|
|
#181 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikówki 2016 cz. 2- skoki, uśmiechy i inne historie
Ja wczoraj dostawę mialam , też ponad 3 stówy poszły ale w gratisie dostałam jak zwykle tonę folii 😂😂😂
Cytat:
Cytat:
Tyłem jest bezpiecznie dla dziecia.Cytat:
Ja też czasem mam dość macierzyństwa, niby mam męża na codzien ale on mi tyle pomaga co nic. A gdy mam dość to sobie myślę jakie bym miała nie fajne życie bez tego słoneczka , a kiedy się cieszy na mój widok... no się rozpływam 😂 Cytat:
ale wtedy była malutka bo miała jakos miesiąc.Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wracam właśnie z Leonkiem z pierwszych zajęć dla dzieci poniżej 12mcy - sensory classes. Było ok 12 maluszków, dużo piosenek, pajacowania przed dzieckiem, poznawanie różnych zapachów itp. Leoś zachwycony, mimo, że zajęcia wypadały w czasie jego pierwszej drzemki, to dał radę, non stop wszystkich zaczepiał i do każdego się uśmiechał. Super sprawa! Będziemy od teraz chodzić regularnie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#183 | |||||
|
Erudycja
|
Cytat:
Trzy razy czytałam czy to nie Gosia napisała post haha. Cytat:
![]() Cytat:
zaraz wygooglujeCytat:
Cytat:
|
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamy!
Trochę mnie nie było, no chyba z 2 tygodnie. Najpierw egzaminy i milion różnych zaliczeń i prac do oddania, więc jak już się z tym uporałam to chciałam odpocząć, odespać i wynagrodzić Małej to moje zabieganie i nieustanną naukę. U nas wszystko w porządku. Ten rzekomo najgorszy tydzień skoku za nami i kompletnie nic złego się nie pojawiło. W ogóle ten skok nas omija, bo żadnego marudzenia, niejedzenia, niespania itp. Wręcz przeciwnie Mała zrobiła się bardzo pogodna i cały czas uśmiechnięta. Ciągle mi się przewraca z brzuszka na plecy, więc już muszę mieć na uwadze jak ją gdzieś kładę, żeby miała miejsce obok siebie na turlanie. Łapie wszystko w rączki i niemiłosiernie szarpie zabawki z pałąka na macie Najbardziej lubi oballa (Withi dzieki - od Ciebie zgapiłam), tylko sie wkurza, bo nie może go wsadzić do buzi. Jutro mamy w końcu szczepienie - już nawet nie pamiętam ile razy było odraczane. Tydzień temu pediatra zleciła badanie moczu i morfologię, aby wykluczyć chorobę, bo niepokoiła ją niska waga. Ale wyniki okazały się poprawne, więc taki jej urok, że jest drobniutka. Teraz po tej sesji (ostatniej w końcu!) czuję się jak na wakacjach. W południe Mała ma drzemkę 2-3h, więc, mam mnóstwo czasu na różne przyjemności i obowiązki. Mi z kolei wypadają włosy na potęgę. Ewula, super ten bob! Ale wiem, że w moim przypadku to by się nie sprawdziło - odwijanie końcówek itp. Dokładnie rok temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży i mniej więcej o tej porze przedstawiałam fasolkę TŻ. Nie sądziłam, że tak będzie, ale przyłączam się do tych kobiet, które tęsknią za brzuszkiem. Co do fotelików... Ja mam Maxi Cosi i jest tak ciężki, że to niemożliwe! Mała jest na 3 pampersów od 1,5 miesiąca, a waży 5700. Mam ich mega zapasy, no chyba z 8 paczek po 78 pieluszek. A już zdarzyło się, że kupka uciekła na plecy. Więc chyba będę miała na zaś. Któraś z Was pytała o Sleep and Play z Pampersa. Mam i w sumie nie polecam. Moim zdaniem śmierdzą i nie są zbyt chłonne. No i są małe - 3 S&P jest znacznie mniejsza niż 3 Dady czy Babydream. Megilla, Twój mąż jest marynarzem? Ewula, choć nie znoszę kotów to takiego bym przygarnęła. Widać, że zadbany i taki... ,,pluszowy". ha ha Edytowane przez Roosko Czas edycji: 2017-02-08 o 13:44 |
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na bioderkach, wszystko na szczęście dobrze
![]() Jej, jak ciężko być mamą ... teraz cały dzień będę się martwić przez tą nieszczęsną odżywkę .. Ana tylne ciemiączko jest mniejsze od przedniego, w kształcie trójkąta, nad kością potyliczną, mogłaś go nawet nie wyczuć Noworodki mają tak naprawdę 6 ciemiączek. Konwalia ja u mojej już nie czuję, ale spokojnie, to nie jest mus i jakiś sztywny termin ![]() Cytat:
Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2017-02-08 o 14:17 |
|
|
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
Faktycznie, nie można jej przy kp. Ale rzęsy jak firanki. Tylko niektórzy mają skutki uboczne. Mi zsiniały powieki na linii rzęs, ale teściowej już nie.
|
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
My zaraz sie zbieramy na zajęcia na basenie tylko mały skończy jeść i drzemać. Strasznie sie zimno zrobiło na dworze aż nie przyjemnie tak.
Dziewczyny karmiące piersią na stojąco lub z problemem ze dziecko wszystko interesuje. Moj podobnie sie zachowuje i nie raz płakałam przez to bo przecież jak tu przybrać jak sie 3 minuty ciumka i gada do tego lub dodatkowo paluchy sie wkłada do buźki. Zauważyłam ze moj często ma tak ze np po dwóch godzinach kiedy juz narzeka daje mu jeść tak na te jego 3-5 minut on sobie gada opowiada mi wszystko itd uśmiecha sie tralalala pozniej kładę go zeby sobie polezal np na bacie lub w bujaczku i równo za godzinę juz jest tak głodny ze wystarczy chwila przyciszenia w domu i nie hałasowania a mały je grzecznie i usypia. Jak mogę to siedzę z nim i on tak śpi i ciumka. Jak nie mogę to go odkładam na boczek opatulam i heja wolności spróbujcie moze u was tez poskutkuje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wrócę pewnie do tej odżywki po kp.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#190 |
|
Zadomowienie
|
Lunus chyba wychowujemy braci 🙈😂 u Nas jest identycznie z karmieniem, nie karmie na stojaco itp, jak jest rozbudzony to 3-5min jedzenie, pozniej zabawa, a jak jest juz zmeczony to wtedy "przysiada" na dluzej i zazwyczaj zaliczamy drzemke 😀
Przenioslam Leona z gondola do domu i spi dalej, wiec pora na chwile relaksu, kawa I serial 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przebijam piątkę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#192 |
|
Wtajemniczenie
|
My dzis mamy 16tyg. Skok niby od 17tyg a Igor mi sie dzisiaj tak rzuca przy butelce... Co to bedzie za tydzien...
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
My też na basem w końcu będziemy szli
tzn w norwegii z tż pójdziemy całą czwórka pampy na basen zakupione i nawet kombinezon z nexta zamówiłam (ale rozmiar na 9-12 mc 😱 i powiem wam ze w sam raz na tego mojego kluska hahaha ![]()
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
Mały po porannych wymiotach zrobił 7 kup
czekam do lekarzaSent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
Na szczęście jednak nic poważnego, nie ma oznak infekcji więc pediatra obwiniła moją dietę, a szczególnie kotlet z białej fasoli który jadłam wczoraj w knajpie. Mam podawać enterol przez 4 dni. Tylko nie wiem jak to się ma tych teorii że mleko tworzy się z krwi i można jeść wszystko...
|
|
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
nakarmiłam i znowu ulała, dość obficie. Potem dałam jej z butli to nie chciała jeść, lekarz dopiero we wtorek:/ Położna przyjdzie w piątek ją zobaczyć . Chyba, że zapisać się jako dziecko chore, wtedy lekarz przyjmuje dziennie. Jak myślicie?
Ściągam po karmieniu pokarm-15 minut to wielkie G ściągnę max 30ml :/
|
#198 |
|
Przyczajenie
|
Fasolka10- gdzie kupiłaś taki super komplet dla Małego?
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna on jest z 5.10.15 ale ja go od babeczki która na olx w pobliżu znalazłam odkupiłam za całe 20.zl
wygląda jak nówka bo jej syn tylko z 2 razy miał na sobie I jeszcze kurteczke fajna z reserved za 35 zł Pannazwany dobrze ze wszystko w porządku Ewula min się wydaje z ty się zbyt stresuje sz ... stres może utrudniać wypływ mleka które defacto jest... do tego stabilizacja laktacji lub kryzysie połączony ze skokiem i masz ci los; ) Nie poddawaj się jeśli ci zależy na kp ![]()
|
#200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Paula, dzięki za swój sposób po spacerku, tj. uchylone okno i gondola. Leoś śpi od 14, juz 3h. Posprzątałam w domu, wypiłam kawę, popisałam magisterki i uwaga! ... nudzę sie
|
#202 |
|
Erudycja
|
Ja małą karmię dość regularnie o w miarę stałych porach, czuję się przez to lepiej zorganizowana... jedynie drzemek nie planuje bo kładę ją spać jak jest śpiąca a to z reguły są różne godziny.
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
I już po kolędzie. Ksiądz wszedł akurat w trakcie butli, ale kazał karmić dalej. Odezwała się po butli do niego. Pobłogosławił ją a Ona sìę odwzajemniła uśmiechem.
|
|
#204 |
|
Wtajemniczenie
|
jak tam dziewczyny "walczące-karmiące"? U nas N. ssie cyca okazjonalnie, jak jest najedzona (o ironio, co za piaradoks!) i w dobrym humorze. A tak to jedziemy laktator + butla, wykańcza mnie to i naprawdę tego nienawidzę. No ale póki coś tam z tych wymęczonych cycków leci, to chcę jej to dać..
|
#205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Dzizas, mały ma dzis tak straszny dzień ze zaraz skoczę z okna. Mial tylko dwie drzemki, na drugą usypialam go dwie godziny,na trzecią po godzinie się poddalam, wykapalam i polozylam na noc. 40 minut spania i ryk. Chyba dolne jedynki dalej idą i dają czadu, dziąsła spuchnięte, poliki czerwone. Dobrze że chociaż Adela była dziś aniołem bo bym chyba trzasnela drzwiami i poszła w ch.
Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
Gosia - podziwiam Cię na prawdę!
Słuchajcie Ana ostatnio dala pomysł na nowe kolaże. Mogę się tego znowu podjąć, t tylko czy jesteście zainteresowane? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Megula91 Czas edycji: 2017-02-08 o 18:58 |
|
|
|
#208 |
|
Erudycja
|
Ja chętnie
|
#209 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#210 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie po niej oczy piekły i wyszły mi czerwone żyłki na powiekach nie polecam Poza tym jak odstawisz to wyleci Ci wszystko co po niej urosło tak jak mi teraz bo zrobiłam rzęsy 1:1 i musiałam ją odstawić krótko mówiąc masakra zastanów się czy chcesz ją używać polecałabym coś mniej inwazyjnego tzn bez bimatoprostu który jest szkodliwy (lek na jakrę) a właśnie ta odżywka ma go w składzie. W ogóle to witam! ![]() My po neurologu niestety jest problem z małym i zaczynamy kilkomiesięczną rehabilitacje :9 ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

Tyłem jest bezpiecznie dla dziecia.
ale wtedy była malutka bo miała jakos miesiąc.
28.062014
nie wiedziałam,ze w Gemini dostępne!
zaraz wygoogluje
Więc chyba będę miała na zaś. Któraś z Was pytała o Sleep and Play z Pampersa. Mam i w sumie nie polecam. Moim zdaniem śmierdzą i nie są zbyt chłonne. No i są małe - 3 S&P jest znacznie mniejsza niż 3 Dady czy Babydream.
Noworodki mają tak naprawdę 6 ciemiączek. Konwalia ja u mojej już nie czuję, ale spokojnie, to nie jest mus i jakiś sztywny termin 

u Nas jest identycznie z karmieniem, nie karmie na stojaco itp, jak jest rozbudzony to 3-5min jedzenie, pozniej zabawa, a jak jest juz zmeczony to wtedy "przysiada" na dluzej i zazwyczaj zaliczamy drzemke 

czekam do lekarza