Październikówki 2016 cz. 2- skoki, uśmiechy i inne historie - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-08, 13:00   #181
basiczek24
Wtajemniczenie

Dot.: Październikówki 2016 cz. 2- skoki, uśmiechy i inne historie

Cytat:
Napisane przez bzyczek Pokaż wiadomość

Zrobiłam zamówienie na Gemini
Ja wczoraj dostawę mialam , też ponad 3 stówy poszły ale w gratisie dostałam jak zwykle tonę folii 😂😂😂

Cytat:
Napisane przez Fasolka10 Pokaż wiadomość

Tu komplecik ... kupując wydawało mi się ze będzie troszkę za duży ... a on na teraz haha
Załącznik 6900846

Ja też ostatnio przy zakupach stwierdziłam. " To jest za duże w tym sie utopi" I co?? Miała na już😁

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Aprospos fotelików, kiedy planujecie przerzucić się na coś innego? Na takie wbudowane, przodem do jazdy?
Jak najpóźniej Tyłem jest bezpiecznie dla dziecia.

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość

Byłyśmy na szczepieniu. Znowu po pół godzinie podwyższył jej się temperatura. W ciągu 5tyg. Przybrała 700g. Dr mówiła, że minimum to 600g, wiec jest ok. Ale za 2 lub 3 tyg mam skontrolować wagę.
Gratki za wagę 😂
Ja też czasem mam dość macierzyństwa, niby mam męża na codzien ale on mi tyle pomaga co nic. A gdy mam dość to sobie myślę jakie bym miała nie fajne życie bez tego słoneczka , a kiedy się cieszy na mój widok... no się rozpływam 😂

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Straszycie tymi skokami. Olga skończyła 16 tydzień, przed nami 17. Pocieszam się, że do końca lutego powinno być po skoku.

Dziś mam księdza po kolędzie. Ciekawe jak Waćpanna się zaprezentuje.
Ja kolęde miałam 2 miesiące temu i cała kolęde mi płakała, chyba nie polubiła księdza ale wtedy była malutka bo miała jakos miesiąc.
Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Tak Gosia mam koteczka Adelke Załącznik 6901171

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ale kochany 😍

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 13:02   #182
paula1010
Zadomowienie

Dziewczyny wracam właśnie z Leonkiem z pierwszych zajęć dla dzieci poniżej 12mcy - sensory classes. Było ok 12 maluszków, dużo piosenek, pajacowania przed dzieckiem, poznawanie różnych zapachów itp. Leoś zachwycony, mimo, że zajęcia wypadały w czasie jego pierwszej drzemki, to dał radę, non stop wszystkich zaczepiał i do każdego się uśmiechał. Super sprawa! Będziemy od teraz chodzić regularnie

paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 13:36   #183
ana909
Erudycja

Cytat:
Withi, ja mam cybexa i go nienawidzę! Mam ochotę kupić nowy, jest ciężki, nieporęczny i Lilka się w nim zapada. Nie wiem kiedy kupię nowy bo on jest do 13kg a moje chuchro 13kg to osiągnie za rok hahaha

Kolejny fotelik kupie tyłem do kierunku jazdy, nie wiem jeszcze jaki.

Ja też karmię n stojąco:/ inaczej foch. Dziś musiałam karmić na stojąco, żeby Królowa mogła tv oglądać( wiem, że nie powinna ale tylko wtedy je!). Ręcę i plecy mi wysiadają.
Zaczęła mi od wczoraj ulewać. Daję jej 50 ml po karmieniu z piersi po czym ulewa. Czy to możliwe, że dostaje za dużo ? Może to refluks ...Nie ogarniam już... Idę w przyszłym tyg do lekarze, niech mi coś pomoże.

Dziewczyny uważajcie na long4lashes. On zawiera składnik ten sam co krople na jaskrę, których absolutnie nie można brać w ciąży ani przy kp. Wiem bo przed ciąża musiałam je używać.Teraz się boję iść do okulisty bo pewnie znowu je dostane i każe mi przestać kp....

ja też nie cierpię opakowań z gemini, cholera mnie bierze jak mam to rozpakować. Moja Adela za to uwielbia bąbelkowe opakowania

czuje, że cycki mam flapy, niby ta laktacja się stabilizuje ale mam wrażenie, że są puste:/
Założę się że żadne dziecko nie siedzi w foteliku do tej wagi, chyba że jest drobne, bo fotelik zmienia się przede wszystkim kiedy głowa wystaje choćby o centymetr.

Trzy razy czytałam czy to nie Gosia napisała post haha.

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
Withi, long lashes najlepsze nie wiedziałam,ze w Gemini dostępne!

Bzyczek, ja czytałam,ze w ciazy nie mozna. Daje dobre efekty, ale trzeba regularnie 2m stosować.

Dziewczyny, czy wasze dzieci śpią na boczku? Moj za cholerę nie chce. Przez to ma juz spłaszczona główkę. Jak usypiacie Maluchy w łóżeczku na boku?
Moja tak zasypia ale czasem w nocy się przekreci i śpi na wznak. Po prostu ja odkładam na boku i za plecami ma moja poduszkę poporodowa
Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
A widac u waszych dzieci jeszcze tylnie ciemiaczko? Czytalam ze do 4m ma sie zrosnac ale u mojego jeszcze widac, jak bede w przyszlym tyg u lekarza to zapytam.
Ja nawet nie wiem co to jest zaraz wygoogluje
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Też masz Adele?

Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wracam właśnie z Leonkiem z pierwszych zajęć dla dzieci poniżej 12mcy - sensory classes. Było ok 12 maluszków, dużo piosenek, pajacowania przed dzieckiem, poznawanie różnych zapachów itp. Leoś zachwycony, mimo, że zajęcia wypadały w czasie jego pierwszej drzemki, to dał radę, non stop wszystkich zaczepiał i do każdego się uśmiechał. Super sprawa! Będziemy od teraz chodzić regularnie

Też chodzę w piątki na zajęcia muzyczne, teraz u mnie jest mróz ale jeśli będzie zdrowa to jedziemy.
Stary 2017-02-08, 13:39   #184
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość

Ja nawet nie wiem co to jest zaraz wygoogluje

.
Ana to jest jak to moj maz mowi "dziura w glowie"
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 13:40   #185
Roosko
Rozeznanie

Cześć Mamy!

Trochę mnie nie było, no chyba z 2 tygodnie. Najpierw egzaminy i milion różnych zaliczeń i prac do oddania, więc jak już się z tym uporałam to chciałam odpocząć, odespać i wynagrodzić Małej to moje zabieganie i nieustanną naukę.

U nas wszystko w porządku. Ten rzekomo najgorszy tydzień skoku za nami i kompletnie nic złego się nie pojawiło. W ogóle ten skok nas omija, bo żadnego marudzenia, niejedzenia, niespania itp. Wręcz przeciwnie Mała zrobiła się bardzo pogodna i cały czas uśmiechnięta. Ciągle mi się przewraca z brzuszka na plecy, więc już muszę mieć na uwadze jak ją gdzieś kładę, żeby miała miejsce obok siebie na turlanie. Łapie wszystko w rączki i niemiłosiernie szarpie zabawki z pałąka na macie Najbardziej lubi oballa (Withi dzieki - od Ciebie zgapiłam), tylko sie wkurza, bo nie może go wsadzić do buzi.

Jutro mamy w końcu szczepienie - już nawet nie pamiętam ile razy było odraczane. Tydzień temu pediatra zleciła badanie moczu i morfologię, aby wykluczyć chorobę, bo niepokoiła ją niska waga. Ale wyniki okazały się poprawne, więc taki jej urok, że jest drobniutka.

Teraz po tej sesji (ostatniej w końcu!) czuję się jak na wakacjach. W południe Mała ma drzemkę 2-3h, więc, mam mnóstwo czasu na różne przyjemności i obowiązki.

Mi z kolei wypadają włosy na potęgę. Ewula, super ten bob! Ale wiem, że w moim przypadku to by się nie sprawdziło - odwijanie końcówek itp.

Dokładnie rok temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży i mniej więcej o tej porze przedstawiałam fasolkę TŻ. Nie sądziłam, że tak będzie, ale przyłączam się do tych kobiet, które tęsknią za brzuszkiem.

Co do fotelików... Ja mam Maxi Cosi i jest tak ciężki, że to niemożliwe!

Mała jest na 3 pampersów od 1,5 miesiąca, a waży 5700. Mam ich mega zapasy, no chyba z 8 paczek po 78 pieluszek. A już zdarzyło się, że kupka uciekła na plecy. Więc chyba będę miała na zaś. Któraś z Was pytała o Sleep and Play z Pampersa. Mam i w sumie nie polecam. Moim zdaniem śmierdzą i nie są zbyt chłonne. No i są małe - 3 S&P jest znacznie mniejsza niż 3 Dady czy Babydream.

Megilla, Twój mąż jest marynarzem?

Ewula, choć nie znoszę kotów to takiego bym przygarnęła. Widać, że zadbany i taki... ,,pluszowy". ha ha

Edytowane przez Roosko
Czas edycji: 2017-02-08 o 13:44
Roosko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 13:43   #186
withi_as
Zakorzenienie

Byliśmy na bioderkach, wszystko na szczęście dobrze
Jej, jak ciężko być mamą ... teraz cały dzień będę się martwić przez tą nieszczęsną odżywkę ..

Ana tylne ciemiączko jest mniejsze od przedniego, w kształcie trójkąta, nad kością potyliczną, mogłaś go nawet nie wyczuć Noworodki mają tak naprawdę 6 ciemiączek. Konwalia ja u mojej już nie czuję, ale spokojnie, to nie jest mus i jakiś sztywny termin

Cytat:
Tak Gosia mam koteczka Adelke Załącznik 6901171

Ale kotka mrrr. Leonowi się podoba

Edytowane przez withi_as
Czas edycji: 2017-02-08 o 14:17
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 13:58   #187
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Withi uzywalas juz tego long4lashes? Ja mam, leży na półce i czeka bo kiedyś wyczytalam ze nie można używać przy kp????
Faktycznie, nie można jej przy kp. Ale rzęsy jak firanki. Tylko niektórzy mają skutki uboczne. Mi zsiniały powieki na linii rzęs, ale teściowej już nie.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-02-08, 14:21   #188
Lunus
Wtajemniczenie

My zaraz sie zbieramy na zajęcia na basenie tylko mały skończy jeść i drzemać. Strasznie sie zimno zrobiło na dworze aż nie przyjemnie tak.

Dziewczyny karmiące piersią na stojąco lub z problemem ze dziecko wszystko interesuje. Moj podobnie sie zachowuje i nie raz płakałam przez to bo przecież jak tu przybrać jak sie 3 minuty ciumka i gada do tego lub dodatkowo paluchy sie wkłada do buźki. Zauważyłam ze moj często ma tak ze np po dwóch godzinach kiedy juz narzeka daje mu jeść tak na te jego 3-5 minut on sobie gada opowiada mi wszystko itd uśmiecha sie tralalala pozniej kładę go zeby sobie polezal np na bacie lub w bujaczku i równo za godzinę juz jest tak głodny ze wystarczy chwila przyciszenia w domu i nie hałasowania a mały je grzecznie i usypia. Jak mogę to siedzę z nim i on tak śpi i ciumka. Jak nie mogę to go odkładam na boczek opatulam i heja wolności spróbujcie moze u was tez poskutkuje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 14:23   #189
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Faktycznie, nie można jej przy kp. Ale rzęsy jak firanki. Tylko niektórzy mają skutki uboczne. Mi zsiniały powieki na linii rzęs, ale teściowej już nie.
Ja też kiedyś używała i moje rzęsy były mega wrócę pewnie do tej odżywki po kp.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 14:38   #190
paula1010
Zadomowienie

Lunus chyba wychowujemy braci 🙈😂 u Nas jest identycznie z karmieniem, nie karmie na stojaco itp, jak jest rozbudzony to 3-5min jedzenie, pozniej zabawa, a jak jest juz zmeczony to wtedy "przysiada" na dluzej i zazwyczaj zaliczamy drzemke 😀

Przenioslam Leona z gondola do domu i spi dalej, wiec pora na chwile relaksu, kawa I serial 😀

paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 14:42   #191
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość
Lunus chyba wychowujemy braci u Nas jest identycznie z karmieniem, nie karmie na stojaco itp, jak jest rozbudzony to 3-5min jedzenie, pozniej zabawa, a jak jest juz zmeczony to wtedy "przysiada" na dluzej i zazwyczaj zaliczamy drzemke

Przenioslam Leona z gondola do domu i spi dalej, wiec pora na chwile relaksu, kawa I serial

Przebijam piątkę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-08, 14:49   #192
konwalia39
Wtajemniczenie

My dzis mamy 16tyg. Skok niby od 17tyg a Igor mi sie dzisiaj tak rzuca przy butelce... Co to bedzie za tydzien...
Stary 2017-02-08, 14:57   #193
Fasolka10
Zakorzenienie

My też na basem w końcu będziemy szli tzn w norwegii z tż pójdziemy całą czwórka pampy na basen zakupione i nawet kombinezon z nexta zamówiłam (ale rozmiar na 9-12 mc &#128561 i powiem wam ze w sam raz na tego mojego kluska hahaha

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2017-02-08, 14:59   #194
pannazwanny
Rozeznanie

Mały po porannych wymiotach zrobił 7 kup czekam do lekarza

Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 15:39   #195
bzyczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
Mały po porannych wymiotach zrobił 7 kup czekam do lekarza

Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk
Oj zdrówka, oby niż poważnego!
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-02-08, 15:42   #196
pannazwanny
Rozeznanie

Na szczęście jednak nic poważnego, nie ma oznak infekcji więc pediatra obwiniła moją dietę, a szczególnie kotlet z białej fasoli który jadłam wczoraj w knajpie. Mam podawać enterol przez 4 dni. Tylko nie wiem jak to się ma tych teorii że mleko tworzy się z krwi i można jeść wszystko...
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 16:02   #197
Ewula88
Wtajemniczenie

nakarmiłam i znowu ulała, dość obficie. Potem dałam jej z butli to nie chciała jeść, lekarz dopiero we wtorek:/ Położna przyjdzie w piątek ją zobaczyć . Chyba, że zapisać się jako dziecko chore, wtedy lekarz przyjmuje dziennie. Jak myślicie?

Ściągam po karmieniu pokarm-15 minut to wielkie G ściągnę max 30ml :/
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 16:09   #198
28Justyna89
Przyczajenie

Fasolka10- gdzie kupiłaś taki super komplet dla Małego?
28Justyna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 16:25   #199
Fasolka10
Zakorzenienie

Justyna on jest z 5.10.15 ale ja go od babeczki która na olx w pobliżu znalazłam odkupiłam za całe 20.zl wygląda jak nówka bo jej syn tylko z 2 razy miał na sobie I jeszcze kurteczke fajna z reserved za 35 zł

Pannazwany dobrze ze wszystko w porządku

Ewula min się wydaje z ty się zbyt stresuje sz ... stres może utrudniać wypływ mleka które defacto jest... do tego stabilizacja laktacji lub kryzysie połączony ze skokiem i masz ci los; )
Nie poddawaj się jeśli ci zależy na kp

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2017-02-08, 17:00   #200
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
Withi, long lashes najlepsze nie wiedziałam,ze w Gemini dostępne!

Bzyczek, ja czytałam,ze w ciazy nie mozna. Daje dobre efekty, ale trzeba regularnie 2m stosować.

Dziewczyny, czy wasze dzieci śpią na boczku? Moj za cholerę nie chce. Przez to ma juz spłaszczona główkę. Jak usypiacie Maluchy w łóżeczku na boku?
Moj tez ma plaska potylice a nie wiem dlaczego bo spi na boku i rano tez sie budzi na boku wiec nie odwraca sie podczas snu. Jedynie jak ma czas aktywnosci to na macie sie bawi i lezy na plecach, no i jak go karmie. Drzemki w dzien tez ma na boku. Wiec nie wiem skad ta plaska potylica...
Stary 2017-02-08, 17:03   #201
pearl126
Zadomowienie

Paula, dzięki za swój sposób po spacerku, tj. uchylone okno i gondola. Leoś śpi od 14, juz 3h. Posprzątałam w domu, wypiłam kawę, popisałam magisterki i uwaga! ... nudzę sie

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 17:05   #202
ana909
Erudycja

Ja małą karmię dość regularnie o w miarę stałych porach, czuję się przez to lepiej zorganizowana... jedynie drzemek nie planuje bo kładę ją spać jak jest śpiąca a to z reguły są różne godziny.
Stary 2017-02-08, 17:56   #203
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

I już po kolędzie. Ksiądz wszedł akurat w trakcie butli, ale kazał karmić dalej. Odezwała się po butli do niego. Pobłogosławił ją a Ona sìę odwzajemniła uśmiechem.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 18:22   #204
wontrubka
Wtajemniczenie

jak tam dziewczyny "walczące-karmiące"? U nas N. ssie cyca okazjonalnie, jak jest najedzona (o ironio, co za piaradoks!) i w dobrym humorze. A tak to jedziemy laktator + butla, wykańcza mnie to i naprawdę tego nienawidzę. No ale póki coś tam z tych wymęczonych cycków leci, to chcę jej to dać..

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 18:42   #205
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
jak tam dziewczyny "walczące-karmiące"? U nas N. ssie cyca okazjonalnie, jak jest najedzona (o ironio, co za piaradoks!) i w dobrym humorze. A tak to jedziemy laktator + butla, wykańcza mnie to i naprawdę tego nienawidzę. No ale póki coś tam z tych wymęczonych cycków leci, to chcę jej to dać..
Zosia ciumknie grzecznościowo, a tak to butla. Ze ściąganiem coraz gorzej, jeszcze niedawno w nocy na luzie 150, teraz 90. A dziś w dzień masakra. Nie wiem, czy to dlatego, że mała praktycznie nie ssie (ale w sumie tak jest już dłuższy czas), czy z powodu śmierci w bliskiej rodzinie (dziś rano byłam na pogrzebie), ale po południu ściągnęłam 60 ml z prawej piersi, a z lewej jakieś nędzne krople. Zobaczę jak będzie jutro.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 18:48   #206
gosia3103
Zakorzenienie

Dzizas, mały ma dzis tak straszny dzień ze zaraz skoczę z okna. Mial tylko dwie drzemki, na drugą usypialam go dwie godziny,na trzecią po godzinie się poddalam, wykapalam i polozylam na noc. 40 minut spania i ryk. Chyba dolne jedynki dalej idą i dają czadu, dziąsła spuchnięte, poliki czerwone. Dobrze że chociaż Adela była dziś aniołem bo bym chyba trzasnela drzwiami i poszła w ch.

Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-02-08, 18:57   #207
Megula91
Zadomowienie

Gosia - podziwiam Cię na prawdę!

Słuchajcie Ana ostatnio dala pomysł na nowe kolaże. Mogę się tego znowu podjąć, t tylko czy jesteście zainteresowane?

26.11.2015

04.08.2017

Edytowane przez Megula91
Czas edycji: 2017-02-08 o 18:58
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 19:13   #208
ana909
Erudycja

Ja chętnie
Stary 2017-02-08, 19:22   #209
EveryGirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
I już po kolędzie. Ksiądz wszedł akurat w trakcie butli, ale kazał karmić dalej. Odezwała się po butli do niego. Pobłogosławił ją a Ona sìę odwzajemniła uśmiechem.
Fajnie, że tak pozytywnie. U nas Zosia jak zobaczyła księdza to w śmiech, ale nie brzmiało to jak taki sympatyczny śmiech, raczej takie buuuuahahaha jakby się z niego wyśmiewała

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Czyli zostawia sobie lepsze na deser U nas w ogóle masakra z jedzeniem, najpierw był foch na cyca to ściągałam, a teraz nawet z butli ciężko idzie,je głównie na śpiąco. Podejrzewam zęby, bo nie wiem jak inaczej to wyjaśnić, czekam jeszcze parę dni, żeby zobaczyć jak się sytuacja rozwinie... I ostatnio też jakoś mniej ściągam, z lewego prawie nic, prawy jeszcze całkiem przyzwoicie, ale głupio trochę tak jednym cyckiem karmić, lewy zmalał i wygląda to dość dziwnie. Chyba spróbuję z lewego dłużej ściągać nawet jak nie leci.
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-08, 19:32   #210
sandra1515
Rozeznanie

Cytat:
Withi uzywalas juz tego long4lashes? Ja mam, leży na półce i czeka bo kiedyś wyczytalam ze nie można używać przy kp????

Mnie po niej oczy piekły i wyszły mi czerwone żyłki na powiekach nie polecam
Poza tym jak odstawisz to wyleci Ci wszystko co po niej urosło tak jak mi teraz bo zrobiłam rzęsy 1:1 i musiałam ją odstawić krótko mówiąc masakra zastanów się czy chcesz ją używać polecałabym coś mniej inwazyjnego tzn bez bimatoprostu który jest szkodliwy (lek na jakrę) a właśnie ta odżywka ma go w składzie.

W ogóle to witam!

My po neurologu niestety jest problem z małym i zaczynamy kilkomiesięczną rehabilitacje :9

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Withi, ja mam cybexa i go nienawidzę! Mam ochotę kupić nowy, jest ciężki, nieporęczny i Lilka się w nim zapada. Nie wiem kiedy kupię nowy bo on jest do 13kg a moje chuchro 13kg to osiągnie za rok hahaha

Kolejny fotelik kupie tyłem do kierunku jazdy, nie wiem jeszcze jaki.

Ja też karmię n stojąco:/ inaczej foch. Dziś musiałam karmić na stojąco, żeby Królowa mogła tv oglądać( wiem, że nie powinna ale tylko wtedy je!). Ręcę i plecy mi wysiadają.
Zaczęła mi od wczoraj ulewać. Daję jej 50 ml po karmieniu z piersi po czym ulewa. Czy to możliwe, że dostaje za dużo ? Może to refluks ...Nie ogarniam już... Idę w przyszłym tyg do lekarze, niech mi coś pomoże.

Dziewczyny uważajcie na long4lashes. On zawiera składnik ten sam co krople na jaskrę, których absolutnie nie można brać w ciąży ani przy kp. Wiem bo przed ciąża musiałam je używać.Teraz się boję iść do okulisty bo pewnie znowu je dostane i każe mi przestać kp....

ja też nie cierpię opakowań z gemini, cholera mnie bierze jak mam to rozpakować. Moja Adela za to uwielbia bąbelkowe opakowania

czuje, że cycki mam flapy, niby ta laktacja się stabilizuje ale mam wrażenie, że są puste:/
U mnie jak mały ulewał lekarka powiedziała, że jest przekarmiony a dokładnie to ma zastój w żołądku i nie zdążył przetrawić jeszcze poprzedniego karmienia mój ulewał wodą ogólnie to pytała o treść wymiotów czy mleko, serek czy woda. Kazała wydłużać czas między karmieniami i dawać mniej nie da sie ani jedno ani drugie bo wyje. Teraz daję mu łyżkę kleiku ryżowego do butli i jest spokój z ulewaniem pisałam o tym kilka stron wcześniej ale jak kp to raczej nie masz jak
sandra1515 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości