|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- wyprawka: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=33 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=37 matracyk do łóżeczka - niby nejlepsz obecnei to silikonowy do pępka (zamiast spirytusu lub gencjany) - octanisept (przy okazji rany dobrze odka ża i nie szczypie jak woda utleniona), uzywany takze czesto w szpitalu uwaga na kosmetyki j&j - czesto uczulają! szczegolnie oliwka (takze mamy w ciazy!) co do szpitala: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3051 Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-02-02 o 15:45 |
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą uwielbiam twój avatar ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
szwagierka ma dziecko ale na wiosnę rodzi jej siostra i zanim ja się dowiedziałam o ciąży to już wszystko jej oddała.. w sumie ciuszków mi nie szkoda bo mamy trochę inny gust ale fotelik samochodowy to już by spora oszczędność była ale planujemy z tżtem drugiego bobaska w niedalekiej przyszłości więc jak już sobie kupię to nie będę nikomu musiała oddawać i drugie bobo będzie w pełni wyposażone i nie będzie stresa że szwagierka zajdzie w drugą ciążę kiedy i ja i mi zabierze to co wcześniej dała
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje, corka twierdzi ze to pies
|
|
|
|
#1805 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie mam od kogo dostać rzeczy w spadku, ale tak samo jak tancerka...przyda się dla kolejnego, a poza tym to sama przyjemność
już się powstrzymuje żeby nie kupować jeszcze rzeczy dla malenstwa, dlatego nie wchodzę nawet na strony z rzeczami dla dzieci, gdzie można kupować |
|
|
|
#1806 |
|
Konto usunięte
|
nie wiedziałam, że aż tyle rzeczy trzeba kupić.....dobrze że jest lista
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jak dorwe sie do kompa swojego to zrobie seklekcje z opisami
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1809 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
więcej rzeczy to i ja nie wiem
|
|
#1811 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
noooo to jesteś już prawie gotowa
![]() ![]() dobra zrobiłam listę w excelu- 76 pozycji mi wyszło lepiej nie będę ich narazie wyceniać bo chcę spędzić spokojny weekend z mężem
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o listę, to mogę Wam moja poprzednia wrzucić. Teraz już wiem, ze sporo rzeczy nie potrzeba, sporo też mam po Edziku.
|
|
#1815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieliczka...dobre szczerze to nie pamietam kiedy ostatni raz sol kupowalam...chyba cale wieki temu to bylo... wiec chyba moje dania nie przypominaja tych z Wieliczki Cytat:
|
||
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
lista z moimi (nie) cennymi uwagami
![]() 1. ŁÓŻECZKO - może być 60 x 120 lub 70 x 140, albo turystyczne 2.MATERACYK DO ŁÓŻECZKA - pianka-kokos, gryka-kokos, silikon 3.POŚCIEL-KOŁDERKA+PODUSZKA - przyda się później bo na początku bez poduszki, kołderka była wg mnie za duża, mała spała w rożku i pod kocykiem 4.POŚCIEL-POSZEWKI 2 kpl. - z ochraniaczem, baldachim według gustu, my nie używamy bo tylko się kurz gromadzi. Ochraniacz dobra rzecz – smoczki i ew przytulanki nie wylatuja spomiędzy szzebelków, a i noga czy reka nagle się nie zawieruszy 5.PRZEŚCIERADŁA NA MATERACYK - na gumkę 2 - 3 szt. 6.CERATKI POD PRZEŚCIERADŁO DO ŁÓŻECZKA 2 szt. - jeśli maluch będzie chowany w tetrze - niezastąpione, choć i pampers czasem przecieknie RACZEJ ZBĘDNE 7.PRZEWIJAK NA ŁÓŻECZKO - lub inny, np na komodę lub osobny JAK KTO WOLI 8. POKROWIEC FROTTE NA PRZEWIJAK - nie mamy, kładliśmy pieluchy flanelowe lub tetrowe ZBĘDNE, dziecko zasikiwalo lub uświniło pokrowiec, rpzewijak można wytrzec, pokrowiec tylko uprać 9. ŚPIWOREK DO SPANIA -świetna rzecz, dzidzia się nie wykopuje i nie martwimy się czy nie zmarznie w nocy ALBO ŚPIWOREK ALBO KOLDERKA ALBO ROZEK! 10. POJEMNIKI NA PIELUSZKI I KOSMETYKI - my mamy na to przeznaczoną 1 szufladę w komodzie 11.WÓZEK 12.PARASOLKA DO WÓZKA -nie mamy ale trzeba będzie kupić, przydatna w lecie 13. OSŁONA PRZECIWDESZCZOWA NA WÓZEK - czasami w kpl. z wózkiem 14. MOSKITIERA DO WÓZKA - w zestawie z wózkiem, albo jako gratis, może się przydać latem jak chodzimy po lesie 15.FOTELIK SAMOCHODOWY 0-13KG - fajnie jak można go wpiąć w stelaż wózka 16. KOCYK lżejszy polarowy 17. KOCYK grubszy i większy np.akrylowy STARCZY MAŁY 1-2 18. KOCYK bawełniany 19. POŚCIEL DO WÓZKA poduszeczka +kołderka +poszewki - wg mnie nie potrzebna, są kocyki, można ewentualnie kupić później podusię, super za to są śpiworki do wózków KOMPLETNIE NIEPOTRZEBNE, ŚPIWOREK LEPSZY 20.OCIEPLENIE NA NÓŻKI DO SPACERÓWKI - najczęściej jest w komplecie 21. BUTELKA np. Canpol, Avent, TT 22. LAKTATOR RĘCZNY – tylko jak zamierzamy sciagac! 23.PODGRZEWACZ DO BUTELEK I SŁOICZKÓW - gadżet, można podgrzać w garnku, a mleko i tak robi się świeże zawsze, można tez uzywac mikrofali (do podgrzania obiadkow czy wody) 24. TERMOSIK DO BUTELEK - nam nie potrzebny 25.WKŁADKI LAKTACJNE z 40szt lub paczkę wielokrotnego użytku 26. BIUSTONOSZ DO KARMIENIA co najmniej 2 szt. 27.KOSZULA NOCNA DO KARMIENIA co najmniej 2szt 28. BLUZKI NA DZIEŃ Z ŁATWYM DOSTĘPEM DO PIERSI 29. ROŻEK – ja nie mialam 30. PODUSZKA DO KARMIENIA – miałam i nie używalam ![]() 31. SZCZOTKA DO MYCIA BUTELEK - potrzebna jeśli nie karmi się piersią tak jak butelki i smoczki 32.ŚLINIAKI -kupiłam dopiero jak małą zaczęła się ślinić i jeść inne rzeczy 33.PROSZEK DO PRANIA np. JELP, LOVELLA, BOBAS 34. LUB PŁATKI MYDLANE – raczej do prania ręcznego 35. PIELUCHY FLANELOWE około 6szt. 36.PIELUCHY TETROWE około 20szt. - do ogolnego wycierania 37.PLEDZIK Z CERATKĄ DO PRZEWIJANIA - na spacery, często jest w torbie do wózka, zwykle zbedne 38.PIELUCHY JEDNORAZOWE 39.CHUSTECZKI WILGOTNE 40.SUDOKREM LUB LINOMAG do pupy 41.ALANTAN zasypka – zamiast sudocremu 42. WANIENKA 43.MAŁA MISECZKA NA WODĘ DO PRZEMYWANIA PUPY I TWARZY 2szt – nie posiadalam 44.MYJKA FROTTE 2 szt. - nie potrzebna 45.RĘCZNIKI Z KAPTURKIEM 2 szt. 46.NOŻYCZKI+OBCĄŻKI 47.GRUSZKA - kompletna klapa! Obecnie lepsza jest frida lub katarek (to do odkurzacza, ponoc lepsze, moje dzieci boja się fridy) 48.GAZA np. do przemywania pępka 49.WACIKI I PAŁECZKI GRUBSZE 50.PŁATKI DO PRZEMYWANIA OCZU I TWARZY - kosmetyczne 51.KREM DO TWARZY – dobre są nivea, babydream 52.SZCZOTECZKA DO WŁOSÓW z miękkiego włosia – jak ma włosy ![]() 53.TERMOMETR POKOJOWY 54.MYDŁO 55.OLIWKA 56.SPIRYTUS 70% - lepiej OCTANISEPT! CIUCHY po 6 szt. (chyba że pisze inaczej): 57.KAFTANIKI rozm.62 – dla mnie nieprzydatne, wole body, plecy zawsze przykryte 58.BODY długim rękawem rozm.62 59.BODY z krótkim rękawem rozm.62 - raczej pod kaftanik 60. KOSZULKI – raczej neipotrzebne 61.ŚPIOSZKI 6szt. Rozm.62 – na noc jak znalazł, byle były rozpinane w kroku! 62.PAJACYKI ROZPINANE W KROKU CIENKIE 63.CZAPECZKI bawełniane cienkie 2szt. 64.CZAPECZKA welurowa albo z cienkiej wełenki lub polarowa wyjściowa 65.SKARPETKI frotte 6 par. - i tak ściągnie, lepsze rajstopki lub pajac albo półśpiochy (spodnie ze stopami) 66.RĘKAWICZKI BAWEŁNIANE 2 szt. - i tak ściągnie 67.PAJACYK welurowy lub polarowy wyjściowy 2 szt. rozm. 62 68. BLUZA LUB SWETEREK NA CHŁODNIEJSZE DNI 2szt – bez kaptura! 69.SÓL FIZJOLOGICZNA 70. GENCJANA - roztwór wodny (pomocna przy pleśniawkach) oraz spirytusowy (do pielęgnacji pępka). 71.PARACETAMOL W CZOPKACH 73.HERBATKA KOPERKOWA 74.RUMIANEK - uwaga, może uczulac! 75. MAŚĆ NAGIETKOWA 76.TERMOMETR LEKARSKI – te ultradzwiekowe czy jak im tam najlepsze 77. OCTANISEPT – odkażający do pępka 78. kombinezon - śpiworek dla naszego lutowego malucha i parę cieplejszych ciuszków się przyda NIE KUPOWAĆ ZA ZADNE SKARBY! Specjalnych gazików do przemywania pępka – niepotrzebne, niepraktyczne i twarde w uzyciu. DO SZPITALA: Dokumenty potrzebne w szpitalu: Dokument tożsamości (dowód osobisty lub paszport). Akt ślubu (pytaja o date, ja tam w skurczach nie pamietalam nawet swoich urodzin )Ważne ubezpieczenie (książeczka zdrowia lub karta chipowa- najlepiej podbić z miesiac przed porodem w pracy Książeczka ciążowa (karta przebiegu ciąży). Wszystkie wyniki badań przeprowadzonych w okresie ciąży. Opisy ewentualnych konsultacji (kardiologiczna, stomatologiczna, internistyczna itp.) Wypisy z ewentualnych wcześniejszych pobytów w szpitalu. Skierowanie – wymagane przy przenoszonej ciaży Przydatne informacje: nazwa, adres oraz NIP pracodawcy, twój NIP oraz Pesel nazwa, adres oraz NIP pracodawcy ojca dziecka, dokładne dane (imię, nazwisko, adres, telefon) osoby, którą należy powiadomić w razie konieczności. Przybory do pielęgnacji ciała: pasta i szczoteczka do zębów, pudełko ochronne na szczoteczkę, kubek, szampon do włosów, odżywka do włosów, mydło lub żel pod prysznic, szczotka, grzebień do włosów, dwa ręczniki (kąpielowy i zwykły - polecam raczej ciemne kolory, wiadomo, krew, odchody, niefajnie to wygląda na białym...), klapki do kąpieli, papier toaletowy – zalezy jaki szpital ![]() Do pielęgnacji krocza: szare mydło lub żel do higieny intymnej, ręczniki jednorazowe do osuszania krocza, podpaski maxi lub tzw. pieluchy poporodowe, dodatkowe preparaty wspomagające gojenie rany krocza (tantum rosa), gumowy krążek lub koło do nauki pływania do podłożenia pod pośladki w celu minimalizacji doznań bólowych tez może okazać się przydatny. Odzież osobista: trzy koszule nocne, najlepiej z dużym rozpięciem lub specjalne dla kobiet karmiących, cienki szlafrok - może okazać się mało przydatny gdyż na oddziałach położniczych jest zazwyczaj ciepło ze względu konieczność utrzymania odpowiedniej temperatury ciała noworodów, kapcie z tworzywa łatwo zmywalnego, majtki jednorazowe fizelinowe rozwiązujące problem wielorazowych zabrudzonych odchodami poporodowymi (dostępne w aptekach) - lub wg mnie lepiej majtki jednorazowe siateczkowe hartmanna najllepiej (te fizelinow się rwą i są lekko odparzające) biustonosz dla karmiących.