|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Cytat:
Wcześniej za bardzo stukałam sobie tą szklaną butlą w głowę w czasie aplikacji ![]() Cytat:
Nosiłam więc siłą rzeczy rozpuszczone - one totalnie się nie przetłuściły, tylko były coraz bardziej wygniecione Szkoda, że Khadi nie działa na przyspieszenie porostu EDIT: A jeśli chodzi o hennę Khadi, to po 3. myciu na siwych włosach jest... słomkowo-żółto, czyli już prawie się sprało. Najwięcej koloru zleciało mi wcale nie po myciu szamponem (woda była czysta), tylko po przetrzymaniu maski (woda poleciała żółta)
Cel nr 1 - osiągnięty ![]() Cel nr 2 - osiągnę latem ![]() 2A Edytowane przez greige Czas edycji: 2011-10-14 o 13:37 |
||
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zauważyłam jeden skutek uboczny - halucynacje. Wszyscy mają halucynacje, widza jak im rośnie, tylko ja nie. TŻ tez smarowałam i on codzienni się ekscytował, że rośną mu nowe włosy (nic mu nie rosło,zwidy miał ). I obraził się na mnie bo on widzi jak rosną, a ja nie .Na tej podstawie stwierdziłam, że cały ten porost to zbiorowe zwidy ![]() Oczywiście żartuję ![]() Ale mi nic nie ruszyło
|
|
#1983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A próbowałaś podcinania przed pełnią?
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi dziś włosów poleciało
|
#1986 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze miałam w ciemnej butelce i było oki- nie pienił się. Ale teraz 2 tyg temu zamawiałam-przyszedł w białej-przezroczystej i ten sie pieni nawet dosyć bardzo.
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem |
|
|
|
#1987 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#1988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytuję z innego forum:
Cytat:
|
|
|
#1989 |
|
Zadomowienie
|
Czasami mam wrażenie że mało mi brakuje do takiej desperacji
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
u mnie to samo
![]() Jak skończę Radical to wypróbuję Jantar na skalp, bo mam wrażenie, że Radical jakichś cudów mi nie robi. A może inaczej: jak myślicie, jaka będzie najskuteczniejsza wcierka?
|
|
#1991 |
|
Raczkowanie
|
Mi też wypadło sporo. Najpierw po spłukaniu henny poleciały 3 i pomyślałam: wow, ta henna to genialna jest, tam mało włosów mi wypadło. Niestety następnego dnia(czyli dzisiaj) z każdym przejechaniem ręką po włosach wypadło ich kilkanaście. Może były za bardzo szarpana podczas nakładania. Ale są takie lśniące i mocne, a kolor bardzo mi się podoba
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1993 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
A trzeba coś do tego wypalić/wypić?
jak prawdziwa czarownica.Ja też niestety.
|
#1996 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, za 2 miesiące przed pełnią podetnę końcówki
Chociaż w sumie miałam nie podcinac do czerwca, jeśli nie będzie potrzeby, ale jak ciachnę 1cm to może przeżyję...
|
#1997 |
|
Rozeznanie
|
hehe
wedle uznania, ale włosy niech będą oddane w kompletnie trzeźwe ręce, bo jeszcze krzywo się ciachnie Trzeba mieć wiarę! - no szalona się robię ![]() Ja podcięłam, za niecały miesiąc zdam raport czy działa. Dzisiaj przeżyłam pozytywne zaskoczenie. Od miesiąca stosuję Petrosterol, regularnie 1 raz w tyg. (częściej nie mam czasu). Wczoraj poszedł olej na długość, a dziś rano na skalp ta odżywka na godzinę. Przed zmyciem myślę sobie: "argh, pewnie wypadnie milion włosów". A tu zonk. Dokładnie wymasowałam szamponem skalp i pianą resztę włosów z olejem i poleciało o wieeele mniej. Nakładam odżywkę i mówię: "no, fajnie, ale TERAZ TO NA BANK wylecą. ". Po 6 min trzymania odżywki, płukałam jak zwykle bardzo dokładnie i wyszedł tylko 1 włosek ![]() Kurde, działa! Zauważałam efekty Petrosterolu na dłuższą metę, bo 1,5 tyg temu zaczęłam myć włosy co 2 dni (a wcześniej codziennie) i na drugi dzień leciało kilka włosów przez CAŁY DZIEŃ razem z robieniem wcierki. Bez stosowania odżywki leciało więcej gdy wstrzymywałam się z myciem. Więc naprawdę polecam ![]() Teraz mam w planach w końcu kupić żel aloesowy i wcierać na noc. |
|
|
|
#1998 |
|
Raczkowanie
|
Moja dziesiejsza przygoda włosowa...
1. Nasmarowałam skalp i włosy olejem z brahmi, a zrobiłam go tak: wsypałam brahmi do buteleczki dodałam kilka kropel rycyny i dopełniłam oliwa z oliwek czosnkową. Postało godzinkę i na skalp. 2. Po 3 godzinkach umyłam raz głowe szamponem pokrzywowo-tatarakowo-chmielowo-skrzypowym. Zaczęłam drugie mycie waxem no i ......popsuła mi sie pompa wodna/takową na razie posiadam/ i czekałam z tym szamponem na głowie koło godziny zanim TŻ naprawił. Wreszcie zmyłam-ufff . Nałożyłam na 3 minutki maske gliss kur czarną z keratyna. Spłukałam . Owinełam w ręcznik. Następnie nałozyłam troche jedwabiu CHI z 2 kropelkami glicerynki. No i ...marzenie!!! A ostatnio wszyscy pytaja co robie, że mam takie ładne, zdrowe włosy . Od 3 paździrnika przyrost 0,5cm, więc bez rewelacji. Za to mnóstwo 3 i 5 cm baby hairów
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem |
|
|
|
#1999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Radical natomiast używam z 2 miesiące. Różnicę widzę przede wszystkim w przetłuszczaniu się włosów. Po Radicalu włosy są świeżutkie, nie wzmaga przetłuszczania a wręcz powiedziałabym że lekko ogranicza. Jantar natomiast z bólem serca muszę przyznać, że wzmaga u mnie przetłuszczanie Sam Radical nie zahamował mi linienia, natomiast pojawiły się baby hair. Jeśli chodzi o Jantar no to właśnie od dwóch tygodni go stosuję i mniej więcej od tygodnia zauważyłam, że mniej włosów leci, ale stosuję go na zmianę z Radicalem. Przeważnie jedno wieczorem, drugie rano. Jeszcze nie wiem jak z przyspieszeniem, bo pomiar planuje na 27 października :P Chociaż szykuję się na podcięcie końcówek, bo jakieś takie sianowate lekko są.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Mi Radcial zahamował wypadanie, ale jak tylko przestałam psikać znów wróciło. Przyspiszyć też przyspieszył, ale tylko przy pierwszej butelce widziałam to gołym okiem i nie musiałam mierzyć.
|
|
#2001 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie jednek kolor farbowany wyszedł jak naturalne i dlatego słabo odrost widać. Siedziałam z lusterkiem przy oknie, żeby się doszukać i jednak jest. Ale tylko 0,5cm w 3 tygodnie. Za to też troszkę nowych babików i o wiele mniejsze wypadanie.
|
|
|
|
#2002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2003 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z nich wszystkich ma chyba najlepszy skład, męczył mnie trochę jego zapach, włosy były miękkie, bardziej mięsiste no i wierzyłam, że naprawdę są odżywione, że nie jest to efekt chwilowy jak przy maskach z silikonami. daj znać jak zadziałał![]() Cytat:
też muszę myć codziennie włosy, ostatnio próbowałam je przetrzymywać żeby myć co drugi dzień i efekt tego taki że znowu mi włosy bardziej wypadają a Tobie bardzo się włosy przetłuszczały?? tzn. np jak rano umyłaś włosy to już wieczorem były nieświeże, czy dopiero następnego ranka?
Edytowane przez magdalenka_87 Czas edycji: 2011-10-16 o 15:07 |
||
|
|
|
#2004 |
|
Raczkowanie
|
A mój TŻ własnie grasuje po łódzkich tesco w poszukiwaniach dla mnie masek Bingo
. Ciekawa jestem, czy cos mi przywiezie....
|
|
|
#2005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie są tylko te z algami i shea i te z kaszmirem i kolagenem. Nurtuje mnie czy wszędzie tak jest.
|
|
#2006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2007 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale też jak myję co 2 dzień więcej ich leci. Mam nadzieję, że to minie. Cytat:
Ale na szczęście niedaleko mnie jest apteka, która dysponuje większym asortymentem produktów tej firmy Co ciekawe, produkty przywiózł "na spróbowanie" jakiś facet. Niby polska firma, ale produkt ciężko dostać. W mojej okolicy to nawet zwykłej drogerii nie uświadczysz, tylko Rossmann na Rossmannie
|
||
|
|
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
W SSC też są tylko te dwie.
|
|
|
|
#2009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poczekam az bedzie sesja wtedy w domciu sie siedzi i zakuwa w miedzy czasie bedzie chwilka na pielegnacje wlosow poki co to strasznie je szarpie przed kazdym myciem bo wtedy tylko nimi sie zajmuje beeee
|
|
#2010 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Efekt-mega blyszczace, grube, miesiste wlosy. Co prawda usiluje je uformowac w jakies fale z marnym efektem, ale to co mam, juz mi sie podoba. Zeby jeszcze przestaly wypadac, to juz bede calkiem zadowolona...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

Wcześniej za bardzo stukałam sobie tą szklaną butlą w głowę w czasie aplikacji 

). I obraził się na mnie bo on widzi jak rosną, a ja nie
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013
i tak myślę, że następna będzie maska mleczna mila

67,7 67 66 65 64 63 62 61 60

.