Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-28, 11:41   #1801
laurka23
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Laurko, ja na tablicy kupuje bardzo czesto, z wysylka takze.
Nigdy sie nie przejechalam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
mozesz wziac paczke pobraniowa i zapłacisz przy odbiorze, albo popros o wystawienie aukcji na allegro. Ale ja powiem tak: kilka rzeczy juz tablicy kupowalam i było ok.
Dziękuję dziewczyny!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44310710]Laurko, ja kupowałam w sklepie grymasek.com.pl, ale już nie widzę, dawałam 44zł...

Fajne też to jest, Agatka dostała, ale gładkie:

http://zabawkisensoryczne.pl/dla-naj...krecone-klocki[/QUOTE]

Przekopałam allegro, sklepy internetowe i nie mogę znaleźć takiego prostego bez tysiąca kolorów Może jeszcze w styczniu znajdę, nie wiem czy to zainteresuje Misia: http://www.epinokio.pl/pol_pl_Kurza-...a-134265_1.jpg jak myślisz? Nie za mały na to?

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Brawo! Zazdroszczę. Nasza noc jak zwykle. Pierdyliard pobudek. W tym jedna z takim ogromnym płaczem że nie wiedziałam co robić.

Biedactwo!

Nie rozumiem Twojego TZta. Niby katar ale może się przerodzić w coś złego. Poza tym przecież dziecko zaraża.

No i nas,po 10 miesiącach dopadła choroba. Blanka w nocy miała taki okropny suchy kaszel. Dałam Jej rano syrop prawoślazowy i zaczęło jej się "odrywać". Pojechaliśmy do lekarza,na szczęście osłuchowo czysto,ale kicha strasznie. Więc mamy przerwę od żłobka Mam nadzieję że nie będzie gorzej.

Aaa,lekarka mówiła że nosek czyścić w zależności od potrzeb ale często,żeby nie doprowadzić do zapalenia ucha.

Zdrówka kochane! Oby szybko choróbsko sobie poszło!

Iffonka, Wam też zdrowia życzę, a na urodziny na pewno chorego bym nie brała. Sama jak jestem chora to nie mam ochoty nigdzie łazić, dziecko pewnie też się źle czuje. Już pomijam kwestię roznoszenia choroby. Szlag by mnie trafił jakby mi ktoś chory do dziecka przyszedł.

Przeczytałam o Krzysiu Straszne to. Codziennie dziękuję że Michaś jest z nami cały i zdrowy.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 11:48   #1802
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Nie miałam na myśli takich jak ortopedyczne tylko właśnie tkie jak na tym filmiku, chodziło mi, że nie powinny to być takie szmaciane, całe z materiału...
o ortopedyczne Pstryczek pytała i jej pisałam
tak, do chodzenia takiego całkowitego to takie jak na filmie, ale tu się pytała Debrah o buty po domu w ogóle, a te szmaciaki mają ok podeszwę i to są właśnie takie butki-kapcie, w żłobku czy przedszkolu takie się nosi. Po domu najlepiej w skarpetach / boso (nie ta pora roku ), ale tu Debrah też pytała, czy dziecko będzie umiało zaakceptować buty. no i ważne też, że na filmie maluch ma fajne, półbutkowe, a tu zima więc buty wysokie - i to może być problem z akceptacją i chyba też trudniej kupić takie miękkie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziękuję. Daria dalej ma katarek ale już nie taki duży. Bardzo pomógł "KATAREK" Psikam jej kropelkami nasivin soft i smaruję nosek maścią majerankową. Parę miesięcy temu też Daria była chora. Stosowałam to samo co teraz i po tygodniu całkowicie przeszło.
Dziś Darii doszedł jeszcze kaszel
na katarek katarek

My po reh, młoda chwilę tylko marudziła, za to potem przyszła dziewczynka z porażeniem i się Dorki wystraszyła pierwszy raz ją widziala. Za to reh. szczęśliwa widząc, jak Dorka zapitala czworakując bo już zasuwa na całego, wczoraj się doczekalam wreszcie, że moje dziewczyny się goniły

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Laurko, ta przebijanka trudna raczej, tzn. ciężko przepchnąć kule, bo aż 3 pod sobą są? ale popatrz na te może:

http://www.epinokio.pl/product-pol-1...nka-Lucky.html

ejjj ale tu jest ta nasza!

http://www.epinokio.pl/product-pol-2...jace-kule.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 11:54   #1803
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44315089]o ortopedyczne Pstryczek pytała i jej pisałam
tak, do chodzenia takiego całkowitego to takie jak na filmie, ale tu się pytała Debrah o buty po domu w ogóle, a te szmaciaki mają ok podeszwę i to są właśnie takie butki-kapcie, w żłobku czy przedszkolu takie się nosi. Po domu najlepiej w skarpetach / boso (nie ta pora roku ), ale tu Debrah też pytała, czy dziecko będzie umiało zaakceptować buty. no i ważne też, że na filmie maluch ma fajne, półbutkowe, a tu zima więc buty wysokie - i to może być problem z akceptacją i chyba też trudniej kupić takie miękkie

na katarek katarek

My po reh, młoda chwilę tylko marudziła, za to potem przyszła dziewczynka z porażeniem i się Dorki wystraszyła pierwszy raz ją widziala. Za to reh. szczęśliwa widząc, jak Dorka zapitala czworakując bo już zasuwa na całego, wczoraj się doczekalam wreszcie, że moje dziewczyny się goniły

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Laurko, ta przebijanka trudna raczej, tzn. ciężko przepchnąć kule, bo aż 3 pod sobą są? ale popatrz na te może:

http://www.epinokio.pl/product-pol-1...nka-Lucky.html

ejjj ale tu jest ta nasza!

http://www.epinokio.pl/product-pol-2...jace-kule.html[/QUOTE]

Brawa dla Dorci, za przekonanie się do ruchu!

No ta co macie, ale patrz jaka droga Jak nigdzie indziej nie znajdę w fajnej cenie to chyba kupię. Dzięki
Stary 2013-12-28, 11:56   #1804
Konto usunięte

Wiesz co, ta nasza chyba przeceniona była, bo ja 44zł dawałam a na opakowaniu chyba 65?66? jakoś tak było. I jak oglądałam, to wówczas ogrom ich w necie był, machnęłam notkę na blogu i zniknęły no żartuję, ale faktycznie teraz pustki... A ten kulodrom, który wczoraj pokazałaś, rewelacja!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 12:03   #1805
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44315220]Wiesz co, ta nasza chyba przeceniona była, bo ja 44zł dawałam a na opakowaniu chyba 65?66? jakoś tak było. I jak oglądałam, to wówczas ogrom ich w necie był, machnęłam notkę na blogu i zniknęły no żartuję, ale faktycznie teraz pustki... A ten kulodrom, który wczoraj pokazałaś, rewelacja![/QUOTE]

No pewnie pod choinkę dzieci dostały Kulodrom za 50 zł znalazłam Mąż mówi że takie sobie, tylko zapomina że to nie dla niego ma być fajne Mnie się bardzo podoba
Może w styczniu magazyny zapełnią się znowu przebijankami
Stary 2013-12-28, 12:05   #1806
treselle0
Zadomowienie

witam poświątecznie
było naprawdę miło i u t. i u moich rodziców. Ola dostała ładne prezenty w tym nocniczek i sanki Poprosilismy w tym roku o prezenty dzieciaczkowe, bo my nic Oli nie kupowaliśmy, oczywiście ze wszystkiego najfajniesza była dla niej tektura po zabawce
jedzonko pyszne A z nadrabiania:
Lenova pisała o piciu - u moich rodziców chłopaki w 2 dzien świąt zrobili sobie partyjkę pokera z drinkami i ani mi ani mamie to nie przeszkadzało (ale nikt w trupa się nie zalał) Piciu dla picia jestem absolutnie na nie.
Debrah - moja tez ma etap mama i 2 wychodzące zbąki, więc może dlatego.Nocki z pobudkami jak były tak sa Na szczescie regres jedzeniowy zmalał i Ola zje obiadku.... z owocami i kaszkami dalej krucho, a chleb moze zjesc w kazdej ilosci
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 12:07   #1807
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dziec wlasnie wszedl mi pierwszy raz SAM na kanape
wiem ze wasze to praktykuja od 3 lat ale i tak sie jaram
Gratulacje Super osiągnięcie
Moja M. Dopiero niedawno zaczęła wstawać na nogi, a jutro kończy 11 miesięcy, więc dla mnie to mega wydarzenie

Kciuki za Krzysia i jego rodziców, żeby byli silni!

Najlepsze życzenia dla wszystkich roczniaków Jak ten czas zapitala...
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-28, 12:09   #1808
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziewczyny mierzyłam Blance buty elefanten i nie mogłam założyć. Blanka ma wysoka nogę w podbiciu i jakąś szeroką stopę. Miała którąś z Was taki problem? Gdzie mogę jeszcze szukać butów?

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 12:11   #1809
insolito
Zadomowienie

Spóźnione życzenia dla Majeczki Rośnij zdrowo, Kochana

Zdrówka dla wszystkich chorowitków Pietrowi przeszedł katar po 2 tygodniach męczarni

Cytat:
Wszystkie jeszcze śpią ?? My nie śpimy od 6.15. Ale pięknie przespana cała noc
My dzis wstaliśmy o 4.40

Cytat:
straszne

Dziękuję Bogu że Daria się zdrowa urodziła.
Dziewczyny, my tu narzekamy na ciężkie , nieprzespane nocki itp a tak naprawdę TO NIE SĄ PROBLEMY!! Najważniejsze że dzieciątka są zdrowe.[COLOR="Silver"]

.
Podczas ciężkich nocy, zawsze mam tą myśl z tyłu głowy Pamiętam jak Marsi kiedyś napisała, że wiele kobiet chciałoby tulić swoje dzieci, ale ich ramiona są puste ...

Cytat:

Teraz czas na naukę schodzenia

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 12:22   #1810
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
[/COLOR]Przejrzałam sobie wątek naszych "młodszych" wizażowych miesięczniczek... I znalazłam to: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post44270929,
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post44287842,
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44307793
... [COLOR="Silver"]
mysle, ze nawet jesli wg lekarzy nie czuje dotyku to czuje ich miłosc i obecnosc.... Trzeba sie modlic za małego Krzysia
Cytat:

i brawo dla DOROTKI za czworaczki

Iffonka Silver i in. chore dzieciaczki - zycze Wam zdrówka!
Dzięki Bogu, ze moja jeszcze nigdy nie chorowała, bo bym chyba sie spłakała. takie maluchy kaszlace, z katarem to taki smutny widok
Stary 2013-12-28, 12:33   #1811
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Tress moja właśnie też nigdy nie chorowała,ale powiem Ci jedno. Teraz,dzięki naszemu wątkowi, wiem jak się zachować zanim pójdę do lekarza.
Dziękuje Wam!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-28, 12:44   #1812
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
A jeszcze natknęliśmy się na znajomych (ona-pediatra) i od razu do Dominika, że marchewka! Że za dużo w diecie karotenu jakoś do tej pory żaden lekarz mi nie zwrócił uwagi. I mam doła, bo nie wiem, co małemu podawać jeść.
w sensie koloru skóry?? O mojej Oli ciagle mowia: jaka ona opalona A ja w ciazy litrami sok z marchewy, jabłka i buraków piłam Teraz mniej ale tez, i ona tez na poczatku przepadała za marchewka - teraz juz nie

Cytat:
Uu tez lubi miziac - z tym, ze akurat to uzywane puszcza piers i zaczyna sie macanko lapkami. Moja tez a najbardziej to po jedzeniu by chciała sobie sutka posciskac w paluszkach Juz mnie boli jak pomysle

Jakie macie plany na sylwestra? .
na sylwestra? no ja sobie leze pod kocykiem, a Ola i tata gotuja cos dobrego, pozniej filmy (ja dalej pod kocykiem, ale juz jem to co ugotowali), a pozniej spac 12h bez pobudek No... to taki mam plan

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Co do uszu: ja jeszcze długo nie zamierzam przebijac, co myślicie na ten temat dziewczyny?
nie spieszy mi sie do tego. Moze po Komunii jesli dostałaby w prezencie kolczyki.Nie wiem, pozyjemy zobaczymy
Stary 2013-12-28, 12:49   #1813
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
straszne

Dziękuję Bogu że Daria się zdrowa urodziła.
Dziewczyny, my tu narzekamy na ciężkie , nieprzespane nocki itp a tak naprawdę TO NIE SĄ PROBLEMY!! Najważniejsze że dzieciątka są zdrowe.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

weekend...
dokładnie !
biedny Krzysiu no i rodzice
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 12:52   #1814
treselle0
Zadomowienie

Olenka sie obudzila to mykamy na spacer Paa
Stary 2013-12-28, 13:08   #1815
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Jaka wode dajecie dzieciaczkom?
My przywozimy wodę w butelkach 5l z domu rodzinnego tż (mają wode lepszą niż niejedna ze sklepu) i daję taką przegotowaną. Bo kranówa u nas to paskudztwo.

Cytat:
Biedactwo Dużo siły dla maluszka i rodziców

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Fewciu, jak Ola ma katar to ja w ogóle odkurzacza nie chowam

Ja tak samo.

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
w sensie koloru skóry?? O mojej Oli ciagle mowia: jaka ona opalona A ja w ciazy litrami sok z marchewy, jabłka i buraków piłam Teraz mniej ale tez, i ona tez na poczatku przepadała za marchewka - teraz juz nie
Tak, koloru skóry. Ja tam tego nie widzę ( tzn też myślałam, że opalony tak ładnie), ale może faktycznie przesadzam z marchewką Dominik lubi marchewkę.

W temacie zabawek, my mamy przekładankę z ikei http://allegro.pl/ikea-mula-drewnian...669539794.html .
Mały fajnie się nią bawi. Na Mikołaja dostał konika na biegunach a pod choinkę m.in. wywrotkę Wadera i te prezenty są też trafione.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-28, 13:17   #1816
gochaa_p
Zakorzenienie

kurde u Ewci krost brak i teraz nie wiem czy mogę iść z nią na spacer ??? no chyba tak bo jak krost nie ma to jest uznana raczej za zdrowa ? Oj dziwactwo ta ospa :/ czemu WOjtek zasypany a ona nie ??
Stary 2013-12-28, 14:05   #1817
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Debrah - moja tez ma etap mama i 2 wychodzące zbąki, więc może dlatego.Nocki z pobudkami jak były tak sa Na szczescie regres jedzeniowy zmalał i Ola zje obiadku.... z owocami i kaszkami dalej krucho, a chleb moze zjesc w kazdej ilosci:rolleyes:
u nas to samo - jak tylko widzi chleb na horyzoncie to az sie trzesie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Tak, koloru skóry. Ja tam tego nie widzę ( tzn też myślałam, że opalony tak ładnie), ale może faktycznie przesadzam z marchewką Dominik lubi marchewkę.
to u nas mlody wyglada tak jakby na oczy nigdy marchewki nie widzial

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
kurde u Ewci krost brak i teraz nie wiem czy mogę iść z nią na spacer ??? no chyba tak bo jak krost nie ma to jest uznana raczej za zdrowa ? Oj dziwactwo ta ospa :/ czemu WOjtek zasypany a ona nie ??
moze jutro albo pojutrze wyskocza krostki. a moze sie nie zarazi ale raczej watpie a moze ospa przechodzic bezobjawowo? a jak taki maluch bedzie po ospie to co wtedy ze szczepionka?

laurko
- kusisz tymi przebijankami kupie mlodemu ta co szaja pokazywala. fajna, prosta i niedroga

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 14:16   #1818
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Piję MIĘDZY INNYMI, bo jest jeszcze takich kilku tutaj, a i sama znam z autopsji

Na razie na , bo dalej nie ma kasy...

Nie trzeba...

Bardzo różnie, ale chyba najczęściej: w nocy 8-9 godz., w dzień ok. 1,5h.

Już jest ok, gadaliśmy wczoraj chyba pół nocy i na razie dobrze. Ale z mamą chyba nie ma szans

Mnie w szpitalu dzień po porodzie odwiedziła t. (tak, tak) i też powiedziała, że brzuszek mi został, "no ale to wiadomo, po jakimś czasie zejdzie" A od mamy co rusz słyszę jakieś teksty, więc...

NIBY mówią, żeby dziecko roczne już odzwyczajać od zasypiania przy butki i też od jedzenia w nocy, no ale wg mnie, to przecież jak dziecko jest głodne, to nie zostawisz płaczącego aż uśnie ze zmęczenia, bo to bez sensu. Wg mnie to dziecko samo powinno o tym "zdecydować"

Od wczoraj już nie Zapierdziela jak z motorkiem w pupsztalu

Oby z mamą był to jednorazowy wypadek

LENOVA, u nas niestety od strony mamy rodzina taka, tzn. wujkowie, że święta musza być z %. Na szczęście jeszcze wigilia została nieskalana, ale w obydwa dni wódka czy piwo na stole musi być. U tż też niestety, w sumie u niego to nawet zaraz po wieczerzy sobie piwkują Już nawet nie pamiętam jak to było dawniej, ale odkąd tata nie pije, to u nas przez calutkie święta nie ma ani jednej butelki/puszki alkoholu, bo wszyscy jesteśmy niepijący

MAJECZKO, STO LAT!!!

------------------------

Po wizycie u fryzjera jestem bardzo zadowolona - jednak nie ma to jak sprawdzony, do którego chodzi się od x lat. Oczywiście skusiłam się na boba, bo już raz miałam i byłam bardzo zadowolona - teraz nie jest inaczej

A przy okazji przekłuliśmy Poli uszka-prezent na roczek Trochę było płaczu, ale ogólnie dzielnie to zniosła moja mała
A ja tam moglabym od mamy czy od t. uslyszec o brzuszku... Wiecie jaka ja mialam sytuacje? Obca baba, w szpitalu, wracam z Yae do pokoju, a jakas baba mnie zaczepia, pyta cos tam o Yae, pozniej patrzy na moj brzuch i sie pyta czy jeszcze jedno dziecko rodzic bede. To bylo chyba w trzeciej dobie po porodzie... myslalam, ze rozszarpie...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 14:27   #1819
pstryczek84
Zakorzenienie

eh, ludzka delikatnosc nie zna granic
mnie w domu t. powitala tekstem - o, ale brzuszek jeszcze masz. moze juz nastepne rosnie?
a sama wazy chyba z 500 ton

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

zapomnialam Wam powiedziec o jednej rzeczy...
w Wigilie napisalam z zyczeniami do Basi-Bogusi bo jej Krzysiu w Wigilie roczek konczyl. zapytalam sie co u nich itditp
sms od niej: (...) duzo sie zwalilo na glowe w naszej rodzinie swego czasu i z Krzysiem tez bylo roznie, nie mialam glowy na forum a po tak dlugim czasie bylo mi glupio sie odzywac. Teraz Krzysiu juz duzy i wreszcie silny chlopczyk, prawie juz chodzi...

odpisalam ze tu na forum wszystkie ja pamietamy, wspominamy i ze w kazdej chwili moze przeciez do nas wrocic ale nie odpisala juz
moze kiedys zajrzy

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-28, 15:29   #1820
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja tez myslalam o Basi w wigilie. Pamietam, ze siedzac przy wigilijnym stole dostalam od niej smsa z czerwonym newsem, ehhh...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 16:02   #1821
misiaeel
Wtajemniczenie

Hej

My w końcu jutro wracamy do domu chociaż z drugiej strony fajnie mieć tu tyle rąk do pomocy

Spóźnione ale najszczersze najlepsze życzenia dla Mai oraz dla Hani, Marcinka i Kubusia

Mam nadzieję, że hje pokazała nową fryzurę?
o matko z córką Żizela???czemu chce tak skrzywdzić dziecko
jeszcze doczytałam o Krzysiu i wyję

nawijko my Sylwestra w domu ze znajomymi no i nie wiem co wybrac. czy z tvp czy z polsatem czy tvn

gojka trzymaj się!

Debrah ja nie przekuwam uszu, jakoś to mi się nie widzi u tak małych dzieci. jak będzie chciała to przekuję na komunię (jak mamusia)

pstryczku ja robię tak samo z katarkiem
i brawo za wejście na kanapę

mika cieszę się, że urodziny udane

sylwietta Twój szanowny nie przestaje mnie zadziwiać

Aga brawa za kroczki

silver brawa za przespaną nockę a zdjęcia na fb boskie

fewciu zdrówka dla Blanki
ja mam taki sam problem ze stópka Hani ma wysokie podbicie po mnie i po moim Tacie

i piszcie o prezentach ja zupełnie nie wiem co kupić Hani na roczek:/ chociaż tak myślimy o sesji foto u fotografa

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 16:14   #1822
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego los jest taki okrutny?!

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
u nas obleśna szpara między jedynkami. Mam nadzieję, że jak wyjdą stałe to jej nie będzie, bo strasznie to wygląda, tzn mi się bardzo to nie podoba...
Czemu "obleśna" szpara? Przecież to słodko wygląda u takiego brzdąca malutkiego. Jakoś ruszyło mną to określenie, wg mnie nie na miejscu...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 16:18   #1823
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

moze jutro albo pojutrze wyskocza krostki. a moze sie nie zarazi ale raczej watpie a moze ospa przechodzic bezobjawowo? a jak taki maluch bedzie po ospie to co wtedy ze szczepionka?
[s:
yyy jaką szczepionką? przeciwko ospie? My i tak nie szczepimy, z dodatkowych tylko pneumo. A takna wogóle to na 14,01 mam t4ermin szcepienia 6 w1 :/ ciekawe co to będzie :/ i czy zaszczepi przy tej ospie ( bo nie wiadomo kiedy ją złapie), a w lutym pneumo ostatnia dawka
Stary 2013-12-28, 16:24   #1824
meduzza
Zadomowienie

Tez ostatnio przypomniala mi sie Basia... Ciekawe co u nich.
Nasza nocka fajna, do 6 spala w swoim pokoiku
A dzien taki se-TZ zly na mnie bo wczoraj po 1 wrocilam ze spotkania z przyjaciolkami. Smiesznie bylo, zasiedzialam sie a on sie martwil Nigdy mi sie takie cos nie zdarzylo...

