|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe mamusie 2006
Cytat:
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Moj lekarz mowi mi wszystko jak mialam USG 26 kwietnia to ze szczegolami wszytsko mi pokazywal, najpierw byl najazd na serduszko, które pieknie pracowało. Natsepnie zrobil najazd na główkę i pokolei pokazywał mi czółko, nosek, buźke i bródke, następnie obejrzał cały kręgosłup i mówi "no kegosłup cały zakończony" czyli prawdiłowo rozwinięty , później pokazała komplet raczek i nóżek, paluszki przy wszystkich koniczynach - fakt gdyby znalazl coś nieprawdiłowego zaraz by mi powiedział o tym. Mój lekarz nie zachowuje tajemnic dla siebie jak już mówiłam wystawia kawę na ławę nawet najbardziej bolesną prawdę. Ja musiałam robić po raz drugi badanie krwi na grupę i rh bo jak sie okazało w wieku 7 lat miałam robione i wyszło ze miałam rh+ 0 a teraz robiłam zaraz na początku ciązy bylo rh- 0 i musiałam powtarzać wiec teraz już wiem ze jestem rh- 0. Drugie dodatkowe badanie to na hormony tarczycy bo mialam podejrzenie nadczynnosci tarcycy, która jest niebezpieczna bo w przyapdku cesarki nie mogliby mi dawac ZOO znieczulenia bo często ma sie podwyższone cisnienie tętnicze. Ale moje hormony sa jak w najlepszym porzadku
Apropos rzodkiewiek czytalam, ze maja duzo witamin szczegolnie A, B1 i B2 oraz PP, magnez, zelazo, wapn i co jeszcze w kazdym razie zdrowe polecane osobom chorującym na niedokrwistosc i odchudzajacym sie bo sa niskokaloryczne .... ale my kochane kobiety mozemy sobie folgowac, widac nasze organizmy same daja nam sygnaly co mamy jesc a czego nie
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Apropos mojego wierciocha, to wczoraj mnie chyba pacało po pęcherzu bo czułam takie delikatne muśniecia i naraz odzywał mi się pęcherz.
Ogólnie mogę opisać te ruchy jako takie delikatne pacnięcia kocią lapką. Kotki tak delikatnie pacają. A bulgotki tez mam i to slychac jak nie wiem. Ostatnio w sobote jak czytalam książke to slyszałam jak mi bulgocze w brzuchu
|
|
|
|
#184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja natomiast od jakiś 2 tyg zauważyłam że ma dziwnie z deformowany brzuch na lewą stronę, w ogóle jak kiedyś był plaski i napięty tak teraz widze jak mi pływa jak łóżko wodne, co do bulgotania to też miałam je nawet przed ciążą to teraz chyba będzie trudno w moim przypadku zgadnąć że to już te bulbotki maleństwa
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
Nie no, Bafi, to mnie skołowałaś. Ja cały czas myślę że to z obżarstwa, bo jem straszne ilości, dwa śniadania, dwa obiady i czasem nawet jeszcze kolację. Teraz się skupię na pacaniu.
Jeśli chodzi o wróżby z rzodkiewki to myślę, że to na chłopaka Tylko trzeba dobrze myć, bo cała chemia siedzi na wierzchu.Aaa, i się pochwalę, że byłam juz dwa razy na gimnie - raz na pilatesie i raz na TBC i jestem jak nowonarodzona. Dziś tez idę. TYSIU pewnie się już nasłuchałaś komplementów, ale powiem ci że aż mnie skręciło w pętelkę z zazdrości - taka pamiątka ze ślubu! No nie, mężu, zobacz, ja poproszę ślub do powtórki!!! |
|
|
|
#186 |
|
Wtajemniczenie
|
watka, coś mi tu kęcisz, co ty zdjęć ze ślubu nie miałaś
???po awantarku widze coś innego , prosze mniej skromnie...zaprezentoać sie!co do naszch zdjeć to mam rąbca Z maluszkiem mam to samo, zbieram skrzętni zdjęcia z USG i planuje kupić mu jakiś "pierwszy" albumki... a potem z TŻ będziemy pstrykać malcowi po oczach i powiększać kolekcje.
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
watka- zgadzam sie z bafi te bulgotki to właśne twój dzidzius szalej sobie w środku i chcie ci dać znać, że mu dobrze u ciebie. Wiem, że trudno uwierzyć, że takie bulgotki to może być dzidziuś ale napewno jest.
tysiu7- twoja kiecka z drugiego dnia wesela jest obłędna, nie mam pojęcia skąd ci przyszedł do głowy taki pomysł ale chylę czoło. Wyglądałaś fantastycznie. A tak wogóle to macie jakieś zachcianki (poza rzodkiewkami oczywiście) albo czy odrzuciło was od jakichś pokarmów. Mnie na przykład nie smakują słodycze, które przed ciążą pochłaniałam za to dała bym sie pokroic za słoik kiszonych ogórków lub kapusty. A mówią, że przy dziewczynce ciągnie do słodyczy? |
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe od zawsze od dziecka nie zminil mi sie gust. Ale takich innych zachcianek nie mam oprocz tej rzodkiweki aa i pomidorów ale pomidorki to zawsze uwielbiałam
|
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
bafi piszesz, że masz grupę krwi "0"RH- tak jak ja chociaż do pierwszych badań ciążowych byłam święcie przekonana (co potwierdzały też wcześniejsze badania robione kiedy byłam mała), że mam grupę krwi "0" RH+. okazała sie jednak, że mam "-", a mój mąż ma "+" więc mamy konflikt serologiczny. U was tez wystąpił ten konflikt? Za tydzień mam spotkanie u ginekologa i mam sie upomnieć o zastrzyk immunoglobuliny anty D aby nie dobuścić do komplikacji w związku z tą krwią. I tak się ostatnio zastanawiałam czy taki zastrzyk jest odpłatny (chodze do prywatnego lekarza). Zastanawiam sie tak bo za wszystkie badania typu morfologia, hbs, mocz itp. musze płacić czyżby za ten zastrzyk też? a jak tak to ile?
|
|
|
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisane przez ajusia A mówią, że przy dziewczynce ciągnie do słodyczy? Zachcioły mam a jak normalnie jak baba w ciąży , od słodkiego uciekam na kilometr...a przed ciążom lubilam czasami zchrupać co nieco.... czyżby chłopak na początku miałam akcje na ogórki kiszone i kapustę teraz przerzuciłam sie na owoce: banany, pomarańcze, mandarynki, winogron i gruszki... wszystko jak leci ....aha ostatnio szaleje za sokiem grejfrutowym co kiedyś było nie do pomyślenia....no i pomidory ale to jak zawsze do mięsa ani przed ciążą ani teraz nie mam skłonnności
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz dobrze czyje ruchy mojego maluszka, zresztą w ciążowych ciuszkach zaczlam chodzic bardzo szybko, bo niedosyc, ze przytylo mi się tuz przed ciążą, to jeszcze jakos tak odrazu mnie wybrzuszylo. widocznie organizma pamietal jak ma sie zachowywac w ciąży tak sie pocieszam. Teraz od miesiac waga stoi i wcale nie ejst mi przykro z tego powodu. Mam duże zapasy A od soboty walczę z ostrym zapalenie gardla i katarem. Nierowna to walka, bo przeciez nawet tabletek nie mozna brac. No i znow wylądowalam na zwolnieniu.....a tak chcialam pracować do konca czerwca. Pozdrawiam wszsystkie mamuśki no i wasze dzieciaczki, bo przeciez dzisaj ich święto |
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Zainspirowana pięknymi zdjęciami Tysiaka postanowiłam tez sie pochwalić swoimi na forum ślubnym (ostatni raz zaglądałam tam rok temu przed swoim slubem). Dalej jestem pod wrażeniem tej różowej sukienki piękna była Tysiu!
|
|
|
|
#194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo sie zaczerwienie ajusia ... ... znalazłam wasze zdjecia zaczyna nam sie robić coraz mniej anoninowo.... zdjęcia super, ja wesołek jestem więc te na "safari" mnie rozbroiły a ja dziś wpadłam w szał zakupów , po pracy poszła kupić spodnie ale po przymierzeniu z 5 par i 2 spódniczek i zszokowaniu się cenami odzieży ciążowej (ceny 1 rzecz przybiera koszt dla 2 osób , no ale cóż teraz liczy się mnie podwójnie )skończyło sie na kupieniu dwóch bluzeczek...cała ja...a spodni nadal nie mam
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2006-06-02 o 08:33 |
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety Tysiaku odziez ciążowa co tu dużo mówic powala cenami. Ja dzisiaj wlasnie chce zakupic bluzeczki i moze jakas cieplejsza coby miec. Bo slyszalam ze lato cieple sie nie zapowiada. Ostatnio mysle o tych sklepach internetowych jakas bielizne osobista musialabym sobie sprawic. Bo zwykle biustonosze jak widze nie oddaja efektu. Buu
|
|
|
|
#196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w ciazy nie jest sie cale zycieTysiak7 bardzo ladiutki zakup.Musze powiedziec ze mam podobny fason bluzeczki wiec tez ja wykorzystam jako element mojej nowej garderoby tylko zeby bylo cieplutko bo ostatnio jest mi ciagle zimno. Ja tez mam rh "-" a slubny rh "+" i robilam badania na przeciwciala.Ale jak narazie sie nie pojawily.Za miesciac bede jeszcze raz powtarzac badanka. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie kupilam w TESCO (a jak) koszule do spania wyglada po prostu jak T-shirt do kolan. Wzielam sobie rozmiar L i jest idealna do spania
nic nie uciska i dobrze sie spi.
|
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
No cóż ...Bafi, poprosimy zatem o fotkę piżamy!
I ja kupiłam wczoraj drugie lekkie spodnie, z golfem w wersji letniej, tzn. takim krótszym. Wiecie co, te ciuchy przydadzą nam się również wczesną jesienią, no chyba że brzuchy będą gigantyczne . Ja w każdym razie w międzyczasie liczę na upalne lato i goliznę Agu, jak to chciałaś pracowac do końca czerwca? ...A potem na zieloną trawkę juz do końca? A propos choroby, mnie lekarka leczyła syropem prawoślazowym - mniam, ale najlepiej wdychaniem olejku Olbas. Ja głupia chodziłam najpierw z chorobą do pracy, a potem nawet chcieli mi dać antybiotyk, tak się to ciągnęło. Ale nie wzięłam.Natomiast moją piętą Achillesową są marne żyły. Dostałam Detralex przeciwżylakowo i mam go brać codziennie do końca ciąży. Wcale mi się to nie podoba, ale zaczęłam czuć żyły w prawej nodze (takie ciągnięcie) i sie przeraziłam. |
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Tysiak twoje koszulki sa super gdzie je kupiłas i za ile jeśli można wiedzieć.
Znacie może jakieś fajne sklepy internetowe z odzieżą ciążową. Bo ja znam tylko jednen fajny (pisałam o nim wcześniej 9fashion.pl) ale tam ceny są obłędne. Może wy znacie jakieś tańsze? |
|
|
|
#200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje maleństwo tam plumka, wierci się, stuka-puka, woła: mamusiu! a ja sie głaszczę po brzuszku myśląc że to lody z truskawkami...Przepraszam cię, maleństwo... chciałam powiedzieć: Wojtuniu albo Mariańciu. Dziś są imieniny Marianny, a mój Miły takie sobie imię rodzinne wymyślił... Ale ono jest niezdrabnialne! Jak można przedstawiać brzdąca w piaskownicy - to jest Marianna , Maniusia ???A wczoraj wg. Wizażu było Hortensji, a przedwczoraj Petroneli... też ładnie
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) po 38 zł/szt zapłaciłam w sumie 75 zł ( 1 zł urwałam ).Materiał jest elastyczny więc spokojnie w lato (mam nadzieje ciepłe) zmieszczę w nie brzucha i cena przystępna, w sklepach z odzieżą ciążową tego typu bluzeczki od 75 zł były ... dziś zamierzam popolować na jakies płaskie buty....ciekawa jestem co w takim razie kupię Watko ....Marianna?, można by było zrobniać od końcówki imienia, w rodzince mam Klaudunię i wszyscy do nie mówią Niunia, więc od Marianny też moze być Niunia
|
|
|
|
|
#202 |
|
Rozeznanie
|
Hej Tysiaku, a ja chciałam Nina -> Niunia... Mamy już dwie Anie w rodzinie, jedną starszą zwaną właśnie Niunią, Niuńką, a drugą w drodze, u mojego brata
![]() Marion to chyba przypadek beznadziejny, ale dziękuję ci za pomoc .Tysiu, jestes niesamowicie zgrabna, mam tylko pytanie: czy twój Mąż pozwala ci tak chodzić do pracy?
|
|
|
|
#203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a figurę to się miało w dniu ślubu teraz to zamiast wcięcia mam brzusia mojego ślubnego widzę średnio 2 dni na 2-3 tyg.,a zazdrośnik jest straszny, ale raczej nie o ciuchy tylko o wszystko żywe płci męskiej (ciekawa jestem czy o syna też byłby tak zazdrosny) więc najwyżej jemu mogę machać biustem przed oczami
|
|
|
|
|
#204 |
|
Rozeznanie
|
Fajnie
Dziewczynki, świat niezgłębionych tajemnic przed nami... Właśnie odkryłam w tych spodniach z półgolfem, co to je mam na sobie, guziczek i gumkę w tymże golfie, i już mi nie zjeżdżają z pupci |
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, mam Was
Trafiłam tu za Watką Drogie listopadówki, jakbyście chciały wiedzieć, co przydaje sie listopadowemu dziecku, to służę odpowiedziami, listą wyprawkową dla zimowego potomka i własnym prawie-że-7-miesięcznym doświadczeniem ![]() Służę też słownikiem różnic między body, śpiochami, pajacami i rampersami ![]() Watko, jeśli pytałaś jak teraz wygląda Jędrek, to w moim podpisie masz link do jego zdjęć
|
#206 |
|
Konto usunięte
|
Tysiaku sprawiłam sobie bardzo podobną bluzeczkę, tyle że z lnu i pod piersiami ma haftowaną tasiemkę. Zapłaciłam 35zł.
Na poszukiwania spodni również musze się wybrać, bo jedne jeansy biodrówki mi zostały, a lato ma być chłodne ![]() Zaczełam kupować biustonosze bez fiszbin. |
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe przemile to uczucie. Watko maluszek ci podziekowal za te lody heheh ja wczoraj moje rozpieszczalam juz naszymi polskimi truskawkami i kalarepka
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponizej wklejam zdjecia aa i majciorki "mamasize" przymierzam sie jeszcze do staniczka ale musze cos wyniuchac - bo cos nie umiem znalezc
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
Więc moje po tej herbatce oszalało. Normalnie mnie kopało. Tatusia też kopneło bo był niedowiarek. I tak sie wierci rano lub wieczorem.Sok pomarańczowy na noc nie dawał takich efektów.W pracy mnie wykryli, nikt się mnie oficjalnie nie zapytał ale tak pod ladą szeptają sobie o tym moim ogromnym supermarkecie.
Po wypłacie chyba pójde na zakupy powoli mnie portki uwierają, do lipca chyba nie wytrzymam bez zmian garderoby. Miałam zbierać kaske na zakupy w Polsce ale tu juz zaczne sie rozgladać.Tu to same koszmarki ubraniowe tylko markowe sklepy coś ładnego mają. Jak ja bym sobie kupiła takie maciupkie śpioszki...... |
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
BAFI GDZIE TE ZDJECIA ! No niech sobie chociaz poswiece oczami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

???

bo sie zaczerwienie ajusia ... ...
, no ale cóż teraz liczy się mnie podwójnie
ale w ciazy nie jest sie cale zycie
A propos choroby, mnie lekarka leczyła syropem prawoślazowym - mniam, ale najlepiej wdychaniem olejku Olbas. Ja głupia chodziłam najpierw z chorobą do pracy, a potem nawet chcieli mi dać antybiotyk, tak się to ciągnęło. Ale nie wzięłam.
, Maniusia