|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI
Cytat:
Tak więc siłą rzeczy scandica po prostu nie używam. Fajny jest też utleniacz firmy vincent ledier, miałam 6% i zużyłam całą butlę Jak trochę zapuszczę włosy planuję zrobić małe ombre i wtedy znowu będę potrzebowała utleniacz 6% kupić I dużą się bardziej opłaca, to fakt.
|
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba kupie tą duzą i tyle
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny. Najważniejsze właśnie że ręka nie zlamana. Nie wiem tylko jak umyje głowę z plastrem na pół dloni by go nie moczyć
Bunny włosy musze zobaczyc na kompie bo tel nie widac. I poszukam też tej odżywki. Ta promo w biedro jeszcze aktualna? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1925 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy OGON! zostalas uznana ze masz rozjasnione siano hahahaha idz poczytac wiesz gdzie sory ja nie wiem kur*a ale one nie widza jakie ty masz wlosy nie rozrozniaja rozjasniacza od farby?nie widza ze nasze zdjecia to wlosy uczesane bez nadmiaru stylizacji czy prostownicy??? beke mam z nich sielską jesli masz ułamane konce to podetnij kilka cm. bo niektorym wlosy sie nei rozdwajaja tylko łamia- ja tak np nie mam. u mnie jeśli jakieś zniszczenie wychodziło to było rozdwojenie i ewentualnei jak nie podcielam to sie w tym miejscu łamało. ale jezeli u ciebie sie same łamia to znak ze albo masz za duzo proteinowych kosmetykow, albo wlosy tak przesuszylas i to ostatni dzwonek cos zmienic-duuuuuuzo tłuszczu, a najlepiej wg rady ciotki kylie Cytat:
![]() te olejki mialy gorszy sklad niz loreal, wiecej silikonu niestety i oblepiaczy jak patrzylam. jak brzydna to strzyc, ja podcinam co 1-3 miesiace wiec tego nie widze.. czesciej jednak podcinam tuz po farbowaniu, te pol cm...zero problemow z rozczesaniem, koncowki miesiste, zreszta widzialyscie. aha mnie nei strakuja, musialabym nei wiem jak je przeciazyc czy oblepic. no i strzyzenie na prosto to niweluje strzyzenie prosto=na tępo cieniowanie= na pióro ![]() Cytat:
Cytat:
dokladnie w kilka mcy nei zuzyje potem bedzie kusilo zuzyc i rudy odrost ;/ Cytat:
litrowych nie biore nigdy! Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- laleczki, wizażanka totylkoja2 zrobila mi dzień chceta PWczki? nie moge sikam...wizażankę gorąco pozdrawiam i ślę buziaki bo normalnie przebiła was wszystkie ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
u mnie nie przeszloby ![]() takze ja bym pewnie w plastrze probowala...moze we wlosy by sie nie wlepil
|
|
#1926 |
|
Wtajemniczenie
|
zobaczyłam foto to idę zaraz myć włosy(jedną ręką
![]() Bunny ale falki. Samą szczotką z rossa je prostujesz?? dawaj PW, na bieżni poczytam i się pośmieję :P
|
#1927 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Siedzę właśnie u fryzjerki, i czekam na swoją kolej
|
|
|
|
|
#1928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci bunny, że dla mnie ostatecznie ta Goodbye Damage to kicha straszna. Dziwie się opiniom na kwc... Dzisiaj jak rano wstałam to miałam wrażenie, że mam wilgotne włosy po niej Jakieś takie dziwne, serio... Kiedyś Ci wstawiałam fotki mojej mieszanki słodkie cappucino i gołębi popiel. Już mi się pieknie wypłukało, teraz mam dwumiesięczny odrost, ale nie razi bardzo w oczy bo kolor jest bardzo zbliżony do mojego naturalnego. Nie chce mi się już ich malować szczerze mówiąc Jedyny minus, że przy odroście tak ok. 2 cm złapało mi na rudo Nie wiem czemu. Jak to można delikatnie farbą poprawić? Szczoteczką nałożyć? Chodzi mi tylko o włosy tutaj gdzie mam przedziałek bo inaczej włosów nie układam
Edytowane przez susuanne Czas edycji: 2014-02-04 o 13:23 |
|
|
|
|
#1929 |
|
Zadomowienie
|
Bunny, ja też poproszę PW
![]() Poprzednie odebrałam, dzięki
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sęk w tym, ze ja często i gesto daje foty nieuczesanych włosów Moje włosy nie widują prostownicy - chyba że grzywka od święta, lokówki, jakichś wielkich stylizatorów. Jak mam świeżo podcieta grzywke to używam lakieru. Chyba że odżywka bez spłukiwania i kropla jedwabiu na końce to jest zbrodnia. O shit! Troche mi się łamią, dlatego też wiem, że troche mam je do podcięcia i one podcięte będą. Ale 2-3 cm a nie 10 Też problem jest w tym, że szalona fryzjerka tak jak już wam pisałam strasznie nierówno mi włosy wyciachała, spód mam krótszy i teraz zapuszczam i ścinam. Ale wiem, że nie ma sensu podcinanie teraz jak są mrozy bo moje włosy tak reagują zimą - napuszona szczota która sie elektryzuje Bo to jest tez kwestia tego ze jak mi się tak plączą i próbuje je rozczesac to automatycznie mi sie wyłamują :/ Moje kłaki są przeproteinowane, przegięłam PRZEPROTEINOWANIE - "Zacznijmy jednak od tego jak wyglądają włosy przeproteinowane. Przede wszystkim robią się sztywne, suche, szorstkie, napuszone, mało elastyczne, wręcz łamliwe. Możemy je porównać do siana "źródło: http://www.anwen.pl/2013/04/przeprot...bie-z-nim.html Jak już mamy czytelników, to niech będzie od razu z wyjaśnieniem co by nie musiały czytać niewiadomo ilu stron. Tak moje drogi, moje włosy po 1 - nie lubią mrozów, są delikatne i cienkie - z natury a nie po rozjaśniaczu. Jak miałam czarne, rude, brązowe to też takie były. Łatwo u nich o przyklapnięcie, przetłuszczanie, efekt 3 włosów na krzyż - zwłaszcza przy długości jaką mam teraz. Po 2 - efekt napuszenia potęguje się w tym momencie przez zjawisko wspomniane wyżej. Co do mitu rozjaśniacza - tak moje końce na pewno pamiętają jeszcze rozjaśniacz sprzed 3 lat. Od 2,5 roku robie praktycznie tylko i wyłącznie odrosty, co jakiś czas malaksując na 2-3 minuty na całe włosy. Nie licze pojedynczych epizodów delikatnego przyciemniania. I jak nie bede blond tylko czarna, brazowa czy sraka to i tak bede farbować bo lubie i to moja sprawa jak i każdego człowieka. A utleniacz - to jest przy każdej farbie, nie tylko przy tej blond. Utleniacz = utleniacz, a nie rozjaśniacz. Do rozjaśniacza tez potrzebny jest utleniacz. Więc chill, relax, zajmijmy się czymś pozytecznym dla świata a nie wyszukiwaniem pierdół. Pozdrawiam serdecznie ![]() Bunny ale co ja teraz zrobie, sposób Kylie nie zadziała, nie mam wanny Depresja! Mam siano, nie odratuje ;(A tak serio kupiłam biovaxa z olejkami - saszetke. Boje sie ze mi sie spodoba bo moje siano ewidentnie uwielbia biovaxy : A tego elixira prawie kupiłam, ale ale... zwróciłam uwage na olejek schaumy bo skład wydaje mi sie bardzo dobry. Też go prawie kupiłam bo wydawał się też tańszy przy cenie za 100 ml, ale jak złapałam za butelke to patrze że jest 50 ml, a cena była z a75 ml. Więc stwierdziłam, że to znak i sie wstrzymam ![]() A teraz proszę, o takim sianku cały czas mówie: Jak widać końce są do podcięcia, bo są nierówne i owszem mam tego świadomość i stopniowo przycinam to co mi wredny babsztyl schrzanił
Edytowane przez czekoladowoo Czas edycji: 2014-02-04 o 13:38 |
|
|
|
|
#1931 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz nie czesze szczotka z rossa bo tluscila mi sie skora, teraz grzebien o szerokich zabkach, raz dziennie rozczesuje i po myciu dopiero jak suche sa. Cytat:
Cytat:
![]() zrob sobei szamponetke na kilka myc, powinno zakryc i juz nei rudzien, albo plukanke srebrna czy gencjane... a na kwc to mam wrazenei te super opinei to od tych co dostali na testy. poszly pw
|
|
#1932 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dawaj Bunny PW, doczekać się nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tu jest ta schauma, w składzie dużo olejków, tak samo standardowo 2 silikony. Wydaje mi się że będzie cięższy i bardziej skoncentrowany niż L'oreal ale też powinien być sensowną alternatywą dla gliss kura czy syossa, co mysliscie? ![]() http://www.rossnet.pl/Produkt/Schaum...ml,336975,1836 Tylko nie wiem czemu ciagle sciemniaja z pojemnoscia
|
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ze ich foty sa wyfotoszopowane, z kamerek internetowych, jakies sephie i inne badziewy, do tego wlos ulozony, przygladzony, stylizowany, wyprostowany, pokrecony w loki. albo przeciwnie mam takie tandetne siano ale zapuszczam naturale, bo to najlepsze typ psa ogrodnika- swoje wlosy schrzanilam to temu kto ma ładniejsze i zadbane dowale niech sie nie cieszy tylko ze my jestesmy za stare na te numery ![]() a my pokazujemy real, codzienne zycie- wstajesz uczeszesz sie lub nie, robisz foto wlosy mokre, suche, wilgotne, nieczesane itp. my sie nie musimy ukrywac i zmieniac tozsamosci bo OMG ktos obcy zobaczy ze mam puch na wilgotnych wlosach! skandal! zbanuja mnei i nei bede przynalezec do spolecznosci wlosowariatek! dobrze ze sie za to nie wieszaja jeszcze ![]() je boli nasz zdrowy dystans do tego, ze wlosy idealne to tylko fotoszop i zabiegi grafikow na tych wszystkich kampaniach kosmetycznych! chyba wierza ze naprawde osiagna taki stan jak np longoria z reklamy co tam nasza pielegnacja, one myja szamponem niedomywajacym, zakwaszaja facelle, potem 5 odzywek na raz i wtedy sa dumne jakie piekne wlosy maja! z nas sie smieja ze tone silikonu nalozylysmy, a one co robia? te 5 odzywek na siebei to po co? to trzymanie maski godzine w turbanie bo niby ma zadzialac w minute nie dziala po co??? zeby oblepic to siano i niech wyglada lsniaco, bo bez tego wlos matowy jak na szczotce do mycia kibla a taki test...jak sie splacza to palcami przeczeszesz? wlosy sie poddadza i palce przejda czy sie zatrzymaja i musialabys szarpnac i je wyłamac/wyrwac itp? jesli tak sie dzieje to podcinaj zdrowo. mnie tz zawsze mowi kiedy podciac- jak farbuje i przeklada pasma to jak je rozdziela to pedzel musi miekko wejsc i bez uzycia drugiej reki pasmo ma sie oddzielic i dac odlozyc. jesli konce sie splacza i nei poddaja to ja mam sygnal zeby ciac te pol cm do 1cm. nie czesciej musze to robic niz 3mce, ale dla siebie robie to co miesiac najczesciej z nudy chyba... bede sraka mnie rozwalilas a tak serio moze wielka anwen by okreslila definicje SIANA o ile je na oczy kiedykolwiek widziala czy miala mozliwosc dotknac w realu ![]() SIANO to sucha trawa, jest chropowata, sztywna, klujaca w dotyku! nasze wlosy sa miekkie, jesli juz to spuszone a nie sianowate! to roznica! i fakt proteiny robia efekt siana, dlatego ze wlos robi sie szorstki i sztywny, nie jest miekki! bo traci wilgoc. przykro mi ze tamto towarzystwo tego nie wie a wypadaloby jak sie jest maniaczka to trzeba byc ekspertem bo WSTYD INACZEJ ![]() proponuje robocza nazwe skrotowa zjawiska SIANO kontra PUSZEK pamietajcie ze zastrzegam prawa autorskie do tej nowej typologii mozesz stanac na glowie w brodziku ![]() olej lejesz na dno, tylko sie nei poslizgnij bo se kark skrecisz ![]() ale dzieki temu wykorzystasz moc metody inwersji "o wielkiej wlosomaniaczki"a przy okazji pocwiczysz joge dla duszy czeko moze ja sie nie znam wszak jestem taka nieprofesjonalna ![]() ale tam nie widze rozdwojen, zniszczen, duzo bym tego nie ciela. wyrownalabym. natomiast widze ze sa albo suche albo za duzo protein bo ciutke stercza i sie od siebie odpychaja.
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Cytując pewną panią z pewnego wątku: "jak ktoś się będzie chciał do czegoś przyczepić, to zawsze coś znajdzie"
Brawa za samokrytykę
Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2014-02-04 o 14:05 |
|
|
|
#1937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moze metka jest stara? ten jest interesujacy
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam publiczność, której chce się oglądać nasze ohydne włosy
Cytat:
![]() A ten Gliss Kurek http://static.beautytalk.be/2013/10/gliss-kur-5.jpg Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-02-04 o 14:15 |
|
|
|
|
#1939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1940 |
|
Konto usunięte
|
bunny to jutro pomaluję jeszcze preference, a następnym razem wypróbuję excellence. Bo siwków mam coraz więcej
![]() Ja już wróciłam od fryzjera. Mam podobną grzywkę do tej co ma Kylie, tylko bardziej na bok
|
|
|
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
Opitolcie się na łyso, przecież każda blondyna ma siano na głowie :xxx JAK ŻYĆ!?
|
|
|
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko to jest kwestia tego, że moje włosy zawsze się troche plątały. Chyba już tak mają po prostu. Nigdy nie były idealnie niesplątane przez cały dzień, i tez czesto traca dosc szybko wilgoć, no ale mam tego swiadomość czemu to tak jest i co robic zeby tego unikać ![]() Ja chciałam podciąć tak z 3cm. Tylko nie wiem czy najpierw je ponawilżać porządnie i wtedy ciąć jak troche dojdą do siebie czy już teraz. Stanie na głowie... w sumie dam rade! Tylko co z moja dziurą po zebie ![]() Wiecie, mnie to zwisa czy kogoś ściska, gila, swędzi, czy co jeszcze. Moje włosy, moja sprawa. Nie wiem, może niektóre z was pamiętają jakie miałam jak tu przyszłam, jak pokazywałam moje krótkie, postrzępione włosy. Nie sądze żeby były w niewiadomo jak lepszym stanie jak teraz. Zresztą luudzie, to tylko włosy. I tak beda w trumnie i tak ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() Ten skłąd jest na pewno aktualny. Dlatego tak sie zawahałam co brac
|
||
|
|
|
#1943 |
|
Wtajemniczenie
|
Metoda inwersji niszczy wszystko
Codziennie głowa w dół, olej na głowe i w drogę! Boże kochany ja jako licealistka nie mam czasu na takie głupoty, a co ma powiedzieć studentka czy matka z dwójką dzieci na karku :P
|
|
|
|
#1944 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moze to dziala, jak sie ktoras by skusila to dajcie znac ![]() Cytat:
ale moze ten fragment rudawy by ugasila...sprobuj najpierw mocna plukanka najlepiej. Cytat:
![]() Cytat:
z powodu niezadowolenia z wlosow dostac zawalu czy skoczyc z wysokosci, bylaby jedna z najbardziej absurdalnych smierci kiedykolwiek i stanowila o pustocie samobójcy ![]() Cytat:
ale jesli by sie tak robilo niedlugo po rozczesaniu to znak ze cos jest zle.ja bym odzywila, sciac zawsze zdazysz. nie ma rozdwojen wiec uszkodzenia nei spedzaja snu z powiek. oj z ta dziura to problem, szew pusci i sie wykrwawisz ![]() beda w trumnie o ile nie wypadna wczesniej ![]() co u wariatek jest bardzo realnym scenariuszem ze po wielu latach maniactwa znakiem rozpoznawczym przynaleznosci do stadła bedzie pochówek z łysa banią ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
po prostu tamto forum ma nizszy prog wiekowy uzytkowników, ach beztroskie bachorstwo ty sie do matury lepiej szykuj
|
|
#1945 |
|
Konto usunięte
|
Dobrze, że ja też nie mam czasu na takie głupoty
![]() Zdjęcia z nową grzywką są w albumie. Jes nie ułożona dobrze, bo powykręcała się przez czapkę I przepraszam za brudne lustro, w końcu remont pełną parą u nas A jutro już w końcu będą dobre okna |
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1947 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawie się posikałam ze śmiechuNa temat pewnego forum się nie będę wypowiadać, za dużo rozrywki już dostały ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Czas nauczyć się chodzić na rękach |
|
|
|
|
#1950 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

Tak więc siłą rzeczy scandica po prostu nie używam. Fajny jest też utleniacz firmy vincent ledier, miałam 6% i zużyłam całą butlę
I dużą się bardziej opłaca, to fakt.

Okropne w dotyku, strąkują, gorzej się rozczesują. Kosmetyki pomagają na chwilę i szlag mnie trafia
Depresja! Mam siano, nie odratuje ;(