Egipt - zbiorczy - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-20, 22:24   #181
asiulek04
Raczkowanie

Dot.: Egipt!!! Cudowny kraj!

Cytat:
Napisane przez Gonia1 Pokaż wiadomość
Ja byłam w El Gounie w hotelu Panorama Inn, a dokładniej odwiedziłam tam znajomą.
Bardzo ładny hotel, ale samo miasteczko... dla mnie to taka oaza spokoju, odcięta od świata. Dla mnie za spokojnie tam jest.
bylam i polecam, miasteczko super, a szcegolny plus to blisko spotow kajtowych calymi dniami plywalismy na kajtach
asiulek04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-20, 22:25   #182
asiulek04
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez >Angel< Pokaż wiadomość
Doradźcie mi. Znajomi, którzy też wybierają się do Egiptu doradzili mi żebym wzięła sobie jakiś dmuchany materac <oczywiście nie napompowany> bo tam nie dostane.

Jakoś mi sie wierzyć nie chce, że tam tyle wody< baseny, morze> i nie było by nic, co można by było zakupić do leniuchowania na wodzie

A może coś jest tylko drogie? Jak to jest ?

pewnie ze sa i w ceniach takich samych lub nizszych niz w polsce
Stary 2007-05-22, 16:13   #183
asiulek04
Raczkowanie

jak chcecie to moge troche fot z elgouny wrzucic
Stary 2007-05-22, 19:39   #184
>Angel<
Rozeznanie

GG do >Angel<

Cytat:
Napisane przez asiulek04 Pokaż wiadomość
pewnie ze sa i w ceniach takich samych lub nizszych niz w polsce
Dziękuję Ci za odpowiedź. Okazało sie że znajomi sobie ze mnie żartowali ale dobrze wiedzieć że są w podobnych cenach

wrzuć foteczki jak masz ... będzie przyjemnie pooglądać

>Angel< jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-22, 19:40   #185
>Angel<
Rozeznanie

GG do >Angel<

dubel

>Angel< jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 21:11   #186
Charon
Raczkowanie

Ze wszystkich krajów które odwiedziłam jestem najbardziej zachwycona Egiptem. Chciałabym tam jeszcze nie jeden raz wrócić. Może kiedyś będę mieć okazje?
Stary 2007-05-27, 21:32   #187
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl
Smile Dot.: Egipt!!! Cudowny kraj!

lecę do hurghady 07 czerwca na 7 dni do hotelu sea garden....ktoś jeszcze wybiera się ze scan holiday??? albo innym biurem 07.06???
Stary 2007-06-03, 23:03   #188
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

zdecydowalismy z TŻ że po raz drugi lecimy do Egiptu, pierwszy raz byliśmy 8 lat temu w Hurgadzie i było super, tym razem wybraliśmy Sharm El Sheikh hotel Sea Life, juz sie nie mogę doczekać, może któraś z was była już w tym hotelu???
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 14:57   #189
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
zdecydowalismy z TŻ że po raz drugi lecimy do Egiptu, pierwszy raz byliśmy 8 lat temu w Hurgadzie i było super, tym razem wybraliśmy Sharm El Sheikh hotel Sea Life, juz sie nie mogę doczekać, może któraś z was była już w tym hotelu???
Madziorka znajomi byli i sobie chwalili
Ja tez do Sharm el Sheikh,tyle ze do Ghazala Garden...22.6......jeszcz e tylko 19 dni
sr.johanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 17:05   #190
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez sr.johanna Pokaż wiadomość
Madziorka znajomi byli i sobie chwalili
Ja tez do Sharm el Sheikh,tyle ze do Ghazala Garden...22.6......jeszcz e tylko 19 dni

ale ci zazdroszczę my dopiero lecimy za 3 miesiące 04.09.
Stary 2007-06-05, 10:26   #191
jucha
Wtajemniczenie

A my za miesiąc i 1 dzień już 6 lipca wylot na 15dni do Hurghady, wybraliśmy hotel Desert Rose 5*

Decydujecie się na zakup wycieczek fakultat. u rezydentów czy w lokalnych biurach? czytam i czytam na forum gazety i nie wiem co z tym fantem zrobić...
jucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 11:06   #192
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez jucha Pokaż wiadomość
A my za miesiąc i 1 dzień już 6 lipca wylot na 15dni do Hurghady, wybraliśmy hotel Desert Rose 5*

Decydujecie się na zakup wycieczek fakultat. u rezydentów czy w lokalnych biurach? czytam i czytam na forum gazety i nie wiem co z tym fantem zrobić...

nie kupujcie wycieczek u rezydentów bo są dwa razy droższe i się nie opłaca, w Hurghadzie w samym centrum jest lokalne biuro podróży z tego co pamiętam to chyba nawet prowadzi je Polka ale nie jestem pewna i te same wycieczki kosztują o połowę mniej

My z TŻ też zdecydowalismy się w Sharm El Sheikh na 5* hotel chociaz jak bylismy poprzednio w Hurgadzie to mielismy 3,5* i było naprawdę fajnie ,w Egipcie jest inny standart niż w Europie.
Stary 2007-06-05, 11:23   #193
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka
Dot.: egipt

Cytat:
Napisane przez filemonka79 Pokaż wiadomość
Przyznam, że było ciężko się przestawić, przyjechaliśmy na początku października, w tym czasie temperatura w Polsce wynosiła 10 stopni C. Całymi dniami leżeliśmy na plaży, bo nie sposób było chodzić po sklepach w taki upał, dopiero wieczorami ruszaliśmy na podbój Hurghady (sklepiki, bazar). Zaliczyliśmy kilka wycieczek fakultatywnych. Szczerze, to nie wyobrażam sobie jak ludzie spędzają tam urlop w lipcu lub sierpniu, gdzie temp. nie schodzi poniżej 35 stopni C, a odczuwalna jest jak 40 stopni. Rezydentka mówiła nam, że na południu temp. w lipcu i sierpniu sięga 45-50 stopni C. Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.
ja też byłam w Egipcie w drugiej połowie wrzesnia, jak wrócilismy do Polski to całą zimę marzłam i chorowałam ale było naprawde super,obiecalismy sobie z TZ że napewno wrócimy do tego kraju, i w tym roku po 8 latach jedziemy znowu do Egiptu tylko juz nie do Hurghady a Sharm El Sheikh, tym razem wybralismy sobie ALL enclusive bo wcześniej mielismy tylko HB i wydaliśmy kupe kasy na napoje i piwo (polecam opcje ALL nie ma co na tym oszczędzać bo i tak na napoje i przekąski wydacie dwa razy tyle), w planach mamy nurkowanie i delfinarium .
Stary 2007-06-05, 11:32   #194
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka
Dot.: Egipt! Czy ktoś tam był? Co zabrać ?

Cytat:
Napisane przez ksiezycowa_pyza Pokaż wiadomość
Ja tylko nie mogę się trochę zgodzić z tą wypowiedzią, że 5 gwiazdkowe hotele to tak jak w innych krajah 2 czy 3. Ja byłam w Le Meridien Makadi Bay był to 5 gwiazdkowy hotel i był naprawdę luksusowy. Fakt nie ma co brac hoteli 2, 3 gwiazdkowych w Egipcie, bo można spodziewać się niezłych niespodzianek, ale jesli chodzi o hotele 5 gwiazdkowe, myslę, że mozna być spokojnym.
a ja się nie zgodzę, byłam w Hurghadzie w hotelu 3,5* , było naprawdę fajnie, hotel ładny i czysty , jedzenie smaczne, byłam bardzo zadowolona, rok później byłam w Grecji w hotelu o takim samym standardzie i Egipski hotel w porównaniu z Greckim wypadł tak jakby miał 5* normalnie patrząc na zdjęcia to ten w Egipcie jest mega luksusowy, natomiast Grecki był do niczego, wszystko do d....

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-06-05 o 11:55
Stary 2007-06-11, 21:17   #195
Monica123
Rozeznanie

Leciała może któraś z was do Egiptu ale bez wycieczki? interesuje mnie sam przelot do Kairu ale nawet w promocji Lufthanzy cena jest porażająca. Zastanawiam się co by tu wykombinować....

Monica123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-11, 22:22   #196
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez Monica123 Pokaż wiadomość
Leciała może któraś z was do Egiptu ale bez wycieczki? interesuje mnie sam przelot do Kairu ale nawet w promocji Lufthanzy cena jest porażająca. Zastanawiam się co by tu wykombinować....
znajomy mój leciał do Hurghady last minute, podróz go wyniosła około 300-400 zł o ile mnie pamięć nie myli, z tym ze o wylocie dowiedział się cztery godziny przed planowanym lotem i nie był to sezon wakacyjny.
Stary 2007-06-12, 13:21   #197
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
nie kupujcie wycieczek u rezydentów bo są dwa razy droższe i się nie opłaca, w Hurghadzie w samym centrum jest lokalne biuro podróży z tego co pamiętam to chyba nawet prowadzi je Polka ale nie jestem pewna i te same wycieczki kosztują o połowę mniej
popieram . wycieczki nie u rezydentow, a w biurach lokalnych. wiem, ze jest jakas strona w necie (w google nalezy wpisac np. Hurghada i wtedy na pewno ta stronka wyskoczy) i tam jest podany numer telefonu do tej kobiety Polki, ktora ma biuro w Egipcie. my wlasnie tak zrobilismy. wszystkie wycieczki mielismy wlasnie z takiego biura.
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 21:42   #198
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

