|
|
#181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 - część II
Cytat:
mam to samo. Natomiast wiem że większość rzeczy sama będę musiała ogarnąć. Do tej pory udaje mi się zamawiać tak, żeby nie wiedział A to poniżej kupil brat mojego TŻ i jego żona. i zapowiedzieli że to jeszcze nie koniec IMG-20190702-WA0000.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć z rana! Ale się wyspałam.
Cytat:
Ola, gratulacje z okazji ślubu. U nas w tym roku minęły 2 lata ale wciąż cudownie to wspominam ![]() Dzięki za info o poduszkach w aucie. Nie mialam o tym pojęcia. Ale z tymi pasami to uważajcie. Przeprowadzanie pasa poziomego za plecami jest nieprawidłowe i zwyczajnie niebezpieczne. W sytuacji mocnego uderzenia można sobie więcej krzywdy zrobić niż to jest warte. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Ola wychodzisz za maz w sobote? Wow! Nic sie nie chwalisz!
Kurde laski ale wątek nam się rozhulał ![]() Raficzyca szok z tą Twoją teściówką , moja jest ogólnie spoko, ale tez potrafiła mnie zdenerwowac na krótkim urlopie w Polsce. Wiecie, tak sobie ost myslalam, bede miala dwoch synów i obym nie byla taka teściowa jakiej nie chcialabym miec Boje sie tego właśnie, bo jak córka z matką maja dobre relacje to wszystko jest super a jak juz syn z matka dobrze sie dogaduja i spedzaja czas to od razu, Mamisynek, synek mamusi itd.... nie chcialabym zeby przez synową kontakt mi z synem spadl a z drugiej strony widze ,ze moj maz dzwoni do mamy na ur i swieta i jak jesteśmy w Pl jestesmy 3/4 czasu u mnie a 1/4 u teściów. 🤪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do teściowych to mam wrażenie że moja mama dla mojego TŻ będzie gorsza teściowa niż jego dla mnie ![]() ![]() Dziewczyny piszą póki mają czas pewnie pod koniec listopada część trochę ucichnie. Dla mnie to jeszcze wieczność minie zanim bejbika powitamy na świecie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019 - część II
Cytat:
Nic do niego nie trafia. Dodatkowo dowiedział się w piątek, że kolega z pracy z żoną mają ten sam termin porodu co my i rozmawiał z kolegą i oni będą kupować wszystko w listopadzie to po co mi tak wcześnie wszystko ?! Powiedziałam mu, że już mi obrzydził i niech sobie sam szuka co trzeba w ogóle kupić. Jak tak to on mi gadał przed każdą wizytą czym ty się denerwujesz na pewno wszystko jest dobrze ![]() Tak się wkur..... że się popłakałam Cytat:
No właśnie pierwszy raz żałuję, że mamy wspólne konto ale taki wymóg był przy kredycie, że dwie pensje mają wpływać i nie chciało mi się już potem bawić w przelewanie na swoje i je zamknęłam ![]() O fajne prezenty u nad się raczej nikt nie poczuje tak sądzę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-07-03 o 11:21 |
||
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no smieje się. Ale to taki typ, choć ostatnio nawet zaczela chwalic moja kuchnię, gdzie jeszcze 3l wstecz robila ze mnie nieudacznika ,gdzie to ja robilam dla wszystkich wkolo ciasta, na imprezy potrawy itd. Szkoda slow. Ona sie tak wywyzsza bo jest 10l starsza ode mnie , niech jej będzie ost do swojej córki powiedziała: ale ciocia gotuje superrzeczy co? Mama tak nie umie. Bylam w szoku,bo zawsze miała jakies ale... U mnie podzialalo jak przestałam zwracac uwage robic swoje, nie dyskutowac za duzo albo popierać swoje zdanie konkretnymi argumentami np. o przewozeniu dzieci czy karmieniu , powolywalam sie na testy,badania itd... Ale przez to później uchodzilam za nawiedzoną więc olalalam wszystkie tematy i uwagi i teraz mi sie to odplaca. Ale Wy chyba mieszkacie razem i Ty pilnujesz Jej dzieci? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet gdyby musiał sam to ogarnąć. Reszty absolutnie nie chce mu zostawiać bo na dzień dzisiejszy nie odróżnia pajaca od spioszkow ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit: chyba że Ola zaczęła 15+0 a Gosiulam 16+0? ![]() Wogóle u mnie dzisiaj 18+0, czas zapier**** Tylko się nie śmiejcie, ale śniło mi się dzisiaj że urodziłam i w 18 tygodniu dziecko było jak w 34. Jakoś zrył mi głowę ten sen i podjęłam decyzję że lepiej dmuchać na zimne i sprawdzić niż żałować, więc umówiłam się na piątek do innego lekarza. Chciałam sprawdzić te wymiary dziecka, bo cały czas się o to martwię. każdy kalkulator (nawet, jeśli to średnio miarodajne) pokazuje, że te wymiary sprzed dwóch tygodni są po prostu za małe na ten wiek ciąży i chciałabym, żeby ktoś to jeszcze obejrzał. Może panikuję (oby), ale z tym moim lekarzem niekoniecznie czujemy flow ( chociaż naprawdę wydawało mi się, że jest odwrotnie) i nie chcę iść z tym do niego. Ostatnio mi już powiedział, że mam tyle problemów w ciąży (plamienia, te bóle, twardnienie macicy itd), bo sama przyciągam kłopoty i widocznie mam pecha. Noszz kur+++, sama przyciągam! |
|
|
|
|
#192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ogarniam tego nadal ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz No to powiem Ci że lekarz średni... Jak może powiedzieć do Ciebie że sama przyciągasz kłopoty? Mój na szczęście to taki wyluzowany jest jak byłam ostatnio to pytał czy chce zwolnienie czy nie. Ja mówię że nie, na co lekarz to jak pani będzie chciała to proszę mi smsa napisać
Edytowane przez Ola0731 Czas edycji: 2019-07-03 o 11:35 |
|
|
|
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#194 | ||
|
Wtajemniczenie
|
O jaaa nowy wątek a tu już 7 stron!!
dziewczyny nie nadążam za Wami!![]() Kurczę jakoś mam mało czasu żeby do Was napisac w pracy do 16, a potem ciągle jakieś plany i wracam do domu padnieta wieczorem.. wczoraj drylowalam wiśnie u rodziców, prawie 4 kg, i powiem Wam że chyba zaczął mnie od tego boleć Brzuch, czy to jest możliwe?:/ prawie 4kg obrobilam.. już dziś ok,ale trochę jeszcze rano ciągnęło i się wystraszylam trochę:/Cytat:
też jakoś więcej do moich jeździmy niż do teściów...To chyba zwykle tak jest że przeważnie z rodziną kobiety bardziej się trzyma...taka zależy iść zauważyłam w mojej bliższej i dalszej rodzinie..ale pewnie to nie jest reguła, więc się nie martw na zapas ![]() Cytat:
A czemu się nie chwalisz!! super że ślubem! gratulacje ![]() Dziewczyny,zrobiłam dzis rano zdjęcie brzuszka,co prawda e tubie,ale wreszcie zaczyna coś być widać! ale nie umiem tu wrzucić..:/ podpowiecje jak?![]() I kupiłam sobie przedwczoraj pierwsze ciążowe spodnie w hm
|
||
|
|
|
#195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chciałam po połówkowych kupić trochę rzeczy, a teraz to nie wiem. Mój też nic nie odróżnia. Cytat:
No nie, bo już kupione by było i tyle ale teraz tak mnie wkurzył, że to co kupiłam mam chęć oddać. Mam paragony i metek nie urywałam.Wolę nie myśleć co by nakupował nie odróżnia śpiochów od pajaca, wie jedynie co to body pieluchy tetrowe to po co mi niby? Przecież są pampersy Na chwilę obecną mnie tak wkurzył, że mi się odechciało kupować. Gdzie jeszcze wczoraj gadał, że może pojedziemy wózki oglądać w weekend ? No to już go nie kumam. Ale stwierdził, że oglądanie a kupowanie to co innego!! Najlepsze to po co prać ubranka ? Przecież są nowe i nienoszone....i to w proszku dla dzieci wymyślam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Ola super prezenty,bardzo milo
![]() Arya rozumiem Cię, ale moj maz tez jakos nie jest z tych co by glaskali calowali brzuszek itd... jakas abstrakcja. Cieszy sie z ciazy i przezywa, płakał ze mna jak nie wiadomo bylo czy nie poronie ale jakos on nie umie tak okazywac uczuc. Za to jak się pierwszy syn urodzil.....o Paaaaani..... szalenstwo. Jest najwaspanialszym tatą na swiecie, zawsze marzylam zeby miec takiego ojca jakim jest on dla mojego syna. Pierwsze przyjdzie z pracy buzi żonie i do zabawy z dzieckiem. Wiem ze jak sie Tymus urodzi bedzie tak samo. Dlatego nie przezywam ze Teraz nie traktuje mnie jak świętej krowy ,nie lata i nie kupuje niebieskich skarpetek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Haha kupił przyszłościową ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze co do zakupow , na spokojnie wyjaśnij ze chcialabys miec kupione póki masz czas i checi i sily przede wszystkim. Bo później jest różnie. A teraz możecie polowac tez na promki. I najwazniejsze, powiedz ze sprawia Ci to radosc i jest to dla Ciebie frajda
ustal termin np po polowkowych zaczynacie kupowac i tyle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mi nie chodzi, że mnie ma traktować jak świętą krowę. Z okazywaniem uczuć nie ma problemu, na początku jak były problemy to wspierał we wszystkim. Wiec tu złego słowa nie powiem i nie mam na co narzekać. Tylko teraz nagle on się boi, że się coś stanie i te wszystkie rzeczy będą w domu. No ale z takim myśleniem to z zakupami można czekać na po porodzie bo i na samym końcu może się coś wydarzyć :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo milo , ale bardziej przeraża mnie fakt, że bratowa mojego przyszłego męża jest psychologiem dziecięcym.... I pracuje głównie z dziećmi autystycznymi. Już zapowiedziałam swojemu TŻ że jak mi zacznie wymyślać jakieś niestworzone teorie na temat rozwoju Juniora to przestaniemy ich odwiedzać. Mój na początku czasami całował brzuch, a tak to się pyta tylko jak się czuje, czasem traktuje mnie jak dziecko, ale ogólnie jest spoko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#203 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem nie ma sensu chodzić do lekarza, któremu się nie ufa. Czasem jest to kwestia czasu zanim coś zaskoczy, wiem bo sama mam takie doświadczenie, ale jeśli nic się nie zmienia to jest tylko dodatkowy, niepotrzebny stres. Cytat:
Cytat:
![]() Tak więc w świecie mojego męża dziecko sponsorują rodzina i sąsiedzi, rodzice spijają śmietankę
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2019-07-03 o 11:50 |
||||
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Raficzyca flaming wygral Internety
a swoja droga dobrze ze zmieniasz gina , nie ma sie co męczyć. Przyciagasz klopoty kuzwa co za tekstWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
odnosilam sie do siostry Gosi 🤣Kurde , a my nic nie dostalismy, ja pier - co za rodzina 🤣🤣🤣🤣 chyba ze grzechotka z pepco miala mi ubrać dziecko 🥴🤪🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#205 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale byłam za dużą ciotą, żeby się postawić rodzince i skończyłam na wystawnym standardowym na te czasy weselichu ![]() Cytat:
). Ale co do czego nigdy nie było nam wygodniej jak z jednym kontem.A jeśli planuje jakiś wydatek tak jak teraz wyprawkę to mam w domu magiczny słoik do którego wypłacam i wrzucam kasę co miesiąc z każdej wypłaty. Jak po połówkowych zacznę kompletować wyprawkę to mam na ten moment już 1200 zł. Myślę, że ciuszki i pierdoły ogarnę za to spokojnie. Plus komoda bo nie będę miała tego gdzie trzymać. Ale to wybrałam na allegro za 200 zł z przesyłką. A Ty nie patrz na swojego tylko kupuj co uważasz za stosowne. Różnie w życiu bywa, lepiej mieć wcześniej. A tym sposobem myślenia, że coś się stanie to do porodu nie będziesz pewna nigdy. Cytat:
![]() Zrobiłam sobie fotę. Jak ogarnę jak się ją tu wstawia to wstawię. Słaba może ale trochę widać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha świat fantazji ![]() fajnie by było nie powiem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się najbardziej obawiam teścia. Ten to ma zdanie na każdy temat i musi je wypowiedzieć na głos, bo się udusi. A my jesteśmy młodzi i g* wiemy o życiu :P Czekam więc na te wszystkie nie bujaj, bo przyzwyczaisz, rozpieściliście to teraz macie itd, itp.
Dziewczyny na grupie mamowej na FB radzą: ja ktoś zadaje głupie pytania to mów, że lekarz zalecił, a z lekarzem nie będziesz dyskutować. Dobrze to mieć gdzieś z tyłu głowy
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2019-07-03 o 12:03 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde u teściów nie przejdzie. Brat TŻ studiuje medycynę i on dla nich jest już lekarzem i ich diagnozuje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Co do ślubu to cywilny taki kameralny. We wrześniu 2020 kościelny na jakieś 120 osób Edytowane przez Ola0731 Czas edycji: 2019-07-03 o 12:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

on kupować wszystko będzie we wrześniu i październiku nie wcześniej!!
mam to samo. Natomiast wiem że większość rzeczy sama będę musiała ogarnąć. Do tej pory udaje mi się zamawiać tak, żeby nie wiedział

ale taki wymóg był przy kredycie, że dwie pensje mają wpływać i nie chciało mi się już potem bawić w przelewanie na swoje i je zamknęłam 

ost do swojej córki powiedziała: ale ciocia gotuje superrzeczy co? Mama tak nie umie.
więc olalalam wszystkie tematy i uwagi i teraz mi sie to odplaca.
nawet gdyby musiał sam to ogarnąć.

ale teraz tak mnie wkurzył, że to co kupiłam mam chęć oddać. Mam paragony i metek nie urywałam.

kupił przyszłościową 

wogóle instytucja teściowej to temat na osobną dyskusję. Ile mój mąż się od niej nasłuchał że już natychmiast mamy produkować jej wnuka to nie zliczę. Ile awantur było, że jesteśmy głupi, że jeszcze nie mamy dzieci, że na pewno to ja nie mogę, że go buntuję i ogólnie jestem najgorsza.