"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-02, 16:12   #1921
magdaka13
Wtajemniczenie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

No, wlasnie niestety nie. Mam nadzieje, ze do sierpnia bedzie wszystko git zatem.
Bo tez nic przeciwzakrzepowego nie moge brac jak mi radzila Layla - moj maz mnie oswiecil, ze juz na pierwszej wizycie u lekarza jak bylismy, to doktor powiedzial, ze mi zadnych lekow nie da ze wzgledu na przebyte poronienie. Bo te leki wlasnie niosa ryzyko powtorki z rozrywki.
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 18:00   #1922
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
No, wlasnie niestety nie. Mam nadzieje, ze do sierpnia bedzie wszystko git zatem.
Bo tez nic przeciwzakrzepowego nie moge brac jak mi radzila Layla - moj maz mnie oswiecil, ze juz na pierwszej wizycie u lekarza jak bylismy, to doktor powiedzial, ze mi zadnych lekow nie da ze wzgledu na przebyte poronienie. Bo te leki wlasnie niosa ryzyko powtorki z rozrywki.
ja nie sądzę, żeby mi lekarz przepisał heparynę wiedząc, że ona może być szkodliwa. powiedziała jednocześnie, że żadnych leków nie można brać, a jak się konsultowałam, to niektóre kobiety całą ciążę biorą heparynę. chciałam pomóc.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 20:50   #1923
dewi
Rozeznanie

a ja odebrałam wyniki morfologi i jest poprawa po zaledwie tyg... poczułam ulgę... Moja hemoglobina wzrosła do 10
Stary 2010-07-02, 21:40   #1924
mysiopez
Zadomowienie

Właśnie przeczytałam fajny artykuł. Mam nadzieje, że Wam też się spodoba http://niezlamama.edziecko.pl/nie_zl...rmarkecie.html

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 22:26   #1925
make_up_istka
BAN stały

Witam Was dzisiaj

U mnie mega kłotnia z TŻtem o jego palenie... Brrrr...!

Widzę, że części z Was bardzo szybko przeszły mdłości... Zazdroszcze... Mnie od 6. tyg mdli, a od 8. tyg. wymiotuję i mi nie przechodzi... Raz ciut lepiej, raz gorzej, ale nie przeszło... Za tydzień wyjazd i co, nawet z grilla nie skorzystam...

A co do płaszczyka, to ja mam własnie bardzo podobny z zeszłego roku, tylko żółty, kupiony w Tesco. Fajny bo można użyć i będąc i nie będąc w ciąży (wtedy można założyć gruuube swetry - dla takiego zmarzlucha jak ja - i nic nie widac )

Za tydzień muszę się wybrać na kolejną wizytę a już kolejny dzień zapominam się zapisać...!
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 23:05   #1926
Edi581
Przyczajenie

Ja L4 dostaję do terminu kolejnej wizyty pierwszy raz na tydzień, teraz na 3 tygodnie.

Mdłości mnie chwyciły od początku 6 tygodnia, a wymioty od 7 tygodnia. I nie ma różnicy, czy jem czy nie i tak wymiotuję .

Mąż pojechał do znajomych, a ja sobie leżę cały wieczór, bo tylko w pozycji płaskiej mnie nie mdli

Jak ja się cieszę, że wakacje mamy wykupione dopiero na koniec sierpnia i początek września. Mam nadzieję, że wtedy już nie będę wymiotować. Mamy kwaterę nad morzem i rejs na Bornholm wykupiony (jeszcze sprzed wiedzy o potomku ).
Edi581 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 09:09   #1927
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
ja nie sądzę, żeby mi lekarz przepisał heparynę wiedząc, że ona może być szkodliwa. powiedziała jednocześnie, że żadnych leków nie można brać, a jak się konsultowałam, to niektóre kobiety całą ciążę biorą heparynę. chciałam pomóc.
Ja to tez myslalam, ze z twoich rad skorzystam...no ale niestety
Borysek ur. 05.04.2013

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-03, 09:10   #1928
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edi581 Pokaż wiadomość
Ja L4 dostaję do terminu kolejnej wizyty pierwszy raz na tydzień, teraz na 3 tygodnie.

Mdłości mnie chwyciły od początku 6 tygodnia, a wymioty od 7 tygodnia. I nie ma różnicy, czy jem czy nie i tak wymiotuję .

Mąż pojechał do znajomych, a ja sobie leżę cały wieczór, bo tylko w pozycji płaskiej mnie nie mdli

Jak ja się cieszę, że wakacje mamy wykupione dopiero na koniec sierpnia i początek września. Mam nadzieję, że wtedy już nie będę wymiotować. Mamy kwaterę nad morzem i rejs na Bornholm wykupiony (jeszcze sprzed wiedzy o potomku ).
co w takim razie jesz ? Bo ja już nie wiem za co się zabrać aby nie zwrócić i nie być glodną
Burczy mi w brzuchu a na nic nie mogę patrzeć
o, wczoraj kisiel zjadłam bez zwrotu

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 09:13   #1929
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:

Napewno ci przejda mdlosci - badz cierpliwa - moze za 2 tyg a moze za 6, ale na wakacje pewnie bedziesz mogla pojechac.
A Bornholm bardzo fajnie brzmi. Slyszalam, ze tam jest cala siec sciezek rowerowych, ale wy pewnie bedziecie zwiedzac pieszo ta zielona wyspe.
Borysek ur. 05.04.2013

Stary 2010-07-03, 09:25   #1930
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

mnie jak trochę mdliło to jadłam bardzo bardzo malutkimi porcjami jedzonko, nie wiem czy to pomaga każdemu ale mi pomaga no i faktycznie imbir pomaga na mdłości
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 09:34   #1931
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

Witam z Rana

ja dzis juz jade na Wakacje ....wiec do zobaczenia za Tydzien.

MIlego dnia
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-03, 10:25   #1932
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość

Widzę, że części z Was bardzo szybko przeszły mdłości... Zazdroszcze... Mnie od 6. tyg mdli, a od 8. tyg. wymiotuję i mi nie przechodzi... Raz ciut lepiej, raz gorzej, ale nie przeszło... Za tydzień wyjazd i co, nawet z grilla nie skorzystam...
ja też od 6 tygodnia mam mdłości i jakoś nie przechodzą, jednego dnia są małe, a czasami (jak dzisiaj) aż mi się od nich w głowie kręci...na szczęście nie wymiotuję...

Cytat:
Napisane przez Molalala Pokaż wiadomość

To udanego wyjazdu życzę...zazdraszczam...

A ja zaraz muszę jakieś ciasto upiec, bo jutro do teściowej jedziemy i obiecałam, że coś przygotuję
Stary 2010-07-03, 11:11   #1933
vilya
Zadomowienie

no dziewczyny pojawił się już wątek marcowo - kwietniowy
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 11:14   #1934
insomnia_00
Raczkowanie

Witam wszystkie kobietki
Czy któraś z Was też ma problem z dziąsłami... tzn. chodzi o krwawienie (szczególnie przy myciu zębów).
Czytałam gdzieś, że dziąsła mogą być w ciąży bardziej wrażliwe i krwawić... ale mnie już to poważnie nie pokoi, bo przy każdym myciu dość znacznie krwawią. Nie mam pojęcia czy mogę stosować jakieś preparaty z apteki bez recepty.
Któraś z Was miała/ ma taki problem i wie jak na to zaradzić???

Pozdrawiam Wszystkie panie wypowiadające się na tym wątku

"Nie oszukuj sam siebie - wokół Ciebie jest pełno ludzi, którzy chętnie Cię w tym wyręczą..."
insomnia_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 11:36   #1935
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insomnia_00 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie kobietki
Czy któraś z Was też ma problem z dziąsłami... tzn. chodzi o krwawienie (szczególnie przy myciu zębów).
Czytałam gdzieś, że dziąsła mogą być w ciąży bardziej wrażliwe i krwawić... ale mnie już to poważnie nie pokoi, bo przy każdym myciu dość znacznie krwawią. Nie mam pojęcia czy mogę stosować jakieś preparaty z apteki bez recepty.
Któraś z Was miała/ ma taki problem i wie jak na to zaradzić???

Pozdrawiam Wszystkie panie wypowiadające się na tym wątku
tak ja mialam. rozmawialam z moja dentystka. pytalam czy zmiana na miekka sczoteczke cos pomoze i powiedziala ze nie. najlepsza bedzie srednia i trzeba myc tak jak do tej pory. i ze to w koncu przjdzie. MI polecila stosowac np elmex zielony i do kompletu plyn do plukania elmex tez zielony. jak masz no colgate paste to taki sam plyn trzeba uzywac. Ja przed ciaza tez mialam problem z krwawieniem dziasel i kupilam wtedy parodontax ale byl tak oblesny w smaku ze mi niedobrze bylo po kazdym myciu. robilam tez plukanki z szalwi. nie bierz na to zadnych lekarstw, najlepsza plukanka i trzeba to przeczekac. Elmex zielony jest bardzo lagodny wiec moze pomoze, poszukaj na polkach w sklepach past ktore zapobiegaja krwawieniu i w razie mozliwosci dokup plyyn i badzo dbaj o higiene. JEsli mozesz to idz do denstysty on oceni czy to nic powaznego, dbanie o dziasla i zeby w ciazy jest bardzo wazne. Co najlepsze mozna nawet uzywac znieczulenia jesli cioaza przebiega ok (chodzi mi o leczenie zebow)
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 11:44   #1936
insomnia_00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
tak ja mialam. rozmawialam z moja dentystka. pytalam czy zmiana na miekka sczoteczke cos pomoze i powiedziala ze nie. najlepsza bedzie srednia i trzeba myc tak jak do tej pory. i ze to w koncu przjdzie. MI polecila stosowac np elmex zielony i do kompletu plyn do plukania elmex tez zielony. jak masz no colgate paste to taki sam plyn trzeba uzywac. Ja przed ciaza tez mialam problem z krwawieniem dziasel i kupilam wtedy parodontax ale byl tak oblesny w smaku ze mi niedobrze bylo po kazdym myciu. robilam tez plukanki z szalwi. nie bierz na to zadnych lekarstw, najlepsza plukanka i trzeba to przeczekac. Elmex zielony jest bardzo lagodny wiec moze pomoze, poszukaj na polkach w sklepach past ktore zapobiegaja krwawieniu i w razie mozliwosci dokup plyyn i badzo dbaj o higiene. JEsli mozesz to idz do denstysty on oceni czy to nic powaznego, dbanie o dziasla i zeby w ciazy jest bardzo wazne. Co najlepsze mozna nawet uzywac znieczulenia jesli cioaza przebiega ok (chodzi mi o leczenie zebow)
Przed ciążą stosowałam twarde szczoteczki (moim zdaniem lepiej czyszczą zęby), mogłam przyciskać włosiem szczoteczki bardzo mocno a dziąsła nigdy nie reagowały krwawieniem... Dopiero od 2 m-scy coś się z tymi dziąsłami zaczęło dziać... Ja obecnie używam pasty vademecum do wrażliwych dziąseł, ale ledwo co mi pomaga...
dziękuje za sugestie Spróbuje tej pasty i płynu Elmex.

"Nie oszukuj sam siebie - wokół Ciebie jest pełno ludzi, którzy chętnie Cię w tym wyręczą..."
insomnia_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 12:00   #1937
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Molalala Pokaż wiadomość
Witam z Rana

MIlego dnia
udanych spokojnych wakacji życze

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
no dziewczyny pojawił się już wątek marcowo - kwietniowy
ale ten czas leci...

Ja tak praktycznie rzecz biorąc wogóle nie miałam mdłości... więc nie pomogę.
Na dziąsła faktycznie dobra jest szałwia... działa ściągająco i odkażająco...
Stary 2010-07-03, 14:31   #1938
dizi
Zadomowienie

Molalala życzę udanych wakacji

Sylfiaaa mi ginek polecił przy wymiotach jeść kaszkę dla niemowląt. Mi pomagało, a przynajmniej żołądek miał czym pracować. Do tej pory zajadam się czasem morelową

Też chyba muszę wypróbować elmex, do tej pory używałam colgate płyn i pastę, ale czuję tak jakbym miała podraznione dziąsła.
Byłam dziś w aptece po duphaston, lekarka przepisała mi 3 opakowania, tak żeby starczyło do następnej konsultacji, ale w aptece sprzedali mi tylko 2, bo ponoć więcej na jedną receptę nie można całe szczęście, że w przyszłym tygodniu mam badanie przezierności, to poproszę o kolejną receptę, wolę mieć w zapasie

Życzę wszystkim miłego weekendu!!!
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 18:45   #1939
muron
Zakorzenienie

Cytat:

bi myślałam, że można L4 na dłużej czyli ok

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 06:18   #1940
Kasiek_26
Przyczajenie

Witam Was Dziewczyny

Nie bylo mnie na wizazu ponad m-c lol. Jestem po przeprowadzce i w koncu mam internet. Mam nadzieje,ze przyjmiecie mnie z powrotem do swojego grona.

Jestem teraz w 10 tygodniu. Dzis cierpie na bezsennosc z powodu alergii i mega mdlosci ,ble.

Czas przeprowadzki byl dla mnie strasznie absorbujacy. Wszystko zwiazane z przeprowadzka + ogolnie ciezka praca dla mnie. Troche sie chyba przepracowalam bo po 3 dniach na nowym mieszkaniu,dostalam plamien. Balam sie niesamowicie poniewaz tutaj gdzie mieszkam praktycznie nie ma zadnej opieki nad ciaza do konca 12 tygodnia.
Znalezlismy z mezem na necie pl lekarza i do konca 17 tygodnia mam brac duphaston. Widzialam moja fasolinke i wszystko bylo/jest ok. Teraz ide 21.07 na kolejne usg. Juz nie moge sie doczekac.
Stary 2010-07-04, 09:42   #1941
magdaka13
Wtajemniczenie

Kasiek - dobrze cie widziec. A z ta ciezka praca w I trym. naprawde trzeba uwazac, zawsze jak czytam co niektore dziewczyny robia w ciazy, szczegolnie na pocz. to mnie osobiscie przeraza. Ale grunt, ze wszystko teraz u ciebie i dzidziolka dobrze. A duphaston - to przeciez nie jest tak uciazliwy w zazywaniu.
A tak wogole masz juz cos kupione dla fasolki? Czy tez jestes na razie na etapie ogladania, ustalania co jest naprawde potrzebne, etc.?
......................... .............
Aha - zapodam wam fajny 'serial' tematyczny:
http://www.youtube.com/watch?v=szqesqWpqBc&NR=1
ja go od wczoraj ogladam i sie zastanawiam czy w moim przypadku bedzie podobnie, bo przynajmniej na poczatku mialam reakcje podobne jak ta dziewczyna....
Borysek ur. 05.04.2013

Stary 2010-07-04, 12:24   #1942
Layla79
Zakorzenienie

a ja z kolei w ogóle już nie mogę używać colgate, bo po niej wymiotuję za każdym razem
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 13:42   #1943
mysiopez
Zadomowienie

a ja dzis mam straszne mdłości.. W sumie 2-3 raz dopiero, ale juz mam serdecznie dośc. nie mam dzis sił zejść z łóżka. Jak ja Wam współczuje, cięzarówkom co wymiotują i non stop mają mdłości! Ja bym się normalnie ....

A wczoraj udało mi się w końcu kupić krótkie spodnie, może nie takie jak chciałam, ale lepsze takie niż zadne. Oczywiscie w lumpeksie a nie w sklepie

Ale za to się wczoraj porządnie zirytowałam. Kupiłam sobie cudowną spódniczkę, ale wiem, że długo w niej nie będe chodzić. Poszłam do krawcowej (oklejony lokal, że niby co ona nie szyje itp..) i wyszłam z niczym. Jednoczesnie w tym lokalu jest pasmanteria i ta pani odbiera towar dla krawcowej.. wiec jej tłumacze, że chodzi o klin z gumy na rosnący brzuch. Proste, prawda? Dla tej kobiety nie..Jak takiej prostej sprawy nie umieją zrobić, to co oni tam szyją? tylko skracają spodnie? poprostu brak słów! Teraz szukam gdzieś krawcowej, która umie wszyć klin!

Stary 2010-07-04, 16:55   #1944
zabadella
Przyczajenie

Witam,
jestem studentką Wydziału Psychologii UW i chciałam zwrócić się z serdeczną prośbą do wszystkich Pań spodziewających się dziecka o wypełnienie ankiety do mojej pracy magisterskiej. Ankieta dotyczy myśli i uczuć, jakie towarzyszą kobietom w ciąży, jest niedługa i, mam nadzieję, przyjemna

Przyszłe mamy, które chciałyby mi pomóc, bardzo proszę o kontakt pod adresem magisterska@interia.eu - prześlę wówczas ankietę.

Zapraszam do kontaktu - uzyskałam już sporą pomoc od mam z terminami na inne miesiące, więc każde zgłoszenie przybliża mnie do końca badań
Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość za wtrącenie się do wątku.
zabadella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 21:21   #1945
Greczynka
Przyczajenie

Czesc kochane dziewczyny,

chcialabym dolaczyc do watku mam styczniowo-lutowych (moj termin ustalony przez gina to 24 lutego 2011).

Dwie kreseczki odczytalam 23 czerwca w Dzien Ojca, wiec TZ mial super prezent . To moje pierwsze malenstwo i bede bardzo czesto zagladac na ten watek.

Pozdrawiam was serdecznie
Greczynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 21:29   #1946
mysiopez
Zadomowienie

Greczynka WItamy!
Byłas już u lekarza?

Stary 2010-07-04, 21:37   #1947
muron
Zakorzenienie

dzis kończę oficjalnie I trymestr;=) Jutro 14 tydzień. Pojechałam porobić siostrze sesję ciążową- rodzi za 3 tyg, komary mnie zeżarły. Ałaaaaaaaa

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 21:46   #1948
Greczynka
Przyczajenie

Mysiopez, dziekuje za mile przyjecie

Tak, 1 lipca mialam robione USG i widzialam juz bijace (a wlasciwie "migajace") serduszko mojej malej fasolki. Mam tez pierwsze fotki - choc to jeszcze malenka kruszynka (dopiero 6 tydzien).

Przeczytalam wszystkie wasze wypowiedzi o mdlosciach... Mnie atakuja dopiero od 2 dni i to glownie wieczorami. Jakos latwiej mi sie je znosi w pozycji "horyzontalnej" na kanapie...

Kolejna wizyta u gina na poczatku sierpnia...
Greczynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 21:49   #1949
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

oj jak ten czas szybko leci, u mnie już dzisiaj 9ty ... a czuję się jakbym dopiero wczoraj test robiła i była w połowie 4 tygodnia, rany
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 21:52   #1950
mysiopez
Zadomowienie

Ja za jakies 8-9 dni mam USG, a 15 lipca wizytę

Dziewczyny, wiecie może czy sól fizjologiczna ( roztwór izotoniczny soli-spray do nosa) jest dozwolony w ciąży? To nie zawiera żadnych substancji czynnych, a ja mam zapchany nos. Ale nic nie leci z niego! To pewnie przez suche powietrze w pokoju. Słyszałam, ze to jest dobre dla dzieci... więć można to w ciazy stosowac?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości