|
|
#181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 07
Cytat:
. A co Tobie lekarz zalecił????pzdr. |
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Ja leżałam w szpitalu, bo dostałam krwawienia. Wypisali mnie po 4 dniach. Biorę duphaston, hemofer i aspargin. Niew wiesz czy luteina ma może podobne działanie do duphastonu?
W ogóle to wypisali mnie bez USG.Ordynator tylko mnie normalnie zbadał i powiedział, że wszystko jest ok. Zadzwoniłam do mojego gina i mu o tym powiedziałam. Chciałam od razu ze szpitala jechać do niego żeby mi zrobił to USG, ale on powiedział, że jak się nic nie będzie działo to mam przyjechać dopiero na wyznaczoną wizytę 5 lipca. Wyszłam ze szpitala w poniedziałek. Na razie dobrze się czuje, ale nie leże przez cały dzień. Niestety musze pracować. Mam siedzącą i niezbyt wyczerpującą pracę, więc nie jest źle. Ale jak wracam do domu to popołudnie i wieczór zazwyczaj spędzam już w pozycji horyzontalnej . Mój TŻ też mnie we wszystkim wyręcza. Nawet nosi moją torebkę , co wygląda komicznie. Mam nadzieję, że 5 lipca na wizycie też już mój gin nic nie znajdzie. Pozdrawiam i będe za Ciebie trzymać kciuki. |
|
|
|
#184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pzdr . Ciebie i Niunię |
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
A gdzie jesli mozna wiedziec ewunia2 bedziesz robic badanie? bo widze ze jestes z Zabrza a tam jest klinika perinatologii i ginekologii w ktorej ja tez za niedlugo robie te badania.
Pozdrawiam goraco
|
#186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwne, ze nie zrobili Ci usg , na pewno się oszczędzaj bo nie ma z tym żartów, krwiak to potencjalne zagrożenie dla ciąży. Ja bym nie wytrzymała i poszła do ginekologa ale moja sytuacja jest inna, a 05 lipca to już nie długo więc szybko minie. Naprawdę uważaj na siebie bo to ważne.Pozdrawiam
Edytowane przez ewunia2 Czas edycji: 2006-06-28 o 11:06 |
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wszystko rozumiem,ja to jestem gapa,a myślałam ze cały czas mówimy o twoim synku,nie napisałas mi chyba ze spodziewasz sie znowu dzidziusia,ach ja to jestem normalnie Wybacz,za moje gapostwo,jeszcze raz musze poczytac priv.wiadomości pozdrawiam wszystkie styczniowe ciężaróweczki |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze . Oczywiście po badaniu podzielę się z Wami wieściami.
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zadomowienie
|
dubelek-sorry
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Rzabba to sie bardzo ciesze!!
bardzo chcialabym to zobaczyc![]() dziewczyny napewno wszystko bedzie ok tylko badzcie dobrej mysli!!najwazniejszy jest optymizm no i trzymajcie sie zalecen lekarza!! buziaki dla wszystkich!! |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
jastin83 nie przejmuj sie
czasami sie zdaża, a ja od początku nie powiedziałam o tej drugiej ciąży. Zachwyciałam się datą 22.01
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Ufff,dziewczyny od wczoraj poczułam ulgę w oddychaniu,temperatura powietrza spadła i zrobiło się przyjemniej i znośniej na dworze....
A podobno niedługo znowu mają powrócić upalne dni....Jak sobie radzicie? Pozdrawiam was wszystkie. |
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobietki
![]() ja po usg.widzialam na nim jak moj maluszek wymachuje raczkami i nozkami niesamowite przezycie myslalam ze sie poplacze<jupi>lekarz mowi ze wszytskow porzadku z maluszkiem ale ja mam slabe wyniki morfologii i przepisal mi zelazo.tak swoja droga czy ktoras z was tak miala?bo troszke sie tym martwie ![]() buziaki dla wszytskich!! |
|
|
|
#195 |
|
Rzabbocop
|
Nie martw się. W ciąży lekka anemia jest niejako fizjologiczna. Zwiększa sie objętość krwi a tym samym spada liczba krwinek przypadająca na daną ilość.
Często udaje się doprowadzić do prawidłowych wyników sama dietą. Pamiętaj, zeby biorąc żelazo łyką cteż wit C która poprawia jego przyswajanie. Korzystaj z lata i jedz dużo owoców. A żelazo znajdziesz w mięsie, jajach, niektórych warzywach (buraki, marchew) chyba jeszcze w suszonych morelach. Ważne żeby jesć urozmaicone posiłki. Ja przez całą ciążę wyniki morfologii miałam w dolnych granicach normy i brałam tylko witaminki dla ciężarnych. Teraz jeszcze nie robiłam badań Pozdrawiam |
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Rzabbko dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz
owocow jem bardzo duzo marchewke uwielbiam niestety co do burakow to sie nie pokusze gdyz ich niecierpie ale pozatym jem wszytskie warzywa i owoce wiec powinnam nadrobic buziaki i jeszczeraz dziekuje!!
|
|
|
|
#197 |
|
Rzabbocop
|
A mięsko jesz?
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
jem i to dosyc sporo
no i ryby oczywiscie tez moze to dlatego ze wczesniej mialam dosyc uboga diete ale czy przezokres 1,5misiaca nie zdarzyloby sie to unormowac?
|
|
|
|
#199 |
|
Rzabbocop
|
Zależy jakie miałaś braki i jak przyswajasz żelazo i inne składniki
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Teoretycznie moje maleństwo powinno urodzić się ok. 5 stycznia i mam nadzieję, że będzie chciało doczekać do nowego roku.
Jest mi smutno. Dziecko to było największe marzenie mojego zycia. I udało się. Kiedy zobaczyłam 2 kreseczki to się popłakałam, usłyszałam wzruszony głos mojego faceta "daliśmy nowe życie". A po tygodniu zwyczajnie mnie olał. Zawsze powtarzał, że chce mieć ze mną dziecko. Dzisiaj jestem sama, do tego bez kasy. To najgorszy moment w moim zyciu. Jak mam się cieszyć??? Przepraszam, że tak nasmęciłam bo generalnie to bardzo radosne forum, ale zwyczajnie nie mam się komu wypłakać. |
|
|
|
#201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Staraj się teraz skupićna sobie i dziecku - to w tym momencie jest najważniejsze. A może facet się przestraszył odpowiedzialności i za jakiś czas się opamięta?? Nie martw sie - wszytsko się jakoś poukłada - zobaczysz |
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
kochana maszko.taki przypadek jest mi znajomy.moja kuzynka kiedy zaszla w ciazeopuscil ja facet w momencie porodu uswiadomil sobie co moze stracic i na dzien dzisiejszy moja siostra ma dwojke cudownych dzieci i sa sczzesliwi.wszakze musiala pokonac wiele przeszkod jakos wybaczyc co napewno nie bylo dla niej latwe alesie udalo i jest teraz sczesliwa.tak jak pisze fibian on rowniez przestraszyl sie odpowiedzialnosci ale odkad poraz pierwszy chwycil w ramiona mala Wiktorie jego siwatopoglad zmienil sie w zupelnosci.ja wierzez ze u Ciebie bedzie tak samo mam tylko cicha nadzije ze Twoj mezczyzna zrozumie swoj blad o wiele predzej i trzymam za to mocno kciuki!!
jak masz jakies problem to pisz my zawsze jakos postarmy sie wesprzec Ciebie.no i pamietaj ze nie jestes sama napewno masz wokol siebie wielu ludzi ktorzy bardzo Cie kochaja a reszta jakos sie samaulozy musisz byc dobrej mysli!!najwazniejsze jest teraz malenstwo!!masz dla kogos zyc i kogo kochac a dziecko to najwiekszy prezent jaki kobieta moze dostac od losu!! |
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
puk puk jest tam ktos??
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
cześć, wpadłam tu by się pożegnać. Właśnie wróciłam ze szpitala...... Narazie mamusią nie będę.
Wam życzę powodzenia i dbajcie o siebie- bo to najważniejsze. Pozdrawiam i życzę szczęścia- uważajcie na siebie. paaa |
|
|
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bądź dzielna i również uważaj na siebie Jesteśmy z Tobą |
|
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
Jesteście kochane. Cały czas się łudzę, że dziecko zmiękczy jego serce. Do niedawna brałam mojego faceta jako wzór odpowiedzialności i miłości. Szkoda, że w tak ważnym momencie zawiódł. Ale dość o nim. Nie zasługuje na więcej literek. Miałam dzisiaj robione pierwsze USG. Niby to oczywiste, że jesteś w ciąży, a jak zobaczysz to na ekranie to..., same wiecie. Podobno wszystko rozwija się bardzo ładnie, ale mam 2 wątpliwości. Lekarz uspokaja, ale teraz człowiek jest bardziej przewrażliwiony. Mam mięśniaka na macicy. Lekarz zapewnia, że teraz już w niczym nie może przeszkodzić, a ja i tak się bojęSpotkałyście się z czymś takim. Pozdrawiam gorąco
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Dopisuje sie.
Mam termin na 9 stycznia ( wg pierwszego USG). Powiem szczerze dawno tak swietnie sie nie czulam i swiat dawno nie byl tak wspanialy jak teraz |
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Miło się czyta takie radosne posty, jak Twój, Luno! Ja mam termin na 10 stycznia i też czuję się coraz lepiej! Nawet wizytę teściów znoszę całkiem przywoicie;-)))) Pozdrawiam!!!
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
kasia a Ty juz po usg o ilke sie nie myle?i jak wrazenia?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

. 

, na pewno się oszczędzaj bo nie ma z tym żartów, krwiak to potencjalne zagrożenie dla ciąży. Ja bym nie wytrzymała i poszła do ginekologa ale moja sytuacja jest inna, a 05 lipca to już nie długo więc szybko minie. Naprawdę uważaj na siebie bo to ważne.