|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
i na kontrolę jak widzę ze nic sie nie dzieje, badana są ok to idę z NFZ . . Do swojego gina chodzę już jakiś czas i zawsze był miły, widzę praktycznie same ciężarne do niego chodzą, ale tak naprawdę nie wiem jaki jest dla ciężarnej pacjentki. Mówił mi że on wie, że każda kobieta chce mieć usg co wizytę, najlepiej co tydzien, ale że dzidziuś wcale tego nie lubi więc nie bede miałą co wizytę, ale postara się dość często.. więc zobaczymy np. Kardiologa mam extra z NFZ- jako że jestem wcześniakiem z końca 7 miesiąca mm problemy z sercem, od lat do niej chodzę i jestem zadowolona. Poszłam raz prywatnie bo nie miałam już leków to mi kazała wcześniej milion badan zrobić w ich przychodni i np. za holtera kazali mi zaplacić bagatela 95 zł, za EEG 180 . MASAKRA!! więc z kardiologa prywatnego byłam niezadowolona!Do mojego ginekologa czeka się maks tydzień, nawet jak coś jest nie tak, martwię się czy coś to jak zadzwonie to na następny dzień mogą mnie przyjąć ( tak miałam jak odebrałam cytologię, przestraszyłam się i już musiałam iść bo chyba bym umarła.. ( internet robi swoje ))
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-03-14 o 22:42 |
|
|
|
|
#1922 |
|
Zadomowienie
|
kurcze dziewczyny ale się wkręciłam w tą prolaktyne...
![]() zaczełam sobie przypominać te badania hormonalne co miałam pare lat temu (z 6 chyba). na bank była tam za wysoka prolaktyna, tsh chyba w normie, glukoza też. było tam jeszcze sporo innych hormonów. pamiętam że na tej podstawie wykluczyli mi policytyczne jajniki za to na wypisie ze szpitala miałam napisane "hirsutyzm". lekarz jak zobaczył te wyniki to stwierdził że ok. (oczywiście nie planowałam ciąży wtedy) ten hirsutyzm to olałam bo nie powiem żebym miała jakieś uciążliwe włosy zresztą i tak mam depilator i wiadomoże nogi gole ![]() więc chyba jak w tym miesiącu się nie uda to ide do lekarza, może wybłagam od gina skierowanie. mam przeczucie że mnie wyśmieje bo to dopiero 2cs... ale musze to jakoiś uargumentować ![]() czy któraś z was miała takie historie? czy hormony mogły sie jakoś same wyrównać od tego czasu?
|
#1923 |
|
Rozeznanie
|
Witram Was dziewczyny.
Przepraszam, że nie cytuję, ale tak na szybko tylko wpadam trochę Wam pomarudzić. Strasznie się źle czuję, mam jakiś masakryczny okreś w życiu, czuję się totalnie wypalona i pozostawiona bez resztek energii... fizycznie też mam wrażenie, jakby organizm odmawiał mi posłuszeństwa... od trzech dni siedzę i cały czas ryczę... a dzisiaj na domiar wszytskiego pocięłam się z TŻ... też między innymi o te całe starania.. i sama nie wiem, czy jest sens dalej próbować.. może powinnyśmy zawiesić na jakiś czas te próby... sama już niczego nie wiem... dzisiaj niby mam umówioną wizytę u gin, ale nie wiem czy jest sens płacić kasę, skoro wątpie aby były jakiekolwiek szanse na przytulanki... atmosfera na razie nie sprzyja...
|
|
#1924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w ogóle to może samo pisanie tu i wygadanie się jakoś ci ulży, także - czekamy, czytamy. |
|
|
|
|
#1925 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zaaplikuj mężowi aspirynę a potem okłady z jędrnych piersi (wg mojego to najlepsze lekarstwo) ![]() kiepska ta lekarz ale dobrze ze badania robisz. Justii pisała że wiesiołek tez odchudza wiec w ogóle super. to już niedługo Cytat:
![]() Cytat:
A my w końcu wykupiliśmy bilety do teściowej |
||||
|
|
|
#1926 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() TŻ wspiera i jest przy mnie, ale też już momentami nerwowo nie wytrzymuje A wczoraj to się wściekłam, bo akurat mam dni płodne, chcieliśmy iść "planem co dwa dni", coby niczego nie przegapić... a on wczoraj nic.. nawet sugestii o "super płodnym glucie" nie obczaił... coś tam próbowałam zadziałać, ale skoro nie podjął tematu to nie ciągnęłam dalej.. nie chcę go przecież do niczego zmuszać, nie o to chodzi... ale ja już się wkurzyłam i sfrustrowałam... dopiero dzisiaj mu powiedziałam, że się źle poczułam i w ogóle... bo mam wrażenie jak by to tylko mi zależało, a on "z musu"... niby zapewnia mnie, że też bardzo chce dzidziusia i to nie o to chodzi.. ale ostatnio jak ja jestem cały czas zestresowana i płacząca to mu się nawet nie chce myśleć o przytulankach tak więc ten cykl to już na straty spisuję...Się rozgadałam.... wybaczcie, że zanudzam... ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
No chyba, że Twoje obawy co siedzą z tyłu głowy dotyczą teściowej na to już rady nie mam niestety
|
|
|
#1927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śmiejemy się, że czasem wychodzi tak, że dla przyjemności, a czasem z musu, żeby żadnego dnia nie przegapić. także śmiechu jest co niemiara i działamy nawet w takie dni, kiedy nie za bardzo się nam chce jak dotąd nie pokłóciliśmy się w trakcie starań, ale myślę że też byłabym na siebie i męża bardzo zła, że tracimy czas na kłótnie zamiast działać :/
|
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz trochę odpuścić pracę i pomyśleć o sobie o Was. Może jakiś wyjazd we dwójkę bez telefonu internetu tylko Wy i odpoczynek.
|
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za tą wzmiankę o lataniu. Faktycznie teściowa mam z tyłu głowy szczególnie że nasze mamy jeszcze nigdy nie miały możliwości spędzic ze sobą nawet 2 dni a to aż 2 tygodnie będzie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ja uważam, że praca to nie wszystko. Człowiek nie jest gorszy bo nie ma pracy. Każdy człowiek jest wartościowy i powinien pielęgnować w sobie te wartości dzięki którym jest szczęśliwy i daje szczęście innym. Dziś z pracą jest bardzo ciężko, a praca w domu też wymaga dużo wysiłku, tylko, że nie masz z niej pieniędzy, ale za to uśmiech i szczęście drugiej osoby. Więc głowa do góry. Ja skończyłam studia, mam pracę i dużo osób mi jej zazdrości, ale Ja wiem, że to nie jest do końca to co chcę w życiu robić i będę szukać swojej drogi szczęścia. Na urodziny dostałam wspaniałą książkę, dzięki której coraz bardziej zaczynam zmieniać podejście do życia i poglądy. Jeśli same przestaniemy się dowartościowywać, patrzeć na siebie krytycznym okiem to na pewno nic Nam nie będzie się udawać. Pozytywne myślenie do połowa sukcesu, jeśli czegoś pragniemy to prędzej czy później to dostaniemy. Pracę zostawiamy w pracy, a wracając do domu trzeba myśleć co może Nas miłego spotkać po ciężkim dniu, kłótnie do niczego dobrego nie prowadzą. Musimy zacząć przyciągać do siebie wszystko czego pragniemy, a jest to możliwe jeśli się tego chce! Ale się rozpisałam
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-03-15 o 22:07 |
|
|
|
|
#1932 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, a ktoś testuje jakoś w najbliższym czasie? straciłam rachubę
|
|
|
|
#1933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja 21.03 dopiero
|
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
Chyba to przesilenie wiosenne tak działa na nastrój, mam nadzieję że niedługo wszystkim nam się humory poprawią jak będą na teście II kreski...
Ja też chodzę czasem wściekła jak osa, bo stresów sporo. Gegee - a możesz powiedzieć czym się zajmujesz? bo zaciekawiło mnie to ![]() Myślę sobie też, że rzadko kto ma taką pewność co chce robić w życiu. Też sobie czasem myślę, że nie wiem czy chce robić to co robię. Nie pociąga mnie korporacyjne życie. Chciałabym mieszkać z dala od miasta, mieć własny domek, bez stresów, mieć jakieś spokojne zajęcie... Z drugiej strony szkoda by mi było zrezygnować z "zawodu", po 5 latach ciężkich studiów... |
|
|
|
#1936 |
|
Zadomowienie
|
|
#1937 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny ale cos cicho sie u nas robi ja mam 9dc wiec przed starankami zwykle owu wg testow mam 13dc czyli wychodzi ze czwartek a w piatek wizyta u gina bo kazal sie pojawic jak przez 2 kolejne cykle nie zajde wiec ide. Eh tz obiecal ze jutro na badania pojdzie wiec zobaczymy bo cos ciezko mi uwierzyc ale nawet abstynencje mamy bo juz pytal w laboratorium czy jakos trzeba sie przygotowac to powiedzieli ze 3 dni przed badaniem nie uprawiac seksu
ale jak jutro juz wrocimy trzeba zaczac nadrabiac |
|
|
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
madziusia, idziemy łeb w łeb, ja też 16 dc, ale albo w trakcie owu albo jeszcze przed, w pt test owu był dodatni więc działamy, ale temp nadal nisko, hm dziwne to.
ag9, powiem ci że ja mam 30 na karku, skończone studia, od kilku lat szczęśliwie fajną pracę, ale jeśli miałabym teraz znowu stać przed decyzją wyboru studiów to zabij mnie, nie wiem gdzie bym poszła... nie wiem też co tak naprawdę chce w życiu robić co niestety nie ułatwia mi decyzji o jakiejś podyplomówce czy specjalizacji w jakiejś dziedzinie...PPPatinka, a gdzie się takie badania robi jak twój tż i ile kosztują? trzymamy kciuki ![]() benetta, wygląda na to że jesteś najbliżej, reszta się nie odzywa, chyba dziewczyny dały sobie na wstrzymanie ![]() dziewczyny, czy wy stosujecie jakieś żele nawilżające, lubrykanty? ja na stałe mam pod poduszką żel do masażu i intymny durexa (bez środka plemnikobójczego) i tak się zaczęłam zastanawiać, czy aby on ewentualnie pomaga plemnikom, dając dodatkową wilgoć, czy przeszkadza, niejako zatykając drogę ????? w internietach ile wypowiedzi tyle opinii. jedna dziewczyna napisała zaś, że lekarz nie radził stosować oliwki, bo zmienia ph pochwy i utrudnia działanie plemnikom. Hmmmmmm
|
|
|
|
#1939 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Dziękuję Wam bardzo dziewczyny ![]() ![]() fajnie się chociaż trochę wygadać i usłyszeć, że nie tylko ja mam takie wątpliwości.. bałam się, że tylko ja taka niezdecydowana...Cytat:
Wyjazd to nam się szykuje... ale z teściami na święta.. a potem to dopiero w czerwcu. Nie wiem, jak ja wytrzymam do tego czasu ale już odliczam, żeby móc tyłek na słońcu wygrzać A Tobie też czerwiec fajnie się zapowiada, uwielbiam Hiszpanię myśl pozytywnie, Wasze Mamy na pewno się jakoś dogadają.. a nawet jeśli nie aż tak bardzo, to przecież w Hiszpanii jest co robić i nie trzeba cały czas, 24h być razem... Będzie na 100% super ![]() Cytat:
muszę właśnie znaleźć w sobie siłę, żeby realizować własne marzenia. Brakuje odwagi, żeby zacząć coś całkowice innego, ale chyba trzeba dążyć do tego. Nie chcę obudzić się za 30 lat i stwierdzić, że zmarnowałam swoje życie na robieniu czegoś, czego tak na prawdę do końca nie lubię i nie daje mi to satysfakcji ![]() To ja idę z Tobą Madziusia łeb w łeb... ja dzisiaj mam 17dc... jakoś nie nastawiam się w tym cyklu, bo trochę spięcia było z TŻ i nie działaliśmy tak intensywnie... Dopiero teraz atmosfera zrobiła się bardziej gorąca i wczoraj było bardzo miło ale to już chyba za późno, skoro ostatnio cykle miałam 28 i 27 dni ![]() Cytat:
a nawet gorzej, bo adwokatem ![]() I mnie też korporacyja nie odpowiada i stanowczo nie jest dla mnie... ale tak jak mówisz, jest strach zostawić to wszystko, w moim przypadku, po 10 latach nauki i egzaminów... ale tak jak wcześniej napisałam, jak tego nie zrobię, to mogę bardzo żałować. A niestety, im później, tym trudniej będzie zaryzykować. A i dziękuję za ostatnią odpowiedź co do badań statystycznych... pozwolę sobie się Ciebie poradzić za jakiś czas ![]() ![]() Cytat:
mam nadzieję, że w święta Wielkanocne wykluje się dużo nowych młodych "zajączków" ![]() któraś musi przerwać ten marazm, który wkradł się w nasz wątekMiłej niedzieli dziewczynki miło było, ale nie ma to jak weekendowy odpoczynek we własnym mieszkanku
Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-03-17 o 11:22 |
||||
|
|
|
#1940 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczynki takei nsł0ńce u nas ze lecimy na spacer
![]() eleo te lubrykanty raczej odradzane są , nawet na owufriend pisali, nawet ślina odradzana bo spowalnia plemniki ![]() oby oby gege te zajączki nam się wykluły ![]() mam nadzieję na mile wieści dla was o mnie z innej dziedziny już we wtorek trzymac kciuki
|
#1941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe
Edytowane przez PPPatinka Czas edycji: 2013-03-17 o 12:29 |
|
|
|
|
#1942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale zaintrygowalas z ta nie wiadomo jaka niespodzianka... czekamy na wieści co i jak.Serio mówisz z ta slina??? Teraz to aż się zaniepokoilam ktoras ma moze inne diloswiadczenia...chciala bym się pocieszyć i dać nam szanse
|
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
gege to twoje życie zawodowe można porównac do serialu "prawo agaty"
![]() eleo mam prośbę jakbyś mogła zerknąc na mój wykres na ovu. Jakois dziwny myślisz że na dniach wyznaczy mi że owu była? Jakiś duzy skok miałam...
|
#1944 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
troche mnie nie było bo całkowicie pochłonęła mnie książka, którą polecam na starania tym co nie czytały III części 50 twarzy Greya - działa!!!!! zapomniałam o staraniach a przy trzecim razie mąż powiedział że oszalałam hehehhe ![]() ![]() Dodatkowo na siatce skreciłam sobie kciuka i jestem teraz leworęczna. 27 mam wizyte u endokrynologa i dowiem sie co z tym tsh, a od kwietnia zaczynam leczenie nadżerki - więc na razie przytulanki dla przyjemności jedeynie ![]() Mam nadzieje że niedługo ktoras z was przełamie ten przestoj i bedą II krechy - bo na mnie nie ma co liczyc
|
|
|
|
#1945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zastaniawam się czy do ovufriend nie wrócić...na razie nie chciałam się stresować mierzeniem temp ale widzę ze chyba trzeba będzie. To wówczas będę Was podglądać szkoda tylko ze mam juz wykorzystana darmowa wersje ![]() Jak Wam mija weekend? Ja mam totalnie leniwa niedziele...lezymy, oglądamy filmy no i przytulamy się
|
|
|
#1946 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
To już niedługo
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do żeli to stosowaliśmy kiedyś durexa ale krótko bo mnie piekło no i jeszcze przed starankami wiec na rękę mi było jeśli ubijały plemniki Cytat:
Fajny masz zawód Gdzie się na święta wybieracie? Nasz wyjazd to dopiero we wrześniu więc jeszcze kupa czasu a teściówki boję się ze dogadają się, aż za bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
PRADIP ZAZDROSZCZĘ TEJ WANNY,
|
|
#1948 |
|
Zadomowienie
|
ehgm ehgm, w ovufriend za każdą zaproszoną "koleżankę" dostaje się 10 punktow, 10 lub 20 punktów za udostepniony wykres, 100 punktów to przedluzony darmowy abonament o miesiac
![]() kolezanka moze byc prawdziwa, ale moze byc tez z serwisu gdzie zaklada sie tymczasowe maile polecam. oni tego w zaden sposob nie weryfikuja.Pradip, ja tu gadu gadu, ale starania odfajkowane
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Hm... pewnie się skompromituje ale cóż, muszę zapytać Też bym sobie gdzieś robiła wykres gdybym mierzyła dokładnie temperaturę. A ja rano nie mam na to czasu i niby mierzę ale albo za krótko albo muszę wstać i dopiero jak wrócę to mierzę. No więc wiecie ![]() Ale mam problem z temperaturą. Mam już 17 dzień cyklu. Temperatura mi skacze jak szalona nie wiem nawet czy miałam już owulację czy nie. Chociaż piękny śluz płodny miałam hmm... chyba we wtorek. I od tamtej pory mierzę temperaturę bo myślałam , że będzie owu. A ona skacze raz mam 37,0 potem znowu 36,6 (to moja podstawowa). Dziś zmierzyłam tak jak trzeba przed wstaniem z łóżka i wgl i miałam 36,8. Do tego od trzech dni bardzo bolą mnie piersi. Uznać , że owulacja już była? No i ten ból piersi. Gdzieś czytałam, że to mogą być zaburzenia hormonalne. Nie ogarniam ![]() Też chciałam sobie kupić "50 twarzy Greya" ale się waham. No wiecie
|
|
|
|
#1950 |
|
Rozeznanie
|
Prapid - dzieki za kciuki przydadza sie
) a za badania tyle powiedzieli tztowi.Wlasnie sie szykuje wiec mam nadzeje ze zadnej dezercji nie bedzie ![]() a 50 twarzy greya swietna ksiazka )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

i na kontrolę jak widzę ze nic sie nie dzieje, badana są ok to idę z NFZ . . Do swojego gina chodzę już jakiś czas i zawsze był miły, widzę praktycznie same ciężarne do niego chodzą, ale tak naprawdę nie wiem jaki jest dla ciężarnej pacjentki. Mówił mi że on wie, że każda kobieta chce mieć usg co wizytę, najlepiej co tydzien, ale że dzidziuś wcale tego nie lubi więc nie bede miałą co wizytę, ale postara się dość często.. więc zobaczymy
. MASAKRA!! więc z kardiologa prywatnego byłam niezadowolona!
))

sama już niczego nie wiem... dzisiaj niby mam umówioną wizytę u gin, ale nie wiem czy jest sens płacić kasę, skoro wątpie aby były jakiekolwiek szanse na przytulanki... atmosfera na razie nie sprzyja...

Musisz trochę odpuścić pracę i pomyśleć o sobie o Was. Może jakiś wyjazd we dwójkę bez telefonu internetu tylko Wy i odpoczynek.

muszę właśnie znaleźć w sobie siłę, żeby realizować własne marzenia. Brakuje odwagi, żeby zacząć coś całkowice innego, ale chyba trzeba dążyć do tego. Nie chcę obudzić się za 30 lat i stwierdzić, że zmarnowałam swoje życie na robieniu czegoś, czego tak na prawdę do końca nie lubię i nie daje mi to satysfakcji
a nawet gorzej, bo adwokatem 

ale zaintrygowalas z ta nie wiadomo jaka niespodzianka...