|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Cytat:
No właśnie mimo zdrowego jedzenia -może czegoś brakuje. Jednak zachcianek tym nie tłumaczę - bo jednak czekolada czy pizza (też mnie trafiło w tym tygodniu ) specjalnie wartości odżywczych nie mają![]() Na wadze 600g na plusie od zeszłego tygodnia -czyli stoję w miejscu No nic lecimy dalej - i niech chociaż będą za tydzień 2 cyferki -to już mniej okropne niż trzy Póki co dobrze - dziś wyjście wieczorem na kurs więc powinno być łatwiej. W ogóle jednak łatwiej w tygodniu - niby w weekend mąż mi dużo pomaga ale jedzeniowo stwarza to dużo okazji |
|
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Obwód pasa, ale w jakim miejscu? W pępku? Ja mam tam 78-80cm a mam płaski brzuch. Może o talię chodzi.
|
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi się wydaje ze to o talię chodzi...
|
|
#1864 |
|
Zadomowienie
|
Chyba o talie, to chodzi o to że otluszczenie brzucha jest potencjalnie bardziej niebezpieczne niż jak człowiek cały jest grubszy. Mój tata tak ma, nogi to jak u sarenki a bebzon ogromny.
Bakus napiszesz tu jeszcze?
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie faktycznie chodzi o talię - artykuł określa ten wskaźnik jako WC i wyraźnie każe mierzyć pas - WC to prawdopodobnie Waist Circumference i wg wiki to granicą jest u kobiet 88 cm
Faktycznie chodzi o ryzyko chorób związanych z otłuszczeniem narządów... Ale to tylko w ramach ciekawostki - nie ulega wątpliwości że ja mam za dużo w pasie gdzie by się on nie znajdował![]() Ale aktywnie zwalczam nadmiar
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Matko jaką akcję mi Mati odwalił w drodze do domu
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Bunt 2-latka???lepiej teraz niż w wieku 4 lat żeby Ci powiedział "ty stara łachudro" ;-)
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się do tego nie nadaję. |
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Joanna ja też mam metr w pasie Bakuś co u Ciebie?
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1872 |
|
Zadomowienie
|
hehe, w takich sytuacjach to najgorzej, bo nie wiadomo o co kaman
|
#1873 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Ja też pewnie metr mam jak nie lepiej. Ogólnie kapustę teraz przeżywam (jezu ja zwariuje z tym slownikiem) akcja koszulka na łodziach. Mamy kupić określonego koloru fasonu a ze mieścina mała to zabulilam bagatela 7 dych za koszulkę w dodatku obcisla a XL. Nie mogla byc zwykla bawelna bo taka to za 2 dyszki bym dostala tylko ta szybkoschnaca tkanina bo my wiecznie mokrzy. Pocieszam się ze w 4f są zaniżone rozmiary i to grubo ale będę taka Pigi i to za tyle kasy. No ale na Gdańsk musze mieć już nadrukowana. Eh.nie wiem jak wam ale mnie szkoda kasy na te sportowe drogie ciuchy w których anido ppracy nie pójdę ani nigdzie. Eh żal żal żal. Chyba zaczynam dzięki lodziom mieć znajomych. Wczoraj jedna koleżanka wyciągnęła mnie koncert Bednarka. Nie pamiętam kiedy ja na koncercie ostatnio bylam. JoannaXL wg mnie nie żadne niedobory tylko jeszcze się starenawyki oodzywają. Jakiś czas jadłas tak to nie dziwne ze organizm pamięta i tęskni ![]() Swinko okolosesyjne okresy czy inne stresujące zawsze pewnie będą powodowały ze ci będzie siadać psycha. Dlatego dobry pomysł by rozłożyć egzaminy. A może jakaś terapia znów? Bo jednak różne są koleje obu i może być wiele innych okresów megaobciazajacych z którymi będziesz musiała się zmierzyć.