- i dodatkowo zwykła koszulka na ramiączkach plus pielucha tetrowa w nią na biust lub jak mniej leci to wkładki laktacyjne (u mnie chyba paczka dziennie by szla, przeszłam na wersję z pieluchą na cyckach) Przybory kuchenne: kubek, sztućce, talerzyk – bywa że jeszcze wymagają. Przedmioty dodatkowe: podkłady fizelinowe kilka sztuk, (żałuję że nie miałam) czasopisma, książka, (u mnie były w szpitalu – ale i tak chce się spać )telefon komórkowy +ładowarka, karta do telefonu lub drobne monety, woda mineralna niegazowana, ulubiony jasiek - zbędne termometr do mierzenia temperatury ciała - zbędne, dodatkowe leki które przyjmujesz. Niezbędne rzeczy dla nowonarodzonego dziecka: trzy kaftaniki, (ja miałam body) trzy pary śpiochów, dwie pary skarpetek, rękawiczki, dwie czapeczki, kilka pieluch tetrowych, pieluszki jednorazowe, chusteczki do pielęgnacji pośladków, rożek lub kocyk, szczoteczka, grzebyk, (nie wiem po co) dodatkowo według zaleceń: krem ochronny do pielęgnacji skóry itp. Rzeczy często niezbędne dla odwiedzających: buty ochronne- najczęściej do nabycia na terenie szpitala, fartuch ochronny- wymagany w niektórych szpitalach, w razie konieczności maseczka ochronna. Informacje dodatkowe: Nie zabieraj cennych przedmiotów (biżuterii, większej ilości pieniędzy itp.). Jeśli będziesz odwiedzana codzienne pogrupuj wcześniej rzeczy konieczne na dany dzień . Brudne i niepotrzebne rzeczy odsyłaj jak najszybciej z powrotem do domu. Jeszcze przed porodem zapoznaj się ze zwyczajami szpitala. Często szpitale mają własną listę niezbędnych przedmiotów (maszynka do golenia, zestaw do lewatywy itp.). W trakcie pobytu w szpitalu zapytaj się o dodatkowe przedmioty, które mogą być pomocne w określonej sytuacji (kapturki, laktator, wkładki laktacyjne itp.). Sporządź własną listę najbardziej potrzebnych przedmiotów ale absolutnie się nie martw że czegoś zapomniałaś, zawsze ktoś z bliskich może donieść brakujące rzeczy. Aparat lub kamera zapewnią Ci utrwalenie najpiękniejszych chwil z narodzin Waszego dzieciątka ale pamiętaj proszę że sala porodowa i oddział położniczy jest specyficznym miejscem i za każdym razem przed użyciem pytaj o zgodę personel oraz pacjentki które mogłyby się na ujęciach znaleźć. moje modyfikacje na liście: wziać wodę mineralną niegazowaną i jakies sucharki/biszkopty – ostatnie karmienie o 17!!!! laktator jak masz paracetamol - musowo! u mnie w szpitalu braki, a w trakcie gorączki z nawału mnie uratował chłodzące okłady (w aptece mozna dostac) na piersi altacet - mi pomógł jak krocze opuchniete było (poradzila koleżanka) tantum rossa do przemywania krocza oraz butelka z dzióbkiem smoczek dla dziecka - moze nie użyjesz, ale jesli bedzie przypadek jak mój to bedziesz musiala (co 15 minut mi z lamp przeciwżółtaczkowych przynosili bo "płacze, pewnie głodny" - tak to by się nie wyleczył...) |
|
|
|
#1817 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
U mnie 8 tydzień i jest ciężko... Wczoraj na kolacje zachciało mi się hamburgera i to dwa Stwierdziłam ze przy mojej niskiej wadze mogę sobie pozwolić Ale niestety schorowałam od 24 do rana ból brzucha wzdęcia i Chęć duża na wymioty Najgorsze było uczucie gdy mdli ostro a wymiotować człowiek nie może U mnie nikt takich problemów w ciąży nie miał ani mama ani siostra a ja strasznie to przechodzę Boje się wyjść do ludzi bo jak znów będzie mnie mdlić .... a tu dopiero 8 tydz
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakładam, że hamburgery były domowe a nie kupne
|
|
#1819 |
|
Raczkowanie
|
Nie tylko po tym tak się czuje
Od tygodnia mam ból brzucha jak cokolwiek zjem ![]() Kupione
Edytowane przez beatryszja4 Czas edycji: 2013-02-02 o 18:04 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba musimy to przeczekać
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skonczyly sie dopiero po porodzie...
|
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także jestem świadoma tego, ale liczę na to, że jednak przejdzie ![]() ja dodatkowo jestem na luteinie więc to też wzmaga wymioty
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wyprawka:
Wózek - teraz będę mieć spacerówkę+wkład/nosidełko+fotelik, miałam 3w1 Śpiworek - przydał się, miałam chyba 3 rozmiary Łóżeczko - też mam, 60 szerokości, ale polecam 70 z możliwością zdjęcia wszystkich szczebelków Materac - mieliśmy lateksowy, drogi, ale porządny, myślę, że kokos-gryka wystarczy Pościel i pościel z wypełnieniem - do tej pory używamy, od ok. 4-5 miesiąca Prześcieradło - najlepiej nie frotte, a bawełniane, my mamy z IKEA Gruby kocyk - kocyków to nawet kilka różnych Becik - MAM CHYBA Z 5, uwielbiam je! Ceratki/podkłady - mało używaliśmy Wanienka z termometrem - tż'ci nie ogarniają, jaka ciepła ma być woda Leżaczek do wanienki - niepotrzebny, ale tani i ułatwia kąpiele, zwłaszcza tż'tom Ręcznik kąpielowy - najlepiej z kapturkiem, 2 albo 3 Myjka - zupełnie niepotrzeba Pielucha flanelowa - mamy z 5 sztuk, bardzo przydatne Pieluchy (pampers) - na początek 1 paczka, bo mogą odparzać i trzeba szybko zmienić Pieluchy tetrowe - 25 sztuk, przydają się do wszystkiego ![]() Przewijak - niezastąpiony aż do roku! Szczotka miękka do czesania Mokre chusteczki Mydełko Aspirator do nosa/frida - u nas o wiele lepiej sprawdziła się zwykła gruszka, na fridę reaguje młody do dziś płaczem Termometr - najlepiej bezdotykowy albo do czoła Smoczek - lepiej mieć niż nie mieć ![]() Szczotka do butelek Butelka - jeśli nawet planujecie karmić, lepiej mieć 1-2 zapasowe Torba do szpitala - duża, ja się nie zmieściłam Szlafrok - bawełniany, taki do chodzenia po szpitalu Koszulki (1 do porodu) - 1 do zniszczenia do porodu, ze 2 do spania Biustonosz do karmienia Laktator - ja ręczny polecam zabrać do szpitala, przy nawale ratuje życie Podpaski - wielkie bella niezastąpione Jednorazowe majtki popor. - ale tylko takie siateczkowe Poduszka poporodowa - przydatne, ale krótko, można użyć kółka dziecięcego do kąpieli Mydło biały jeleń - najlepiej w kostce Octenisept 50ml - wg mnie nietrafione, spirytus działa tysiąc razy lepiej i szybciej gaziki jałowe 10x10 - 10szt. - do osłaniania kikuta pępowiny Linomag maść 30g - przypadny do ochrony pupci przed oparzeniami Alantan plus maść 30g - lepiej kupić sudocream i smarować, jak odparzenia już są Physiodos, sól fizjologiczna 12szt.x2 - do przemywania oczek, noska, buzi Infacol 50ml - wg mnie najlepszy jest bobotic, chyba od 28 dnia życia herbatka latacyjna Humana 200g - smaczna Nivea baby Nutri Sensitive 3w1 Nivea baby oliwka Johnson's baby wkładki lakt/50szt Nivea baby puder Body - na lato super, na jesień chyba lepiej pajacyki Koszulki - lepiej body Kaftaniki - moim zdaniem niewypał Spodenki cienkie/półśpiochy - lepsze półśpiochy, razem z body dobrze się sprawdzają Bluzy - ze 2-3 ciepłe lub sweterki Spodenki ciepłe - na wyjścia w zimne dni Pajacyki/śpiochy rozpinane - NIE TYLKO DO SPANIA, moja ulubiona po body część dziecięcej garderoby ![]() Rękawiczki niedrapki - 2 pary, na początku nie obcina się pazurków Skarpetki bezuciskowe Cienka bawełniana czapeczka Tyle ja miałam na liście ![]() Oczywiście dla karmiących butelką dochodzi kilka rzeczy, a i tak wszystko się weryfikuje po porodzie ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Czy jest na wątku mama, która nie planuje karmić piersią?? Pytam z ciekawości, bo sama się zastanawiam, czy się zdecyduję ![]() Młody dał mi tak do wiwatu przez 4 m-ce karmienia, że nawet nie wspominam tego okresu, w zasadzie ryczałam całe dnie
