|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
89otojestkasia cudowny brzuszek 😍
|
#2042 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje powiem Ci szczerze ze dzisiaj pierwszy raz od 8 tyg wymiotów normalnie sie ubrałam ( nie w piżamę) i jak zobaczyłam ten brzuszek to sie zakochałam ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
89otojestkasia ja mimo szczerych chęci śmigania w piżamie, muszę wstawać rano i wozić córcię do przedszkola. Gdyby nie to, też bym pewnie z piżamy nie wychodziła.😉
|
#2044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;71803736]Ale mam cudownego męża, trochę mu wierciłam dziurę w brzuchu ale pojechał... do McD po frytki i nuggetsy Mój mi nie pozwala fast foodow chociaz w sumie nawet nie mam ochoty. Raz tylko zachcialo mi sie McChickena chyba glownie tego sosu, ale jakoś mi przeszło![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jako osoba bardzo aktywna zawodowo i wiecznie "w pełnym makijażu " te 8 tygodni w piżamie zniosłam dramatycznie ... moja głowa tego nie okiełznała ... ostatni tydzień zaczynał sie płaczem i płaczem kończył -chociaż dzidziuś był moim i męża największym marzeniem i czymś o co walczyliśmy ponad 4 lata aczkolwiek jak widać psychika lubi nam płatać figle ale naszczescie czuje ze wigor i energia wracają do mnie i mam nadzieje ze jutro lekarz pozwoli mi znowu działać ☺ juz nie moge sie doczekać nie siedzenia w domu ☺ ale juz wiem ze jak dzidzia sie urodzi to spędzanie czasu w domu to bedzie moja największa przyjemność ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2046 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzieeek ja też waga. Co to książek ja w pierwszej ciąży przeczytałam tylko T. Hogg Język niemowląt - ledwo przez to przebrnęłam, i mężowi kupiłam taki humorystyczny antyporadnik. I tak wszystkiego uczyłam się przy dziecku, jak pojawiał się problem to wtedy szukałam rozwiązania. Z tych poradników mało co pamiętałam Cytat:
Wyglądasz super, zgrabniutka ![]() Cytat:
Cytat:
Też się stresujęMnie antybiotyk stawia na nogi. Młody zdrowieje - aż się boję z tego cieszyć żeby nie zapeszyć. No i wyszedł mi brzuszek. Ewidentnie już widać, dwa tygodnie wcześniej niż w poprzedniej ciąży
|
|
#2047 |
|
Rozeznanie
|
Rudaska- super ! We dwie bedzie raźniej ☺
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja musze się doturlać do czerwca, bo kończę awans na mianowanie. W lipcu egzamin i słodkie opier****nko 😉 w poprzedniej ciąży pracowałam tylko do 3 miesiąca, ale teraz szkoda by mi było tych 3 lat stażu. 89Otojestkasia, kciuki za wizytę. |
|
|
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
Aniołek rozumiem. Ja całe szczęście w zeszłym roku dyplomowanego zrobiłam. Stresu co niemiara. Trzymam kciuki za mianowanego. Tylko się za bardzo nie denerwuj kochana. 😘
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo za miłe słowa
![]() otojestkasia - ale brzuszek, piękny aniołek- witaj ![]() maluchan - faktycznie pamięć masz niesamowitą ![]() rudaska - obyscie na długo doszli do siebie ![]() ja miewam sto zachcianek na dzień, chociaż dziś pół dnia przesłałam i jedynie pomiędzy snem wcinałam słodkie
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#2051 | |||
|
Wtajemniczenie
|
rudaska - bardzo dobry znak!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ale Ty skoro kończysz, a masz siłę i wszystko jest ok, to rzeczywiście warto się "doturlać" Powodzenia! Pamiętam, jak okrutnie stresowałam się egzaminem, a w ogóle nie było warto! No ale ja panikara jestem i nie znoszę egzaminów ustnych
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2052 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje
![]() Witam nowa nauczycielkę. Widzę,ze stażem jestem najmłodsza. Sprawę z awansem rozwiązałam tak,ze po kontraktowym zaszlam w ciążę, później w drugą i jak odchowam troszkę to bede szukać pracy i na spokojnie zrobię kolejny stopień. Oby tylko praca była.. Ostatnio mam jakiś ciężki czas. Nie mogę dogadać sie z chlopem, doskwiera mi życie na wsi i ciągle siedzenie w domu.moze jak wiosna sie rozkreci na dobre, to humor wroci miłego dnia dla Was!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też czekam na wiosnę, przypływ słońca, energii i sił. Dajcie znać po wizytach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2054 |
|
Magda ;)
|
aniolekKB witaj
_Schmetterling ale miałaś dobrze, my wczoraj mieliśmy gyrosa na obiad ![]() 89Otojestkasia śliczny brzuszek i następna laska na wątku ![]() maluchna30 moje odżywanie też leży i kwiczy, ale czekam na wiosnę i na świeże warzywka a potem to już mogę żyć na kalafiorze, fasolce i truskawkach Powodzenia na dzisiejszych wizytach, dajcie znać po
|
|
|
|
#2055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym sobie chyba dała spokój. Też zawsze byłam taka ambitna i przedkładałam pracę ponad wszystko. Od jakiegoś czasu zmądrzałam. Ludzie i tak widzą tylko samo zło, a za Twoje starania i tak medalu nikt Ci nie da. Oczywiście nic nie narzucam. Każdego indywidualna decyzja. Uważam jednak, że awans zawsze można zrobić. [QUOTE=BLOND_PRINCESSKA;71 816001] maluchna30 moje odżywanie też leży i kwiczy, ale czekam na wiosnę i na świeże warzywka a potem to już mogę żyć na kalafiorze, fasolce i truskawkach QUOTE] O! I trafiłaś w 10. Ja też czekam na świeże warzywka, owoce z sadu, prawdziwe ogórki, które nie smakują jak woda, truskawki, maliny itp. Chodzi mi też po głowie kiełbaska z grilla. Nocka u mnie przes.ana, W ogóle spać nie mogłam, kręciłam się, wierciłam i du.a. Mój mąż też coś słabo spał. Od rana chodzę bez humoru. Płaczliwa jestem i zestresowana. Mój tata pojechał dzisiaj na badanie kości. Niestety zmaga się z nowotworem. Raz jest lepiej, raz gorzej, ale stresuje się cała rodzina. Może dlatego taki mam dzisiaj dzień do bani.
|
|
#2056 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Dużo zdrówka dla taty, trzymaj się |
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
hej
|
#2058 |
|
Rozeznanie
|
Witam się poniedziałkowo
Ja właśnie u fryzjera, wreszcie po chyba pół roku odświeżam ombre. Chwila wytchnienia m, Staś u babci wiec relaksik. Weekend nawet spoko, byliśmy w aquaparku z młodym pierwszy raz. Trochę się bal ale potem z tata się rozkręcił U mnie wizyta z usg prenatalnym w piątek o 8.20. Humor mi się trochę poprawił, biorę się za siebie i chce być lepsza mama. No. Postanowienia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2059 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale wy szczupłe i zgrabne! Brzuszki śliczne.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2060 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.Kciuki za dzisiejsze wizyty.Brzuszki piękne.Marta nie wiem czemu ale wyobrażałam sobie Ciebie jako brunetkę
U mnie humor do bani.Ja chcę wiosnę..Odkąd jestem w ciąży zaczęłam źle znosić wyjazdy męża...On zresztą też.Ech..Na szczęście na usg genetyczne pójdzie ze mną bo załatwił sobie urlop.I chyba jestem z Was jedyna która nie ma zachcianek.Tzn mam coś takiego na zasadzie ooo zjadłabym to czy tamto.Ale to nie jest taka silna chęć którą muszę na już zrealizować
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie mam zachcianek ani nic takiego. I tak by mi tego nikt nie dowiozł😂 w pierwszej ciąży też nie miałam.
siedzę pod gabinetem...
|
#2062 |
|
Wtajemniczenie
|
Rudaska będzie wszystko ok
Co najlepsze schudłam 3 kg na początku a teraz przytyłam prawie pół kg No ale ja do szczuplutkich nie należe więc dziecko ma skąd ciągnąć.Ostatnio miałam bardzo realistyczny sen.Śniła mi się córcia że była po prostu identyczna jak mój mąż.Takie długie czarne kłaczki miała i ciemną karnacje.I ona sobie spała zawinięta w kocyk a ja siedziałam przy niej i zachwycałam się jaka jest śliczna.Od początku mam przeczucie na córkę ale ostatnio jakoś już nie jestem tego pewna heh
|
|
|
|
#2063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez siedzę pod gabinetem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2064 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie sny wychodzą na odwrot. Dwa razy śniło mi się, że jestem na usg i lekarz mówi, że dziewczynka. No a w rzeczywistosci chlopiec. Ale przeczucie też od początku miałam na chłopca ![]() Cytat:
||
|
|
|
#2065 |
|
Konto usunięte
|
Ja miałam 2 razy zachcianki i mąż MUSIAŁ jechać
po 7 daysa i do maca
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maluchna - o kiełbasce z grilla to już od dwóch tygodni gadam, czekam na pierwszego grilla Trzymam kciuki za tatę, oby wyniki były dobre ![]() zawszejestemsoba - czemu ciężki? Naama - pochwal się włosami ![]() jukajuka - na forum chyba większość dziewczyn mówi, że wyobrażała sobie mnie jako brunetkę a tu prawdziwa rasowa farbowana blondyna takie rozstania są ciężkie, ale ważne że będzie z Tobą na prenatalnych to jest to usg na którym warto żeby był, ja żałuję że mój mąż nie mógł być, takiej jakości na zwykłym usg nie ma, ale na połówkowe może się wybierze ![]() rudaska, otojest kasia - kciuki za wizytę, dajcie znać co i jak ![]() U mnie piękna słoneczna pogoda, ale ja chyba oprócz wyjść z psem bunkruję się w domu w łóżku
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
marttb - w sobote basen, w niedziele troche się nadwyrężyłam w lesie na spacerze i jestem wyczerpana dziś... musze odpocząć
|
#2068 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż niby wszysytkie znaki na niebie wskazują córcie---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Poważnie tak sobie Ciebie wyobrażałam U mnie pogoda straszna też siedzę w domu i nigdzie się nie ruszam.Boli mnie głowa chyba przez to ciśnienie.Najchętniej poszłabym spać.Wczoraj zrobiliśmy z mężem kolejne zakupy do mieszkanka |
||
|
|
|
#2069 |
|
Raczkowanie
|
Witam poniedziałkowo.
Rany, dziewczyny jak ja się przez weekend masakrycznie czułam! Wszystko przez nerwy... w sobotę wieczorem niesamowicie rozbolała mnie głowa. Już dawno takiego bólu nie czułam, aż niedobrze mi było z tego bólu. Chciałam być dzielna i nie wzięłam tabletki, mokra ścierka na czole trochę pomogla i usnełam. W niedzielę z rana było dobrze ale koło południa ból wrócił i tu już się poddałam. Wy też tak unikacie tabletek przeciwbólowych? Apap trochę pomógł ale za to rozbolał mnie brzuch - taki dziwny ból z prawej strony jak przy owulacji. Do dziś mnie jeszcze czasem zakłuje.Aż sie przestraszyłam czy coś się z dzieckiem nie dzieje. Niby lekarka mówiła, że takie kłujące bóle po bokach brzucha są prawidłowe bo rozchodzą się więzadła ale jednak strach jest. Ehhh... do tego ciągle jestem śpiąca, nie mam energii i apetytu. Mąż zaczyna mi pilnować pór posiłków bo twierdzi że za mało jem. Jak dotąd schudłam ponad 3 kg mimo braku wymiotów ale mdłości skutecznie mnie zniechęcają do jedzenia. To juz koniec 14 tygodnia wiec też zaczynam się tym martwić... zamiast się cieszyć to ciągle myślę czy wszystko jest ok... pod tym względem ciąża jest straszenie przereklamowana. |
|
|
|
#2070 |
|
Zadomowienie
|
OstatniDzienLata głowa boli mnie często. Jeśli działa zimna ściera na łeb to ok, jeśli nie daję już rady biorę paracetamol. Mdłościami się nie przejmuj. Ja jestem w 15 Tc i nadal je mam, a w pierwszej ciąży trwały do końca czwartego miesiąca te całodniowe, a te poranne miałam prawie całą ciążę. Zauważyłam, że najczęściej występują jak jestem głodna. Brzuch natomiast pobolewa mnie codziennie, czuję kłucie, rozciąganie, naciąganie itp.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

powiem Ci szczerze ze dzisiaj pierwszy raz od 8 tyg wymiotów normalnie sie ubrałam ( nie w piżamę) i jak zobaczyłam ten brzuszek to sie zakochałam
jutro o 11 mamy usg to super ważne ( genetyczne?) ciagle zapominam
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;71803736]Ale mam cudownego męża, trochę mu wierciłam dziurę w brzuchu ale pojechał... do McD po frytki i nuggetsy
chociaz w sumie nawet nie mam ochoty. Raz tylko zachcialo mi sie McChickena chyba glownie tego sosu, ale jakoś mi przeszło
ale naszczescie czuje ze wigor i energia wracają do mnie i mam nadzieje ze jutro lekarz pozwoli mi znowu działać ☺ juz nie moge sie doczekać nie siedzenia w domu ☺ ale juz wiem ze jak dzidzia sie urodzi to spędzanie czasu w domu to bedzie moja największa przyjemność 
Wyglądasz super, zgrabniutka 

w pierwszej ciąży też nie miałam.