|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa- łączmy się
Ja raczej wolę markowe bo bardziej mi się (zazwyczaj) podobają. Ale teraz już mam taką obsesję że jak widzę jakikolwiek sklep z butami to wchodzę i sprawdzam. I nic ;(
|
|
|
|
|
#1802 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a espadryli teraz pewnie duzo bedzie, poczekaj jeszcze
|
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Rozeznanie
|
Malla - wklejam fotki - kiecka (z al) plus kremowe buty(ccc - rozm 35), a taką czerwoną to bym chciała - jak znajde to dam znac
)
|
|
|
|
|
#1804 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ta czerwona jest prawie identyczna z tą z You Can Dance, do której link podawałam :P Idealna dla Maleństw! Sukienka śliczna! I buciki - obydwie pary - również
Czy ta sukienka jest jakiejś znanej firmy?
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widze juz, slepa jestem ech
"Nikt o tobie nie myśli. Wszyscy myślą wyłącznie o sobie, tak samo jak ty" Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc..... Edytowane przez mav Czas edycji: 2008-05-01 o 12:28 |
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
oj tez szukam butow... ale chyba szybko nie znajde:P
moze jest ktos z Wroclawia i wie gdzie mozna kupic male, PLASKIE buty? |
|
|
|
|
#1808 |
|
Wtajemniczenie
|
witam maleństwa
Piszę bo muszę to z siebie wyrzucic! Wczoraj byłam na dyskotece z koleżanką.Ja 19lat,ona 21lat!dyskoteka była od 17lat...stoimy w kolejce a jakieś panny patrząc na nas z tekstem"ale dzieci tu przychodzą" no normalnie myślałam że wyjdę z siebie!!Potem na dyskotece jakiś gruuubas też patrząc na nas rzekł do kumpla"ale dzieciarnia"![]() No do jasnej cholery zaczyna mnie to naprawdę irytowac!!Nie dośc że mają mnie za dziecko to do tego nie jestem traktowana poważnie w wielu sprawach!zresztą tak jak i moja starsza koleżanka...echhhh
|
|
#1809 |
|
Raczkowanie
|
skąd ja to znam... nie mozna sie tym przejmowac bo mozna zwariowac (ha, jaki rym
)
|
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)W sklepie oglądałam wina i sprzedawca bezczelnie mi się przyglądał i podchodził jak do jakiegoś zjawiska i mierzył O_o,spytałam 'czy jest Carlo Rossi Rose?' na co on 'a ile panienka ma lat?' '20' 'a wyglądasz na 15' potem jeszcze rzucił tekst 'schowa pani sobie tą butelkę,bo będą mówić na mieście,że dzieciom alkohol sprzedają' ts.Z dyskotekami i klubami to dla mnie też koszmar,był.Teraz na szczęście bywam zazwyczaj w klubach studenckich,gdzie nie ma to tamto i wpuszczają tylko studentów.To w zasadzie smutne,że często ludzie po wieku wybierają sobie znajomych.Też słyszała hasło 'ale dzieciarnie wpuszczają',dziwne,że wystarczy im jedynie pewność,żenie mam 15 lat,a napewno 18 i od razu zmienia im się zdanie.Może coś ich i nas przez to omija.Nnno nic,życie. Małe jest piękne,a osły same porosły.Cokolwiek to zmienia -_-' pozdrawiam Maleństwa |
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Rozeznanie
|
Marthusia zgadzam się z Tobą,ale ja jeszcze rosnę,bo mam 16lat,ale i tak się nie przejmuję,że jestem mała
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Zadomowienie
|
pyska17 to polecam regularne rozciąganie,szczególnie nóg...no i poinformuj mnie jakie są efekty,interesuje mnie to bardzo;-) ale niestety na sobie już nie mogę sprawdzić czy moje nogi by sie jakkolwiek wydłużyły od tego
Wskoczyłam do Was z zapytaniem,w końcu zrobiłam jakieś fotki i mam taką zagłostkę: kupiłam sobie brązowe,zamszowe ze (eko)skórzaną lamówką peep-toe,mam żółtą spódniczkę w stylu lat,hmm...taki styl jak w latach z teledysku Candy Man Ch.A;-) z resztą,załączam zdjęcia.Spódniczka mi się podoba i zastanawiam się,czy do niej i butów można znaleźć jakąś górę,żeby był to zestaw elegancki? No i drugi zestaw to spódniczka biała,podobna do żółtej(tyle,że żółta ma wyższy stan,a biała jest biodrówką)i te same buty.Co widzicie do tego na górę,macie jakąś wizję? Mi coś brakuje wyobraźni do ubierania samej siebie Chcę z tych dwóch zestawów zrobić jakiś,który będzie nadawał się na egzamin.Licze na Was<: |
|
|
|
|
#1813 |
|
BAN stały
|
do tej zoltej to ja widze od razu brazowy krotki sweterek-kardigan w kropki biale, a pod spod czerwony top i do spodniczki wlozony i czerwona szminka! mam nadzieje ze sie zrozumiale wyslowilam :P
do bialej gorset w kolorze butow o kroju bardziej bieliznianym niz studniowkowym i z przedluzonym lekko tylem i wiazany na tyle. hmmm ale to bym musiala narysowac, ja ogolnie chce szyciem sie zajac i do tego daze wiec moje wizje pewnie w sklepach sie nie pojawia :P ale tak to widze ups nie doczytalam ze to na egzamin :P przepraszam ale z tych klos=ckow to ja nie jestem dobra, egzaminy zawsze byly dla mnie katorga, na szczescie teraz juz mam na tyle odwagi zeby przeforsowac swoj pomysl na elegantsza mnie zamiast zestawowo klasycznych.
|
|
|
|
|
#1814 |
|
Zadomowienie
|
W białe kropki powiadasz?
![]() Ten sweterek rzeczywiście świetnie by wyglądał,przyznaję,że musiałam na googlach sprawdzić,cóż to ten kardigan czerwona bluzka...no podoba mi się,jedynie bez tych białych kropeczek,dla mnie trzy kolory,to już b.dużo.Ahh ten czerwony na ustach,muszę w końcu gdzieś się wybrać,żeby mi dobrali odcień pasujący,bo słyszałam,że każdej kobiecie pasuje czerwień,tylko trzeba właśnie dobrze ją dobrać.Dzięki mimo wszystko,bo w ogóle nie wiedziałam co do tego nosić Poprawiam mature w tym roku,niby nic ważnego...no ale wyglądać trzeba a mam strrrraszną ochotę tą żółciutką założyć![]() Spać czas (: buziooole |
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie 2 dni temu rybaczki w C&A, dżinsowe, obcisłe.
Rozmiar - 152
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
marthusia, do żółtej ubrałabym zwykły biały top, ewentualnie jakaś delikatna biżuteria (bransoletka czy coś), żeby bardziej wyeksponować spódnicę, bo jest śliczna
![]() a do białej pasuje właściwie wszystko.
|
|
#1817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do białej niby wszystko,ale do tych butów tak jakoś mi się widzi,że chyba nie i się bajam eksperymentować;s |
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Wtajemniczenie
|
może bokserkę? w sumie to i tak dużej różnicy nie ma
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myślę że do do obydwu tych spódnic świetnie będzie pasował brązowy, dopasowany żakiet w kolorze butów.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1820 |
|
Zadomowienie
|
No w sumie możliwe,już chyba kwestia tylko tego,co na kim nalepiej leży,ja na hasło top widzę na sobie bokserkę;-)
Planuję,planuję,a tu nie bedzie czasu na poszukiwanie tej gróy No nic,ale przynajmniej dzięki Wam będę miała pomysły na przyszłość;-)
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Nie depcze krokusów
|
marthusia - ja też lubię różowe Carlo Rossi, tanie i dobre
|
|
|
#1822 |
|
Zadomowienie
|
Ja Cię,dokładnie ;-) Jest przepyszne i to taki luksusik za 20zł.
Patrzę na subskrypcję - Malla się odezwała w wątku Maleństwa,to se myślę - wskoczę i napiszę,że chyba troche nas łączy,bo to kolejny 'wspólny' wątek,a tu jeszcze obie jesteśmy smakoszkami CRR ![]() Taka mała dygresja ![]() Żeby nie zbaczać z tematu...co tam nosicie?;D |
|
|
|
|
#1823 |
|
Wtajemniczenie
|
a wiecie co mnie wkurza? ze kupię sobie nowe spodnie i nie mogę ich ubrać od razu tylko muszę skracać u krawcowej:/
|
|
#1824 |
|
Rozeznanie
|
ja też lubię carlo rossi różowe: mniam...yyy lubię te winka co tata przywozi z zagranicy jak jest na szkoleniu
porto jest też dobre,ale mocno...ogólnie to rodziców barek jest przepełniony tymi winami różnymi,ale ja lubię wypić lampkę okazyjnie raz na jakiś czas...
|
|
|
|
|
#1825 |
|
Zadomowienie
|
narcy taa...znam to b.dobrze
![]() Obcasy są dobrym wyjśćiem,często rozwiązują problem.Ale często chce się adki założyć. pyska17 też lubię okazyjnie,z mamą najczęściej sobie tak smakujemy ale nie wyobrażam sobie pić wina haustami,a z gwinta to już nie ma opcji.
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Rozeznanie
|
masz rację...w ogóle nie lubię zbytnio alkoholi:/ wódki trochę wypiję okazyjnie <18 czy coś takiego lub jakaś impreza,ale tylko tyle aby być trzeźwym> piwko nieraz lech tylko...w ogóle nie lubię jak facet śmierdzi alkoholem:/ fee
|
|
|
|
|
#1827 |
|
BAN stały
|
ja win nie lubie. podobnie jak piwa. za to wodka tak! i wszelkie odmiany, whiskey, rum, passoa...
raz sie jest na studiach nie? :P |
|
|
|
|
#1828 |
|
Nie depcze krokusów
|
Żeby za bardzo nie zbaczać (lubię alkohol w każdej postaci, ostatnio w pracy zbierałam ludzi na masowe zamówienie wina migdałowego - mmmm)...
Przywiozłam z domu stare buty mojej mamy, z czasów jej młodości, czyli starsze ode mnie. Na cienkim obcasie, jedne w stylu vintage (kolor cappuccino, czubek, z przodu przyklejona ozdóbka na kształt kwiatka z tej samej skóry co but, od przodu w tył odchodzą rozciągane paski, które zakłada się na piętę i które przy pięcie są przyczepione do podeszwy, żeby but nie był klapkiem) i drugie w miarę zwykłe (odkryte palce, jasne, sprzączka na zakrytej pięcie). Tylko że mają zdartą wkładkę i na nodze wyglądają super, ale w przedpokoju niezbyt ![]() Z długością spodni nie mam problemu, gdy kupuję dziecinne. Co mnie wtedy denerwuje, to mało zróżnicowane kroje i kolorowe aplikacje. Ostatnio się wkurzyłam, bo wszędzie są rurki, które świetnie wyglądają do obcasów, ale w lecie na co dzień chodzę w sandałach i rurki wyglądają beznadziejnie, a stopa jak płetwa :/ Lubię proste, lekko rozszerzane.
|
|
|
#1829 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Dołączam do grona maleństw. Mam 158cm wzrostu, jestem tez drobna ![]() Ze spodniami tez mam koszmar, tylko raz na długość dobre mogłam kupić. A co do dyskotek, kiedyś byłam, dużo ludzi, jakaś scena, pełno ochroniarzy. W pewnym momencie czuję jak ktoś mnie łapie od tyłu, podnosi, i niesie... Postawił mnie na scenie. Obracam się, patrzę, ochroniarz. Powiedział tylko : Musiałem to zrobić, jesteś taka mała, że by cię tu zadeptali...
|
|
|
|
|
#1830 |
|
Wtajemniczenie
|
ja bym kupowała dziecięce spodnie, ale mam 90 cm w biodrach i w żadne bym się nie zmieściła
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

Chciałąm sobie kupić koturny, espadryle z odkrytym noskiem. Normalnie noszę rozmiar 36, ale buty bez palców są na mnie za duże w tym rozmiarze, tak że wystaje mi kawałek buta poza stopę i wygląda to brzydko :/
a espadryli teraz pewnie duzo bedzie, poczekaj jeszcze

no normalnie myślałam że wyjdę z siebie!!Potem na dyskotece jakiś gruuubas też patrząc na nas rzekł do kumpla"ale dzieciarnia"
)W sklepie oglądałam wina i sprzedawca bezczelnie mi się przyglądał i podchodził jak do jakiegoś zjawiska i mierzył O_o,spytałam 'czy jest Carlo Rossi Rose?' na co on 'a ile panienka ma lat?' '20' 'a wyglądasz na 15'
potem jeszcze rzucił tekst 'schowa pani sobie tą butelkę,bo będą mówić na mieście,że dzieciom alkohol sprzedają'
ts.Z dyskotekami i klubami to dla mnie też koszmar,był.Teraz na szczęście bywam zazwyczaj w klubach studenckich,gdzie nie ma to tamto i wpuszczają tylko studentów.

Mi coś brakuje wyobraźni do ubierania samej siebie
czerwona bluzka...no podoba mi się,jedynie bez tych białych kropeczek,dla mnie trzy kolory,to już b.dużo.Ahh ten czerwony na ustach,muszę w końcu gdzieś się wybrać,żeby mi dobrali odcień pasujący,bo słyszałam,że każdej kobiecie pasuje czerwień,tylko trzeba właśnie dobrze ją dobrać.