![]() |
#2011 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Cytat:
Ale jeśli ktoś od kilku dni sie kiepsko czuje, jest napuchnięty itd - to juz raczej normą nie jest...
![]() |
![]() |
#2012 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() porcelajna napisała, że jest już przy 7-8 opakowaniu więc stawiam na to, że ten ból brzucha nie jest spowodowany tabletkami. Gdyby miały spowodować to tabletki to pojawiłoby się dużo wcześniej. Ale nie ma co gdybać, najlepszym wyjściem jest pójście do ginekologa i opowiedzenie mu wszystkiego dokładnie, kiedy pojawiły się bóle brzucha, co w między czasie się zaczęło robić, czyli te ćwiczenia, inne odżywianie. Ja stanowczo za długo zbierałam się na wizytę przy Qlairze gdy miałam wysypy trądziku i żałuje bo mogłam to dużo wcześniej powstrzymać ![]()
![]() |
![]() |
#2013 |
Przyczajenie
|
Dzięki za opinię, okres "normalny " dostałam we wtorek, ale plamienia mnie wykończą więc muszę się z nimi wybrać do gin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2015 |
Przyczajenie
|
Mnie lekarz przepisał Qlaire ze względu na nieregularne miesiączki, które po braniu może i są regularne ale bardzo skąpe, praktycznie to tylko plamienia przez 2-3 dni, no i nie pomaga na bolesność okresu. Myślę o zmianie tabletek na inne, bo po tych zauważyłam mocny spadek nastroju. Nie mam na nic ochoty, jestem zrzędliwa i oziębła dla mojego mężczyzny. Nie pomagają nawet tabletki osłonowe (Asequrella) i preparaty z żeń-szeniem. Qlairę biorę już od 2 lat i im dalej tym gorzej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2016 |
Zakorzenienie
|
Asequrella to pic na wodę
![]()
![]() |
#2017 |
Przyczajenie
|
brałam tabletki przez pol roku jakies 2 lata temu, nawet nazwy nie pamiętam. suchość, brak ochoty na seks, senność, orgazm raz na miesiąc(przy wspolzyciu co 2 dni) ... i pare innych. od 2 tyg stosuje qlaira i do tej pory super! orgazm codziennie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2018 |
Zakorzenienie
|
Muszę powiedzieć, że jedyne skutki uboczne Qlairy to bolące piersi po bokach od strony pach. Mam nadzieję, że to przejdzie. Tak mnie boli jak przy okresie, a właśnie jestem po. Jestem przy 11 dniu tabletek.
![]() |
#2019 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem co robić. jestem po 15 tabletce (dzis bedzie 16) i non stop mam plamienia. odstawic tabletki? bo nie wydaje mi sie zeby to bylo normalne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2020 |
Are you talking to me?!
|
To pierwsze opakowanie?
![]() |
#2022 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2023 |
Zakorzenienie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;42419515]To w takim razie jest normalne.[/QUOTE]
ale ze caly czas? kiedy to przejdzie? bo mi te plamienia nie przechodza od samego poczatku.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2024 |
Konto usunięte
|
Organizm ma 2-3 misiące, jak plamienie w tym czasie nie przejdzie to trzeba zmienić tabletki na mocniejsze. Jak jest duuuże krwawienie to lepiej odstawić, ale plamienie jest OK.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2025 |
Podróżniczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2027 |
Zakorzenienie
|
Może lepiej się z lekarzem skontaktować?
![]() |
#2028 |
Zakorzenienie
|
We wtorek ide i powiem że nie podobają mi się te plamienia.. Bo sa za duże moim zdaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2029 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jest tutaj może ktoś kto odstawił qlairę? (chodzi mi o całkowite odstawienie a nie zamianę na inne antykoncepcyjne). Dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę (biorę je od stycznia 2012) i szukam opinii o tym jak reagował organizm po odstawieniu ale niestety nie mogę nic znaleźć... mam cichą nadzieję, że może przejdę to delikatniej skoro miały one "naśladować" naturalny cykl
![]()
![]() |
#2030 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Może się zdarzyć tak, że dla organizmu tabletki będą "za słabe" i trzeba będzie je zmienić na zawierające większą ilość estrogenów, ale wyrokować o tym można właśnie po 2-3 miesiącach przyjmowania.
![]() |
![]() |
#2033 |
Przyczajenie
|
cześć! pisałam tu około 2010roku. Cały czas od tamtego czasu brałam Qlairę, ale niestety w styczniu 2013, odwiedzając nowego ginekologa, dowiedziałam się, że ja, jako młoda kobieta-21lat, nie powinnam w ogóle brać tych tabletek i że kto mi je przepisał. Lekarz powiedział, że to tabletk dla starszych kobiet, w domyśle dla kobiet po ciąży itp. Byłam lekko w szoku... przepisał mi Yaz, ale po tych płakałam, czułam się opuszczona, takie miałam dziwne nastroje... aż mój chłopak wyrzucił je przez balkon
![]() ![]() także jeśli masz ok 18-25 lat i bierzesz Qlairę, to przejdź się do innego lekarza, i zapytaj co o tym sądzi. no ja naprawdę byłam w szoku... :/ nie dość że coraz droższe (jak zaczynałam brać kosztowały 27-29zł, w grudniu 2012 płaciłam juz 46zł!!!), to jeszcze nie przeznaczone dla mojej grupy wiekowej. Ech :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2034 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tak naprawdę, to co lekarz, to opinia. Rewelacje typu "a lekarz powiedział mi, że..." można sobie, no, w buty wsadzić. Nawet przy jednej pacjentce lekarz powie tak, inny inaczej i bądź człowieku mądry.
Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2013-08-29 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2037 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie ważne, że Qlaira chroni mnie przed ciążą, nie powoduje skutków ubocznych i regularne badania nie wykazują żadnych odchyleń od normy. Dlatego nawet jak mi ktoś powie, że Qlaira jest polecana dla 13-letnich chłopców to mi to wisi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2038 |
Raczkowanie
|
Ja też mam 21 lat i dostałam Qlairę od jednego lekarza, potem u drugiego kontynuowałam leczenie. Tak jak ktoś napisał- zależy na co się to bierze.
![]() |
#2039 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 21 lat jak już pisałam biorę Qlairę na sporą torbiel, czuję się po niej bardzo dobrze, jedynie bolą mnie piersi (dalej) i stały się takie twarde i pojawiają mi się pryszcze wokół ust (wcześniej nie miałam tego problemu). Nie mam też póki co plamień śródcyklicznych. zobaczymy czy okres przyjdzie.
![]() |
#2040 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Oczywiście u Ciebie wcale nie musi tak być, niemniej - uczulam, by zwracać uwagę na takie rzeczy.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.