Julianka taka fajna kurcze, cala rodzine rozczula i wnosi zycie do tego domu Jak dobrze, ze mam zdrowego, slicznego, madrego szkraba. Mala przytula sie do misiow jak jej powiemy, w ksiazce jak jest owoc to lize a jak kwiatek to wacha, umie glaskac kota, odrywa i przykleja zabezpieczenia na rogi, macha papa, smieje sie z bajek, zaklada okulary, walki na glowe, przelacza kanaly, dlubie w nosie
Mi sie kolczyki podobaja ale za jakis czas, moze 3-4 latka jak juz bedzie cos czaila

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 17:55   #1825
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
No i nas,po 10 miesiącach dopadła choroba. Blanka w nocy miała taki okropny suchy kaszel. Dałam Jej rano syrop prawoślazowy i zaczęło jej się "odrywać". Pojechaliśmy do lekarza,na szczęście osłuchowo czysto,ale kicha strasznie. Więc mamy przerwę od żłobka Mam nadzieję że nie będzie gorzej.
Zdrówka !!!
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Podczytuje was tylko cichaczem, wlasnie przeczytalam o Marudzie, udzielalysmy sie razem w watku kwietniowych PM, bozeswiety, cos strasznego.... Los doswiadcza jej rodzinie straszliwie, jej siostra stracila dziecko w 6 czy 7 miesiacy ciazy..... Normalnie wbilo mnie w fotel jak cholera, placze i placze.....

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

Cytat:

Daria ani nie wchodzi sama , ani nie schodzi
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44315089]

[/QUOTE]

Cytat:
u nas to samo - jak tylko widzi chleb na horyzoncie to az sie trzesie
Daria tak samo
Cytat:

zapomnialam Wam powiedziec o jednej rzeczy...
w Wigilie napisalam z zyczeniami do Basi-Bogusi bo jej Krzysiu w Wigilie roczek konczyl. zapytalam sie co u nich itditp
sms od niej: (...) duzo sie zwalilo na glowe w naszej rodzinie swego czasu i z Krzysiem tez bylo roznie, nie mialam glowy na forum a po tak dlugim czasie bylo mi glupio sie odzywac. Teraz Krzysiu juz duzy i wreszcie silny chlopczyk, prawie juz chodzi...

odpisalam ze tu na forum wszystkie ja pamietamy, wspominamy i ze w kazdej chwili moze przeciez do nas wrocic ale nie odpisala juz
moze kiedys zajrzy
Wątpię

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Julianka taka fajna kurcze, cala rodzine rozczula i wnosi zycie do tego domu Jak dobrze, ze mam zdrowego, slicznego, madrego szkraba. Mala przytula sie do misiow jak jej powiemy, w ksiazce jak jest owoc to lize a jak kwiatek to wacha, umie glaskac kota, odrywa i przykleja zabezpieczenia na rogi, macha papa, smieje sie z bajek, zaklada okulary, walki na glowe, przelacza kanaly, dlubie w nosie
Mi sie kolczyki podobaja ale za jakis czas, moze 3-4 latka jak juz bedzie cos czaila

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
za umiejętności

Czemu przy hje pisze TYMCZASOWO ZABLOKOWANA?????
Stary 2013-12-28, 18:03   #1826
Konto usunięte

Ejjj co Hje zrobiła?
Stary 2013-12-28, 18:15   #1827
Kija80
Zadomowienie

Mamy gości, nie wiem ile jeszcze posiedzą. W południe było chyba z 15 stopni. Grillowaliśmy kiełbaskę i boczuś zamiast obiadu
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-28, 18:49   #1828
meduzza
Zadomowienie

Nowy tytuł na odchowalni już nie będę zjeżdżać na dół strony...

Choruski kurujcie się
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 18:51   #1829
e_vel
Wtajemniczenie

nie mam czasu na pisanie, ale dzielę się wirtualnie tortem Majusi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1180707.jpg (104,2 KB, 40 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 18:51   #1830
e_vel
Wtajemniczenie

i drugie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1180710.jpg (139,1 KB, 31 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości