|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2020 cz. 2
Damgala, nie mam FB. Jeśli możesz to na priv poproszę
. Polip chyba nie zagraża skoro gin nie podjęła od razu jakiś interwencji. Muszę poczytać o tym. Ale to dziwne, bo 2 tyg temu byłam u innej gin i jeszcze mówiła, że ładna szyjka.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#182 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a gorąco było strasznie...teraz myślę że wezmę pajaca, bo jednak na porodówkach jest ciepło, a będę też mieć kocyk i rożek w razie czego.Cytat:
Ja planuję się w piątek trochę spakować, ale dlatego, że jedziemy na mini wakacje i chciałabym mimo wszystko mieć ze sobą coś w razie czego ![]() Cytat:
Co do monitora to my mamy po starszej córce i będę używać, bo czuję się z nim bezpieczniej tylko nie wiem czy teraz nie będziemy mieć za blisko łóżeczka w stosunku do naszego łóżka.Ja też sobie nie wyobrażam nie robić trzeciego USG - lekarz powiedział między innymi, że może już teraz na pewno wykluczyć późne bodajże wodogłowie i coś tam jeszcze. Co można właśnie zobaczyć dopiero na tym trzecim USG. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#183 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciacho wyszło pyszne i roboty z nim wiele nie było A do kawki jest co przegryźć Cytat:
może malutka zmieni pozycję i już będzie wszystko ok.Cytat:
zdjęcia ładnego nie udało się zrobić mimo starań Pana dr ale fajnie na filmiku widać malucha. Wszystko sprawdzone jak trzeba, na każde moje pytanie wyczerpujaco odpowiedział. Wyszłam zadowolona i uspokojona. Mam nadzieję, że u Was też tak będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#184 |
|
Moderator
|
zaraz pęknę... zjedliśmy obiad a na deser zagryźliśmy truskawkami
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam na początku ciąży polipa, ale na jajniku. Musiał się wchłonąć, bo teraz go nie widać.
Ja dziś trochę pomagałam mężowi i trochę zajmowałam się męża siostrzeńcem. Byliśmy na spacerze i na lodach. Śmieli się ze mnie, że już się wdrażam do roli mamy. ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- A na obiad dziś u nas też nowalijki. Schabowe, młode ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórków, sałaty, szczypiorku. A na deser truskawki. Same pyszności! Uwielbiam ten okres, gdy są same świeże owoce i warzywa. Mamy jeszcze młodą kapustę, to będzie na jutro albo na pojutrze.
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
Też właśnie zajadam truskawki
![]() dziewczyny jakby któraś z Was chciała sobie kupić fajne, a nie drogie rzeczy ciążowe i do karmienia, to strasznie polecam sklep happyMamaShop na Allegro. Zamówiłam już trzy sukienki i spódnice i wszystko jest naprawdę świetnej jakości, ładnie leży i fajna cena ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
33 tc to już trochę późno na USG III trymestru? Taki jest wolny termin 40 km ode mnie za 250 zł, ale umówiłam się też w Poznaniu ale koszt 300 zł a ten sam lekarz i ta sama poradnia co bliżej mnie tylko badanie będę miała w 31 tc ! No mogłam się wcześniej za to wziąć.. . Trudno
|
|
|
|
#188 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja powinnam ćwiczyć na siostrzenicy, ma prawie 10 miesięcy . Co robisz z młodej kapusty? Ja raz zrobiłam zasmażana do obiadu, a wczoraj z makaronem i kiełbaską, takie danie jednogarnkowe .Cytat:
. Truskaweczki już pyszne są, ale wczoraj zjadłam resztę.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- A dziś w przychodni zauważyłam tę samą dziewczynę, która widziałam jak byłam na badaniu glukozy - wtedy była z brzuszkiem a dziś z nosidełkiem! I tak jakoś mnie refleksja wzięła, że ja też już niedługo ![]() . Dobrze, że się powstrzymałam i do niej nie podbiegłam i tej ekscytacji, bo nawet jej nie znam![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#189 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też się muszę jakoś niedługo ogarnąć z pakowaniem - dzisiaj 33+0. W sumie jeszcze nie wiem nawet który szpital, bo jeszcze nigdzie nie dzwoniłam się dowiadywać. Dwa z najlepszymi opiniami akurat mają porodówki w remoncie, jak będę mieć do wyboru po porodzie salę 2 lub 4 osobową, to wolę 2 nawet w nieco gorszym szpitalu. |
||
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
My już po USG 3 tr. Malutka nadal mieści się w normach ale tych przy dolnej granicy. Jeśli do USG za 3 tyg przybierze mniej niż 300 g będę musiała zgłosić się na oddział. Bo łożysko ok, przepływy dobre. Lekarz mówi że może być tak że nie rośnie na 4 kg i 60 cm tylko na 3200 i 52 cm. Mam nadzieję że tak jest. Poza tym wszystko jest dobrze. Tak się schowała dziś że w 3D widziałam tylko nosek i rączki 🧡
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do światła to też masakra, ja muszę być skrajnie zmęczona, żeby zasnąć przy zapalonym a założę się, że jak będzie zgaszone, to nawet do dziecka nie podejdę, bo będzie tak ciemno. Edytowane przez Vrenth Czas edycji: 2020-06-03 o 18:15 |
|
|
|
|
#194 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Damgala mam podobne wspomnienia z pobytu po porodzie w szpitalu teraz nie wiem gdzie trafię... Jak będę miała planowane cc to pewnie wybiorę specjalistyczny szpital, a jak złapie mnie z nienacka to najbliższy, gdzie ostatnio lezalam - warunki takie sobie, ale lekarze ok.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A młodą kapustę zwykle gotuję z podsmażoną cebulką, koncentratem pomidorowym i odrobinę zasmażam. Na koniec dodaję koperek. Choć ostatnio dostałam nowy przepis, bo okropnie mi smakowała u kogoś w gościach taka młoda kapusta. Tylko tamta była z octem, solą, cukrem, surową cebulą, masłem, mąką i koperkiem. Muszę sama też tak ugotować. Cytat:
Cytat:
|
|
#196 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#197 |
|
Rozeznanie
|
Była mowa o buteleczkach na przelewanie kosmetykow: w rossmanie u mnie oczywiście pustki ale kupiłam dość fajne w Pepco. W zestawie za 8 zł jest butelka z pompka, z atomizerem, dwie zakręcane i 3 małe pojemniczki okrągłe
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sen jest przerywany a jak się zaśnie głębiej na chwilkę to nawet płacz innych dzieci nie przeszkadza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Jakie fajne rzeczy u tego sprzedawcy. Chętnie popatrzę, bo może bym sukienkę znalazła na komunię we wrześniu, jestem chrzestną więc wypada być. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mała była ułożona glowkowo, dokładnie obejrzeliśmy nóżki i dr mówił, że wyglądają na zdrowe i że pewnie tak wyglądały ze względu na ułożenie. No i wagowo wypada w 95 centylu (1560g). Dr szacuje, że jeśli będzie przybierać w tym tempie to w terminie osiągnie wagę 4.2-4.4kg i że najlepiej byłoby urodzić z 2 tyg przed terminem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez *Catherrine* Czas edycji: 2020-06-03 o 21:09 |
||
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Twoja też tak rośnie jak szalona, jak mój mały. Ostatnio byłam na wizycie w 29+6, to ważył 1600 g. A u Ciebie który teraz tydzień?
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 |
|
Moderator
|
sunshine świetne wieści!
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
Sunshine super wiadomość
dzidziuś jeszcze miejsca ma to się pewnie trochę kręci i moze dlatego te nóżki tak wyglądały. Mi dr oszacowal że jeśli urodze w terminie to około 3700g będzie miała mała. To tak akurat by było zobaczymy jak wyjdzie ostatecznie, bo u mojej gin wychodzi o 0.5kg mniejsza zawsze...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#206 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spora dziewczyna, faktycznie lepiej szybciej urodzić ;-)Cytat:
W moim mieście jeden szpital wraca od 15 czerwca do porodów rodzinnych, mam nadzieje, że reszta pójdzie tym przykładem
|
||
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry !
U nas na pomorzu dzis znowu przepiekna pogoda Ja Ide dzis znow do lekarza skontrolowac te przeplywy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie szykuje się duża pannica U mnie w szpitalu przywrócili porody rodzinne, odwiedzin nadal brak. No i w przypadku planowanej cc też brak możliwości kangurowania, nie wiem jak z nagłą cc, czy by już męża wyprosili do domu czy pozwolili kangurować, bo po sn może 2h zostać na oddziale. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
U nas na szkole rodzenia mowili ze maz w wypadku cc moze kangurowac (nawet w "tych" czasach)
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
Tu bym pytała szpitala. Wydaje mi się, że zasada jest prosta - mąż może być w sali, która ma osobny węzeł sanitarny i nie może z niej wyjść. Czyli jakby go wyprosili w trakcie, to wychodzi. Zresztą przed epidemią bardzo mało szpitali dawało możliwość pobytu ojca przy cc. Zwłaszcza w takich nagłych sytuacjach pewnie nikt się nie będzie nim przejmował, tylko go wyrzucą z sali, żeby się nie plątał pod nogami.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

. 

Teraz mam problem bo miałam zimowe dziecko to wiedziałam jak ubrać (jedna warstwa więcej) ale teraz przy letnim to się raczej nie sprawdzi, zwłaszcza że na oddziałach położnoczych jest zwykle mega gorąco. I nie wiem czy szykować body na krótki i ewentualnie spodenki i skarpetki do tego czy może lepiej body na długi rękaw albo sam pajacyk. Bo na pewno bodziak pod pajaca to będzie za ciepło.
a gorąco było strasznie...teraz myślę że wezmę pajaca, bo jednak na porodówkach jest ciepło, a będę też mieć kocyk i rożek w razie czego.
. Najpierw czekałam na wizytę, a później sama długo siedziałam w gabinecie. Dziś mnie obadano jak nigdy
. Mam polipa w szyjce... Miałyście coś takiego? Ooo, chyba też zrobię takie ciasto
A do kawki jest co przegryźć 
może malutka zmieni pozycję i już będzie wszystko ok.

I tak jakoś mnie refleksja wzięła, że ja też już niedługo 

już środa??? Jak ten czas leci...
sen jest przerywany a jak się zaśnie głębiej na chwilkę to nawet płacz innych dzieci nie przeszkadza.