|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
heja Ludziska
![]() u mnie waga bez zmian... ale musze sie przyznac ze ZGRZESZLAM moja wina moja wina moja bardzo wielka wina.....nie powiem w jaki sposob bo mnie "udzikujecie"![]() wrocilam z Wawy....z imprezki urodzinowej fajnie bylo heheheEmilia 25 bawilam sie na Białołęce ![]() ps: jestem przerazona powodziami......wlasnie zalewa okolice Płocka
|
|
#2042 | |
|
szamanka
|
Cytat:
Przyznaj sie, bo rozgrzeszenia nie będzie
Edytowane przez Mo_Nika Czas edycji: 2010-05-23 o 21:06 |
|
|
|
|
#2043 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze jedno pytanko: dostałam z domu pieczone udka kurczaka. Czy myślicie, że jakbym dokładnie oczyściła je z przypraw (wygotowała czy coś) i ściągnęła skórkę to mogę je zjeść?
|
|
|
|
#2044 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Jasne, że tak. |
|
|
|
|
#2045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2046 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2047 | |
|
szamanka
|
Cytat:
|
|
|
#2048 |
|
404 Not Found
|
Nie wiecie co dobre.
|
|
|
|
#2049 |
|
Raczkowanie
|
Szczęściary,to Wam jest łatwiej,ja osobiście taka spieczona skórkę to wole niż cała resztę....
no a tym czasem tuńczyk z puchy-nuda |
|
|
|
#2050 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam lubię i skórę i kurę
Ale skórę to jadłam chyba w czasach liceum, jak mieszkałam z (ś.p) babcią.
|
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
ja to z tunczykiem tez sie mecze....jedna puszke potrafie emczyc 3 dni;/ nioe potrafie zjesc go calego...mieszam go zazwyczaj z twarogiem i kornisoznem w formie salatki ale i tak mnie emczy ;/
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
#2052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zjadłam dzisiaj z serkiem wiejskim + korniszon + rzodkiewka + szczypiorek- niebo w gębie!! |
|
|
|
|
#2053 | |
|
szamanka
|
Cytat:
|
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
Mi na tej diecie zupełnie zmieniły sie upodobania smakowe:
- apropo skórki z kurczaka przed dietą nigdy nie wizięłabym jej do ust a teraz aż ślinka mi cieknie; -słodycze-przed dietą nie jadłam ich wogóle a teraz zjadłabym z opakowaniem - nabiał wszelkiego rodzaju-przed dietą nie jadałam nabiału wogóle a teraz nalesniki z twarożkiem mogę jeść kilogramami (dobrze że są dozwolone )-jajka-przed dieta nie jadłam niczego nawet co miało jajko w składzie a teraz potrafię zjeść kilka dziennie. cuda wianki
|
#2055 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przed dietą niespecjalnie miała apetyt na słodkie. Najwyżej raz dwa razy w tygodniu. A teraz słodkie śniadanka i jakieś podwieczorki.Tylko skórka z kurczaka nadal mnie nie pociąga
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
tunczyka super fish moglabym na tony jesc
ale nie stac mnie niestety
|
#2057 |
|
Raczkowanie
|
A mi zupełnie znika apetyt jak jestem na białkach,od razu,wiec ledwo wciskam w siebie 3 posiłki dziennie
|
|
|
|
#2058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witam, zgrzeszyłam ochydnie potwornie wprost-taktak ja właśnie.nie powiem co bo na samą myśl mam drętwotę i boję się publicznego linczu. Od kilku dni żyję w błogiej nieświadomości co do moich kg bo a to @ a to 5 dni Pw ![]() właśnie pochłonęłam przepyszne 6 naleśniczków z Presidentem na słodko, mniaaam i toczę zażarty bój z mężem o bilety na pewien koncert.nie wiem czy z tego coś wyjdzie, prędzej depresja...
|
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam apetyt aż za duży niestety
|
|
#2060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Twoje posty zawsze są tak szczere a w prostocie ujmujące i z humorkiem, że aż miło się robi czytając je. Mimo wszystko zaglądaj tutaj i dawaj znać o swoich zmaganiach. I może jeszcze słówko-nie tylko dla diet żyjemy, pamiętaj. |
|
|
|
|
#2061 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2062 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z gumami do żucia, można czy nie? No i z otrębami, jestem posiadaczką tylko książki "Nie potrafię schudnąć" i tam nic nie pisze,że w drugiej naprzemiennej fazie należy jeść otręby ale do deserów czy naleśników otręby dodaje i nie wiem czy to źle?
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
otreby mozesz jesc jak chcesz - w jednej porcji i najlepiej w calosci a nie mielone - 2 lychy owsianych (plus lyzka pszennych) - są obowiazkowe do konca Twoich dni ![]() a gum chyba z 5 szt, ale kurde nie pamietam dokladnie bo ich nie jem - ale pisze wlasnie w tej drugiej porcji
|
|
#2064 |
|
Raczkowanie
|
Spotkała mnie ostatnio bardzo niemiła sytuacja- mieliśmy z tatą i bratem najazd rodzinny (okazja też bardzo... smutna bo minął rok odkąd odeszła od nas śp mamusia). Tata mimo, że całkiem nieźle gotuje to wymigał się i ja musiałam wszystko przygotowywać- a były same pyszności!
Myślałam, że zaślinię wszystkie garnuszki i patelnie ale muszę sobie pogratulować wytrwałości bo nie zgrzeszyłam ani razu (dwa dni gotowania). Po podaniu pachnącego bosko gulaszu przysiadłam sobie obok i podjadałam twarożek aż ciocia to zauważyła i zaczeła się wypytywać czy to dieta, a jak to tak, a po co to, na co to komu (sama jest...w bardzo nieodpowiednim dla siebie rozmiarze delikatnie ujmując... ewidentnie nie powinna była mnie strofować i pouczać jeśli chodzi o zdrowe odżywianie).Oczywiście cała rodzina się zainteresowała i musiałam tego wysłuchiwać dłużej niż byłam w stanie wytrzymać... Na dodatek okazało się, że (ta sama) ciocia nie wierząc w moje kulinarne zdolności poprzywoziła swoje jedzenie!... Rozumiem, własnej roboty pieczeń albo krokieciki byłyby super tylko, że ona wszystko pokupowała w sklepie garmażeryjnym! ... No i pękłam. Powiedziałam co myślę a w odwecie zostałam potraktowana jak niedorozwinięte dziecko- najłatwiejszy sposób na uniknięcie konfrontacji z pewnymi argumentami. Teraz jest mi źle i myśle tylko o tym żeby pochłonąc arbuza którym zajada się mój TŻ... -a zostały jeszcze 3 kg w lodówce, ehh. Musiałam wam to napisać bo już nie chce męczyć mojego paskudy bo i tak codziennie bardzo mnie wspiera ...noo i jeszcze ma dzisiaj urodzinki ...a te wszystkie negatywne uczucia za bardzo mnie omotały i nie chce mu robić przykrości. Dobrze, że chociaż waga jest dla mnie łaskawa! Noo... rozpisałam się troche ale jakoś mi tak lżej na sercu ...
|
|
|
|
#2065 |
|
404 Not Found
|
Dobrze, że Ci lepiej. Gratuluję silnej woli przy gotowaniu. Nie przejmuj się gadaniem i chudnij zdrowo.
|
|
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2067 |
|
Przyczajenie
|
Dapenoxu! Super, że powiedziałaś Cioci co o tym sądzisz
Kurczę, przyjeżdżać z garmażeryjnym żarciem... no wstyd okropny. Nie martw się nic i NIE ŻRYJ arbuza, pomyśl o tych wszystkich tuńczykach, które zjadłaś - nie warto tego zaprzepaszczać Wsuń lepiej jajo albo wieśniaka. Mnie białko tak zatyka, że potem nie mam kompletnie ochoty na nic. Nawet na chipsy, od których btw jestem uzależniona.![]() Z innej beczki: nie sądzicie, że skoro kiełki rzodkiewki (<3) nie mają ww, to można je też szamać na P? Dukan nic nie pisze o kiełkach, przynajmniej nie mogę znaleźć... Edytowane przez ernie Czas edycji: 2010-05-23 o 22:58 |
|
|
|
#2068 |
|
Raczkowanie
|
dobrywieczór!!!
a ja sobie dukam spokojnie na III fazie...po 3 tyg .doszłam do wniosku ze kazda uczta + prawidłowy dukanowy czwartek prowadza do prawidlowej wagi (no chyba ze sie dodat.grzeszy) owoce dobrze wpływaja na jelitka bo ja po problemach na II czasami odwiedzam porcelanke 2 i 3 razy dziennie dodat.nawet nie czekam na skrobiowy posiłek i zapominam z przyzwyczajenia o warzywach znalazłam w Lidlu lody z Linessy 0.01% tłuszczu cytrynowy sorbet...idealne na obecne upały na wyspach pozdrawiam goraco postaram sie jutro wrzucic zdjecia Przed i Po dziewczyny i chłopaku TRWAJCIE bo warto
|
#2069 |
|
Raczkowanie
|
czesc piękne , ja dopiro po pracy wróciłam dzis to zjadłam niewiele tylko kefir i piers z korczaka z warzywami z pary , no ale czasu nie było w pracy zapieprz ja cos. Od jutro 2 dni na P , boje sie bo nie mam pomysłu na jedzenie a od 2 dni za mna słodkie chodzi
i sobie tak pomyslałam ze sobie mufinki zrobie , bo widze ze to zachwalacie , tylko sie zastana wiam jak w książce jest że pół łyżeczki słodziku to ile to będziue w tabletkach?wie może któraś?13.05.2010-60kg ![]() 23.05.-57kg 1.06-musi byc 55 oby oby bo sie załamie i poddam CEL-48kg
|
|
|
|
#2070 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje wszystkim za takie miłe słowa i pełne zmobilizowanie do nie popełnienia grzechu
![]() Pokonałam arbuza (fanfary) panem Tuńczykiem właśnie. Definitywnie czułam tylko zapach ryby i nie kusił mnie już ten ... zły arbuz :P Moj kot za to uwielbia diete, ma dzięki mnie same pyszności- rybki, kurczaczek- musi mnie teraz bardzo kochać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

moja wina moja wina moja bardzo wielka wina.....nie powiem w jaki sposob bo mnie "udzikujecie"
<6 miesięcy>

ja mam apetyt aż za duży niestety
jeść mi się nie chce - mam kamień w żołądku. A generalnie nie jadłam nic od śniadania. I dziwnie się czuję mając 'przestawić' się na inne jedzenie, bo mam wrażenie, że będę grzeszyć i myślę, ile to ma węglowodanów, tłuszczy, że słodzone cukrem, że nie powinnam...