|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
dla Was, dziękujemy za informacje z pierwszej ręki. Ucałuj żonkę i bobaska od e-ciotek. Cytat:
![]() Dziękuję za wszystkie miłe słowa odnośnie wózka. Claudik mam nadzieję że będziesz dawała na bieżąco relację jak się akcja rozwija. ![]() ![]() C o za emocje....
|
|
#1922 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Dajesz!
![]() anulka, nie pisałam Ci nic wcześniej, bo sama nie wiem tak na szybko, co bym zrobiła... Rozmowa z taką roszczeniową postawą niekoniecznie przyniesie oczekiwany skutek Czasem dzieci mocno przeżywają drobne sprawy i być może Filipa bardzo zabolało właśnie proste stwierdzenie, że ma się sam ubierać. A może z drugiej strony było właśnie tak, że wychowawczyni na niego krzyczała w sposób w jaki nie powinna... Mówisz, że Filip już nie pierwszy raz się skarży na nią? A inni rodzice kojarzysz, czy też są niezadowoleni? Na początek porozmawiaj z kobietą spokojnie, zapytaj jak wg niej wyglądała ta sytuacja i powiedz, czego oczekujesz... Jeśli takie akcje będą się powtarzać, to już raczej nie ma co drzeć kotów z wychowawczynią, tylko rada rodziców powinna porozmawiać z dyrekcją, żeby wychowawczyni jakieś odgórne uwagi otrzymała...
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-26 o 22:19 |
|
|
|
#1923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33789624]Gratulacje dla Efijy! Ja wróciłam od ginekologa. Wyniki sekcji nie dają odpowiedzi na pytanie, co było przyczyną śmierci Dawida. Zawały mogły - nie musiały. Ciśnienie mogło - nie musiało. Mam skierowanie do poradni genetycznej, a następną ciążę będę miała prowadzoną w klinice patologii ciąży. Ze mną wszystko dobrze (fizycznie), w środku się ładnie zagoiło, mogę już wszystko robić i za 3-4 miesiące myśleć....[/QUOTE] Perse, tulę mocno, smutek mnie ogarnia straszny jak myślę o tym co się stało. Bardzo podobny przypadek do Twojego miała w ubiegłym roku moja koleżanka, tyle, że w okolicach 36. tygodnia. I niestety, po dziś dzień nie wie co było przyczyną. Zarówno ona, jak i dziecko, przebadali pod każdym kątem. I nic. Lekarze twierdzą, że takie przypadki się zdarzają. Płód obumiera i nie umieją tego wyjaśnić. Ale mocno wierzę w to, że niedługo i Tobie przyjdzie cieszyć się maleństwem. Na pewno będziesz wspaniałą mamą. Cytat:
Szkoda, że dorabiane. Cytat:
|
|
|
#1924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A w ogóle, dziewczyny, co to za szaleństwo z avkami? Wchodzę na wątek i czuję się przez moment, jak nie u siebie |
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
#1926 |
|
Rozeznanie
|
dobranoc
|
|
|
|
#1927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-26 o 22:40 |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- moja ważyła wtedy 1850
|
|
#1929 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1930 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakoś szczególnie nie nastawiam się na tę poradnię genetyczną, nie robię już sobie nadziei i też myślę, że i mi pozostanie "nie możemy tego wyjaśnić". Ale sprawdzić warto. Mam też jeszcze ważne skierowanie do kardiologa i też mam zamiar iść i monitorować to ciśnienie w razie czego. I cieszę się (jeśli mogę tak powiedzieć), że wreszcie ktoś (mówię o moim lekarzu) się tym przejął i nie usłyszałam dzisiaj, że to się zdarza. Właśnie powiedział mi, że to się nie zdarza na co dzień, jest mu bardzo przykro i nie chce dopuścić, żeby to się powtórzyło - stąd badania genetyczne i później ta klinika patologii ciąży. Zobaczymy, co przyniesie przyszłość. Na nic innego już chyba nie mogę się zdać. |
|
|
|
|
#1931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Rozeznanie
|
Skurcze ustały, mały siedzi spokojnie. Mąż już wrócił z pracy, więc pewnie zaraz prysznic i spanie. Jakbym się jednak zaczęła sypać to dam znać na pewno. Jutro sporo załatwień na mieście, więc odezwę się pewnie wieczorem dopiero. Buziaki
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Timii, Gaabii - pochwalcie sie swoimi sesjami brzuszkowymi jak już bedziecie mialy zdjątkal ja tez chciałam ale wyglądam już jak galareta więc i tak nie chciałabym siebie oglądac
Cytat:
