|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cześć!!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33782827]Hej. Dziękuję. A powiedz mi, czy Ty miałaś jakieś specjalne badanie krwi, zanim zaczęłaś brać tę heparynę i acard? W kierunku jakiejś konkretnej choroby? Ja miałam badanie na ten zespół antyfosfolipidowy i wyszło OK, ale czytałam jeszcze o trombofilii. Jak sama wiesz, wolę spytać już tutaj na forum, lekarzom już przestałam ufać. I to jest straszne, dziecko było zdrowe, pępowina była OK, czytałam, że te zawały niekoniecznie prowadzą do śmierci, ale do hipotrofii owszem - a to można było zdiagnozować wcześniej... Wprawdzie nie wiem, czy Dawid, gdyby się urodził w 29 tc z parametrami z 27-28 tygodnia miałby szanse, jak wyglądałoby jego życie - ale może by przeżył...[/QUOTE] Cześć Persephone Wypowiem się w temacie heparyny: biorę od 5tc codziennie Clexane i brać będę prawdopodobnie aż do końca karmienia. Nie jest to radosne ale już się przyzwyczaiłam i pogodziłam. Dopóki brzuch był mały, kłułam w brzuch (najlepiej znaleźć połowę drogi między kością biodrową a pępkiem i kłuć tam, mi tam najłatwiej i najmniej boleśnie się udawało). Potem jak brzuch zrobił się spory, bałam się kłuć w niego żeby nie uszkodzić macicy (choć nie wiem, czy to możliwe) i kłuję od tamtej pory z pomocą męża w bok, tuż nad biodrem, tam, gdzie sa tzw. boczki - jeśli już się znajdzie odpowiednie miejsce, to też nie jest to bolesne za bardzo. U mnie to odpowiednie miejsce jest dokładkie pośrodku nad kością, ani z tyłu ani z przodu i jakieś 2-3 cm nad kością. Wyżej boli jak diabli i trudniej się wkłuć.Po prawie 30 tygodniach codziennego kłucia nie mam ani jednego siniaka czy znaku na skórze, po pierwszym kłuciu został siniak, który był jeszcze kilka tygodni widoczny, później jakoś już mi dobrze szło. Pamiętam, że przed pierwszym zastrzykiem byłam naprawdę potwornie przerażona takim długoterminowym dźganiem. Ale jak widać wszystko się da, więc jeśli będziesz zmuszona robić to samo, co ja, na pewno dasz sobie doskonale radę. Ja jestem kilkanaście miesięcy po udarze niedokrwiennym, leki rozrzedzające mam dożywotnio zapisane, więc jak będę mogła odstawić heparynę, wracam do kwasu acetylosalicylowego. Miałam badania w kierunku trombofilii i zespołu antyfosfolipidowego, ale nic nie wyszło. Niemniej mam brak leki i tak i tak, bo "trombofilia to zespół chorób, który nie jest do końca zbadany", poza tym mam jeszcze jedno wskazanie kardiologiczne. Trzymam kciuki, że wszystko u Ciebie będzie jak najbardziej pomyślnie. Cytat:
![]() dowiedziałam się przypadkiem, rozmawiając z innymi dziewczynami pod gabinetem w oczekiwaniu na wizytę, już w kwietniu. Zapytałam w recepcji i zostało potwierdzone. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wielkie gratulacje dla Efijy (i jej męża ) i dla Poli - mam nadzieję - już też!!
|
|||
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Gratuluję Mamom rozpakowującym się
. Będzie mi tego brakować.Andzya - super, że szybko dochodzisz do siebie, no i trzymam kciuki za zdrówko Twojego synka ![]() Też bym chciała tak szybko wrócić do formy sprzed ciąży. Pielęgniary pewnie Ci zazdroszczą i dlatego gadają. Przykre to... czyli lepiej, żeby mama o razu zamieniła się w spasioną krówkę, która ma chodzić wiecznie w dresie i być permanentnie zaniedbana ![]() Co do zwierzaków, bez przesady, ja z bratem wychowaliśmy się wśród wszelkiego rodzaju gryzoni, papug, psów itp. Nie mamy alergii na nic i żyjemy. Przygarnęłabym jakiegoś zwierzaczka, ale teraz już za późno i nie miałabym pewnie dla niego tyle czasu, ile bym chciała. Może za jakiś czas ![]() . Najlepiej jakiegoś królika baranka belgijskiego |
|
|
|
#2013 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam Kciuki za Was dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() No to chyba rozkręca się na dobre ![]() Bo już parę następnych też jest w kolejce ![]() ![]() Witam ![]() No to mam postanowienie na dziś spakować torbę do szpitala
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikqsmw65rm.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110813580120.html Edytowane przez GaTTa Czas edycji: 2012-04-27 o 09:55 |
||
|
|
|
#2014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napisała że boli jak s☠☠☠☠ysyn a nie chciałam siać paniki
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle zanim dokładnie doczytałam to myslałam, że to Ty kism piszesz że się rozwierasz ![]() Cytat:
Co do tego, że kobiety z dziećmi powinny być przyjmowane poza kolejką to się zgadzam. Jeszcze z takim maluszkiem to jak Cie mogę bo one zazwyczaj grzecznie leżą ale już z roczniakiem to można kota dostać bo dziecko się wkurza a matka dwoi się i troi żeby je tylko uspokoić a i tak zazwyczaj na niewiele się to zdaje. Mnie kiedyś w US babka miło zaskoczyła bo wyciągnęła mnie z kolejki i obsłużyła jako pierwszą bo byłam z Oliwką. A teraz ludzie zazwyczaj odwracają wzrok w drugą stronę jak widzą, że idę w zaawansowanej ciąży i do tego z małym dzieckiem. Dlatego też, staram się załatwiać sprawy urzędowe bez Oliwki bo ona biedna się tylko męczy. Libretka zdrówka!! Kuruj się miodem, wodą z cytryną no i syrop prenalen też pomaga. Ooo możesz jeszcze płukać gardło wodą z solą albo z wodą utlenioną. EDIT kaska k trzymam kciuki!!! Z rozwarciem to już połowa drogi
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
|
|
|
#2016 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dżizaz![]() Cytat:
Odpowiedzia łam grzecznie proszę pracowac ja po druki![]() Cytat:
Cytat:
zaciśnięte.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kurna ale emocje z samego rana ![]() Rano nie miałam okazji pogadac z Panią,bo jej nie było ale postanowiłam nie odpuscic,porozmawiam napewno zwłaszcza że Filip nie był dzisiaj chętny tam iśc. Gadu gadu dzisiaj od rana
|
|||||||
|
|
|
#2017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie w brzuchu to samo i to przez dokładnie cały dzień, a dzisiaj i noc, nie spałam ani chwili od północy moje dziecko chyba chce mi narobić rozstępów, wczoraj nakopało też Przyszłemu Tatusiowi i się nieco zdumiał ![]() Kaśka powodzenia!!!
Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-04-27 o 10:00 |
|
|
|
|
#2018 | ||||
|
Zadomowienie
|
La Monica jak zrobić, żeby w podpisie zamiast linku był odnośnik tak jak ty masz np. "będę mamą" i po kliknięciu pojawia się suwak.
Cytat:
Gratulujemy i życzymy zdrówka, poza tym na 3 zdjęciu mały wymiata![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kolejne dziecięce pranie się robi, a wieczorem mąż bierze się za prasowanie wszystkiego- ciekawe po jakim czasie mu się znudzi Idę po mięcho na jutrzejszego grilla, bo trzeba zamarynować, tylko zastanawiam się czy moje słoniątkowe stopy zdołam wepchać w buty, bo od wczoraj spuchnięte są strasznie. |
||||
|
|
|
#2019 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc trzeba przypilnować dział kadr żeby przesłali info o przedłużeniu Umowy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brakuje słów Cytat:
Cytat:
Co lekarz to inne zdanie ![]() Cytat:
za rozwieranie się - obyś szybko napisała że już jesteś po i wszystko super![]() Cytat:
![]() Kaśka trzymam kciuki Edytowane przez Michalowa79 Czas edycji: 2012-04-27 o 10:07 |
||||||||
|
|
|
#2020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2022 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie jest regułą, że kobieta po porodzie od razu ma figurę sprzed ciąży, stąd pewne zdziwienie personelu. A przecież pielęgniarki niejedno już widziały ![]() Cytat:
|
|
|
#2023 | |
|
Konto usunięte
|
Powodzenia dla dziewczyn na porodówkach!
Cytat:
Ja brałam Clexane tylko 10 dni i faktycznie pod koniec już jakoś tak szło, że nie było śladu. Oczywiście jak to będzie warunek powodzenia ciąży, to nie ma o czym mówić, będę się kłuć. I dobry pomysł z tymi boczkami, może nie będę aż tak przesadzać z odchudzaniem teraz, żeby coś tam zostało. Ja miałam badania na ten zespół antyfosfolipidowy (na początku ciąży), wyszły OK, nie wiem, jak z trombofilią. Ale u mnie były te zawały (i to dość duże, 30%), a to może mieć związek (jak i może mieć związek z nadciśnieniem, nic nie wiadomo....). Póki co zapisałam się do poradni genetycznej, tam też dziewczyny z AM miały badania na te zakrzepy, więc może i mi zlecą. Termin w poradni mam 4 czerwca, wtedy też będę więcej wiedzieć. A kto Ci zlecał te badania? Bo ja dzisiaj za wszelką cenę chcę się dostać do kardiologa (tzn. ustalić termin), czy on mi da skierowania na takie badania? Tę trombofilię? Kto to leczy? |
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć wymaga to w tej chwili odrobiny gimnastyki, nie wiem jak w Clexane (pewnie jest tak samo), ale we Fraxiparine ta igła jest krótka i napewno do macicy nie dojdzie boczków nie posiadałam nigdy, można niby też w uda czy ramię uda ale te miejsca jakimś hardcorem mi się wydają
|
|
#2025 |
|
Wtajemniczenie
|
Michałowa bo ty się chyba na tym znasz.Ja mam umowe do końca czerwca,termin na maja.Macierzyński dostane to wiem.Teraz powinnam dostac umowe na stałe ale pewnie jej nie dostane-prawda?Chodzi mi o to ze jak jestem na macierzyńskim to oni nie maja obowiązku mi taką dac.Jak to jest?Bom ja głupia
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:kciuki :
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Teraz jakoś się to uspokoiło, ale jak porządnie poszaleje, to skóra mnie boli. Cud, że nie mam siniaków. Czasem czuję się jak Bella z sagi "Zmierzch", jak któraś czytała, to wie o co chodzi .
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Zadomowienie
|
rinco:śniłas mi się dzisiaj,leżałyśmy razem na porodówce i debatowałyśmy która pierwsza urodzi heheh
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- ja mam dzisiaj wizyte zobaczymy ile moja maleńka waży,i czy są jakieś postępy co do porodu bo jak na razie cisza
|
#2029 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuję
![]() I z przyjemnością czytam Twoje kolejne doniesienia o Waszych postępach, super, że masz tyle siły tuż przed końcem ![]() Ja od kilku dni wkraczam na podobny poziom, po raz pierwszy w tej ciąży czuję się naprawdę dobrze (34tc ) i zasuwam znowu jak bym miała gdzieś tam motorek. I całe szczęście, że jest siła, bo pokoik jeszcze przed nami ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33798928] Dziękuję za odpowiedź. Współczuję też przeżyć Ja brałam Clexane tylko 10 dni i faktycznie pod koniec już jakoś tak szło, że nie było śladu. Oczywiście jak to będzie warunek powodzenia ciąży, to nie ma o czym mówić, będę się kłuć. I dobry pomysł z tymi boczkami, może nie będę aż tak przesadzać z odchudzaniem teraz, żeby coś tam zostało. Ja miałam badania na ten zespół antyfosfolipidowy (na początku ciąży), wyszły OK, nie wiem, jak z trombofilią. Ale u mnie były te zawały (i to dość duże, 30%), a to może mieć związek (jak i może mieć związek z nadciśnieniem, nic nie wiadomo....). Póki co zapisałam się do poradni genetycznej, tam też dziewczyny z AM miały badania na te zakrzepy, więc może i mi zlecą. Termin w poradni mam 4 czerwca, wtedy też będę więcej wiedzieć. A kto Ci zlecał te badania? Bo ja dzisiaj za wszelką cenę chcę się dostać do kardiologa (tzn. ustalić termin), czy on mi da skierowania na takie badania? Tę trombofilię? Kto to leczy?[/QUOTE] Wszystkie badania krwi robiono mi w warszawskim Instytucie Hematologii i Transfuzjologii, jeśli będziesz potrzebowała, mogę Ci tam kogoś polecić (mam tzw. kontakty ). A skierowanie do IHiT dostałam od lekarza kierującego (neurologa) ze szpitala, gdzie wylądowałam z udarem. Stamtąd też skierowano mnie na diagnostykę kardiologiczną i reumatoidalną (konsultacja w związku z podejrzeniem wówczas z. antyfosfolipidowego). Trwało to wszystko rok, więc dysponuję już sporą wiedzą, chcąc nie chcąc i gdybym cokolwiek mogła Ci podpowiedzieć, zawsze możesz pisać. Trudno mi powiedzieć, czy kardiolog da Ci skierowanie na badanie hematologiczne - na pewno nie zaszkodzi zapytać. Myślę, że takie skierowanie mógłby (i powinien) wystawić Ci lekarz prowadzący Twoją ciążę. Ważne: powinnaś posiadać kopię pełnej dokumentacji medycznej z całego porodu, od pierwszej wizyty, wszystkie kolejne usg, zapisane wszystkie podawane leki i hospitalizacje, które odbyłaś. Ja na każdą wizytę lekarską zgłaszam się z pokaźną teczką, która od półtora roku (od udaru)gromadzi wszystkie moje dokumenty. Jeśli kardiolog nie da Ci skierowania, spróbowałabym na Twoim miejscu spotkać się z hematologiem - taki lekarz po obejrzeniu dokumentacji przebiegu ciąży powinien wg mnie skierować Cię na dalsze badania. Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-04-27 o 10:20 |
|
|
|
#2030 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ech, nie mogę się od Was nawet do śniadania oderwać
![]() Po obudzeniu pierwsze co zobaczyłam, to sms od poli, chciałam Wam od razu napisać i tak siedzę dalej ![]() Cytat:
![]() Hehe, znowu motywacja dla końcowomajowych się zaczyna ![]() Powodzenia ![]() Cytat:
![]() Niejedna z nas będzie pisać, że tak bolało, takie życie... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tam gdzie ja mam inny kolor czy pogrubienie, możesz sobie wstawić, co dusza zapragnie.[ url=http://www.suwaczki.com/tickers/zi13vfxmuacffv6g.png][ B][ COLOR="DarkOrange"]TP 2012.05.11 Kajetan[/ COLOR][/ B][/ url] Umowa tylko na okres ciąży, a nie macierzyńskiego! Macierzyński w tym wypadku to zasiłek macierzyński wypłacany przez ZUS. Urlopu macierzyńskiego de facto nie ma w tej sytuacji. Ale ekwiwalent za urlop tu się zgodzę, jest wypłacany Łał, mąż prasujący ubranka dziecięce... To rzadkość
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-27 o 10:22 |
||||
|
|
|
#2031 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
moj maz porownal nasze rozpakowywanie sie do robienia Popcornu, najpierw powolutku, pojedyncze "wybuchy" teraz szybciej,no i zaraz sie zacznie![]() Mężu Efijy - najpiekniejszy dotad meski opis porodu - poplakalam sie Synek śliczny, ucaluj swoje szczescia![]() Andzya wzruszylam sie jak opisalas,ze wzielas malego na rece i pomagalas w kapieli, juz niedlugo bedziecie caly czas razem w ogole cos sie dzisiaj wzruszam ![]() Pola m i Kaska k - zycze powodzenia!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja zmykam na balkon zlapac kolor,zeby na porodowce wygladac jako tako milego dnia, buziaki dla Was |
|
|
|
#2032 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Clexane to niemal to samo co Fraxi, tylko zamiast fraxyparyny jest enaxyparyna, ale to identycznie działa; igłę mam o długości - na oko - 1.5 cm. Cytat:
A smarujesz brzuch czymś na rozstępy? |
||
|
|
|
#2033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pisz wszystko jak leci, bo nas też to czeka Uważaj, opalanie się w ciąży może się źle skończyć. Wyskakują plamy ![]() _agata, zamawiałaś prefoldy do pieluszek wielo? Masz już chustę? Jakiej formy? Któraś z Was pisała, że ma już chustę. Napiszcie mi proszę, które firmy są polecane? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam ogromną ochotę na mięsko i warzywka z grilla
|
|
#2035 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Gratuluję serdecznie nowej mamie: Eijfy i mężowi Piękne zdjęcia i niezły opis porodu "okiem mężczyzny". Trzymam kciuki za obecnie rodzące - pola_m i kaśka k. Ja rozumiem, że chciałyście zdążyć przed majówką, ale nie wszystkie na raz . Przerażacie mnie, bo widać, że wątkowe porody rozkręcają się na całego.Ja wczoraj byłam u lekarza. 35 tydz., mały waży 2500-2700, ułożony główkowo. Jestem zła, bo lekarz nie chciał mi dać skierowania na badania konieczne do porodu domowego. No i wszystko pójdzie z mojej kieszenie, a naprawdę ostatnio nam się nie przelewa. Już myślałam że popłaczę się w gabinecie. Ogólnie był chyba zły, że chcę rodzić w domu. Ale skierowanie mógł dać - go to nic nie kosztuje, a NFZ i tak na mnie oszczędza, bo nie generuję kosztów szpitalnych.
|
|
|
|
#2036 | ||||
|
Rozeznanie
|
Mówił, że cały brzuch będzie się tak napinał jakby ktoś go pompował od środka i się trochę jakby podniesie do góry. I że będę czuła że nie ma już w nim miejsca i że zaraz może mi pęknąć... I że napewno będę wiedziała że to skurcz, a ja dalej mam obawy że nie będę wiedziała
Cytat:
Wielkie Gratulacje!! Synek prześliczny Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj wieczorem chyba dopiero dotarło do mnie że już zaraz maj i to co razem z nim nadejdzie. I chyba wpadłam w małą panikę, bo ręcę mi się pocą i trzęsą i boli mnie brzuch z nerwów... ![]() Boję się porodu, ja mam małą wytrzymałość na ból, u dentysty zawsze ledwo wytrzymuję, jestem straszną panikarą. Boję się, że nie wytrzymam, albo że przez ten ból nie pokocham mojego synka, bo będę zła że to przez niego wszystko wiem, strasznie to głupie co piszę ale nie mam komu tego powiedzieć
|
|
#2037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ty jeszcze torby nie masz???
I gdzie to Twoje zaplanowanie i uporządkowanie wszystkiego? Cytat:
![]() Dobra, idęęęę! Nie ma mnie ![]() Jeszcze raz dużo kciuków dla rodzących ![]() Piękny dzień dziś znowu, trzeba jakieś prania porobić i jakieś porządki. Jak się zmęczę, to zaglądnę
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-27 o 10:30 |
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w ramię to koleżance po złamaniu nogi z przemieszczeniem w szpitalu pielęgniarki dawały dziwne a nawet ślady mi pokazywała na ramieniu po ukuciu...ale mi dziec po brzuchu jeździ, cieszy się na podglądanie czy co
|
|
#2039 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie nie wytrzymasz i zajrzysz zaraz![]() dzisiaj spałam w nocy na całe szczęście. |
||
|
|
|
#2040 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mam żadnego tłuszczu na ramionach, nie wiem, gdzie bym tam to sobie miała wbić, domięśniowo nie wolno... a boleć musi okropnie.Mój dzieć chyba nie lubi być podglądany, zawsze podczas badanie kopie w głowicę aparatu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Mamy V-VI cz.VIII

napisała że boli jak s☠☠☠☠ysyn 
Odpowiedzia łam grzecznie proszę pracowac ja po druki

Wczoraj dopiero lekarze zdecydowali się go ekstubować, zmniejszyli mu dawki leków i chłopak zaczął się wybudzać

I gdzie to Twoje zaplanowanie i uporządkowanie wszystkiego?