|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3
Magratka mój Szymek uwielbia Jogolino z Nestle po 6 miesiącu. Naturalny, malinowy lub morelowy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1982 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3
Cytat:
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dałam mu pierwszy raz jakos po 20 kwietnia. Dostał w paczce od "zająca" (od szwagra. )Wcześniej nie zwróciłam uwagi na ten przysmak. Daje czasem raz na dwa tyg jako deserek, czasem zdarzy sie dwa razy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2017-05-16 o 06:01 |
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, nie obraź się, ale dla mnie te deserki z Nestle odpadły na starcie jak tylko przeczytałam ich skład długi na kilka linijek i ma termin ważności kilka miesięcy, a najgorsze jest to, że zawiera mnóstwo cukru.
100 g deseru zawierającego 10 g cukru! To przecież jest co najmniej 2.5 łyżeczki od herbaty cukru. Wiem, że kiedyś ten cukier mała dostanie, ale chcę żeby to było jak najpóźniej, a przynajmniej chcę go unikać w pierwszym roku życia dlatego wybrałam jogurt z owocami w słoiczkach po 6 miesiącu i bez cukru. Fajny wybór ma hipp, a także bobovita http://www.rossmann.pl/Produkt/HiPP-...-g,101576,6118 https://ezakupy.tesco.pl/groceries/p.../2003010793922 itd https://www.bobovita.pl/produkty/owo...mus-z-jogurtem A tutaj deserek z biszkoptem, który nie zawiera cukru: https://www.bobovita.pl/produkty/owo...a-z-biszkoptem Zresztą jest tego całkiem sporo wbrew pozorom ![]() A tak w ogóle to w pierwszej wersji chciałam zacząć podawać jogurt naturalny i ewentualnie mieszać z owocami, ale przeczytałam, że taki jogurt można podać dopiero od 11 miesiąca życia bo ma za dużo białka i za bardzo obciąża nerki maluszka. |
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Jadowita no co ty! Na co mam sie obrazić?
Chyba jedynie podziękować, bo może cieżko uwierzyć teraz ale skrupulatnie podchodzę do tego co dostaje mały a tu mnie totalnie zamroczyło Te z Bobovity jabłka z biszkoptami wsuwa, aż miło. Jeśli chodzi o jogurt naturalny to nam pediatra powiedziała, że dopiero po 13 miesiącu bezpiecznie w małych ilościach na początek właśnie z uwagi na nerki. Noc przespana! Bez jęków krzyków. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1986 |
|
Rozeznanie
|
Niech mnie ktoś zastrzeli
Druga noc z rzędu z pobudkami co godzinę na stęki i płaczki. Dobrze, że mąż się zlitował i zabrał marudę do wózka i dospała tam do 5, potem mleko i spaliśmy do 7.45. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Lexi ja mam tak od przeszło tygodnia ... do tego przeziębienie doszło i jest masakra... ledwo na oczy widzę. ...
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem coś o tym.... ![]() Mój zasnął o 22:30, obudził sie na chwile na butle przed 7 i myślałam że już całkowicie na dzień dobry, a ten zasnął ponownie. Śpi do teraz! Może odsypia ostatnie 3 tygodnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1989 |
|
Zadomowienie
|
Przybijam piątkę! U nas też pobudki co 1,5-2 godziny stały się normą😭 ale dzisiaj się panny zlitowały i spaly do UWAGA! 8:20!!! Moim dzieciom się to nie zdarza...
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
Lexi, Fasolka współczuje nocki. WKasiarr super że u Was jest poprawa ze spaniem.
Ja dzisiaj też nie mogę narzekać, jedna pobudka na mleko o 5 po czym mała prawie od razu usnęła
|
#1991 |
|
Raczkowanie
|
Witam się. Współczuję kiepskich nocek
U nas całkiem fajna noc, pobudka o 2 i 5.40 na mleko, a potem spanie do 6.40!! To u nas naprawdę długo, miło tak pospać. Teraz już pierwsza drzemka. Co prawda moje próby usypiania inaczej niż na rękach na razie się nie udają, ale co dzień próbuję. To usypianie zresztą trwa niedługo, do 10 minut. Na noc jeszcze czasem się udaje uspać na leżąco, ale w dzień nic z tego, jest ogromny płacz i nic nie uspokaja go poza tuleniem.Kasia, super że nocka dobra
Edytowane przez Magratka1 Czas edycji: 2017-05-16 o 09:38 |
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, po prostu nie chciałam Cię urazić i czasem się zastanawiam czy za bardzo nie przesadzam z tym co można dać małej
Zwłaszcza jak ostatnio Julka jadła jabłkowego wafelka ryżowego z hippa i teściowa powiedziała, że już tak jej ładnie idzie to gryzienie to jej kupi biszkopty, a ja na to, że może kupić, jak znajdzie takie bez cukru Teściowa popatrzyła na mnie jak na kosmitkę ![]() A jeśli chodzi o te wafelki ryżowe to jak jej dawałam to myślałam, że będzie robić to samo co chrupkami kukurydzianymi, czyli się bawić zamiast jeść, ale jednak nie, bardzo ładnie je żuje |
|
|
|
#1993 |
|
Raczkowanie
|
Czy wiesz może czy te wafelki ryżowe są w rossmannie?
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Jadowita luzik
Moja teściowa na weekend z teściem przyjechała i przywiozła młodemu czekoladki Kinder, jako dodatek słodki do prezentu ![]() Ja widziałam w Rossmannie, takie po 7 miesiącu.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2017-05-16 o 10:56 |
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam je w Tesco. Dokładnie takie, a skład to tylko ryż i sok jabłkowy z ekologicznych upraw
https://dodomku.pl/HiPP_Jablkowe_waf...FZWUGAodrJMAhw W ogóle lubię kupować w tesco produkty spożywcze dla niemowląt bo tam jest ogromny wybór z każdej firmy. Są jeszcze takie: https://dodomku.pl/HiPP_Jagodowe_waf...FUKrGAodup8FuA Edytowane przez jaadowita Czas edycji: 2017-05-16 o 11:03 |
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam Tesco za ulicą, ale oszałamiająco wielkiego asortymentu nie mają, wiec zazdroszczę!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1997 |
|
Raczkowanie
|
Mi bliżej do rossmana, to się przejdę. Do Tesco mam daleko niestety. Sama lubię takie wafelki, więc jak małemu nie podpasują, to zjem
W ogóle teraz dojadamy jego słoiczki, bo jeszcze je mało i przyznaję, że niektóre są pyszne, np gruszki.
|
|
|
|
#1998 |
|
Raczkowanie
|
Dziś pobudka o 5!! No i standardowo pobudki co 2,5-3 godziny, ale wybaczam małej marudzie bo co chwilę mówi Mama
)) jeny jakie to słodkie jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez dojadam jak młody nie skończy, z tym że dla matki zazwyczaj są ochłapy w postaci jakiejś jednej łyżeczki I niektóre są rzeczywiście pyszne.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ludzie to jednak nie mają wyobraźni Na takie coś to by chyba nawet szwagierka Styśki nie wpadła
|
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Błyskotliwe! Teściowa jednemu wnukowi jak miał 4 miesiące dała barszczu w kuchni po Wigilii w ukryciu... Po pół godziny był ryk, taki ze dziecka uspokoić rodzice nie mogli... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno po takiej akcji teściowa długo by miała ograniczenia dostępu do małej
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2004 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2005 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo fajnie Ci wychodzi rozszerzanie diety, ja wiecznie mam problem, bo niedość że mała niejadek, to jeszcze wybredna i nie wiem jak jej wcisnąć oprócz obiadku jeszcze kaszkę przed i deser po, tak żeby była najedzona Póki co najlepiej jej wchodzi mleko z odrobiną kaszki manny + obiadki z Hippa, ale po tych niestety ma problem z kupą no nie ma lekko, ehh. Cytat:
Jeszcze jestem w stanie zrozumieć jak mamy taką noc raz na tydzień, ale codziennie, to za wiele. A jeszcze wokół same idealne bobasy, które przesypiają grzecznie całe noce Cytat:
Cytat:
U nas jak młoda przyśnie przed 6, to zaraz jak w banku starszak już wyspany Cytat:
U Ady to tylko takie "mammmamemmłłe" wychodzi i to raczej przypadkowo, ale też urocze W końcu się zabrałam za ogarnianie becikowego i pierwszy krok za mną, bo mam już zaświadczenie od gina! Dzisiaj mąż pojechał już do pracy i zostaje na nocce, więc już się cieszę na to co mnie czeka Dobra, już nie smęcę. Miłego dnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez lexi_one Czas edycji: 2017-05-16 o 13:37 |
|||||
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Yhm, jestem pewna, że dzisiaj w nocy będzie powtórka z rozrywki, bo dzisiaj strasznie memla dłonie i wszystko wokół, a wczoraj było dość spokojnie...
Kupiłam młodemu te wafelki jabłkowe ![]() Dziewczyny byłam w Rossmannie i jestem przerażona jedną sytuacją. Do sklepu weszła kobieta z wózkiem, typowa spacerówka/parasolka... Siedziała w niej dziewczynka na moje oko 4-5lat. Kolana niemalże pod brodą. Ewidentnie z pampersem, bo ciężko było nie zauważyć, bo geterki miała.... No, ale że różne problemy dzieci mają to z góry się nie ocenia, prawda? Krążę z młodym po Rossku, mijam kobietę i słyszę, że mała mówi, że chce wstać. To ją matka odpięła, dziecko stanęło, idzie... Wszystko normalnie... Nawet podbiegła do miejsca, gdzie są książeczki/zabawki... Więc sobie myślę, o co chodzi? Jak dla mnie ten wózek to zupełnie niepotrzebny. Idziemy z młodym dalej i spotkaliśmy się znów w kolejce przy kasach, mała już we wózku. Słyszę, że mówi, że chce siusiu. A matka do niej: "Założyłam Ci pampersa przecież, żebyś mi nie marudziła" Podsumowując 4-5letnie dziecko najwidoczniej zdrowe, chodzące, biegające jeździ we wózku... Z komunikacją nie ma problemu, sygnalizuje, że chce siku, ale pampersa nosi. To chyba nie jest normalne? |
|
|
|
#2007 | |||
|
Erudycja
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2017-05-16 o 15:14 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2008 |
|
Raczkowanie
|
Jak to trzeba czytać te składy, tu cukier, tam sól, dzięki za info o jogurtach w słoiczku, nie zwróciłam uwagi, że są takie.
Kasia, fatalna sytuacja z tą dziewczynką, po prostu ją upośledzają tymi ograniczeniami
|
|
|
|
#2009 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Hania dostała ostatnio kinder jajko😊 i też wielkie zdziwienie "ale jak to? Nie zje?" Masakra! A mój ojciec jest też dobry... częstował Hanię galaretką z ciasta. W porę zauważyłam a on wielce oburzony że wnusi galaretki dać nie może😉
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

)Wcześniej nie zwróciłam uwagi na ten przysmak. Daje czasem raz na dwa tyg jako deserek, czasem zdarzy sie dwa razy.
na stęki i płaczki. Dobrze, że mąż się zlitował i zabrał marudę do wózka i dospała tam do 5, potem mleko i spaliśmy do 7.45. 

13.08.2011r.

Teściowa popatrzyła na mnie jak na kosmitkę 

i nie wiem jak jej wcisnąć oprócz obiadku jeszcze kaszkę przed i deser po, tak żeby była najedzona
Póki co najlepiej jej wchodzi mleko z odrobiną kaszki manny + obiadki z Hippa, ale po tych niestety ma problem z kupą
no nie ma lekko, ehh.