Jakoś tak łyso się czułam bewz awatarka - a i kolorowy, bo jest wiosna a róż z zielenią wydaje mi się bardzo przyjemny dla oka Myślałam, ze ptaki wieczorami śpią , a mi tu za oknem niezłe śpiewy poczynają.---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Zbieram się. Idę obejrzec film! Kregoslup mi chyba peknie z bolu czuje sie jak dziadyga ale jeszcze te 2 tygodnie musze wytrzymac.Dobranoc!
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-04-26 o 23:00 |
|
|
|
|
#1935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), Naprawdę można maluchowi zapewnić i dobry poziom edukacji, ale i przyjazne środowisko i miłe panie, a to jest najważniejsze w końcu dla przedszkolaka nie certyfikat językowy, tylko że pani go przytuli i pocieszy, jak rozbije sobie nos![]() Ja nie mówię oczywiście o tym, że wiecznie niezadowolony rodzic zabiera syneczka/córeczkę z niedobrej szkoły, gdzie od biednego dziecka się wymaga, tylko niestety o tym, że niektórzy nauczyciele nie potrafią się przestawić jeszcze z ciężkiej komuny na normalne, życzliwe traktowanie dziecka... wrzask jest metodą wychowawczą, poniżanie przy innych dzieciach normalne... a rodzice siedzą cichutko, wdzięczni, ze w ogóle dziecko się dostało do jakiegokolwiek przedszkola...takie chore realia...
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-26 o 23:10 |
|
|
|
|
#1936 |
|
Raczkowanie
|
dobra dziewczynki lecę, spać a raczej próbować bo mała cały czas napiera na szyjkę ,ból jak cholera, mam nadzieje ,że zaraz się grzecznie ułoży i da mamie pospać
Dobranoc
|
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny które karmiły piersią - czy jest coś na przeziębienie co można zastosować i nie wywoła to skutków u dziecka? coś mnie bierze i wolałabym zareagowa nim się rozłoże - zawsze płukałam gardło szałwią ale przeczytałam że to nie dobry sposób przy karmieniu bo zmniejsza laktację
|
|
|
|
#1939 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Efijy gratulacje!!! Mały uroczy!!
dla Taty za wieści!!!Ewuś moja w 32t i 3d ważyła 1700-1800, 3 tyg później ok. 2200 Kurde, jak chce rodzić u siebie to muszę się wyrobić do 19.05, to jest ostatni dzień działalności szpitala, od pierwszego czerwca będzie funkcjonować ponownie, jako spółka handlowa. a tak nie chciałam rodzić poza miastem.... szkoda ze w miejskim nie ma porodówki :/ ja właśnie z kawą wcinam serek wiejski z warzywami dzisiaj trochę zabiegany dzień. zaraz muszę wstawić pranie. muszę skoczyć w końcu odebrać dyplom i korki jeszcze mam o 13, potem po meble. Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2012-04-27 o 06:54 |
|
|
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Macie racje chyba pogadam z ta kobietą-wydaje się miła ale ja takowa mogę nie byc i tego sie boje że wybuchne./U młodego w przedszkolu są dwie panie jedna boska-wprost stworzona do dzieci Jestem nastawiona z nią pogadac Obawiam się ze usłysze ze mój 4 latek nie potrafi ubrac skarpet Powinni chyba wziąc pod uwgę,że jest najmłodszy w grupie.Niektóre dzieci mają skończone 5 lat a mój ma 4 lata 4 m-ce.A przy dzieciach taka różnica jest ogromna.Zapowiada się piękna pogoda. ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Andzya co u Antosia? |
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Efijy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cześć kochane ![]() PRzez ostatnie kilka dni nie miałam czasu do Was zaglądać. Mały po operacji leży na OIOM'ie, we środę był jeszcze niestabilny oddechowo i krążeniowo Wczoraj dopiero lekarze zdecydowali się go ekstubować, zmniejszyli mu dawki leków i chłopak zaczął się wybudzać Ale grzecznie ciumka smoczka i jest straszliwie dzielny Jeśli dzisiaj ustabilizuje się w 100% oddadzą go na chirurgię, a stamtąd już niedługa droga do wypisania go do domu. Najgorsze za nami, ale tego co przeszłam nie życzę nikomu...Cyce tryskają mi mlekiem, ściągam co trzy godziny, ale nie zawsze udaje mi się tak z zegarkiem w ręku, bo na intensywnej terapii w toalecie jest to dosyć kontrowersyjna sprawa I tak póki co wylewam w kanał, więc sterylnością nie muszę się martwić. Jedna pierś mnie strasznie boli od strony pachy, ale nie mam tam żadnego guzka ani nic Co najdziwniejsze, brzuch mam już całkiem płaski praktycznie W szpitalu pięlęgniarki dziwnie się na mnie przez to patrzą, bo nie wyglądam wg nich na kobietę, która w niedzielę rodziła.ps. czy za każdym razem powinnam odciągać pokarm do samego końca?
|
#1943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1944 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
Efijy GRATULACJE!!!! A Staś jest przecudnym chłopcem No i mężu Efijy gratulacje dla Ciebie za zostanie tatusiem, dzielne towarzyszenie żonie przy porodzie no i świetnie sobie poradziłeś z powiadomieniem nas tu. Mój pewnie miałby z tym problem ;p Cytat:
A na razie prowadząc Filipa albo odbierając porozmawiałabym spokojnie z tą panią, że dziecko się skarży, że na nie krzyczy i czym to jest spowodowane. I że prosisz aby jakiekolwiek uwagi kierowała do Twojego syna bez podnoszenia głosu. Gaabbi, Timii pochwalcie się efektami sesji zdjęciowej ![]() Andzya współczuję przeżyć, dużo siły dla WAs i maluszka. Trzymam kciuki żeby Antoś jak najszybciej trafił na chirurgię a potem do domku, żebyście mogli cieszyć się wspólnymi dniami i nocami Co do karmienia to chyba lepiej na razie wyciągać wszystko pomimo tego, że Antoś nie dostaje Twojego mleka ale jeśli się dobrze orientuję to laktator wyciąga mniej niż zrobiłoby to dziecko więc lepiej niech produkcja jest na maxa żeby potem młody miał co jeść ![]() Dzisiaj powinna do mnie dojechać szafa do pokoiku dziecinnego więc na długi weekend będę miała zajęcie z praniem, prasowaniem i układaniem ubranek młodego. Na koncie dalej pustki, ten ZUS leci sobie w kulki. Dzisiaj tam zadzwonię i tym razem już nie będę miła ani przyjemna bo ileż można czekać na przelew. A jak jeszcze usłyszę, że panience brakuje jakiegoś papierka to się tam kurna przejdę i złożę na nią skargę bo to się ciągnie od dwóch tygodni po mojej interwencji a ja nie mam zapłaconej kasy jeszcze za koniec lutego
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
|
|
|
#1945 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana!
Ale dzis mialam piekny sen . niunia - z czego dajesz korki? ![]() andzya - super, ze z syneczkiem coraz lepiej i tak dzielnie zniósł operację . Oby jak najszybciej Wam go oddali do domu. Nie potrafie sobie tylko wyobrazic takiego małego dzieciątka z blond-lokami - mam nadzieje, że pokażesz zdjęcie wkrótce Zawsze widziałąm dzieci albo łyse, albo z czarnymi włochorami, ale nie z lokami . To czekamy na FOTO!
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ostatnio mam problem ze spaniem normalnie o tej godz. to się na drugi bok przekręcam ![]() Cytat:
może to ją trochę utęperuje Inglesina jest produkowana we Włoszech ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Andzya współczuję przeżyć
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#1947 |
|
Wtajemniczenie
|
niniuniau - widzę, ze w ZUSie juz weekend majowy sobie robią
. Pochwal sie, jakie to mebelki macie dla dzieciatka ![]() anulka - porozmawiaj z przedszkolanką, albo Twoj mąż, jeżeli ma większą silę persfazji . Niestety od wielu moich kolezanek dowiaduje się, że takie zachowanie to coraz częstsze praktyki - olewka na dzieci, gadanie ze sobą, a dzieci hulaj dusza. aż ostatnio (mowili o tym) dwojka maluchow wypila plyn do zmywarki!
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
MOniczka z maty
![]() Andzya super, że z synkiem już lepiej Jeszcze trochę i będzie w domku
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#1950 |
|
Wtajemniczenie
|
tak
dziewczyny smarujecie juz sutki jakimis kremami?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

Mamy V-VI cz.VIII

dla Was, dziękujemy za informacje z pierwszej ręki. Ucałuj żonkę i bobaska od e-ciotek. 

Czasem dzieci mocno przeżywają drobne sprawy i być może Filipa bardzo zabolało właśnie proste stwierdzenie, że ma się sam ubierać. A może z drugiej strony było właśnie tak, że wychowawczyni na niego krzyczała w sposób w jaki nie powinna... Mówisz, że Filip już nie pierwszy raz się skarży na nią? A inni rodzice kojarzysz, czy też są niezadowoleni? Na początek porozmawiaj z kobietą spokojnie, zapytaj jak wg niej wyglądała ta sytuacja i powiedz, czego oczekujesz... Jeśli takie akcje będą się powtarzać, to już raczej nie ma co drzeć kotów z wychowawczynią, tylko rada rodziców powinna porozmawiać z dyrekcją, żeby wychowawczyni jakieś odgórne uwagi otrzymała...
i chyba mam skurcze

czuje sie jak dziadyga ale jeszcze te 2 tygodnie musze wytrzymac.

normalnie o tej godz. to się na drugi bok przekręcam
może to ją trochę utęperuje