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2015-05-18 o 19:49 |
|
|
|
#1875 |
|
Zadomowienie
|
Marta napisałam na klubie co i jak, wydaje mi się że u mnie to wiekszy problem niż stres z powodu sesji.
|
#1876 |
|
Zadomowienie
|
Martolina mi też szkoda kasy na super sportowe ciuchy. Tylko, że mi to w ogóle szkoda kasy na siebie wydawać, odkąd mam dziecko to już w ogóle
![]() Bednarek
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Przejdzie ci. Mnie juz przechodzi i pomału pomału kupuje sobie a nie tylko dzieciom.
Bednarek ładny chlopaczek nie powiem ale nagłośnienie było tak kiepski albo ja juz taka głucha byłam ze nawet nie rozumiałam czy on po polsku czy ang śpiewa z reszta kto by tam się przejmował. Świnka jeszcze nie doczytałam.
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, melduję dobry dietetycznie dzień! Nawet jak z kumpelą poszłyśmy na coś do jedzenia po pracy, to skończyło się na sushi, a nie fast foodzie czy kawie z lodami/ciachem
![]() Więc całkiem fajnie. Teraz wytrwam, choćby nie wiem co! Ps. a po dzisiejszej rozmowie z motywatorem, wróciła mi motywacja... Nawet do pracy. Choć mam ciężkie 3 tygodnie przed sobą. Takie, że wróciłam do domu i wsiadłam na kompa. I piszę do Was w chwili przerwy od roboty. No ale jutro może znowu wpadnę na niego :PP
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Odmeldowuję się.
Dzień na 5 jedzeniowo i ćwiczeniowo. Buziole. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
a ja pieprzę smutki kurde już, chce się cieszyć tym co teraz jest.
w niedzielę byłam cały dzień we Wro i zaciesz z twarzy nie schodził, uśmiech przyciąga, inni też od razu zacieszali :-P do tego Tinder uruchomiony :-P a teraz muszę poszukać kogoś kto weźmie na staż! pełna nadzieji! |
|
|
|
#1881 |
|
Przyczajenie
|
Ja cwicze na silowni od poczatku roku czyli juz prawie 5 miesiecy. Walczę by się nie objadać. Unikam pokarmów i napojów powodujących wzdęcia. Chodzę w waist trainers. I dbam o skórę. Jestem zadowolona z efektów.
|
|
|
|
#1882 |
|
Zadomowienie
|
Bakuś wlaśnie miałam zapytać jak Ci idzie ta dieta z rozpiski, czy ważysz co do grama czy jak
I czy nie jesteś glodna?Patisia trzymam kciuki za staż. A to Ty jesteś zarejestrowana jako bezrobotna? Czy to będzie taki staż bez umowy z urzędem? Tamlin, Insane brawo za ładny dzień ![]() Marta widzisz, same pożytki z tych Twoich łodzi Posh co to jest waist trainer?
Nowy start w życiu 86,7 - 81,5 - 79 Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko. Edytowane przez swinka94 Czas edycji: 2015-05-19 o 09:12 |
|
|
|
#1883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Matko w nocy znów akcja, bo on chce do taty a ja mam odejść. rano akcja bo on chce bajkę a nie iśc do przedszkola. Wrrrrrrrr zagryzę w końcu. Cytat:
A J. z dziećmi siedział? Mi też szkoda kasy na takie ciuchy. Z resztą ja w ogóle lubię sobie coś kupowac ale zawsze później mam wyrzuty, że wydałam kasę na siebie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia |
|||
|
|
|
#1884 |
|
Rozeznanie
|
swinka jeden dzien dopiero wazylam.Musialam zmniejszac wegle i zwiekszac bialka zeby bylo dostosowane pod moja wage. Glodna nie jestem ale w dalszym ciagu mam wrazenie, ze wegli zlozonych jest za duzo, bo dwoch posilkow nie dojadlam do konca. Jak na ironie znowu jestem mega chora i wcale nie mam ochoty na jedzenie.
Niezly moment sobie choroba wybrala na powrot kiedy to zaczelam rozpiske i wyprawiam dziecku urodziny. ehhhhh Bardzo powaznie rozwazam konsultacje dotyczaca usuwania migdalkow skoro za czesto mam takie ekstremalne infekcje garda i tak dlugotrwale.... ![]() spadam zalatwiac dalej, bo juz dzis mam opoznienie spore. |
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
eh dziewczyny
teściowa odmówiła pomocy przy dzieciach w wakacje. bez słowa wyjaśnienia. miala sie nimi zajac tydz na pocz wakacji i tydz na końcu. wczoraj dzownimy i jednak sie odwidziało. i tak od słowa do słowa i J.tez się wypiął. Mówił wczesniej, ze musimy sobie radzic, ze pochodzi na druga zmiane a teraz mówi, ze on nie dyktuje warunków, ze nie pracuje u siebie i że nie da rady 3 tyg chodzic na drugą zmiane. Drugie 3 tyg ja miałam dzieci brac ze sobą do pracy, bo wyjscia nie ma. Teraz wychodzi, ze bede je brała 6 tyg.!!! Moge miec w wakacje max 2 tyg urlopu. Nie wiem już co robić. Półkolonie drożyzna i po 2h diennie wiec mnie nie ratuje. Wiem tylko, że nie mam na kogo liczyć. Jestem matką i moj problem Ja moge miec zrypane w pracy bo jak sie ktoś dowie to nie wiem...ale on nie. Jeszcze szukam, dzwonię. Przeraża mnie ten czas. zamiast relaksu bedzie jeden wielki stres, kłótnie i nic więcej.
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Bakus zdrówka
Marta współczuję. Sama drżę co bedzie jak jednak Matiego przedszkole bedzie zamkniete przez lipiec, bo w sierpniu na pewno nieczynne będzie. Paule musze na jakies półkolonie posłać, choć na 2 tygodnie, później pojedzie troche do teściowej i do mojej siostry, a resztę ze mną w pracy bedzie. A z Boczkiem problem bedzie na maksa. Na Kropa nie mam co liczyć tak jak Ty na J. Aż się boje myślec o wakacjach. |
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sportowych ciuchów to ja biegam w takich starych dresach że aż mi wstyd - zwłaszcza że w moim parku to istny pokaz mody W końcu muszę coś kupić- ale pewnie zwykłe dresy/bawełniane koszulki w c&a...no i w sumie tak rzadko biegam że się zastanawiam czy to ma sens ![]() Hmmm nawet bym nie pomyślała że ktoś może przedszkole zamykać na wakacje No na dwa-trzy tygodnie to rozumiem ale dwa miechy... Tak myślałam - próbowałyście się zorientować czy nie ma innych matek w podobnej sytuacji ? Bo może można by się dogadać - część czasu jedna, część druga... Albo rozejrzeć się za jakąś uczennicą starszą /studentka - nie sądzę żeby chciały nie wiadomo ile kasy ...My w końcu ustaliliśmy termin wakacji u mojej teściowej - zgodziłam się na trzy tygodnie (i tak za długo jak dla mnie) a ona oczywiście jeszcze próbuje dwa dni dokładać I tak jestem złą matką bo wolę trzymać dziecko w dużym mieście w mieszkaniu zamiast wakacjować w ogrodzie u ukochanej teściowej i to nad morzem Już pomijając fakt żebyśmy się pozabijały(w zeszłym roku tydzień wystarczył) - to czy to takie dziwne że chcę być z mężem a dziecko z ojcem Najwidoczniej tak
|
|
|
|
|
#1888 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zabierania dzieci do pracy- słuchaj, a ktoraś z tych "łodziowych" koleżanek by nie mogła się z tobą wymienić opieką? Wiesz może mają córki w podobnym wieku- dzieciaki jak są w grupie to się sobą zajmą, grunt, zeby się nie nudziły Albo z kimś "na spółkę" wynająć niańkę? Dziewczynki są spore, duzo roboty przy nich nie ma, własciwie- tyle co popatrzeć za nimi, żeby sobie krzywdy nie zrobiły. Może jakaś znajoma mama też szuka opiekunki na wakacje, to byście razem zwoziły dzieci do kupy i niech się niania zajmie 3 czy 4 dzieciaków. Ja na swojego TŻa pod względem zajmowania się dzieckiem nie mogę narzekać- wczoraj młody miał dentystę, ja musiałam zostać w pracy, to TŻ bez problemu poszedł na wizytę. Ogólnie baaaardzo sie angażuje w wychowanie, czasem mam wrażenie że bardziej niż ja ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
albo ochrzci pod naszą nieobecność. Więc w sumie nam też pozostaje wspólna opieka, albo niania...A czemu na Kropa nie masz co liczyć?! przecież on się spoko dzieciakami zajmuje---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
zobaczymy czy wtedy będzie taka chętna do długich wakacji nad morzem Ja osobiście też wolę spędzać czas w Wawie (eh...te spaliny) niż siedzieć "na ranczo" u teściowej. Chociaż ona mieszka w średniej wielkości mieście, a nie całkiem na wsi- mi sie tam nudzi jak nie wiem...dwa dni, no trzy to dam radę, ale tydzień- to już masakra. A jak się nudzę i robię marudna to się czepiam. Ona nie rozumie ze mam swoje nawyki typu codzienne ćwiczenie, spacer czy jedzenie "dziwactw"- według niej, bo wg mnie- ona je dziwactwa, a ja normalnie. I nie przetłumaczysz...ona biały chlebek w ilości pół bochna na kolację, ja sałatkę, albo twaróg. Także doskonale cię rozumiem. Ja np. znam swoją "teściową" ponad dekadę, a nigdy nie byłam u niej sama w domu- zawsze albo jedziemy wszyscy albo wcale. Zdechłabym tam bez TŻa
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Albowiem ON PRACUJE.
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że trafiłaś w sedno - bo moja teściowa jakoś nie sprawiała wrażenia super chętnej do zajmowania się małą (ot chwilę potrzymać, zdjęcie sobie zrobić i oddać rodzicom na przewijanie + dużo dooobrych rad No i fakt dochodzi odrębne podejście do dziecka - póki co nie jest to jakoś super widoczne ale już pierwsze oznaki są. Moja mama przynajmniej szanuje moje zdanie i jest chętna do pomocy (ale w takim wymiarze jak ja to widzę).. Sama też tam nie jeżdżę - 2 tyg będzie mąż i tydzień moja mama... A mój mąż ma wizję że dzięki dziecku nasze relacje się jakoś radykalnie poprawią W sumie to ja nawet szanuję moją teściową - jest aktywna, spełniona zawodowo, ma znajomych i ciekawe życie (i ostatnio schudła z 30 kg a ja potrafię to docenić)... Tylko jakoś nie bardzo mam ochotę spędzać z nią za dużo czasu A6W za mną a córka śpi Coś jakby rytm dnia nam się klaruje - oby już tak zostało... Od wczoraj łykam żelazo(+kwas foliowy+jod+wit B) i mam nadzieję że pomoże bo dziś zwlekałam się resztką sił (a noc była niezła- co prawda wrócilismy do pobudek o 3 ).
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

) specjalnie wartości odżywczych nie mają

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

ale nagłośnienie było tak kiepski albo ja juz taka głucha byłam ze nawet nie rozumiałam czy on po polsku czy ang śpiewa 

Niezly moment sobie choroba wybrala na powrot kiedy to zaczelam rozpiske i wyprawiam dziecku urodziny. ehhhhh 
teściowa odmówiła pomocy przy dzieciach w wakacje. bez słowa wyjaśnienia. miala sie nimi zajac tydz na pocz wakacji i tydz na końcu. wczoraj dzownimy i jednak sie odwidziało. i tak od słowa do słowa i J.tez się wypiął. Mówił wczesniej, ze musimy sobie radzic, ze pochodzi na druga zmiane a teraz mówi, ze on nie dyktuje warunków, ze nie pracuje u siebie i że nie da rady 3 tyg chodzic na drugą zmiane. Drugie 3 tyg ja miałam dzieci brac ze sobą do pracy, bo wyjscia nie ma. Teraz wychodzi, ze bede je brała 6 tyg.!!! Moge miec w wakacje max 2 tyg urlopu. Nie wiem już co robić. Półkolonie drożyzna i po 2h diennie wiec mnie nie ratuje.