witam)

przeczytalam i dowiedzialam sie kilku waznych rzeczy ktore napewno sie przydadza bo lece do Egiptu juz w piatek, niestety o 6 rano:P lece na tydzien, do Hurgandy hotel Hilton Long Beach troche sie boje tej zemsty faraona ale tabletki na biegunke juz mamy spakowane pozdrawiam
Stary 2007-06-14, 14:26   #199
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
witam)

przeczytalam i dowiedzialam sie kilku waznych rzeczy ktore napewno sie przydadza bo lece do Egiptu juz w piatek, niestety o 6 rano:P lece na tydzien, do Hurgandy hotel Hilton Long Beach troche sie boje tej zemsty faraona ale tabletki na biegunke juz mamy spakowane pozdrawiam

Nasze polskie tabletki niestety tam nie sa skuteczne wiec nie warto ich brac-lepiej zaopatrzyc sie w Antinal na miescu ktory kosztuje 5 funtow egipskich
Wyprobowalam na samej sobie

Ale wam dziewczyny zazdroszecze-ja za rok napewno wroce do Egiptu
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 16:07   #200
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

jak moga byc nieskuteczne;>
Stary 2007-06-14, 16:29   #201
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
jak moga byc nieskuteczne;>

Maja slabsze dzialanie i musialabys wziasc owiele wiecej tabletek polskich co w tym przypadku nie jest za dobre na i tak juz oszolomiony zalodek
a po antinalu naprawde szybko przechodzi
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 17:57   #202
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
Nasze polskie tabletki niestety tam nie sa skuteczne wiec nie warto ich brac-lepiej zaopatrzyc sie w Antinal na miescu ktory kosztuje 5 funtow egipskich
Wyprobowalam na samej sobie

Ale wam dziewczyny zazdroszecze-ja za rok napewno wroce do Egiptu

idealny polski środek to LAREMID ja w Egipcie byłam już 3 razy i tylko chorowałm za pierwszyma razem ale za to porządnie - gorączka 40 stopni no i kibelek i to do tego na romantycznym rejsie po Nilu, na którum mimi choroby mój TŻ mi się oświadczył (w walentynki)

wcześniej za to biedaczek nasłuchał się moich koncertów w kibelku

następnym razem nie chorowałam a jak mnie tylko coś brzuszek zabolał to piłam colę i coś mocniejszego.

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-15, 08:40   #203
jucha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AaniaA Pokaż wiadomość
popieram . wycieczki nie u rezydentow, a w biurach lokalnych. wiem, ze jest jakas strona w necie (w google nalezy wpisac np. Hurghada i wtedy na pewno ta stronka wyskoczy) i tam jest podany numer telefonu do tej kobiety Polki, ktora ma biuro w Egipcie. my wlasnie tak zrobilismy. wszystkie wycieczki mielismy wlasnie z takiego biura.
Madziorko i AaniaA - piszecie o Dianie? pisałam do niej, ale jest obecnie w Polsce i nie zajmuje się sprzedażą wycieczek niestety.
Jest za to Kay i Ania (Sara) piszą też o nich na forum wakacji, ale opinie są różne, a ceny coraz bardziej zbliżone do tych u rezydentów. Poza tym nie organizują Kairu ani Luxor'u. Chyba zobaczymy na miejscu co i jak...
A do mojego urlopu jeszcze tylko 21 dni
jucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-15, 11:15   #204
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez jucha Pokaż wiadomość
Madziorko i AaniaA - piszecie o Dianie? pisałam do niej, ale jest obecnie w Polsce i nie zajmuje się sprzedażą wycieczek niestety.
Jest za to Kay i Ania (Sara) piszą też o nich na forum wakacji, ale opinie są różne, a ceny coraz bardziej zbliżone do tych u rezydentów. Poza tym nie organizują Kairu ani Luxor'u. Chyba zobaczymy na miejscu co i jak...
A do mojego urlopu jeszcze tylko 21 dni
podaje stronkę do biura podrózy w Egipcie prowadzonego przez Polkę

http://www.egiptdreamland.com/egipt/..._wycieczka&k=0

ceny wycieczek sa niskie, ludzie na innych forach bardzo polecają to biuro, co prawda mieści się w Sharmie ale napisz do właścicielki może prowadzi też w Hurghadzie a jak nie, to poproś o polecenie jakiegos dobrego biura

EDIT: znalazłam jeszcze biuro podrózy w Hurghadzie

http://www.hurghada.enterpol.pl/
Stary 2007-06-17, 17:02   #205
Camellia
Raczkowanie

Sharm el Sheikh

Wybieram się we wrześniu do Sharmu. Czy może ktoś mi polecić dobry hotel tzn przede wszystkim czysty, i niekoniecznie drogi, połozony przy lub niedaleko plaży....?
Camellia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 23:45   #206
sevgili
Przyczajenie

Dot.: Sharm el Sheikh

polecam Gardenie Plaza , do plaży jeżdzi busik jakieś 3 minutki co 15 minut, hotel bardzo fajny, czyściutki a plaża poprostu rajska tzn śliczna rafa bo tam spędzałam większość czasu
sevgili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-20, 16:50   #207
Camellia
Raczkowanie

Dot.: Sharm el Sheikh

A z jakiego biura podróży byłaś?
Camellia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-20, 19:02   #208
lolitka123
Rozeznanie

ja tez jade za niedlugo do Egiptu. Dokładnie to 3 lipca wylot
To moja pierwsza powazna wyprawa za granice, pierwszy lot samolotem i pobyt w Egipcie.
Mam nadzieje, ze bedzie super ! i ze nie bedzie za goraco - troche przerazaja mnie te temperatury dochodzace do 50 stopni..
Wybieram sie do Sharm al sheiku na poczatek, potem bedziemy sie przenosci w inne miejsca bo to wycieczka objazdowa. Rejs Nilem tez nas czeka, a w miedzyczasie juz planujemy jakies wycieczki fakultatywne

I mam w zwiazku z tym pytanie - jak radzilyscie sobie z takimi upalami? ja myslalam o psikaniu się wodą która bym nosiła w torebce, ale tata mnie uswiadomił, ze ta woda po chwili zrobiłaby sie wrząca.. więc moze Wy macie jakies inne pomysly?

A co do nakryc glowy - nie orientujecie sie moze czy mozna tam na miejscu kupic jakies duze, dobrze chroniące przed słoncem i ladne kapelusze w rozsądnych cenach? (najlepeij jak najtansze ) Chodzi mi o takie z duzym rondem. W Polsce widzialam takie np w reserved ale kosztowaly chyba 80 zl a ja staram sie oszczedzac bo ten wyjazd i tak juz duzo kosztuje i tak sobie mysle, ze moze tam bedzie wiekszy wybor Jesli ktos cos wie to bede wdzeczna za info

Pozdrawiam
Stary 2007-06-20, 19:31   #209
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolitka123 Pokaż wiadomość

I mam w zwiazku z tym pytanie - jak radzilyscie sobie z takimi upalami? ja myslalam o psikaniu się wodą która bym nosiła w torebce, ale tata mnie uswiadomił, ze ta woda po chwili zrobiłaby sie wrząca.. więc moze Wy macie jakies inne pomysly?
Ja sobie radziłam zimnymi prysznicami (choć w takie upały zimna woda leci z kranu przez minutę) i częstymi kąpielami w morzu, które zresztą i tak rewelacyjnie nie chłodzi. Mi tak bardzo te upały nie przeszkadzały, ale ja jestem ciepłolubna.

Cytat:
Napisane przez lolitka123 Pokaż wiadomość
A co do nakryc glowy - nie orientujecie sie moze czy mozna tam na miejscu kupic jakies duze, dobrze chroniące przed słoncem i ladne kapelusze w rozsądnych cenach? (najlepeij jak najtansze ) Chodzi mi o takie z duzym rondem. W Polsce widzialam takie np w reserved ale kosztowaly chyba 80 zl a ja staram sie oszczedzac bo ten wyjazd i tak juz duzo kosztuje i tak sobie mysle, ze moze tam bedzie wiekszy wybor Jesli ktos cos wie to bede wdzeczna za info

Pozdrawiam
Nie widziałam tam kapeluszy, ale to pewnie dlatego, że takowego nie szukałam.
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-21, 15:24   #210
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna
Dot.: Egipt - watek zbiorczy

A ja juz jutro do Sharm el SheikhHotel Ghazela Garden
Teraz prawie sie pakuje,a jest tego tyle
Pozdrawiam i zycze wszystkim wspanialych wakacji
sr.johanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości