|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Boziuuu jaka jestem glodna! A tu bog wie ile tego czekania jeszcze..
|
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w srodowy ranek
![]() Tez mam problem ze spaniem... O 5 sikanie i pozniej dwie godziny przewracania sie, a teraz bym spala i spala. Gratuluje nowych tygodni ![]() Candy, Med gratuluje wizyt ![]() Dotka, uffff, bo ja juz nialam najczarniejsze mysli co do kotka. A 'uchylne okno' jest teraz dosc czesta przypadloscia niestety moj bandyta ma juz 15 lat i nie wyobrazam sobie jego konca....Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1803 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje za nowe tygodnie, ja dzisiaj zaczynam 26 tydzień i asystent ciazowy mi mowi ze to juz 3 trymestr ale chyba cos sciemnia:p
Ja uzywam aktualnie olejku z brzoskwini do smarowania i tez jest fajny, szybko się wchlania, ale musze kupic znowu palmers bo mi sie skończył. Ja ostatnio to zjadlabym konia z kopytami moge jeść i jeść.Wczoraj upieklam szarlotke mezowi na dzien chłopaka, niech sie cieszy , to zjedlismy o 21 polowe bo byla jeszcze ciepla
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Kogiel, palmers ma chyba nieciekawy sklad z tego co pamietam
|
|
|
|
#1805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja mam znowu burdel w domu jeszcze tylko tydzień i mam nadzieję, że z remontami już koniec.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga my zostaniemy Toba
a maz szybciej pojedzie to szybciej wroci. A ile tobolkow Ci nawiezie hoo hoo![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Mowicie ze taki fajny ten olejek migdalowy? To moze i ja sie w niego zaopatrze
|
#1807 |
|
Rozeznanie
|
Malwi ja robilam z tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/post/szar...iescie-kruchym
Ale oczywiscie po modyfikacjach ![]() Robilam w tortownicy wiec ciasto zrobilam z polowy składników. A nadzienie zrobilam już calkowicie po swojemu bo nie lubię prazonych jablek w szarlotce, wiec kupilam kolo 8 szarych renet starlam je na tarce i posypalam cynamonem i prosto na podpieczony spod położyłam bez prazenia, a reszte to jak w przepisie. |
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Kogiel, dobrze, ze przypomnialas o dniu chlopaka!
Ja sie zaczynam troche martwic waga :-/ generalnie jeszcze nie dobilam do wagi przwd ciaza, a nabralam 2,5kg.... Co do lezenia plackiem. Ibserwujac siebie to rzeczywiscie po dluzszym lezeniu i wstawaniu do toalety brzuch twardnieje wiec cos w tym jest, nie wspomne juz o bolu spojenia i stawow krzyzowo biodrowych bo przy tym mozna nie doniesc balastu do wc :P inna sprawa jest tworzenie sie zakrzepow w konczynach dolnych, leza totalnie plackiem jest sie mocno narazonym na nie. Magdusia, olejek ze slodkich migdalow jest bardzo dobry, ja go stosuje od kilku lat do masazu i ja jestem zadowolona i klienci tez ![]() Wyslane z Lumia920. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-09-30 o 11:10 |
|
|
|
#1809 |
|
Rozeznanie
|
Lubie palmers za super nawilżenie, probowalam innych ale to się super wchłania
smaruje naprzemiennie z olejkiem
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak chciałam pączka z Polski żeby mi przywiózł i lipa
A i wiecie jakie miałam marzenie pizze z Polski i też lipa Więc nie wiem co mi może przywieźć smacznego---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Miałam zapytać jadłyście kiedyś pierogi z mąki żytniej da się to zjeść, smak jest zmieniony? bo chciałam, żeby mam mi zrobiła. |
|
|
|
#1811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie pewnie będą twardsze,chleb żytni póki nie muszę jeść go dużo jest ok, ale chyba niech mi zrobi chociaż z 10, jak nie ja to mąż zje.
|
|
|
|
#1813 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie, warto spróbować, może Ci akurat spasuja. Jak mama moze to niech zrobi kilka rodzajow z roznym nadzienie, wieksze prawdopodobieństwo że cos Ci posmakuje.
|
|
|
|
#1814 |
|
Raczkowanie
|
A ja tam czasem zażywam gorącej kąpieli
zdecydowanie rzadziej niż dawniej no i nieco chłodniejsza woda, nie taka jak dawniej, że cała łazienka zaparowana, ale jest to ciepła kąpiel ![]() Dzisiaj zaczynam 24t
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Był listonosz dostaliśmy paczkę z hipp. Lubie prezenty
|
|
|
|
#1816 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to po kolacji znacznie przekroczony teraz czekam na pomiar po śniadaniu (bo spałam do 10 więc trochę mi zeszło zanim zjadłam ) Cytat:
nie dziwię się ze Twoja gospodarka cukrowa się zbuntowała, tak nie można się odżywiać....ale dobrze ze to wiesz i że teraz już będzie ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() i wszystkim za nowe tygodnie ![]() [1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52946346]Hejka nie miałam wczoraj głowy, żeby się odezwać. Moja wizyta wczoraj ekspresowa. Wyniki krzywej cukrzycowej bardzo dobre i anemia - mimo, że jest nadal zmalała szyjka w porządku, ale usg nie było, na następnej wizycie dopiero. W piątek byłam pierwszy raz spotkać się z tą położną. Zrobiła ktg - pomiary bardzo dobre i zebrała wywiad. Aa i wyliczyła mi termin, to już trzeci OM - 2.01, USG - 7.01, a położna - 31.12 następna wizyta u gina 20 października, a położna 16.10 [/QUOTE]super ze po wizycie ok ![]() Cytat:
mój dzieć się rusza bardzo intensywnie i przez cały dzień go czuję więc się martwię podobno później jest łatwiej ruchy liczyć bo dziecko ma mniej miejsca i się mniej rusza Cytat:
Cytat:
![]() moje dwie apki też mnie już poinformowały ze trzeci trymestr zaczynam, a mam początek 27 tygodnia. Ja się trzymam wersji ze trzeci trymestr za tydzień, czyli jak 27 tydzień sie skończy Cytat:
są twardsze niż normalne, ale w smaku dobre
|
||||||||
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia jesteś, bo chciałam zapytać ten pomiar po jedzeniu to jest tak, że przez ta godzinę nie można nic wypić czy pić można?
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będę w poniedziałek u mojej lekarki to dopytam o to
|
|
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie dzięki, też właśnie tak myślałam, że wodę można wypić.
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie nie do strawienia. No ale ja też kocham białe pieczywo i dla mnie taka dieta byłaby męczarnią. Chyba całkiem zrezygnowałabym z pieczywa, ale życie bez mąki bardzo by mi utrudniło życie.---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Ps. dziewczyny też was boli kregosłup, tzn. głównie odcinek piersiowy. Bo chodzę w tych miękkich stanikach, takich sportowych i tak mnie piersiowy boli, że praktycznie po godzinie chodzenia/ siedzenia muszę się położyć. Nie wiem czy to wina stanika czy moich słabych mięśni przykręgosłupowych
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia,tam olejek to etja.
Ja slyszalam ze nie wolno pic wody,przeciez to jednak wplywa na wynik. 3h czekania i 3 minuty wizyty. Ale wsio ok,maly wazy 680g
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, juz ponad pol kg szczescia
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytalam dziś ze u małej Julki coraz lepiej, już sama oddycha, jest na mleku mamy i nawet mama ja mogła wziąć i przytulić. Także silne są takie maluszki.
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi - mnie boli lędźwiowy także nie pomogę
Dotka - o super że wszystko dobrze Kinga - szkoda że w PL tak fajnie nie jest z tymi paczkami ![]() Ola ma dzisiaj dzień przytulanka Wczoraj ją zostawiłam z koleżanką mamy, bo musiałam iść na usg i nie zasnęła jej wczoraj W łóżeczku nie mogła zasnąć więc wyciągnęłam, przytuliłam do cycka i zasnęła znowu Coś czułam wczoraj, że jej nie po nosie było to że wychodze |
|
|
|
#1826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aczkolwiek po pieczywie mam zły cukier Cytat:
![]() ![]() przy glukozie to inna sytuacja, tam nie można tej glukozy rozcieńczać. Jednak przed normalnymi badaniami które mają być na czczo wodę pić można Ale może faktycznie spróbuję bez wody (chociaż dla mnie to męczarnia, ja piję wodę non stop ) Na pewno dopytam o to diabetolog jak będę u niej w poniedziałek |
||
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio nadrabialam ich watek ale jeszcze sie nie odzywala. Dobrze, ze jest coraz lepiej ![]() Teraz zeby jeszcze nasza Kamilka napisala dobre wiesci
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
paczke dostałaś za darmo taką fajną?
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Tak za darmo i to coś dlugie to jest grzechotka.
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Ewusia, a może jjesz mieszane, a nie zytnie albo ze slonecznikiem, a tego podobno też zabardzo nie można. Ja wczoraj jak byłam kupić chleb i patrzyłam po składzie to większość tych ciemnych to jednak jest mieszana z dużą ilością mąki białej. |
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dotka super! kinga fajna paczuszka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

moj bandyta ma juz 15 lat i nie wyobrazam sobie jego konca....
, to zjedlismy o 21 polowe bo byla jeszcze ciepla

zdecydowanie rzadziej niż dawniej no i nieco chłodniejsza woda, nie taka jak dawniej, że cała łazienka zaparowana, ale jest to ciepła kąpiel
nie dziwię się ze Twoja gospodarka cukrowa się zbuntowała, tak nie można się odżywiać....

dla mnie nie do strawienia. No ale ja też kocham białe pieczywo i dla mnie taka dieta byłaby męczarnią. Chyba całkiem zrezygnowałabym z pieczywa, ale życie bez mąki bardzo by mi utrudniło życie.
W łóżeczku nie mogła zasnąć więc wyciągnęłam, przytuliłam do cycka i zasnęła znowu