Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-09, 19:38   #1861
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
Moje P.
śniadanie; 2 kromki chleba ze słonecznikiem, jedna z odrobiną masła, szynką, ogórkiem i ketchupem, druga z odrobiną masła serem żółtym, pomidorem, ogórkiem, sałatą,rzodkiewką, jajko na twardo, płatki na mleku( miska mleka, 3 garści płatków kukurydzianych),kiwi, herbata.było by cudnie jakbyś dołożyła więcej masełka nie bój się tłuszczy są ci potrzebne żeby odzyskać okres ale cieszę się że się przełamujesz, oby tak dalej, trzymam kciuki za dalsze postępy
2 śniadanie; 200g jogurtu z winogronami, garścią rodzynek, 3 łyżkami dżemu brzoskwiniowego, mandarynka., 3 pierniczki czekoladowe z dżemem w środku . i garść orzechów/pestek i ładnie by było nnkt są potrzebne jeśli starasz się o okres
obiad; udko kurczaka smażone na oleju, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, szklanka soku pomarańczowego. jeśli ziemniaczków była solidna porcja (4-5 całych) a nie jakieś 2 zdelenowane i mikroskopijne to ładnie
podwieczorek; banan, 4 wielkie kawałki sernika z rodzynkami. ładnie,
kolacja; 2 kromki chleba ze słonecznikiem; z pasztetem drobiowym i ogórkiem, druga z serkiem wiejskim i szczypiorkiem, pomarańcza, serek danio, rządek(4 kostki czekolady z bakaliami), herbata.łądnie

No to sporo tego było, ale jestem z siebie dumna bo w końcu się przełamałam do słodyczy ; ))
Oczywiście oddaje do oceny.
wcale nie jest sporo! dziewczyno jesteś na P, masz wyniszczony organizm i musisz przytyć, koniecznie dodaj jeszcze 1-2 garście orzechów pestek i masełko twoje hormony będą wdzięczne, a nie utyjesz od tego Cieszę się że przełamujesz się do słodkości zacznij jeść też może drożdżówki czasen na II śniadanko z kakałkiem widzę duuuży postęp, tak trzymaj! oczywiście pod warunkiem, żę cały dzień ZBYT INTENSYWNIE nie ćwiczyłaś hmmm...?
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 19:58   #1862
paszka016
Raczkowanie

Dzisiejsze mega P :

Sn: grahamka z ziarnami , z maselkiem : szyneczka , serkiem zoltym i pomidorkiem , duze jabłuszko , jogobella pana cotta truskawkowa 150g

2sn: budyn smietankowy na 0,5l mleka 2% , pomaranczka (male bo za godzine byl obiad ) , 3 garscie nerkowcow

O: rosol z makaronikiem , udko kurczaka smazone na oleju , ziemniaczki , duzooooo mizeri
D : rozek smietankowy z algidy

P: dwa plastry jakiegos ciasta kakaowo smietankowego z Biedronki , banan , dwa male jabłuszka

K: 2 kromki chlebka jedna sojowego druga wieloziarnistego przypieczone w tosterze z maselkiem i szyneczka , mizeria z obiadku , z 50g jak nie wiecej cookie crisp na sucho

duze jabluszko

i jakies wyrzuty sumienia ;(

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 20:08   #1863
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Od razu dodam jutrzejszą R:
I (6:30) - owsianka na mleku 1,5% (4ł. płatków, starte jabłko, cynamon)
rowerem do szkoły
II (9:15) -przekąska: jabłko
III (11:00) - grahamka posmarowana serkiem homo nat. z sałatą, wędliną, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką
IV (13:00) - obiad szkolny
V (15:30) - przekąska - 30g orzechów arachidowych
przejazd rowerem na angielski
VI (18:30) - omlet z 1jaja z twarogiem na waniliowo (posmakowało mi )
rowerem do domu
ćwiczenia
VII (20:30) - kromka razowca z wędliną, trochę ugotowanego kurczaka

Wyszło mi tego aż tyle, bo długi dzień, a chciałam mniejsze porcje a częściej

proszę o ocenę.
Podbijam
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 20:26   #1864
Magdalena0603
Rozeznanie

U
  • jajko na twardo z majonezem,ogromny paluch alpejski z szynką chudą,pomidorkiem,cebulą, bazylią
  • 3 szklanki soku pomarańczowego + 2 kostki czekolady
  • cappucino + 200g jogurtu kiwi + 2 parówki na zimno
  • kubas zupy jarzynowej z chili,warzywami,kromka razowca z serem żółtym
  • 2 lampki wina + 100g pestek słonecznika prażonego
  • 1/3 makreli wędzonej, trochę serka czosnkowego wyjedzonego z pudełka

p.s. 7 godzin w pociągu....

ocenicie?
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 20:38   #1865
Joelle
Raczkowanie

Moje utrzymanie dzisiejsze. Jejku to prawie jadłospis jak na przytyciexD

Śniadanie (9.00): bułka z ziarnami z plastrem szyneczki drobiowej, czterema plastrami pomidorka i plastrem sałaty, cieniutko posmarowana margaryną + Jogobella regularis truskawka z otrębami (125g) + herbata bc.

2 śniadanie(12.00) : pyszniaszty lód w polewie czekoladowej z orzechami (tego miało nie być, ale mama zarządziła spacer no i zakończył się grzechem...)

Obiad(15.00) : sałatka : ok 180 g kurczaka, pół woreczka ryżu, pekinka, sos jogurtowo-majonezowy

Kolacja (21.00): 2 kromki chleba razowego : na każdej plaster drobiowej szyneczki i po 2 plastry pomidorka + activia jagodowa (125g) + herbata bc.

Oceni ktoś??? Proooszę
Joelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 20:52   #1866
Zelka_07
Raczkowanie

moje dzisiejsze RRRRR

śwsiana (5łych płatków, 3 łychy wieśniaka, 2 łychy fitelli kokos, łycha letniej pokusy, odrobina orzechów)
2ś: 2 kromeczki razowca z wędliną drobiową, sałatą i pomidorem ok 100g wieśniaka
o: pieczona spora pierś, buraczki, sałatka ( sałata, rzodkiewki, słonecznik, pomidor), 100g wieśniaka
k: jajecznica z 2 jaj z szynką i szczypiorem, pomidor, rzodkiewki, odrobina orzechów na deser

dziś bez sportu tylko spacerek 2h
proszę o ocenkę
Stary 2010-05-09, 21:02   #1867
jelonk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze mega P :

Sn: grahamka z ziarnami , z maselkiem : szyneczka , serkiem zoltym i pomidorkiem , duze jabłuszko , jogobella pana cotta truskawkowa 150g ładnie

2sn: budyn smietankowy na 0,5l mleka 2% , pomaranczka (male bo za godzine byl obiad ) , 3 garscie nerkowcow ok, smacznie

O: rosol z makaronikiem , udko kurczaka smazone na oleju , ziemniaczki , duzooooo mizeri mhmmm, uwielbiam takie obiadki

P: dwa plastry jakiegos ciasta kakaowo smietankowego z Biedronki , banan , dwa male jabłuszka tutaj super! pycha

K: 2 kromki chlebka jedna sojowego druga wieloziarnistego przypieczone w tosterze z maselkiem i szyneczka , mizeria z obiadku , z 50g jak nie wiecej cookie crisp na sucho ok

duze jabluszko widzę, że znowu jabłuszko. fajnie, ale może coś innego? np kiwi, truskawki... jest tyyyyle możliwości, a każdy je jabłka

i jakies wyrzuty sumienia ;( ja ci dam wyrzuty sumienia uszy do góry, bo jak nie, to ci dam w tyłek!
jak dla mnie bardzo ładnie
jelonk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 21:03   #1868
SorbetMalinowy
Zakorzenienie

R
Śniadanie: nestle fitness z mlekiem
II Śniadanie: jabłko
Obiad: gotowana biała kiełbaska z sałatą i śmietaną
Podwieczorek: kanapka (kromka chleba pełnoziarnistego + sałata + 2 plastry chudej wedliny + plasterek ogórka)
Kolacja: 2/3 activi do picia + troche otrębów + 1/2 szklanki mleka 0,5%
+30 minut jazdy na rolkach.
SorbetMalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 21:07   #1869
jelonk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Mi się podoba. Co do bananów, z racji wysiłku fizycznego nie musisz mieć wyrzutów sumienia
A tortille są też pełnoziarniste, ja taką jadłam, różnica w smaku nieodczuwalna, no a zawsze to pełne ziarno, więc polecam na przyszłość.
chodzi ci o tortille Delecty: http://www.delecta.pl/produkty/Wraps...oziarniste.php ? Ja się zastanawiam, czy to aby na pewno tortilla pełnoziarnista. Bo skoro mąka Pełne Ziarno z Lubelli wcale nie jest mąką pełnoziarnistą, to może z tą tortillą jest tak samo?
jelonk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 21:23   #1870
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jelonk Pokaż wiadomość
chodzi ci o tortille Delecty: http://www.delecta.pl/produkty/Wraps...oziarniste.php ? Ja się zastanawiam, czy to aby na pewno tortilla pełnoziarnista. Bo skoro mąka Pełne Ziarno z Lubelli wcale nie jest mąką pełnoziarnistą, to może z tą tortillą jest tak samo?
Hm nie, nie miałam z Delecty chyba... nie pamiętam niestety.

Ale tak sobie kojarzę, że gdzieś widziałam fajny przepis na tortillę dietetyczną, chyba z otrąb, jajek, mleka i się smażyło na teflonie, muszę znaleźć.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 21:29   #1871
mpati86
Zadomowienie

Ś: bułka pełnoziarnista obie połówki z szynką drobiową; 2 jajka gotowane na miękko+ płaska łyżeczka majonezu light; 1 duży pomidor; herbata z dzikiej róży
Ćwiczenia
IIŚ: serek homogenizowany + łyżka rodzynek+ wkrojone jabłko; kawa parzona z mlekiem
O: ryż brązowy+ koperek; pierś z kurczaka duszona na oliwce; sałata z połową jogurtu naturalnego(z cytryną+1słodzik)
P: twarożek lekki+ 2 łyżki płatków migdałów; 2 truskawki; kawa parzona z mlekiem
K: tuńczyk WSW+ pomidor, ogórek małosolny, szczypiorek i rzodkiewka; cieniutka kromusia razowca; herbata miętowa
spokojny spacer
potem- herbata zielona
L- Karnityna, kwas foliowy, 1,5l wody mineralnej

Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

Edytowane przez mpati86
Czas edycji: 2010-05-09 o 21:30
mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-09, 21:52   #1872
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jelonk Pokaż wiadomość
jak dla mnie bardzo ładnie

Dziekuje za ocenke
Mamusia jutro mnie zaopatrzy w jakies inne owocki ;d ale jabluszka kocham
Wyrzuty wygnalam za drzwi ;d

Stary 2010-05-09, 22:36   #1873
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Utrzymanie

Śniadanie: owsianka: 4 łyżki owsianych + łyżeczka otrębów na szklance mleka 2% z bananem, miodem, kakao naturalnym, wiórkami kokosowymi i nerkowcami, kawka zbożowa
Obiad: duży gołąbek (samo mięsko + cebulka), około 1/2 woreczka kaszy gryczanej z sosem pomidorowym (z gołąbków ), porcja buraczków, miseczka sałatki z rzodkiewek, szczypiorku z łyżką jogurtu naturalnego
długi spacerek z piesiem po lesie
Podwieczorek: blok bakaliowy 43g (batonik z posklejanych: żurawina, migdały, pestki dyni, gryka, amarantus,ryż posklejane z miodem), pomarańczka
Kolacja: duża i ciężka kroma razowca ze słonecznikiem i siemieniem z masłem, solidna porcja makreli wędzonej, sałatka z 2 pomidorków, szczypiorku i 2 ogórków małosolnych z łyżką jogurtu

proszę o ocenkę
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 08:27   #1874
ijaa
Zakorzenienie

R

Coś tak mi się wydaje, że wybrałam zły moment na dietę, bo ten tydzień mam wyjątkowo zabiegany, ale - postanowiłam i zdania nie zmieniam.

Wyjście z domu o 7:00, powrót po 19. Dlatego dzisiaj bez porządnego obiadu

I: Dwie kromki razowego z twarożkiem ze szczypiorkiem i sałatką z pomidora, pół cebuli, łyżeczki oliwy z oliwek z przyprawami. Herbata z cytryną.
II: Twarożek ten co powyżej ok. 100g, jabłko, kawa z mlekiem 2% i pół łyżeczki cukru.
III: Kromka razowego, sałatka z całego jajka i białka z pół łyżeczki majonezu (wiem, wiem, ale musiałam czymś połączyć, a nie zauważyłam, że nie mam jogurtu ), kilka rzodkiewek, pół papryki.
Tu niestety duża przerwa w jedzeniu, bo powrót z pracy + dwie godziny jazd + powrót do domu to prawie 5 godzin
IV: Trzy zawijańce z indyka i papryki, wieśniak.

PROSZĘ O OCENĘ!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 10:32   #1875
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiejsze mega P :

Sn: grahamka z ziarnami , z maselkiem : szyneczka , serkiem zoltym i pomidorkiem , duze jabłuszko , jogobella pana cotta truskawkowa 150g podoba mi się

2sn: budyn smietankowy na 0,5l mleka 2% , pomaranczka (male bo za godzine byl obiad ) , 3 garscie nerkowcow i orzeszki są

O: rosol z makaronikiem , udko kurczaka smazone na oleju , ziemniaczki , duzooooo mizeri ładnie, pycha obiadek

P: dwa plastry jakiegos ciasta kakaowo smietankowego z Biedronki , banan , dwa male jabłuszka super

K: 2 kromki chlebka jedna sojowego druga wieloziarnistego przypieczone w tosterze z maselkiem i szyneczka , mizeria z obiadku , z 50g jak nie wiecej cookie crisp na sucho

duze jabluszko

i jakies wyrzuty sumienia ;( wyrzutom mówimy NIE
super jedzonko a jak waga??

Moje U

I śniadanie: grahamka ze słonecznikiem: pół z masłem przytostowane na to sałata, wędlina, pomidor, ogórek i chrzan; pół z masłem, sałatą, serem feta, patisonkiem i sosem salsa; kawa z mlekiem i cukrem

II śniadanie: szklanka maślanki truskawkowej z 3 łyżkami muesli; herbata zielona

Obiad: pół woreczka ryżu brązowego (60g), kotlet z piersi kurczaka, smażony i duszony w cebuli; sałatka z sałaty, ogórka i groszku konserwowego z przyprawą tzatziki i łyżką naturalnego

Podwieczorek: ciastko francuskie z brzoskwinią i budyniem; pasek czekolady pomarańczowej wedla; kawa z mlekiem i cukrem

Kolacja: grahamka ze słonecznikiem: pół z masłem i powidłami śliwkowymi (robota babci czyli bardzo słodkie); pół z masłem, wędliną, sałatą, pomidorem, ogórkiem i chrzanem

To tyle, chyba wszystko
I jak??
Stary 2010-05-10, 11:13   #1876
Zelka_07
Raczkowanie

moje dzisiejsze RRRRRR

śwsianka (5łych płatków, 2łyżki fitelli kokos, łyżka letniej pokusy, 2 łychy wieśniaka pół garstki orzechów)
pt: 2 plastry poledwicy drobiowej
30min siłowo, 40 min orbi
2ś : 2 kromeczki razowca posmarowane turkiem szczypiorkowym i polędwicą drob
o : pół woreczka gryczanej, 3 małe pulpety, surówka z pora
20min twister
p: wieśniak z orzechami
k: sałatka (sałata, rzodkiewy, szczypior, pomidor, jajo, chuda szynka, słonecznik)

proszę o ocenke
Stary 2010-05-10, 12:01   #1877
Coki
Raczkowanie

Moja dzisiejsza R

1 śniadanie
2 kromki chleba żytniego z chudym twarogiem, rzodkiewkami i ogórkiem

2 śniadanie
wieśniak z pomidorem i pieprzem, garstka orzechów ziemnych

3 obiad
wołowinka duszona w wywarze warzywnym z gotowanymi warzywami ( seler, pietruszka, szparagi, kalafior )

4 podwieczorek
2 jajca na miętko z gotowanymi szparagami
30 min skakanki

5 kolacja
duużo chudego twarogu z rzodkiewkami, czerwoną cebulą i tuńczyk w sosie własnym

;-)

Edytowane przez Coki
Czas edycji: 2010-05-10 o 13:04
Coki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 15:37   #1878
innyrytm
Wtajemniczenie

Abigal, 30 min spacer i 30 min hula hop ; )
Stary 2010-05-10, 16:35   #1879
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
super jedzonko a jak waga??

Moje U

I śniadanie: grahamka ze słonecznikiem: pół z masłem przytostowane na to sałata, wędlina, pomidor, ogórek i chrzan; pół z masłem, sałatą, serem feta, patisonkiem i sosem salsa; kawa z mlekiem i cukrem

II śniadanie: szklanka maślanki truskawkowej z 3 łyżkami muesli; herbata zielona

Obiad: pół woreczka ryżu brązowego (60g), kotlet z piersi kurczaka, smażony i duszony w cebuli; sałatka z sałaty, ogórka i groszku konserwowego z przyprawą tzatziki i łyżką naturalnego

Podwieczorek: ciastko francuskie z brzoskwinią i budyniem; pasek czekolady pomarańczowej wedla; kawa z mlekiem i cukrem

Kolacja: grahamka ze słonecznikiem: pół z masłem i powidłami śliwkowymi (robota babci czyli bardzo słodkie); pół z masłem, wędliną, sałatą, pomidorem, ogórkiem i chrzanem

To tyle, chyba wszystko
I jak??
twoj jadlopisiak sliczny ;**
a waga hm.. od zeszlej srody sie nie wazylam ale zrobie to w niedziele albo piatek narazie nie chce myslec o wazeniu ale po spodenkach widze ze juz tak bardzo nie wisza wiec jest dobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-10, 17:44   #1880
dovecarmel
Przyczajenie

Wczorajsza eRRRRka

Śń: grzanka z chleba razowego z twarożkiem 4%, ogórkiem zielonym, pieprzem, łyżeczką ketchupu, actimel lekki, 25g twarogu chudego, herbata

2śń: jabłko, zielona herbata

ob: 3 łyżki kaszy gryczanej + szczypiorek, łyżeczka sosu chilli, 5 łyżek surówki z marchwi i jabłka, 2 łyżki surówki kupnej wiosennej, herbata

podw:
50g twarogu chudego + 10 susz. żurawin, łyżeczka otręb granulowanych, płatków migdałowych, słonecznika, kawa z 50ml mleka 0%

kol: wasa żytnia z twarożkiem 4%, ogórkiem konserwowym i zielonym, pieprzem, 4 rzodkiewki, 2 łyżki serka wiejskiego 3%, herbata

do tego 1,75l wody ngaz

Bardzo proszę o ocenę i z góry bardzo dziękuję
dovecarmel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:14   #1881
paszka016
Raczkowanie

P :
Sn : grahamka z ziarnami z maselkiem : serkiem topionym smietankowym , szyneczka , pomidorkiem i szczypiorkiem , jogobella pana cotta jagodowa 150g , jabłuszko

2sn: grahamka z maselkiem almette smietankowym pomidorkiem , szczypiorkiem , serduszko do picia czekoladowe 250ml , jabluszko (w szkole)

O: caly talerz pomidorowej z wczorajszego rosolku z fura makaronu
D: 2 garscie nerkowcow i mieszanki studenckiej

P: deser z korona waniliowy z bita smietana , pomaranczka duza i slodka , 18 biszkoptow z firmy Lu

K: (bdz) : grahamka z maselkiem szyneczka serkiem i warzywkami , cappucino i serek wiejski 200g

i jak?

Stary 2010-05-10, 18:31   #1882
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dovecarmel Pokaż wiadomość
Wczorajsza eRRRRka

Śń: grzanka z chleba razowego z twarożkiem 4%, ogórkiem zielonym, pieprzem, łyżeczką ketchupu, actimel lekki, 25g twarogu chudego, herbata troche mało jak na śniadanie-dwie grzanki by się przydały i więcej warzywek, no i ten actimel to w ogóle bym wywaliła

2śń: jabłko, zielona herbata owoc to nie posiłek

ob: 3 łyżki kaszy gryczanej + szczypiorek, łyżeczka sosu chilli, 5 łyżek surówki z marchwi i jabłka, 2 łyżki surówki kupnej wiosennej, herbata a gdzie tu źródło białka tu powinno być jakieś mięso czy ryba-nie jadasz? no i kupne surówki przeważnie są z cukrem

podw:
50g twarogu chudego + 10 susz. żurawin, łyżeczka otręb granulowanych, płatków migdałowych, słonecznika, kawa z 50ml mleka 0% no ujdzie, chociaż otręby granulowane out, bo są z cukrem!

kol: wasa żytnia z twarożkiem 4%, ogórkiem konserwowym i zielonym, pieprzem, 4 rzodkiewki, 2 łyżki serka wiejskiego 3%, herbata wasa to nie bardzo, a już na pewno nie na kolację , nie lepiej zjeść np, cały serek wiejski? na R kolację jemy białkową

do tego 1,75l wody ngaz

Bardzo proszę o ocenę i z góry bardzo dziękuję
bardzo średnio, poczytaj 10PŻ. uważałabym na duże ilości nabiału. no i więcej warzyw!!

Moje wychodzenie z R:

ś: Placek owsiany (6 łyżek płatków, 2 łyżki otrębów owsianych, 2 jajka, ogromne jabłko z cynamonem)
IIś: serek wiejski z 3 łyżkami słonecznika i 1 łyżką orzechów włoskich
obiad: gotowana pierś z kurczaka+pół szklanki makaronu orkiszowego+papryka,kiełk i, sos z przecieru pomidorowego
p: micha sałatki(pekińska, rzodkiewka, ogórek, kiełki, 4 plastry polędwicy sopockiej)
k: pół kostki chudego twarogu z warzywami

Poproszę o ocenę
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:48   #1883
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
P :
Sn : grahamka z ziarnami z maselkiem : serkiem topionym smietankowym , szyneczka , pomidorkiem i szczypiorkiem , jogobella pana cotta jagodowa 150g , jabłuszko ładnie

2sn: grahamka z maselkiem almette smietankowym pomidorkiem , szczypiorkiem , serduszko do picia czekoladowe 250ml , jabluszko (w szkole) ok

O: caly talerz pomidorowej z wczorajszego rosolku z fura makaronu mało, powinno być jeszcze drugie danie, jakieś mięsko z ziemniakami/ryżem etc
D: 2 garscie nerkowcow i mieszanki studenckiej

P: deser z korona waniliowy z bita smietana , pomaranczka duza i slodka , 18 biszkoptow z firmy Lu ten deser to chyba taki bardzo słodki? Jadłam kiedyś coś takiego to aż mnie mdliło z racji tego, że tutaj ładnie, to wybaczę ten mały deser ^^

K: (bdz) : grahamka z maselkiem szyneczka serkiem i warzywkami , cappucino i serek wiejski 200g a może kakao zamiast cappucina?

i jak?
pozwoliłam sobie ocenić, twoje jadłospisy mnie inspirują może już niedługo będę jadła podobnie...

ale chyba trochę mniej niż przez ostatnie dni co ?

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 19:49   #1884
vana
Raczkowanie

GG do vana

UUUtrzymanko :

I śniadanie: 2 kromki pumpernikla, sałata, pieczona karkówka, pomidor i szczypiorek; serek wiejski 200g z rzodkiewkami i cebulką, herbata z mrożonymi malinami
II śniadanie: 3 wafle ryżowe, puszka śledzi w pomidorach (duża, chyba 300g); później banan
obiad: micha zupy pieczarkowej z makaronem i mięsem, zabielana; młode ziemniaki z masłem i koperkiem, grillowany sznycel z indyka w ziołach, ogrooom surówki z młodej kapusty z cebulką i oliwą z oliwek
podwieczorek: jeszcze ciepła kajzerka razowa z masłem i żółtym serem z czosnkiem, 4 ogórki małosolne jabłko x 2
kolacja: kroma chleba żytniego z soją, almette, ogórkiem i rzeżuchą, 2 kabanosy z łososia

ujdzie?
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 20:11   #1885
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
UUUtrzymanko :

I śniadanie: 2 kromki pumpernikla, sałata, pieczona karkówka, pomidor i szczypiorek; serek wiejski 200g z rzodkiewkami i cebulką, herbata z mrożonymi malinami
II śniadanie: 3 wafle ryżowe, puszka śledzi w pomidorach (duża, chyba 300g); później banan
obiad: micha zupy pieczarkowej z makaronem i mięsem, zabielana; młode ziemniaki z masłem i koperkiem, grillowany sznycel z indyka w ziołach, ogrooom surówki z młodej kapusty z cebulką i oliwą z oliwek
podwieczorek: jeszcze ciepła kajzerka razowa z masłem i żółtym serem z czosnkiem, 4 ogórki małosolne jabłko x 2
kolacja: kroma chleba żytniego z soją, almette, ogórkiem i rzeżuchą, 2 kabanosy z łososia

ujdzie?
heeej piękna
dla mnie ok, nie ma czegoś słodkiego ale nie krzycze,bo ja też nie zawsze jem , buziak

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 20:24   #1886
malenka17
Zadomowienie

Moje U pt. cały dzień nad książkami

Ś: fitella bananowo-czekoladowa, ok 125ml mleka 2%, espresso

IIŚ: Grahamka z polędwica sopocką, serem żółtym, sałatą, z pomidorem,rzodkiewką i szczypiorkiem, mięta.

Przekąska: jabłko, 2 wafle ryżowe.

kawa z mlekiem

O: ok 100g duszonej wołowiny z cebulą, z mieszanką chińska ok 150g, 3łychy ryżu dzikiego, w sosie z pomidorów.

Deser: kinder bueno

K: 100g twarogu chudego z mieszaną warzyw : pomidor,cebula,rzodkiewki ,szczypiorek i ogórek, posypane pieprzem kolorwym i bazylią.

Mięta.

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 20:45   #1887
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
UUUtrzymanko :

ujdzie?
mi się podoba chociaż mogłaś dołożyć jeszcze jedną kromę do kolacji ale, no niekoniecznie coś słodkiego mam nadzieję, że tez wcinasz czasem?
Długo już jesteś na U? Czytałam dzisiaj właśnie Twoje jadłospisy na P w którejś z części ^^

Stary 2010-05-10, 20:46   #1888
mircia14
Zakorzenienie

Moja jutrzejsza R:
40min biegania
Śniadanie - placki owsiane (4ł. pł. owsianych, jajko, 3ł. otr. pszennych, cynamon, ar. wan.) z serkiem homo i dżemem niskosłodzonym (na tyle placków wychodzi 3łyżki serka i 2łyżeczki dżemu) ;.herbatka
IIśniadanie - bułka z ziarnami, posmarowana serkiem homo z wędliną, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką ; małe jabłko ; 20g nerkowców
IIIśniadanie - 100g jogo nat. zmiksowane z 100g twarogu półtłustego: 1ł. pł. owsianych, otrębów pszennych i otr. owsianych, łyżka rodzynek, suszonej żurawiny, parę suszonych moreli
Obiad - jakiś szkolny (ale to ostatni raz, ostatnio jakieś warsztaty i od rana do wieczora poza domem )
Podwieczorek - omlet z 1 jaja z twarogiem półtłustym na waniliowo (smakuje jak ptyś z bitą śmietaną )
1h ćwiczeń
Kolacja - pół fileta z rybki ; podsmażona kromka razowca posmarowana cienko serkiem homo ; herbatka

proszę o ocenę
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 20:49   #1889
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość
Moje U pt. cały dzień nad książkami

Ś: fitella bananowo-czekoladowa, ok 125ml mleka 2%, espresso wydaje mi się, że jakaś kromka chlebka by mogła też wpaść, albo jakiś owocek w końcu to śniadanie.

IIŚ: Grahamka z polędwica sopocką, serem żółtym, sałatą, z pomidorem,rzodkiewką i szczypiorkiem, mięta. ładnie

Przekąska: jabłko, 2 wafle ryżowe.

kawa z mlekiem

O: ok 100g duszonej wołowiny z cebulą, z mieszanką chińska ok 150g, 3łychy ryżu dzikiego, w sosie z pomidorów. jeżeli duże te łychy, takie jak sobie wyobrażam (a wyobrażam sobie takie jak połowa chochelki) to ok

Deser: kinder bueno też dzisiaj jadłam, a to nadzienie posmarowałam na wafel ryżowy mniamiiii

K: 100g twarogu chudego z mieszaną warzyw : pomidor,cebula,rzodkiewki ,szczypiorek i ogórek, posypane pieprzem kolorwym i bazylią. czemu chudy?

Mięta.
j.w.

Stary 2010-05-10, 21:11   #1890
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. grahamka z almette chrzanowym,szynką chudą,pomidorem,cebulką,j ajo na miękko
  2. cappucino,grahamka z tuńczykiem,warzywami,kilk anaście orzechów włoskich
  3. 1/2 kurczaka z rożna,3 ogórki konserwowe,parówka na zimno
  4. śledzik w oliwie z oliwek,zupa jarzynowa (niewielka porcja,bez śmietany)

wklejam z nadzieją,że lepiej....proszę Was bardzo o ocenkę...
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości