Styczniowe mamusie 07 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-28, 09:52   #181
ewunia2
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 07

Cytat:
Napisane przez zora
Ewuniu2 a jakie leki przepisano Ci na tego krwiaka?
Kazali Ci leżeć przez cztery tygodnie? Duży był ten krwiak?
Jak wyżej pisałam jestem w tej samej sytuacji i mam nadzieje, że też mi się wchłonie.

Zora
Zoro, krwiak był wielkości 9mmx3mm, lekarz mówił, że nie jest wielki. Biorę do dziś luteinę dopochwowo ale to też na podtrzymanie i miałam zalecenie leżenia bo jeśli nie to do szpitala. Żadnego sprzątania, latania z siatkami itp. Naprawdę sumiennie leżałam, mąż mnie ze wszystkiego wyręczał.Wczoraj na usg krwiaka nie było. Ja do tej ciąży podchodzę bardzo poważnie, jestem po dwóch stratach i nie potrafię się cieszyć, choć jak wychodzę z usg to zawsze mam banana na twarzy .
A co Tobie lekarz zalecił????pzdr.
ewunia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-28, 10:07   #182
kasiulka
Zakorzenienie

Ewuniu, nie masz pojecia jak sie cieszę
Rzabbciu

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-28, 10:10   #183
zora
Raczkowanie

Ja leżałam w szpitalu, bo dostałam krwawienia. Wypisali mnie po 4 dniach. Biorę duphaston, hemofer i aspargin. Niew wiesz czy luteina ma może podobne działanie do duphastonu?
W ogóle to wypisali mnie bez USG.Ordynator tylko mnie normalnie zbadał i powiedział, że wszystko jest ok. Zadzwoniłam do mojego gina i mu o tym powiedziałam. Chciałam od razu ze szpitala jechać do niego żeby mi zrobił to USG, ale on powiedział, że jak się nic nie będzie działo to mam przyjechać dopiero na wyznaczoną wizytę 5 lipca.
Wyszłam ze szpitala w poniedziałek. Na razie dobrze się czuje, ale nie leże przez cały dzień. Niestety musze pracować. Mam siedzącą i niezbyt wyczerpującą pracę, więc nie jest źle. Ale jak wracam do domu to popołudnie i wieczór zazwyczaj spędzam już w pozycji horyzontalnej . Mój TŻ też mnie we wszystkim wyręcza. Nawet nosi moją torebkę , co wygląda komicznie. Mam nadzieję, że 5 lipca na wizycie też już mój gin nic nie znajdzie.

Pozdrawiam i będe za Ciebie trzymać kciuki.
zora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-28, 10:28   #184
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka
Ewuniu, nie masz pojecia jak sie cieszę
Witaj Kasiu no ja też się cieszę, choć boję się tego badania na przezierność , ale mam cichą nadzieję, że wszystko będzie ok.
Pzdr . Ciebie i Niunię
Stary 2006-06-28, 10:34   #185
Siasiek
Zadomowienie

A gdzie jesli mozna wiedziec ewunia2 bedziesz robic badanie? bo widze ze jestes z Zabrza a tam jest klinika perinatologii i ginekologii w ktorej ja tez za niedlugo robie te badania.
Pozdrawiam goraco

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-28, 10:35   #186
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zora
Ja leżałam w szpitalu, bo dostałam krwawienia. Wypisali mnie po 4 dniach. Biorę duphaston, hemofer i aspargin. Niew wiesz czy luteina ma może podobne działanie do duphastonu?
W ogóle to wypisali mnie bez USG.Ordynator tylko mnie normalnie zbadał i powiedział, że wszystko jest ok. Zadzwoniłam do mojego gina i mu o tym powiedziałam. Chciałam od razu ze szpitala jechać do niego żeby mi zrobił to USG, ale on powiedział, że jak się nic nie będzie działo to mam przyjechać dopiero na wyznaczoną wizytę 5 lipca.
Wyszłam ze szpitala w poniedziałek. Na razie dobrze się czuje, ale nie leże przez cały dzień. Niestety musze pracować. Mam siedzącą i niezbyt wyczerpującą pracę, więc nie jest źle. Ale jak wracam do domu to popołudnie i wieczór zazwyczaj spędzam już w pozycji horyzontalnej . Mój TŻ też mnie we wszystkim wyręcza. Nawet nosi moją torebkę , co wygląda komicznie. Mam nadzieję, że 5 lipca na wizycie też już mój gin nic nie znajdzie.

Pozdrawiam i będe za Ciebie trzymać kciuki.
Zoro tak, duphaston ma podobne działanie ,to progesteron.
Dziwne, ze nie zrobili Ci usg , na pewno się oszczędzaj bo nie ma z tym żartów, krwiak to potencjalne zagrożenie dla ciąży. Ja bym nie wytrzymała i poszła do ginekologa ale moja sytuacja jest inna, a 05 lipca to już nie długo więc szybko minie. Naprawdę uważaj na siebie bo to ważne.

Pozdrawiam

Edytowane przez ewunia2
Czas edycji: 2006-06-28 o 11:06
Stary 2006-06-28, 10:40   #187
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anniamk
witam serdecznie. Ja jestem syczniową mama 2002, a teraz zostane nia po raz drugi . Więc cóż: jeżeli chodzi o wymioty to przy pierwszym dziecku trwały w moim przypadku całą ciąze (ostatnie wymiotowanie na sali porodowej). Nie chce Was stresować, ale dać wiare że wam szybciej one przejdą . Mi gin proponowała czopki przeciw wymiotą, ale nie pamietam juz dlaczego nie zdecydowałam się na nie. W przypadku obecnej ciązy wymiotowałam 2 razy ale około 5 i 6 tyg. Teraz jest znaczenie lepiej. Co prawada uczucie, że mi niedobrze mnie nie opuszcza, no ale nie oddaje tego co zjadam .
Jestem świeżo po wizycie u gin. Dziecko ma 4 cm, a jeśli chodzi o termin to przy pierwszej wizycie wyliczono mi na 21.01 a teraz powiedział mi lekarz dwie opcje 12.01 i 19.01. Poczekam jak się okresli z datą w karcie ciązy . Dodam do tego że nie było takiego problemu z wyliczeniem przy pierwszym dziecku. Ale chodzilam wtedy do innego lekarza, bo mieszkalam gdzieś indziej. Gin wyliczyła na 22.01 i rzeczywiście tak się moj synek urodził. Teraz o uśmiech przyprawia mnie termin.
Pozdrawiam Was wszystkie. Trzymajcie się

Już wszystko rozumiem,ja to jestem gapa,a myślałam ze cały czas mówimy o twoim synku,nie napisałas mi chyba ze spodziewasz sie znowu dzidziusia,ach ja to jestem normalnie ,nie wiem to chyba przez te słońce,zaćmienia dostałam
Wybacz,za moje gapostwo,jeszcze raz musze poczytac priv.wiadomości
pozdrawiam wszystkie styczniowe ciężaróweczki

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-28, 10:50   #188
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewunia2
Witaj Kasiu no ja też się cieszę, choć boję się tego badania na przezierność , ale mam cichą nadzieję, że wszystko będzie ok.
Pzdr . Ciebie i Niunię
Ewuniu, badaniem sie nie stresuj, na pewno wszytsko będzie ok . A gdzie bedziesz robiła - na Goduli u dr. Milejskiej może?

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-28, 11:02   #189
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka
Ewuniu, badaniem sie nie stresuj, na pewno wszytsko będzie ok . A gdzie bedziesz robiła - na Goduli u dr. Milejskiej może?
Kasiu nie na Goduli, będę robiła w Żorach u dr Cholewy- on prowadzi kilka moich koleżanek i ma taki aparat.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze . Oczywiście po badaniu podzielę się z Wami wieściami.
Stary 2006-06-28, 11:03   #190
ewunia2
Zadomowienie

dubelek-sorry
Stary 2006-06-28, 11:15   #191
marti86
Zakorzenienie

Rzabba to sie bardzo ciesze!!mam nadzieje ze moje malenstwo tez dzis pomacha do mamusibardzo chcialabym to zobaczyc
dziewczyny napewno wszystko bedzie ok tylko badzcie dobrej mysli!!najwazniejszy jest optymizm no i trzymajcie sie zalecen lekarza!!
buziaki dla wszystkich!!

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-28, 11:43   #192
anniamk
Raczkowanie

GG do anniamk

jastin83 nie przejmuj sie czasami sie zdaża, a ja od początku nie powiedziałam o tej drugiej ciąży. Zachwyciałam się datą 22.01
anniamk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-29, 07:23   #193
lulanka
Raczkowanie

Ufff,dziewczyny od wczoraj poczułam ulgę w oddychaniu,temperatura powietrza spadła i zrobiło się przyjemniej i znośniej na dworze....
A podobno niedługo znowu mają powrócić upalne dni....Jak sobie radzicie?

Pozdrawiam was wszystkie.
lulanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-29, 18:11   #194
marti86
Zakorzenienie

hej kobietki
ja po usg.widzialam na nim jak moj maluszek wymachuje raczkami i nozkami niesamowite przezycie myslalam ze sie poplacze<jupi>lekarz mowi ze wszytskow porzadku z maluszkiem ale ja mam slabe wyniki morfologii i przepisal mi zelazo.tak swoja droga czy ktoras z was tak miala?bo troszke sie tym martwie
buziaki dla wszytskich!!

Stary 2006-06-29, 19:11   #195
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Nie martw się. W ciąży lekka anemia jest niejako fizjologiczna. Zwiększa sie objętość krwi a tym samym spada liczba krwinek przypadająca na daną ilość.
Często udaje się doprowadzić do prawidłowych wyników sama dietą.
Pamiętaj, zeby biorąc żelazo łyką cteż wit C która poprawia jego przyswajanie. Korzystaj z lata i jedz dużo owoców.
A żelazo znajdziesz w mięsie, jajach, niektórych warzywach (buraki, marchew) chyba jeszcze w suszonych morelach.
Ważne żeby jesć urozmaicone posiłki.
Ja przez całą ciążę wyniki morfologii miałam w dolnych granicach normy i brałam tylko witaminki dla ciężarnych.
Teraz jeszcze nie robiłam badań
Pozdrawiam
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-29, 19:52   #196
marti86
Zakorzenienie

Rzabbko dziekuje za wyczerpujaca odpowiedzkochana jestespocieszylas mnie niezmiernieowocow jem bardzo duzo marchewke uwielbiam niestety co do burakow to sie nie pokusze gdyz ich niecierpie ale pozatym jem wszytskie warzywa i owoce wiec powinnam nadrobicbuziaki i jeszczeraz dziekuje!!

Stary 2006-06-30, 10:16   #197
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

A mięsko jesz?
10 PŻ
Stary 2006-06-30, 12:11   #198
marti86
Zakorzenienie

jem i to dosyc sporono i ryby oczywiscie tezmoze to dlatego ze wczesniej mialam dosyc uboga diete ale czy przezokres 1,5misiaca nie zdarzyloby sie to unormowac?

Stary 2006-06-30, 12:20   #199
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Zależy jakie miałaś braki i jak przyswajasz żelazo i inne składniki
10 PŻ
Stary 2006-06-30, 13:45   #200
maszka66
Zadomowienie

Teoretycznie moje maleństwo powinno urodzić się ok. 5 stycznia i mam nadzieję, że będzie chciało doczekać do nowego roku.
Jest mi smutno. Dziecko to było największe marzenie mojego zycia. I udało się. Kiedy zobaczyłam 2 kreseczki to się popłakałam, usłyszałam wzruszony głos mojego faceta "daliśmy nowe życie". A po tygodniu zwyczajnie mnie olał. Zawsze powtarzał, że chce mieć ze mną dziecko. Dzisiaj jestem sama, do tego bez kasy. To najgorszy moment w moim zyciu. Jak mam się cieszyć???
Przepraszam, że tak nasmęciłam bo generalnie to bardzo radosne forum, ale zwyczajnie nie mam się komu wypłakać.
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-30, 14:20   #201
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Cytat:
Napisane przez maszka66
Teoretycznie moje maleństwo powinno urodzić się ok. 5 stycznia i mam nadzieję, że będzie chciało doczekać do nowego roku.
Jest mi smutno. Dziecko to było największe marzenie mojego zycia. I udało się. Kiedy zobaczyłam 2 kreseczki to się popłakałam, usłyszałam wzruszony głos mojego faceta "daliśmy nowe życie". A po tygodniu zwyczajnie mnie olał. Zawsze powtarzał, że chce mieć ze mną dziecko. Dzisiaj jestem sama, do tego bez kasy. To najgorszy moment w moim zyciu. Jak mam się cieszyć???
Przepraszam, że tak nasmęciłam bo generalnie to bardzo radosne forum, ale zwyczajnie nie mam się komu wypłakać.
No to rzeczywiście nie masz za wesoło. Ale pewnie nie jesteś sama? Masz rodzinę, przyjaciół?
Staraj się teraz skupićna sobie i dziecku - to w tym momencie jest najważniejsze.
A może facet się przestraszył odpowiedzialności i za jakiś czas się opamięta??
Nie martw sie - wszytsko się jakoś poukłada - zobaczysz
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-30, 18:44   #202
marti86
Zakorzenienie

kochana maszko.taki przypadek jest mi znajomy.moja kuzynka kiedy zaszla w ciazeopuscil ja facet w momencie porodu uswiadomil sobie co moze stracic i na dzien dzisiejszy moja siostra ma dwojke cudownych dzieci i sa sczzesliwi.wszakze musiala pokonac wiele przeszkod jakos wybaczyc co napewno nie bylo dla niej latwe alesie udalo i jest teraz sczesliwa.tak jak pisze fibian on rowniez przestraszyl sie odpowiedzialnosci ale odkad poraz pierwszy chwycil w ramiona mala Wiktorie jego siwatopoglad zmienil sie w zupelnosci.ja wierzez ze u Ciebie bedzie tak samo mam tylko cicha nadzije ze Twoj mezczyzna zrozumie swoj blad o wiele predzej i trzymam za to mocno kciuki!!
jak masz jakies problem to pisz my zawsze jakos postarmy sie wesprzec Ciebie.no i pamietaj ze nie jestes sama napewno masz wokol siebie wielu ludzi ktorzy bardzo Cie kochaja a reszta jakos sie samaulozy musisz byc dobrej mysli!!najwazniejsze jest teraz malenstwo!!masz dla kogos zyc i kogo kochac a dziecko to najwiekszy prezent jaki kobieta moze dostac od losu!!

Stary 2006-07-01, 18:47   #203
marti86
Zakorzenienie

puk puk jest tam ktos??

Stary 2006-07-01, 21:19   #204
Emi279
Raczkowanie

GG do Emi279

cześć, wpadłam tu by się pożegnać. Właśnie wróciłam ze szpitala...... Narazie mamusią nie będę.
Wam życzę powodzenia i dbajcie o siebie- bo to najważniejsze. Pozdrawiam i życzę szczęścia- uważajcie na siebie. paaa
Emi279 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-02, 10:53   #205
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Cytat:
Napisane przez Emi279
cześć, wpadłam tu by się pożegnać. Właśnie wróciłam ze szpitala...... Narazie mamusią nie będę.
Wam życzę powodzenia i dbajcie o siebie- bo to najważniejsze. Pozdrawiam i życzę szczęścia- uważajcie na siebie. paaa
Emi-wszystko przed Tobą. Trzymaamy kciuki! Zaglądaj do nas
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-03, 09:48   #206
anniamk
Raczkowanie

GG do anniamk

Cytat:
Napisane przez Emi279

Bądź dzielna i również uważaj na siebie
Jesteśmy z Tobą
anniamk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-03, 10:28   #207
maszka66
Zadomowienie

Jesteście kochane. Cały czas się łudzę, że dziecko zmiękczy jego serce. Do niedawna brałam mojego faceta jako wzór odpowiedzialności i miłości. Szkoda, że w tak ważnym momencie zawiódł. Ale dość o nim. Nie zasługuje na więcej literek. Miałam dzisiaj robione pierwsze USG. Niby to oczywiste, że jesteś w ciąży, a jak zobaczysz to na ekranie to..., same wiecie. Podobno wszystko rozwija się bardzo ładnie, ale mam 2 wątpliwości. Lekarz uspokaja, ale teraz człowiek jest bardziej przewrażliwiony. Mam mięśniaka na macicy. Lekarz zapewnia, że teraz już w niczym nie może przeszkodzić, a ja i tak się bojęSpotkałyście się z czymś takim. Pozdrawiam gorąco
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-03, 12:39   #208
***luna
Zakorzenienie

Dopisuje sie.
Mam termin na 9 stycznia ( wg pierwszego USG).
Powiem szczerze dawno tak swietnie sie nie czulam i swiat dawno nie byl tak wspanialy jak teraz
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-03, 13:16   #209
kasia191273
Zakorzenienie

Miło się czyta takie radosne posty, jak Twój, Luno! Ja mam termin na 10 stycznia i też czuję się coraz lepiej! Nawet wizytę teściów znoszę całkiem przywoicie;-)))) Pozdrawiam!!!
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-03, 13:33   #210
marti86
Zakorzenienie

kasia a Ty juz po usg o ilke sie nie myle?i jak wrazenia?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości