|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Ja mam Obsession Night i z klasykiem nie ma nic wspólnego - nie ma mocy klasyka (i jego powalającej trwałości), nie ma kadzidła i w sumie to nie wiem, jak opisać ten zapach - może kwiatki z delikatną nutą męską
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Guerlain Lover
|
Obsession night nie ma nic wspolnego z klasykiem, ale moim zdaniem jest godny poznania
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1925 |
|
BAN stały
|
Mendosito, na allegro są miniaturki ON (7ml) w dobrej cenie
![]() Męskie ON też nie mają nic wspólnego z klasykiem, są ozonowo-ogórowe, z nutą zamszu, owoców i mdlącej, metalicznej słodyczy
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
Cytat:
|
|
#1927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1928 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2012-01-11 o 14:16 |
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1931 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale 7 ml to naprawdę nic, prawie jak duuuża, gratisowa próbka za którą te parę groszy uiścić trzeba
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie testuję pana Tauera a konkretniej Orange Star. Na początku ostry zapach mnie uderzył nie wiem właściwie czego a teraz po dwóch godzinach pachnę jak odświeżacz powietrza
tak pachną stare PRLowskie kostki do WC
|
#1933 |
|
Rozeznanie
|
zgodze sie ze ON jest wart poznania
chociazby po to aby nie kupowac :P kiedys nad nim myslalam ale teraz jest dla mnie banalny lepiej przetestuj zanim kupisz
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez po kilkudniowym testowaniu ostatecznie zdecydowałam z zakupu Orange Star. Co prawda z kostką do WC mi się on nie kojarzy,
tylko z kioskowym szamponem ). O odwrocie od decyzji zakupu zdecydowała nuta kadzidlana, której generalnie nie lubię, a w wydaniu Tauera szczególnie.I tu nasuwa mi się refleksja. Zarówno Orange Star, jak i Zeta (którą ogólnie od początku uważam za znacznie mniej oryginalną i którą od początku mi się niezbyt podobała) zbierają na Fragrantice mnóstwo ochów i achów. To jakież muszą być te Pentachordy, skoro są tak starsznie krytykowane (zwłaszcza Zielony i Brązowy)! Czy któraś testowała?
|
#1935 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ufff - zem była zapomła
to tera mogę czytać Was ![]() Cytat:
2. pogr. - czyżby NoToFruGO ? bo jest straszne ale zapachu nie znam Cytat:
Cytat:
2. nikt nie zgłębil jeszcze zmienności zapachowej i zostawmy ją w spokoju - każdy ją ma, zwłaszcza tutaj i jusz. kropka. Cytat:
odezwał mi się na odwyku głód zapachów - kto mi odetnie net?
|
||||
|
|
|
#1936 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Odetnijmy sobie nawzajem, bo ja też na odwyku, a Allegro to zuo wszech czasów ![]() |
|||
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Pod wplywem wizyt w Rossmanach itp. drogeriach powszechnie uczeszczanych wzielo mnie na testowanie perfum z nizszej polki
I tak sobie mysle, ze chyba zle ze mna - gust mi sie skiepscil Ciekawa jestem Waszych opinii na temat ponizszych zapachow - testowalam je wczoraj i wpadlam po uszy, mimo, ze nie sa to zbyt skomplikowane kompozycje![]() Kate Moss Kate oczywiscie zapach juz znalam wczesniej, ale nigdy nie kupialm i teraz zaluje, na szczescie rozowa Kasia jest ogolnie dostepna. Zapach jest kwiatowy, lekko rozany, swiezy i slodki zarazem, same kwiaty. Bardzo mi sie podoba, choc trwalosc jest raczej przecietna. Lilabelle tejze pani nie ukrywam ze skusil mnie flakonik i opakowanie no i recenzje w KWC. Okazuje sie, ze moj odbior zapachu jest kompletnie inny i teraz sie zastanawiam co oni wlali do testera Zadnych owocow tam nie czuje, no moze tylko troche mandarynki faktycznie, a poza tym chyba pizmo, drzewo sandalowe i mydelko. Calosc jest swietna, ale w ogole nie kojarzy mi sie z dziecinstwem, mala dziewczynka ani tym bardziej z Miss Dior Cherie! Malo tego jestem pewna, ze gdzies juz cos podobnego niuchalam i chyba bylo to cos z wyzszej polki - nie wiem czy nie Artemisia Penhaligon's... Kylie Mnogue Dazzling Darling psiknelam na papierek tylko ze wzgledu na fioletowy plyn w butelce i kurcze okazuje sie, ze to moj fawpryt jest Nie lubie Kylie, kojarzy mi sie strasznie tandetnie, jej zapachy zreszta tez, natomiast ten jest swietny. To jak polaczenie klasycznego Darling z masa fiolkow i to takich pradziwych, swiezych, a nie ziemistych i zielonych. Strasznie jestem ciekawa Waszych opiniii, chociaz wiem, ze wprawione nosy raczej nie uznaja zapachow celebrytek. Ja rowniez i nawet przyznam nieskromnie uwazam, ze jestem dosc rozeznana w temacie, no ale... moze mi hormony buzuja
|
|
|
|
#1938 |
|
Guerlain Lover
|
Mendosito, jabym jeszcze miala odlewke ON to bym Ci wyslala, ale odlewke oddalam kuzynce pod koniec grudnia...
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ON nie zając, myślę, że jak wrócę z odwyku to będzie jeszcze gdzieniegdzie dostępny i kupię sobie coś malutkiego. Tak więc wszystko przede mną Ale bardzo dziękuję za chęci ![]() Testuję sobie właśnie Midnight Poison- hmm sama nie wiem. Zapach ładny, bardzo delikatny, chyba szalenie popularny, bo na 100% go znam i chyba dość często czuję na ulicy. Generalnie raczej kategoria kwiatki-sratki, bardzo mało Diorowskie, że się tak wyrażę. W porównaniu z innymi Truciznami bardzo mało mocy mają, dwa psiki na nadgarstku wyczuwam dopiero, gdy przykładam do niego nos. Miły, ale szału nie robi. |
|
|
|
|
#1940 |
|
Panaroja
|
Chanel 5 eau premiere -
![]() Obsession - i też i musiałam toto zmyć
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To moja ostatnia wielka miłość jest ![]() Ale w sumie nie dziwię się nawet Twoim odczuciom, nie są to "pachnące" perfumy, jeśli wiesz co mam na myśli
|
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, zapomnialam, ze znow podeszlam wczoraj do Innocenta - poprzedni test skonczyl sie tym, ze nic nie czulam
A wczoraj czulam i to wyraznie, niestety poczatkowe nuty sa dla mnie malo ciekawe - cos jak odarty z trupiej nutki Angel. Podoba mi sie najbardziej ostatnia faza - taka ciepla i milusia, ale niestety zapach trwa moze jakies 3 h na mojej skorze W ciuchach trzyma sie niewiele lepiej i szczerze mowiac chyba jednak go nie kupie, wiec wielbicielki Niewinnego cieszcie sie, ze nikt Wam flaszek sprzed nosa nie sprzatnie
|
|
|
|
#1943 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
ale poprzednio tego paskudztwa tam nie było , mimo że to nie sa perfumy pachnące
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2012-01-12 o 16:31 |
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki przecudownej paczuszce od Daff ( Prada L'eau Ambree- cudowny, delikatny zapach w typie Prady Irysowej, ale jednek bardziej zdecydowany i nie aż tak lekki. Ambry jako takiej tam za bardzo nie wyczuwam, ale jest pięknie- spokojnie, elegancko, z klasą. Kiedyś kupię Prada Intense- mnóstwo słodkości, po ostrym, "męskim" wejściu robi sie aż gęsto od słodyczy. Kojarzy mi sie z jakimś gęstym, słodkim syropem. Ale nie dusi, nie wywołuje bólu głowy ta słodkość i nie ma nic wspólnego z landrynkami. Balmain Ambre Gris- hmm, jak na ambrowy zapach mało ambry w nim wyczuwam. Podobałby mi się na TŻcie. Niestety nie czuję tuberozy, którą bardzo lubię, acz w rozsądnych ilościach. |
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
przyszly mi wczoraj NafNaf i owiem ze po prostu przepadlam, piekne, cieple, bogate, waniliowe i wyczuwam podobienstwo do klasycznego amora, bardzo mi sie spodobaly i uwazam ze sa warte przetestowania, a rekaw szlafroka pahnie do dzis bardzo intensywnie
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A NafNaf z którego jest roku?bo być może to te które ja w młodosci miałam i wtedy mi się podobały, no ale to było wieeeki temu
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocham i dam sie za nia sprzedac ale flakon boski trzeba przyznac , a Ty Aniu trafilas ostatnio w cos ciekawego?
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu teraz testuję Tauery ale to nie mój styl raczej
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

tak pachną stare PRLowskie kostki do WC

Zadnych owocow tam nie czuje, no moze tylko troche mandarynki faktycznie, a poza tym chyba pizmo, drzewo sandalowe i mydelko. Calosc jest swietna, ale w ogole nie kojarzy mi sie z dziecinstwem, mala dziewczynka ani tym bardziej z Miss Dior Cherie! Malo tego jestem pewna, ze gdzies juz cos podobnego niuchalam i chyba bylo to cos z wyzszej polki - nie wiem czy nie Artemisia Penhaligon's...
ON nie zając, myślę, że jak wrócę z odwyku to będzie jeszcze gdzieniegdzie dostępny i kupię sobie coś malutkiego. Tak więc wszystko przede mną