|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyobrażam sobie co to musi być za ból... kiedyś w środku lata miałam taki atak zapalenie zatok czołowych (przez klimatyzację ) że o 3 nad ranem zwijało mnie z bólu, a co połknęłam proszki, to je zwracałam... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-03-26 o 21:26 |
||||
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
Nooo widzisz! A Ty tak panikowałaś!
Jak ja mówiłam, że będą z Ciebie ludzie, to będą! ![]() Cytat:
![]() chociaż ja też nie jestem takim aniołkiem dziś zjadłam na śniadanie bawarkę, na przerwie herbatę zwykłą a jak wróciłam o 21 to ziemniaki z pałeczkami krabowymi
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to za badania miałaś robione ? Scio a czy u ciebie w rodzinie miał ktoś takie problemy ?
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zwykle Was odsubksrybowałam
![]() ale to nic i tak nikt nie zauwazyl mojej nieobecnosci Kasiaher ja jeszcze nie mam @, a Ty juz mialas czy to pierwsza? ![]() Dzis bylam u gina (innego) i mi powiedzial, ze wszytsko jest zagojone i mam normalna nadzerke a nie jakas rozlegla (jak tamten mnie nstraszyl). Za 3 tygodnie mam przyjść na cytologie i da mi skierowanie na morfologie, bo po ciazy nie mialam robionej
|
|
|
|
#1865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ostatnio stwierdziłam tez ze kupie sobie niewysokie wygodnie butki ale na obcasiku ![]() te mi sie podobaja Scio życze powodzenia oby wszystko dobrze sie skonczylo zmykam spac dzis wysprzatalam mieszkanko i umylam okno balkonowe - jutro reszta ![]() z ta sierscia pieska to mozna skipnąć normalnie jest wszędobylska
|
|
|
#1866 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Od godziny mam weekend
fajowo ![]() Cytat:
Cytat:
Mieszkanko ma bardzo fajny rozkład. (zawsze podobała mi się otwarta kuchnia na salon) jak bedziesz miała zdjęcia to pokaż Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
madzialenka polecam Ci fotum muratora, tam sa ludzie ktorzy bduja te domy z kataolog, i mozna zobaczyc ile byla cena katalogowa a ile wydali na budowe
Nie spie!! w sobote sie obudzic o 6.30 absurd!! Wykapie sie zaraz i bede czekac na mojego fadersa. Wczoraj juz ewakuowalam rzeczy z kuchni wiekszosc![]() Katunia widzialam zdjecia na nk! Rewelacja!!! sliczne ![]()
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-03-27 o 07:08 |
|
|
|
#1869 | ||
|
Zakorzenienie
|
ładne butki i noga ogolona
![]() Cytat:
Cytat:
ale dopiero od 11 więc chociaż zaległości wizażowe nadrobie.
|
||
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1871 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio,
Dziewczyny, wy wciąż ogladacie jakieś zdjęcia na NK i tu o nich piszecie a ja nie wiem o co biega bo nie mam żadnej z was w znajomych
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
USG dopochwowe cholesterol + cholesterol HDL trójglicerydy TSH FSH LH estradiol prolaktyna testosteron androstendion - ten wynik będzie dopiero za 4 tyg. krzywa cukrowa i mam się jeszcze zgłosić na progesteron w 22 dc. U mnie w rodzinie nie było żadnych problemów z zajściem w ciąże. Raczej z porodami.
|
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
siema z rana
Wczoraj stłukłam szklankę i rozpierdzieliłam sobie palca. Mam teraz bandaze na obu rękach i nastrój naprawdę z***any, więc już uciekam żeby tu zła i deprechy nie siać
|
#1876 | ||
|
Zakorzenienie
|
ok, zrobione
![]() Cytat:
ale mam nadzieje, ze wszystko pomyslnie się zakonczy trzymam kciuki![]() Cytat:
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Wtajemniczenie
|
Maja, chyba ciągle rozkojarzona jesteś i przez to te wypadki, coś to podejrzane
![]() India, wysłałam ci zaproszenie
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
o tak!
Cytat:
![]() moja ty dzis robie kurczaka ale to pestka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- WIADOMOSC OD MOJEGO MEZA DO MADZIALENKI ![]() gadalam z moim mezem o Magdy domku.. - pytalam czy jest taka mozliwosc... najpierw mnie zabil smiechem.. mowiac ze kto to bedzie sprzatal.. potem powiedzial ze jakby na swiecie byli sami tacy optymisci to by bylo wesolo... i powiedzial pisz do niej: przy dobrych wiatrach za 200 tys uda sie wam wybudowac stan surwoy OTWARTY... no moze lekko zaczniecie go zamykac... (sam koszt okien to cos w okolicach 40 tysiecy) i co wazne MAGDA sprawdz z ktorego roku jest kosztorys (wojtek teraz robil wode w domu u kolesia ktory w zeszlym roku roku zaczal budowe i mial kosztorys wlasnie pierwszy taki co ze stron sa i on byl z 2005 roku i teraz lapal sie za glowe.... ze te ceny tak podskoczyly) aaaa i jeszcze jeda rzecz.. za 200 tys to wy sobie wyobudujecie trybem gospodarczym czyli podciagasz rekawy bierzesz braci i ojcow i tyracie... bo ekipie musisz zaplacic kupe kasy... i teraz tak nasze reali (mikolow male miesteczko pod katowciami tam robi to wojtek) doprowadzenie wody jesli jest wodociag glowny przy dzialce to taki zwykly przylacz kosztuje cos okolo 2-4tys zalezy jak daleko od granicy dzialki jest domek.. ale jesli nie ma glownego wodociagu to za kazdy metr ciagniecia rury od glownego wodociagu do granicy dzialki to 120-150 zl (za metr) i dopiero wtedy przylac 2-4 tys.. wiec sobie to tez policz.. poczym powiedzial... nie no mozesz wybudowac za 200tys... ty dasz dwiescie a ktos dorzuci 400... taka rzeczywistosc tyle od pana ktory od czterech lat doprowadza wode do domkow jednorodzinnych P.S. macie pozdrowienia ![]() ![]() aaaaa Magda daj linka do tego domku
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-03-27 o 10:14 |
||||
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madziu jak juz wspomniałam my stawiamym mniejszy prosty domek z plaskim dachem, na dzialce u tescia, a wiec na dzialce gdzie juz sa podciagniete media. wstepna rozmowa z murarzem za stan surowy otwarty ok. 70tys, a gdzie tu reszta... stolarka, instalacje, wykonczenie... 10tys poszło a budowa jeszcze nie rozpoczeta, bierzemy kredyt na 200tys, pare groszy mamy odłożonych i modlimy się, żeby chociaz na wykonczenie dołu stykneło i sypialnie na górze- a reszta z czasem pomalutku pewnie z pomoca rodziców bo przy naszych pensjach bedzie cięzko.Madziu juz dokladnie nie pamietam Twojego domku, ale spora ma powierzchnie a to się przekłada na wieksze koszty, poza tym za sam dach zaplacisz duzo więcej niz my (więzba, dachówka). Życzę Ci aby Twoja budowa pochłoneła jak najmniej pieniędzy, ale trzeba patrzec realnie... bo w samych murach mieszkac sie nie da.
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dach im bardziej polamany udziwniony tymwiecej kasy... to samo okna... masakryczne ceny sa okien... drzwi...
|
|
|
#1883 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kwiatuszki
U Was też pada?? Ja już dziś po ostatniej nocce, wczoraj spałam 2,5godziny, dziś tylko dwie, bo mnie "remontowcy" obudzili. A dziś w pracy miałam taki kryzys koło 3 na ranem, że myślałam, iż zacznę biegać na czas na 100m po korytarzu tak mi się spać chciało. Na szczęście dziś i jutro mogę się wyspać, bo idę dopiero jutro na 14![]() Sysunia_d czyżby coś się szykowało? Trzymam kciuki anika222 nowy avatarek ![]() Scio opowiadaj wszystko Przecież wyniki hormonalne miałaś dobre nie? Co szwankuje, jaka diagnoza? I nie rycz mi tu, bo nie takie problemy laski mają, postymulują Ci cykl i będzie dobrze![]() JA też byłam w sierpniu na 4dni w szpitalu i też mi robili te wszystkie badania. I wyszło, że mam cholesterol za duży, pco i progesteron 17-oh coś z nim nie tak i musze się drugi raz położyć pod kątem tylko jednego hormonu. Ale najpierw musi małż się przebadać. martucha84 ja tam się nie znam, ale zgadzam się z Wojtkiem Koledzy teraz będą się wprowadzać do swoich domów na wiosnę i koszty są ogromne. |I też się ze mnie śmiali, że sie nie budujemy tylko w mieszkanie brniemy. Tylko oni mają gdzie mieszkać (u teściów, za nic nie płacą to się mogą budować), a i tak mówili, że wybudują się taniej niż kupno mieszkania a cały ich koszt razem z działką i wykończeniem to jeden 46otys, a drugi 760tys. - dla mnie ceny z kosmosu.Dziś już nam kończy się remontować łazienka Malż właśnei zmienia koła na letnie w autku (w tym deszczu, no ale jak już zaczął...), potem wywożą wannę, rury i kalryfery na złom i będę mogła w końcu coś posprzątać
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie za ar mialam na mysli sredniej wielkosci dzialke w okolicach Poznania na ktorej da sie postawic dom my nie chcemy mieszkac nie wiadomo jak daleko od miasta,bo trzeba brac pod uwage ze jak beda dzieci to pozniej pojawia sie problemy z dojazdem do szkoly itp.itd![]() Madzia a wy kiedy chcecie ruszyc z ta budowa? scio 3mam kciuki dziewczyny a ja mam taki mętlik w glowie,wczoraj caly wieczor szukalam mieszkan w necie,okazuje sie ze pod Poznaniem jest duzo mieszkan z ogrodkiem,co prawda malym ale zawsze ,tylko najczesciej sa to dwa pokoje ech...a to za malo Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2010-03-27 o 10:36 |
|
|
|
|
#1885 | |||
|
Zakorzenienie
|
oooo widze, ze niezła akcja z tymi domami się rozpętała
![]() ech ale prawda jest taka, ze ten co domu nie budował, to nic nie wie na ten temat I jak juz wspomniałam, koszta są większe niz te katalogowe, ale niech mnie nikt nie rozsmiesza, ze cana sie rozni o 50 % bo skoro jest napisane, ze stan zamkniety 220 tys (taki przykład) stan pod klucz 440 (to niech mi ktos nie wciska kitów, ze to podskoczy o 50 % jeszcze) Cytat:
![]() Cytat:
Wojetk chyba nigdy nie mieszkał w duzym domu co?? ja od 13 roku zycia mieszkam w domu o powieżchni 420 m2 i powiem jedno: mniej widac syf niz jak mieszkałam w bloku. duza przestrzen wszytsko maskuje. a ze sprzataniem?? prościzna lata doświadczen cena jest aktualizowana co 3 miesiące wiec jest prawie, ze aktualna. działke mamy w pełni uzbrojoną, wszystkie media sa juz przy działce. ja mówie, o stanie zamknietym a ty sama napisałas ze za 200 tys mozna prawie, ze zamkniety dac, a potem piszesz, ze koszt to 600 tys (200 ja , 400 ktos inny) wiec w koncu ile ![]() wojtek ciągnie wodę, a budował juz dom od podstaw?? moi rodzice budowali dwa, mojej mamy brat konczy własnie swój. i fakt, koszta mogą sie zmieniac ale niech mnie nikt nie rozsmiesza ze 50% czy jak ty napisałas 3 razy wiecej bedzie to wszystko kosztowac. jakis czas temu sciagnełam sobie z jakiegos forum kosztorys na kilka stron z rozpisanymi nawet sróbkami jakie były tak użyte i koszt to tylko 10 tys wiekszy niz katalogowy da się ?? widac da. Cytat:
a srednia działka tzn ile?? ciekawa jestem po ile są u was działki za ar.---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Przykład domku, który kiedys chcielismy miec ![]() http://pprojekt.pl/projekt278-opalek...ie.html?t=1404 cena to 180 tys stan zamkniety : a ludzie piszą, ze wcyniósł ich : 170 tys lub troche ponad 200 tys (wszytsko zalezy jakich materiałów uzyli). do tego włąsnie domku miałam ten szczegółowy kosztorys na 180tys.
|
|||
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia nie wiem ile arow bo mnie to i tak nie interesuje
bo i tak mnie na to nie stac.
|
|
|
|
#1887 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ja tylko na chwilkę, bo w pracy jestem i roboty full, ale nie mam kiedy wogule do was zaglądać
Cytat:
zwariowałabym tak 5 lat.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a mnie ostatnio mąż wkuża. jestem przed okresem i może dlatego więcej się denerwuję. Zrobił się taki nieczuły, zero spontaniczności, miłego słowa od niego, przytulenia, smutno mi jak coś mówi, to takim tonem, że się odechciewa słuchać, wogule mnie nie załważa. Powiedziałam mu wczoraj o tym, a on na to, ze nie wie o co mi chodzi i że się czepiam i koniec rozmowy. Masakra nie mam cierpliwości do niego i źle mi tak
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla kredytu ![]() a moze mąz ma teraz jakis cięzki okres w pracy i wszystko go drażni?? |
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotka gratulacje
my wlasnie zaczelismy starania o kredytdlugo szukaliscie mieszkania? ile pokoi?
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
praca mało go drażni, bardziej sytucja w domu, drażnią go rodzice, którzy czepiają się cały czas (takie pierdoły ale nas denerwują), np wyłącz ten prąd, zamknij szybko lodówkę bo się rozmrozi, czemu kładziesz to tu a nie tam, zrób coś takm (powtażane 5 razy na minutę) i już mu nie starcza cierpliwości dla mnie, a wiadomo, że też muszę pomarudzić ja to rozumiem, ale też mam swoje potrzeby i czuję się niedocenionaatomufka dzięki, mieszkania szukaliśmy tak ok 4 miesięcy, ale tak naprawdę nie było by nas stać na jego zakup wcześniej niż teraz, bo musieliśmy mieć 20 % wkładu własnego a jak doszły pozostałe koszty, to cieżko jest, trochę musieliśmy doporzyczyć jeszcze, ale już jest nasze (bardziej banku hahah) my kupiliśmy 3 pokoje, ale ten 3 to taka klitka. Mieszkanie nie jest takie super wymarzone, bo zawsze chciałam większa kuchnię ale zdecydowaliśmy się ze względu na cenę i to, z ejuz mieliśmy dosyc szukania, a zawsze coś nam nie pasowało w każdym. Ale co tam, zrobimy sobie po swojemu. A wy jak dużego szukacie? Gdzie bedziecie brali kredyt?
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2010-03-27 o 11:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

) że o 3 nad ranem zwijało mnie z bólu, a co połknęłam proszki, to je zwracałam... 

Jak ja mówiłam, że będą z Ciebie ludzie, to będą!
bo nic wiecej dzis nie jadłam
dziś zjadłam na śniadanie bawarkę, na przerwie herbatę zwykłą a jak wróciłam o 21 to ziemniaki z pałeczkami krabowymi 

kocham to!!! a w dodatku mój TŻ to

będziesz pierwsza

dla kredytu