|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Poród a niech będzie, opiszę teraz..
z mężem się wymasowaliśmy, on poszedł spać a ja siedziałam tutaj ![]() Ok 1:00 poczułam jakieś skurcze ale takie nijakie jak na okres... ok 3:00 zaczęłam zwracać uwagę na częśtotliwość.. zadzwoniłam do szpitala ale poradzili poczekać aż przez 2 godziny będą regularne... więc od 4:00 do 6:00 były co 5 minut po około minutę, dodatkowo leciały mi lekko wody, nie da się pomylić z posikaniem . Zadzwoniłam po ojca i umówiliśmy się na 7:00.. ok 7:30 byliśmy w szpitalu.Tam KTG, lewatywka, badanie - rozwarcie na 1,5cm/czy centymetra nie pamiętam.. porodówka, tam zero postępu więc oxy... skakanie na piłce przez 1,5h - nic nie dało - rozwarcie na 2cm - wanna - tam się wymoczyłam jak wiśnie w spirytusie.. chyba w całym szpitalu wydupcyłam ciepłą wodę wylazłam pomarszczona jak rodzyna - rozwarcie na 5cm, usłyszałam tylko jak położna pyta lekarza czy można już podać zzo - wyraził zgodę.. pomijam przeprawę ze wstrętną anestezjolog... poczułam błogość, wyluzowałam się, zdążyłam powiedzieć wszystkim jak bardzo ich kocham za to zzo a tu rozwarcie na 9cm .. ledwo położna mi powiedziała jak oddychać by wyluzować z partymi a tu nadeszły parte.. chwilami nie mogłam kompletnie oddychać.. mimo tłumaczeń i chęci nie dawałam rady wciągać powietrza a gdzie mowa o "fu fu fu fu" jak przy dmuchaniu świeczki xD parte były nie do powstrzymania.. kilka przemęczyłam zwalczając je.. położna bardzo mnie chwaliła mimo, że czułam jak wszystko robię inaczej niż powinno być.. nagle zlatują się ludzie jak na targu po świeżą kapustę, ubierają kitle i położna mówi "no to teraz rodzimy" a ja że jak to teraz.. to z czym do cholery się zmagam od.. niemal 14 godzin?! I było tylko uf uf puf puf, myślałam, że nafajdałam na stół.. położna mówi, że głowa już na wylocie.. macam ręką a tam włosy.. a ja przecie ogolona byłam ![]() Kolejne uf uf a tu chlusnęło ze mnie, świsnęło, ludzie się cieszą a ja widzę jak z między nóg mi ląduje taki fioletowy kosmita na brzuch.. mój najwspanialszy kosmita )Pani położna powiedziała, że jeden szewek założymy bo śluzówka cośtam cośtam dupa lody karuzela.. a ja sama poprosiłam o dwa.. widzę jak bierze igłę z nicią.. i pcha mi się między nogi.. no to się drę że błaaagaaam o znieczulenie.. nagle jakiś chłop wyskakuje zza parawanu z psikadłem i zanim położna wbiła we mnie igłę to ten mi spsikał bożenkę znieczuleniem chyba źle se wycelował bo poczułam kłujnięcia igły ale dało się znieść ![]() Jak dla mnie ból koszmarny.. jednak ogólnodostępne metody pomagają baaardzo, nie bójta się dziołchy jak ja dałam radę to już każdy urodzi ![]() Sebastian - urodzony 12.07.2010 o godz 17:55 wzrost 53cm waga 3290g ![]() Idę nadrabiać.. potem będą zdjęcia.. na NK już są ![]() Dziękuję Wam za wsparcie ![]() Dzidzia
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1863 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
No moj tez jeszzcze urlopowy, choc jutro ma przyjmowac u siebie prywatnie, ale w szypitalu w przyszlym tyg dopiero bedzie ale nie wiem tez w ktory dzien.Moze dopytam. No a zastanawiam sie na ktora jechac, bo jak we wt na ktg przyjechalam to 2 laski od 8 rano czekaly do po 16 na przyjecie, na korytarzu na trakcie porodowym, na krzesle! Masakra! Pewnie az sie zwolnilo miejsce.. wolalabym tego uniknac, bo ja tyle nie wysiedze/nie wystoje/nie wychodzem lozko by sie przydalo jakies... |
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja umierałam już przy wenflonie xDA najlepsze.. w dzień po porodzie poprosiłam o coś przeciwbólowego ... dały mi ketonal w tabletce... później znowu poprosiłam jak przestał działać.. a pielęgniarki, że dadzą domięśniowo.. więc podziękowałam i uciekłam Aaaahh i jednak nie nadrobię.. ale dziękuję za wsparcie ![]() Nowym mamusiom również serdecznie gratuluję.. anoxa - tłuścioszek Hubcio
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-07-15 o 00:32 |
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Mały jest istny tata.. linia włosów identyko - jak u myszki miki xD
Stopy, nosy.. normalnie ksero.. jak zapytałam co ma po mnie to mąż dla dodania otuchy powiedział, że uszy... dziś zauważyłam, że Sebek ma włochate uszka Może chociaż charakter ma po mnie
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1866 |
|
Konto usunięte
|
Siale widzę,Siale
![]() Kurde,a u mnie sie chyba coś zaczyna...Spina mi sie brzuch i boli...
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja musialam az wrocic i zobaczyc czy ty aby mialas jakies bole bo myslalam ze te rozwarcie to jakos tak bezbolesnie ci sie zrobilo i w expresie ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1868 |
|
Konto usunięte
|
Jaki on boski
|
|
|
|
#1869 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Cytat:
Wszystko mam siala bylas dzielna , super opis , synek słodziak a tata jak dumnie pozuje !!! idealne zaraz wychodze Dobra dziewczyny , lece ![]() nie szalec tu z postami i nie zaczynac kolejnej czesci poki nie urodze ![]() Dzis raczej nic z tego nie bedzie ale mam nadzieje ze chociaz jutro cos .... |
|
|
|
|
#1871 |
|
Rozeznanie
|
Linka jaki śliczny dzióbek ma Twój synek
anoxa Hubcio wygląda na zadowolonego, że już się z tej strony do mamy tuli lazurowa super, że z maluszkiem wszystko ok aniaa22 do twarzy Ci z wózeczkiem ![]() marta_d1 Franek bardzo do mojego kuzyna podobny słodziak Sialu trochę zaniepokoił mnie ten tekst o koszmarnym bólu ale najważniejsze, że już po wszystkim ![]() Faktycznie bardzo podobny Słodko razem wyglądają ![]() Sami przystojniacy nam się na wątku rodzą Będą miały w czym wybierać
|
|
#1872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My juz nakarmione w nocy tylko raz wstajemy teraz czekam na rodzicow maja przyjechac i przywiesc mi cos na sniadanko i dzis jacys goscie sie zapowiedzieli![]() DO WAGI Z PRZED CIAZY ZOSTAŁO MI 3,5KG
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się udało dziś nawet pospać w nocy,biodra dokuczały ale nie aż tak jak zeszłej nocy. Teraz jeszcze leże bo Łucja śpi. SIALA śliczny ten twój maluch,a opis porodu może i humorystyczny,ale wiemy dobrze że łatwo nie było, wnioskując po twoich smsach. A jak ty się czujesz?
|
|
|
|
#1874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
......a na pocieszenie - Sebuś to cały tata ![]() Ja dziś od 4:40 juz nie śpię, mam skurcze, regularne co 5-6 min ale dupa - słabe jak nie wiem co nie chcę sobie nic wkręcać bo już jestem po jednym fałszywym alarmie 3 tyg. temu więc nawet mojemu M nic rano nie mówiłam żeby nie siać paniki.Pojechał do pracy a w razie "W" po niego zadzwonię.Naprawdę słabe te skurcze jeśli chodzi o ból ale brzuch spina się dość mocno.Tak więc funkcjonuję jak każdego dnia, kawka , śniadanie itd. Podejrzewam że gdyby to było TO to ból już by narastał no chyba że będzie jak z Martyną, też się długo rozkręcało.Jedyne co to już 3 razy kibelek zaliczyłam ale to chyba z nerwów. Nastawiona jestem na kolejny fałszywy alarm... Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-07-15 o 09:05 |
|
|
|
|
#1875 | |
|
Wtajemniczenie
|
super, ze wizyta udana! no i porod to kwestia dni!!! suuuper!!!
papeteria powodzenia w szpitalu i czekamy na wiesci!!! Cytat:
![]() wow!!! suuuper!!! wklej jakies foto Twoje i Nastki!!! siala- dobrze ze jestes juz z nami i ze swoim "kosmitka" bardzo sie ciesze!!!ja juz po sniadanku, herbatke sobie pije. o 12,15 mam wizyte i mam co do niej naprawde duze oczekiwania!!! oczywiscie z moich wczorajszych przeczuc znow nic! od tej pory nic nie pisze,dopoki nie bede czegos pewna na 100%, bo juz mi glupio.sorki jeszcze raz dziewuszki! ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- kochana,a moze to juz? ale nic nie narasta? chyba powinno coraz bardziej bolec. Trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo jednak i to szybko!!!!!! |
|
|
|
|
#1876 |
|
Zadomowienie
|
Siala poród opisałaś rewelacyjnie
jeśli chodzi o Sebę to jest śliczny!!!
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
witam
dziewczyny ale macie piekne maluszki siala gratuluje jeszcze raz!!!! Misiulka no to super wiesci! papeteria trzymaj sie kochana, czekam na wiescie od ciebie jusdan a ja mysle ze cos sie kreci ![]() agravka nie pisz tak kochana !! ja bede rodzic 3 raz i tez nie wiem jak sie rozpocznie i minie troche czasu zanim sie zorientuje pewnie . to wcale nie jest na poczatku takie oczywiste, a po to jestesmy zeby sie dzielic przezyciami, ja chetnie czytam co sie dzieje u was!!!!!!!! i trzymam kciuki za wizyte
|
#1878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
hehe dobre a z tym zastrzykiem moze specjalnie tak powiedzieli wiedzac jak sie boisz igiel
Podobny rzeczywiscie, ale widzie, ze Twoj tz sie nie boi igiel w takim miejscu ma tatuaz brrrr tam krew pobieraja!! Jusdan a moze teraz Cie nie bedzie bolalo
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1880 |
|
Zadomowienie
|
wczesnie poszlas.. ja jeszcze z domu nie wyszlam,nie ejstem nawet ubrana, a jescze na targ, do sklepu i do rodzicow torby troche przepakowac i ejszcze tel do gina chyba..
Mysle ze przyjmuja caly dzien, nie tylko do ktorejs godziny.. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- To milego dnia .Jak cos mi zaczna robic to dam znac. Chyba ze sie samo zacznie co staje sie nierealne ![]() |
|
|
|
#1881 |
|
Zadomowienie
|
Papeteria, idealneciało trzymam bardzo mocno kciuki
![]() Siala, opis boski. Dobrze się domyślam, że Cię nie nacinali? Sebek jest śliczny i tak słodko na boczku śpi Pszczółka, moja Mała w 30 tc 1860 ważyła, a lekarz nic o CC nie wspomniał. Boję się, że będzie ważyła powyżej 4 kg i będą mi kazali siłami natury rodzić. Nie wiem, czy jechać do szpitala, w którym chcę rodzić i pytać, jak to u nich wygląda? Jak uważasz? Moja przyjaciółka parę lat temu urodziła syna - 4600 i 64 cm. Nikt o cc nie wspomniał. 20. lipca mam wizytę. Zobaczymy ile Mała znów przybrała. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-07-15 o 10:01 |
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
No pisz pisz do nas abysmy wiedzialy co sie z Toba dzieje!
|
|
|
|
#1883 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Papi, idealne powodzenia! Wszystko będzie dobrze Misiulka, to wizyta udana i super, że lada moment się zacznie! Siala, opis super. Gdyby nie smsy i ostatnie zdanie też pomyślałabym, że poród to sama przyjemność ![]() Jusdan, no, no, może się zaczyna Agravka, pisz o swoich obawach i objawach Każda z nas miała albo będzie miała pewnie fłaszywe alarmy ![]() Ja dzisiaj byłam na badaniach, bo w szpitali wyszła mi niedokrwistość - hemoglobina 10,6 co jest dziwne, bo ja mam zawsze o wiele za dużo żelaza we krwi. Musiałam powtórzyć badanie i zobaczyć ile żelaza z mojej nadwyżki zostało ![]() A jutro o 12:15 wizyta ![]() Wikimi, zapisałam się na drugą wizytę do okulisty na 27 lipca. "Planowałam" urodzic 23 albo 26, ale chyba przełożę sobie poród na 28
Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-07-15 o 09:59 |
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gin powiedzial ze urodze za tydz max poltora, czyli tak do poniedzialku-wtorku. zobaczymy
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co Wam powiem,że jak wody odejdą to o wiele łatwiej. Nie ma fałszywych alarmów i wogóle,po prostu jedzie się do szpitala i tyle. A tak to różnie bywa,u mnie narazie fałszywych alarmów nie było,ale nieraz się zastanawiam czy będę wiedziała kiedy co i jak. I czy oby na pewno trzeba już jechać. Oglądałam pogodę na najbliższe kilka dni i masakra. Dziś byliśmy się rano kąpać w jeziorze mimo że po waszych ostrzeżeniach miałam dziś nie iść,ale się nie dało. Swoją droga temperatura wody w jeziorze to 25stopni,bo tu dziennie pomiary robią. Aaaa!
|
|
|
|
#1886 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie dam rady pisać boli mnie podbrzusze jak na @
|
||||
|
|
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
papeteria idealneciało obyście nie musiały długo leżeć i szybko wszystko przebiegło.
idealneciało ty nas nie trzymaj w niepewności jak ostatnio tylko pisz do lazurki czy kogoś ![]() Siala ![]() Misiulka to oby gin tym razem miał rację ![]() Agravka mam nadzieję, że coś ruszy u ciebie i pisz nam pisz Jusdan a może to już ale masz takie delikatne bóle ![]() jeszcze coś miałam napisac ale już nie pamiętam ![]() ja mam nadzieję, że uda się dzisiaj nad jakaś wode pojechać bo umre, coraz bardziej gorąco z każdym dniem o ile to wogóle możliwe |
|
|
|
#1888 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje swiezo upieczonym mamuskom. dzieciaczki sliczne.
Siala - bardzo podoba mi sie Twoj opis porodu. Zazdroszecze Wam, ze juz po. Nie musicie sie meczyc w te upaly.
|
#1889 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
Ja niby się do ostatniej chwili nie denerwuje przed różnymi sytuacjami, ale czyści mnie zwykle pół dnia . A głowa mówi, że bezstresowo i luuuuuz .Cytat:
.Zuch dziewczyna. Aj lof ju tu .Cytat:
. Potem będzie mamusiowy ![]() Cytat:
Cytat:
My mamy dziś wizytę późnym popołudniem. Może się dowiem co z moim porodem- kiedy, jak itd...Zrobiłam nawet listę pytań do lekarza, coby tym razem nic nie pominąć .A wozio- przyszedł z dwoma felerami, ale zgłoszone i dobre części już do nas jadą. Zaraz wkleję zdjęcia, muszę tylko pozmniejszać.
|
|
#1890 |
|
Wtajemniczenie
|
ok,zbieram sie na wizyte,prosze o kciuki!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

. Zadzwoniłam po ojca i umówiliśmy się na 7:00.. ok 7:30 byliśmy w szpitalu.

Gdybys nie dodawala koncowki o koszmarnym bolu to bym zazdroscila porodu 

nie chcę sobie nic wkręcać bo już jestem po jednym fałszywym alarmie 3 tyg. temu więc nawet mojemu M nic rano nie mówiłam żeby nie siać paniki.Pojechał do pracy a w razie "W" po niego zadzwonię.Naprawdę słabe te skurcze jeśli chodzi o ból ale brzuch spina się dość mocno.Tak więc funkcjonuję jak każdego dnia, kawka , śniadanie itd. Podejrzewam że gdyby to było TO to ból już by narastał
!! ja bede rodzic 3 raz i tez nie wiem jak sie rozpocznie i minie troche czasu zanim sie zorientuje pewnie