|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To kciuki dla Twojego tż do 28 ![]() Cytat:
![]() A Zenuś już kawał chłopa ![]() Cytat:
Mój też zawsze mi mówi "uważaj " jak ja wstaje siku, twierdzi że jestem tak zaspana i on się boje że w ściane uderzę bo toczę się jak kuleczka Cytat:
I wszystkiego naj naj z okazji urodzin ! Cytat:
Teraz jak się Mała urodzi na pewno się do siebie zbliżycie;* Cytat:
Jedne przeżywają to bardziej drugie mniej. To tylko hormony, nie martw się , było by raczej dziwne gdybyś non stop chodziła zadowolona a takie huśtawki są normalne , i wcale nie jesteś wyrodną matka Ja sobie dziś pospałam aczkolwiek w nocy Blanka mi nie dawała długo zasnąć, rozszalała się jak nigdy, zawsze chodzimy razem spac a wczoraj jej coś odbiło i jej się pory dnia pomyliły Powiem Wam że dostałam dzisiaj pierwszy raz boksa w wątrobe(chyba) matko kochana nikomu tego nie życzę, wszystkie gwiazdy na niebie zoabczyłam w jednym momencie . . . A co do mojego posiewu i candida co wczoraj pisałam, to dzisiaj mąż pojechał do szpitala odebrać mój wynik i spotkał lekarza i się pytał czy może mi recepte na to dać i czy to groźne to lekarz powiedział że to nie jest groźne dla dziecka i że ja mam tego bardzo małą ilośc i o ile się ze mnie "nie leje litrami twaróg i nic nie swędzi" to spokojnie moge poczekać do wizyty 4.01 i wtedy pokazac lekarzowi. Także uspokoiłam się , bo ja faktycznie żadnych dolegliwości nie mam |
||||||||
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Mój opis porodu- UWAGA DŁUGI
kochane, na porodówkę trafiłam z regularnymi skurczami, pojawił się też śluz zabarwiony delikatnie krwią- dzwonie do gina, on mówi- jechać, sala operacyjna czeka w międzyczasie zdażyłam odkurzyć pod kanapą, na komodzie i siostra TZ zrobiła mi henne ruszyliśmy z Tz ja po drodze dostałam mega mdłości i rzygałam jak kot- cały płaszcz zarzygany i z 12 worków ![]() wyjeżdzamyu już poza granicę miasta- patrzymy objazd hm no dobra, tyle że była gdzies 20.30 ciemno jak w dupie i do tego mgła że nic nie widać, jechaliśmy 20 km na h, słuchjacie scena jak z horroru, już się widziałam jak rodzę w jakiś polachnagle dzwoni lekarz ze gdzie jesteśmy bo wszyscy czekają a ja mowię,że chyba w jakieś dzungli i nawet gps nie może nas wyprowadzić na prostą mowię Wam było lekko nerwowo no ale w końcu się udało, zbadali mnie, zadawali setki pytań, szykowali do cięcia a ja kompletnie nie gotowa bo przecież jeszcze przynajmniej dwa tygodnie- myślalam,ze zrobią ktg i puszczą do domu ![]() a tu szok opieka była bajkowa, położne mnie przytulały, głaskały po głowie, masakra jakaś potem cewnik, ja głupia naczytałam się jakie to straszne i wogóle, mowie do położnej ze się boję a ona na to że też jak cholera bo pierwszy raz będzie zakładać no i nie było tragedii tragedia była po znieczuleniu w kręgosłup, zaczęło koło mnie chodzić masa ludzi, a ja czuję że zjeżdzam, coś słyszę jak przez mgłę,że ciśnienie spada, ja coś mamrotałam,że pić mi się chce i wogóle nie mialam sily gadać bo wydawało mi się,że właśnie umieram nie czułam szarpania brzucha, nic kompletnie tylko nagle krzyk malego, mojego doktora który mówi Ida patrz jakiego masz ślicznego syna no i nagle wszystkie parametry wróciły do normy cudowne uczucie choć była też chwila rozczarowania bo nie bylo takich fajerwerków jak przy pierwszym ![]() ![]() zaniesli małego TZtowi a mi wycinali mięśniaka, troszkę to trwało i ja już czułam się lepiej więc jakos dałam radę do końca mięśniak był mega ogromny, słyszałam jak mowili lekarze,że takiego jeszcze nie wiedzieli ![]() potem po wszystkim zawiezli mnie na sale,znowu skakali kolo mnie wszyscy a TZ przyniosl mi malego, od razu probowaliśmy przytawiac do piersi zaczelo puszczac znieczulenie i dostawalam zastrzyki ale powiem Wam,że dla mnie CC to bajka w porownaniu do pierwszego porodu, jakos wole miec pocięty brzuch niz cipke ![]() teraz juz jestesmy w domu, dopiero dzis pojawily sie rzeki mleka a moje dziecko jest tak grzeczne ze wogole zastanawiam sie czy ja mam male dziecko acha i powiem Wam jeszcze jedno, cieszę się,że już nie jestem w ciąży teraz patrze,że to była niezła męka tymczasem nie mam zgagi, kręgosłup nie boli, spię jak dziecko i SIKAM JAK NIEMOWLE, normalnie wychodzę uhahana z kibelka bo to taką radość przynosi a nie po kilka kropelek kilkanaście razy na godzinę acha- moim dzieckiem zaczęłam się zajmować praktycznie od samego początku, i myślę,że dzięki temu jestem na chodzie bo była mobilizacja, położne kręciły głową,że uparta jestem zarowno w pielęgnacji jak i w karmieniu piersią (brak pokarmu przez pierwsze doby) Wklejam zdjęcie, oto Leonard urodzony 18.12.2012 o godzinie 22.35 waga 3500 g i 57 cm długi, dla mnie to okruszek w porównaniu do Samuela,jest szczupły ale za to ma strasznie długie nogi |
|
|
|
#2013 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do candidy, to dobrze, że udało się złapać jakiegoś lekarza. Przynajmniej się uspokoiłaś pod tym względem. Też mi doktorka mówiła, że to nie jest groźne. No a jeśli nie masz objawów to jeszcze lepiej, to faktycznie widocznie nie wiele tego masz
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z henna ale super ze tak szybko doszłaś do siebie, cudownie że już nie masz tego mięsniaka!!!! łajzy jednej!! super ze opieke miałaś b.dobrą!! * super opis a Leo... ech co ja będę pisała...Ja myślałam ze ciąża, to taki super okres, troszke się przeliczyłam ;] Dużo zdrówka dla WAS ;**
|
|
|
#2015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tą henną to rozwaliłaś
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi to super że wszystko jest ok
![]() Też bym wolała cesarke a nie tak się męczyć ![]() A Leo
|
#2018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Leo ![]() Dużo zdrówka dla Was kochani !!!! |
|
|
|
|
#2019 |
|
Rozeznanie
|
Ifwka podziękowania za świąteczne życzenia
Tobie również wszystkiego dobrego na święta i nie tylko na święta, tylko w ogóle
|
#2020 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja dziś się zdygałam że będę rodziła...nad ranem zaczęło mnie boleć w podbrzuszu jak na miesiączkę...wstałam około 8 i zaczęło mnie przeczyszczać...z 6 razy byłam w kiblu...a że naczytałam się gdzieś że przed porodem często organizm tak reaguje oczyszczeniem jelit to już miałam wizję porodówki. Zwłaszcza że nic takiego nie zjadłam co mogłoby mi zaszkodzić. Dalej mnie troszkę boli brzuch ale już mniej...idę zaraz robić sernik bo tylko ja umiem piec w tej rodzinie a jak to tak Święta bez sernika nawet jak urodzę dzisiaj to mnie przecież wypuszczą w pierwszy lub drugi dzień Świąt to zjem sobie tego sernika kawałeczek...No i dzisiaj w nocy urodziła moja siostra cioteczna. Termin miała na 22 stycznia...więc...nie znamy dnia ani godziny
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-12-22 o 13:16 |
||
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2022 |
|
Wtajemniczenie
|
Marsi super opis! Porod pelen przygod
A Leo cudny |
|
|
|
#2023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i zamiast myc lodowke to siedze i rycze. Ze szczescia rzecz jasna. A Leo cudowny Dziewczyny mam pytanie, czy ktorejs z was dretwieja dlonie i jak sobie z tym poradzic??? Biore w reke talerz i nie mam sily go utrzymac. Jak tak dalej pojdzie to wszystkie talerze przed swietami pobije. EWADYLEWSKA wszystkego najjjjjjjjjjjjjjjjj... Moja Ola upodobala sobie dzisiaj moja broszke i kazdy krok to masakra, a tu tyle rzeczy do zrobienia.
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-12-22 o 13:32 |
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do przeczyszczania organizmu to tez tak slyszalam i ja mam tak od 2 tyg, ale wole tak niż miec zaparcia haha tylko że mozliwe ze to przez magnez w moim wypadku, bo biore go naprawdę dużo. ogarnełam pokoik nasz, teraz jeszcze lustro musze ogarnąć na przedpokoju i musze ze sobą porządek zrobić tzt przyjedzie po 17 ach ..
|
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
Marsi ja bym chyba umarła w tym samochodzie.
Ale mam dzisiaj straszny dzień, jestem taka przymulona, oczy mi się zamykają ale spać nie umiem. 31/32 tydzień ciąży a ja mam brzuch na 108 cm
|
#2026 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi od jakiegoś czasu też strasznie drętwieją dłonie, zwłaszcza prawa. jak rano wstaję to nawet nie dam rady butelki z wodą odkręcić czy ukroić wędliny na kanapkę...niestety nie wiem jak sobie z tym poradzić
|
#2027 |
|
Lurker ;)
|
Dzieki dziewczyny, po prostu po wczorajszych zakupach zlapal mnie taki dol, jak jeszcze zobaczylam zdjecia szczuplutkiej przyjaciolki to juz w ogole.... Stwierdzam, ze mimo mlodego wieku jestem gotowa na dziecko ale nie bylam gotowa na okres ciazy i niekontrolowane zmiany w moim ciele.
Wczoraj PIERWSZY raz ktos mi ustapil miejsca w komunikacji miejskiej, strasznie dziwnie mi bylo zwlaszcza ze pani w wieku mojej mamy nalegala. A juz tracilam wiare w ludzi. Marsi- ale maly cudaczek moze mala sie jeszcze obroci inaczej? :P
|
#2028 |
|
Zadomowienie
|
DZIĘKUJĘ BARDZO
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wszystko jest w porządku ![]() A Leo jest |
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mój Tz sie przestraszył bo ciągle mu mówię że któraś już urodziła i kazał mi torbe pakować
ile tych podkładów zabieracie do szpitala i podpasek?? ![]() A jak juz będziemy w aptece to co jeszcze potrzebne co w tylko w aptece kupowałyście??
|
#2031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj jak byłam u przyjaciółki, zobaczyłam ją taką chudziutką a ja taki grubas spuchnięty... to aż mi sie słabo zrobiło. Ale po porodzie szybko wrócimy do formy, na pewno ! Cytat:
W co by tu się ubrać hm hm hm .. jak zwykle leginsy i... brak pomysła. ;] Dziewczyny, mam wiadomość od Ewulki. Cześć ja znów piszę ze szpitala;( dzisiaj rano dostałam skurczy strasznych(szczerze to chcialam wtedy umrzeć tak bolało:/) do tego mnie przeczyściiło każdą możliwą drogą, więc mąż mnie zawiózł na IP. ktg wykazało tylko jakieś pojedyncze skurcze dochodzące do 70 (%?) więc nie wiem jak to mozliwe skoro ja chodziłam po ścianach i myślałam że zaczynam rodzić nie wiadomo czy skurcze wywołały przeczyszczenie czy zatrucie wywołało skurcze, ale jest podejrzenie skracającej się szyjki i muszę tu zostać na obserwację, nic nie mogę jeść i nawet siedzieć nie mogę, tylko leżeć;/ już jestem strasznie głodna, nie wiem jak mam wytrzymać do jutra o samej wodzie. Aaa no i nie wiadomo czy wypuszczą mnie na święta więć chyba w wigilie wypiszę się na własne żądanie, jeśli wszystko bedzie dobrze, bo nie chce spędzić tu świąt. Kurde, biedna ewunia....;/ ajjjj ale i tak baty jej się należą za sprzątanie! **
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-12-22 o 14:23 |
||
|
|
|
#2032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() marsi, sliczny bobas!! I super, ze taki grzeczniutki
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-12-22 o 14:16 |
|||
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie wiem czy kupić podkłady bella czy seni. Chyba wszystko jedno ![]() Te bella chyba tańsze są.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co tu duzo pisac, gratuluje Ci z całego serca! wspniałe że Leo juz jest z Wami!!! jest cudny taki ciapcius plastur nic tylko całować ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
w aptece kup może jeszcze tantum rosa ?
|
|
#2036 | ||
|
Raczkowanie
|
ewadylewska ja również przyłączam się do życzeń, wszystkiego najlepszego
A jak się tam dostać, bo nie mam tam dostępu. marsi11 niezłe przejścia przed porodem miałaś Ale Mały taki fajniutki ![]() Cytat:
Chyba, że chcesz to mieć już za sobą ![]() I jak wcześniaczek się czuje? Ja mam termin na 21 stycznia, ale nie gotowa jeszcze jestem na poród. Pomimo przepowiedni lekarza... Cytat:
![]() ewulkaaa - trzymamy kciuki, żeby było wszystko dobrze i Maluda posiedziała jeszcze u Ciebie w brzuszku
|
||
|
|
|
#2037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzielna byłaś a Mały uroczy i faktycznie do Samuela podobny (kiedyś zdjęcie wstawiałaś) Ciesz się nie byciem w ciąży, my jeszcze trochę musimy pociągnąć ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Kurcze, Ewulka, trzymam kciuki, żeby szybko Cię wypuścili i było ok
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jak któraś używa OPERY, to w momencie jak wyskoczy reklama kliknijcie prawym gdziekolwiek wybierzcie "blokowanie treści" i zaznaczcie reklame i dajcie gotowe :P !
|
#2039 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A w ogóle to jak się Maluch czuje , ile waży??? Cytat:
Cytat:
![]() Ale masz rację trzeba ją mocno zlać za to sprzątanie i wieszanie firanek ! ![]() Ja właśnie jestem w trakcie sprzatania... ale według nakazów mojego męża mam sobie robić przerwy co chwila i odpoczywać więc właśnie sobie odpoczywam,Blaneczka pięknie skacze myśle że mi pomaga w ten sposób ![]() A dzisiaj wieczorem się pakujemy i jedziemy już do rodziców, także pewnie będę sie rzadko odzywać. |
|||
|
|
|
#2040 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku i żebyś Święta spędziła w domu!Cytat:
Cytat:
A kuzynki córeczka na szczęście duża się urodziła i silna. Prawie 3100. Podłączyli ją jednak pod jakąś aparaturę i tlen podawali. No a kuzynka miała nakaz leżenia i ostatnie 3 tygodnie spędziła w łóżku ale jak widać nie pomogło to żeby dotrwać 38 tygodnia. Także dziewczyny które mają zakaz przeciążania się nie lekceważcie tego bo każdy tydzień dłużej w brzuchu jest ważny dla rozwoju maluszków! Nie sprzątać i nie gotować tylko wbić się gdzieś do rodzinki na gotową wyżerkę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

).

i na dodatek wszystkie świerszcze wykupili i moja jaszczura wegetarianką zostanie
, młody waży 3200, a ja przez 2 tygodnie przytyłam 2 kg
w szoku byłam, bo ostatnio przez 6 tygodni przytyłam tylko 1 kg, a teraz tak szybko i nawet nie jadłam więcej ani nic
musi mieć rację

Obawiam się, że prędzej czy później nasz związek się rozleci.