Wpadki i inne przypadki (część II) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-15, 17:55   #1801
MilkaJestem
Zakorzenienie

Dot.: Wpadki i inne przypadki (część II)

Chupa... Nie załamujcie się (((( tak mi przykro ... Musicie się trzymać i znaleźć jakieś rozwiazanie, nie możecie się teraz poddać

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Pomysł ze chociaż wiecie co jest nie tak jeśli u mojego tz byłoby coś nie tak to pewnie się dowiemy hoho pewnie za rok jak ja skończę leczenie i dalej nie będzie wychodzić

BBG: R1 Week 2

MilkaJestem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 17:59   #1802
rudaska
Zakorzenienie

Chupacabra tak mi przykro... Wiem, że teraz słowa pocieszenia nic nie dadzą. Najważniejsze to teraz razem przejść przez to wszystko, macie siebie i jakoś to dźwigniecie... ten 1% tak przeważa? Może powtórzcie wyniki
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 18:43   #1803
chupacabra88
Zadomowienie

Jest tak:
poniżej 15 % - wynik prawidłowy; bardzo dobry potencjał do zapłodnienia;
15-24% - dobry potencjał do zapłodnienia;
25-30% - umiarkowany/zadowalający potencjał do zapłodnienia.
powyżej 30% - wynik nieprawidłowy; >30% plemników z defektami genetycznymi interpretuje się jako bardzo niski lub wręcz zerowy potencjał do zapłodnienia;

Przy słabych parametrach nasienia u nas były tylko 2 % o prawidłowej budowie (norma: 4%) przy 10 mln w 1 ml (norma 15-20mln). Ehhh... no źle to wygląda.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 18:52   #1804
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Odebraliśmy wyniki tej fragmentacji dna plemników. 31% "Wartości powyżej 30% bardzo ograniczają szansę na naturalne poczęcie i znacząco podwyższają ryzyko wczesnego poronienia."

Wyczytałam, że jest też duże prawdopodobieństwo wady płodu.

Jestem załamana, Tż też... beczymy na zmianę.
bardzo mi przykro a czy możecie coś zrobić, żeby to naprawić? jakieś leki, zabiegi ? ja się w tym temacie w ogóle nie orientuję, dlatego pytam... walczcie dalej, nie poddawajcie się

ale 31 % to prawie 30%, a 30 jeszcze się mieści jako "umiarkowany/zadowalający potencjał do zapłodnienia"
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 19:20   #1805
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Dzięki, że pytasz Mdłości już odeszły, piersi bolą okropnie i nie mogę się przyzwyczaić do ich wielkości Jutro zaczynam 13 tydz (czyli 12) i okres ten najstraszniejszy mam za sobą

Mój brzuszek a przytyłam 2kg to tak w sam raz jak przed miałam niedowagę Jak ten czas nam zapitala
Kiedy to minęło jestem w szoku!!!
A brzuszek śliczny:

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Wyliczanka na dziś:

ania_mała - 19.04. - 4 dni

cienwiatru - 20.04. - 5 dni

allofkowa - 20.04. - 5 dni

velika - 08.05. - 23 dni

P.S. Allofkowa to testujemy razem z tym, że w tym miesiącu zdecydowanie wolę trzymać kciuki za ciebie niż za siebie
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Jest tak:
poniżej 15 % - wynik prawidłowy; bardzo dobry potencjał do zapłodnienia;
15-24% - dobry potencjał do zapłodnienia;
25-30% - umiarkowany/zadowalający potencjał do zapłodnienia.
powyżej 30% - wynik nieprawidłowy; >30% plemników z defektami genetycznymi interpretuje się jako bardzo niski lub wręcz zerowy potencjał do zapłodnienia;

Przy słabych parametrach nasienia u nas były tylko 2 % o prawidłowej budowie (norma: 4%) przy 10 mln w 1 ml (norma 15-20mln). Ehhh... no źle to wygląda.
30% a 31 % to faktycznie niewielka różnica. A byliście już z tymi wynikami u lekarza? Wiadomo coś na temat dalszej perspektywy, to znaczy, co się w takim przypadku robi?
Przytulam cię mocno kochana i nadal mocno trzymam kciuki, żeby Wam się udało!!!

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez MilkaJestem Pokaż wiadomość
Piękne brzusie!!! Ale zazdroszczę

Kiedys zapisałam się do Bebi Klub i dostałam właśnie śliczne pudełko na wspomnienia typu pierwsze buciki pierwszy smoczek itp + piękny album wiecie taki co się wkleja zdjęcia zapisuje rożne rzeczy kiedy dzidzi powiedziało pierwsze słowo itp jest miejsce na odbicie Raczek i nóżek, na zdjęcia usg itp boskie i to za free ale jeszcze sobie poczeka w szafie 2 miesiące temu dostałam od nich dwie saszetki mleka zastępczego wszystko czeka teraz w magicznej skrytce
Ja też byłam zapisana i do Bebiko i Bebilonu, Hippa, itp. i dostawałam próbki, słoiki, różne fajne gadżety, a no i brałam udział w konkursach i wygrałam sporo rzeczy i kasę

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
A ja się witam w 5 miesiącu czyt. 18tc
Załącznik 5960766
ale fajny brzuchal czujesz już ruchy?
P.S. No i ten twój słodkiiiiii pies - choruję na mopsa od roku razem z mężem

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 19:38   #1806
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
to testujemy razem z tym, że w tym miesiącu zdecydowanie wolę trzymać kciuki za ciebie niż za siebie
ohohoh, dziękuję )))
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 19:46   #1807
MilkaJestem
Zakorzenienie

ImageUploadedByWizaz Forum1429119972.465558.jpgImageUploadedByWizaz Forum1429119979.276257.jpgImageUploadedByWizaz Forum1429119985.569123.jpgImageUploadedByWizaz Forum1429119993.632916.jpgImageUploadedByWizaz Forum1429120000.321105.jpgImageUploadedByWizaz Forum1429120006.353595.jpg

Takie cuda kilka tylko stron wrzucam ale gruba jest ta książeczka dosyć

Stary 2015-04-15, 20:23   #1808
chupacabra88
Zadomowienie

Do lekarza dopiero za 2/3 tyg. i wtedy zobaczymy co powie. Na razie bazuje na wiedzy z internetu. Macie racje że 31% a 30% nie ma różnicy ale w naszym przypadku gdy dobrze zbudowanych plemników jest tylko 200 tysięcy 30 % to dużo, zwłaszcza że te z "wadą genetyczną" mogą być zarówno dobrej jak i tej złej budowy.

Ostatnio pisałam wam że jestem prawie pewna że doszło do zapłodnienia ale się nie utrzymało i teraz mam prawie 100% pewność że tak było. Wyczytałam że jak dojdzie do zapłodnienia plemnikiem z wadą to najczęściej dochodzi do poronienia jeszcze przed implantacją - a to by się zgadzało. Bardzo często dochodzi do poronień w 1 trymestrze lub do wad genetycznych płodu.

Przypuszczam że kolejnym krokiem będzie oznaczenie kariotypu zarówno u tż jak i u mnie czyli czy nie dochodzi do mutacji genów u nas najkrócej mówiąc.

Czytałam też że przy IUI, IVF, IMSI, ICSI, nie są w stanie ustalić które pleminiki są z wadą, wybierają te najlepszej budowy i ruchliwości, ale nie mogą ustalić tych z wadą gen., bo to je uśmierca.

Więc nie wiem, czy techniki wspomaganego rozrodu są w ogóle uzasadnione w naszym przypadku, skoro nie eliminują tych walniętych genetycznie plemników? Będziemy na razie próbować. Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko mogło być innego mężczyzny (dawca nasienia) albo z in vitro. Jestem osobą wierzącą i mam ogromny dylemat. Naprawdę ogromny. ;(
Stary 2015-04-15, 20:47   #1809
Robusta
Wtajemniczenie

WItam się
dawno mnie nie było ale zmęczenie daje mi w kość

Chupa
trzeba być dobrych myśli

Rudaska
gratulację

co do przytulania to nam się zdarzy ale po plamieniu trochę się boję i jakoś inaczej to zastępujemy ale ja też nie mam zbytnio ochoty tera przy tych dolegliwościach i zmęczeniu :P

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 21:04   #1810
kallina_2014
Wtajemniczenie

Rudaska, jeszcze raz gratuluję!

Chupacabra tak mi przykro. Ale może mozna cos z tym zrobić. Bo jakość nasienia można poprawić na pewno, więc może jeszcze jest nadzieja.
Trzymaj się kochana, czasami w medycynie dzieją się naprawdę cuda.

My będziemy próbować jeszcze kilka m-cy i mam nadzieję, ze uda się wywołać u mnie prawidłową owulację. W razie czego chciałabym jak najszybciej zacząć kwalifikację do in vitro.
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 21:15   #1811
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Dzięki, że pytasz Mdłości już odeszły, piersi bolą okropnie i nie mogę się przyzwyczaić do ich wielkości Jutro zaczynam 13 tydz (czyli 12) i okres ten najstraszniejszy mam za sobą

Mój brzuszek a przytyłam 2kg to tak w sam raz jak przed miałam niedowagę Jak ten czas nam zapitala

jejku 12tc wow, ale ten czas leci, a dopiero co ja się cieszyłam, że dotrwałam do tego magicznego tygodnia. A kiedy badania prenatalne??

A mi piersi prawie w ogóle nie urosły, zrobiły się bardziej pełne, ale wielkość nadal mała, choć ja nie narzekam, bo lubię ten mój nieduży biust.

Cytat:
Odebraliśmy wyniki tej fragmentacji dna plemników. 31% "Wartości powyżej 30% bardzo ograniczają szansę na naturalne poczęcie i znacząco podwyższają ryzyko wczesnego poronienia."

Wyczytałam, że jest też duże prawdopodobieństwo wady płodu.

Jestem załamana, Tż też... beczymy na zmianę.

nie łamcie się!!! szczególnie ty musisz być silna, dla tż, dla niego to musi być cholernie przykre, w końcu to jego męskość.
I porozmawiaj z lekarzem, na pewno jest jakieś wyjście z tej sytuacji.
30% jest lepsze niż 0% !!!
I nie czytaj już o ryzykach, prawdopodobieństwach.

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Kiedy to minęło jestem w szoku!!!
A brzuszek śliczny:

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Wyliczanka na dziś:

ania_mała - 19.04. - 4 dni

cienwiatru - 20.04. - 5 dni

allofkowa - 20.04. - 5 dni

velika - 08.05. - 23 dni

P.S. Allofkowa to testujemy razem z tym, że w tym miesiącu zdecydowanie wolę trzymać kciuki za ciebie niż za siebie
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

30% a 31 % to faktycznie niewielka różnica. A byliście już z tymi wynikami u lekarza? Wiadomo coś na temat dalszej perspektywy, to znaczy, co się w takim przypadku robi?
Przytulam cię mocno kochana i nadal mocno trzymam kciuki, żeby Wam się udało!!!

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Ja też byłam zapisana i do Bebiko i Bebilonu, Hippa, itp. i dostawałam próbki, słoiki, różne fajne gadżety, a no i brałam udział w konkursach i wygrałam sporo rzeczy i kasę

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

ale fajny brzuchal czujesz już ruchy?
P.S. No i ten twój słodkiiiiii pies - choruję na mopsa od roku razem z mężem
ruchy to nadal smyrnięcia nogi motyla, czasem kilka razy w ciągu dnia a czasem cały dzień cisza.
A mopsy polecam, rasa specyficzna, chrapią, wydają ciągle jakieś dźwięki zwane. chrumoleniem, pierdzą, bekają, jak jedzą to robią większy bałagan niż dzikie świnki. Ale przy tym to są bardzo uczuciowe psiaki. I takie ludzkie przy okazji.
W tej mojej jestem tak bardzo zakochana, bo trafił nam się wyjątkowo kochany egzemplarz.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Do lekarza dopiero za 2/3 tyg. i wtedy zobaczymy co powie. Na razie bazuje na wiedzy z internetu. Macie racje że 31% a 30% nie ma różnicy ale w naszym przypadku gdy dobrze zbudowanych plemników jest tylko 200 tysięcy 30 % to dużo, zwłaszcza że te z "wadą genetyczną" mogą być zarówno dobrej jak i tej złej budowy.

Ostatnio pisałam wam że jestem prawie pewna że doszło do zapłodnienia ale się nie utrzymało i teraz mam prawie 100% pewność że tak było. Wyczytałam że jak dojdzie do zapłodnienia plemnikiem z wadą to najczęściej dochodzi do poronienia jeszcze przed implantacją - a to by się zgadzało. Bardzo często dochodzi do poronień w 1 trymestrze lub do wad genetycznych płodu.

Przypuszczam że kolejnym krokiem będzie oznaczenie kariotypu zarówno u tż jak i u mnie czyli czy nie dochodzi do mutacji genów u nas najkrócej mówiąc.

Czytałam też że przy IUI, IVF, IMSI, ICSI, nie są w stanie ustalić które pleminiki są z wadą, wybierają te najlepszej budowy i ruchliwości, ale nie mogą ustalić tych z wadą gen., bo to je uśmierca.

Więc nie wiem, czy techniki wspomaganego rozrodu są w ogóle uzasadnione w naszym przypadku, skoro nie eliminują tych walniętych genetycznie plemników? Będziemy na razie próbować. Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko mogło być innego mężczyzny (dawca nasienia) albo z in vitro. Jestem osobą wierzącą i mam ogromny dylemat. Naprawdę ogromny. ;(
nie czytaj więcej niczego w internecie, no chyba, że pozytywne wiadomości!!!
wiem, że na świeżo emocje itp. ale poczekaj na wizytę u lekarza.

Cytat:
Załącznik 5961181Załącznik 5961183Załącznik 5961184Załącznik 5961185Załącznik 5961191Załącznik 5961192

Takie cuda kilka tylko stron wrzucam ale gruba jest ta książeczka dosyć
o ale fajne cuda
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 21:48   #1812
Gosiurek
Wtajemniczenie

Chupa, nawet nie wiem co napisać, strasznie mi przykro.. ten lekarz to ktoś zajmujący się niepłodnością?

Mój mąż jest zapisany na badanie nasienia, ja po @ robię cytologię i posiew jako przygotowanie pod sprawdzenie drożności jajowodów. Szkoda że nie dam rady powtórzyć hormonów, no chyba że małpa się opóźni i przylezie w piątek

Rudaska teraz już oficjalnie gratuluję
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 22:05   #1813
say-hello
Zakorzenienie

Chupa, z tego co przeczytałam w internecie to te parametry można poprawić wprowadzając zdrowy tryb życia. Może tu tkwi szkopuł? Tż pali papierosy?
Mam ogromną nadzieję, że się Wam uda

Ja też jestem wierząca, ale nie zgadzam się w 100% z nauką współczesnego kościoła i uważam, że in vitro to świetna alternatywa, nie mam nic przeciwko. gdyby dla mnie to była jedyna możliwość, to bym się nie zastanawiała.
Stary 2015-04-15, 22:46   #1814
MilkaJestem
Zakorzenienie

Say hello myśle tak jak Ty, tez jestem wierząca i od niedawna znów praktykująca ale nie mam nic przeciwko in vitro...

A ja się chwale znów bieganiem znaczy marszo biegiem dzis 2km i to z moim kudlisiem owczarkiem super było pięknie trzymał tempo nic nie wyprzedzał naprawdę extra już go będę za każdym razem brała ze sobą

Stary 2015-04-15, 23:03   #1815
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Say hello myśle tak jak Ty, tez jestem wierząca i od niedawna znów praktykująca ale nie mam nic przeciwko in vitro...

A ja się chwale znów bieganiem znaczy marszo biegiem dzis 2km i to z moim kudlisiem owczarkiem super było pięknie trzymał tempo nic nie wyprzedzał naprawdę extra już go będę za każdym razem brała ze sobą
gratulacje! i super, że piesek też się wybiegał przy okazji ja swoich psów nie zabieram na bieganie, bo ciężko opanować dwa na raz ale na szybkie spacery chodzą ze mną i zawsze są bardzo zadowolone
Stary 2015-04-16, 09:15   #1816
MilkaJestem
Zakorzenienie

No mi cieżko z jednym bydlęciem a co dopiero z dwoma :p ale pięknie w moim tempie biegł nie wyprzedzał nie zatrzymywał się super na prawdę byłam w szoku )

Tak wyglądał 2 min po tym jak wróciliśmy z biegania

ImageUploadedByWizaz Forum1429168509.836839.jpg

Stary 2015-04-16, 12:40   #1817
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Chupa, z tego co przeczytałam w internecie to te parametry można poprawić wprowadzając zdrowy tryb życia. Może tu tkwi szkopuł? Tż pali papierosy?
Mam ogromną nadzieję, że się Wam uda

Ja też jestem wierząca, ale nie zgadzam się w 100% z nauką współczesnego kościoła i uważam, że in vitro to świetna alternatywa, nie mam nic przeciwko. gdyby dla mnie to była jedyna możliwość, to bym się nie zastanawiała.
Myślę, że Bóg nie ma nic przeciwko in vitro. Po co dawał by nam rozum, wolną wolę. Przecież te dzieci/ludzie są tacy sami jak dzieci poczęte normalnym sposobem. Skoro się inaczej nie da. A skoro księża są tacy mądrzy, to niech przestaną korzystać ze służby zdrowia, przecież wszelkie leki, nowe metody sa często testowane na zwierzętach, ludiach i oni też odnoszą szkody. To już jest ok?

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-16, 13:43   #1818
rudaska
Zakorzenienie

Ja nie jestem wierząca, sprawy kościoła mnie nie interesują. Ale mój kuzyn jako młody chłopak zachorował na białaczkę. Przeszczep się udał ale został bezplodny. Przed zabiegiem zamroził swoje nasienie bo był już w stałym związku. Teraz mają śliczną córę i bliźniaki chłopca i dziewczynkę. Każdy potrafi głośno krzyczeć o tym co go nie dotyczy... A dzieci są świetne. Ludzie całe życie walczą a heretycy i politycy chcą im odebrać prawo do szczęścia
Stary 2015-04-16, 14:45   #1819
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Ja nie jestem wierząca, sprawy kościoła mnie nie interesują. Ale mój kuzyn jako młody chłopak zachorował na białaczkę. Przeszczep się udał ale został bezplodny. Przed zabiegiem zamroził swoje nasienie bo był już w stałym związku. Teraz mają śliczną córę i bliźniaki chłopca i dziewczynkę. Każdy potrafi głośno krzyczeć o tym co go nie dotyczy... A dzieci są świetne. Ludzie całe życie walczą a heretycy i politycy chcą im odebrać prawo do szczęścia
Amen!

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-16, 15:51   #1820
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
No mi cieżko z jednym bydlęciem a co dopiero z dwoma :p ale pięknie w moim tempie biegł nie wyprzedzał nie zatrzymywał się super na prawdę byłam w szoku )

Tak wyglądał 2 min po tym jak wróciliśmy z biegania

Załącznik 5961507
boski ten twój psiak
ja zawsze marzyłam o psiaku z którym mogłabym chodzić na bardzo długie spacery, na długie spacery nadal chodzimy z Mopsią, ale teraz to są dość powolne spacery.

dzisiaj mam małą zagwostkę, jak to będzie jak pojawi się dziecko, jak mój psiak będzie się zachowywać, ogólnie jest bardzo kochana, ale czasem jak się nudzi, albo coś strzeli do tej małej główki i domaga się uwagi, to skacze na mnie, szczeka, czasem trudno ją uspokoić.
Wiem, że trzeba będzie znaleźć czas i dla niej, by ją przytulić itd. ale czasem dziecko może nie dać tej chwili, szczególnie na początku

Cytat:
też jestem nie wierząca i uważam, że kościół i ludzie wierzący nie powinni narzucać swojej wizji świata, w dodatku ciemnotę ludziom wciskając.
Stary 2015-04-16, 16:25   #1821
1141655
Zakorzenienie

mnie przeraza glownie brud ktory zostawia moj Golden Retriver..jak bedzie raczkował nasz Tymcio..to chyba umre zajeżdżając się na odkurzaczu :/

Stary 2015-04-16, 18:40   #1822
rudaska
Zakorzenienie

Mam pytanie do przyszłych mamuś - dziewczyny czy was w pierwszych tygodniach bolał brzuch, takie pobolewanie, jakby kłucie, nie cały czas, ale przez cały dzień to odczuwam z przerwami. Zaczynam się martwić trochę. Żadnych innych objawów nie mam
Stary 2015-04-16, 19:27   #1823
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie do przyszłych mamuś - dziewczyny czy was w pierwszych tygodniach bolał brzuch, takie pobolewanie, jakby kłucie, nie cały czas, ale przez cały dzień to odczuwam z przerwami. Zaczynam się martwić trochę. Żadnych innych objawów nie mam
Oj niestety, boli, kłuje, potem dochodziło bulgotanie. I sikanie co 5 minut.
Żaden facet by tego nie przeżył.

Ta ja mam dzisiaj znowu atrakcje jak z I trymestru, tym razem obiad się nie spodobał. A teraz siedzę już w łóżku bo mi słabo i niedobrze.
Stary 2015-04-16, 19:38   #1824
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
taaaaaaak, normalne, wszystko sie rozciaga...ja sie czesto na poczatku czulam wrecz jak na okres, a czasem jak mnie zakłuło, to aż się zgięłam
spokojnie

Stary 2015-04-16, 19:40   #1825
rudaska
Zakorzenienie

dzięki, uspokoiłyście mnie
Stary 2015-04-16, 19:43   #1826
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki, uspokoiłyście mnie
Odpoczywaj ile wlezie.
Stary 2015-04-16, 19:46   #1827
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Odpoczywaj ile wlezie.
No ja właśnie nie potrafię odpoczywać. Z jednej strony wiem, że muszę się oszczędzać, a z drugiej co chwila coś robię :/ Poza tym nie potrafię zrezygnować z tańca przynajmniej dwa razy w tygodniu chociaż 30 min. muszę. Powoli i spokojnie, ale muszę się ruszać bo to mnie uspokaja
Stary 2015-04-16, 20:18   #1828
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie nie potrafię odpoczywać. Z jednej strony wiem, że muszę się oszczędzać, a z drugiej co chwila coś robię :/ Poza tym nie potrafię zrezygnować z tańca przynajmniej dwa razy w tygodniu chociaż 30 min. muszę. Powoli i spokojnie, ale muszę się ruszać bo to mnie uspokaja

Mnie też nosi ciągle, ale szczególnie na początku pamiętaj, że dla organizmu, to ogromny szok. Dlatego jak kłuje, boli odpoczywaj.
Stary 2015-04-16, 21:46   #1829
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Chupacabra tak mi przykro. Ale może mozna cos z tym zrobić. Bo jakość nasienia można poprawić na pewno, więc może jeszcze jest nadzieja.
Trzymaj się kochana, czasami w medycynie dzieją się naprawdę cuda.
Tak, Zmiana trybu życia może wpłynąć na poprawę nasienia.. ale tak naprawdę niewiele. Tż nie pali, zdrowo je, coś tam się rusza. Lekarz powiedział wprost, że nawet jakby teraz zaczął uprawiać sporty itd. to nie poprawi naszej sytuacji znacząco.

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Chupa, nawet nie wiem co napisać, strasznie mi przykro.. ten lekarz to ktoś zajmujący się niepłodnością?
Tak, androlog/ginekolog z kliniki leczenia niepłodności w Warszawie.

Widzę, że wywołałam dyskusję nt kościoła i in vitro. Hm.. Dla mnie sam zabieg nie jest problemem. Ale nie wiem co myśleć nt tego że tworzy się ileś tych zarodków, część się unicestwia bo są za słabe... a część mrozi. Wiem, że one nie są jeszcze ludźmi bo nie mają duszy. Ale jest to dla mnie moralnie dwuznaczne. Jeśli będzie trzeba będę dokształcać się w temacie.
Stary 2015-04-16, 22:07   #1830
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

Widzę, że wywołałam dyskusję nt kościoła i in vitro. Hm.. Dla mnie sam zabieg nie jest problemem. Ale nie wiem co myśleć nt tego że tworzy się ileś tych zarodków, część się unicestwia bo są za słabe... a część mrozi. Wiem, że one nie są jeszcze ludźmi bo nie mają duszy. Ale jest to dla mnie moralnie dwuznaczne. Jeśli będzie trzeba będę dokształcać się w temacie.
z tego, co się orientowałam, to te zarodki nie są niszczone, ale mrożone. a rząd pracuje teraz nad uregulowaniem prawnym in vitro (m.in liczby zarodków, sposobów przechowywania itp)
a co innego mieliby zrobić z uszkodzonymi zarodkami? w naturze takie zarodki nie utrzymują się i następuje poronienie albo w ogóle nie dochodzi do implantacji.

mnie się wydaje, że zawsze się znajdzie dziura w całym. znam parę osób, którym ta metoda dała upragnione dziecko i uważam, że w tym wypadku naprawdę warto, bo szczęście jest ogromne po udanej próbie in vitro

a jeszcze co do waszej sytuacji - czy są jakieś metody poprawiania tych parametrów nasienia?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości