|
|
#181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Egipt!!! Cudowny kraj!
Cytat:
calymi dniami plywalismy na kajtach
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie ze sa i w ceniach takich samych lub nizszych niz w polsce |
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
jak chcecie to moge troche fot z elgouny wrzucic
|
|
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Ci za odpowiedź. Okazało sie że znajomi sobie ze mnie żartowali
wrzuć foteczki jak masz ... będzie przyjemnie pooglądać |
|
|
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
dubel
|
|
|
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
Ze wszystkich krajów które odwiedziłam jestem najbardziej zachwycona Egiptem. Chciałabym tam jeszcze nie jeden raz wrócić. Może kiedyś będę mieć okazje?
|
|
#187 |
|
Rozeznanie
|
lecę do hurghady 07 czerwca na 7 dni do hotelu sea garden....ktoś jeszcze wybiera się ze scan holiday??? albo innym biurem 07.06???
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowalismy z TŻ że po raz drugi lecimy do Egiptu
, pierwszy raz byliśmy 8 lat temu w Hurgadzie i było super, tym razem wybraliśmy Sharm El Sheikh hotel Sea Life, juz sie nie mogę doczekać, może któraś z was była już w tym hotelu ???
|
|
|
|
#189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez do Sharm el Sheikh,tyle ze do Ghazala Garden...22.6......jeszcz e tylko 19 dni |
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#191 |
|
Wtajemniczenie
|
A my za miesiąc i 1 dzień
Decydujecie się na zakup wycieczek fakultat. u rezydentów czy w lokalnych biurach? czytam i czytam na forum gazety i nie wiem co z tym fantem zrobić... |
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kupujcie wycieczek u rezydentów bo są dwa razy droższe i się nie opłaca, w Hurghadzie w samym centrum jest lokalne biuro podróży z tego co pamiętam to chyba nawet prowadzi je Polka ale nie jestem pewna i te same wycieczki kosztują o połowę mniej My z TŻ też zdecydowalismy się w Sharm El Sheikh na 5* hotel chociaz jak bylismy poprzednio w Hurgadzie to mielismy 3,5* i było naprawdę fajnie ,w Egipcie jest inny standart niż w Europie. |
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: egipt
Cytat:
, i w tym roku po 8 latach jedziemy znowu do Egiptu tylko juz nie do Hurghady a Sharm El Sheikh, tym razem wybralismy sobie ALL enclusive bo wcześniej mielismy tylko HB i wydaliśmy kupe kasy na napoje i piwo (polecam opcje ALL nie ma co na tym oszczędzać bo i tak na napoje i przekąski wydacie dwa razy tyle), w planach mamy nurkowanie i delfinarium .
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Egipt! Czy ktoś tam był? Co zabrać ?
Cytat:
, natomiast Grecki był do niczego, wszystko do d....
Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-06-05 o 11:55 |
|
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
Leciała może któraś z was do Egiptu ale bez wycieczki? interesuje mnie sam przelot do Kairu ale nawet w promocji Lufthanzy cena jest porażająca. Zastanawiam się co by tu wykombinować....
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, z tym ze o wylocie dowiedział się cztery godziny przed planowanym lotem i nie był to sezon wakacyjny.
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
witam
)przeczytalam i dowiedzialam sie kilku waznych rzeczy ktore napewno sie przydadza bo lece do Egiptu juz w piatek, niestety o 6 rano:P lece na tydzien, do Hurgandy hotel Hilton Long Beach troche sie boje tej zemsty faraona ale tabletki na biegunke juz mamy spakowane pozdrawiam
|
#199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasze polskie tabletki niestety tam nie sa skuteczne wiec nie warto ich brac-lepiej zaopatrzyc sie w Antinal na miescu ktory kosztuje 5 funtow egipskich Wyprobowalam na samej sobie Ale wam dziewczyny zazdroszecze-ja za rok napewno wroce do Egiptu |
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
jak moga byc nieskuteczne;>
|
#201 |
|
Wtajemniczenie
|
Maja slabsze dzialanie i musialabys wziasc owiele wiecej tabletek polskich co w tym przypadku nie jest za dobre na i tak juz oszolomiony zalodek a po antinalu naprawde szybko przechodzi |
|
|
|
#202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
idealny polski środek to LAREMID ja w Egipcie byłam już 3 razy i tylko chorowałm za pierwszyma razem ale za to porządnie - gorączka 40 stopni no i kibelek i to do tego na romantycznym rejsie po Nilu, na którum mimi choroby mój TŻ mi się oświadczył (w walentynki)wcześniej za to biedaczek nasłuchał się moich koncertów w kibelku następnym razem nie chorowałam a jak mnie tylko coś brzuszek zabolał to piłam colę i coś mocniejszego.
|
|
|
#203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest za to Kay i Ania (Sara) piszą też o nich na forum wakacji, ale opinie są różne, a ceny coraz bardziej zbliżone do tych u rezydentów. Poza tym nie organizują Kairu ani Luxor'u. Chyba zobaczymy na miejscu co i jak... A do mojego urlopu jeszcze tylko 21 dni
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.egiptdreamland.com/egipt/..._wycieczka&k=0 ceny wycieczek sa niskie, ludzie na innych forach bardzo polecają to biuro, co prawda mieści się w Sharmie ale napisz do właścicielki może prowadzi też w Hurghadzie a jak nie, to poproś o polecenie jakiegos dobrego biura ![]() EDIT: znalazłam jeszcze biuro podrózy w Hurghadzie ![]() http://www.hurghada.enterpol.pl/ |
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Sharm el Sheikh
Wybieram się we wrześniu do Sharmu. Czy może ktoś mi polecić dobry hotel tzn przede wszystkim czysty, i niekoniecznie drogi, połozony przy lub niedaleko plaży....?
|
|
|
|
#206 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Sharm el Sheikh
polecam Gardenie Plaza , do plaży jeżdzi busik jakieś 3 minutki
co 15 minut, hotel bardzo fajny, czyściutki a plaża poprostu rajska tzn śliczna rafa bo tam spędzałam większość czasu
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sharm el Sheikh
A z jakiego biura podróży byłaś?
|
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
ja tez jade za niedlugo do Egiptu. Dokładnie to 3 lipca wylot
![]() To moja pierwsza powazna wyprawa za granice, pierwszy lot samolotem i pobyt w Egipcie. Mam nadzieje, ze bedzie super ! i ze nie bedzie za goraco - troche przerazaja mnie te temperatury dochodzace do 50 stopni.. Wybieram sie do Sharm al sheiku na poczatek, potem bedziemy sie przenosci w inne miejsca bo to wycieczka objazdowa. Rejs Nilem tez nas czeka, a w miedzyczasie juz planujemy jakies wycieczki fakultatywne ![]() I mam w zwiazku z tym pytanie - jak radzilyscie sobie z takimi upalami? ja myslalam o psikaniu się wodą która bym nosiła w torebce, ale tata mnie uswiadomił, ze ta woda po chwili zrobiłaby sie wrząca.. więc moze Wy macie jakies inne pomysly?A co do nakryc glowy - nie orientujecie sie moze czy mozna tam na miejscu kupic jakies duze, dobrze chroniące przed słoncem i ladne kapelusze w rozsądnych cenach? (najlepeij jak najtansze ) Chodzi mi o takie z duzym rondem. W Polsce widzialam takie np w reserved ale kosztowaly chyba 80 zl a ja staram sie oszczedzac bo ten wyjazd i tak juz duzo kosztuje i tak sobie mysle, ze moze tam bedzie wiekszy wybor Jesli ktos cos wie to bede wdzeczna za info ![]() Pozdrawiam
|
#209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Egipt - watek zbiorczy
A ja juz jutro do Sharm el Sheikh
Teraz prawie sie pakuje,a jest tego tyle ![]() Pozdrawiam i zycze wszystkim wspanialych wakacji |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.

Dla mnie za spokojnie tam jest.
<oczywiście nie napompowany> bo tam nie dostane.
Jak to jest ?

mój TŻ mi się oświadczył (w walentynki)