Nasze kochane pierwiosnki 2008 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-14, 16:02   #1981
gosiaczek071
Zakorzenienie

Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008

heh no wlasnie nie bede jej glodzila przeciez heh heh ale sprobowalam, jak sie obudzila, dac jej piers, possala troche z obu ale bardzo nmalio lecialo, potem ja odlozylam i psozlam robic mieszanke, zeby jej sie nie nudzilo to przypielam jej tego smoka i sobie walila w niego rączkami (SPECJALNIE!!!) i jej sie tak spodobalo ze robi to od ponad pol godziny (i chyba zapomniala o jedzeniu...) i zaczela skladac rączki ale mnie cieszy to dalajm jej tez gryzaczek taki zelowy do reki, to wziela go w onie i pchala do buzi (ale juz raczej nieswiadomie) ... A TO WALENIE W GRZECHOTKI SUPER nakrecilam oczywiscie 4 takie same filmiki i zerobilam mnostwo zdjec: tez macie taka manie??

gosiqa twoj szkrabek ma swietny zaczes i faktycznie jest spora

e---a ja jej daje smoczka, ale ona wypluwa... wioec nie wiem. ede dalej rpobowac ja czyms zajmowac... lece bo mnie "wola"
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 16:30   #1982
papryczka
Wtajemniczenie

gosiaczek071: pewnie, ze mamy taka manie, hehe. czesto jednak jak biegne po kamere, to mala przestaje dana akcje wykonywac jak zobaczy co trzymam w dloni, wiec sporo filmow z daleka (z tylu np.) krece z zoomem. z aparatem jest podobnie i wiem jak cieszy skaldanie raczek czy zlapanie gryzaczka...
co do glodu, to jakos nie moge uwierzyc by byla taka glodna - raczej bym stawiala na odruch ssania. ale to ty wiesz najlepiej, w koncu znasz swa corcie.

gosiqa: mamy podobny rog w salonie, hehe. tzn. tez mamy taki naroznik skorzany w kremowym kolorze i ta sciana po lewej jest koloru jasnego (latte bodajze), jednak ta, ktora u ciebie jest czerwona, u nas czekoladowa. i sporo zdjec jest w tym kacie robionych.
a twoje malenstwo to niezly paczuszek
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 16:47   #1983
kasiapop
Raczkowanie

E---a przepięknie razem wyglądacie

Papryczko, ja też jestem zdziwiona, że tak długo śpi, ale się cieszętylko ok 23 zaczyna marudzić, to ją wtedy myk na brzuszek i śpi-bez kamienia. przez to jej ciągłe spanie na brzuszku wytarła sobie z przodu wszystkie włosybo ona często śpi tak centralnie-nosem w materac

Gosiqa, jak ślicznie twoja mała podnosi główkę

A do nas przyszła zamówiona butelka z TT i dziś wielka próba- czy uda się ją przechytszyć????zdam relację później idę ściągać.........
kasiapop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 17:41   #1984
NIUNCIO
Rozeznanie

Dziewczyny ja mam drugie dziecko i też córeczkę a biegam z kamerą i aparatem jak szalona aż Maciuś się ze mnie śmieje a wczoraj moja Zosia zaśmiała się pierwszy raz na głos nie przewraca się jeszcze wiadomo szyna na bioderko ale dotyka z upodobaniem swoich kolanek i ciągnie za skarpetki
NIUNCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 18:20   #1985
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NIUNCIO Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam drugie dziecko i też córeczkę a biegam z kamerą i aparatem jak szalona aż Maciuś się ze mnie śmieje a wczoraj moja Zosia zaśmiała się pierwszy raz na głos nie przewraca się jeszcze wiadomo szyna na bioderko ale dotyka z upodobaniem swoich kolanek i ciągnie za skarpetki

wow.... ja tez bym chciala zeby mopja mala zaczela lapac za nozki albo pchac je do buzki... moze niedlugo, skoro kazdego dnia potrafi mnie zaskakiwac to kto wie? moze jutro chociaz narazie sie na to nie zanosi.

Dziewczyny jakie macie kremy na slonce>?? ja mialam do tehj pory nivei, ale zpach ma mdly i sie zle rozsmarowuje, kupilam w aptece z ziajki ale ten to ma z kolei bardzo intensywny (tyle co posmarowalam sobie na rece, malej jeszcze nie zdarzyklam) ale zastanawiam sie nad kremem z musteli (on ma faktor50+) albo z avene. CZy ktoras z Was ma moze ten kremik? Chcialam znac najpierw ewentualne opinie, bo jest dosc drogi i nie chce kupic w ciemno.

mojej hance tak sie spodobalo to machanie rekami, skladanie i pchanie obu da buzi ze lezy na macie i caly czas sie bawi hhe a ja ide niedlugo spokojnie przyszykowac kapiel, dzis chyba sama kapie bo mąż w Poznianiu, a mnie ta reka boli...
Stary 2008-07-14, 18:50   #1986
NIUNCIO
Rozeznanie

To moja Zosia w szynie jeszcze 20 dni do kontroli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_0365k.jpg (45,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_0369k.jpg (50,6 KB, 34 załadowań)
Stary 2008-07-14, 18:51   #1987
NIUNCIO
Rozeznanie

Gosiaczku dlatego łapie się za kolanka i skarpetki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-14, 18:59   #1988
NIUNCIO
Rozeznanie

Choć bez szyny tak samo odkryła dzisiaj że ma nóżki fajny widok
Stary 2008-07-14, 19:13   #1989
NIUNCIO
Rozeznanie

Ale numer właśnie przed chwilką udało się Zosi przewrócić z brzuszka na plecki
Stary 2008-07-14, 20:12   #1990
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NIUNCIO Pokaż wiadomość
Ale numer właśnie przed chwilką udało się Zosi przewrócić z brzuszka na plecki
ale z ta szyna?? biedna, ze musi to nosic... pewnie jej niewygodnie i gorąco./..a wlasciwie czemu musi ja nosic??

moja po marudzeniach zasenla w koncu.
Stary 2008-07-14, 20:25   #1991
kasia_sloneczko
Zadomowienie

E--a, Gosiq, Niuncio śliczne dziewczyny macie. Gosiq twoja to niezły pulpecik, nie wiem czy to ty pisałaś ale twoja córcia faktycznie wygląda jak ludzik z Michelina

Aleksowi coś się poprzestawiało i teraz budzi się na jedzenie koło północy a potem ok 4 rano i o 5 pobudka. Leży w łóżeczku i krzyczy. Odkrył od 3 dni że umie głośno krzyczeć i teraz nie szczędzi płuc i gardła. Nie jest to płacz tylko takie pokrzykiwanie dla zabawy. Może to i zabawne ale nie o 5 rano. Za żadne skarby nie chce się dac dalej uśpić. Dopiero gdy wstaniemy wreszcie z łóżka i zaczniemy jeść śniadanie itd to on zasypia na rękach.
Marcelinko-właśnie oprócz klimy to on ma jeszcze mega duzy bagażnik, kombi znaczy się już widzę że nie będę musiała się ograniczać w pakowaniu na wakacje. Normalnie aż chce się gdzieś pojechać a tu d...a

E---a-pani prawnik?
kasia_sloneczko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-14, 20:27   #1992
kasia_sloneczko
Zadomowienie

Zapomniałam załączyć fotki mojego szkraba.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aleksander1 0.jpg (67,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aleksander1 1.jpg (57,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aleksander1 2.jpg (66,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aleksander1 3.jpg (69,1 KB, 18 załadowań)
kasia_sloneczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 22:54   #1993
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Saszka od 3 dni pluje mlekiem, nie che go pić, wypluwa smoka i beczy. Dopiero jak jej kaszki dorzucę to jest ok. Byłam dzisiaj u pediatry spytać się czy mogę na każde karmienie kaszkę dawać = oczywiście żadką. Mogę, a dlaczego mała mleka nie chce = a czy my chcelibyśmy wodę na każdy posiłek wcinać?? - słowa pediatry

A więc po kąpieli Sasia wciągnełą około 220 ml kaszki banaowej na dobranoc...

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 11:08   #1994
Carmela
Rozeznanie

Hej dziewczyny , dawno sie nie udzialalam ale czytam Was .
Mialam problem z depresja poporodowa , niestety jestem na antydepresantach zeby jakos funkcjonowac . Mialam ta "wersje " z lekami o dziecko do tego stopnia ze nie moglam spac bo co 5 minut sprawdzalam czy Ola oddycha i czy jest ciepla . Koszmar .
Na szczescie juz jest lepiej
Jesli macie mozliwosc chodzic z Waszymi maluszkami na basen to serdecznie polecam ! Bylysmy z Ola kilka razy i naprawde super frajda . Mala bardzo lubi byc w wodzie i macha nozkami jak taka mala zabka
Poza tym juz sie sprawnie odwraca na brzuszek z pelcow i jak tak polezy z 15 minut to krzyczy zeby ja ratowac .Okropnie piszczy , az uszy pekaja , zaglusza tv i nawet telefon czasami .
Poza tym jest strasznie pogodna i usmiechnieta .

18 lipca bedzie miala 4 miesiace i az nie moge uwierzyc ze ten czas tak szybko leci !

ps . sliczne te Wasze maluszki !
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pobudka.JPG (39,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG029.JPG (46,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S4027528.jpg (68,9 KB, 22 załadowań)
Carmela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 11:47   #1995
mała migotka
Zakorzenienie

napisałyscie sporo,nie wiem od czego zacząc..
Gosiaczek z tym karmeinie piersia to tz miałm jakiś czas temu tak jak Ty,po prostu w piersiach miałam mało mleka,a Mała płakała i nie wiedziałam czy była głodna czy coDałam jej raz sztuczne i nadal marudziłą,wiec tu chodziło o coś innego Nie zamartwiaj sie tym,samo sie unormuje
E---a sukienka śliczna
Gosiqa - super fotki

A ja mam taki problem,że nie wiem co zrobic.Zaczne od tego,ze boje sie,że moja Malutka bedzie nerwowa.........3dni temu jak Malutka grzecznie lezała tesc głosno kichnął, to ona tak sie rozrycząła,ze szok!!!! Ponad godzine płakała
Za to wczoraj tez byłą taka jazda!!! Pojechałam do szwagierki zrobic sobie włosy,bo już miałm dosc tych kłaków.A tam sa 2 małe dzieci,które do spokojnych i grzecznych nie należą.No wiec ja miałm pół farby we włosach jak Malutka sie rozpłakała ale jak ona sie przestarszyła krzyku tych dzieciaków!!!!!!!!!!!!!! Tak płąkała az sie trzesłą nie szło jej uspokoic... z mokrymi wosami jechałam z nia do domu.Dopiero jak przyjechalam do domu, uspokoiła sie(nawet w samochodzie płakała).
Nie wiem co tu robic w tej sytuacji.Bardzo lubie szwagierke,ale te jej dzieci żle wpływaja na Mała,bo ja strasza,robia hałas.Najgorsze jest to,ze one sa codzinnie i czasami budza Malutka jak spi.Niechcący oczywiscie. Przeciez nie zabronie przyjezdzac szwagierce... Zreszta ona przyjezdza do swojej matki,a nie do mnie...
czy moja Malutka moze byc przez to nerwowa????
mała migotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-15, 12:19   #1996
E---a
Raczkowanie

Niuncio, gratulacje dla ciebie i Zosi, ze umie robić nową rzecz!! Wiem jak cieszą takie sukcesy. A swoją droga ile jeszcze przed nami takich historycznych dni, kiedy nasze maluchy będą nabywały nowe umiejętności...

kasiu sloneczko Hmm...., rozgryzasz mnie

Carmela Ale twoja Ola ma długie włoski! Musiała mieć już przy urodzeniu dość długie? Moja Ola, urodzona też 18 marca, to nadal "łysolka", ma bardzo mało włosków.

A Ola dzisiaj ma jak narazie ciężki dzień. Od rana do ok 11 najpierw cały czas marudziła i nc jej nie pasowało. Ani cyc,ani łóżeczko,ani kocyk ani nawet noszenie na rękach. Byłam już nawet na nią zła, choć od razu miałam do siebie pretensje, że jak mogę być zła na takie maleństwo, które nic nie potrafi mi powiedziec. Jednak okazałosię że to nie byo tylko marudzenie, bo ona się strasznie rozpłakała. Ja ją nosiłąm na rękach a ona była taka biedna, bo tak STRASZNIE płakała, słychac było w jej płączu takie "ałaaa!!". Coś ją bolało, ale ja niestety do tej pory nie wiem za bardzo co. Najpierw myślałm że brzuszek, bo chyba nie mogła zrobić kupki, potem myślałm że dziąsełka, bo jak położyłam ją na przewijaku i zaczęłam je masować to przestałąłakać. w pewnym momencie (to był chyba jakiś atak bólu) jej płacz był straszny, jak przestała to mi aż zaczęło dudnić w uszach. ja już płakałam prawie z nią. Wreszcie dałam jej pierś, uspokoiła się i zasnęła bidulka. Śpi jeszcze. Tak mi jej było szkoda.

mała migotko A propos takiego płaczu z przestraszenia, to moja Ola nieraz płacze na widok jakichś osób lub zabawek! Np. nieraz tak reaguje na widok mężczyzn - jak dłużej nie widzi mojego taty, to gdy on się nad nią nachyla i coś do niej mówi, to ona robi taką podkówkę z ustek i płacze. Podobnie jak zobaczyła nieraz teścia i teściową (którzy normalnie rzadko ją widują bo mieszkają w innym mieście). Mam też taką zabawkę"ogród zabaw" i ona płacze w taki sam sposób jak ją jej włączam. Ostatnio dostała takie wiszące zabawki do zaiweszania na jakiś pałąk i w nich jest pozytwyka. Jak ją jej nakręciłam i powiesiłam te zabawki nad nią to tez się ich wystraszyła.
E---a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 13:11   #1997
gosiqa
Rozeznanie

GG do gosiqa

Dzięki dziewczyny za miłe słowa

Kasiu, dobry z Ciebie prawnik będzie, bo pamięć masz świetną- tak to moja pulpecja jak mały Michelinek

nie wiem jak u was z usypianiem, u mnie koszmarnie
pucol woła "giej" znaczy spać- wsadzam do wózkach i dszu po progu- musi trząść się głowa minuta wrzasku- i śpi, ale TZ mówi, że gdyby to zobaczył ktoś z zewnątrz, to by dzwonił na policję
albo usypia na brzuszku, trzeba ją tylko klepać w pampersa. Ma to usypianie dostosowane do tempeeramentu chyba, ale to mocno podejrrzane metody. Na rękach to mi może w skrajnych przypadkach zasnęła ze 3 razy w sumire...

Ale najgorsze, że już przesunęłam kąpanie na 21.oo, a ona i tak zasypia około 23.oo i śpi do 11.oo.
Jak ja mam ją przestawić, pojęcia nie mam- mam nadziejęże to jej się zmieni, w ciąży też miała takie pory aktywności, ale ile można??? Zamiast z TZ chwilę mieć dla siebie wieczorem i dać nam czas, to ta buszuje, a w dzień śpi jak susełek.
Macie jakieś swoje sposoby na wcześniejsze zasypianie na noc?

Zaczes faktycznie bujny chociaż widzę na prześcieradełku sporo włosów ostatnio. Moje też mi wypadają strasznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7060020.jpg (46,2 KB, 17 załadowań)

http://www.zapytajpolozna.pl/cache/5...d140d49094.png
gosiqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 13:18   #1998
gosiqa
Rozeznanie

GG do gosiqa

Migotko, nie martw się za bardzo- nasze dzieci po wyjściu z brzucha są przecież na " innej planecie" nic dziwnego, że muszą się z nią oswoić. A tu same nowości przecież więc trzeba maluszkom czasu. To tak jak my byśmy znalazły się nagle na Księżycu...
Ty jesteś dzidziusiowi znana-reszta wciąż do oswojenia. Ja zminiłam lekarza, bo Agata ma podkówkę jak się pan doktor odzywa i czasem jak sama zrobię jakąś minę to ona też jest niepewna. Ostatnio się rozryczała, bo się głośno przeciągnęłam

Pomalutku, się maluszki przyzwyczają do wszystkiego, do nowości też.

Stary 2008-07-15, 13:42   #1999
E---a
Raczkowanie

A ja dzisiaj ne szłam (jak narazie)zOlą na pacer.Najpierw mi tak strasznie płakała (pisałam), wreszcie zasnęła na cycku więc dałam jej pospać. Gdy się obudziła przed 13 ( na skutek mojego obcinania jej paznokietków) to tylko ślicznie zjadła z cycusia wtulona w mamusię i znowu zasnęła więc nie miałam serca jej wybudzać poprzez przewijanie, ubieranie itd.Poza tym nie ukrywam jakoś nie chciaoło mi się dziś wychodzić. U mnie dzisiaj duży wiatr (dobry mam pretekst). Zaznaczam przy tym że to pierwszy raz gdy tak odpuściłam Oli spacer, ale jeszcze przeciez nic straconego, może wyjdziemy, choc jestem dośc zmasakrowana wczorajszym i dzisiejszym dniem (wczoraj mieliśmy z Olą ostrą pobudkę i wieczorne zasypianie).
E---a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-15, 13:43   #2000
marcelina73
Wtajemniczenie

gosiga - spróbuj małą budzić rano wcześniej i po południu (jeśli śpi?) też powoli jej normować sen. To znaczy stopniowo budzić ją rano wcześniej, wcześniej kłaść po południu itd. Moja jeśli po południu nie zdrzemnie się gdzieś przed 16:30 - 17 to też ma problemy, żeby normalnie o 20 już spać. Może spróbuj wcześniej kąpać (ja kąpię koło 18:30-19:00) a potem za chiny się z małą nie bawić, nie rozbawiać.

Jak by mi dzieci nie chciały wieczorem spać to chyba bym osiwiała . Niby kiedy zrobić coś dla siebie, domu, męża

Wczoraj jakiś zły dzień był Moja też budziła się od 22 co chwilę, jakby przez sen płakała, a o 1 całkiem się obudziła o nie spała do 3 W międzyczasie Marcel tez się obudził (ma jakiś radar) i przyszedł do nas i chichrał z Milenką - musiałam towarzystwo rozgonić .

E--a - jak mój Marcel miał takie napady płaczu, że moim zdaniem coś go bolała, to - za poradą pediatry - dawałam mu paracetamol - odpowiednie do wieku. Oczywiście to nie było panaceum na zły humor - ale Marcel był właściwie bezproblemowy (jak i Milenka - ha, ha - śmieję się, że wylosowałam dwójkę mało obciążających dzieci) - jak mu się zdarzyło tak właśnie płakać, to mu właśnie dałam paracetamol i wszytko jak ręka odjął - widocznie faktycznie go coś bolało - np główka.

mała migotko - ja miałam tak ze dwa razy z Marcelem - raz po jakiejś godzinie albo i wiecej bezskutecznego uspokajania wreszcie zasnął w samochodzie- byliśmy już zdesperowani, a w samochodzie wtedy zawsze zasypiał, wiec zapakowaliśmy go do auta i w drogę.
Na pewno powinnaś zwracać uwagę, by dzieciaki nie straszyły Twojej małej, nie wrzeszczały jej do ucha itd - i szwagierka też oczywiście. Ale nie sądzę, by takie sytuacje odbiły się negatywnie na Twojej malutkiej. raczej - mając kontakt ze starszymi dziećmi - szybciej będzie wszystko chwytać, rozwijać się.
Ja z siostrą i bratem mamy w sumie 5 dzieci - moja Milenka jest najmłodsza, a najstarsza siostrzenica ma 6 lat - uwierz mi, że zachowanie ciszy jest niemożliwe Raczej jak mała albo półtoraroczny siostrzeniec ma spać, to reszta dzieciarni idzie na spacer, czy coś takiego. Wiadomo, że małe dziecko musi się wyspać - może zwróć grzecznie uwagę szwagierce i spróbujcie dojść do jakiegoś kompromisu.

Carmela- cieszę się, że już jest lepiej zaglądaj do nas częściej.

A gdzie się podziewa Adatka, Nadin, moniczka??????????

NIUNCIO_- życzę wam, aby mała już nie musiała tej szyny nosić -

Dziewczyny - super dzieciaczki Więcej takich zdjęć!
My też non-stop cykamy
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 14:01   #2001
gosiqa
Rozeznanie

GG do gosiqa

Dzięki Marcela. właśnie sęk w tym, że jak kąpałam ok19.oo było tak samo, zasypiała około 20.oo na godzinkę, więc postanowiłam przesunąć, zeby jaą wyciszyć kąpielą, nakarmić i ziuziu spać. A tu nic z tego.

wychodzimy jeszcze na spacer około 18.oo- 19.00 żeby ją trochę zmęczyć, ale średnio działa..
dzień ma mniej więcej unormowany i właśnie się obawiam, że to taka " norma".

Stary 2008-07-15, 14:39   #2002
gosiaczek071
Zakorzenienie

gosiqa!!! mam lekarstwo na wypadanuie wlsowo, znaczy narazie tylko obczailam, ale: u mnie w aptece zagadalam, pytralam o preparaty z VICHY i baba mi pokazala szampon wzmacniajacy i jakies ampulki, ale mieli tez lepsze i troche drozsze od Vichy, formy DUCRAY (tez z Francji) i jest kuracja w takim serum, osobno na dzien i na noc, naklada sie po myciu wlosw, stracza na 3 m-ce a tego z Vichy na miesiac. Tylko ze u mnie to kosztuje 145zł ale jak zwykle zaczelam szyukac taniej w necie i znalazlam tu: http://www.aptekacentrum.lublin.pl/s...n=card&id=1939

i sobie to zamowie chyba. do tego kupie tez szampon tez z Vichy wlasnie i tez jest taniej niz w aptece
http://www.aptekacentrum.lublin.pl/s...in=card&id=860

moja Hanka spi w oknie i co pare minut placze (chyba jej sie cos sni...) najpier leciala jak poparzona i ja bujalam itp, a teraz ja zostawiam i sie sama supokaja po chwili. IIde robic obiad (papryczki nadziewane... ze tez mi sie chce|:)
Stary 2008-07-15, 15:27   #2003
fredziunia
Rozeznanie

My dzis bylismy na U4 (kontrola) i na pierwszym szczepieniu (6 w 1 i pneumokoki) maly byl dzielny ale przy tej drugiej szczepionce rozplakal sie ( podobno ona szczypiaca jest) ale zaraz mu przeszlo i zanim wyszlismy z przychodni to maly juz spal w foteliku i spi do teraz (od 9 rano) no jedynie z przerwa na jedzienie
Na kontroli lekarz tak nim wywijal ze bylismy ze mezem w szoku zlapal go za rece i pociagnal do siebie tak ze maly siedzial prosciusienko z glowka w gorze potem pare innych akrobacji z nim wyprawial i stwierdzil ze mozemy byc dumni z malego bo wyszystko PRIMA

Pytalam go bo maly ostatnio zrobil kupke ze sluzem - powiedzial ze jesli sie karmi piersia to to jest normalne i niema sie czym przejmowac czasami mysle ze tu w niemczech wszystko jest Ok i Normal

No i malemu ida zabki nie zeby sie juz wybijaly ale zaczynaja sie wypychac , maly slini sie na potege i lapie za brode albo jak mam odkryte ramie to chce grysc za nie lekarz powiedzial ze tak to sie juz moze zaczynac ale zanim naparwde wyjda zeby to moze uplynac miesiac a nawet i dwa

Maly wazy juz 7800g - glowka 41,5 cm - dlugosc 65 cm

ja ostatnio mam obsesje na punkcie mojego brzucha a dokladniej tej obwslej skory (wszyscy w kolo mowia ze z czasem ........) no ale mnie to dobija i dzis znalazlam takie cos z eveline
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19513 ma to moze ktoras ??? no i pytanie czy karmiac piersia mozna to stosowac ? ja mam ale ten z seri czerwonej i jak pisalam to diabelstwo tak rozgrzewa ze niewiem czy to ma tak byc czy to tylko namnie tak dziala jesli ktoras wie cos w tym temacie bede wdzieczna za info no i za tydzien mykam na basen narazie sama a od 5 miesiaca z malym

Dziewczyny wasze malenstwa wygladaja slodko - strasznie lubie ogladac ostatnio fotki malych dzieci wiec wklejacie ich tu sporo
fredziunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-15, 15:56   #2004
Carmela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez E---a Pokaż wiadomość
Carmela Ale twoja Ola ma długie włoski! Musiała mieć już przy urodzeniu dość długie? Moja Ola, urodzona też 18 marca, to nadal "łysolka", ma bardzo mało włosków.

.
No faktycznie moja cora jest włochata Jak sie urodzila miala wlosy na czole , plecach i nogach a nawet na uszach Na szczescie juz wypadly i zostaly tylko na glowie i jakos wypadac nie chca .Ma wytarty z tylu lysy placek a reszta to fryz na tzw.CZESKI METAL

Cytat:
Napisane przez fredziunia Pokaż wiadomość
ja ostatnio mam obsesje na punkcie mojego brzucha a dokladniej tej obwslej skory (wszyscy w kolo mowia ze z czasem ........) no ale mnie to dobija i dzis znalazlam takie cos z eveline
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19513 ma to moze ktoras ??? no i pytanie czy karmiac piersia mozna to stosowac ? ja mam ale ten z seri czerwonej i jak pisalam to diabelstwo tak rozgrzewa ze niewiem czy to ma tak byc czy to tylko namnie tak dziala jesli ktoras wie cos w tym temacie bede wdzieczna za info
Ja mialam ten czerwony balsam , 3 D burner super hiper thermo mega super extra spalajacy tluszcz I tez pali jak nie wiem co , na brzuchu to jeszcxze pol biedy ale raz posmarowalam nim sobie wewnetrzna strone ud to myslalam ze ze skory wyskocze ..Stosuje to juz ponad 2 miesiace i szczerze mowiac to zaskakujacych efektow nie ma .. ale nie wiem jak ten z linka , moze bedzie lepszy

Ja od jakiegos czasu chodze na fitnes w wodzie i polecam z calego serca , super ujedrnia sie skorka i bardzo przyjemnie sie cwiczy

w zalaczniku zdjecie "kucyka" mojej Olenki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4027158.jpg (40,6 KB, 17 załadowań)
Stary 2008-07-15, 16:09   #2005
gosiaczek071
Zakorzenienie

carmela ale fajna kita a jakim cudem schudlas 28kg? ile wazylas w ciazy? znaczy ile przytylas?? ja przytylam ok 23 a zrzucilam juz 15, ale bez zadnych cw itp...zostalo mi jeszcze 9 do wymarzonej wagi. no w sumie to przydalo bty sie 10 zerby byla 5" z przodu... chce sie tez zapisc na basen, ale narazie zwykle plywanie zabka (inaczej nie umiem) i potem, moze faktycznie ten aqua aerobik...

fredziunia ja ,mialam tez ten kosmetyk z eveline (dalej mam hehe) i mnie tez tak piekl jak cholera... a smarowalam sie na nioc i weszlam pod koldre...to byl dopiero szok!!!! ale przeszlo po chwili... jakos sie nim juz nie smsaruje, mam tez na cycki i ramiona i brzuch i uda ale nie uzywam... jakos zapomninam. Kiedys wogole 2 razy dziennie sioe smarowalam balsamem nawilzajacym,. a teraz odkad urodzilam to nie mam czasu, nie chce mi sie albo zapominam (juz sama nie wiem czem,u sie nie smaruje...)

pozatym mysle ze sam kosmetyk nic nie da... trzeba pocwiczyc troche hhihi

moja mala dalej spi...az jesten w szoku... jak wyszklysmy o 12 na spacer, na chwile sie przebudzila, dalam hjej cycka na lawce, zasnela, poszlysmy do domu przed 14, spala 9tylko tyle co pislaam ze sie na chwile przebudzala, glownie jak sjej smoczek wypadl...) nio i spi dalej...??? zeby mi tylko po kapieli chciala zasnac....
Stary 2008-07-15, 16:11   #2006
dominikowa
Wtajemniczenie

miałam dokończyc posta w niedziele ale przyszła do nas taka zawierucha że do wczoraj wieczorem nie było prądu a internet dopiero jest od dziś

Maje staramy sie jak najmniej nosic bo to prawie 7 kg a ja od jakiegos czasu czuje kręgosłup. oczywiście nie zawsze sie da ale jak tylko mozna to mała bawi sie na macie, w łóżeczku, albo w naszym łózku

kąpiemy ja z reguły ok 18,30-19,00 potem itaminki karmienie i ok 20 już spi, najczęściej zasypia przy cycu, albo na rękach w fotelu, specjalnie kupilismu taki bujany

ja tez mam fałdke nad blizna po cc

carmela super że jesteś, a kucyk super

fredziunia, kawał chłopa z twojego chłopaka

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 16:38   #2007
susola
Raczkowanie

GG do susola

Cytat:
Napisane przez mała migotka Pokaż wiadomość
napisałyscie sporo,nie wiem od czego zacząc..
Gosiaczek z tym karmeinie piersia to tz miałm jakiś czas temu tak jak Ty,po prostu w piersiach miałam mało mleka,a Mała płakała i nie wiedziałam czy była głodna czy coDałam jej raz sztuczne i nadal marudziłą,wiec tu chodziło o coś innego Nie zamartwiaj sie tym,samo sie unormuje
E---a sukienka śliczna
Gosiqa - super fotki

A ja mam taki problem,że nie wiem co zrobic.Zaczne od tego,ze boje sie,że moja Malutka bedzie nerwowa.........3dni temu jak Malutka grzecznie lezała tesc głosno kichnął, to ona tak sie rozrycząła,ze szok!!!! Ponad godzine płakała
Za to wczoraj tez byłą taka jazda!!! Pojechałam do szwagierki zrobic sobie włosy,bo już miałm dosc tych kłaków.A tam sa 2 małe dzieci,które do spokojnych i grzecznych nie należą.No wiec ja miałm pół farby we włosach jak Malutka sie rozpłakała ale jak ona sie przestarszyła krzyku tych dzieciaków!!!!!!!!!!!!!! Tak płąkała az sie trzesłą nie szło jej uspokoic... z mokrymi wosami jechałam z nia do domu.Dopiero jak przyjechalam do domu, uspokoiła sie(nawet w samochodzie płakała).
Nie wiem co tu robic w tej sytuacji.Bardzo lubie szwagierke,ale te jej dzieci żle wpływaja na Mała,bo ja strasza,robia hałas.Najgorsze jest to,ze one sa codzinnie i czasami budza Malutka jak spi.Niechcący oczywiscie. Przeciez nie zabronie przyjezdzac szwagierce... Zreszta ona przyjezdza do swojej matki,a nie do mnie...
czy moja Malutka moze byc przez to nerwowa????
Dziewczyny sliczne wasze maluchy

migotko moj Bartus tez sie czasami potrafi wystraszyc czegos co normalnie mu nie przeszkadza np."pierdzenie" moimi ustami po brzuszku lub krzyku dziecki, chyba to normalne. Od jakis dwoch tyg mialam spokoj z placzem- tzn.takim naglym, z ktorego nie mozna go bylo uspokoic, juz myslalam ze z tego wyrosl- a tu przed chwila biedny plakal tak znow z jakies 15 min i zasnal z wyczerpania. Boje sie ze znow to powroci... Zaczelam podawac mu zelazo moze to od tego?

[vichy]279929[/vichy]
susola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 16:46   #2008
Carmela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
carmela ale fajna kita a jakim cudem schudlas 28kg? ile wazylas w ciazy? znaczy ile przytylas??

ja nie pisalam ile przytylam bo az mi bylo wstyd ale przytylam w ciazy 48 kilo Z czego 20 z malym hakiem od styczniowego pobytu w szpitalu .Po tych sterydach i hormonach jakie dostalam tak napuchlam ze nie da sie opisac.Mialam zakaz spacerowania itp , wiec roslam i roslam i roslam .Dopiero 2 tyg po porodzie zaczela mi schodzic opuchlizna ..wiec te 28 kg to lacznie z ta woda zatrzymana .
Jak zaszlam w ciaze wazylam 60 kg a w dniu porodu 108 . 100.5 dwa dni po porodzie .Koszmar.
Jak juz schudne to wkleje zdjecia z przed ciazy , z ciazy , z okresu tuz po porodzie i z konca odchudzania ..zdaje sobie sprawe ze ciezko w to uwierzyc ale jednak
Chyba pobilam jakis rekord z tym przytyciem
Stary 2008-07-15, 16:55   #2009
NIUNCIO
Rozeznanie

Gosiaczku Zosia musi nosić tę szynę bo na drugim usg prywatnie stwierdzono dysplazję lewego bioderka czy jest jej niewygodnie to nie wiem bo ani razu nie marudziła natomiast fika w niej nóżkami oczywiście przewraca się z brzuszka na plecki bez szyny a czy gorąco to ja staram się zakładać ją na gołe nóżki tylko ramionka zawsze ma przykryte żeby paski nie obtarły. Jeszcze 19 dni do kontroli i może będzie dobrze oby.
Dzisiaj wybrałam się z kumpelą i jej synkiem kolega Basi od 4 miesiąca życia razem też są w grupie w przedszkolu na plażę oczywiście było pochmurno ale dzieciaki wytaplały się w morzu a potem wybiegały na piasku trenowały tzw zapasy aż ludzie wokół się śmiali potem wkleję zdjęcia z owych zapasów na plażę pojechałyśmy tramwajem cała wyprawa bo ja z wózkiem w drodze powrotnej Basia siedziała na kolanach u wychowawczyni kolonii i sobie tak rozmawiały a na koniec pani poprosiła o zdjęcie z Basią było bardzo miło

Ja też mam malutką fałdkę nad blizną po cc

Carmela kucyk jest obłędny i ja również uwielbiam patrzeć na nasze kochane pierwiosnki wszystkie są śliczne i rozczulające.
Carmelo może zacznij się spotykać z innymi mamami
Stary 2008-07-15, 17:06   #2010
NIUNCIO
Rozeznanie

Zapasy plażowe i oddaj mi tę piłkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_0388k.jpg (40,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_0391k.jpg (94,6 KB, 11 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości