Kozaki EMU - zbiorczy - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-17, 16:03   #1861
RenatkaZmc
Przyczajenie

Dot.: Kozaki EMU nadal modne?

Cytat:
Napisane przez TRG41 Pokaż wiadomość
RenatkaZmc.

Renatko... ja założyłem tezę że większości się to podoba a raczej zaczyna podobać...
napisałem dwa razy że są ciepłe i to plus tych butów.

ja chodzę... w czym ja to chodzę... kowbojek jeszcze nie mam a w czym mogę chodzić jak moda męska jest do du[py ....
półbutów w cętki nie ubiorę bo mi się nie podobają po prostu... to jak według Ciebie mogę się wyróżnić lub nosić coś nietypowego...?
kiedyś sobie kupiłem nawet kozaki na 9 cm szpilce z ostrym dosyć szpicem tak dla jajec ubaw był po pachy tak że nie pisz że nie miał bym odwagi chodził bym w takich nawet a co ( wole jednak smakować się widokiem Żony jak chodzi w takich ) tak dla buntu że kobiety mają 50 par
a goście 5 do wyboru...

bo wolę glany swoje HD.. dwie pary... kurcze może kupie sobie czarno bordowe bo do takiego koloru mam słabość okrutną...
tylko że nie są ciepłe
jutro odbieram stare buty jeszcze z początku lat 90 które mają na oko 5 cm obcas cena na nich 36000 zl gdzieś z demobilu po Bracie dziadka
no i opinacze wojskowe za***iste pod oficerki podchodzą będę chodził bo nowe i skóra gruba i za***iaszczo groźnie wyglądaja
o filcaki to by był hit i zamierzam sobie kupić 30 zl tylko że śliskie nowa moda lub jej prarodia będę pierwszy do tego czarny płaszcz rokowy

tak że widzisz ubiorę każdy but i będę chodził
to tak jak z muzyką słucham od AC DC po Bacha, Chorał Gregoriańskim...
techno ( rulez ) techno trance psychicdeli.... ale musi mi się to wpadać w ucho !!!!!!!!!!
tak też jest z butami...
ale o gustach się nie dsykutuje... przedstawiłem tylko swój punkt widzenia...

no prawie... bo białych adidasków na rzepy.. i z dziureczkami.... na damskich nogach to jeszcze ujdzie ale jak gość to ubierze to szkoda gadać to lepsze są już tylko sandały i skarpetki do pół łydki....

przepraszam tylko za zawiłość w temacie
No dobra to już nie mówię, że nie miał byś odwagi. Ale nie mów,że nas fascynują emu/ugg tylko dlatego, że są modne, bo to jak dla mnie trochę obraźliwe. I tyle.
RenatkaZmc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 18:11   #1862
lady_chwila
Zakorzenienie

firmowe emu chyba nie przemakają. ja mam takie z atmosphere i jak pada śnieg to nie przemiękają, ani jak chodze po ubitym. ale jak jest plucha czy pada bardzo deszcz to nie nadają się. ja przechodziłam w moich całą zeszłą zimą i ta także mam zamiar. tym bardziej, że te z atmo maja gumowa podeszwę, a nie taką piankową, więc się nie zdziera.
lady_chwila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 18:20   #1863
TRG41
Przyczajenie

Przepraszam jak poczułaś się obrażona.
może nadgorliwie wyraziłem swoje zdanie....
TRG41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 19:07   #1864
Majka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_chwila Pokaż wiadomość
firmowe emu chyba nie przemakają. ja mam takie z atmosphere i jak pada śnieg to nie przemiękają, ani jak chodze po ubitym. ale jak jest plucha czy pada bardzo deszcz to nie nadają się. ja przechodziłam w moich całą zeszłą zimą i ta także mam zamiar. tym bardziej, że te z atmo maja gumowa podeszwę, a nie taką piankową, więc się nie zdziera.
Masz te :
http://allegro.pl/item480011799_emo_..._41_tu_38.html ?
Bo ja kupiłam sobie , miałam je narazie 2 razy , mam nadzieje że przetrwają zimę , ale i tak kupie sobie jeszcze jedną parę z deezee.

21.03.2016 dr. D.F. Mentor 450cc okrągłe
Majka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 22:29   #1865
meg27
Raczkowanie

Dziś dotarły do mnie uggi te kupione na allegro-(bo sie zastatnawialam wczesniej czy kupic czy nie i jednak nie wytrzymalam i kupilam w korzystnej cenie) jednak są orginalne- model classic tall - a te futerko w środku myślałam że będzie grubsze- a ono takie cieniutkie- dla porównania mam tez emu stingery low to tam jest naprawde gruba ta warstwa futra- tak ponad 1cm a w tych uggach to takie te futeko delikatne i te włoski takie cienkie- ale spoko w sumie. Choć zastanawiajac sie nad tym czy lepsze emu czy uggi to nie wiem czy ta firma ugg nie jest przereklamowana.
meg27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 22:54   #1866
zielona porzeczka
Raczkowanie

Boże te buty są tak wspaniałe że szok! Po nieudanie wybranym rozmiarze, udalo mi sie je wymienic na o numer miejsze od codziennych i przyznaje ze na poczatku z dystansem do nich podchodzilam, ale gdy tylko wyszłam w nich z domu..tylko chwile mi zajeło nauczenie się w nich chodzić ale są na maxa wygodne!! i cieplutkie i kochane ha
zielona porzeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 09:57   #1867
Vivre
Rozeznanie

mierzyłam ostatnio krótkie emu i miałam wrażenie, że mogą mnie obcierać bo są sztywne i twarde na pięcie. Tez Wam się tak wydawało przy pierwszych przymiarkach? To się rozchodzi? Nie chce wydawać tyle kasy na buty które będą niewygodne
Vivre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 14:40   #1868
klosik_93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vivre Pokaż wiadomość
mierzyłam ostatnio krótkie emu i miałam wrażenie, że mogą mnie obcierać bo są sztywne i twarde na pięcie. Tez Wam się tak wydawało przy pierwszych przymiarkach? To się rozchodzi? Nie chce wydawać tyle kasy na buty które będą niewygodne
powiem Ci, że w emu nic nie powinno Cię obcierać , przymierz je jeszcze raz i pochodz troche w nich, gwarantuje od razu się zakochasz Pozdrawiam

klosik_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 15:38   #1869
brzesiaaa
Przyczajenie

Więc dzisiaj dostałam swoje świeżutkir bronte lo, i jestem zachwycona, tylko mam pytanie bo jak narazie śniegu ni ewidac na naszych ulicach ale nie wiadomo, więc zakładają że kupię ten spray żeby nie przemiękały to mam je już teraz popsikac czy dopiero jak snieg spadnie, a macie jakies sprawdzone marki kosmetyków do tych butów, bo boję sie żeby ich nie zniszczyć...:/
brzesiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 15:43   #1870
Vivre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brzesiaaa Pokaż wiadomość
Więc dzisiaj dostałam swoje świeżutkir bronte lo, i jestem zachwycona, tylko mam pytanie bo jak narazie śniegu ni ewidac na naszych ulicach ale nie wiadomo, więc zakładają że kupię ten spray żeby nie przemiękały to mam je już teraz popsikac czy dopiero jak snieg spadnie, a macie jakies sprawdzone marki kosmetyków do tych butów, bo boję sie żeby ich nie zniszczyć...:/
podłączam sie do pytania
klosik_93 dzięki
Vivre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 16:32   #1871
sylwia7
Raczkowanie

Radze wam urzyc impregnatu od razu i to nie raz ale spryskajcie je z 3 razy.Ja mam impregnat w sprayu Boston do obuwia zamszowego i sprawia sie znakomicie.Chociarz na deszcz czy chlape nie nosze jasnych Emu tylko czarne....
sylwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 16:34   #1872
pAtiŚ
Zakorzenienie

a ja nadal czekam na moje emu myślałam, że już dziś będą..

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 16:38   #1873
brzesiaaa
Przyczajenie

a skąd można wziąśc te środki, bo na deezee są, ale nie wiem czy skuteczne, no i w sklepach typu deichman
??
brzesiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 16:39   #1874
RenatkaZmc
Przyczajenie

A czy któraś z Was potrafi powiedzieć, które mają najlepszą podeszwę? I z tych oryginalnych i z tych jak np. z atmosphere itd. bo zależy mi na niezbyt wysokiej cenie ;]. Bo ja mam tylko te z piankową podeszwą i wydaje mi się, że one się nadają tylko na jesień ...
Stary 2008-11-18, 16:40   #1875
RenatkaZmc
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez brzesiaaa Pokaż wiadomość
a skąd można wziąśc te środki, bo na deezee są, ale nie wiem czy skuteczne, no i w sklepach typu deichman
??
Znajdziesz je w większości supermarketów.
Stary 2008-11-18, 17:35   #1876
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona porzeczka Pokaż wiadomość
Boże te buty są tak wspaniałe że szok! Po nieudanie wybranym rozmiarze, udalo mi sie je wymienic na o numer miejsze od codziennych i przyznaje ze na poczatku z dystansem do nich podchodzilam, ale gdy tylko wyszłam w nich z domu..tylko chwile mi zajeło nauczenie się w nich chodzić ale są na maxa wygodne!! i cieplutkie i kochane ha

jaki masz rozmiar stopy i jakie emu wzielas (rozmiar i rodzaj) ?

i mam pytanie: czy kazde emu sa powiedzmy po zaimpregnowaniu nieprzemakalne? bo wlasnie tocze wojne o emu, ale rodzice sie nie chca zgodzic, bo mowia, ze na polskie warunki pogodowe i na deszcz sie nie nadaja , ze to takie kapcie goralskie i nie dolaza reki (i kasy) zeby je kupic .
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 18:36   #1877
Gadzina
Przyczajenie

Witam wszystkich!
Ja zakupiłam swoje emu (podróby, a jakze inaczej xD ) w sklepie Forever 18 za hmmm 50 zł. Mimo że kupiłam je juz we wrześniu to chodze w nich dopiero od kilku dni i powiem wam rzecz niesamowitą (przynajmniej dla mnie) że....... OBTARŁY MNIE!! na pięcie.
Nie spodziewałam się tego, nie po tych butach *^.^
No i moje też się zaginają właśnie na pięcie, ale to może dlatego że mam za duży rozmiar. niestety.
Gadzina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 18:40   #1878
oLaSeK=D
Zadomowienie

Brrr w taka pogode nie wyobrazam sobie wychodzic z domu bez Emu...
oLaSeK=D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 18:42   #1879
DJADKJGU
BAN stały

mnie emu obtarly na samym poczatku... potem jak mi sie stopa przyzwyczaila to juz bylo ok :P
DJADKJGU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 21:08   #1880
laza
Zakorzenienie

ten temat już był dużo razy poruszany co do rozmiaru ;> więc przepraszam ale wolę się upewnić bo ja mam dł stopy 23,5 cm a rozmiar prawdziwych Emu to jest 36 i tam jest długość wkładki 22,5 cm ? to ja powinnam wziąć ten rozmiar ?
– wszystko może Cię uszczęśliwić.

Edytowane przez laza
Czas edycji: 2008-11-18 o 21:09
laza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 21:17   #1881
madii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez RenatkaZmc Pokaż wiadomość
A czy któraś z Was potrafi powiedzieć, które mają najlepszą podeszwę? I z tych oryginalnych i z tych jak np. z atmosphere itd. bo zależy mi na niezbyt wysokiej cenie ;]. Bo ja mam tylko te z piankową podeszwą i wydaje mi się, że one się nadają tylko na jesień ...
podłączam się do pytania z tego co zauważyłam na zdjeciach, oryginalne emu model bronte, mają podeszwę chyba średnio nadającą się na zimę.. o ile się nie mylę podeszwa nie ma żadnych "wgłębień" tylko napisy emu i wydaje się dość śliska... jak to jest?
madii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 21:19   #1882
niqami
Przyczajenie

Dot.: Buty EMU- rozmiarówka- szybka pomoc, proszę pomoz!!!!!!!!!

A ja mieżyłam dziś w zebrze emu i nieiwem jaki rozmiar kupic dlugosc stopy mam 24,2. <zwykle kupuje rozmiar 38/37,5> rozmiar 37 byl ok ale jesli ta welna ma sie jeszcze ubic to niewiem czy mi nie bedzie noga latac:| no i jak przycisnelam piete do tylu buta to z przodu moglam spokojnie nacisnac reka przed duzym palcem i byl tam jeszcze z 1cm. za to w rozmiarze 35/36 czulam ze cala moja stopa jest mocno opatulona z kazdej strony a z przodu palec byl na styk <trochu mnie gniotlo> ehh poradzcie cos prosze.. jak to wyglada u was? macie duzo miejsca z przodu? niechce zeby mi sie te buty rozczplapaly za bardzo ale znowuz za malych tez nie moge miec:|

a druga sprawa to ze chyba mam za gruba lydke bo jak wlozylam emu te do polowy lydki to nie widze tego zeby tam mialy sie jeszcze spodnie zmiescic..
nieiwem co robic chcialam kupic "bronte lo" .. czy przy lydce tez ta welna sie ubija? bo teraz zaczelam sie zastanawiac nad tymi niskimi emu..

[podlaczylam sie do watku zeby nie tworzyc nowego bo moj problem dotyczy tego samego]

Edytowane przez niqami
Czas edycji: 2008-11-18 o 21:23
niqami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 23:07   #1883
Cupcakes
Raczkowanie

Te buty bardzo mi sie podobają, ale na innych. Sama jakoś sie w nich nie widzę, może dlatego,że niewiele rzeczy z mojej garderoby pasowałoby do nich? W każdym razie najladniejsze są według mnie te w odcieniu karmelowym
Cupcakes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 23:13   #1884
justusia16
Wtajemniczenie

ja mam emu z atmosphere za 15 euro i one maja tak gumową podeszwe, sa fajne ciepłe, raczej nie na deszcz i snieg ale na mrozny dzien o tak, mam czarne, nosze je do grubych kryjących czarnych rajstop do tego takie spodenki przed kolano i jakas ciepla gore i jest gites, chyba jedyna w szkole mam takie, w miejscie tez nie widzialam i patrz i sie dziwia a mi sie podoba
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 01:48   #1885
Eggnogg
Zakorzenienie

niqami ja robilam dokladnie tak samo

Kupilam Emu 38 i jak przycisnelam piete do tylu buta to mialam z przodu luz okolo 1cm (ponadto byly jakies szerokie). Poniewaz nie bylam pewna rozmiaru dla porownania zamowilam 37. Te z kolei byly jakby za male, ale jak dosunelam piete do konca nie mialam z przodu luzu. Zostawilam sobie 37 i juz tego samego dnia dopasowaly mi sie do stopy. Co ciekawe dlugosc wkladki dla rozmiaru 37 podana np. na allegro to 23,5 cm, czyli o cm mniej niz moja stopa...

Ja mam raczej szczuple lydki (wszystkie kozaki mi odstaja) a Emu sa dopasowane. Moge je zalozyc na spodnie a na golej nodze nie odstaja. Na razie nie zauwazylam, zeby sie jakos specjalnie ubily.

Edytowane przez Eggnogg
Czas edycji: 2008-11-19 o 01:52
Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 12:14   #1886
kleo111
Zakorzenienie

Dziewczynki zamówiłam 2 pary Emu, obie w rozmiarze 37 Jak beda za male to chyba sie potne Jedne juz sa u mnie w odmku, jednak jeszce ich nie mierzylam, bo nie ma mnie w domku, a za drugimi (model bronte hi) dopiero czekam
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 13:23   #1887
canile
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madii Pokaż wiadomość
podłączam się do pytania z tego co zauważyłam na zdjeciach, oryginalne emu model bronte, mają podeszwę chyba średnio nadającą się na zimę.. o ile się nie mylę podeszwa nie ma żadnych "wgłębień" tylko napisy emu i wydaje się dość śliska... jak to jest?
ja mam właśnie model bronte i ani razu się nie poślizgnełam zeszłej zimy ta podeszwa jest gumowa i tak moim zdaniem ma lepszą przyczepność niż w niejednych skórzanych kozakach.

canile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 15:42   #1888
kaaalinkaaa
Rozeznanie

Dziewczyny, widziałyście gdzieś w Warszawie Emu albo UGG ?? Chciałabym przymierzyc i zobaczyc się w nich bo nie jestem jeszcze do końca przekonana
Stary 2008-11-19, 15:52   #1889
canile
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaaalinkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widziałyście gdzieś w Warszawie Emu albo UGG ?? Chciałabym przymierzyc i zobaczyc się w nich bo nie jestem jeszcze do końca przekonana
kiedyś słyszałam, że są na chmielnej w jednym ze sklepów (jeśli dobrze pamiętam to obok forget-me-not) - chmielna taka długa znowu nie jest więc można się przejść

Edytowane przez canile
Czas edycji: 2008-11-19 o 15:54
canile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 19:32   #1890
pocz
Raczkowanie

GG do pocz

Cytat:
Napisane przez kaaalinkaaa Pokaż wiadomość
Zobacz tutaj: http://serwisy.gazeta.pl/avanti/0,52884.html (na dole strony jest wyszukiwarka, jako marka wpisz Emu). Jest tam kilka sklepów
pocz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości