|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Witam po weekendzie
Ja tez rano jak smarkam to mam czerwone gile tez słyszałam ze to normalne. desia ja tez myslałam co tam u gizmątka.
|
#2012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() miejmy nadzieje ze gizmiatko ma sie dobrze i niedlugo si do nas odezwie. |
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to ten sam etap mamy a mój mąz znowu wyskoczył z tematem świąt w holandii szwagier też by jechał ale ja bede w 22 tc a to jest 1000 km samochodem. Powiedziałam mu znowu ze jak chce niech jedzie z bratem a ja bede u moich rodzicow bo jakby trzeba bylo do lekarza(wypluc sie) albo co to wole byc w miejscu gdzie umiem sie dogadac . a dzis na obiadek chyba hod-dogi zrobie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
desia? co do podrozy samochodem....ktora niedlugo Was czeka, ile km macie z Hiszpanii do Polski? jezdziliscie z malym Adasiem, np. kilkumiesiecznym w tego typu dlugie trasy?
a ja dzis na obiadek dla Tz wczorajsze pieczone ziemniaczki, i to czego ja nei ruszylam z polskiej knajpy, kotlet z zapiekanym serem i pieczarkami...w mikrofali odgrzeje, a co ja bede jadla to jeszcze nie wiem...moze blyskawiczny rosolek ugotuje. cziqua niby 1000km to nie jest az tak wiele...ale ja chyba bym nie jechala...ale ja nie czuje sie swietnie podczas ciazy i na dodatek stresuje sie jazda na dlugie dystanse szczegolnie w zimie. ja mam prawie 2000km w jedna strone do Polski (do domu rodzinnego), w tym 7 godz na statku (i ostatnio w poprzednie swieta tak mnie zmulilo w ostatniej godzinie ze bylam nie do zycia przez nastepne 1000km..wtedy jechalismy do Wloch). takze ja w dlugie trasy w ciazy sie nie ruszam, ale gdybym dobrze sie czula, pewnie bym jechala. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-24 o 09:56 |
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja po wizycie z Antkiem i dostałam skierowanie na badanie krwi moczu i muszę jechać z nim do laryngologa osłuchowo jest czysty tylko koło miesiąca a nawet więcej mu smarki i kaszel idzie jestem ciekawa co jest
|
|
|
|
#2016 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny Kochane
Zariah, aalegna- trzymam kciuki za wizyty. ja też mam dzisiaj usg u mnie dzisiaj 21 t.c się zaczął. cały weekend przeleżałam...tak się rozleniwiłam że nic mi się nie chce....zeby nie dzisiejsza wizyta, dzisiaj też bym nawet z łóżka pewnie nie wychodziła... |
|
|
|
#2017 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
oj ja tez mam lenia jak nie wiem co, wczoraj caly dzien w szlafroku, dzisiaj tez sie na to zapowiada,ale jutro juz do pracy. |
||
|
|
|
#2018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szef jak mnie zobaczył to puścił do domu po godzinie, normalnie jakbym ryczała, bo od kataru mam wszystko zatkane i nawet łzy mi nie odpływają normalnie a koleżanka w piekarni mnie "pocieszyła" że ją w ciąży 2 tyg trzymało przeziębienie z drugiej strony dziś same ciąże do niej przychodzą i mam nadzieję że na poczekalni nie zaraże jakiejś ciężarówki
Nasz wielki dzień: 26.06.2010 Sebuś 20.03.2012 Edytowane przez aalegna Czas edycji: 2011-10-24 o 10:12 |
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie idzie jakoś odświeżać strony żeby widzieć nowe wpisy
|
|
|
|
#2020 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo rety dziewczyny właśnie nadrobić weekend mi się udało
![]() Ja po dwudniowym weselichu jestem. Czułam się rewelacyjnie, ojadłam się i wytańczyłam za wszystkie czasy Super było naprawdę
|
|
|
|
#2021 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
i czekam na informacje z niecierpliwością ![]() a ja do kolejnej wizyty mam 3 tygodnie równo... Wczoraj ustaliliśmy z TŻtem, że jeśli będzie możliwość to na usg 3D umówimy się w okresie między Świętami Bożego Narodzenia a Sylwestrem - mam nadzieję, że jedyny taki gabinet u mnie na prowincji będzie wtedy czynny ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że gizmiątko niedługo się odezwie do nas i napisze, że wszystko ok. Klawisz F5 ![]() Jaka ja jestem nie wyspana
|
|
#2022 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() u nas tydz mocno wizytowy się zapowiada: dzisiaj lekarz (cudem udało się zarejestrować a to tylko rodzinny), jutro endokrynolog jeszcze w tym tyg laboratorium- Alat i Aspat i mam nadzieje EKG i w sobotę USG- mąż już odlicza dni i gada do brzucha żeby mały nam psikusów nie robił i się ładnie pokazał- wariat ![]() i mam mocne postanowienie wziąć się w garść zorganizować basen lub jakieś zajęcia bo czuje się jak staruszka lekarz nie zabronił ale jak tylko poczuję że łapią skurcze mam rezygnowaći musimy podjęć jakąś decyzję co do tej szkoły rodzenia :confus ed:Cytat:
![]() a właśnie czy na takie zwykłe usg 2d można zabrać swoją płytkę (cd czy dvd) i poprosić lekarza o nagranie badania?? nie wiem czy tak wogóle można. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i za wszystkie chorowitki żeby szybko wróciły do zdrowia |
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Evvcia za klawisz F5 ułatwiłaś mi życie
|
|
|
|
#2024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszytsko ladem ![]() Planujemy jechac 3-4 dni. Ja uwielbiam jazde samochodem, czuje sie swietnie, gdybym zle sie poczula (odpukac) to absolutnie sie nie martwie, szpitale (odpukac) sa wszedzie a ja od 8 lat tak sie kulam po szwecji, teraz hiszpania i tyle sie najezdzilismy po europie ze czuje sie wszedzie jak w domu ![]() 1000 km to dla mnie za rogiem ![]() Nie no zartuje, to oczywiscie zalezy od samopoczucia i preferencji. My mozemy leciec samolotem w piatek w 3 godz do poznania, ale nie chcemy, ta podroz samochodem jest dla nas w pewnym sensie malymi wakacjami i rozrywka! Wszyscy to lubimy. Z adasiem jezdzilsimy na krotsze trasy : poznan - malmö w szwecji , to jakies 7 godz w samochodzie plus 2 godz na promie. Nie bylo problemu, lekarz pozwolil nam juz jak adas mial 2 m-ce wiekszosc przespal a jak sie budzil to robilismy postoje. Podroz z takim malym dzieckiem samochodem wcale nie jest taka zla! Nie ma sie czego bac, naprawde. Z takim malym dzieckiem to zdecydowanie lepiej samochod ni samolot, jak sobie wyobraze ze np 3 godziny male mialo by mi przeplakac i caly samolot by mnie przeklinal to dziekuje za taka przyjemnosc ![]() Na obiad rosolek bo mam straszny apetyt na niego!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-10-24 o 10:38 |
|
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
![]() Ojj...ile tematów się przewineło nadrobiłąm weekend i jestemMy dziś zaczynamy 19 tydzień, dziś odbieram wyniki...mam nadzieje, że bedą dobre... A jutro na 10:30 wizyta! Oczywiście bardzo proszę o kciuki i na pewno od razu dam znać, mamy z mężem nadzieję, że poznamy płeć...ale info na jakie czekam to to, że maluszek jest zdrowy Ciekawe ile mi kg. przybyło...moja waga jest do d... i zle waży...więc zobaczymy jutro Boli mnie głowa a niby ciśnienie atmosferyczne ma dziś być dobre... ![]() Mąż włąśnie montuje karnisz w pokoju "ala dzieciowym" ja poprasuję firanki i zasłonki...i bedzie git ![]() Chciałabym się z wami bardziej "spoufalić" hehe... więc sie pokażę na e-mailu...może ślubne fotki jakieś dodam... Fajnie jak sie Was czyta i się kojarzy jak wyglądacie...mi jest łatwiej no to idę podglądnę też Was raz jeszcze
|
#2026 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też właśnie nadrobiłam zaległości i się ujawniłam, dodałam na maila linka do albumu z fotkami ze ślubu bo na laptopie nie mam ich zgranych a nie chce mi się z mojego ciepłego wyrka wychodzić
|
#2027 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() za wizyte, pewnie poznacie plec A jak Ci sie z lozka wychodzic nie chce to sie wyleguj, serducho oszczedzaj Tak wogole to dziendoberek ![]() Ja juz po porannym basenie i juz siedze w pracy. Zlitujcie sie i produkujcie w tempie umiarkowanym zebym nadazala Was podczytywac . Milego dnia wszystkim!
|
||
|
|
|
#2028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2029 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Z mężem w jeden weekend wypalił, że jedziemy do czeskiej Pragi. Ale po drodze pozwiedzamy więc dojazd do samej Pragi rozłożył się na dwa dni. Drugiego dnia w południe zwiedzaliśmy czeską stolicę a w środku nocy byliśmy już w domu. Istny maraton zrobił Ale lubię spontaniczne wyprawy ![]() Za dwa lata szykuje nam się wycieczka Syrenami do Chorwacji. Mamy jeszcze czas na podjęcie decyzji, bo Syrenka to jednak nie nowe auto. Bo to, czy dziecko będzie z nami jechało, uważam za najmniejszą przeszkodę Już w brzuchu uczy się podróżować to mam nadzieję, że akurat zamiłowanie do tej formy wypoczynku odziedziczy po tatusiu ![]() Opowiem wam co miałam w nocy ![]() Leżę już do spania, mąż już chrapał. A ja sobie leżę i czekam na tego wieczornego kopniaka. Ale zamiast tego czuję takie rozciąganie na całą szerokość. Patrzę a tu brzuch z wypukłego zrobił się płaski jak deseczka. Mała chyba zachciała pokazać jaka jest już duża
|
|
#2030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty! Karolca może dzidzia się przeciągała Ja wczoraj jak wieczorem czytałam książkę, cisza była w pokoju, to usłyszałam takie dziwne plusknięcie, jakby bańka mydlana pękła. nic nie poczułam, było to raz, zastanawiam się czy to to czy to nie to? Dzisiaj mam trochę spraw do załatwienia, miłego dnia życzę wszystkim
|
#2033 |
|
Wtajemniczenie
|
to widze ze Twoj tez sam sam
ja bym chciala zmieniac Tz podczas podrozy, i tak tez robilam..ale to muswi byc na poczatku, bo mam troche chorobe lokomocyjna i po 300- 400km jako pasazer jestem zmeczona, a co gorsze nie zasne aby odpoczac i pozniej go zmienic..mimo ze mu ufam, nie zasne i koniec![]() karolca a to ciekawe co dzialo sie w brzuchu u Ciebie w nocy chcialam sobie zasnac jeszcze na godzinke niedawno ale Tz tak dzisiaj pilnie pracuje ze mi jezdzi pod oknami swoim terenowcem 10x/godzine....zawsze tak jest, albo zaczyna kosic trawe albo sasiad urochamia swoja pile motorowa itd.
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-24 o 11:11 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Karo, o tym samym myślę
Chciała pokazać, że jest już taaaaaka duża Dziwne uczucie to było. Nieznane mi dotąd
|
#2035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dziewczynki po weekendzie, nie było mnie i teraz pare stron nadrabiania
)---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
tak żeby przed świętami poznać płeć )) mam nadzieję!
|
||
|
|
|
#2036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dziąsła jeszcze mi nie krwawiły.. oby tak dalej
|
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inaczej jest jak prowadzę sama, ale jak prowadzę swoje auto, bo mężowym jechałam aż raz w mieście i kilka razy wyjeżdżałam z garażu. Jako kierowca mogę przejechać jednorazowo 300 km a potem muszę iść spać na godzinę
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Dziewczynki które mają dziś wizytę - powodzenia życzę!!!
|
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wg OM mamy równo 20 tydzień
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

osłuchowo jest czysty tylko koło miesiąca a nawet więcej mu smarki i kaszel idzie jestem ciekawa co jest

a koleżanka w piekarni mnie "pocieszyła" że ją w ciąży 2 tyg trzymało przeziębienie
z drugiej strony dziś same ciąże do niej przychodzą i mam nadzieję że na poczekalni nie zaraże jakiejś ciężarówki