|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wpadki i inne przypadki (część II)
Chupa... Nie załamujcie się
(((( tak mi przykro ... Musicie się trzymać i znaleźć jakieś rozwiazanie, nie możecie się teraz poddać ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Pomysł ze chociaż wiecie co jest nie tak jeśli u mojego tz byłoby coś nie tak to pewnie się dowiemy hoho pewnie za rok jak ja skończę leczenie i dalej nie będzie wychodzić
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Chupacabra tak mi przykro... Wiem, że teraz słowa pocieszenia nic nie dadzą. Najważniejsze to teraz razem przejść przez to wszystko, macie siebie i jakoś to dźwigniecie... ten 1% tak przeważa? Może powtórzcie wyniki
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Zadomowienie
|
Jest tak:
poniżej 15 % - wynik prawidłowy; bardzo dobry potencjał do zapłodnienia; 15-24% - dobry potencjał do zapłodnienia; 25-30% - umiarkowany/zadowalający potencjał do zapłodnienia. powyżej 30% - wynik nieprawidłowy; >30% plemników z defektami genetycznymi interpretuje się jako bardzo niski lub wręcz zerowy potencjał do zapłodnienia; Przy słabych parametrach nasienia u nas były tylko 2 % o prawidłowej budowie (norma: 4%) przy 10 mln w 1 ml (norma 15-20mln). Ehhh... no źle to wygląda. |
|
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy możecie coś zrobić, żeby to naprawić? jakieś leki, zabiegi ? ja się w tym temacie w ogóle nie orientuję, dlatego pytam... walczcie dalej, nie poddawajcie się ![]() ale 31 % to prawie 30%, a 30 jeszcze się mieści jako "umiarkowany/zadowalający potencjał do zapłodnienia"
|
|
|
#1805 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A brzuszek śliczny: ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Wyliczanka na dziś: ![]() ania_mała - 19.04. - 4 dni cienwiatru - 20.04. - 5 dni ![]() allofkowa - 20.04. - 5 dni velika - 08.05. - 23 dni P.S. Allofkowa to testujemy razem z tym, że w tym miesiącu zdecydowanie wolę trzymać kciuki za ciebie niż za siebie ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
Przytulam cię mocno kochana i nadal mocno trzymam kciuki, żeby Wam się udało!!! ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
czujesz już ruchy?P.S. No i ten twój słodkiiiiii pies - choruję na mopsa od roku razem z mężem
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)))
|
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1429119972.465558.jpgImageUploadedByWizaz Forum1429119979.276257.jpgImageUploadedByWizaz Forum1429119985.569123.jpgImageUploadedByWizaz Forum1429119993.632916.jpgImageUploadedByWizaz Forum1429120000.321105.jpgImageUploadedByWizaz Forum1429120006.353595.jpg
Takie cuda kilka tylko stron wrzucam ale gruba jest ta książeczka dosyć
|
|
#1808 |
|
Zadomowienie
|
Do lekarza dopiero za 2/3 tyg. i wtedy zobaczymy co powie. Na razie bazuje na wiedzy z internetu. Macie racje że 31% a 30% nie ma różnicy ale w naszym przypadku gdy dobrze zbudowanych plemników jest tylko 200 tysięcy 30 % to dużo, zwłaszcza że te z "wadą genetyczną" mogą być zarówno dobrej jak i tej złej budowy.
Ostatnio pisałam wam że jestem prawie pewna że doszło do zapłodnienia ale się nie utrzymało i teraz mam prawie 100% pewność że tak było. Wyczytałam że jak dojdzie do zapłodnienia plemnikiem z wadą to najczęściej dochodzi do poronienia jeszcze przed implantacją - a to by się zgadzało. Bardzo często dochodzi do poronień w 1 trymestrze lub do wad genetycznych płodu. Przypuszczam że kolejnym krokiem będzie oznaczenie kariotypu zarówno u tż jak i u mnie czyli czy nie dochodzi do mutacji genów u nas najkrócej mówiąc. Czytałam też że przy IUI, IVF, IMSI, ICSI, nie są w stanie ustalić które pleminiki są z wadą, wybierają te najlepszej budowy i ruchliwości, ale nie mogą ustalić tych z wadą gen., bo to je uśmierca. Więc nie wiem, czy techniki wspomaganego rozrodu są w ogóle uzasadnione w naszym przypadku, skoro nie eliminują tych walniętych genetycznie plemników? Będziemy na razie próbować. Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko mogło być innego mężczyzny (dawca nasienia) albo z in vitro. Jestem osobą wierzącą i mam ogromny dylemat. Naprawdę ogromny. ;( |
|
|
|
|
#1809 |
|
Wtajemniczenie
|
WItam się
dawno mnie nie było ale zmęczenie daje mi w kość ![]() Chupa trzeba być dobrych myśli Rudaska gratulację ![]() co do przytulania to nam się zdarzy ale po plamieniu trochę się boję i jakoś inaczej to zastępujemy ale ja też nie mam zbytnio ochoty tera przy tych dolegliwościach i zmęczeniu :P
|
|
#1810 |
|
Wtajemniczenie
|
Rudaska, jeszcze raz gratuluję!
Chupacabra tak mi przykro. Ale może mozna cos z tym zrobić. Bo jakość nasienia można poprawić na pewno, więc może jeszcze jest nadzieja. Trzymaj się kochana, czasami w medycynie dzieją się naprawdę cuda. My będziemy próbować jeszcze kilka m-cy i mam nadzieję, ze uda się wywołać u mnie prawidłową owulację. W razie czego chciałabym jak najszybciej zacząć kwalifikację do in vitro. |
|
|
|
|
#1811 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku 12tc wow, ale ten czas leci, a dopiero co ja się cieszyłam, że dotrwałam do tego magicznego tygodnia. A kiedy badania prenatalne?? A mi piersi prawie w ogóle nie urosły, zrobiły się bardziej pełne, ale wielkość nadal mała, choć ja nie narzekam, bo lubię ten mój nieduży biust. Cytat:
nie łamcie się!!! szczególnie ty musisz być silna, dla tż, dla niego to musi być cholernie przykre, w końcu to jego męskość. I porozmawiaj z lekarzem, na pewno jest jakieś wyjście z tej sytuacji. 30% jest lepsze niż 0% !!! I nie czytaj już o ryzykach, prawdopodobieństwach. Cytat:
A mopsy polecam, rasa specyficzna, chrapią, wydają ciągle jakieś dźwięki zwane. chrumoleniem, pierdzą, bekają, jak jedzą to robią większy bałagan niż dzikie świnki. Ale przy tym to są bardzo uczuciowe psiaki. I takie ludzkie przy okazji. W tej mojej jestem tak bardzo zakochana, bo trafił nam się wyjątkowo kochany egzemplarz. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
wiem, że na świeżo emocje itp. ale poczekaj na wizytę u lekarza. Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#1812 |
|
Wtajemniczenie
|
Chupa, nawet nie wiem co napisać, strasznie mi przykro.. ten lekarz to ktoś zajmujący się niepłodnością?
Mój mąż jest zapisany na badanie nasienia, ja po @ robię cytologię i posiew jako przygotowanie pod sprawdzenie drożności jajowodów. Szkoda że nie dam rady powtórzyć hormonów, no chyba że małpa się opóźni i przylezie w piątek Rudaska teraz już oficjalnie gratuluję |
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Chupa, z tego co przeczytałam w internecie to te parametry można poprawić wprowadzając zdrowy tryb życia. Może tu tkwi szkopuł? Tż pali papierosy?
Mam ogromną nadzieję, że się Wam uda ![]() Ja też jestem wierząca, ale nie zgadzam się w 100% z nauką współczesnego kościoła i uważam, że in vitro to świetna alternatywa, nie mam nic przeciwko. gdyby dla mnie to była jedyna możliwość, to bym się nie zastanawiała.
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Say hello myśle tak jak Ty, tez jestem wierząca i od niedawna znów praktykująca ale nie mam nic przeciwko in vitro...
A ja się chwale znów bieganiem znaczy marszo biegiem dzis 2km i to z moim kudlisiem owczarkiem super było pięknie trzymał tempo nic nie wyprzedzał naprawdę extra już go będę za każdym razem brała ze sobą
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje! i super, że piesek też się wybiegał przy okazji ja swoich psów nie zabieram na bieganie, bo ciężko opanować dwa na raz ale na szybkie spacery chodzą ze mną i zawsze są bardzo zadowolone
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
No mi cieżko z jednym bydlęciem a co dopiero z dwoma :p ale pięknie w moim tempie biegł nie wyprzedzał nie zatrzymywał się super na prawdę byłam w szoku
) Tak wyglądał 2 min po tym jak wróciliśmy z biegania ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1429168509.836839.jpg
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jestem wierząca, sprawy kościoła mnie nie interesują. Ale mój kuzyn jako młody chłopak zachorował na białaczkę. Przeszczep się udał ale został bezplodny. Przed zabiegiem zamroził swoje nasienie bo był już w stałym związku. Teraz mają śliczną córę i bliźniaki chłopca i dziewczynkę. Każdy potrafi głośno krzyczeć o tym co go nie dotyczy... A dzieci są świetne. Ludzie całe życie walczą a heretycy i politycy chcą im odebrać prawo do szczęścia
|
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze marzyłam o psiaku z którym mogłabym chodzić na bardzo długie spacery, na długie spacery nadal chodzimy z Mopsią, ale teraz to są dość powolne spacery. dzisiaj mam małą zagwostkę, jak to będzie jak pojawi się dziecko, jak mój psiak będzie się zachowywać, ogólnie jest bardzo kochana, ale czasem jak się nudzi, albo coś strzeli do tej małej główki i domaga się uwagi, to skacze na mnie, szczeka, czasem trudno ją uspokoić. Wiem, że trzeba będzie znaleźć czas i dla niej, by ją przytulić itd. ale czasem dziecko może nie dać tej chwili, szczególnie na początku Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
mnie przeraza glownie brud ktory zostawia moj Golden Retriver..jak bedzie raczkował nasz Tymcio..to chyba umre zajeżdżając się na odkurzaczu :/
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do przyszłych mamuś - dziewczyny czy was w pierwszych tygodniach bolał brzuch, takie pobolewanie, jakby kłucie, nie cały czas, ale przez cały dzień to odczuwam z przerwami. Zaczynam się martwić trochę. Żadnych innych objawów nie mam
|
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żaden facet by tego nie przeżył. Ta ja mam dzisiaj znowu atrakcje jak z I trymestru, tym razem obiad się nie spodobał. A teraz siedzę już w łóżku bo mi słabo i niedobrze. |
|
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spokojnie
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, uspokoiłyście mnie
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie nie potrafię odpoczywać. Z jednej strony wiem, że muszę się oszczędzać, a z drugiej co chwila coś robię :/ Poza tym nie potrafię zrezygnować z tańca przynajmniej dwa razy w tygodniu chociaż 30 min. muszę. Powoli i spokojnie, ale muszę się ruszać bo to mnie uspokaja
|
|
|
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też nosi ciągle, ale szczególnie na początku pamiętaj, że dla organizmu, to ogromny szok. Dlatego jak kłuje, boli odpoczywaj. |
|
|
|
|
|
#1829 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Widzę, że wywołałam dyskusję nt kościoła i in vitro. Hm.. Dla mnie sam zabieg nie jest problemem. Ale nie wiem co myśleć nt tego że tworzy się ileś tych zarodków, część się unicestwia bo są za słabe... a część mrozi. Wiem, że one nie są jeszcze ludźmi bo nie mają duszy. Ale jest to dla mnie moralnie dwuznaczne. Jeśli będzie trzeba będę dokształcać się w temacie. |
||
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co innego mieliby zrobić z uszkodzonymi zarodkami? w naturze takie zarodki nie utrzymują się i następuje poronienie albo w ogóle nie dochodzi do implantacji. mnie się wydaje, że zawsze się znajdzie dziura w całym. znam parę osób, którym ta metoda dała upragnione dziecko i uważam, że w tym wypadku naprawdę warto, bo szczęście jest ogromne po udanej próbie in vitro ![]() a jeszcze co do waszej sytuacji - czy są jakieś metody poprawiania tych parametrów nasienia?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

(((( tak mi przykro ... Musicie się trzymać i znaleźć jakieś rozwiazanie, nie możecie się teraz poddać 

Jutro zaczynam 13 tydz (czyli 12) i okres ten najstraszniejszy mam za sobą
a przytyłam 2kg to tak w sam raz jak przed miałam niedowagę 

z tym, że w tym miesiącu zdecydowanie wolę trzymać kciuki za ciebie niż za siebie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)