|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jaki kolor ścian ? ;) - pomoc w doborze
Cytat:
fiolety są b. ładne. Mnie osobiście wrzosowe się podobają. Taki mam w łazience i wc zdjęcie jest na poprzedniej stronie, nr tego koloru napisze jak mi Tż sprawdzi
|
|
|
#1862 |
|
Przyczajenie
|
MalaDaruniu, jeżeli chcesz rozjaśnić i ocieplić pokój, a jednocześnie ożywić jasne meble i podłogę - proponuję kolor pomarańczowy. Sprawdzone zestawienie - tak pomalowałam mój północny pokój (tez z jasnymi meblami) i to był strzał w dziesiątkę! Otoczona pomarańczowymi, energetycznymi ścianami czułam się świetnie
.
|
|
|
|
|
#1863 |
|
Raczkowanie
|
Hej, chcialabym odnowic jakos swoj salon ale kompletnie nie mam pomyslu do koloru scian. Salon jest bardzo sloneczny ma duze okno balkonowe, meble mam w kolorze orzecha z bialymi dodatkami (szufladki i półki są biale), kanape mam w bezu - ale ją bede w tym roku zmieniac, wiec w sumie mozna na nią nie patrzec:P
Interesują mnie dwa kolory scian, dwie sciany na jeden kolor i dwie na inny, lub jedna sciana ciemniejsza/intensywniejsza i 3 delikatniejsze. Nie lubie koloru niebieskiego, zolty takze nie wchodzi w gre, bo mialam teraz zolty salon. Zasłonki mam pomaranczowe, bo salon mial byc pomaranczowy. Ale zawsze mozna je zmienic na inny kolor Myslalam troche nad sciana czerwona + bez ale sama nie wiem.. (pasowaly by wtedy pomaranczowe dodatki?) Mam ochote takze na niecodzienne polączenia kolorow, zastanawialam sie nad zielenia i jagodą, badz zielenią i czerwienia - ale duzo osob odradza intensywne kolory w salonie
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Raczkowanie
|
Dodaje zdjecie z kawalkiem salonu, zaraz po kupnie mebli, karnisz zostal podwieszony maksymalnie do gory a firanki "rozpusczone". Na przeciwko segmentu jest bezowa kanapa i stolik orzechowy z bialymi szybkami. Moze to bardziej pomoze
W przyszlosci chcialabym kupic nieduzy dywanik bezowy z dluugim wlosiem, tak pod stolik dla ozdoby glownie dodatkow za duzo nie mam, czekam az wybiore kolory scian.
|
|
|
|
|
#1865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Maskotka Wizaz.pl
|
TŻ sie zapytaj - najlepiej
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. ja również mam problem z dobraniem kolorów. w grę wchodzą farby Nobiles zmywalne. Mam pokój typowy prostokąt, na jednej mniejszej ścianie są drzwi na drugiej okno. Zastanawiam się nad czerwienią i brązem . Tu są te farby wśród których wybieram:
KLIK proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#1869 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy polecacie jakąś dobrą szarą farbę? Dobrą tzn. czysto szarą bez domieszek fioletu czy też błękitu...planuje przemalować przedpokój na taki właśnie kolor.
|
|
#1870 |
|
Raczkowanie
|
szary platynowy z dekorala. miesiąc temu malowałam pokój i na jednej ze ścian mam ten kolor i moim zdaniem nie wpada w fiolet czy tam inny kolor.
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Zadomowienie
|
Muszę go obejrzeć. Akurat Dekorala lubię
|
|
#1872 |
|
Konto usunięte
|
Odnawiam i przemeblowuję swój pokój.
Projekt pokoju w załączniku pierwszym. Okno mam dwuskrzydłowe więc będą dwie żaluzje ale nie chciało mi się robić dwóch wąskich Biurko będzie białe (załącznik drugi), obok niego biała komódka (załącznik trzeci), na której będzie stała drukarka. Regały mam w kolorze buku i takie zostają bo nie stać mnie na ich wymianę. Mam dokładnie takie meble jak w załącznikach plus ta duża szafa też w kolorze buku. Panele też buk, też takie jak w załączniku. Między regałami a biurkiem będzie stał fotel (załącznik) i lampa podłogowa. Pozostaje kwestia koloru ścian. Chciałabym część ścian, przy których stoi łóżko pomalować na inny kolor niż resztę. Wybór padł na fiolet i tego raczej nie chcę zmieniać ale ogólnie jestem otwarta na dobre pomysły. Do tego fioletu dobrałam trzy kolory. Pierwszy wydaje mi się odrobinę za smutny i 'depresjogenny'. Drugi trochę zbyt intensywny. Trzeci wydaje mi się najlepszy ale nie jestem pewna czy te kolory dobrze współgrają z meblami i podłogą. Będę wdzięczna za opinie i pomysły
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Konto usunięte
|
Kolory ścian bo nie zmieściły się w pierwszym poście
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
Tez ostatnio głowiłam się nad doborem koloru do śliwki węgierki duluxa (a widzę że ten Twój fiolet podobny), wybrałam dotyk mgły - to zestawienie jest w katalogu, wyszedł lekko błękitny, ale bardzo fajnie te kolory pasują. Co prawda mam ciemniejsze panele, ale jasne meble. Mnie połączenie róż, fiolet się nie podoba.
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2012-04-10 o 21:24 |
|
|
|
|
#1875 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jaki kolor ścian poleciłybyście dla 10-latki? Córka powoli przechodzi przemianę z dziecka w nastolatkę. Pokój ma taki dziecinny, błękitny w chmurki, wzory z szablonów itp. Chciałabym go przemalować i szukam inspiracji
|
|
|
|
|
#1876 |
|
Zadomowienie
|
Polecam tu zajrzeć http://inspiracje.leroymerlin.pl/pok...ecka,2,25.html
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Zastanawiam się właśnie nad kolorem ścian pokoju na poddaszu. Chciałabym jakieś dwa kolory, bardzo kusi mnie turkusowy, tylko nie wiem jaki najbardziej pasowałby do niego drugi kolor... Jak myślicie?
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Raczkowanie
|
Drogie Wizażanki! Pięknie proszę o pomoc, może któraś z Was mogłaby coś doradzić w kwestii doboru koloru ścian do mebli z załącznika. Meble to wanilia i wiśnia z klonem. Pokój jest prostokątny, wąski i długi. Na jednej z krótszych ścian okno. Meble będą ustawione na jednej z długich ścian, na drugiej jakieś łóżko (jeszcze nie mam upatrzonego). Czytałam sporo porad na necie, jednak nie potrafię ocenić, jakie kolory pasowałyby do tych mebli. Wyczytałąm, że ściana krótsza, ta z oknem powinna być ciemna - optycznie skróci to pokój, ewentualnie jakieś poprzeczne pasy na niej. Do tej pory te meble były w pokoju kwadratowym i stały na ścianie pomalowanej na wiśniowo/ciemny róż. Chciałabym coś innego teraz i żeby kolor ścian pasował do wąskiego pokoju. Coś fajnego, odważnego, z pazurem...
Baaardzo proszę
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Surrealna ja bym nie dawała tu już żadnych pasów, bo meble są dwukolorowe...a co do koloru... trudno do nich zaplanować kolor inny niż ten, który był na ścianach w kwadratowym pokoju... jedyne co mi przychodzi do głowy to biały i jasnoszary
a tak wogóle to ja to bym to co waniliowe zakleiła jakąś okleiną np. w kolorze orzech lub wenge i zmieniła uchwyty wtedy dałabym tą krótką ścianę np taką turkusową
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie cały problem tkwi w tym kolorze mebli, wszystkie fajne aranżacje, które wpadły mi w oko były właśnie z ciemnymi meblami, wenge lub czarnymi... dlatego nie mogę nic wykombinować i już zgłupiałam totalnie... myślałam o szarościach, ewentualnie jakiś zieleniach lub oliwkach, ale nie wiem czy to dobry pomysł... Może pomarańcz na ścianę z oknem a reszta biała? A z pasami rzeczywiście masz rację Dziękuję Ci bardzo za pomoc!
|
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
specjalistką nie jestem
|
|
|
|
#1882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że wybiorę coś, co będzie ciekawie wyglądało jeszcze raz baaardzo Ci dziękuję za pomoc
|
|
|
|
#1883 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Gotowe farby nie mają dużego wyboru, a większość odcieni szarości jest raczej średnia. |
|
|
|
|
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny planuję remont pokoju i zakup łóżka, szafy i komody, możecie mi doradzić jakie wybrać? Mam toaletke w kolorze ciemnego brązu, chciałabym dokupić ciemną szafę i komodę jakie łóżko wybrać i na jaki kolor pomalować ściany??
|
|
#1885 |
|
Przyczajenie
|
PokaPoka, a w jakim stylu posiadasz meble? Do ciemnobrązowych mebli fajnie zawsze pasuje kawowy beż taki w tonacji 'piasku na Helu' (to moje ulubione skojarzenie) bądź beżowa szarość. Ja jestem zwolenniczką zawsze jasnych stonowanych kolorów na ścianach, od bieli przez jaśmin, po gołębie szarości. Klimat wprowadzaja dodatki w różnych kolorach i deseniach, tak, żeby można było dowolnie zmieniać aranżację
Kolor ewentualnie można wprowadzić na tapecie lub innej strukturze ściennej ![]() a jaki masz kolor podłóg? Piękne meble w ciemnej tonacji można zawsze znaleźć w salonach Almi Decor, Decolor, Vox Meble, lub po prostu w komisach mebli lub na aukcjach ![]() |
|
|
|
|
#1886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam tylko toaletkę i komodę ciemną, planuje dokupić jeszcze szafę i komodę, wstawiam zdjęcia. Podoga jasna, a łóżko w jakim kolorze najlepsze? Nie mam pomysłu
|
|
|
#1887 | ||
|
DOMator
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() Ja też sądzę, że neutralna baza jest zawsze dobra, szczególnie, jeśli ktoś nie ma wyczucia koloru i nie ma konkretnego pomysłu na wnętrze [napisała posiadaczka grafitowej ściany - ale tylko jednej ]
|
||
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To meble białe mogłyby być?? A łóżko i kolor ścian jaki?? dziękuję
|
|
|
#1889 |
|
Przyczajenie
|
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------
Elfia, dziękuję, lubię czuć się wyjątkowa ![]() PoKaPoKa, jestem wielką zwolenniczką neutralności na powierzchniach ściennych i podłogowych. Neutralna może być także struktura cementowa na np. jeden ścianie, łącząca styl industrialny / loftowy nawet z klasyką, shabby chic czy paryską elegancją takie przełamania zdecydowanie nadają charakteru. I wiecznie żywe tapety w pasy ![]() Jasne, stonowane kolory są zawsze klasyczną bazą, dzięki czemu za pomocą jedynie tekstyliów dekoracyjnych można dowolnie zmieniać klimat wnętrza. Na tym forum stanowisz raczej wyjątek sądząc po tym jakie zestawienia kolorystyczne proponują sobie nawzajem dziewczyny ![]() Ja też sądzę, że neutralna baza jest zawsze dobra, szczególnie, jeśli ktoś nie ma wyczucia koloru i nie ma konkretnego pomysłu na wnętrze [napisała posiadaczka grafitowej ściany - ale tylko jednej ][/QUOTE]
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
czy wiecie moze czym sa wykonczone te sciany z zalacznika? Chodzi mi o te dolne czesci niby z jasnego drewna.... A na drugim zdjeciu jeszcze takie fajne tapety z odbiciem - widzialyscie gdzies takie?Z gory dziekuje |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

fiolety są b. ładne. Mnie osobiście wrzosowe się podobają. Taki mam w łazience i wc

Rozważam póki co jedynie kolory w stylu kawa z mlekiem, piasek pustyni itp. Zastanawiałam się, czy nie dałoby się tego jednak czymś złamać (np jakąś czerwienią). Wiem jednak, że już sam ten łososiowy nieźle daje po oczach...

Baaardzo proszę 
wtedy dałabym tą krótką ścianę np taką turkusową

]
A na drugim zdjeciu jeszcze takie fajne tapety z odbiciem - widzialyscie gdzies takie?