|
|
#1861 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kozaki EMU nadal modne?
Cytat:
|
|
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
firmowe emu chyba nie przemakają. ja mam takie z atmosphere i jak pada śnieg to nie przemiękają, ani jak chodze po ubitym. ale jak jest plucha czy pada bardzo deszcz to nie nadają się. ja przechodziłam w moich całą zeszłą zimą i ta także mam zamiar.
tym bardziej, że te z atmo maja gumowa podeszwę, a nie taką piankową, więc się nie zdziera.
|
#1863 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam jak poczułaś się obrażona.
może nadgorliwie wyraziłem swoje zdanie.... |
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item480011799_emo_..._41_tu_38.html ? Bo ja kupiłam sobie , miałam je narazie 2 razy , mam nadzieje że przetrwają zimę , ale i tak kupie sobie jeszcze jedną parę z deezee.
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
Dziś dotarły do mnie uggi te kupione na allegro-(bo sie zastatnawialam wczesniej czy kupic czy nie i jednak nie wytrzymalam i kupilam w korzystnej cenie) jednak są orginalne- model classic tall - a te futerko w środku myślałam że będzie grubsze- a ono takie cieniutkie- dla porównania mam tez emu stingery low to tam jest naprawde gruba ta warstwa futra- tak ponad 1cm a w tych uggach to takie te futeko delikatne i te włoski takie cienkie- ale spoko w sumie. Choć zastanawiajac sie nad tym czy lepsze emu czy uggi to nie wiem czy ta firma ugg nie jest przereklamowana.
|
|
|
|
#1866 |
|
Raczkowanie
|
Boże te buty są tak wspaniałe że szok! Po nieudanie wybranym rozmiarze, udalo mi sie je wymienic na o numer miejsze od codziennych i przyznaje ze na poczatku z dystansem do nich podchodzilam, ale gdy tylko wyszłam w nich z domu..tylko chwile mi zajeło nauczenie się w nich chodzić ale są na maxa wygodne!! i cieplutkie i kochane
ha
|
|
|
|
#1867 |
|
Rozeznanie
|
mierzyłam ostatnio krótkie emu i miałam wrażenie, że mogą mnie obcierać bo są sztywne i twarde na pięcie. Tez Wam się tak wydawało przy pierwszych przymiarkach? To się rozchodzi? Nie chce wydawać tyle kasy na buty które będą niewygodne
|
|
|
|
#1868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, przymierz je jeszcze raz i pochodz troche w nich, gwarantuje od razu się zakochasz
|
|
#1869 |
|
Przyczajenie
|
Więc dzisiaj dostałam swoje świeżutkir bronte lo, i jestem zachwycona, tylko mam pytanie bo jak narazie śniegu ni ewidac na naszych ulicach ale nie wiadomo, więc zakładają że kupię ten spray żeby nie przemiękały to mam je już teraz popsikac czy dopiero jak snieg spadnie, a macie jakies sprawdzone marki kosmetyków do tych butów, bo boję sie żeby ich nie zniszczyć...:/
|
|
|
|
#1870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
klosik_93 dzięki
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Raczkowanie
|
Radze wam urzyc impregnatu od razu i to nie raz ale spryskajcie je z 3 razy.Ja mam impregnat w sprayu Boston do obuwia zamszowego i sprawia sie znakomicie.Chociarz na deszcz czy chlape nie nosze jasnych Emu tylko czarne....
|
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nadal czekam na moje emu
myślałam, że już dziś będą..
|
#1873 |
|
Przyczajenie
|
a skąd można wziąśc te środki, bo na deezee są, ale nie wiem czy skuteczne, no i w sklepach typu deichman
?? |
|
|
|
#1874 |
|
Przyczajenie
|
A czy któraś z Was potrafi powiedzieć, które mają najlepszą podeszwę? I z tych oryginalnych i z tych jak np. z atmosphere itd. bo zależy mi na niezbyt wysokiej cenie ;]. Bo ja mam tylko te z piankową podeszwą i wydaje mi się, że one się nadają tylko na jesień ...
|
|
|
|
#1875 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki masz rozmiar stopy i jakie emu wzielas (rozmiar i rodzaj) ?i mam pytanie: czy kazde emu sa powiedzmy po zaimpregnowaniu nieprzemakalne? bo wlasnie tocze wojne o emu, ale rodzice sie nie chca zgodzic, bo mowia, ze na polskie warunki pogodowe i na deszcz sie nie nadaja , ze to takie kapcie goralskie i nie dolaza reki (i kasy) zeby je kupic .
|
|
|
|
|
#1877 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Ja zakupiłam swoje emu (podróby, a jakze inaczej xD ) w sklepie Forever 18 za hmmm 50 zł. Mimo że kupiłam je juz we wrześniu to chodze w nich dopiero od kilku dni i powiem wam rzecz niesamowitą (przynajmniej dla mnie) że....... OBTARŁY MNIE!! na pięcie. Nie spodziewałam się tego, nie po tych butach *^.^ No i moje też się zaginają właśnie na pięcie, ale to może dlatego że mam za duży rozmiar. niestety. |
|
|
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
Brrr w taka pogode nie wyobrazam sobie wychodzic z domu bez Emu...
|
|
|
|
#1879 |
|
BAN stały
|
mnie emu obtarly na samym poczatku... potem jak mi sie stopa przyzwyczaila to juz bylo ok :P
|
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
ten temat już był dużo razy poruszany co do rozmiaru ;> więc przepraszam ale wolę się upewnić
bo ja mam dł stopy 23,5 cm a rozmiar prawdziwych Emu to jest 36 i tam jest długość wkładki 22,5 cm ? to ja powinnam wziąć ten rozmiar ?
Edytowane przez laza Czas edycji: 2008-11-18 o 21:09 |
|
|
|
#1881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tego co zauważyłam na zdjeciach, oryginalne emu model bronte, mają podeszwę chyba średnio nadającą się na zimę.. o ile się nie mylę podeszwa nie ma żadnych "wgłębień" tylko napisy emu i wydaje się dość śliska... jak to jest?
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Buty EMU- rozmiarówka- szybka pomoc, proszę pomoz!!!!!!!!!
A ja mieżyłam dziś w zebrze emu i nieiwem jaki rozmiar kupic
dlugosc stopy mam 24,2. <zwykle kupuje rozmiar 38/37,5> rozmiar 37 byl ok ale jesli ta welna ma sie jeszcze ubic to niewiem czy mi nie bedzie noga latac:| no i jak przycisnelam piete do tylu buta to z przodu moglam spokojnie nacisnac reka przed duzym palcem i byl tam jeszcze z 1cm. za to w rozmiarze 35/36 czulam ze cala moja stopa jest mocno opatulona z kazdej strony a z przodu palec byl na styk <trochu mnie gniotlo> ehh poradzcie cos prosze.. jak to wyglada u was? macie duzo miejsca z przodu? niechce zeby mi sie te buty rozczplapaly za bardzo ale znowuz za malych tez nie moge miec:|a druga sprawa to ze chyba mam za gruba lydke bo jak wlozylam emu te do polowy lydki to nie widze tego zeby tam mialy sie jeszcze spodnie zmiescic.. nieiwem co robic chcialam kupic "bronte lo" .. czy przy lydce tez ta welna sie ubija? bo teraz zaczelam sie zastanawiac nad tymi niskimi emu.. [podlaczylam sie do watku zeby nie tworzyc nowego bo moj problem dotyczy tego samego] Edytowane przez niqami Czas edycji: 2008-11-18 o 21:23 |
|
|
|
#1883 |
|
Raczkowanie
|
Te buty bardzo mi sie podobają, ale na innych. Sama jakoś sie w nich nie widzę, może dlatego,że niewiele rzeczy z mojej garderoby pasowałoby do nich? W każdym razie najladniejsze są według mnie te w odcieniu karmelowym
|
|
|
|
#1884 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam emu z atmosphere za 15 euro i one maja tak gumową podeszwe, sa fajne ciepłe, raczej nie na deszcz i snieg ale na mrozny dzien o tak, mam czarne, nosze je do grubych kryjących czarnych rajstop do tego takie spodenki przed kolano i jakas ciepla gore i jest gites, chyba jedyna w szkole mam takie, w miejscie tez nie widzialam i patrz i sie dziwia a mi sie podoba
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
niqami ja robilam dokladnie tak samo
Kupilam Emu 38 i jak przycisnelam piete do tylu buta to mialam z przodu luz okolo 1cm (ponadto byly jakies szerokie). Poniewaz nie bylam pewna rozmiaru dla porownania zamowilam 37. Te z kolei byly jakby za male, ale jak dosunelam piete do konca nie mialam z przodu luzu. Zostawilam sobie 37 i juz tego samego dnia dopasowaly mi sie do stopy. Co ciekawe dlugosc wkladki dla rozmiaru 37 podana np. na allegro to 23,5 cm, czyli o cm mniej niz moja stopa... Ja mam raczej szczuple lydki (wszystkie kozaki mi odstaja) a Emu sa dopasowane. Moge je zalozyc na spodnie a na golej nodze nie odstaja. Na razie nie zauwazylam, zeby sie jakos specjalnie ubily. Edytowane przez Eggnogg Czas edycji: 2008-11-19 o 01:52 |
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki zamówiłam 2 pary Emu, obie w rozmiarze 37
Jak beda za male to chyba sie potne Jedne juz sa u mnie w odmku, jednak jeszce ich nie mierzylam, bo nie ma mnie w domku, a za drugimi (model bronte hi) dopiero czekam
|
|
|
|
#1887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta podeszwa jest gumowa i tak moim zdaniem ma lepszą przyczepność niż w niejednych skórzanych kozakach.
|
|
#1888 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, widziałyście gdzieś w Warszawie Emu albo UGG ?? Chciałabym przymierzyc i zobaczyc się w nich bo nie jestem jeszcze do końca przekonana
|
|
#1889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
what's for you will not pass you by Edytowane przez canile Czas edycji: 2008-11-19 o 15:54 |
|
|
|
|
#1890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

a w czym mogę chodzić jak moda męska jest do du[py ....

i skóra gruba 
to lepsze są już tylko sandały i skarpetki do pół łydki....