|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
My pewnie z nich skorzystamy jak bedziemy bliżej 9 kg
|
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Misia-no myślę,że Zuza z Matim jak najbardziej by się dogadali
![]() a jeśli chodzi o kupy to właściwie ona się nie męczy ma miękki brzuszek,uśmiecha się,śpi ładnie....od wczoraj nawet bardzo ładnie,miała chyba zły okres i wszystko ją denerwowało![]() a może ja coraz lepiej umiem odczytać co do mnie mówi w każdym bądź razie jest lepiej i tak sobie myślę,że skoro ona po tamtym czopku tak mało tej kupy zrobiła to moze faktycznie więcej wchłania? ![]() no nie wiem jeszcze czekam-jutro spróbuję z tym koperkiem jeszcze moje mleko z butli ciągnie aż jej się uszy trzęsą(tyle ściagania a ta w 5sekund wypije )a herbatki niet![]() ale dobre i to Rzabba-mówisz,że nic szybciej? to ja ja mam się wysypiać?ale napisz,że jak się cyce przyzwyczają i nabierze wprawy to jest szbciej ![]() Kuseczko-my parasolki nie będziemy kupować,ale słyszałam,że jak parasolka to tylko McLaren ![]() my jedziemy na pamersach Dada tez przetestowane-niby fajne,ale po napełnieniu się mocno zniekształcają jakoś i zdecydowanie mniej chłoną jak pampki i bardziej mi śmierdzą póxniej na plus to to,że są miękkie,ładne i wysokie no i cena ![]() planuję przetestować inne też,ale na razie pampki rulez ten balsam w pampkach 3 podobno potrafi uczulać,więc radzę na początek małą paczkę my już dostaliśmy w prezencie ostatnio tak w ogóle to co chwilę nam ktoś pieluchy przynosi sami dopiero kupiliśmy 1 paczkę fajnie w sumie
|
|
|
|
#1863 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie późną porą
![]() Ja w sparwie papmpersow ![]() My uzywamy active baby nr3, Oskar ważył na ostatnim badaniu ponad 5kg z groszami i już wtedy używałam active baby, byly trochę przyduże, ale w pampersach new baby nr2 ciagle miał okupane plecy A teraz w jednym z marketów wynalazłam pampersy new baby (czy new born, nie pamiętam) rozmiar 3 i są w sam raz, troszkę mniejsze niż active baby 3, a niby też 4-9kg...Moje dziecko ostatnio spi do 6 rano, je i spi do 9. Oby mu tak zostało!!! Odpukać w puste (w głowe męża, hehe) żeby nie zapeszyć
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Yoolia-my też
![]() chyba,że pojawi się seria upragnionych kup po pachy ![]() Ivy-co Ty myślisz o tej mojej biednej Zuzce i jej kupach? dawać już czopala czy nie? Primaverko-fajowa mata i Hubercik z bananem na pyszczku a to najważniejsze
|
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja od jakiegoś czasu, też robi rzadko kupy, jak tylko zaczęło się tak dziać, to dałam jej czopka, a potem postukałam się w czoło i spytałam siebie w myślach "Co ja najlepszego robię?" Dziecko jest wesołe, śmieje się, nie pręży się, nie boli ją brzuszek, a więc widocznie przeszła na to bezresztkowe i sama sobie poradzi. Teraz robi raz na 2-3 kupkę i to bez żadnego wysiłku, najpierw idą śmierdzące bączki, a zaraz potem kupka. |
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Kuseczko, MacLareny kroluja na kazdym placu zabaw, nawet zazwyczaj ten sam model i kolor
Nie wiem, czy to kwestia jakosci tych wozkow, czy po prostu kazda mama widzi kupe Maclarenow i tez taki kupuje ![]() ![]() My mamy swietna na codzienne wypady do lasu 3-kolowa wielka spacerowe, rozkladana na plasko i z trudem mieszczaca sie do bagaznika malego polo (cale szczescie kolka sa na klipsy, bo musze je za kazdym razem zdejmowac, inaczej by nie wlazla!), wiec ze wzgledu na rozmiar przyadlby sie jakis wozek szybko-zakupowy. Jeszcze nie wiem jaki. Pieluchy: Jak do tej pory tylko pampki. Wole te zolte, newborn, sa w rozmiarach 1-3 i wiecej wchlaniaja, wiec pupa dluzej jest sucha, czyli idealne zwlaszcza na noc. Tylko ze wlasnie skonczyla sie paczka a Hania chyba juz dorosla do 3, ktorych mamy ponad 300 sztuk, kupionych jeszcze w ciazy, bo byly w promocji One sa active-fit, zielone w zwierzaki, ciensze od zoltych newborn, nie wchlaniaja tak dobrze, wiec dodatkowo zmieniam w nocy. Ciensze, wiec chyba latwiej w nich kikac nozkami na macie i wszedzie. Poniewaz tyle ich mamy, to raczej nie bedziemy innych uzywac. Chyba, ze jednak sie nie sprawdza.Z doswiadczen znajomych: jesli dziecko caly czas uzywa 1 rodzaju pieluch, po pewnym czasie ciezko jest je przestawic na inne, robia sie uczulenia, odparzenia i inne historie. Wiec najlepiej od poczatku uzywac zamiennie roznych rodzajow, lub liczyc sie z tym, ze te jedne juz zawsze beda uzywane. Ps. AnnLee, to moze Zuzek ma za malo plynow? Ile ona pije? Ps2. Doczytalam Skoro sie nie meczy i nie prezy, to widocznie jest ok Hania miala nagle kilkudniowa przerwe chyba jak miala poltora miesiaca, po tej przerwie po prostu zaczely sie rzadsze kupy.Aaale sie znowu rozpisalam.. 1 reka, druga karmie Chomisia
|
#1867 |
|
Zadomowienie
|
szperrr czytałam customer review na temat wózków i McLaren zdecydowanie wygrywają
Odradzają za to Mamas & Papas.Oj chyba się nie ma nad czym zastanawiać
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Kuseczko, na pewno zalezy jeszcze, gdzie i jak wozka bedziecie uzywac. Ja sobie nie wyobrazam MacLarena w naszym lesie, przez to blotko i kaluze to ja sie czasem z trudem w glanach przedre
Wiec mi pasuje masywny 3-kolowiec M&P. Ale czasem jednak przydalaby sie lekka parasolka, np. do pociagu, bo zanim dotrzemy do peronu, to sa 3 serie schodow
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
tak mi się nasunęło, że Inki dawno nie widać...
Inka - odzywaj się ale już, co tam u ciebie |
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie, gdzie Inka??
|
#1871 |
|
Joanna Małgorzata
|
witajcie
jestem ale niestety nie mam czasu na nic Rano obudziłam się z potrzebą by do was zajrzeć pewnie dlatego że myślałyście o mnie dziękuję Norbi chory jak diabli więc urwanie głowy w domku bo trza chronić Mikę. Norbi ma żal bo nie mogę być z nim jak zawsze przy chorobie tylko uciekam tłumacząc że nie mogę się rozchorować Nie jest to tak że wcale przy nim nie jestem ale zawsze z nim spałam a teraz śpie z Miką :-( Norbi zaraz zaczyna ferię a mąż jeszcze będzie na urlopie więc mam nadzieję że z nim nadrobie czas Basen lodowisko i lody w kawiarni i takie tam tylko musi wyzdrowieć (a kaszel ma okropny) ![]() Spróbuje was podczytać póki rodzinka w łóżkach i nic ode mnie nie chce a doczytalam zaległości a rodzinka nadal cicho rewelacja Yoolia ja używałam rossmanowskich pieluch i Miko miał na brzuszku wysypkę - rewelacja jeśli chodzi i wytrzymałość ale chyba problem z oddychaniem przeszłam na pampki a co do zasypiania Miku w domu w dzień nie spi (2 razy dziennie obowiązkowo spacer po 2 godzinki) a wieczorem mamy długą przeprawę przy cycu Miłego dzionka
Joanna Małgorzata Edytowane przez InKa29 Czas edycji: 2008-02-03 o 08:05 |
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
hej, za mną okropna noc... tzn nie bylo az tak zle... ale dziecko darło się co chwilę, najpierw usypianie od 21 do 1, potem z 15minut drzemki i kolejna porcja wrażeń... potem się budziła też często. Nie wiem co jest, czy to jeszcze może po tej szczepionce czy jak? i raczej nie chodzilo o bolacy brzuszek, przynajmniej tak mi sie zdaje... zobaczymy dzisiaj jak bedzie...
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
basieńko - współczuję ciężkiej nocki.
U nas za to po zaśnięciu o 21 - o 22 Hubert obudził się radosny i rześki jak skowronek - i przez godzinę nawijał, gadał i chichrał się. Pogasiłam światła i siedziałam cicho, żeby się skapnął, że to noc - po godzinie zajarzył
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uspilam Adaska ok 21.00 (zjadl cyce, sciagnelam co zostalo i wepchalam mu butelka
) i spal do 2.00. Potem pobudka o 4.30, potem o 5.00 zabralam go do lozka i spal na brzuszku do 7.40. Nie bylo zle, choc j i tak nie jestem wyspana (jak zwykle). Ale w dzien to maly normalnie nie da sie odlozyc ani na mate, ani lezaczek. Buzka w podkowke i zaraz ryk... Cos mu sie poprzestawialo.Ja uzywam huggisow premium 3. Sa super. I tak sie zastanawiam czy to jest tradzik niemowlecy (te krostki na twarzy) czy jakas wysypka kontaktowa (np. na nasz proszek). Bo dzis maly jak spal te 3 godziny z nami (spal na jednym boku na brzuszku) to obudzil sie z czerwonym polikiem pelnym krostek. A polozylam go na takim grubym przescieradle frotte. Moze to jest jednak uczulenie na proszek. W koncu czesto przytulam go polikami do siebie (ciuchow) hmmm O i przestalam juz dawno myc mu buzke przegotowana woda (tylko z kranu)...
|
|
|
|
#1875 |
|
Rzabbocop
|
Ann jest szybciej bo nie trzeba robić przerw na odpoczynek ręki, tylko maszyna pracuje
ale sam wypływ nie jest szybszy, przynajmniej u mnie, natomiast wygoda nieporównywalna ![]() a piersi muszą się nauczyć laktatora a pieluchy mamy huggies pampersy uczulają i przeciekały strasznie z polskich próbowalismy Dada - fajne, miękkie nic nie przebiekało oraz bella Happy niezłe ale mniej pojemne
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
o koletynka- widze ze zaczynasz szostke Weidera
Tez przez to przechodzilam jakis czas przed ciaza i ... wytrwalam do konca Zycze wytrwalsci bo nie jest latwo to przejsc...
|
|
|
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie Celka były efekty
Jeśli tak to ja też jestem zainteresowana ![]() Nie widziałam nigdy u nas pampersów new born 3 , może jeszcze nie dotarły do Polski.Szukam Oilanu po aptekach i nigdzie nie ma.
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
hmm, no wiecie
- efekt byl na pewno w postaci lepszych miesni brzucha, aczkolwiek przyslowiowy kaloryfer mi sie nie zrobil. |
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Martka w aptekach Cefarmu popatrz.
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny moje maleństwo ma jakąs wysypke na brzuszku i sie zastanawiam od czego... jakby od proszku czy czegos to pewnie nie tylko na brzuszku by wyskoczylo, ale na nogach albo rączkach, albo gdzieś... jutro jak nie zejdzie, to skoczę do lekarki... czy to moze byc po szczepionce?
teściowa dzisiaj mówiła, że jej córa też miała po jakiejś szczepionce wysypkę... możliwe? albo czy dziecko może być uczulone na oliwkę? moja mama jej wczoraj brzusek masowała i oliwką posmarowała... i tylko na brzuszku ma tą wysypkę. Jeszcze nigdy jej nie smarowałam żadnymi oliwkami, tak to jedynie balsamem natłuszczającym, więc dziecko do oliwki nei jest przyzwyczajone.. |
|
|
|
#1882 |
|
Zadomowienie
|
basienkaw Jaś ma uczulenie na oliwkę J&J, pojawiały się mu takie drobne, czerwone krostki, więc być może Twoja mała ma to samo...
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1884 |
|
Konto usunięte
|
kuseczka, szperrr: macie obie baty ode mnie
|
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
lea29 nie bij
![]() Wszędzie McLareny-to chyba musi o czymś świadczyć- że te wózki są naprawdę dobre Z drugiej strony McLaren kojarzy mi się z samochodami sportowymi, coś mi kiedyś TŻ wspominał na ten temat ale jednym uchem wleciało, a drugim wyleciało
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do krosteczek... to zeszły małej
|
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Koletynko, sprawdzilam sobie tego Weidera - brzmi ciekawie
W necie jest tez mnostwo rysunkow i opisow.. szukalam tez jakis filmikow z cwiczeniami, ale z tym juz gorzej. Powodzenia! Byc moze dolacze ![]() Lea, nie bij Tez sie nad spacerowka zastanawiasz? Kuseczko, namyslilas sie? ![]() Martka, tu newborn 3 na pewno sa Mi wczoraj cos odbilo i pod wieczor wypilam kawe.. wyszla strasznie mocna, dawno takiej nie pilam Efekt - obejrzalam 2 filmy, nadrobilam zaleglosci mailowe, uprasowalam wszystko co sie dalo i ok. 4:30 poszlam spac. A o 7 pojechalismy na targ staroci, wrocilismy w poludnie Od tego mom,entu snuje sie jak zombie
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
szperrr kupiłaś coś ciekawego na tym targu??
Co do spacerówki, ja podjęłam decyzję i zastanawiam się, czy uzgadniać to jeszcze z TŻ-tem czy nie Mamy inne gusta w doborze wózków Choć w końcu to ja będę go częściej pchała
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Kuseczko, MacLaren dobrze Ci sie kojarzy
Na targu kiedys jakas porcelane, raz zegar.. Tym razem nic. Ale ja je uwielbiam A z TZtem lepiej uzgodnij.. jakby cos bylo z nia nie tak, to nie bedzie Twoja wina (przynajmniej ja to praktykuje)
|
#1890 | |
|
Konto usunięte
|
Dzieki Wam wlasnie zaczelam
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

to ja ja mam się wysypiać?

) i spal do 2.00. Potem pobudka o 4.30, potem o 5.00 zabralam go do lozka i spal na brzuszku do 7.40. Nie bylo zle, choc j i tak nie jestem wyspana (jak zwykle). Ale w dzien to maly normalnie nie da sie odlozyc ani na mate, ani lezaczek. Buzka w podkowke i zaraz ryk... Cos mu sie poprzestawialo.
, może jeszcze nie dotarły do Polski.
W necie jest tez mnostwo rysunkow i opisow.. szukalam tez jakis filmikow z cwiczeniami, ale z tym juz gorzej. Powodzenia! Byc moze dolacze
Efekt - obejrzalam 2 filmy, nadrobilam zaleglosci mailowe, uprasowalam wszystko co sie dalo i ok. 4:30 poszlam spac. A o 7 pojechalismy na targ staroci, wrocilismy w poludnie