zmienić to poeksperymentuj z róznymi jego odcieniami? np. ciemniejszy blond? Ładniej Ci w rozpuszczonych włosach niz spiętych.
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: WELLAton blond doradzcie Proszę
Na odrostach wyjdzie pewnie zolty. Z profesjonalnych radze nalozyc Majiblond na odrosty, calosc mozesz odświeżyć np Richessem lub Luo opalizujacym.
|
|
|
|
#1813 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za opinię
tak dokładnie na poradach i opiniach mi zależy po prostu blond strasznie mi się już znudził![]() będę u fryzjera pod koniec listopada, może spróbuję faktycznie z jakimś ciemniejszym odcieniem, może pasemkami brązowymi?
|
|
|
|
#1814 |
|
Raczkowanie
|
ja bym na Twoim miejscu została przy blondzie
|
|
|
|
#1815 |
|
Przyczajenie
|
ja uważam ,że Ci w blondzie jest bardzo ładnie
)
|
|
|
|
#1816 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
mam blond już bardzo długo i baaardzo mi się znudził![]() Niestety nie mam żadnego zdjęcia w brązie, żeby można było porównać. a te brązowe pasemka to dobry pomysł? ![]() ![]() Macie jakieś sugestie dotyczące fryzury?
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uważam jednak,że lepiej by Ci było w brązie nie koniecznie ciemnym.
|
|
|
|
#1818 |
|
Raczkowanie
|
hmmm wygladasz w miare normalnie jak kazda inna kobieta .
;p
|
#1819 |
|
Rozeznanie
|
Ten blond bardzo ładnie Ci pasuje, jednak ja bym coś zmieniła - uważam, że na początek brązowe pasemka byłyby idealne
Takie niezbyt ciemne, może w kolorze jasnej, mlecznej czekolady, żeby nie odcinały się bardzo wyraźnie od całej fryzury, tylko ładnie komponowały z jasnymi włosami, przyciemniając trochę optycznie całą fryzurę. Dzięki temu odrosty również nie będą tak szybko rzucac się w oczy. Jeśli będziesz się w tym dobrze czuła, ale nadal chciała coś zmienić, to stopniowo można robić takie pasemka coraz gęściej, aż zejdziesz do brązu
Pusta Miska - akcja charytatywna dla zwierząt. Każdy może pomóc, wystarczy codziennie klikać w miskę by ją napełnić! Odwiedź www.pustamiska.pl by pomóc zwierzętom cierpiącym w schronisku. Edytowane przez Lola20 Czas edycji: 2009-11-15 o 15:52 |
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Ten odcień nie wychodzi żółty na odrostach. Jeśli naturalne włosy masz w chłodnym odcieniu to odrosty powinny Ci wyjść po prostu popielate. Farba na pewno chwyci reszte włosów i powinna im nadać inny odcień.
Jednak skoro uważasz swoje włosy za "spłowiałe" to polecałabym raczej jakieś lepsze farby np linia blondów L'Oreal Excelle Crem jest bardzo fajna i na pewno po tej farbie miałabyś lśniące włoski. Ja kiedyś też farbowałam Wellatonem Jasny Popielaty BLond i zawsze kolor wychodził ładny, ale włosy pozbawione blasku i matowe, przypominające siano :P |
|
|
|
#1821 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję kochane,
w sumie to wymieniłam farbę, wybrałam odcień rozświetlony blond nakladam we wtorek i dam znac co wyszlopozdrawiam |
|
|
|
#1822 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Czesc
![]() ja tez całe życie miałam włosy blond ciagłe robienie odrostów już mnie nudziło, kolor też. Chciałam "odświeżyć" się chociaż żal było mi mojego blondu- długa droga do uzyskania takiego koloru Ale jednak zdecydowałam się w końcu zmienić kolor kupiłam farbe "średni platynowy blond" zobacz jak wyszedł "blond" moja koleżanka, która ma naturalnie ciemne włosy powiedziała że to jest blond, ale dla jasnej blondynki ten kolor nigdy nie bedzie blondem szczerze mówiąc: z koloru jestem bardziej zadwolona pomimo tego, że na opakowaniu jest inny kolor niż na głowie cieszę się z tego
Edytowane przez buahhot Czas edycji: 2009-11-16 o 21:08 |
|
|
|
#1823 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie, dla mnie też blond to nie jest
ale kolorek wyszedł ładny ja chyba zrobie jednak te pasemka, jakieś cieniutkie.Nie mam odwagi,żeby całe ciemne zrobic
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1824 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
i to własnie tym kolorem pozniej poszlam na calosc. Oto zdjęcia
Edytowane przez buahhot Czas edycji: 2009-11-16 o 21:08 |
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Wtajemniczenie
|
jak dla mie ladna z Ciebie kobieta , ale zamiasta szalec z kolorem pomyslalabym o dopracowaniu stylu
nie chce Cie obrazic , ale widze ladna kobiete , ktora nie podkreslila swojego stylu. moim zdaniem brak charakterystycznej bizuterii , makijazu czy czegokolwiek innego co sprawiloby , ze z ladnej stalabys sie wyjatkowa. mysle , ze skoro chcesz cos zmienic nowy kolor da fajny efekt , ale to nie bedzie mega przemiana. moze warto dopracowac stroj ( chocby w necie jest tyle firm z markowymi tanimi ciuchami) , znalesc cos co bedzie Twoim znakiem ropznawczym?? moim zdaniem masz zadatki na atrakcyjna blondynke w stylu starych filmow. moze warto obejrzec film " i bog stworzyl kobiete" albo "pieknosc dnia"... tyle ode mnie
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2009-11-16 o 19:22 |
|
|
|
#1827 |
|
Raczkowanie
|
hmm
pasemka dały bardzo ładny efekt,chyba się jednak skuszę przy najbliższej wizycie u fryzjera co do stylu to rzeczywiście jakoś mało biżuterii noszę większość pierścionków pogubiłam jutro się porozglądam na allegro za czymś ciekawym![]() dziękuję za rady
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1828 |
|
Przyczajenie
|
Koszmar to był mój bląd ;(((((((((( odrosty mam pomarańczowe nawet rudych nie przypominaja ;((((((((( zastosowalam plukanę fioletowa i co??????????????? odrost jest dalej pomaranczowy a reszta fioletowa ;(((((((((( co ja teraz mam począc??????????? farbowac na jakis braz czy isc do fryzjera ??????
|
|
|
|
#1829 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
A pasemka jednak w ciemniejszym kolorze?
I co planujesz zrobić następnym razem?
|
|
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kuciaczek, na Twoim miejscu poeksperymentowalabym z brazem. zreszta sama to zrobilam, tzn bylam blondynka, jestem brunetka. i nie zaluje wlosy ladnie lsnia i wreszcie nie sa przesuszone od ciaglego rozjasniania.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.

) bo rozjaśnił mi włosy do koloru hmnnn... takiego słomkowego blondu z zimnym połyskiem... Coś bardzo dziwnego...

Czasem jest mi z nimi ciężko bo wiadomo, jakie satereotypy dotyczą blondynek