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-02-02 o 19:29 |
|
|
|
#1824 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My chyba z tego samego wątk staraczek,co?![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chodziłam z nią do pediatry,ale ta ciągle mi powtarzała,że mam ją przystawiać do piersi i się nie poddawać. W koncu nie wytrzymałam i dałam jej butlę- od razu inny dzieciak! Zaczęła normalnie spać,nie płakała i zrobiła się o wiele spokoniejsza. Jezeli po raz drugi przytrafi mi się coś takiego,to wiem,że nie będę nikogo słuchać,tylko po prostu od razu daje modyfikowane..nawet jeśli miałoby się to stać po 2 dniach życia maluszka...
Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2013-02-02 o 19:50 |
|||||
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem czy będę karmić-też mam traumatyczne wspomnienia z okresu karmienia (1,5 miesiaca). Może spróbuję, ale na pewno nie będę o to karmienie walczyć tak jak przy pierwszym dziecku
|
#1826 |
|
Raczkowanie
|
A ja jak biore ten duphaston to może przez ten lek tak się czuje
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też przestrzegałam diety..nie mam pojęcia dlaczego tak się działo? Mleka miałam naprawdę dużo...
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorzej ze wszystkiego wspominam właśnie karmienie i kolki małego z mojego pokarmu....
|
|
#1830 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mleka miałam tyle, że całe osiedle bym wykarmiła, młody nie chciał jeść, karmiłam go na stojąco, on w pozycji pionowej i musiałam chodzić lub podskakiwać, żeby jadł ![]() I non stop kolki, nic nie pomagało, potem śluz i krew w kupce. Nie jadłam nic przez 4 m-ce, bo się bałam, że znów mu zaszkodzi. Non stop zapalenia, bo on nie zjadał wystarczająco, nie spałam, nie jadłam, wyłam całe dnie. Po 4 m-cach i tygodniowym pobycie w szpitalu dostał pepti i z dnia na dzień miałam kochające, uśmiechnięte dziecko, które zaczęło spać, nie płakało, zajmowało się samo sobą. Więc teraz nawet jeśli się zdecyduję, to na pewno nie będę walczyć.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

martwie sie tylko troche połogiem...długo sie dochodzi do siebie?
ale planujemy z tżtem drugiego bobaska w niedalekiej przyszłości więc jak już sobie kupię to nie będę nikomu musiała oddawać i drugie bobo będzie w pełni wyposażone i nie będzie stresa że szwagierka zajdzie w drugą ciążę kiedy i ja i mi zabierze to co wcześniej dała

lepiej nie będę ich narazie wyceniać bo chcę spędzić spokojny weekend z mężem
Wczoraj na kolacje zachciało mi się hamburgera i to dwa
a nie kupne 

skonczyly sie dopiero po porodzie...

My chyba z tego samego wątk staraczek,co?