|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Domi ale słodko
Bella to ja więcej życzeń może wypowiem |
|
|
|
#1952 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
witajcie
dziś pierwsza?Domi superowa ta Twoja malutka a dziś mamy dużo solenizantów WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SANDRY OD GUCI DLA MAJI OD ASIOCZKI DLA LENKI OD SUONKO I DLA RODZYNKA WŚRÓD DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW NIKODEMA OD SEXYBODY DUŻO DUŻO ZDRÓWKA DLA DZIECIACZKÓW
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-04-18 o 07:31 |
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilce i Majusi, Lence i Nikiemu życzę 100 lat i wielu uśmiechów oraz radości z rodziców
![]() A my dziś mamy podwójną okazję, bo 5 miesięcy Sandry i naszą pierwszą rocznicę ślubu i z tej okazji kawał torta dla każdego Załącznik 3040745
|
#1954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mniam ale torcicho
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Napisałam Wam wczoraj dklugaśneg posta i Mi sie skasował ![]() Dziękuje Wam za wsparcie , to duzo dla Mie znaczy i pomaga ![]() Z niecierpliwościa czekamy na wyniki eeg boje sie , jak to bedzie .. ...padaczka to nie jest znówu straszna choroba (zalezy jakie kto ma objawy ) ja bałam sie jak Sobie poradze ze zdrowym a co dopiero z chorym ....później szkola itd zalezy jeszcze od leko jakie jej dobiora to wszystko bedzie lepiej ...ale skąd ona miaa by sie wziąsc ,dlaczego ...Czy to moja wina ze sie tak denerwowałam w ciązy ,i miałam strasznie zmienne nastroje a może to wina lekara który Ją wyciągał bo strasznie długo ja wyciagali,jeszcze Misia była ułozona tyłem .......Wszyscy lekarze sie tu dziwia jak to sie stało ze z zaplanowanego cc urodziło sie dziecko z tak niskimm appgarme .....to moja wina bo gdyby porod odbył sie 12 to moze by tak nie było bo wtety byla lepiej ułozona i szybciej by ja nie wyciągneli i by nie miała niedotlenienia mozg strasznie jest skąplikowany i na padaczke itp nic nie poradzisz zobaczymy co na eeg wyjdzie ...Slonko świeci ,ślicznie jest ,choc mróz ....chce już do domu ..............jeszcze raz dziekuje za pamiec Domi Polusia dobra jest hehe,,a Ty ...ale masz seksowny głos
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-04-18 o 08:28 |
|
|
|
#1956 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pola jest cudna cudna cudna! Cytat:
![]() : roza:Cytat:
no kochane jak ci nasi solenizanci będą codziennie torty serwować to ładnie my będziemy wyglądać ale jak sobie odmówić torcika za zdrowie naszych maluszków?! więc: ***STOOOO LAT STOOOO LAT *** dla małych solenizantów!!!!! ale to nie koniec słodkości ![]() GUCIA! Wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy !!!! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-04-18 o 08:29 |
|||
|
|
|
#1957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Z maleńką na pewno sobie poradzisz. Najważniejsze, żeby była szybka diagnoza i leczenie. A z samą padaczką można przecież normalnie żyć.I na pewno nie masz się za co obwiniać, bo choroba nie wybiera. Ja u Sandry ostatnio też zauważyłam na ramionkach zmiany atopowe Szkoda, że mała będzie musiała przechodzić, przez to co ja, ale przecież nic na to nie poradzę.Cytat:
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() dziekuje za komplimenty Asicca ja sexowny glos?![]() ale jestem zła!!! a ostatnio udaje mi sie wyciagnac po 180 ml po nocy z tylko jedenj cycy rozwala mi to caly plan dnia, bo nie zdazy mi sie tyle natworzyc i pewnie Mala bedzie wisiala pol dnia na cycu z niedojedzenia a mleko po nocy jest najbardziej tluste i dzieki temu, ze sobie odciagalam i podawalam pozniej to ten dzien jakos wygladal i noce przesypiala![]() Moj Tz mowi, ze to sie specjalnie stalo, bo wczoraj sprobowalam alkoholu...ale ile tego alkoholu-nawet lyk sie nie nazbieral ![]() mam pytanie w zwiazku z tym...mam zamiar podac Polci wode...to mam ja wlac do butelki i tylko w podgrzewaczu podgrzac czy trzeba zagotowac???? i czy skoro jest spokojna to moge podac herbatke uspokajajaca, bo tylko taka mam??? moze ją jakos zapcham tym![]() zreszta ma juz praktycznie 4 mies wiec jak jej raz cos podam to chyba nic sie nie stanie ![]() GUCIA w takim razie podwojne zyczenia WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CIEBIE I TZ ORAZ SANDERKIEdytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-04-18 o 09:51 |
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mlekiem się nie martw. Jak przyjdzie pora karmienia to przystaw do jednej i do drugiej piersi. Pola na pewno się naje ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Właśnie się dowiedziałam, że moja bratowa jest w ciąży
|
|
#1960 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wreszcie się Mamusia doczekała A mój mały leniuszek ma już ponad 4,5 miesiąca i dalej obroty jej nie interesują ![]() Cytat:
Mamma mia, mniam mniam Śliczna Cytat:
![]() Cytat:
A Ty się broń Boże nie obwiniaj że to przez Ciebie czy Twoje zachowanie w ciąży bo to absolutnie nieprawda! Choroby i inne nieszczęścia niestety czasem się zdarzają, dzieciom też, i chociaż rodzice oddaliby na pewno wszystko żeby tego swoim dzieciątkom oszczędzić, czasem po prostu się nie da... Ale ja z całego serca wierzę, że z Twoją Misią będzie dobrze Dzień dobry ![]() Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych małych jubilatów I dla Guci z okazji rocznicy
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
![]() Domi sexy ,sexy ,ale jak patrzylam na Twoje zdjęcie inaczej Sbie wyobrazałam ![]() Mam tylko nadzieje ze Misia bedzie sie normalnie rozwijała nie mogę sie doczekac jej pierwszego głosnego śmiechu
|
#1962 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurde moja, az tak sie nie zasmiewa (( )) ![]() i oczywiscie buziaczki dla innych solenizantow !!! ![]() Cytat:
![]() gratulacje! i szczesliwych, przepelnionych miloscia kolejnych dni i lat ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dziekujemy za zyczonka a z tymi obrotami to jakos dziwnie jest widzisz, ze Zeberka jeszcze wczoraj pisala, ze Piotrus nigdy tego nie zrobi, a tu prosze )) Majucha z brzuszka na plecy sie przewrocila doslownie kilka razy tylko, a z plecow na brzuszek trenuje non stop. nawet jak jest zakiklana w recznik po kapieli albo z gołą pupa przy zmianie pieluchy- wtedy mi przewaznie sika na przewijak jeszcze;]a wczorajsze problemy ze snem w nocy nie byly chyba od kleiku;/ bo dzis to samo- od 1ej pobudki co godzine. co prawda wystarczylo tylko dac smoka albo poglaskac i zrobic "ciii" i usypiala, ale budzila sie znowu po godzinie;/ moze to zeby? choc o 3 posmarowalam bobodentem, to i tak sie obudzila po 4 a potem po 5.
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-04-18 o 12:37 |
|||||
|
|
|
#1963 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
butle tez Avent, mielismy Dr Browna jedna, ale kolki sie skonczyly i już ja wyrzucilam..Cytat:
))))Cytat:
) zobaczysz )witam! tylko sie zamelduje, ze zyje,a napisze wiecej pozniej dzis mamy caly dzien w ogrodku i na spacerkach, wiec fajnie ubralam Blanke w sukienke i kapelusik, moze zrobimy fotki :P
|
|||||
|
|
|
#1964 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej mamcie
xpressja mala slodka, a jakie minki zebra, brawo dla Piotrusia ![]() sliczniutka Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
u nas jest dzisiaj tak pięknie!!!
od 11 byłyśmy w ogrodzie botanicznym teraz mała przerwa bo rodzice też muszą coś zjeść i wracamy na powietrze ![]() szybka fotorelacja bo akurat wysyłam fotki mamie miłego dzionka! |
|
|
|
#1966 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale obie nas pewnie niedługo mile zaskoczą Cytat:
My z Dominisią też dzisiaj skorzystałyśmy z ładnej pogody i wydłużyłyśmy sobie spacerek... Poszłysmy do takiego małego lasku i mama pokazywała niuni kwiatki Było bardzo miło, szkoda tylko że mądra mama wybrała się na 2,5 godzinny spacer po lesie w nowych butach na szpilkach A w ogóle to chyba wszystkie mamusie korzystają z pogody i aktywnie spedzają dzień bo straszne tu dzisiaj pustki
|
|
#1967 |
|
Raczkowanie
|
Najlepsze życzenia dla dzisiejszych solenizantek i solenizanta
))Wszystkie dzieciaczki śliczneA jeśli chodzi o spacery - to na ile na ogół wychodzicie? I jak często I czy któraś mamusia korzysta np. chusty albo nosidła na spacerze?
|
#1968 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzonka dla i dla guci z okazji pierwszej rocznicy ślubu Cytat:
![]() Cytat:
a komentarze Tż-ta bezbłędne![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Xpressja jakie piękne zdjecia
Mamusia promienna a jaka córeczka boska!!! Jaka duża- widać dopiero jak amsz ją na kolanach![]() AsiCcccCA najwarzniejsze żeby posatwili diagnoze i Wam pomogli ![]() Sto Lat Solenizantom ![]() Guciu z okajzi rocznicy ślubu ![]() ![]() Dziękuje Wam za gratulacje Dzisiaj był wkurzony na maska to nie powtórzył wyczynu... Byłiśmy u abbci i przemęczony był, naładowany wrażeniami w skoku rozowojowymJak zjadł ok 23.30 tak obudził się przed 5 tą |
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Sto latek
dla Sandruni Załącznik 3042627 i Majeczki Załącznik 3042627 oraz dla Guci z okazji Rocznicy
|
#1971 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i koniecznie wstaw fotki malutkiej modnisi! ![]() Cytat:
teraz TZ musi miec oczy dookola glowy, zeby upilnowac takie damy Cytat:
ale namotalam. z brzuszka na plecki moja nie lubi! a z pleckow na brzuszek - trenuje nawet przez sen! ![]() ja tez sobie kupilam nowe butki na obcasikach i poszlismy na dzialeczke do mojej mamy ;] sredni pomysl Cytat:
ja mam zamiar korzystac z chusty, jak sie utrzyma taka pogoda jak dzis. bo jestem niedoswiadczona "chustonoszącą" i jak jest chlodniej, to nie bardzo wiem, jak sobie poradzic z warstwami ubran i motaniem chusty. tylko, ze ja mieszkam w malej mieścinie i pewnie sie ludki beda na mnie gapic jak na ufo;] wiec na debiut chyba sie wybiore z TZem, co by razniej mi bylo juz chcialam wczesniej zrezygnowaz z wozka, ale jakos nie moge sie zebrac. bo ostatnio jak bylam w sklepie, to tak manewrowalam tym dziadem, ze piwo stracilam z polki, oczywiscie sie rozbilo i jeszcze mialam buta mokrego i koniec nogawki;/ ale smierdzialo... bo to jakis "wojak" byl czy inny wynalazek. przyszla ekspedientka, chcialam zaplacic,ale powiedziala, ze moge isc. po tym incydencie stwierdzilam, ze "tylko chusta", no ale jeszcze sie nie zdecydowalam;]a wychodzimy roznie. jak jest ladnie to dwa razy dziennie- kolo poludnia na okolo 1,5-2 godzin i potem kolo 15-16 na godzinke. albo czasem godzinke spacerujemy, idziemy do kogos w odwiedziny i wracamy do domu kolo 19ej, czyli na kapiel. Cytat:
a TZ moglby byc komentatorem sportowym- tyle serca i zaangazowania wlozyl w to ![]() Cytat:
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-04-18 o 21:24 |
||||||
|
|
|
#1972 | ||
|
Zadomowienie
|
dziękujemy baaardzo za komplementy
![]() dzisiejszy dzień faktycznie piękny! i chyba wszystkie mamuśki były poza domem bo faktycznie na forum cisza... zapewne lada moment nadrobimy aktywnością ![]() nie wiem kochane jak u was, ale we Wrocławiu przez pół dnia było bezchmurne niebo, ale ok 16 pojawiły się dziwne chmury i niebo zrobiło się dosłownie "brudne"... ciekawe czy to ta chmura pyłu ??? a jak u was? Cytat:
co do chusty, ja osobiście uważam, że to super pomysł, tylko ja chyba nie potrafiłabym tego wiązać i bałabym się że dziecię mi z tego wyleci... a nosidełko - NIEZDROWE!!! i dla mamy i dla dziecinki. Cytat:
on mnie tak całe życie komentuje zeberka, jaka piękna mamusia i posiłek na świeżym powietrzu - nie ma nic lepszego!
Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-04-18 o 20:51 |
||
|
|
|
#1973 | |
|
Raczkowanie
|
No to teraz już wiem o co kaman
Cytat:
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Xpressja dziękuję
U nas niebo było do wieczora bardzo ładne... do domu poszliśmy ok 17. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-18 o 21:14 |
|
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
bo niewłaściwie obciążają kręgosłup mamy ( w chuście ciężar rozkłada się naturalnie i równomiernie )
|
|
|
|
#1976 |
|
Zadomowienie
|
nosidelko, ktore jest uwazane za zdrowe to Mei Tai- nosidlo miekkie.o cos takiego http://www.chustomania.pl/online/chu...nhalt/mt_przod
dziecina na pewno nie wypadnie, jak jest zawiazana prawidlowo, czyli np. tak: Załącznik 3042905 zwroc uwage, ze dziecinka nie ma nawet jak wypasc, bo pasy chusty ma pod kolankami, a duza czesc chusty okrywa cale plecki, wraz z pupa. w tym wiazaniu widac to jeszcze lepiej: Załącznik 3042902 dwa szerokie pasy chusty oplataja cialko dziecka ![]() zdjecia ze strony http://www.chustomania.pl/
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-04-18 o 21:35 |
|
|
|
#1977 |
|
Zadomowienie
|
asioczka, no ja myśłe że chusta jest super,wygodnie - masz dwie ręce wolne, dzidiza blisko mamy i czuje jej ciepło...
tylko czy ja potrafiłabym to zamotać odpowiednio???
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza? Bry!
Co tam u Was?
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tu już od 6
Dzień dobry ![]() Ale dziś numer se wywinęłąm przed 6 rano Chyba mojemu synkowi się dziś w nocy coś przyśniło bo płakał więc położyłam się z nim w jego łóżku no i oczywiście zasnąłam. Rano jeszcze na śpięcy wydawało mi się, że słyszę jakiś głos z innego pokoju... Przebudziłam się i jak oparzona wybiegłam z pokoju Piotrusia szukać go po całym domu - gdzie polazł. Biegałam od pokoju do pokoju, z dołu na górę i z góry na dół jak szalona wołając go coraz głośniej. Nigdzie go nie było - cisza - byłam przerażona (kiedyś wyszedł z domu na podwórko sam...) W końcu przypadkiem zajrzałam do jego pokoju - a on smacznie spał w swoim łóżku
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
prawdopodobnie chodzi o takie, w których dziecku nóżki zwisają i nie ma zachowanego odpowiedniego kąta bioderek. W takich nosidłach też cały ciężar ciała spoczywa na kręgosłupie.
W chuście natomiast noworodka zwłaszcza powinno się nosić w pozycji embrionalnej z podkurczonymi nóżkami i wtedy ciężar rozkłada się inaczej. A tak to dzień dobry. Dziękujemy też wszystkim za życzenia U nas po weekendzie w porządku, wczoraj mieliśmy fantastyczną kolację (tz się znów wykazał ), wcześniej byliśmy jakieś 3 godziny na spacerze, w tym był debiut spacerówkowy (oczywiście na płasko). Teraz gondolę mogę złożyć i schować pod kanapę ![]() A tak to ja ostatnio bywam już od 5.30 na nogach, bo się budzę i zasnąć nie mogę Ale przynajmniej mam spokój i czas, żeby odciągnąć mleko, przygotować butelkę i wziąć prysznic.A teraz póki młoda śpi idę prasować a potem gotować zupę dyniową dla całej rodziny ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.

dziś pierwsza?

boje sie , jak to bedzie .. ...padaczka to nie jest znówu straszna choroba (zalezy jakie kto ma objawy ) ja bałam sie jak Sobie poradze ze zdrowym a co dopiero z chorym ....później szkola itd 
. Z maleńką na pewno sobie poradzisz. Najważniejsze, żeby była szybka diagnoza i leczenie. A z samą padaczką można przecież normalnie żyć.
Szkoda, że mała będzie musiała przechodzić, przez to co ja, ale przecież nic na to nie poradzę.

a mleko po nocy jest najbardziej tluste i dzieki temu, ze sobie odciagalam i podawalam pozniej to ten dzien jakos wygladal i noce przesypiala
moze ją jakos zapcham tym

widzisz, ze Zeberka jeszcze wczoraj pisala, ze Piotrus nigdy tego nie zrobi, a tu prosze
? E tam... Dopiero bym miała bestie...
(kiedyś wyszedł z domu na podwórko sam...) W końcu przypadkiem zajrzałam do jego pokoju - a on smacznie spał w swoim łóżku