|
|
#1861 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
Cieszę się że przełamujesz się do słodkości zacznij jeść też może drożdżówki czasen na II śniadanko z kakałkiem widzę duuuży postęp, tak trzymaj! oczywiście pod warunkiem, żę cały dzień ZBYT INTENSYWNIE nie ćwiczyłaś hmmm...?
|
|
|
|
|
#1862 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze mega P :
Sn: grahamka z ziarnami , z maselkiem : szyneczka , serkiem zoltym i pomidorkiem , duze jabłuszko , jogobella pana cotta truskawkowa 150g 2sn: budyn smietankowy na 0,5l mleka 2% , pomaranczka (male bo za godzine byl obiad ) , 3 garscie nerkowcow O: rosol z makaronikiem , udko kurczaka smazone na oleju , ziemniaczki , duzooooo mizeri D : rozek smietankowy z algidy P: dwa plastry jakiegos ciasta kakaowo smietankowego z Biedronki , banan , dwa male jabłuszka K: 2 kromki chlebka jedna sojowego druga wieloziarnistego przypieczone w tosterze z maselkiem i szyneczka , mizeria z obiadku , z 50g jak nie wiecej cookie crisp na sucho duze jabluszko i jakies wyrzuty sumienia ;(
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Rozeznanie
|
U
p.s. 7 godzin w pociągu.... ocenicie? ![]() |
|
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
Moje utrzymanie dzisiejsze. Jejku to prawie jadłospis jak na przytyciexD
Śniadanie (9.00): bułka z ziarnami z plastrem szyneczki drobiowej, czterema plastrami pomidorka i plastrem sałaty, cieniutko posmarowana margaryną + Jogobella regularis truskawka z otrębami 2 śniadanie(12.00) : pyszniaszty lód w polewie czekoladowej z orzechami (tego miało nie być, ale mama zarządziła spacer no i zakończył się grzechem...) ![]() Obiad(15.00) : sałatka : ok 180 g kurczaka, pół woreczka ryżu, pekinka, sos jogurtowo-majonezowy Kolacja (21.00): 2 kromki chleba razowego : na każdej plaster drobiowej szyneczki i po 2 plastry pomidorka + activia jagodowa (125g) + herbata bc. Oceni ktoś??? Proooszę
|
|
|
|
#1866 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze RRRRR
ś wsiana (5łych płatków, 3 łychy wieśniaka, 2 łychy fitelli kokos, łycha letniej pokusy, odrobina orzechów)2ś: 2 kromeczki razowca z wędliną drobiową, sałatą i pomidorem ok 100g wieśniaka o: pieczona spora pierś, buraczki, sałatka ( sałata, rzodkiewki, słonecznik, pomidor), 100g wieśniaka k: jajecznica z 2 jaj z szynką i szczypiorem, pomidor, rzodkiewki, odrobina orzechów na deser dziś bez sportu tylko spacerek 2h proszę o ocenkę
|
|
#1867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
R
Śniadanie: nestle fitness z mlekiem II Śniadanie: jabłko Obiad: gotowana biała kiełbaska z sałatą i śmietaną Podwieczorek: kanapka (kromka chleba pełnoziarnistego + sałata + 2 plastry chudej wedliny + plasterek ogórka) Kolacja: 2/3 activi do picia + troche otrębów + 1/2 szklanki mleka 0,5% +30 minut jazdy na rolkach. |
|
|
|
#1869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak sobie kojarzę, że gdzieś widziałam fajny przepis na tortillę dietetyczną, chyba z otrąb, jajek, mleka i się smażyło na teflonie, muszę znaleźć. |
|
|
|
|
#1871 |
|
Zadomowienie
|
Ś: bułka pełnoziarnista obie połówki z szynką drobiową; 2 jajka gotowane na miękko+ płaska łyżeczka majonezu light; 1 duży pomidor; herbata z dzikiej róży
Ćwiczenia IIŚ: serek homogenizowany + łyżka rodzynek+ wkrojone jabłko; kawa parzona z mlekiem O: ryż brązowy+ koperek; pierś z kurczaka duszona na oliwce; sałata z połową jogurtu naturalnego(z cytryną+1słodzik) P: twarożek lekki+ 2 łyżki płatków migdałów; 2 truskawki; kawa parzona z mlekiem K: tuńczyk WSW+ pomidor, ogórek małosolny, szczypiorek i rzodkiewka; cieniutka kromusia razowca; herbata miętowa spokojny spacer potem- herbata zielona L- Karnityna, kwas foliowy, 1,5l wody mineralnej
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2010-05-09 o 21:30 |
|
|
|
#1872 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za ocenke ![]() Mamusia jutro mnie zaopatrzy w jakies inne owocki ;d ale jabluszka kocham ![]() Wyrzuty wygnalam za drzwi ;d
|
|
#1873 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie
Śniadanie: owsianka: 4 łyżki owsianych + łyżeczka otrębów na szklance mleka 2% z bananem, miodem, kakao naturalnym, wiórkami kokosowymi i nerkowcami, kawka zbożowa Obiad: duży gołąbek (samo mięsko + cebulka), około 1/2 woreczka kaszy gryczanej z sosem pomidorowym (z gołąbków ), porcja buraczków, miseczka sałatki z rzodkiewek, szczypiorku z łyżką jogurtu naturalnegodługi spacerek z piesiem po lesie Podwieczorek: blok bakaliowy 43g (batonik z posklejanych: żurawina, migdały, pestki dyni, gryka, amarantus,ryż posklejane z miodem), pomarańczka Kolacja: duża i ciężka kroma razowca ze słonecznikiem i siemieniem z masłem, solidna porcja makreli wędzonej, sałatka z 2 pomidorków, szczypiorku i 2 ogórków małosolnych z łyżką jogurtu proszę o ocenkę
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
R
Coś tak mi się wydaje, że wybrałam zły moment na dietę, bo ten tydzień mam wyjątkowo zabiegany, ale - postanowiłam i zdania nie zmieniam. Wyjście z domu o 7:00, powrót po 19. Dlatego dzisiaj bez porządnego obiadu ![]() I: Dwie kromki razowego z twarożkiem ze szczypiorkiem i sałatką z pomidora, pół cebuli, łyżeczki oliwy z oliwek z przyprawami. Herbata z cytryną. II: Twarożek ten co powyżej ok. 100g, jabłko, kawa z mlekiem 2% i pół łyżeczki cukru. III: Kromka razowego, sałatka z całego jajka i białka z pół łyżeczki majonezu (wiem, wiem, ale musiałam czymś połączyć, a nie zauważyłam, że nie mam jogurtu ), kilka rzodkiewek, pół papryki.Tu niestety duża przerwa w jedzeniu, bo powrót z pracy + dwie godziny jazd + powrót do domu to prawie 5 godzin ![]() IV: Trzy zawijańce z indyka i papryki, wieśniak. PROSZĘ O OCENĘ!
|
|
#1875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje U I śniadanie: grahamka ze słonecznikiem: pół z masłem przytostowane na to sałata, wędlina, pomidor, ogórek i chrzan; pół z masłem, sałatą, serem feta, patisonkiem i sosem salsa; kawa z mlekiem i cukrem II śniadanie: szklanka maślanki truskawkowej z 3 łyżkami muesli; herbata zielona Obiad: pół woreczka ryżu brązowego (60g), kotlet z piersi kurczaka, smażony i duszony w cebuli; sałatka z sałaty, ogórka i groszku konserwowego z przyprawą tzatziki i łyżką naturalnego Podwieczorek: ciastko francuskie z brzoskwinią i budyniem; pasek czekolady pomarańczowej wedla; kawa z mlekiem i cukrem Kolacja: grahamka ze słonecznikiem: pół z masłem i powidłami śliwkowymi (robota babci czyli bardzo słodkie ); pół z masłem, wędliną, sałatą, pomidorem, ogórkiem i chrzanem To tyle, chyba wszystko ![]() I jak??
|
|
#1876 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze RRRRRR
ś wsianka (5łych płatków, 2łyżki fitelli kokos, łyżka letniej pokusy, 2 łychy wieśniaka pół garstki orzechów)pt: 2 plastry poledwicy drobiowej 30min siłowo, 40 min orbi 2ś : 2 kromeczki razowca posmarowane turkiem szczypiorkowym i polędwicą drob o : pół woreczka gryczanej, 3 małe pulpety, surówka z pora 20min twister p: wieśniak z orzechami k: sałatka (sałata, rzodkiewy, szczypior, pomidor, jajo, chuda szynka, słonecznik) proszę o ocenke
|
|
#1877 |
|
Raczkowanie
|
Moja dzisiejsza R
![]() 1 śniadanie 2 kromki chleba żytniego z chudym twarogiem, rzodkiewkami i ogórkiem 2 śniadanie wieśniak z pomidorem i pieprzem, garstka orzechów ziemnych 3 obiad wołowinka duszona w wywarze warzywnym z gotowanymi warzywami ( seler, pietruszka, szparagi, kalafior ) 4 podwieczorek 2 jajca na miętko z gotowanymi szparagami ![]() 30 min skakanki 5 kolacja duużo chudego twarogu z rzodkiewkami, czerwoną cebulą i tuńczyk w sosie własnym
;-) Edytowane przez Coki Czas edycji: 2010-05-10 o 13:04 |
|
|
|
#1878 |
|
Wtajemniczenie
|
Abigal, 30 min spacer i 30 min hula hop ; )
|
#1879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a waga hm.. od zeszlej srody sie nie wazylam ale zrobie to w niedziele albo piatek narazie nie chce myslec o wazeniu ale po spodenkach widze ze juz tak bardzo nie wisza wiec jest dobrze
|
|
|
#1880 |
|
Przyczajenie
|
Wczorajsza eRRRRka
![]() Śń: grzanka z chleba razowego z twarożkiem 4%, ogórkiem zielonym, pieprzem, łyżeczką ketchupu, actimel lekki, 25g twarogu chudego, herbata 2śń: jabłko, zielona herbata ob: 3 łyżki kaszy gryczanej + szczypiorek, łyżeczka sosu chilli, 5 łyżek surówki z marchwi i jabłka, 2 łyżki surówki kupnej wiosennej, herbata podw: 50g twarogu chudego + 10 susz. żurawin, łyżeczka otręb granulowanych, płatków migdałowych, słonecznika, kawa z 50ml mleka 0% kol: wasa żytnia z twarożkiem 4%, ogórkiem konserwowym i zielonym, pieprzem, 4 rzodkiewki, 2 łyżki serka wiejskiego 3%, herbata do tego 1,75l wody ngaz ![]() Bardzo proszę o ocenę i z góry bardzo dziękuję
|
|
|
|
#1881 |
|
Raczkowanie
|
P :
Sn : grahamka z ziarnami z maselkiem : serkiem topionym smietankowym , szyneczka , pomidorkiem i szczypiorkiem , jogobella pana cotta jagodowa 150g 2sn: grahamka z maselkiem almette smietankowym pomidorkiem , szczypiorkiem , serduszko do picia czekoladowe 250ml , jabluszko (w szkole) O: caly talerz pomidorowej z wczorajszego rosolku z fura makaronu D: 2 garscie nerkowcow i mieszanki studenckiej P: deser z korona waniliowy z bita smietana , pomaranczka duza i slodka , 18 biszkoptow z firmy Lu K: (bdz) : grahamka z maselkiem szyneczka serkiem i warzywkami , cappucino i serek wiejski 200g i jak?
|
|
#1882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje wychodzenie z R: ś: Placek owsiany (6 łyżek płatków, 2 łyżki otrębów owsianych, 2 jajka, ogromne jabłko z cynamonem) IIś: serek wiejski z 3 łyżkami słonecznika i 1 łyżką orzechów włoskich obiad: gotowana pierś z kurczaka+pół szklanki makaronu orkiszowego+papryka,kiełk i, sos z przecieru pomidorowego p: micha sałatki(pekińska, rzodkiewka, ogórek, kiełki, 4 plastry polędwicy sopockiej) k: pół kostki chudego twarogu z warzywami Poproszę o ocenę
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może już niedługo będę jadła podobnie... ale chyba trochę mniej niż przez ostatnie dni co ?
|
|
|
#1884 |
|
Raczkowanie
|
UUUtrzymanko
:I śniadanie: 2 kromki pumpernikla, sałata, pieczona karkówka, pomidor i szczypiorek; serek wiejski 200g z rzodkiewkami i cebulką, herbata z mrożonymi malinami II śniadanie: 3 wafle ryżowe, puszka śledzi w pomidorach (duża, chyba 300g); później banan obiad: micha zupy pieczarkowej z makaronem i mięsem, zabielana; młode ziemniaki z masłem i koperkiem, grillowany sznycel z indyka w ziołach, ogrooom surówki z młodej kapusty z cebulką i oliwą z oliwek podwieczorek: jeszcze ciepła kajzerka razowa z masłem i żółtym serem z czosnkiem, 4 ogórki małosolne kolacja: kroma chleba żytniego z soją, almette, ogórkiem i rzeżuchą, 2 kabanosy z łososia ![]() ujdzie?
|
|
#1885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla mnie ok, nie ma czegoś słodkiego ale nie krzycze,bo ja też nie zawsze jem , buziak
|
|
#1886 |
|
Zadomowienie
|
Moje U pt. cały dzień nad książkami
Ś: fitella bananowo-czekoladowa, ok 125ml mleka 2%, espresso IIŚ: Grahamka z polędwica sopocką, serem żółtym, sałatą, z pomidorem,rzodkiewką i szczypiorkiem, mięta. Przekąska: jabłko, 2 wafle ryżowe. kawa z mlekiem O: ok 100g duszonej wołowiny z cebulą, z mieszanką chińska ok 150g, 3łychy ryżu dzikiego, w sosie z pomidorów. Deser: kinder bueno ![]() K: 100g twarogu chudego z mieszaną warzyw : pomidor,cebula,rzodkiewki ,szczypiorek i ogórek, posypane pieprzem kolorwym i bazylią. Mięta.
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale, no niekoniecznie coś słodkiego mam nadzieję, że tez wcinasz czasem? ![]() Długo już jesteś na U? Czytałam dzisiaj właśnie Twoje jadłospisy na P w którejś z części ^^
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jutrzejsza R:
40min biegania Śniadanie - placki owsiane (4ł. pł. owsianych, jajko, 3ł. otr. pszennych, cynamon, ar. wan.) z serkiem homo i dżemem niskosłodzonym (na tyle placków wychodzi 3łyżki serka i 2łyżeczki dżemu) ;.herbatka IIśniadanie - bułka z ziarnami, posmarowana serkiem homo z wędliną, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką ; małe jabłko ; 20g nerkowców IIIśniadanie - 100g jogo nat. zmiksowane z 100g twarogu półtłustego: 1ł. pł. owsianych, otrębów pszennych i otr. owsianych, łyżka rodzynek, suszonej żurawiny, parę suszonych moreli Obiad - jakiś szkolny (ale to ostatni raz, ostatnio jakieś warsztaty i od rana do wieczora poza domem )Podwieczorek - omlet z 1 jaja z twarogiem półtłustym na waniliowo (smakuje jak ptyś z bitą śmietaną )1h ćwiczeń Kolacja - pół fileta z rybki ; podsmażona kromka razowca posmarowana cienko serkiem homo ; herbatka proszę o ocenę
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
U
wklejam z nadzieją,że lepiej....proszę Was bardzo o ocenkę... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.

nie bój się tłuszczy są ci potrzebne żeby odzyskać okres

)

wsiana (5łych płatków, 3 łychy wieśniaka, 2 łychy fitelli kokos, łycha letniej pokusy, odrobina orzechów)

); pół z masłem, wędliną, sałatą, pomidorem, ogórkiem i chrzanem 

ale, no niekoniecznie
)