Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 12:01   #1921
królewna z drewna
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Ja mam Obsession Night i z klasykiem nie ma nic wspólnego - nie ma mocy klasyka (i jego powalającej trwałości), nie ma kadzidła i w sumie to nie wiem, jak opisać ten zapach - może kwiatki z delikatną nutą męską
Stary 2012-01-11, 12:04   #1922
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
Ja mam Obsession Night i z klasykiem nie ma nic wspólnego - nie ma mocy klasyka (i jego powalającej trwałości), nie ma kadzidła i w sumie to nie wiem, jak opisać ten zapach - może kwiatki z delikatną nutą męską
Dzięki wielkie, chyba przejdzie mi ochota na zakup w ciemno
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:42   #1923
liv87
Guerlain Lover

Obsession night nie ma nic wspolnego z klasykiem, ale moim zdaniem jest godny poznania

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:42   #1924
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez liv87 Pokaż wiadomość
Obsession night nie ma nic wspolnego z klasykiem, ale moim zdaniem jest godny poznania
Oj, kusisz....
Z powodu odwyku daruję sobie chwilowo sprawdzanie ON- wrócę do tematu w marcu, jak już będzie mi wolno kupić jakąś jedną flaszkę.
Stary 2012-01-11, 14:01   #1925
gryx82
BAN stały

Mendosito, na allegro są miniaturki ON (7ml) w dobrej cenie

Męskie ON też nie mają nic wspólnego z klasykiem, są ozonowo-ogórowe, z nutą zamszu, owoców i mdlącej, metalicznej słodyczy
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:02   #1926
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość

Ju Twoje też dużo wnoszą dla mnie laika zapachowego
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Ju- proszę proszę napisz coś o Obsession Night Wiem, że znasz ten zapach, ma to coś wspólnego z klasykiem?
Nie ma o czym pisać ponad to, co zostało napisane- słodkawy, kobiecy, mily i bez charakteru

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:07   #1927
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Mendosito, na allegro są miniaturki ON (7ml) w dobrej cenie

Męskie ON też nie mają nic wspólnego z klasykiem, są ozonowo-ogórowe, z nutą zamszu, owoców i mdlącej, metalicznej słodyczy
Ja wiem, że są, już z dziesieć razy je oglądałam Chyba jednak se daruję, odwyk to odwyk.

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość

Nie ma o czym pisać ponad to, co zostało napisane- słodkawy, kobiecy, mily i bez charakteru
I bardzo dobrze, odwykam
Stary 2012-01-11, 14:12   #1928
gryx82
BAN stały

Cytat:
Ja wiem, że są, już z dziesieć razy je oglądałam Chyba jednak se daruję, odwyk to odwyk
Odwyk obowiązuje tylko przy mililitrażu powyżej 15 ml
Stary 2012-01-11, 14:13   #1929
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Dziekuje
Nie dziękuj tylko opisuj zapachy

Edytowane przez SzatAnka71
Czas edycji: 2012-01-11 o 14:16
SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:18   #1930
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Wiem, wiem- poniżej 15 ml to nie złamanie odwyku, okazja to nie zlamanie odwyku itd itp
Ale...
Ziarnko do ziarnka.... a ja muszę w tym tygodniu zapłacić za turbinę
Stary 2012-01-11, 14:23   #1931
gryx82
BAN stały

Cytat:
Wiem, wiem- poniżej 15 ml to nie złamanie odwyku, okazja to nie zlamanie odwyku itd itp
Ale...
Rozumiem, i nie kuszę więcej

Ale 7 ml to naprawdę nic, prawie jak duuuża, gratisowa próbka za którą te parę groszy uiścić trzeba
Stary 2012-01-11, 14:38   #1932
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

A ja właśnie testuję pana Tauera a konkretniej Orange Star. Na początku ostry zapach mnie uderzył nie wiem właściwie czego a teraz po dwóch godzinach pachnę jak odświeżacz powietrzatak pachną stare PRLowskie kostki do WC

Stary 2012-01-11, 16:24   #1933
thaprincezz
Rozeznanie

zgodze sie ze ON jest wart poznania chociazby po to aby nie kupowac :P kiedys nad nim myslalam ale teraz jest dla mnie banalny lepiej przetestuj zanim kupisz

moja szafka: http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/2683/
thaprincezz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:16   #1934
OlaVS
Zadomowienie

Ja tez po kilkudniowym testowaniu ostatecznie zdecydowałam z zakupu Orange Star. Co prawda z kostką do WC mi się on nie kojarzy, tylko z kioskowym szamponem i dużą dozą mydła, ale to mi się tak naprawdę bardzo bardzo podoba (choć może to się komuś wydać dziwne). O odwrocie od decyzji zakupu zdecydowała nuta kadzidlana, której generalnie nie lubię, a w wydaniu Tauera szczególnie.

I tu nasuwa mi się refleksja. Zarówno Orange Star, jak i Zeta (którą ogólnie od początku uważam za znacznie mniej oryginalną i którą od początku mi się niezbyt podobała) zbierają na Fragrantice mnóstwo ochów i achów. To jakież muszą być te Pentachordy, skoro są tak starsznie krytykowane (zwłaszcza Zielony i Brązowy)! Czy któraś testowała?

OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 01:06   #1935
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ufff - zem była zapomła - senkju Gryszard

to tera mogę czytać Was
Cytat:

Minuit noir- na początku lukrecja, przechodząca w iryski/krówki, potem zapach robi się mleczny, słodki i...trochę nudny. Zainteresowała mnie jednak frapująca nutka kleju biurowego/ gumy arabskiej- często fiołek daje takie efekty. Jutro sprawdzę, czy z tą nudą się nie pomyliłam.

No i jeszcze Dita Von Teese- rozczarowanie. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że zapach jest "tani", supermarketowy, przypomina mi woń jakiegoś ciemnoczerwonego, wpadającego w fiolet soku. Trwałość nienajlepsza.
1. pogrubienie - tu się zgadza z moimi odczuciami - zupełnie bezkonsultacyjnie i osobniczo

2. pogr. - czyżby NoToFruGO ? bo jest straszne ale zapachu nie znam

Cytat:

Ju Twoje też dużo wnoszą dla mnie laika zapachowego
sieu zgodzę

Cytat:
Dodam jeszcze, że sama sobie zażyczyłam taki "prezent" i wiem, co mi bardzo Ch.I. przypomina- Kelly Caleche, który zresztą miałam na swoim ślubie- i też był kupiony przez W., a potem oddałam go Mamie
Fatum jakieś, czy co???
Cała nadzieja w tym, że- ponieważ Kelly mąż również znielubił, tak się stanie i tym razem
A było poprosić o Jasmin Noir, o, głupia ja!

Cytat:
No dobrze, ale może powinnam przestać tu pisać

Ale wiesz, Gryxiu, zmienność zapachowa (usprawiedliwiona - bo tak można mieć) polega wg mnie na tym, że dany element, który się podoba na początku, potem odstręcza, a nie, że czuje się KOMPLETNIE coś innego, niż przez parę testów początkowych
1. nawet o tym nie myśl

2. nikt nie zgłębil jeszcze zmienności zapachowej i zostawmy ją w spokoju - każdy ją ma, zwłaszcza tutaj i jusz. kropka.
Cytat:
Ale...
jeśli do Diesla ( nie wiem może są inne turbiny?) to łączę sie w bólu - też to przerabiałam
odezwał mi się na odwyku głód zapachów - kto mi odetnie net?
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:05   #1936
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Rozumiem, i nie kuszę więcej

Ale 7 ml to naprawdę nic, prawie jak duuuża, gratisowa próbka za którą te parę groszy uiścić trzeba
Gryksiu normalnie nie mogę no

Cytat:
Napisane przez thaprincezz Pokaż wiadomość
zgodze sie ze ON jest wart poznania chociazby po to aby nie kupowac :P kiedys nad nim myslalam ale teraz jest dla mnie banalny lepiej przetestuj zanim kupisz
Potestuję PO odwyku

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

jeśli do Diesla ( nie wiem może są inne turbiny?) to łączę sie w bólu - też to przerabiałam
odezwał mi się na odwyku głód zapachów - kto mi odetnie net?
Do Diesla Orientacyjnie jakieś 3000 zł zapłacę. Mogłam kupić używaną, regenerowaną, ale zamierzam pojeździć tym autem jeszcze jakieś pięć lat, więc trzeba było kupić nową

Odetnijmy sobie nawzajem, bo ja też na odwyku, a Allegro to zuo wszech czasów
Stary 2012-01-12, 12:26   #1937
ropuszka
Zakorzenienie

Pod wplywem wizyt w Rossmanach itp. drogeriach powszechnie uczeszczanych wzielo mnie na testowanie perfum z nizszej polki I tak sobie mysle, ze chyba zle ze mna - gust mi sie skiepscil Ciekawa jestem Waszych opinii na temat ponizszych zapachow - testowalam je wczoraj i wpadlam po uszy, mimo, ze nie sa to zbyt skomplikowane kompozycje
Kate Moss Kate oczywiscie zapach juz znalam wczesniej, ale nigdy nie kupialm i teraz zaluje, na szczescie rozowa Kasia jest ogolnie dostepna. Zapach jest kwiatowy, lekko rozany, swiezy i slodki zarazem, same kwiaty. Bardzo mi sie podoba, choc trwalosc jest raczej przecietna.
Lilabelle tejze pani nie ukrywam ze skusil mnie flakonik i opakowanie no i recenzje w KWC. Okazuje sie, ze moj odbior zapachu jest kompletnie inny i teraz sie zastanawiam co oni wlali do testera Zadnych owocow tam nie czuje, no moze tylko troche mandarynki faktycznie, a poza tym chyba pizmo, drzewo sandalowe i mydelko. Calosc jest swietna, ale w ogole nie kojarzy mi sie z dziecinstwem, mala dziewczynka ani tym bardziej z Miss Dior Cherie! Malo tego jestem pewna, ze gdzies juz cos podobnego niuchalam i chyba bylo to cos z wyzszej polki - nie wiem czy nie Artemisia Penhaligon's...
Kylie Mnogue Dazzling Darling psiknelam na papierek tylko ze wzgledu na fioletowy plyn w butelce i kurcze okazuje sie, ze to moj fawpryt jest Nie lubie Kylie, kojarzy mi sie strasznie tandetnie, jej zapachy zreszta tez, natomiast ten jest swietny. To jak polaczenie klasycznego Darling z masa fiolkow i to takich pradziwych, swiezych, a nie ziemistych i zielonych.
Strasznie jestem ciekawa Waszych opiniii, chociaz wiem, ze wprawione nosy raczej nie uznaja zapachow celebrytek. Ja rowniez i nawet przyznam nieskromnie uwazam, ze jestem dosc rozeznana w temacie, no ale... moze mi hormony buzuja
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:36   #1938
liv87
Guerlain Lover

Mendosito, jabym jeszcze miala odlewke ON to bym Ci wyslala, ale odlewke oddalam kuzynce pod koniec grudnia...

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 14:34   #1939
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez liv87 Pokaż wiadomość
Mendosito, jabym jeszcze miala odlewke ON to bym Ci wyslala, ale odlewke oddalam kuzynce pod koniec grudnia...
Dziękuję kochana ON nie zając, myślę, że jak wrócę z odwyku to będzie jeszcze gdzieniegdzie dostępny i kupię sobie coś malutkiego. Tak więc wszystko przede mną Ale bardzo dziękuję za chęci

Testuję sobie właśnie Midnight Poison- hmm sama nie wiem. Zapach ładny, bardzo delikatny, chyba szalenie popularny, bo na 100% go znam i chyba dość często czuję na ulicy. Generalnie raczej kategoria kwiatki-sratki, bardzo mało Diorowskie, że się tak wyrażę. W porównaniu z innymi Truciznami bardzo mało mocy mają, dwa psiki na nadgarstku wyczuwam dopiero, gdy przykładam do niego nos. Miły, ale szału nie robi.
Stary 2012-01-12, 15:11   #1940
Parabelka
Panaroja

Chanel 5 eau premiere - coś jakby ślad Chanel5 edt zmieszane z herbatą z cytryną i zapach się nie może zdecydować , czy chce pachnieć piątką czy herbatą cytryniastą
Obsession - i też najpierw jak poprzednio silne drzewno-przyprawowe nuty , ale takie dość ordynarne , pozbawione finezji , a po jakichs dwóch godzinach wylazł diabli wiedzą skąd potworny , śmierdzący , duszący , słodkawy , ohydny puder i musiałam toto zmyć

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:26   #1941
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Chanel 5 eau premiere - coś jakby ślad Chanel5 edt zmieszane z herbatą z cytryną i zapach się nie może zdecydować , czy chce pachnieć piątką czy herbatą cytryniastą
Obsession - i też najpierw jak poprzednio silne drzewno-przyprawowe nuty , ale takie dość ordynarne , pozbawione finezji , a po jakichs dwóch godzinach wylazł diabli wiedzą skąd potworny , śmierdzący , duszący , słodkawy , ohydny puder i musiałam toto zmyć
To moja ostatnia wielka miłość jest Ale w sumie nie dziwię się nawet Twoim odczuciom, nie są to "pachnące" perfumy, jeśli wiesz co mam na myśli
Stary 2012-01-12, 15:55   #1942
ropuszka
Zakorzenienie

Ach, zapomnialam, ze znow podeszlam wczoraj do Innocenta - poprzedni test skonczyl sie tym, ze nic nie czulam A wczoraj czulam i to wyraznie, niestety poczatkowe nuty sa dla mnie malo ciekawe - cos jak odarty z trupiej nutki Angel. Podoba mi sie najbardziej ostatnia faza - taka ciepla i milusia, ale niestety zapach trwa moze jakies 3 h na mojej skorze W ciuchach trzyma sie niewiele lepiej i szczerze mowiac chyba jednak go nie kupie, wiec wielbicielki Niewinnego cieszcie sie, ze nikt Wam flaszek sprzed nosa nie sprzatnie
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:28   #1943
Parabelka
Panaroja

Cytat:
To moja ostatnia wielka miłość jest Ale w sumie nie dziwię się nawet Twoim odczuciom, nie są to "pachnące" perfumy, jeśli wiesz co mam na myśli
ale poprzednio tego paskudztwa tam nie było , mimo że to nie sa perfumy pachnące

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:30   #1944
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
to nie sa perfumy pachnące

Edytowane przez SzatAnka71
Czas edycji: 2012-01-12 o 16:31
Stary 2012-01-12, 20:30   #1945
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
ale poprzednio tego paskudztwa tam nie było , mimo że to nie sa perfumy pachnące
A to nie wiem, poznałam Obsession zaledwie jakiś miesiąc temu i zakochałam się bez pamięci przy drugich testach (przy pierwszych mnie nieco odrzuciło). Obecnie to chyba mój ulubieniec z kolekcji i bardzo ubolewam nad tym, że nie mam kiedy go nosić, bo TŻ reaguje mniej wiecej jak Ty

Dzięki przecudownej paczuszce od Daff ( ) testuję właśnie:
Prada L'eau Ambree- cudowny, delikatny zapach w typie Prady Irysowej, ale jednek bardziej zdecydowany i nie aż tak lekki. Ambry jako takiej tam za bardzo nie wyczuwam, ale jest pięknie- spokojnie, elegancko, z klasą. Kiedyś kupię
Prada Intense- mnóstwo słodkości, po ostrym, "męskim" wejściu robi sie aż gęsto od słodyczy. Kojarzy mi sie z jakimś gęstym, słodkim syropem. Ale nie dusi, nie wywołuje bólu głowy ta słodkość i nie ma nic wspólnego z landrynkami.
Balmain Ambre Gris- hmm, jak na ambrowy zapach mało ambry w nim wyczuwam. Podobałby mi się na TŻcie. Niestety nie czuję tuberozy, którą bardzo lubię, acz w rozsądnych ilościach.
Stary 2012-01-12, 20:32   #1946
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Strasznie jestem ciekawa Waszych opiniii, chociaz wiem, ze wprawione nosy raczej nie uznaja zapachow celebrytek. Ja rowniez i nawet przyznam nieskromnie uwazam, ze jestem dosc rozeznana w temacie, no ale... moze mi hormony buzuja
Lubię np Covet i Lovely SJP i się nie wstydzę- głowa do góry

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:45   #1947
jarzo83
Zakorzenienie

hej dziewczynki przyszly mi wczoraj NafNaf i owiem ze po prostu przepadlam, piekne, cieple, bogate, waniliowe i wyczuwam podobienstwo do klasycznego amora, bardzo mi sie spodobaly i uwazam ze sa warte przetestowania, a rekaw szlafroka pahnie do dzis bardzo intensywnie
jarzo83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:48   #1948
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez jarzo83 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki przyszly mi wczoraj NafNaf i owiem ze po prostu przepadlam, piekne, cieple, bogate, waniliowe i wyczuwam podobienstwo do klasycznego amora, bardzo mi sie spodobaly i uwazam ze sa warte przetestowania, a rekaw szlafroka pahnie do dzis bardzo intensywnie
Ależ Ty kochasz tą wanilię której ja serdecznie nie znoszę wręcz
A NafNaf z którego jest roku?bo być może to te które ja w młodosci miałam i wtedy mi się podobały, no ale to było wieeeki temu

Stary 2012-01-12, 20:53   #1949
jarzo83
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ Ty kochasz tą wanilię której ja serdecznie nie znoszę wręcz
A NafNaf z którego jest roku?bo być może to te które ja w młodosci miałam i wtedy mi się podobały, no ale to było wieeeki temu

Kocham i dam sie za nia sprzedacslodziak jak nie wiem co, ale nie taki w typu escadowek....one sa z 2007 roku tak pisze na fragrantice, mas linka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...f-naf-edt.html

ale flakon boski trzeba przyznac, a Ty Aniu trafilas ostatnio w cos ciekawego?
jarzo83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:23   #1950
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez jarzo83 Pokaż wiadomość
Kocham i dam sie za nia sprzedacslodziak jak nie wiem co, ale nie taki w typu escadowek....one sa z 2007 roku tak pisze na fragrantice, mas linka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...f-naf-edt.html

ale flakon boski trzeba przyznac, a Ty Aniu trafilas ostatnio w cos ciekawego?
To nie te co ja kiedyś tam miałam

Kasiu teraz testuję Tauery ale to nie mój styl raczej za to kocham Mugleraoprócz Womanity

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości